|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Pismo vsem Ringarajinim staršem

Uredništvo Ringaraja.net, 13.10.2021
Ringaraja.net, osrednji portal za nosečnice in starše, praznuje 20 let svojega obstoja. Ob tej obletnici se vam, staršem, ki nas spremljate že od samih začetkov, želimo zahvaliti iz srca.

image
/11


Ringaraja.net, osrednji portal za nosečnice in starše, praznuje 20 let svojega obstoja. 20 let! Ob tem obeležju se vam, staršem, ki nas spremljate, želimo zahvaliti iz srca.

 

Že 20 let ste naš navdih, naša motivacija.

Že 20 let je naš cilj, da vam zagotavljamo strokovne vsebine, ki jih v tem, najlepšem življenjskem obdobju, potrebujete.

Že 20 let z vami delimo najlepše trenutke.

 

"Ko je Ringaraja šele začenjala dobivati svojo podobo, ni nihče razmišljal, kaj bo čez 20 let. Želeli smo ustvariti medij, ki bo ponudil preverjene, strokovne vsebine na katere se bodoči starši in starši lahko zanesejo in skupnost, kjer lahko dobijo podporo enostavno, hitro, brez obsojanja, tudi anonimno. Danes, v obdobju vse bolj perečega problema lažnih novic in lažnih podob srečnega življenja, se zdijo ta izhodišča skoraj preroška. Pokazali smo, da moramo kot družba živeti drugače in da tudi lahko živimo drugače. Danes je en tistih dni, ko sem na to, kar smo ustvarili še posebej ponosen. Ko lahko strokovnost, znanje in srčnost pripeljemo do tistih družin, ki pomoč najbolj potrebujejo in pomagamo tistim, ki pomoč najbolj potrebujejo, pa si sami ne morejo pomagati. Hvala vsem, ki pomagate otroštvo delati lepše, družinam pa mirnejše." dr. Jaka Lindič, ustanovitelj Ringaraja.net in predsednik DANU Filantropije.


Ringaraja se je začela kot skupek forumov, ki so 20 let nazaj čisto spontano zaživeli, saj se takrat starši otrok z zdravstvenimi težavami niso imeli kam obrniti za pomoč in nasvet, zato so odprli stran, kjer so si lahko izmenjevali izkušnje, si pomagali in se bodrili.

Petra Bališ, prva urednica portala, se tako spominja začetkov: »Kar ne morem verjeti, da je preteklo že 20 let, od pričetka ustvarjanja prvega in takrat dolgo časa edinega portala za starše. Ringarajin forum je bila prva spletna skupnost mladih staršev pri nas, ki so delili svoje izkušnje, znanja, spoznanja, skrbi, strahove in radosti starševstva. Kako napredno je bilo to takrat, je mladim generacijam danes težko razumljivo. Računalnik je na prelomu tisočletja imela manj kot polovica slovenskih gospodinjstev, internet pa komaj 20 %. Starši smo informacije o starševstvu po večini iskali v knjigah in revijah. Forum je staršem omogočal tudi anonimnost, da so lahko odpirali tudi bolj pereče ali intimne teme, ki jih sicer niso upali ali smeli. Moderatorji pa so skrbeli za red, da debate niso postale prevroče.«

 

Vse se je začelo na forumih

»Pred 16 leti, ko sem prvič postala nosečka, mi je Ringaraja pomenila res veliko. Že kot nosečka in kasneje novopečena mamica, mi je skupnost Ringaraje … forum, kjer smo se mamice družile virtualno, olajšal marsikatero tegobo. Ob mnogih vprašanjih, dilemah, smo ena drugi pomagale. Začelo se je z Marčevkami 2005 in kasneje še Avgustovke 2006 in Februarke 2008. Bilo je luštno. Kmalu sem postala tudi moderatorka foruma in kasneje postala del ekipe Ringaraje.

Z nekaterimi Marčevkami 2005, se še danes včasih slišimo. Z eno od njih sva se srečali na informativnih dnevih za srednjo šolo in sva ravno obujali spomine, kako je bilo – še pred vsemi Facebooki, Instagrami in podobno.

Na samem forumu sicer nisem več aktivna, verjamem pa, da taka skupnost lahko veliko pomaga ob vseh vprašanjih in izzivih, ki jih kot bodoči in novopečeni starši imajo,« je povedala ena izmed prvih moderatork Ringarajinih forumov, Barbara N. Koritnik, ki pa še vedno sodeluje z Ringarajo kot zunanja sodelavka pri distribuciji darilnih paketov.

Kasneje so se forumom pridružili strokovni članki, zanimivosti, darilni paketi, nagradne igre in še mnogo drugega.

»Forumu smo kasneje dodali tudi drugo vsebino, predvsem tisto, po kateri so povpraševali starši. Rubrika lepota in moda je bila prva rubrika, ki smo jo naredili, kasneje smo dodali še koledar nosečnosti in koledar otrokovega razvoja po tednih, moje finance, otroški kotiček. Med drugim smo želeli delati tudi na personalizaciji in staršem posredovali predvsem tiste informacije, ki so jih glede na starost otrok ali število tednov nosečnost potrebovali.

Logično nadaljevanje pa je bila tudi širitev na tuje trge. Danes obstajajo sestrski portali v Srbiji, na Hrvaškem, v Makedoniji, v Bosni in Hercegovini in Italiji.

In moji spomini na vodenje portala? Z odlično ustvarjanje portala ni bilo delo, temveč igra in užitek. Predvsem pa se z nostalgijo spomnim tudi na mnoge posameznike, predstavnike različnih podjetij in organizacij, ki so v Ringaraji prepoznali potencial in so delovanje portala podprli na različne načine. Ne le med starši, tudi med sodelavci in poslovnimi partnerji so se spletle prenekatere vezi, ki držijo še danes,« o začetkih in prvih širitvah razlaga Petra Bališ.

 

Zdaj smo tukaj – 20 let kasneje. Osrednji portal za nosečnice in starše. Hvaležni vam, staršem, ki ste v nas prepoznali potencial in nas spremljali.

In zato – na naslednjih dvajset let!

 

Ekipa portala Ringaraja.net

 

PREBERITE TUDI: Ob 20. obletnici podarjamo 1000 tečajev prve pomoči


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Prepovedana opravila za nosečnice
Čeprav so nosečke nagnjene k temu, da morajo pred porodom do potankosti urediti svoje gnezdece, je priporočljivo, da se ...
21
5 nasvetov proti zgagi v nosečnosti
Pekoča zgaga v nosečnosti je posledica hormonskih sprememb, vse večjega dojenčka v maternici, ki pritiska na želodec in ...
13
Nosečnost v postelji
Nekatere nosečnice morajo nosečnost preležati v postelji. Zakaj nastopijo težave? Kako si krajšati čas ter ohranjati kon...
10
Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
4



Postojnska porodnišnica v novih barvah
photo
Porodnišnica Postojna je za Miklavža dobila barvito prenovo!
Dobrodelni Baby bazar v organizaciji Ringe...
Dobrodelnost Ringarajine skupnosti v Bosni. Baby bazar poteka vsako prvo soboto v mesecu, tokrat so denar zbirali za dru...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?