|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Petkova ideja za vikend: Poletne počitnice v muzeju in ljubljanskih galerijah

Helena Primic, 31.7.2020
Otroci bodo mleli žito in tkali, si izdelali lok in orodje, si nadeli oblačila Emoncev in legionarjev, raziskovali emonske grobove kot čisto pravi arheologi, se pogovarjali s srednjeveškimi meščani, se podali na lov za skritim načrtom ...

image
Avgustovsko počitniško varstvo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane bo potekalo od 17. do 21. avgusta 2020.
/11


Pred nami je še cel mesec šolskih poletnih počitnic. Ker se bo kmalu začela šola, ko bo treba spet intenzivneje vklopiti možgane, za uvod v novo šolsko leto otroku privoščite Počitniško varstvo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane, kjer se otroci ne bodo samo veliko naučili, temveč tudi veliko ustvarjali in se noro zabavali.

Nepozaben počitniški teden razigrane zgodovine in razposajene umetnosti, ki bo avgusta potekal od 17. do 21. avgusta 2020, je namenjen otrokom od šest do deset let.

 

S časovnim strojem po Ljubljani

Letošnje poletje bodo mali radovedneži in prostočasneži na počitniškem varstvu v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane zavrteli časovni stroj!

Skupaj z duhovi iz starodavnih časov in umetniki, s katerimi bodo razmigali svoje ustvarjalne prste, bodo pogumno zakorakali po Ljubljani in v njej poiskali sledove njenih predhodnic, hkrati pa si privoščili tudi obilo časa za igro.

 

PREBERITE TUDI: Kako razvijati otrokov čut za ekologijo?

 

1) V ponedeljek, 17. avgusta 2020, se bodo podali na igrivo raziskovanje preteklosti Ljubljane na razstavi Ljubljana. Glavna pojma bosta zgodovina in mesto. Če bodo ugotovili magični izrek, bodo morda uspeli obuditi duhove iz preteklosti. Po kosilu bodo zavihali rokave in se lotili veščin iz pradavnine - mleli bodo žito, tkali, ustvarjali posodo, si izdelali lok in orodje ter podobno. Tako bodo otroci preko lastne izkušnje spoznali, kako je bilo živeti na starodavnem kolišču.

2) V torek, 18. avgusta 2020, bodo otroci obiskali Arheološki park Ljubljana, oživeli antične ruševine in znova zgradili mesto Emona. Bolje bodo spoznali Emonce, si nadeli njihova oblačila, preizkusili legionarjevo opremo, ustvarili mozaike, obiskali rimske terme, prižgali oljenko in še kaj. Za kratek čas se bodo prelevili celo v arheologe in s pomočjo arheološkega orodja raziskali tri emonske grobove. Pa brez strahu, na teh grobovih prav nič ne straši!

3) V sredo, 19. avgusta 2020, se bodo podali v staro Ljubljano, kjer bodo poiskali sledi srednjeveške Ljubljane. Raziskovali bodo, kje je teklo obzidje, kje in kako so rablji kaznovali obsojence ter kako živahno je bilo življenje na tržnici. Popoldan pa bodo na delavnici s pomočjo replik takratnih predmetov spoznali značilnost srednjega veka. Kako so živeli v tistih časih, bodo otrokom zaupali kar srednjeveški meščani sami! Dan si bodo popestrili še s fotografsko delavnico v Galeriji Jakopič in ugotovili, kako lahko fotografija nastane tudi brez uporabe fotoaparata.


Mestni muzej Ljubljana

 

4) V četrtek, 20. avgusta 2020, se bodo udeležili razstave Knjiga. Vodila jih bosta znanje in razum. Od protestantizma do razsvetljenstva bodo spoznavali dosežke novega veka in ubogega Bolfenka, katerega duh že stoletja tava po Turjaški palači. Le kaj je zagrešil, da njegov duh nima miru? Prisluhnili bodo njegovi zgodbi in razvozlali stari zločin. Nato bodo obiskali novoveško tiskarno in ugotovili, kako so nastale prve slovenske knjige. Dopoldan bodo tiskali in vriskali, popoldan pa obiskali Mestno galerijo, kjer bodo dali duška svoji ustvarjalni domišljiji. 

 

PREBERITE TUDI: Kako spodbujati otrokovo domišljijo?

 

5) V petek, 21. avgusta 2020, bodo otroci obiskali mojstra arhitekta Jožeta Plečnika na njegovem domu. Pokukali bodo v njegove zasebne prostore, raziskali skrivnosti njegovega vrta in se podali na lov za skritim načrtom. Ogledali si bodo kamišibaj gledališče, gradili domišljijske arhitekture, se preizkusili v arhitekturni jogi in se s težkim srcem poslovili od razigranega tedna.

 

Prijava je možna do petka, 10. avgusta 2020 

Otroci bodo dan v počitniškem varstvu v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane začeli med 7.30 in 8. uro zjutraj, ko je čas prihoda na naslovu Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15 v Ljubljani, zaključili pa med 16. uro in 16.30. 

Za počitniško varstvo v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane boste odšteli 130 evrov na otroka in 110 evrov za vsakega nadaljnjega otroka. Cena vključuje pedagoško vodenje z izkušenimi vodiči, izvedbo programa, material, otroške vodnike, tri obroke hrane na dan (dopoldanska malica, kosilo in popoldanska malica, za zajtrk poskrbite sami). Plačilo je potrebno poravnati najkasneje v roku petih dni od prijave. 

Otroka lahko prijavite do petka, 10. avgusta 2020, na elektronski naslov prijava@mgml.si ali telefonski številki 01/24 12 506. Prijave so možne le do zapolnitve mest (največ 15 otrok) in le za celotedensko prisotnost. 

 

In še posebno opozorilo: Organizatorji sporočajo, da si glede na priporočila NIJZ v povezavi z epidemijo pridružujejo pravico do prilagoditve in odpovedi terminov (o vsaki spremembi bodo pravočasno obvestili na svoji spletni strani in prijavljene), sicer pa bodo na počitniško varstvo sprejeli le zdrave otroke.

 

Mestni muzej Ljubljana

Glede na priporočila NIJZ v povezavi z epidemijo, si pridružujemo pravico do prilagoditve in odpovedi terminov. O vsaki spremembi vas bomo pravočasno obvestili. Na počitniško varstvo bomo sprejeli le zdrave otroke.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Spočiti ali utrujeni iz družinskega dopusta?
Dopustovanje z majhnimi otroki je za starše lahko zelo naporno obdobje. Nikakor si ga ne morejo predstavljati kot »oddih...
66
Kdaj je pravi čas za otrokove počitnice zd...
Je moj otrok že zrel za počitnice pri babici in dedku? Bo zdržal več noči brez domače postelje in maminega poljubčka za ...
15
Kako otroka spraviti iz hiše?
Karkoli boste otroku govorili (kako zelo je čas, preživet v naravi, zdrav ali koliko zanimivih reči se skriva na vrtu), ...
13
Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
13



Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
9 idej za darila za vzgojiteljice
Kmalu bo konec šolskega leta, zato smo pripravili 9 idej, kaj lahko podarite vzgojiteljicam.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?