|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Petkova ideja za vikend: Podprimo moške, obolele za rakom!

Uredništvo Ringaraja.net, 21.9.2018
Društvo ONKOMAN bo to nedeljo dokazalo, da se lahko tudi ozdravljeni onkološki bolniki še kako aktivno ukvarjajo s športom. Podprimo jih!

image
Športanje je za onkološke bolnike gotovo težje, ne pa nemogoče!
/11


To nedeljo, 23. septembra 2018, se bo ob pol petih zjutraj skupina moških, ki so ozdravljeni onkološki bolniki, s kolesi odpravila iz Ljubljane proti Kopru, kjer bodo okoli 11. ure pozdravili člana društva ONKOMAN, ko bo prišel v cilj Ironmana.

Gre za zahtevno tekmovanje, ki se ga udeležijo le zares vztrajni in najpogumnejši športniki, zato je takšen uspeh še toliko večji, če ga doseže ozdravljen onkološki bolnik.

Na kolesu, ob kolesu ali zgolj kot navijači lahko ozdravljene onkološke bolnike, ki bodo s svojimi podporniki pokazali, da ni ovir in nemogočih poti, ki se jih ne da premagati, podpremo tudi mi - tako na poti kot na cilju. 

 

Opozarjamo, osveščamo in pomagamo

"Na tej poti, na kateri bomo pokazali željo, dobro voljo, smeh in odkritost, želimo v društvu ONKOMAN pokazati, da se lahko tudi ozdravljeni onkološki bolniki še kako aktivno ukvarjamo s športom. Hkrati želimo moški, ki si upamo govoriti o tej težki bolezni in preventivi, z vrtenjem pedal opozarjati na problematiko bolezni in tako pokazati pot drugim," so sporočili iz društva ONKOMAN, ki je nastalo z namenom opozarjanja in osveščanja o raku pri moških.

"Moški smo zagotovo drugačna bitja, ki neradi pokažemo svojo bolečino in smo povsod močni, le pri skrbi zase ne. Pogosto namreč pozabljamo, da je zdravje najpomembnejše in marsikdo je to spoznal na lastni koži, velikokrat tudi prepozno. Kar naenkrat ni več nujnih rokov, ni panike in nervoze. Rak nam je ustavil čas in ponudil priložnost, da najdemo srečo na nadaljnji poti. Srečo v sebi, ki je pri vsakomur drugačna in unikatna. Zato je sedaj potrebno pokazati tudi slabosti - da nam bo lažje, da se ne bomo več obremenjevali z okolico in predvsem zato, da bomo srečni. Tudi med boleznijo," so odkrito ranljivi člani društva ONKOMAN. 

Kaj pa po bolezni? Nekateri ozdravljeni onkološki bolniki se vrnejo v svojo rutino, drugi najdejo svojo novo pot, nekateri pa s svojo zgodbo in pojavljanjem pomagajo drugim, ki se z boleznijo tako ali drugače soočajo. Kot člani društva ONKOMAN, ki bodo dosegli svoj cilj tudi, če dosežejo in pomagajo le enemu moškemu, ki se je srečal z rakom.

Se vidimo v nedeljo na poti od Ljubljane do Kopra ali v Kopru!


Več o društvu ONKOMAN najdete na njihovi spletni strani Onkoman.si, kjer boste našli tudi več informacij o njihovih Movebrskih akcijah.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Test otroških vozičkov: Katerega izbrati?
Otroški voziček je eden večjih in pomembnejših nakupov ob rojstvu otroka, saj je pogosto v uporabi. Starše pri izbiri pr...
7
Imena za fantke grškega izvora
Grčija je država s starodavno kulturo, s katero so povezana lepa ženska in moška grška imena bogov in mitoloških bitij. ...
5
Novopečena mamica: Tole je dobro vedeti!
Mamica, če si rodila pred kratkim (oziroma pred nekaj tedni ali meseci), si preberi teh nasvetov, na kaj bodi pozorna pr...
4
Mamica, igraj se z mano!
Dojenček potrebuje nego in ljubezen svojih bližnjih. Majhen dojenček ne potrebuje veliko igrač, potrebuje pa nasmejan ob...
3



Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Astrološka napoved za starše (11. - 17. ma...
Prihajajoči teden prinaša obetajoč čas novih priložnosti in podvigov, a tudi pasti hitenja in tekmovalnosti. Energija Me...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?