|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Razvajen otrok - kako ga prepoznamo?

Uredništvo Ringaraja.net, 23.11.2016
Vsakdo hitro opazi razvajenega otroka, le starši, ki ga imajo, tega ne vidijo ali pa nočejo videti. Obstaja pa nekaj tipičnih znakov, ki vam povedo, da je vaš otrok razvajen. Kako prepoznati razvajenčka?

image
Imate doma razvajenčka?
/11


Vam vsi govorijo, da je vaš otrok razvajen, vi pa tega ne opazite? Predstavljamo vam nekaj tipičnih oblik obnašanja, ki veljajo za razvajene otroke.


Otrok vas ignorira

Razvajen otrok se ne obremenjuje s tem, kaj mu rečeta ali ukažete, predvsem se ne ozira na to, ko mu nekaj prepovedujete, rečete ne. Ignoriral vas bo in popolnoma mirno nadaljeval s početjem.


Pogosti izlivi jeze in trme

Bes in jeza sta precej očitna znaka, da je otrok razvajen, da lahko počne kar hoče in poskuša na vse načine to tudi doseči. Bes na ulici, trma doma ali ko smo na obisku so načini, da uveljavi svoje. In v tem so otroci tudi zelo uspešni, saj jim to dopuščamo.


Ne želi pomagati

Razvajen otrok je po navadi len, ne želi sodelovati pri opravilih doma, ne želi pomagati. Njegove igrače in stvari so razmetane po sobi, stanovanju, ne bo vam prinesel tistega za kar ste ga prosili in tako naprej. Pa saj veste že sami, kajne.


Nikoli ga ne moremo zadovoljiti

Razvajen otrok je vedno nezadovoljen otrok. Ima vse kar želi, dela kar se mu zahoče, meje zanj ne obstajajo in, seveda, dolgčas mu je, ker ne ve več, kaj bi sam s seboj. Razvajenčki nikoli niso zadovoljni s tem kar imajo in pogosto brezkompromisno jemljejo stvari drugim otrokom ter jim jih nikakor nočejo vrniti.


Vedno ga morate prositi

Ste tudi vi med tistimi, ki morate otroka za vsako stvar prositi in to večkrat? Potem je vaš otrok razvajen, saj vam s tem dokazuje, da nimate nikakršne avtoritete nad njim.


Podkupovanje

Razvajen otrok je navajen, da ga starši podkupujejo zato, da bi nekaj naredili. Starši po navadi podkupujejo z obljubami, igračami, denarjem, sladkarijami.


Ima vas pod kontrolo

Otrok, ki je navajen, da se vse vrti okoli njega, da je vedno v središču pozornosti, da je vse po njegovo, vas bo poskušal kontrolirati in urejati vaše življenje. Takšni otroci mislijo, da so glavni in da jih morajo vsi poslušati i ubogati.


Moje in samo moje

To je že tako poznano, da skoraj ne potrebuje posebne razlage. Razvajen otrok ne želi deliti svojih stvari, je sebičen in asocialen. Tudi drugi otroci niso ravno radi v njegovi družbi.

 

Torej, ste prepoznali v tem svojega otroka? Če ste, potem je vaš otrok razvajen, vendar to ne pomeni, da tega ne morete spremeniti. Priznajte si in začnite spreminjati svoje obnašanje, da boste spremenili njegovo. Prej ko boste začrtali meje, prej se bodo stvari popravile na bolje. 


VIR: Ringeraja.rs


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
146
Je bilo našim staršem lažje kot nam?
Po nedavnih raziskavah je bilo starševstvo v osemdesetih in devetdesetih letih za naše starše veliko lažje kot za nas - ...
23
Kdaj je pravi čas za otrokove počitnice zd...
Je moj otrok že zrel za počitnice pri babici in dedku? Bo zdržal več noči brez domače postelje in maminega poljubčka za ...
8
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
7



BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
BLOG: Vsaj za dan žena bi mi lahko kupil š...
Vse to, po čemer ženske tako zelo hlepimo od svojih moških, si lahko in moramo dati tudi same. Tudi in še posebej na dan...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?