|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Recept tedna: Najbolj preprost sladoled pod soncem

Uredništvo Ringaraja.net, 22.5.2023
Tale bananin sladoled je pripravljen v petih minutah, primeren pa je tudi za vegane in najmlajše otroke, ki se šele spoznavajo z različnimi okusi.

image
Bananam lahko dodate katerokoli zamrznjeno sadje. (Boobeefoodee.si)
/11


Osnova tega najbolj preprostega sladoleda pod soncem so sicer banane, toda mu lahko dodate katerkoli zamrznjeno sadje, ki ga vaš otrok in vaša družina obožuje.

Priprava vam bo vzela le pet minut, druga dobra novica pa je tudi, da je tale sladoled primeren tudi za vegane.

 

Potrebujete:

1 zelo zrelo banano

1 jabolko (ali drugo sadje po izbiri)

1 čajno žličko javorjevega sirupa

1/2 čajne žličke cimeta

5-10 rozin

zdrobljeno temno čokolado

pražene oreščke po želji

 

Priprava

1) Za pripravo tega najbolj preprostega sladoleda pod soncem potrebujete zamrznjeno sadje, kar pomeni, da ga morate pred pripravo narezati na koščke in zamrzniti. Zamrznjeno sadje skupaj z javorjevim sirupom zmiksate v gladko maso.

2) Nato z žlico vmšate rozine ali oreščke, posujete s cimetom in zdrobljeno temno čokolado ter se potopite v čarobnost okusov.

 

Vse recepte tedna najdete tudi v naši rubriki Recepti, kjer lahko z nami podelite tudi svoje kuharske specialitete in tako pomagate staršem, ki so ostali brez kuharskih idej.

 

Recept za najbolj preprost sladoled pod soncem smo si našli na spletni strani BoobeeFoodee, kjer najdete kopico receptov in uporabnih idej za zdrave in preproste obroke za dojenčke, ki se šele spoznavajo z osnovami goste hrane, malo večje nadobudneže, ki že veselo posegajo po priboru in otroke, ki že znajo povedati, kaj hočejo jesti in kaj ne.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Recept za dojenčke: Sladek krompir
Danes je glavna sestavina sladek krompir, recept pa je prilagojen za začetek uvajanja in nadgrajen za osemmesečnika in e...
5
Prehrana 21. stoletja za ženske
Različna življenjska obdobja ženske zahtevajo različno prehrano in različne prehranske navade. V knjigi Prehrana 21. sto...
3
Paradižnik - pripravite ga drugače!
Zaradi sladkega okusa, imajo paradižnik zelo radi tudi otroci. Če ne drugače, predelanega v kečap prav gotovo! Tega lahk...
3
Recept tedna: Šparglji v rižoti iz kuskusa
Šparlji veljajo za nizkokalorično zelenjavo, ki je odlična popestritev družinskega jedilnika, saj z njimi lahko pripravi...
3



Povišan holesterol pri otroku
Vse več je otrok, ki imajo povišane maščobe v krvi, to je povišan holesterol. Otroci, katerih vrednost ni preveč visoka,...
Recept: Zelenjavna lazanja
photo
Če še nikoli niste pekli lazanje, ker ste prepričani, da je priprava preveč zahtevna in zamudna, preverite ta preprost r...