|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Silvestrska večerja

Helena Mlakar, 25.12.2015
Bliža se najdaljša noč v letu. Čas, ko je družina skupaj, ko je miza praznično pogrnjena, na njej pa dobrote. Pripravili smo vam nekaj okusnih receptov.

image
Lepo okrašena miza za praznično večerjo. (FreeDigitalPhotos.net)
/11


Če še ne veste, kaj boste skuhali zadnji dan v letu, si želite nekaj nevsakdanjega in zdravega za vso družino, potem vam morda pride prav nekaj receptov, ki smo jih pripravili mi. Zagotavljamo vam, da so zelo okusni, enostavni in gredo v slast tako najmlajšim, kot tudi nekoliko starejšim članom družine.

Recepti so za štiri odrasle osebe.


Predjed: Pražene suhe slive

Potrebujete: 15 suhih, izkoščičenih sliv, 15 mandeljnovih jedrc, 5 dag slanine, nekaj kapljic olja.

V slivo vstavite mandelj in okrog nje ovijte tenak trak slanine. V ponev kapnite nekaj olja, segrejte in na hitro prepražite slive s slanino. Odstavite, položite jih na papirnato servieto, da popivna maščobo, nato pa zložite na segret krožnik, napikajte v vsako zobotrebec in takoj postrezite.


Juha: Cvetačna juha

Potrebujete: 1 srednje veliko cvetačo, 4 srednje debele krompirje, pol čebule, strok česna, nekaj olja, 2 žlici kisle smetane, sol, poper, lovorov list, 4 rezine polnozrnatega toasta, maslo.

Cvetačo očistite, narežite, krompir olupite, operite in narežite na kocke. Na olju prepražite sesekljano čebulo in česen, dodajte cvetačo, zalijte z vodo, dodajte krompir, solite in kuhajte, dokler se krompir ne zmehča. Nato odstavite in zmešajte s paličnim mešalnikom. Dodajte kislo smetano in še enkrat dobro zmešajte. Postavite nazaj na štedilnik, dodajte lovorov list, poper po okusu in še nekoliko pokuhajte.

Na drobne kocke narežite toast, sesekljajte strok česna. Žlico masla stopite v ponvi, stresite nanj toast in česen. Dobro prepražite in stresite v skledico.

Postrezite zraven juhe.


Glavna jed: Polnjen zajec z žlikrofi

Potrebujete: svežega zajca, 30 dag kruha, 2 jajci, peteršilj, česen, sol, poper, 2 dcl kisle smetane, olje.

Najprej naredite filo. Na drobne koščke narežite kruh, dodajte jajci, kislo smetano, sol, poper, sesekljan česen  in peteršilj in dobro premešajte. Pustite stati eno uro, da se sestavine prepojijo, nato spet dobro premešajte. Nadevajte osoljenega zajca, ga zašijte, postavite v pekač, polijte z oljem in pecite pri 180 stopinjah Celzija uro in pol. Po potrebi ga obrnite in polivajte z vodo.


Ko je zajec že skoraj pečen, skuhajte v osoljenem kropu žlikrofe, jih odcedite in ob koncu pečenja dodajte k zajcu.


Motovilec s parmezanom

Potrebujete: 50 dag motovilca, pest češnjevih paradižnikov, 10 dag parmezana, olivno olje, jabolčni kis, sol, pest sesekljanih orehovih jedrc.


Motovilec operite, paradižnike operite in narežite na dva ali štiri dele, parmezan narežite na zelo tanke rezine. Zmešajte olje, kis in sol. V skledo dajte motovilec in paradižnik. Premešajte, nato polijte s prelivom iz kisa in olja. Po vrhu dodajte parmezan in potresite še sesekljane orehe.

Postrezite in uživajte!

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

8 najboljših zdravih zajtrkov za nosečnico
Če ste brez idej, kaj bi si pripravili za zajtrk, da bi bilo zdravo in bi koristilo vam in vašemu razvijajočemu se otrok...
4
Dva recepta za super zajtrk
Ker dojenčku in družini vsakodnevno pripravljamo zajtrke, nam kaj hitro lahko zmanjka idej. Tokrat smo vam pripravili ka...
4
Kuharska družina SEPTEMBRA je družina …
Nagrajenci natečaja za Kuharsko družino septembra 2013 so znani! Preveri, ali ste prav vi osvojili laskavi naziv in bost...
3
Skuhajmo jabolčno marmelado
Če tudi vi ne veste, kam z jabolki, s katerimi nas je letos narava bogato obdarila, preizkusite tale recept za jabolčno ...
3



Kako si s čaji pomagamo pri raznih težavah
Teta Pehta nas je učila: Za vsako bolezen raste ena rožca!V članku smo zbrali nekaj rastlin s pomočjo katerih si lahko v...
Regratov med
Zdravilna rastlina regrat je poznana vsakemu. Zdravilni so listi, korenina in tudi cvetovi. Iz cvetov lahko pripravite ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?