|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Recept tedna: Zdrave kokosove kroglice

Andreja Obal, www.premakni.se, 8.12.2023
Okusne kroglice vsebujejo zdrave maščobe v obliki oreščkov, beljakovine in vlaknine. Zdrava in enostavna sladica, ki je pripravljena v 15 minutah.

image
Te kokosove kroglice vam lahko pomagajo pripraviti tudi otroci.
/11


Če nimate prave ideje, kako bi zadovoljili sladkosnede otroške želodčke, pa da bi se izognili kupljenim sladkarijam, v katerih res pretiravajo s količino sladkorja, so zdrave kokosove kroglice prava izbira. So res okusne, tako da jih bodo otroci radi pohrustali in so narejene iz zdravih sestavin, da vas ne bo skrbelo za njihove zobke. Zagotovo se jim ne boste mogli upreti niti očki in mamice. ;)

Preverite recept! Priprava vam ne bo vzela več kot 15 minut.

 

PREVERITE TUDI: Zdrav rižev narastek z mandlji (recept)

 

Potrebujete

1 kozarec (2 dcl) mletih mandljev

 1 kozarec (2 dcl) mletih orehov

0,5 kozarca (2 dcl) kokosa

2 žlici šejka z okusom čokolade (po želji lahko daste npr. beljakovinsko mešanico v prahu)

2 žlici presnega kakava

1 žlica eritritola

1 žlica kokosovega olja (stopljenega)

1 tablica zdrobljenega Sunny-Bisk pšenične blazinice (polnozrnate pšenične blazinice, proizvajalec Bokomo Foods)

0,5 (2 dcl) kozarca riževega mleka

cimet po okusu

kokos in zmleta bučna semena

* Eritritol je naravno sladilo v obliki drobnih kristalov, ki je pridobljeno s postopkom fermentacije. V naravi je prisoten v različnih vrstah sadja, kot so hruške, grozdje, melone in lubenice, ter v fermentiranih izdelkih, kot so sojina omaka, vino in sake.

 

PREBERITE TUDI: Ko bi otrok jedel samo sladkarije ...

 

Priprava

Vse sestavine zmešajte skupaj, razen mleka in kokosovega olja ter kokosa in bučnih semen, ki jih boste potrebovali na koncu. Priporočam, da eritrol daste v raztopljeno kokosovo olje, da se raztopi in potem vlijete vse skupaj v maso ter premešate z žlico.

Nato v dobljeno maso počasi dodajate še riževo mleko in pri tem mešate. Masa ne sme biti premehka, ne presuha, ravno pravšnja, da lahko z rokami oblikujete kroglice in se vam masa ne lepi preveč na roke.

Na koncu jih nekaj povaljate v kokosu, druge pa v zmleta bučna semena. Preden jih postrežete, jih za nekaj uric postavite v hladilnik.

 

Dober tek!

 

kokosove kroglice

Zdrave in enostavno ter hitro pripravljene kokosove kroglice (FOTO: Andreja Obal)

 

Vse recepte tedna najdete tudi v naši rubriki Recepti, kjer lahko z nami podelite tudi svoje kuharske specialitete in tako pomagate staršem, ki so ostali brez kuharskih idej.

 


 

nosečka, vadbaAndreja Obal je osebna trenerka, FemFit inštruktorica nosečniške in poporodne vadbe, usposobljena za trening varne vadbe v nosečnosti in po porodu. V vadbenem centru Jeklarna na Vrhniki izvaja individualne treninge in skupinske vadbe za nosečnice in mamice po porodu. 

Več informacij glede vadb in individualnih treningov za nosečke in mamice dobite na spletni strani www.premakni.se ali prek e-pošte: andreja@premakni.se oziroma telefona: 041 643 753.

 

 

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Jedi, ki ustavljajo drisko
Preverite, s katerimi jedmi lahko preženete drisko pri otroku, ki pogosto spremlja gripozna in virusna obolenja oziroma ...
6
Osnovna omleta za male kuharje
Šolske počitnice so idealen čas, da se otrok preizkusi tudi v kuhanju. Za zdrav in hranljiv zajtrk smo poiskali preprost...
4
Ideje za piknik
Kako si olajšati priprave na družinski piknik? Kaj pripraviti in kako? Preverite nekaj idej, ki so vam lahko v pomoč za ...
3
Regratov med
Zdravilna rastlina regrat je poznana vsakemu. Zdravilni so listi, korenina in tudi cvetovi. Iz cvetov lahko pripravite ...
3



Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Pita iz starega kruha s koprivami in sirom
Tudi vaš otrok ne mara zelenjave in ničesar, kar je zeleno? Morda ga uspete ukaniti s tem receptom!




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?