|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Rojstvo je čudež

Tina Južnič, 24.6.2010
Spomnim se, ko mi je med nosečnostjo mamica tri letne hčerkice rekla: »Boš videla, kako se ti bo življenje spremenilo, ko se bo otrok rodil. Nikoli več ne boš povsem mirna. Vedno boš mislila le na dobro svojega otroka in, če je z njim vse v redu.«

image
/11


Seveda se bo spremenilo, kako tudi ne, saj bomo postali prava tri članska družina. Vendar ta oseba ni imela v mislih tega in to sem začutila v istem trenutku, ko se je Gaj rodil.

Ah ti otroci, naš največji zaklad. Kako lepo jih je gledati, kako odraščajo in se vsak dan naučijo nekaj novega. Moja največja sreča je, da sem zdrava inda lahko dnevno opazujem kako moj fantek raste. Že sama misel na to, da bi nepredvidena življenjska situacija to onemogočila, me spravlja v slabo voljo.


Rojstvo je čudež, tako ali drugače

Občutkov, ki jih ženska začuti ob rojstvu prvorojenca, se ne da opisati z besedami. To je nekakšna mešanica čustev. Nekaj med olajšanjem, ker je neznosna porodna bolečina minila, v naslednjem trenutku pa skrb za malo bitjece, ki je tako dolgo raslo v mamičinem trebuščku. Najverjetneje je bila moja reakcija takoj po porodu še toliko bolj intenzivna, saj sem prestala resnično veliko bolečo in dolgotrajno preizkušnjo. Zaradi spleta okoliščin (oziroma vztrajne babice) pa sem tik pred koncem - ali bolje rečeno pred novih začetkom -, že skoraj obupala.


Vpliv televizije

Menda pa nisem bila prva (niti zadnja ne), ki sem takoj po tem, ko je porodničar naznanil, da se nama je rodil fantek, zaskrbljeno vprašala, zakaj še ne joka. Morda sem pričakovala, da bo mali Gaj zajokal isti trenutek kot se bo rodil. Še danes se sprašujem, koliko sekund je dejansko minilo od zdravnikove oznanitve in do trenutka, ko sem prvič zaslišala njegov glasek. Matej pravi, da ne veliko, meni pa se je zdela cela večnost.

Je že res, da ima televizija svoj vpliv in da ni vse tako kot na filmu, ko otrok takoj zajoka, rodi pa se umit in se pogosto že prav radovedno spogleduje s ponosnima staršema.


Jok, ki spremeni življenje

In prav glas tistega prvega joka je deloval name, kot bi pritisnil na stikalo. Življenje nikoli več ne bo takšno kot je bilo, popolnoma brezskrbno. Sedaj je tu moje drobceno bitjece, plod ljubezni, ki si zasluži le vse najboljše.

«Najboljše« pa je izredno širok pojem, ki ne zajema le tistega, za kar vsak malček meni, da nujno potrebuje, temveč vključuje tudi vzgojo, ki včasih kaj prepoveduje. Biti sodobna mati pa je danes skušnjava v smislu, biti dovolj močna in zmožna postaviti prave meje. Najbrž se bo kar veliko mamic strinjalo z mano, da pogosto bolj mamice ubogamo svoje otroke kot pa obratno. Ko pa se vendarle odločimo, da bomo pokazale še svojo vzgojiteljsko stran, s katero tudi kdaj privabimo krokodilje solzice na otroške oči, se nam para srce, ko vidimo, kako hudo smo užalile nedolžno malo bitjece, ki ga imamo najrajši na svetu.

Pa ne le to. Kako dobro znamo poskrbeti, da ne bi otroka kaj bolelo, da ne bi padel ali se kam udaril. Velika mera sočustvovanja in skrb, da mu bo le lepo, nas pogosto popelje do vedenja, s katerim dolgoročno zagotovo ne pomagamo. Dobra namera ima lahko kaj hitro prav nasproten učinek.


Vsaka mama ima svojo šibko točko

Vsaka mama ima svojo šibko točko in naša naloga je, da razmislimo o njej in najdemo ustrezno rešitev, saj nikakor ne želimo, da se bodo naši otroci razvili v nesamostojne odrasle osebe, ki še vedno slepo verjamejo, da so ljudje po naravi pošteni. In ravno to je najtežja naloga vsake mamice; najti pravi način vzgoje in upoštevati, da otroka pripravljamo na življenjsko pot, ki bo vse prej kot lahka, po kateri bo stopal samostojno in samozavestno.


Že nekaj minut po rojstvu sem se spomnila besed tiste mamice in se le nasmejala ob misli na to, kako prav je imela.

 

Preberi še:

Nosečnost in rojstvo

Kaj podariti ob rojstvu?

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
5
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
4
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
4
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
4



Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Je mogoč naravni porod po carskem rezu?
Kako pogost je naravni porod po carskem rezu, ali se priporoča in kako se na njega pripraviti, smo govorili z izr. prof....




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?