|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Skrivnost zdrave kože: nega za atopijski dermatitis

P.R., 26.2.2024
Atopijski dermatitis ni nalezljiva kožna bolezen, ampak izjemno neprijetna suha koža, ki pogosto moti spanec in tako kakovost življenja celotni družini. Ustrezna vsakodnevna higiena in nega je ključna za omilitev srbenja in draženja.

image
/11


Atopijski dermatitis, kronična vnetna bolezen kože, se pogosto pojavlja že v prvih mesecih otrokovega življenja. Čeprav Atopijski dermatitis ni nalezljiv, je lahko izredno neprijeten, a z ustrezno nego ga je mogoče uspešno obvladati.

 

Kako prepoznamo atopijski dermatitis in od kod izvira

Atopijski dermatitis se povezuje z dednostjo in okoljem, otroci, ki obolevajo, se pogosto rodijo v družinah z različnimi oblikami alergij in izjemno občutljivo kožo.

Koža bolnikov z atopijskim dermatitisom ima porušeno ravnovesje posebnih lipidov, ki pomembno prispevajo k naravnemu vlaženju kože. Čeprav bolezen običajno izzveni do desetega leta starosti, se v redkih primerih lahko pojavlja tudi pri odraslih, v nekaterih situacijah pa tudi brez jasnega vzroka.

Za atopijski dermatitis so značilni ekcemi, ki se pojavijo v obliki zadebeljenih pordelih žarišč. Mesta, kjer so opazne neprijetne in izjemno srbeče spremembe na koži, se spreminjajo s starostjo. Pri dojenčkih se ekcem pogosto pojavi simetrično po čelu in licih, na lasišču, na gornjem delu telesa, zunanji strani rok in nog. V starosti od dveh do treh let se praviloma pojavlja na predelu zapestij in gležnjev, medtem ko spremembe na licih običajno izzvenijo. Pri starejših otrocih, mladostnikih in odraslih opazimo spremembe v pregibih velikih sklepov, na vratu, vekah, po obrazu in nogah.

 

aderma

 

Atopijski dermatitis in nega kože

A-DERMA, priznani dermatološki laboratorij, se je posvetil razvoju rešitev za nego kože, nagnjene k atopijskemu dermatitisu za dojenčke od rojstva dalje. Njihova linija izdelkov temelji na naravnih izvlečkih, kot so izvlečki poganjkov ovsa Rhealba®, ki so prijazni do kože in obenem učinkovito zagotavljajo potrebno vlaženje in nego, tako uravnavajo draženje ter pomirjajo in mehčajo kožo. Patentirana sestavina Filaxerin® dodatno vlaži kožo in jo oskrbi z esencialnimi maščobnimi kislinami. Izdelki ne vsebujejo mil, dišav in parabenov, so hipoalergeni in zagotavljajo optimalno varnost za vse generacije.

Po tuširanju z oljem na kožo nanesemo emolientno kremo, ki je izredno pomembna za obnavljanje kožne pregrade in preprečevanje izsušitve kože, priporočamo en nanos dnevno, običajno pred spanjem, po tuširanju.

Z redno nego se faze poslabšanja zmanjšujejo, koža pa postaja bolj odporna na zunanje dražljaje.

 

aderma

 

Z izbiro ustreznih izdelkov za umivanje, pomirjanje in dolgotrajno vlaženje kože bo koža manj srbela, manj bo draženja in tako bodo noči prijetnejše. Nega kože z A-DERMA izdelki postane užitek, saj je prilagojena potrebam vaše kože, ne glede na starost ali letni čas.

Skrb za zdravo in lepo kožo postane preprosta z A-DERMA EXOMEGA CONTROL, vašim zvestim zaveznikom v boju proti atopijskemu dermatitisu.

Promocijsko sporočilo

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...
13
Mame mislimo, da moramo vse same: pa je to...
Bil sem sama. Vse sem počela sama, ker sem LAHKO. A ni bilo tako zabavno, kot sem mislila, da bo. Vsega nisem storila do...
10
Pozor: Čevlji z lučko v podplatu so lahko ...
Otroci obožujejo čevlje in športne copate, ki jim utripajo lučke v podplatih, medtem ko hodijo, vendar pozor: starši mor...
8
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
8



Zakaj ima otrok afte?
Afte so razjede na ustni sluznici, ki se lahko pojavijo v vseh starostnih obdobjih, tudi pri otrocih. V hujših primerih ...
Zlomi pri otrocih
photo
Pri otrocih so zlomi specifični zaradi posebnosti otroškega skeleta, rastnih plošč in plastičnosti otroških kosti. Edins...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?