|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Tebi, ki se boš (nekega dne) zaljubila v mojega sina, želim, da veš to

Uredništvo Ringaraja.net, 18.10.2023
Počaščena sem, da sem mama tega dečka, da ga vodim, ko odrašča v osebo, v katero se boš zaljubila. In tudi v čast mi bo, da te spoznam.
Ključne besede:

image
/11


Ne vem točno, kdaj ti bom dala to pismo.

Mogoče čez nekaj desetletij tistega dne, ko se poročiš z mojim sinom. Ali pa bo morda na naključen dan, ki se zdi pravi v tistem trenutku. Kadar koli prejmeš to pismo, upam, da bom živa in dovolj zdrava, da bom v celoti izkusila, kako srečna sem, da te poznam.

Malo neumno ti je zdajle pisati. Moj sin, moj malček, je zgoraj, spravljen v postelji, ki se v primerjavi z njim zdi velikanska in me spominja, kako majhno je njegovo telo. Izgubil se je v morju odej, ki sem jih ljubeče ovila okoli njega, preden sem mu odmaknila lase s čela, ga poljubila in šla dol, da bi ti pisala.

Slišala sem dovolj zgodb, zato vem, da bo moj otrok zrasel hitreje, kot sem pripravljena. Njegove suhe noge bodo kmalu visele z roba postelje in preden se zavem, bo spal v novi postelji, v drugem domu, daleč stran od mene.

In nekje na poti te bo našel. In vse se bo spremenilo.

Trenutno izbere mene. Izbere me, da z njim igram avtomobilske dirke in mu berem knjige. Raje ima moja kosila kot tista v njegovi šoli. Želi, da sem zadnja, ki ga bo poljubila za lahko noč.

Toda nekega dne bo izbral tebe. S tabo bo želel preživeti proste dni, se s tabo podati na dogodivščine, ti kuhati.

Zdaj se mu oči zasvetijo od veselja, ko me zagleda. Pogled na njegov obraz, ko me zagleda, v trenutku, ko ga poberem v vrtcu, se ne bo nikoli postaral.

Toda nekega dne bodo te oči zasijale zate. Preučeval bo tvoje roke, si zapomnil tvoj obraz in imel tvoje slike v svoji pisarni (ali v svojem "super čudovitem kopaču tovornjakov, v tunelu", kjer trenutno namerava delati).

Trenutno sem njegova junakinja. Poišče me, ko potrebuje pomoč. Prosi me, naj ustavim dež. Objame me, ko je bolan.

Toda nekega dne boš ti njegovova junakinja.

Postavil bo vprašanje, ti in jaz mu bova dali drugačen odgovor in poslušal bo tvojega namesto mojega. Pomagala mu boš odkrivati ??svet, ti boš tista, ki mu bo olajšala počutje, ko bo žalosten ali bolan.

Trenutno ga učim, kako biti prijazen. Z njegovim očetom ga učiva spoštovati druge in biti spoštljiv. Kako poslušati, kako pomagati in kako prositi za pomoč, ko jo potrebuje.

In upam, da te bo nekega dne zasul s tem spoštovanjem in prijaznostjo.

Zdaj načrtujem njegovo rojstnodnevno zabavo, pa tudi praznovanja, ki jih zaradi njega naredim čarobna.

Nekega dne ga boš spomnila, naj me povabi na rojstni dan.

Trenutno sem njegov dom jaz.

Toda nekega dne bo njegov dom tam, kjer si ti.

In stvar je v tem, da je vse v redu. Pravzaprav je čudovito.

V čast mi je biti mama tega dečka in ga voditi, ko odrašča v osebo, v katero se boš zaljubili. In tudi v čast mi bo, da te spoznam.

Verjamem, da bo svet postal boljši, ko te bo našel, in ta izjava se zdi popolnoma nepotrebna, a za vsak slučaj želim, da veš, da če boš z njim ravnala dobro in ga osrečevala, te bom ljubila ne glede na tvoje barvo kože, etnično pripadnost ali veroizpoved, tako kot imam rada vse svoje otroke.

Obljubim, da bom poskušala najti ravnovesje med prisotnostjo v vajinem življenju in tem, da vama bom pomagala, ne da bi prekoračila svoje meje. Ne bom prišla nenapovedano, prisežem.

Obljubim, da ne bom poskušala dajati nasvetov, razen če me boš vprašala.

In tebi, ki se boš zaljubila v mojega sina, obljubim, da se bom zaljubila vate. Ker bo oseba, ki ljubi mojega sina, razumela, kaj se skriva za njegovimi iskrimi očmi, tako kot jaz. Ta oseba bo mislila, da je njegov hripav glas čudovit, tako kot jaz. Smejala se boš njegovim šalam, tako kot jaz.

In kako naj ne ljubim osebe, ki ljubi vse, kar je povezano z mojim otrokom?

Torej zdaj, dokler ga imam, preden bo tvoj, bom cenila vsak trenutek, vsak poljub in vsako božanje.

In nekega dne, ko ga boš ljubila in on tebe, bom tako ponosna. Ponosna na osebo, v katero je odrasel, ponosna na osebo, katero je izbral, da z njo preživlja svoje dneve, in ponosna, tako ponosna, da sem njegova mama.

 

Z ljubeznijo,

Njegova mama


Vir: www.mother.ly

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
4
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
3
Hči me ignorira
Velikokrat se starši znajdemo v situaciji, ko nas otroci ne poslušajo, ne ubogajo naših navodil, nas enostavno ignoriraj...
3
Koliko telefona na dan? To odgovarjajo str...
Na spletni strani Logout.si, kjer lahko najdete številne koristne informacije o varni uporabi sodobne tehnologije, smo p...
3



BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...




Je že katera imela liposukcijo?
botrca



enkrat (4%)

večkrat (2%)

nikoli (94%)


Število vseh glasov: 399

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!