|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Znanstveniki so dokazali: težje je roditi kot preteči maraton

Uredništvo Ringaraja.net, 27.11.2023
Raziskave so pokazale, da sta popadki in porod najbolj travmatični izkušnji, ki ju telo lahko doživi, ??sam porod pa je za žensko telo bolj naporen kot večurni tek.
Ključne besede:

image
/11


Mamice, če razmišljate, da bi se lotile teka, znanstveniki trdijo, da bi porodnice zlahka pretekle maraton.

 

Raziskava Univerze v Michiganu je razkrila, da sta porod in popadki najbolj travmatični izkušnji, ki jo telo lahko doživi, ??sam porod pa je za žensko telo bolj naporen kot večurni tek!

Znanstveniki so z analizo magnetnoresonančnih posnetkov porodnih in športnih poškodb ugotovili, da so posledice poroda podobne tistim pri profesionalnem športu.

 

PREBERITE TUDI: Priprava presredka in nožnice na porod

 

"Če bi se profesionalna športnica poškodovala na igrišču kot porodnica, bi jo zdravniki takoj priključili na magnetno resonanco. In zdravniki zdaj materam sporočajo: "Šest tednov je od poroda, vse bo v redu, ni vam treba več k nam". Vendar niso vse ženske v redu po teh šestih tednih, niti se ne morejo vrniti na delo in to je povsem normalno," je povedala Janis Miller, profesorica na UM School of Nursing.

Po rezultatih raziskave je imelo 25 odstotkov porodnic zlome, podobne stresnim zlomom pri športnikih, 41 odstotkov jih je imelo natrganje mišic, 15 odstotkov pa poškodbe, ki se niso zacelile. Čeprav večina zdravnikov pravi, da okrevanje po vaginalnem porodu traja šest tednov, lahko za nekatere ženske traja do osem mesecev ali dlje.

"Ne trdimo, da bi morale vse ženske po porodu iti na magnetno resonanco. Če pa ženska čuti, da okreva počasneje, ima nenavadne simptome ali se počuti neprijetno in ne more več izvajati Keglovih vaj, naj se posvetuje s specialistom," pravi Millerjeva in dodaja, da lahko poškodbe povzročijo težave z urinom in druge težave.

 

Mamice, delite rezultate te raziskave s partnerjem ali prijateljicami, ko vas vprašajo: "Ali porod res tako boli?", lahko pa prosite tudi za medaljo, saj je sedaj znanstveno dokazano, da si jo zaslužite.

 

Vir: Ringeraja.rs

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

5 neresničnih mitov o porodu na domu
Res je, da babice pri porodih na domu ne smejo nastavljati epiduralne analgezije, toda to še ne pomeni, da si pri domače...
23
Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje ...
Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in um...
6
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
5
Rh negativna krvna skupina in nosečnost
V celotni nosečnosti je Rh negativni faktor edini od vseh krvnih skupin, ki povzroča težave. Rh-negativno materino telo ...
4



Je operativno čiščenje maternice po splavu...
V Sloveniji ženska, ki pri ginekologu izve, da njene nosečnosti ni več, prejme napotnico za tabletke ali operativno čišč...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?