|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Učitelj na daljavo: Hitra pomoč pri domačem učenju

S. M., 4.11.2019
Šolarji morajo predelati ogromne količine snovi in lahko se zgodi, da jim kakšna snov ali del snovi zagode. To po navadi vodi v obremenjenost vseh družinskih članov, lahko tudi v slab učni uspeh. Pa ni treba, da je tako!

image
On-line učenje: preprosta in učinkovita pomoč pri domačem učenju
/11


Izziv je treba le pravilno nasloviti! Kot pravi Konfucij, »ko postane očitno, da so cilji težko dosegljivi, ne menjaj ciljev, temveč način, kako jih dosežeš.«

 

Ko morajo starši spet "v šolo", da pomagajo otroku pri učenju

Znamenja, da otrok potrebuje pomoč pri učenju, so lahko odlašanje z učenjem, površno narejene domače naloge ali pa ocene in znanje niso v sorazmerju s šolarjevimi sposobnostmi.

Zelo pogosto so starši tisti, ki morajo na novo usvajati znanje, da ga nato pojasnijo otroku. Po možnosti je to po osem in večurnem delavniku, ko jih utrujene čakajo še številni drugi opravki. Starši pa tudi nimajo vedno časa ravno takrat, ko se otrok posveča učenju in naleti na težavo, ali pa enostavno nimajo dovolj znanja, da bi otroku snov razložili in mu s tem pomagali. To je lahko veliko breme tako za starša kot za otroka.

 

Nekateri starši so tako na podlagi lastne tovrstne izkušnje razvili učno platformo, ki združuje učitelje za pomoč učencem na daljavo. Namen te pomoči ni v tem, da se otrok dodatno uči, pravijo, temveč da čas za učenje izkoristi bolje in učinkoviteje. Njihovo osnovno vodilo je uporaba platforme nekje ena do dvakrat tedensko, je pa seveda odvisno od otroka.


PREBERITE TUDI: Otrokovo prevzemanje odgovornosti za šolo


Učna pomoč takoj, ko jo potrebuješ – učitelj na daljavo »v živo«

Veliko otrok se uči »kampanjsko«, kar pa najpogosteje povzroča »luknje v znanju«, snov je slabo utrjena in se hitreje pozablja, pogostejše pa so tudi napake. Pri učenju je zelo pomembno, da otrok razvije delovne navade. Lahko se zgodi, da se otroci, ki so osnovno šolo izdelali z odličnimi ocenami, v srednji šoli zaradi »kampanjskega učenja« soočajo s težavami in slabšimi ocenami.

 

Strokovnjaki, ki delujejo na spletni strani Razlaga snovi, so odzivni praktično takoj, ko šolar potrebuje pomoč in za toliko časa, kolikor jih potrebuje. Sodelovanje je individualno – učitelj se časovno, strokovno in komunikacijsko prilagaja posamezniku, povežeta se prek interneta. Uspeh je zagotovljen, prav tako v 91 odstotkih primerov tudi dvig ocene za eno do dve.

 

inštrukcije

 

Prednosti »on-line« učenja

Strokovnjaki, ki so del te spletne učne pomoči se z nudenjem klasičnih inštrukcij in »on-line« učne pomoči ukvarjajo že 15 let. Na podlagi svojih izkušenj priporočajo klasične inštrukcije v primeru, ko se učenec trudi za pozitivno oceno ali pa ima popravni izpit. »On-line« učitelj pa uspešno sproti odpravlja neznanje, omogoča hitrejše učenje in pomembno pripomore k doseganju želenih ocen.

 

Ena izmed pomembnih prednosti »on-line« učenja je gotovo hiter in preprost dostop do učiteljev vseh predmetov, ki se z učencem povežejo in mu pomagajo z razlago točno takrat, ko jo le-ta potrebuje. Pomagajo mu lahko pri domačih nalogah, učenju in razlagi določene snovi, govornih vajah …

Učenec lahko nalogo tudi fotografira, jo pošlje učitelju in dobi nazaj rešitev z razlago. Uči se takrat, ko mu najbolj ustreza in mu ni potrebno zapuščati doma, s čimer prihrani čas. Učiteljeva razlaga se posname, tako da jo lahko učenec v nadaljevanju posluša še večkrat.

Prav tako ni potrebno, da se z učiteljem pogovarja 45 minut (eno šolsko uro), kot po navadi trajajo klasične inštrukcije, ampak toliko časa, kot je potrebno – to je lahko tudi 5 minut, eno uro ali več.

 

Mladi ugotavljajo, da je učitelj na daljavo »kul rešitev«, vsebino pa usvojijo v kratkem času, ko jim ustreza in ko potrebujejo pomoč: »Super je. Zdaj porabim manj časa za učenje. Kar ne razumem, samo vprašam.« pravi uporabnica Ema.

Zadovoljni pa so tudi starši: »Storitev, ki jo izvaja ekipa preko interneta, je res koristna. Manj časa porabimo za pregovarjanja in manj je odlašanja. Všeč mi je tudi organiziranost in obveščanje o sinovem znanju. Sinova ocena pri fiziki se je izboljšala.« pravi Boštjan, eden izmed staršev.

 

Kako poteka »on-line« učenje?

Učenec se prijavi v platformo z uporabniškim imenom in geslom ter si izbere predmet in učitelja. V nadaljevanju si rezervira termin ali pa vzpostavi takojšen kontakt z učiteljem. Računalniški sistem nato poveže učitelja in učenca. Učenec lahko nalogo fotografira in pošlje učitelju, ki mu jo vrne nazaj rešeno z razlago, lahko pa se povežeta prek video klica v živo.

 

PREBERITE TUDI: Učenje med počitnicami - da ali ne?

 

Nekaj nasvetov za učinkovito učenje – ključ je v sprotnem delu

Pravijo, da več, kot znaš, več veljaš. Benjamin Franklin je že pred več kot 200 leti rekel, da se najbolje obrestuje naložba v znanje. Ekipa učitelji in pedagogov na platformi Razlaga snovi svetuje:

- sprotno učenje in delanje domačih nalog,

- sprotno odpravljanje nerazumevanja,

- miselne vzorce in grafično ponazoritev informacij,

- razdelitev snovi na manjše dele ter učenje po posameznih temah,

- nepravilnih glagolov pa naj se mladi učijo vsak dan po enega, s ponovitvijo v naslednjem dnevu.

Svetujejo tudi, da naj med učenjem izklopijo glasbo, saj naj bi študije razkrivale, da zvoki v ozadju slabo vplivajo na sposobnost učenja in na spomin.


Brezplačni skupinski webinarji za učence in starše

Inovativen individualni pristop k učenju na platformi Razlaga snovi je plačljiv, so pa občasno pred preverjanji znanja na voljo tudi brezplačni skupinski webinarji, na katerih učitelji učencem razlagajo učno snov iz določenega predmeta – matematike, angleščine, fizike … Učenci so o terminu webinarja predhodno obveščeni po elektronski pošti. Staršem šolskih in predšolskih otrok pa so na voljo tudi brezplačni skupinski webinarji, namenjeni za pomoč pri vzgoji. 

 

Brezplačni skupinski webinarji iz slovenščine, angleščine, matematike in fizike za osnovne in srednje šole so tematsko razdeljeni po posameznih razredih. Webinarji potekajo pred glavnimi preverjanji učne snovi (jeseni - 16. 11. 2019 in dvakrat spomladi) in pokrivajo tematike, ki se bodo pri posameznem predmetu preverjale na prihajajočem preverjanju znanja. Namen webinarjev je odgovarjati na konkretna vprašanja, ki jih lahko učenci pošljejo že vnaprej ali pa postavijo na samem webinarju, ne pa razlagati teorije. Razlage konkretnih vprašanj/nalog bodo tudi posnete in kasneje objavljene, tako da si jih bodo lahko učenci po potrebi pogledali večkrat. Na izbran webinar se lahko učenci prijavijo na spletni strani, kjer so navedeni termini in tematike vseh razpisanih webinarjev.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Nižanje imunskega sistema
Naše telo se obnaša VEDNO zelo racionalno. Ob pomanjkanju energije racionalno izloči vse tiste funkcije, ki v tistem tre...
7
Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
7
Pisanka za Karolino
Kot vsi drugi otroci tudi deklica Karolina v teh dneh že veselo pričakuje darilo velikonočnega zajčka. Največje in najle...
6
Zabavne velikonočne igrice
Velika noč je tudi zaradi simpatičnih velikonočnih opravil in iger, eden najbolj razburljivih praznikov za otroke. Zelo ...
4



Kako izgleda poletje v vrtcu?
Poletje je čas, ko se zaprejo šole in otroci so prepuščeni staršem, starim staršem, organiziranim počitnicam ... Kako pa...
Top 5 notranjih aktivnosti za deževno vreme
Če bi otroci lahko izbirali, kje bodo preživeli deževen vikend, bi izbrali ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?