|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ustvarjalne ideje za prosti čas

Barbara Špacapan, 19.8.2015
Tudi ko se počitniške dni približujejo koncu, je potrebno majhne nadobudneže nekako zaposliti. Ustvarjalnost otrok nima meja, zato jo moramo spodbujati – in pri tem vam lahko pomagamo mi!

image
Slika 1: Ustvarite hobotnico iz plastenke
/41


V nadaljevanju najdete nekaj prisrčnih ustvarjalnih idej iz portala www.ustvarjajmo.si.

 

Hobotnica iz plastenke (slika 1)

Potrebujemo:

- plastenko 0,5 l,

- škarje,

- lepilo,

- kolaž papir,

- gibljive oči,

- tempera barve in čopič.

Najprej plastenki odrežemo dno in jo prebarvamo z roza tempera barvo. Ko se barva posuši, spodnji del plastenke razrežemo na trakove (široke cca 1 cm) in jih upognemo navzven. Nato iz rdečega kolaž papirja izrežemo pentljo in jo prilepimo na zamašek, iz rdečega kolaž papirja pa izrežemo tudi ustnice in jih prav tako prilepimo (lahko jih tudi narišemo z rdečim flomastrom). Na koncu prilepimo še gibljive oči in hobotnica je gotova!

 

Naredimo akvarij! (slika 2)

Če smo iz morskih počitnic prinesli kaj školjkic, lahko v spomin na morske dni naredimo tudi akvarij.

Potrebujemo:

- velik bel list,

- kolaž papir različne barve,

- škarje,

- tempera barve, čopič,

- lepilo,

- gibljive oči ter

- prave školjke in kamenčke iz morskega dna.

Na velik bel list narišemo rob akvarija ter notranjost pobarvamo z modro barvo (lahko različne odtenke modre barve, da bo izgledalo kot valovi). Z zeleno barvo narišemo travico, nato pa iz kolaž papirja izrežemo različne morske živali: ribice, morske zvezdice, morske konjičke itd. Ko se barva posuši, vse izrezane morske živali poljubno prilepimo v notranjost akvarija ter jim nalepimo (ali narišemo) gibljive oči. Na koncu na dnu akvarija nalepimo školjke ter majhne kamenčke in nastal je prekrasen akvarij.

 

Morski pes na glavi (slika 3)

Čas je za eno malo bolj »grozljivo« ustvarjalno idejo – kapo v obliki morskega psa.

Potrebujemo:

- kolaž papir,

- škarje in

- lepilo.

Iz svetlo modrega kolaž papirja izrežemo kapo v obliki hribčka ter na vsaki strani trak (sliko poglejte tukaj). Iz rdečega kolaž papirja izrežemo notranjost ust ter nanje prilepimo zobe, ki smo jih izrezali iz roza ali belega kolaž papirja (notranjost ust lahko naredimo tudi iz drugačnih barv). Vse to prilepimo spredaj na kapo, narišemo oči in kapa je gotova – navežemo si jo na glavo in spnemo z zadnje strani.

 

Morske živali (slika 4)

Na koncu pa še zelo enostavna ustvarjalna ideja, kjer lahko pustimo domišljiji prosto pot. Naredimo različne morske živali!

Potrebujemo:

- karton,

- škarje,

- lepilo,

- kolaž papir,

- flomastre,

- tempera barve, itd.

Iz kartona izrežemo različne morske živali: ribo, zvezdo, morskega konjička, hobotnico ... Izrezan karton nato prelepimo s kolaž papirjem ali porišemo tako, da dobimo pisane morske živali, ki jih lahko razstavimo po domačih okenskih policah, da nas bodo spominjale na morje!

 

Še več idej za ustvarjanje ter natančnejša navodila za zgoraj opisane ideje najdete na prvem slovenskem ustvarjalnem portalu za otroke www.ustvarjajmo.si.

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
18
Pomladno potepanje s kolesom
Pomlad prinaša toplejše sončne žarke. Vremenske razmere, primerne za gibanje zunaj, koristijo tako staršem, kot njihovim...
14
BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
8
Deček s posebnimi lasmi, ki so prava redkost
Tale je deček na prvi pogled povsem običajen fantek - ko nosi kapo. Ko pa je brez nje, je nekaj res posebnega. Imam namr...
7



Intervju z Markom Macuro, dr.med.
photo
Marko Macura je zdravnik travmatolog, ki mu je življenjsko pot zaznamovala družinska tradicija. Košarka je zanj usodna t...
Ustvarjajmo skupaj: Ta čudovita pomlad
Narava se počasi prebuja iz zimskega spanja in sončni žarki nas prav nežno božajo ter vabijo v naravo. Raziskujte pomlad...