|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

VIDEO: Ni lahko biti mama, je pa čudovito!

Uredništvo Ringaraja.net, 3.11.2023
Šele ko postaneš mama, ugotoviš, da materinstvo niti slučajno ni lahko. Pa ne zato, ker bi karkoli počela narobe, ampak zato, ker je biti mama preprosto zelo zahtevna življenjska vloga.

You're not doing it wrong, it's just that hard

Working on relationships when you are a mother is just hard.Making parenting decisions when you are a mother is just hard.Not because you are doing it wrong, simply because it is. ?

Posted by Motherly on Friday, November 30, 2018
/11


Biti mamica je resnično čudovito, vendar niti slučajno to ni lahka in zabavna vloga. Zagotovo je to najlepša vloga, ki nam jo nameni življenje, kljub temu pa ima vsaka mama tudi svoje vzpone, dni, ko je široko nasmejana in padce, dneve, ko bi se najraje zavlekla nekam v kot in pozabila na vse skrbi.


Mamice, ki v resnici ne obstajajo

Mamice, ki se vse spočite in popolne smejijo z naslovnic revij, pa tudi tiste bolje realne, ki se "režijo" s profilov na družabnih omrežjih, ne predstavljajo prave slike matennistva. Mamica se preprosto ne more smejtati 24 ur na dan, saj je njen dan zapolnjen s skrbmi in stvarmi, ki jih mora opraviti.

Otroci so zahtevni, o tem ni dvoma, vzgoja je odgovorna naloga in skrb za družino je najtežja služba na svetu. Seveda, ne smemo pozabiti, da imajo številne mamice ob sebi izjemne očke, ki prevzamejo nase velik del tega bremena, so pa ženske, ki iz različnih razlogov pri vzgoji in skrbi za otroke ostajajo sam.

 

PREBERITE TUDI: Kako materinstvo spremeni žensko (FOTO)

 

Najprej samo partnerja, zdaj samo starša

Ko sta bila samo vidva, sta imela ogromno časa za negovanje odnosa drug do drugega, pogovor, nežnost, pozornost. Ko v družino pride otrok, je tudi partnerstvo popolnoma nekaj drugega. V središču nista več vidva in vajin odnos, ampak je zdaj v središču pozornosti vajin otrok, ki narekuje vajin tempo življenja. Vajin odnos je zdaj zagotovo na večji preizkušnji kot kdajkoli prej in zahteva od vaju veliko več truda, da še naprej ohranjata tisto posebno partnersko vez, ki vaju povezuje.


Ko tvoj dan postane dojenčkov dan ...

Preden ste postali mama, ste lahko vsak dan načrtovali, kaj boste počeli in se tega tudi držali, počeli stvari po svoje. Takoj ko v roke dobite svoje malo bitje, se vaš svet popolnoma spremeni. Pred vami je zdaj leto dni urnika, ki vam ga bo narekoval dojenček, pred vami je leto dni njegovih pravil, njegove rutine in njegovih "načrtov".

 

PREBERITE TUDI: Normalno je, da delamo napake

 

Vendar naj vas pomirimo ... Ko boste postali mama, boste ugotovili, da ste zmožni izjemnih stvari, da se v vas skriva neskončna energija za katero nikoli prej niste vedeli, da obstaja. Spoznali boste, kako močni ste lahko in kaj vse ste pripravljeni storiti za svojega otroka. Neprespane noči, dnevi, ki se vrtijo okrog plenic, dojenja, stekleničk, kašic, neutolažljivega joka ... vas bodo zagotovo kdaj vrgli iz tira, ampak kljub temu boste občutili neizmerno srečo. Ugotovili boste, da so to najlepši dnevi vašega življenja.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

VIDEO: Načini za podiranje kupčka
Med hranjenjem dojenčki poleg mleka zajamejo še zrak, zato jim podiranje kupčka pomaga, da te zračne mehurčke spravijo i...
11
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
9
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
9
6 predlogov za izlet z nosilkami
Se vam zdijo izleti z majhnimi otroki nemogoči? Nikar ne skrbite. Nošenje otrok v nosilkah vam omogoči pohajkovati po vo...
6



"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Mame s tremi otroci so pod večjim stresom
Vsaka mama lahko pove, da je materinstvo tudi garaška služba, še posebej za tiste, ki imajo več otrok. Vendar, kot je po...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?