|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ŠOLA ZA STARŠE: Strah pred porodom in poporodna depresija (video)

UKC Ljubljana, Uredništvo Ringaraja.net, 23.4.2020
Pri strahu pred porodom gre za eno od čustev, ki se pojavljajo v nosečnosti in zajema strah pred bolečino, strah, da bo šlo pri porodu kaj narobe, da bo imel otrok težave ... Več o tem in o depresiji, ki se lahko pojavi po porodu v izveste videu.

/11


Strah pred porodom je pogost pojav, o katerem nosečnice le redkokdaj spregovorijo s strokovnimi osebami, ki vodijo njihovo nosečnost. Njihov zaupnik je v večini primerov partner, ki zelo pogosto ne ve, kako se na ta strah odzvati, kako pomiriti svojo partnerko, kako se tudi sam soočiti s podobnimi občutki.

 

PREBERITE TUDI: Kako zmanjšati strah pred porodom?


V resnici gre pri strahu pred porodom za eno od čustev, ki se pojavljajo v nosečnosti in zajema strah pred bolečino, strah pred tem, da bo šlo pri porodu kaj narobe, da bo imel otrok težave ... pojasnjuje dr. Vislava Velikonja, specialna klinična psiologinja iz UKC Ljubljana.

V videu si prisluhnite njeni razlagi o strahu pred porodom in obporodni depresiji, ki se pri materi po porodu pokaže kot nihanje razpoloženja, povečana jokavost, negotovost in pretirana občutljivost. Informacije in nasveti vam lahko pomagajo pri lažjem soočanju s temi negativnimi čustvovanji v nosečnosti in po porodu.

 

PREBERITE TUDI: Poporodna depresija - odgovori na najpogostejša vprašanja


V rubriki ŠOLA ZA STARŠE najdete še več video vsebin o nosečnosti, porodu, dojenju, vzgoji in skrbi za novorojenčka.

 


Video predstavitev so pripravili v UKC Ljubljana kot pomoč bodočim staršem, ki so zaradi epidemije koronavirusne bolezni ostali brez možnosti, da obiskujejo predavanja v okviru Šole za starše. Bodoče staršev vabijo, da se Šoli za starše pridružite tudi v živo, ko bo le ta ponovno organizirana. Vse aktualne informacije o pričetku tečajev za starše boste našli TUKAJ >>>

 

RINGARAJIN NOSEČNIŠKI KOLEDAR: Spremljaj svojo nosečnost iz tedna v teden!

Nosečka, če želiš spremljati, kako se tvoj otrok razvija in raste iz tedna v teden, se naroči na naš nosečniški koledarček. Na svoje e-naslov boš tako vsak teden prejela novo sporočilo z zanimivimi, koristnimi in zabavnimi vsebinami, ki bodo popolnoma prilagojene tednu nosečnosti, v katerem boš.

KLIKNI IN NAROČI SVOJ KOLEDARČEK >>>

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Je mogoč naravni porod po carskem rezu?
Kako pogost je naravni porod po carskem rezu, ali se priporoča in kako se na njega pripraviti, smo govorili z izr. prof....
6
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
5
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
5
Nosečnost in kronične bolezni – ali gredo ...
Zdrave ženske zapleteno prilagajanje telesa v nosečnosti dobro prenašajo, tiste z nagnjenostjo ali že odkrito kronično b...
5



7 zanimivih dejstev o brcanju v trebuhu
Ste noseči in komaj čakate, da boste začutili prve brce vašega otročka v trebuščku? Vam je ginekolog svetoval, da sledit...
Sedem razlik med nosečnostjo in PMS
Simptome, kot so povečan apetit, občutljive dojke in razdražljivost pogosto povezujemo s PMS, a zelo podobni simptomi se...