|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Vodič za zdrave zobke

Alenka Novšak, dr. dent. med., 23.5.2023
Za veliko staršev je umivanje otrokovih zob zadnja bitka pred spanjem. Vendar je še kako pomembno, da ne obupate, saj bosta trud in potrpežljivost poplačana z otrokovim zdravjem in samozavestjo.

image
Zobna ščetka Curaprox baby - z nežno in mehko zobno ščetko do zdravih zob.
/11


Ne bo bolečin in neprespanih noči, ki jih povzročajo piškavi zobje; ne bo strahu pred zobozdravnikom; ne bo zadaha in sramu, ker v ustih namesto lepih biserov zevajo črne luknje in rjavi madeži.  Ob vsem tem pa lahko prihranite tudi kakšen evro za zobozdravstvene storitve.

 

Čestitam, dobili ste prvi zobek!

Čeprav je majhen, ni nepomemben, zato svetujem, da takoj vzamete nežno in mehko zobno ščetko ter začnete ščetkati dvakrat dnevno. Prav tako se čim prej dogovorite za prvi obisk pri zobozdravniku. Dal vam bo napotke in povedal, kako skrbeti za zobe. Ko povod za obisk zobozdravnika ni zobobol, je lahko za otroka pravo doživetje: pomični stol, s katerim lahko sam upravlja, lučke, pihalniki in prhe za zobe. Naj vam zaupam, da tudi zobozdravnikom ni nič prijetno, če je za prvi obisk kriv zobobol. 

 

S ščetko rišemo krogce

Pravilnih tehnik umivanja zob je več. Priporočam, da malega nadobudneža varno in stabilno namestite, ter mu z mehko in nežno ščetko po 10-krat zakrožite po vseh dostopnih ploskvah vsakega zoba. Ko ščetkate pokončne ploskve (vse razen grizne), poščetkajte zraven še približno 2 mm dlesni. Tako boste počistili mesta, kamor »zobni črvički« najraje skrijejo zaloge hrane: ob dlesni in v žlebičkih na razgibanih reliefih griznih ploskev.

 

Moj pa zna že sam

Od enoletnika ne pričakujete, da si zapne jopico, od dvoletnika ne, da si zaveže čevlje, od petletnika pa ne temeljito umitih zob in uporabe medzobne ščetke ali zobne nitke. Sami smo si sposobni dovolj dobro umiti zobe šele pri 9-12 letih. Za umivanje otrokovih zob smo odgovorni starši, zato se ne bojte z otrokovo ščetko umiti njegovih zobkov. Pri mlajših otrocih vsakič in vse ploskve zob. Ko je otrok že spretnejši, lahko starši delajo manj in pomagajo le pri težje dostopnih mestih. 

 

curaprox

Zobna ščetka Curaprox kids - naj ščetkanje postane zabavno.

 

Abrakadabra, čisti zobki!

Ščetka ni čarobna palčka, zato je treba umit vsak zobek z vseh strani. Pojasnite zakaj umivamo zobke s petjem, igrami in zgodbami. Malčka lahko zamotite s petjem, z igračko ali risanko. Umivanje zob naj bo vsakodnevna dejavnost za vse družinske člane. Otrok lahko s ščetko-igračko umije zobe svojemu medvedku, uporabite slikanice in domišljijo. Izogibajte se kazni, raje pohvalite in nagradite. Seveda ne s sladkarijami. Preverite tudi, da ne drgnete pregrobo, v tem primeru bo mehka ščetka hitro zacvetela in jo boste morali zamenjati.

Ne kaznujte otroka, ki si ne mara umivat zob s tem, da mu privoščite gnilobo in zobobol! Rajši mu prepovejte sladkarije za kak dan, ker mu jih itak pojejo bakterije :)

Promocijsko sporočilo

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Nepozaben otroški raj za praznovanja rojst...
V PLANETU LOLLIPOP je za sproščeno vzdušje in varno zabavo vaših najmlajših odlično poskrbljeno.
7
Barvanje in ustvarjanje velikonočnih pirho...
Prepričani smo, da bodo skoraj vsi otroci radi sodelovali pri tem – verjetno najbolj zabavnem – opravilu, zato smo za v...
6
Zabavne velikonočne igrice
Velika noč je tudi zaradi simpatičnih velikonočnih opravil in iger, eden najbolj razburljivih praznikov za otroke. Zelo ...
5
10 zanimivih idej za velikonočne aktivnost...
Za vas smo pripravili 10. idej za praznične aktivnosti, ki jih lahko organizirate z otroki za veliko noč. Otroci bodo ta...
5



Pisanka za Karolino
Kot vsi drugi otroci tudi deklica Karolina v teh dneh že veselo pričakuje darilo velikonočnega zajčka. Največje in najle...
Pomlad je prebudila tudi klope
S pričetkom pomladi se prebujajo tudi na prvi pogled nedolžni klopi, ki prenašajo vse prej kot nedolžen virus klopnega m...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?