|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Obiskala nas je Brinina mamica Nataša. S seboj je prinesla plakat, žabo in veliko žabjo hišo. Povedala nam je zgodbo o prehlajeni žabi. Ste radovedni?
Ključne besede:

image
/21


27. novembra 2009 je prišla v skupino Brinina mamica Nataša. S seboj je prinesla plakat, žabo in veliko žabjo hišo. Povedala nam je zgodbo o prehlajeni žabi. Otroci so bili zelo radovedni. Mamica je izobesila plakat in spraševala otroke, kaj moramo narediti, da bomo zdravi. Otroci so na njena vprašanja dajali zelo smiselne in pravilne odgovore, saj o zdravju vedo že marsikaj. Povedali so, da moramo jesti žita, kosmiče, riž, testenine, skratka ogljikove hidrate, ki nam dajejo energijo. To še zlasti velja za kruh, ki ga je najbolje uživati zjutraj za zajtrk. Seveda je najboljši polnozrnati kruh ali kruh s semeni. Vsaj petkrat na dan naj bi jedli sadje in zelenjavo, kar v tej skupini otroci dobro vedo. Zato imamo vsak dan na razpolago različno sadje in nesladkan čaj. Sledijo ribe, jajca in meso, včasih pa se lahko posladkamo tudi s kakšno liziko, tortico ali sladoledom. Seveda je pomembno tudi veliko gibanja v prostoru, še bolje pa na svežem zraku. Vsak dan zato izkoristimo za sprehode po bližnji in daljni okolici vrtca. »In kaj storimo, če zbolimo in smo prehlajeni?« Tudi na to vprašanje so otroci znali odgovoriti. »Ko smo prehlajeni, pijemo veliko zeliščnega čaja, uživamo veliko vitamina C, ki ga je največ v limonah in sadju. Po potrebi obiščemo zdravnika, ki nas pregleda in napiše recept za zdravila. Če imamo vročino in se slabo počutimo, ležimo doma v postelji in ne hodimo v vrtec. Pri sebi moramo imeti vedno dovolj papirnatih robčkov, ki jih moramo vedno dati v koš ...« Poduhali smo tudi čaj za prehlad, ki je zelo lepo dišal. Tega nam je skuhala tudi kuharica Zdenka, osladkali pa smo si ga z medom. Bil je zelo dober. Preden je mamica odšla, je podarila vsakemu otroku napihljivo žabico in brošuro s koristnimi napotki, kako ravnati in se obvarovati pred prehladom. V zahvalo za obisk bomo v naslednjih dneh narisali risbice o žabji šoli, katere bo mamica razstavila v trgovini z zelišči in zdravo prehrano »Sončnica« v Murski Soboti. Preživeli smo prijetno in poučno dopoldne. Upam, da bo takšnih srečanj še več.

 

 

Vrtec Moravske Toplice, Vzgojiteljici Suzana Benčec in Martina Lipaj

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Zbiranje posebnih in kosovnih odpadkov
S posebnimi akcijami bomo poskrbeli tudi za odvoz velikih kosovnih odpadkov, ki jih zaradi teže in velikosti ni mogoče z...
3
Previdno pri izbiri in uporabi plastenk!
Trikotnik na posamezni plastenki vam pove, iz kakšne plastike je narejena. Na dnu plastenke poiščite trikotnik s številk...
3
V sozvočju z življenjem
Urejanje možganskih valov s pomočjo zvoka. Z BWEjem vstopamo v novo obdobje samopomoči, dela na sebi in terapije.
3
Mengeška koča
Mladi hribovski zagnanci smo se skupaj s starši odpravili po poti Trim steze na mengeško kočo.
3



TRŽNICA S SADJEM
OŠ Ivana Cankarja, Vrtec Cven, Ljutomer, vzgojiteljica Marjeta ZmazekPrelepi jesenski dnevi so nas privabljali k igram n...
PRAZNIK JABOLK
photo
V vrtcu smo se v okviru projekta Zdravo življenje odločili, da se pobližje seznanimo z jabolkom.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?