|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

zahir: Moja porodna zgodba

Porodne zgodbe, 8.5.2012
Po enoletnem zdravljenju v ambulanti neplodnosti so mi opravili laparoskopsko in histeroskopsko operacijo in mi odstranili pregrado, zaradi katere po mnenju zdravnice nisem zanosila, saj drugih možnih vzrokov do tedaj še niso odkrili.

image
/11


 

Ringarajin uporabnik: zahr

Datum: 14. oktober 2011

Tip poroda: naravni porod

Št. dni v porodnišnici: 3

Porodnišnica: Ptuj

Ocena porodnišnice: 5

Komentar ocene: prijazno osebje, ki nam mamicam pomaga ob prvih vzponih s svojimi sončki.




Po prvem pregledu po operaciji je rekla zdravnica naj počakam prvo menstruacijo in potem lahko začneva. Seveda si po nekaj letih truda nisem upala vzbujati prevelikih upov in sem se v sebi še vedno spraševala kdaj?

Vendar se nama je sreča nasmehnila, po prvi menstruaciji, druge več ni bilo. Ko mi je zamujala kakšnih štirinajst dni in mi ni dišala več juha, katero sem drugače zelo rada jedla sva s partnerjem z strahom kupila test in čakala naslednje jutro.

Zjutraj sem odšla vsa panična v kopalnico in naredila test, partner je bil še bolj nestrpen in sploh ni hotel ven iz kopalnice, vendar ga prosim naj le to zapusti da opravim svoje zadeve in se nato lahko vrne. Po kakšnih tridesetih sekundah sta se narisale dve črtici in nikakor nisem mogla verjet, hitela po fotoaparat in hitro slikala plusek.


Po nekaj zapletih krvavitev in strahu pred izgubo, sem seveda vzela takoj bolniško in počivala. Imela sem intenzivne slabosti, ki so po štirih mesecih počasi pojenjale. Prestajala sem jih brez pritožb, ker bi prestala vse za dojenčka. Potem se je povečal apetit in začele so se najlepše radosti in trenutki nosečnosti.

Nosečnost je po začetnih neprijetnostih postala lepa, vse je bilo radostno in vse se je ujemalo z datumi, prve brcike, v redu ultrazvoki, dobri izvidi krvi in vode, povprečna porast kg in zelo dobro počutje. Noge mi niso zatekale, čeprav je bilo poletje nad povprečno vroče, velikokrat me je srbel trebušček, ki sem ga vztrajno negovala in carkljla.

Proti koncu sem imela pogoste obiske gin. in ctg-je. Po vsakodnevnih ctg, ki pa so kazali dobre rezultate se na dan D še vedno ni nič dogajalo, zato sem lahko šla domov in se vrnila čez dva dni na ponovni pregled.


Ko sem čez dva dni dopoldan prišla na ctg, je le ta bil slab, otroček se ni kaj veliko premikal in bila sem odprta za en prst. Ker mojega gin. ni bilo, me je pregledala nadomestna in mi pravi "Idite sedaj lepo na en intenziven sprehod, nekaj pojest in pridite čez eno uro znova na ctg."

Ctg je bil znova slab, bila pa sem že pet prstov odprta,: »To pa gremo zdaj rodit« pravi gin, jaz pa v jok od šoka, samo ne se prestrašit sedaj, vse bo v redu.

Kličem partnerja da naj pride in prinese kar imam v avtu že nekaj dni pripravljeno, ker je bil zelo prehlajen ni mogel z menoj v porodno. Ura je bila 13:50, tik pred izmeno, v naglici so me sprejeli, preoblekli, se poslovim od partnerja, mi predrejo mehur, vse lepo razložijo in čakam vsa v šoku, kako bom sedaj rodila, če ničesar še ne čutim.

 

Po nekaj začetnih zbadljajih so se okrog 15. ure začeli popadki, prosila sem nekaj proti bolečinam, ker se je začelo zares, tako bi potiskala, pa nisem smela. Rečem v šali babici, jaz bom do štirih rodila, pride moja mami, ki me je začela masirat po hrbtu in mi zelo olajšala bolečino. Z babico sta se pričeli pogovarjat, ker je mami zaposlena v zdravstvu in meni so hitro minevali intenzivni popadki, ki sem jih lepo predihavla.

Morala sem dol iz postelje, trikrat sem počepnila, predihala popadke, sedaj pa hitro na posteljo, ki so jo dvignili, sedaj pa zajemite zrak in potisnite, črni laseki se že vidijo. Potisnem prvič in spustim zrak skozi usta, mi pravi babica ne tako, zadržite zrak in potisnite na ta zadnjo. Pride popadek, poskusim znova in dojenčica je samo spolzela ven.

Tako se je ob 16:19 rodila moja pupa, hitro, intenzivno in malo boleče v dobrih dveh urah. Jaz vsa srečna in v solzah, mami prvič babica, še bolj v solzah hitela ven po atija, ki je prišel noter ves zamaskiran in jokal od sreče.

Imela sem en notranji šiv in to je bila moja lepa porodna izkušnja, če bi lahko tako rodila vsakič bi šla še večkrat.

 

PREBERITE ŠE:

Resnične zgodbe o porodu

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Test za nosečnost: kako ga pravilno uporab...
Domači test za ugotavljanje nosečnosti je pogosto prvi na katerega se "obrnemo", ko želimo izvedeti ali smo noseči ali...
4
Pridobivanje telesne teže po mesecih noseč...
Koliko kilogramov je priporočljivo pridobiti v določenem trimesečju nosečnosti in zakaj teža tako različno narašča?
3
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
3
Lažni ali Braxton-Hicksovi popadki
Braxton-Hicksovi ali lažni popadki pomenijo, da maternica »vadi« za porod. Ti popadki niso znamenje, da bi se porod lahk...
3



Nosečnice, bodite pozorne na temperaturo v...
Kako dolgo se lahko nosečnica kopa v morju? Je za nosečo žensko primerna vsaka voda v bazenu, tudi termalna? Vse to smo ...
Stres v nosečnosti lahko škoduje otroku
Rezultati najnovejših raziskav so pokazali, da lahko čustvena in psihična napetost v času nosečnosti slabo vpliva na ner...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?