|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Že 6. Mali kuharski festival

Helena Primic, 18.5.2018
Otroci in njihovi starši se bodo naučili pripraviti zdrave lizalke, najslajšo juhico na svetu in nasmejane marcipančke. Igrive kuharske delavnice bodo spremljale tudi različne družabne igre, otroške delavnice in čisto prava lesarska ustvarjalnica.

image
Le kaj bosta skuhala zajček Sladko in putka Zdravka?
/11


Tudi letos otroke na že 6. Malem kuharskem festivalu, ki bo potekal v soboto, 19. maja 2018, ob 10. uri v Družinskem centru Mala ulica v Ljubljani, čakajo številna kulinarična doživetja.

Na festivalu za otroke in družine, ki poteka v okviru pobude Jamieja Oliverja Food Revolution, bodo tako otroci kot njihovi starši skupaj zavihali rokave ter se naučili pripraviti zdrave "lizike", najslajšo juhico na svetu in nasmejane marcipančke. Takšne z veliko kalcija, da bodo otroški zobje in kosti še bolj zdravi.

 

Putka Zdravka in zajček Sladko

Igrive kuharske delavnice bodo spremljale tudi različne družabne igre in ustvarjalne otroške delavnice, joga za otroke, Pripovedovalnica in Radovednica, poslikava obraza in čisto prava lesarska ustvarjalnica, na kateri bodo otroci izdelali svojo prvo leseno skledico za jajčka ali oreščke.

Z veliko smeha, glasbe in plesa pa bo dogodek začinila tudi predstava Putka Zdravka in zajček Sladko, v kateri glavna junaka ob iskanju čarobnega kalcija spoznata tudi marsikatero resnico o sladkorju.

Putka Zdravka in zajček Sladko sta tudi glavna junaka letošnjega ustvarjalnega natečaja za otroke v vrtcih in šolah, v okviru katerega bodo otroci raziskovali, v kateri vrsti hrane se skriva kalcij in zakaj je pomemben za zdravje, si izmislili zgodbo o putki Zdravki in zajčku Sladku, sestavili najljubši recept z veliko kalcija in se poigrali z oblikovanjem zabavnega oglasa za otroški časopis, ki bi otroke navdušil za zdravo hrano.

Na natečaj se otroci, vrtci in šole lahko prijavijo najkasneje do 6. junija 2018. Kako se prijaviti in več o natečaju najdete na tej povezavi.

 

Ambasadorji Jamiejeve iniciative

Mali kuharski festival letos že šestič poteka v okviru iniciative Jamieja Oliverja Food Revolution, s katero si Jamie prizadeva zmanjšati uživanje nezdrave in procesirane hrane ter prekomerno uživanje sladkorja pri otrocih po vsem svetu. V zadnjem letu se je ekipa Jamieja Oliverja osredotočila na javno pozivanje parlamenta k ustrezni spremembi zakonodaje.

"V zadnjih 40 letih smo lahko opazovali, kako se je koncept priboljška preobrazil v normalno in vsakodnevno prehrano. Ko sem jaz odraščal, so cocto stregli v barih. Bila je priboljšek. Danes jo otroci pijejo za žejo," je zaskrbljen Jamie, ki se je letos lotil reklam za nezdravo hrano za otroke oz. osveščanju o škodljivih učinkih marketinga pri otrocih, za cilj pa si je zadal, da se do leta 2030 zmanjša pojav debelosti pri otrocih za polovico. Od britanske vlade tako zahteva, da prepovejo oglaševanje nezdrave hrane na televiziji v času, ko jo gledajo otroci (do 21. ure zvečer), zavzema pa se tudi za prepoved prodaje sladkih energijskih pijač otrokom. Mu bo uspelo?

Kaj pa Slovenija? Morebitne spremembe zakonodaje na evropskem nivoju se bodo slej kot prej odrazile tudi pri nas. Pri tem pa ne smemo pozabiti, da se prave spremembe gradijo postopoma, z drobnimi koraki, ki jih pomagajo utirati tudi številni ambasadorji iniciative Food Revolution, dogodki kot je Mali kuharski festival ter osveščanje otrok in staršev o pomenu zdrave, raznolike in čim manj procesirane hrane.

Več o Malem kuharskem festivalu najdete tukaj, o Jamijevi iniciativi Food Revolution pa na tej povezavi.


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Nepozaben otroški raj za praznovanja rojst...
V PLANETU LOLLIPOP je za sproščeno vzdušje in varno zabavo vaših najmlajših odlično poskrbljeno.
7
Kako ustvariti umetniške pirhe?
Pri pisanih pirhih lahko resnično sprostite svojo domišljijo in dovolite, da pride do izraza vaša umetniška žilica. Pogl...
6
Barvanje in ustvarjanje velikonočnih pirho...
Prepričani smo, da bodo skoraj vsi otroci radi sodelovali pri tem – verjetno najbolj zabavnem – opravilu, zato smo za v...
6
Krepitev zdravja otrok po naturopatsko
Zunaj je mraz in zato so najbolj na udaru ledvice, opozarja naturopatinja Erika Brajnik.
4



Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
RESNIČNA ZGODBA: Moj otrok ima Downov sindrom
Diagnoza: Downov sindrom. Bil je neverjeten šok, popolnoma nepričakovana novica in takoj milijon vprašanj. Zakaj prav na...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?