|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Zeliščni čaji za nosečnice, doječe mamice in dojenčke – da ali ne?

P.R., 20.9.2023
V nosečnosti in času dojenja je najbolje izbrati preverjene mešanice čajev, ki so posebej izbrane za to obdobje. Enako velja tudi za čaj, ki ga dajemo dojenčku, saj mu s pravo kombinacijo zelišč lahko pomagamo pri težavah, značilnih v prvih mesecih.

image
Skodelica zeliščnega čaja je dobra v vsakem trenutku, saj deluje pomirjujoče tako na nosečnice in doječe mamice, kot tudi na dojenčke ter otroke. (Freepik.com)
/11


Za nosečnice in doječe mamice so primerni čaji iz blagih zelišč

Zaradi večje količine krvi, ki jo telo proizvaja v nosečnosti, je pomembno, da poskrbite za večji vnos tekočine. Prav tako je večja potreba po pitju tudi v času dojenja, saj je to pomembno za proizvajanje mleka in hidracijo telesa po porodu.

 

Poleg vode je v nosečnosti in po porodu najbolje piti zelične čaje. Toda pozor! Niso vsa zelišča primerna za nosečnice, niti za doječe mamice. Splošno pravilo je, da v nosečnosti in v času dojenja uživamo predvsem čaje iz blagih zelišč, še najbolje je, da izberemo preverjene zeliščne mešanice, ki so posebej izbrane prav za obdobje nosečnosti in dojenja.

 

BIO ČAJ ZA MAMICE 1001 CVET

Je posebna mešanica zelišč za nosečnice in doječe mamice. S pitjem čaja si boste zagotovili zadostno količino tekočine, hkrati vam bodo zelišča na naraven način pomagala olajšati nosečniške težave in vam nudila pomirjujoč občutek v napornih trenutkih materinstva.

Plodovi kumine, komarčka in listi MELISE pomirjajo krče v prebavilih in oljašujejo izločanje črevesnih plinov, kar lahko preko materinega mleka ugodno vpliva na prebavne krče in napenjanje pri dojenčku.

V čaju je še citronska verbena, zaradi katere je čaj prijetnega vonja in osvežujočega okusa.

Vsa izbrana zelišča so iz kontrolirane ekološke pridelave.

 

čaj za dojenje

  

Nasvet za pripravo čaja

Čaje pijte sveže pripravljene in jih ne pustite stati cel dan. Bolje je piti nesladkane, oziroma če to ne gre, dodajte le majhno količino sladu.

 

Kdaj in kakšen čaj lahko damo dojenčku?

Ob uvajanju dopolnilne hrane, pediatri priporočajo tudi uvajanje dodatne tekočine - najboljše vodo ali nesladkan čaj. To pomenu, da lahko čaj dojenčku ponudimo od šestega meseca dalje, lahko pa tudi že prej. Za dojenčke, ki jih pogosto mučijo vetrovi, krči in napenjanje, so določena zelišča še posebej dobrodošla, saj jim z njimi pomagamo omiliti prebavne težave, hkrati pa poskrbimo za pomiritev in boljši spanec.

 

Svet otroških čajev ponuja veliko raznolikih okusov, vendar so najboljša izbira blagi čaji, saj so še posebej lahko prebavljivi za otrokov trebušček. Za dojenčke niso priporočljivi instant čaji, ker pogosto vsebujejo sladkor ali nadomestke sladkorja. Bojša izbira so razsuti čaji ali čajne vrečke, ki so brez umetnih dodatkov.

 

BIO BEBE ČAJ 1001 CVET

Čaj vsebuje komarček, janež in kumino, zelišča, ki posebej blagodejno deujejo ob težavah, ki se pojavijo v prvih mesecih po rojstvu. Komarček pomaga odpravljati napenjanje, krče in vetrove ter deluje pomirjevalno. Poleg tega je komarček izvrsten vir kalija in beta-karotena. Njegova rahlo sladka aroma je otrokom običajno všeč. Janež in kumina sta lahko prebavljiva in med mamicami poznana kot odlični zelišči za pomirjanje malih trebuščkov.

Zeliščni čaj je primeren za dojenčke od dopolnjenega četrtega meseca dalje. Ne vsebuje sladkorja ali aditivov, vsa zelišča pa so pridobljena iz kontrolirane ekološke pridelave.

 

čaj za dojenčke

 

Najbolje, da dojenčku čaj ponudimo kar iz kozarčka

Čaj je dojenčku najbolje ponuditi kar iz kozarčka, skodelice ali lončka. Pitje čaja iz otroške stekleničke namreč ni najboljše za otrokove zobe.

Za pripravo je najbolje uporabiti prekuhano vodo. Čaj pripravite v skladu z navodili na embalaži in pri tem pazite, da ne prekoračite priporočenega časa kuhanja oz. namakanja. Glede na okus lahko čaj razredčite tudi z vodo.

Čaj ne sme biti prevroč, najbolje je, da je ohlajen na telesno temperaturo, kar lahko preizkusite na dlani. Če je občutek prijeten, potem je temperatura prava.

 

Dojenčkom pripravljajte izključno nesladkane čaje, saj ni nobene potrebe, da bi jih navajali na sladko.

 

zeliščni čaji

Čaji 1001 CVET so visokokakovostni izdelki z dolgoletno tradicijo na slovenskem trgu, zato lahko popolnoma zaupate tudi zeliščnima mešanicama, ki so posebej izdelana za doječe mamice, nosečnice in dojenčke. 


Promocijsko sporočilo

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

6 predlogov za izlet z nosilkami
Se vam zdijo izleti z majhnimi otroki nemogoči? Nikar ne skrbite. Nošenje otrok v nosilkah vam omogoči pohajkovati po vo...
11
VIDEO: Ne pustite dojenčka, da joka!
Poglejte si, kaj se dogaja v dojenčkovih možganih, ko ga pustimo jokati in razumeli boste, zakaj ni dobro pustiti dojenč...
8
Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...
8
Nosilka: priročen in varen pripomoček za o...
Starši se za tolažbo otroka lahko poslužujemo tudi različnih pripomočkov za ohranjanje telesnega stika in s tem vzpodbuj...
6



Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
Katera je najboljša anti-colic steklenička?
Nanobébé, vodilno ime v inovacijah dojenčkovih izdelkov, je od lanskega leta na voljo tudi v Sloveniji. Večkrat nagrajen...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?