|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ločitev?
17.6.2008 9:08:32   
brinano@gmail.com
Že kar nekaj časa se odločam za ločitev.
Zanima me kam se obrniti v primeru da se odločim za ločitev (na odvetnika???), kako je potem s stanovanjem. Kako se to vse razdeli?
Kako se uredi s stanovanjem,ali ga moram izplačati?
Se opravičujem ampak resnično ne vem ničesar o ločitvi. Upam, da boste prijazni in mi odgovorili.

Lep pozdrav.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ločitev?
17.6.2008 9:33:23   
urška
če nimata otrok greš do odvetnika, najbrž. če jih imata moraš pa tudi na CSD.

(odgovor članu brinano@gmail.com)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ločitev?
17.6.2008 12:33:21   
N.SI
No, ko dobro premisliš (torej, ko se odločiš!) greš do odvetnika in mu poveš, da se želiš ločiti. Pripravila bosta predlog za sodišče (torej, gre za neko standardizirano obliko zahtevka za ločitev). Vprašana boš še za skupno premoženje (odvetnik ti bo razložil, kaj vse spada pod ta termin in do česa si upravičena) ter če imata kaj otrok, na kakšen način bosta urejala skrbništvo.

Najcenejše in najhitrejše so sporazumne ločitve - torej, ko tvoj bodoči bivši mož dobi papirje, jih prebere, odnese odvetniku v kolikor se s tvojim predlogom ne strinja ti on in njegov odvetnik pošljeta njujin predlog za ločitev ter delitev sredstev. Če pride do podpisov, je stvar samo še za predati na sodišče, da dobita v nekem času sklep o ločitvi.

Če do tega ne pride, podaš s svojim odvetnikom predlog na sodišče, ki vaju bo nekajkrat pozvalo,če sta si premislila, če sta kaj bližje skupnemu predlogu o ločitvi ipd., na koncu v vsakem primeru ločitev dobiš - ti plačaš svoje stroške (odvetnika), on svoje.
Stroški znesejo odvisno, so pa okoli 350-500 eur za sporazumno ločitev (za ono drugo ne vem). Odvisno pač od odvetnika, od števila pisanj predlogov in o tem, kolikokrat mora odvetnik priti na sodišče zastopati tvoje interese. Če ni otrok, je zadeva bistveno lažja... Sploh pa, če ni niti skupnega premoženja.

No, želim ti obilo sreče in še nekaj - čim več informacij si pridobi glede ločitve. Zadeve z našim sodstvom se menjajo tako da je kaj, kar sem ti napisala lahko že zastaralo. Pač ločitveni postopek, ki sem ga jaz aktivno spremljala je bil leta 2005. Tri leta je kar konkreten čas za kako spremembo.

LP   

(odgovor članu brinano@gmail.com)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ločitev?
18.6.2008 10:30:37   
luckamar@gmail.com
Tudi jaz se trenutno ločujem in moram povedati, da mi je dosti pomagal priročnik od informiran.si, tam vse piše kako do zakonske razveze, ker sedaj se zadeve, kot je rekla kolegica, resnično zelo spreminjajo. 
Upam, da boste našla odgovore na vaša vprašanja.Da ne pozabim, da vam bo lažje, še link na njihovo stran www.informiran.si .

lep deževen dan

(odgovor članu N.SI)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ločitev?
18.6.2008 11:17:48   
ronja
Najbolj ti pomaga, če se hoče ločit tudi on... Moja dva sta šla sporazumno narazen in sta se vse tako lepo zmenila, da ju je odvetnik vprašal, če sta sigurna, da hočeta it narazen...user posted image O papirologiji pa žal ne vem nič, sem bila še najstnica in me to res ni zanimalo, onadva sta praktično vse premoženje na otroke prepisala, pa je bilo.

(odgovor članu luckamar@gmail.com)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ločitev?
18.6.2008 18:38:48   
mojamura

IZVIRNO SPOROČILO: brinano@gmail.com

Že kar nekaj časa se odločam za ločitev.
Zanima me kam se obrniti v primeru da se odločim za ločitev (na odvetnika???), kako je potem s stanovanjem. Kako se to vse razdeli?
Kako se uredi s stanovanjem,ali ga moram izplačati?
Se opravičujem ampak resnično ne vem ničesar o ločitvi. Upam, da boste prijazni in mi odgovorili.

Lep pozdrav.




ločitev in delitev skupnega premoženja sta dve različni tožbi (vsaj tako je bilo, ko sem se jaz ločevala. skupno premoženje je vse tisto, kar sta ustvarila v skupnem zakonu. le-to se deli na pol. če si stanovanje npr.: podedovala to ni skupno premoženje.

_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu brinano@gmail.com)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ločitev?
19.6.2008 13:49:45   
lory05
potem se pa bolj splača vložit tožbo za ločitev na sodišče, tudi če se ločujeta sporazumno, ker 300-500 € je pa kar dosti. za tožbo pa plačaš 36 € za koleke, no vsaj jaz sem toliko.

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ločitev?
19.6.2008 14:58:10   
brinano@gmail.com
Hvala za izčrpne odgovore, tožbo za zakonsko razvezo sem pa res dobila na informiran.si, sem jih poklicala in to je dovolj da vložim na sodišče,je pa res da za delitev premoženja po razvezi je pa potrebno novo tožbo vložiti, če se ne bova uspela dogovoriti.

Hvala in lp

(odgovor članu lory05)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?