|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Poroka ali izvenzakonska
27.6.2005 12:43:27   
Napolitanka
Živjo vsem,


s fantom živiva skupaj, vendar sem jaz prijavljena na svojem naslovu. Pospešeno delava na otročičku, nisva pa se še odločila,da bi se poročila oz imava to namen enkrat storiti.

ZAnima me vaše mnenje..ali je bolje poročiti se še preden se otrok rodi, (ker potem ti ni potrebno urejati očetovstva, pa tudi oče dobi avtomatično pravico do očetovskega dopusta..)oziroma ali vseeno, če nisva poročena in se vse zadeve v zvezi z otrokom urejajo naknado.Kakše so kaj vaše izkušnje? Kaj je po tem ko dobiš otroka bolje?

Ko sem prebirala forum se dobila nekako občutek,da je vse lažje, če si poročen, saj ti tudi izvenzakonske skupnosti ne priznajo prej kot po 1 letu.

Torej punce kaj mi svetujete poročiti se ali ne? Pa da ne bo katera dobila napačnega občutka - midva se imava zelo rada in poroka bi se zgodila zgolj iz ljubezni in ne zaradi birokracije.

Lp, Napolitanka.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Poroka ali izvenzakonska
27.6.2005 12:45:36   
baguSka
Če ti govorim iz lastnih izkušenj - poročita se takrat ko si to zaželita in imejta otroka takrat ko si ga zaželita. Če je eno prej kot drugo nima veze sploh. Vse se poštima.;)

(odgovor članu Napolitanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Poroka ali izvenzakonska
27.6.2005 12:54:22   
babylove
Ti ne morem svetovati, ker sem se poročila iz ljubezni, ne iz birokratske preračunljivosti.

(odgovor članu Napolitanka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Poroka ali izvenzakonska
27.6.2005 12:54:59   
Anonimen
Se podpišem pod Baguško.

(odgovor članu Napolitanka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Poroka ali izvenzakonska
27.6.2005 13:00:17   
Martina8
Helou!
Ja če se mata pa rada, pol se pa le poročita,pol bo pa res itak lažje s papirji.:bravo:
Mislim, da je vseen kaj bosta nardila,odločta se sama.
Midva sva bla poročena eno leto,preden sva se za :duda:odločila. Sva šla po sistemu "najprej štalca pol pa kravca":)-:)-, pa še domači niso mel kaj za komentirat,sva jim goflce zaprla!;)
Sej ni nč drgač če si poročen,živiš skupaj,priimek je isti(pa še to ti ni treba), v glavnem: men je čist enako kot pred poroko,le da sem zdej "mlada gospa",in me morjo mulci vikat!:)-:)-

lp tinka:rozica:


(odgovor članu Napolitanka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Poroka ali izvenzakonska
27.6.2005 13:00:48   
mamsi
Ne vem, kako je s papirji, vem pa, da ko sva se zaročila, nisva govorila o tem temveč zva bila z mislimi in telesi čisto drugje,...9nebesa. Če se misliš žent, ker to prinese več olajšav - se motiš.


(odgovor članu Napolitanka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Poroka ali izvenzakonska
27.6.2005 14:43:57   
soncka
Midva sva se odločila, da se zaenkrat ne bova poročila. Nama ne paše. Mogoče kdaj. Nosečka sem že, živiva skupja, prijavljena sme pri starših. ko bo čas bomo naredili kar treba, pa bo:)
lp;)

(odgovor članu Napolitanka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Poroka ali izvenzakonska
27.6.2005 14:48:59   
Pajaca
Men se zdi da če se hočeš poročit se poročit se pač poročiš ko ti paše in nič drugače.

Jaz se nisem in se ne nameravam, ker mi je tko fajn. Pa mi je vseen kaj drugi pravjo, pa če se različen pišemo, pa če ma na osebni vsak svoj naslov.... smo družina in imamo se fajn in sam to je pomembno

Aja kar se pa tiče birokracije jo imaš pa dosti več pri poroki kot pa le to da greš na matični urad podpisat očetovstvo (lahko pred poroko). Tam pa spreminjaš naslove, pa priimke pa kaj vem kaj vse še... tko pa.... ma nič posebnega... tist začasni naslov si enkrat na leto podaljšam in to je vse.

(odgovor članu Napolitanka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Poroka ali izvenzakonska
27.6.2005 16:26:40   
Gina
Čim oče prizna očetovstvo, veljajo za vaju enaki pogoji, kot za poročene. Se pravi ima oče obveznosti in pravice do otroka, lahko uveljavljaš vse olajšave, davčno, otroške...je izenačeno z izvenzakonsko skupnostjo, ne glede na to, na katerem naslovu kdo stanuje.

(odgovor članu Napolitanka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Poroka ali izvenzakonska
27.6.2005 21:12:51   
cmokec
Verjetno sem kot vsaka deklica sanjala, da se bom poročila in imela prekrasno poroko. Ko sem odrasla, marsikaj ni tako, kot sem si predstavljala.
Poroka mi sedaj razen podpisanega paprja nič ne pomeni in sva neporočena. Pa ne trdim, da se nikoli nebi poročila, samo sedaj v tem ne vidim smisla, tudi zaradi otroka in stanovanja ne.
Mi je pa lepo iti na poroko, ko vidim nevesto, kako žari od sreče. Meni je žal, da je pri meni poroka izgubila tisti čar in veselje. Poročila bi se samo zaradi tega občutka neke potrjene ljubezni, zaradi drugih stvari pa gotovo ne.
Je pa napaka, ko marsikatera misli, da je koga ujela, ko se je poročila. Poroka nikoli za nič na tem svetu ni garant, da bo trajalo v slogi, ljubezni in razumevanju. To se enakovredno odvija tudi brez poroke.

(odgovor članu Napolitanka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Poroka ali izvenzakonska
27.6.2005 21:25:13   
lenika
Midva sva se za poroko odločila izključno iz ljubezni. Na otroku pa bova začela delat šele sedaj, 1 leto po poroki.

(odgovor članu Napolitanka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Poroka ali izvenzakonska
27.6.2005 21:25:34   
Anonimen
Če si želiš lepo, sanjsko poroko, potem se moraš poročiti sedaj. Ko bo otrok na svetu, ti poroka avtomatsko ne pomeni več nič, ker je otrok najvažnejši. Jaz sem pač bolj staromodna glede tega in sem se hotela poročiti pred otročkom. Imela sem sanjsko poroko, kot sem si jo vedno želela. In ni mi žal. Po letu in pol sva se odločila za pikico in naslednji teden bova praznovala 3.obletnico, :duda: pa je danes star 5 mesecev. Izpolnile so se mi sanje. Res pa je, da meni osebno poroka veliko pomeni, nikoli ne bi imela otroka pred poroko oz. si ne znam predstavljati, da se ne bi nikoli poročila. A kakor kdo, ti sama najboljše veš. Pa vso srečo!:miska::miska:

(odgovor članu Napolitanka)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   Poroka ali izvenzakonska
27.6.2005 21:51:11   
eva1
Midva nisva poročena, pa živiva na istem naslovu, tako da je isti k.... !
Mi za poroko nimamo gnara-bomo začeli z gradnjo hiše-ni pa rečeno da se enega dne ne bomo poročili-ko(če) bojo kdaj finance!

(odgovor članu Napolitanka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Poroka ali izvenzakonska
28.6.2005 10:58:28   
Anonimen
No, o takih stvareh pa res nisem razmišljala. Da se ne bi poročila, ker ko greva narazen, je lažja birokracija???!!!!!!! Haloooooooo!
Poročila sem se iz ljubezni in iz želje, da nikoli ne greva narazen.

(odgovor članu Napolitanka)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   Poroka ali izvenzakonska
28.6.2005 15:06:00   
lenika
Blacky, se podpišem po tvoj post.

(odgovor članu Napolitanka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Poroka ali izvenzakonska
28.6.2005 19:02:17   
bskrle
Prej poroka.


(odgovor članu Napolitanka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Poroka ali izvenzakonska
28.6.2005 19:05:47   
Pia73
:)- Jaz jemljem življenje zelo realistično in sem baje taka že od otroštva,... Zato si sama sebe nikoli nisem slikala v beli obleki ipd. Ampak nekaj mi je pa bilo jasno. Da se bom poročila z moškim, ki bo oče mojih otrok. In sem se poročila iz same ljubezni in niti enkrat nisem pomislila, da mi bo potem teže iti narazen??? :zmeden::zmeden::zmeden: Če kdo tako razmišlja naj ostane neporočen. Edino to lahko svetujem. Imava otroka in vidiva, da bi nama država veliko več nudila, če ne bi bila poročena in po možnosti še prijavljena na različnih naslovih,... Pa niti enkrat nisem pomislila, da mi je žal, da sem se poročila. Ne, nikoli mi ne bo žal. In poroka niti slučajno ne bi bila ovira, da se ne bi ločila, če bi se mi to zdelo prav. Tudi zaradi mnogih banalnosti moramo iti čez cele gore birokracije pa gremo.

Jaz sem pač za poroko iz ljubezni, birokracija taka ali drugačna mi dol visi v tem primeru.

(odgovor članu Napolitanka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Poroka ali izvenzakonska
29.6.2005 10:46:25   
Pia73
Jaz še nekrat poudarjam; NIKOLI IN RES NIKOLI se ne bi pročila, če bi že takrat mislila o ločitvi. Res!!! To je zame nerealno!

Pa ne rečem, da se nikoli ne bom ločila, saj tega ne moreš vedeti,........

Pa sem poročena že skoraj 6 let,........

(odgovor članu Napolitanka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Poroka ali izvenzakonska
29.6.2005 14:34:48   
Napolitanka
Tole je pa čista pomota in napačno razumevanje mojega vprašanja..jasno sem napisala, da se bom poročila iz ljubezni, nobeden od naju se drugače ne bi poročil!!

Vprašanje je le ali počakati, da se rodi otrok in se potem poročiti ali se poročiti prej!

Tudi meni je bilo vedno zelo jasno,da se bom poročila z očetom svojih otrok, nimam pa nič proti koruzništvu, le da sebe ne vidim v vlogi koruznice z mojim dragim.

Poroka bo iz ljubezni in spoštovanja, do njega, ki ga ljubim in je hkrati moj najboljši prijatelj!

(odgovor članu Napolitanka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Poroka ali izvenzakonska
29.6.2005 14:39:18   
baguSka
nej tko tud ostane

in še vedno se podpišem pod moj post

(odgovor članu Napolitanka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Poroka ali izvenzakonska
29.6.2005 16:22:16   
Anonimen
Če se ne boš poročila sedaj, se verjetno več ne boš nikoli ali pa vsaj tako ne, kot si si vedno želela.

(odgovor članu Napolitanka)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?