|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dilema - poročiti ali ne?
3.2.2006 13:14:43   
Anonimen
Skupaj živiva 8 let a nisva poročena. Večkrat sva se o tem pogovarjala vendar se zato še nisva odločila, pa čeprav veva, da bova verjetno enkrat to storila. Zaenkrat se nama pač ni zedelo potrebno, ker je najin odnos po zakonodaji itak enačen z zakonsko zvezo.
Ker smo sedaj noseči, sva začela razmišljati kaj je bolje za naju in otroka (poročiti ali ne poročiti).
Na to temo sva že veliko prebrala tudi na tem forumu, vendar debata vedno pripelje do istega zaključka: "Če se hočeš poročiti se poroči".

Če nama kdo zna našteti konkretne prednosti in slabosti zakonske zveze (vezane izljučno na birokratske in finančne zadeve glede rojstva otroka), bi prosila, da nama to napišete in s tem malo pomagate pri odločitvi. (kako je s priznavanjem starševstva, kako je s samohranilstvom, kaj pomeni poroka po rojstvu otroka...).

Živiva sicer skupaj, vendar imava stalni bivališči uradno prijavljeni pri starših.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dilema - poročiti ali ne?
3.2.2006 13:36:56   
maja_marko
ja jst ti lahko rečem...da kdor se poroči..je srečen...kšni pa niso srečni!
k si poročen ,pa če se hočeš ločt od  moža recimo...pol ma mož pravico do otroka..lahko ti ga celo vzame!
Ne sam jst mislm da je zakon neki tacga lepga! no vsaj zame...čeprav še nism poročena...sam če si noseča pol je bolš,da se poročita...ne vem razmislita in vprašajta še za kkšno mnenje! sam morš pa neki vedt da ti bodo eni povedali da so v zakonu zelo srečni,eni pa ti bodo povedali da niso..sam ni treba zdej gledat na to...to še ne pomen, da bosta tud vidva nesrečna...


Želim vama veliko sreče pri odločitvi!

Lep dan še naprej!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Dilema - poročiti ali ne?
3.2.2006 13:42:01   
jdy
Sej midva sva srečna, in če bi se poročila bi bila zaradi tega ravno tako srečna.
Zanima naju samo kako je z birikracijo in finančnimi zadevami glede staršvstva, če si poročen oziroma nisi poročen.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Dilema - poročiti ali ne?
3.2.2006 13:46:30   
daddy
   Dokler se še niso spomnili uvest "davka na samske osebe" je menda bolje bit ne- poročen ......

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Dilema - poročiti ali ne?
3.2.2006 13:46:48   
fricka
Kot poročena mama ne potrebuješ urejati zadev glede starševstva. V porodnišnici matičarju enostavno poveš podatke očeta in otroka ter s tem rešiš zadevo. V nasprotnem primeru mora oče otroka priznati in podpisati na CSD, ne moreš pa se tudi izogniti sodišču, kjer se določa višina preživnine. Postopek zna biti po pripovedovanju prijateljice kar moreč. Predložiti moraš vse stroške,... Kako pa zgleda pri olajšavah ne vem. Preživnina ti je pri obdavčitvi v breme, mogoče pa manj plačaš vrtca?

Jaz sem poročena in zdi se mi pomembno, da otrok raste v urejeni družini.

(odgovor članu maja_marko)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Dilema - poročiti ali ne?
3.2.2006 14:15:21   
beti 1
Sicer je odvisno kakor kje, ampak nekateri imajo kar precej komplikaciji in letanja ob rojstvu otroka, ki se  jim s poroko izogneš. Pa še en tak lep dogodek maš za sabo, za se z njim pohvalit,...
Midva sva pred poroko skupaj živela pet let. Med nama se s poroko ni nič spremenilo, poročila sva se pa ko sva zvedela da pričakujeva. Tud zarad vseh birokratskih zapletov o katerih sva slišala.
Če nimata stalno prijavljenega skupnega začasnega prebivališča se vajina zveza uradno ne more enačiti z poročenimi.
Neporočenost ima kolkor sem jaz zasledila plus edino v tem, da lahko državo in ostale davkoplačevalce vlečeš za nos z lažnim samohranilstvom, ki ti zviša otroški dodatek in zniža ceno vrtca, ampak znaš met cel kup opravka z birokrati da to dosežeš.
Če mata prjavljeno skupno prebivališče pa še tega ne moreš koristit.
Če se imata namen poročiti bi jaz to storila med tvojim četrtim in sedmim mesecem nosečnosti, ko nosečnice ponavadi res cvetijo. Se mi zdi, da je lažje dokler sta še dva. Potem znaš zadevo prelagati v nedogled, ker ni nikoli pravi čas.

Odločitev je seveda vajina.
Veliko sreče in lepo nosečnost user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil beti 1 -- 3.2.2006 14:17:13 >

(odgovor članu fricka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Dilema - poročiti ali ne?
3.2.2006 14:43:03   
tipka
Birokracija? Nekam it in nekaj podpisat pa menda ja ni tako težko! Saj sploh ne sprašuješ za birokracijo, finančne koristi te zanimajo. Če ne, zakaj sprašuješ?

Naj ti bo nekaj jasno. Če živita skupaj je čisto vseeno, če sta poročena ali ne, če si se pa pripravljena lagat, da bi dobila višji otroški dodatek ali nižje plačilo vrtca, kar. Jaz nikoli niti raziskovala nisem, kaj bi bilo boljše kje povedat, vedno sem povedala po pravici. Mogoče, ne vem, kako je bilo takratuser posted image , bi lahko dobila kje kakega jurja več in verjemi, da bi nam koristilo, ne za potovanja, temveč za osnovne življenske potrebe, a še pomislila nisem na kaj takega. In zdaj veljam za noro, ker nisem izkoristila države in noro, ker (zadnjih 14 dniuser posted image ) ne zagovarjam permisivne vzgoje, nošenja otrok, malih princov torej. Kako vam gre skupaj ljubezen in laganje????????user posted image

To lažno samohranilstvo je postalo že slovenski nacionalni šport.user posted image

Ko sem poslala, sem porajtala, zakaj se jezim. Sprašuješ, če bi se poročila zaradi par jurjev več na mesec? Zakon zaradi finančne koristi. Ojoj. Ne delaj tega. Predpisi se lahko spremenijo, lahko da bo država najela par ljudi, lahko se znajdeš v zaporu ali pa vsaj vračaš z zamudnimi obrestmi.

Če se pa motim, pa oprosti, mislim, da se ne, nisem od včeraj.user posted image

< Sporočilo je popravil tipka -- 3.2.2006 14:50:52 >

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Dilema - poročiti ali ne?
3.2.2006 15:20:02   
BarbaraO
Veš kaj, tudi midva sva praktično živela skupaj 8 let (nekaj časa pri njegovih, odkar sem rodila, pa pri mojih - vedno pa sva bila uradno prijavljena vsak na svojem naslovu, brez začasnih naslovov).
Torej, kar se tiče upoštevanja izvenzakonske zveze, mislim, da je v vajinem primeru ne bi priznali, ker nista prijavljena skupaj na istem naslovu (vsaj na začasnem). Vse kar ti bom napisala, je sicer laično mnenje oz. iz izkušenj - ker pač nisem strokovnjak iz tega področja.
Ko sem rodila, sva bila še neporočena. Prva stvar, ki jo je bilo potrebno urediti, je bilo seveda priznanje otroka s strani očeta (čeprav sva šla dokaj hitro na Mačkovo, sem že prej dobila izpis iz rojstne matične knjige, kjer oče še ni bil naveden - kljub temu, da sem ga matičarki oz. gospe, ki je delala popis v porodnišnici povedala).
Naslednja stvar so otroški dodatki. Le-ti so vezani na dohodek staršev (ne glede na to ali so poročeni ali ne). V kolikor oče prizna otroka, je NUJNO, da se najprej uredi preživnina, šele potem si upravičena do otroškega dodatka. Ki pa ni nujno večji, če bi bila sama, ker se skupni prihodki delijo na število družinskih članov. Če imaš torej relativno visoko plačo, bi se le-ta delila le na dva in je možno, da bi bil dodatek relativno majhen (naredi preizkus na strani CSD Lj-Šiška, kjer si lahko izračunaš višino otroškega dodatka. Vnesi vanj samo tvoje podatke o višini dohodkov in upoštevaj, da sta sama z otrokom. Potem pa vnesi še fantove podatke in ga upoštevaj kot družinskega člana. Tako boš najbolj realno videla, kakšen znesek bi ti pripadal. Domnevam, da boš razočarana - tako ali drugače.) Ti pa lahko rečem le to, da pri izračunu otroškega dodatka upoštevajo, da živite skupaj (če ti tako navedeš), čeprav niste prijavljeni na skupnem naslovu.
Tretja stvar pa je vrtec. V odločbi, ki opredeljuje razred, v katerega spadaš in posledično kolikšen % višine zneska za vrtec plačuješ, prav tako upoštevajo dohodke in na koliko članov se le-ti delijo. Torej, več kot vas je, manjši znesek pripada na vsakega, nižji je razred, manj je potrebno plačati vrtca. Mislim, da si tudi to lahko izračunaš na tisti strani CSD-ja.
Mislim, da ravno veliko prednosti, če si neporočen, nimaš. Kvečjemu nerodnosti. Jaz nisem nikoli vedela, kako naj svojega (sedanjega) moža poimenujem: oče mojega otroka, partner, fant...?! Poleg tega, če bo imel otrok očetov priimek, moraš imeti vedno s seboj kopijo rojstnega lista otroka, iz katerega je razvidno, da si res mama (in na kakšna ženska, ki je morebiti otroka ukradla - to je še posebej pomembno, ko greš čez mejo).

Malce sem se razpisala, mogoče napisala tudi kakšen kiks (če je zelo očiten, naj me katera popravi). V bistvu pa sem ti hotela reči, da izvenzakonska skupnost nima toliko prednosti, da bi zaradi (finančnih) koristi s strani države kolebala med poroko oz. samskostjo. Če se imata namen slej ko prej poročiti, to kar storita. Bosta lepše zaživela kot družinica in še ponosno si bosta rekla "moj mož" oz. "moja žena".

Kakor koli - lepo se imejta in uživajta v veselem pričakovanju!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Dilema - poročiti ali ne?
3.2.2006 17:15:36   
anckabancka
To sploh ni dilema - POROČITI!
user posted image

(odgovor članu BarbaraO)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Dilema - poročiti ali ne?
3.2.2006 20:36:43   
Anonimen
Po moje je čisto isto. Midva sva tudi prijavljena vsak na drugem naslovu, pa povsod štejemo kot družina.

(odgovor članu anckabancka)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Dilema - poročiti ali ne?
3.2.2006 23:31:21   
Anonimen
Zakaj popravljati nekaj, kar ni pokvarjeno?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Dilema - poročiti ali ne?
4.2.2006 7:15:34   
Anonimen
NE!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Dilema - poročiti ali ne?
4.2.2006 7:26:41   
Primoza
Veliko lahko zaslužiš na dokladah za samohraniteljstvo, o tem bi ti lahko povedalai tisti, ki to prakticirajo, ampak verjento številk, ki niso zanemarljive, ne obešajo na velik zvon.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Dilema - poročiti ali ne?
4.2.2006 18:28:31   
andrejka82
Sama sem porocena. user posted image  Dokler ne dozivis, ne ves in ni smiselno pisati, da je to itak isto, kot biti neporocen. Ze res, da zivis skupaj v enem in drugem primeru, ampak je vseeno nekje bistvena razlika. Totalno mimo se mi pa zdi, da se clovek ne poroci samo zaradi nekih dokladov, ki so jih, kot "samohranilke" nekatere delezne. Ni fer. Danes pomen poroke mnogi mecejo, kar tja v en dan, zalostno.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Dilema - poročiti ali ne?
4.2.2006 19:03:21   
Gina
Če se razumsko sprašuješ, poročiti ali ne, potem bi varala samo sebe, če bi se poročila. Ne vem kako se hoče kakšen moški pod takimi pogoji poročiti, saj mora vsakega minit, če take neumnosti sprašuješ.

Načeloma pa jaz zagovarjam tezo, da če čutiš, da si želiš poročiti, se daj, če pa čutiš, da ti je to brez veze, se pa ne. Če ti je pa denar pod vprašajem, potem pa naredi kako visoko šolo ali magisterij, pa si najdi boljšo službo, pa otroke odloži za veliiiiko let....pa bo.

Aja, vi pa po zakonu itak štejete za družino, čim oče prizna otroka, ne glede na to, kje je kdo prijavljen.

(odgovor članu andrejka82)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Dilema - poročiti ali ne?
14.4.2006 10:48:33   
lejlar
Tudi jaz se letos poročim. Imava vse rezervirano. Tu pa nastane problem moj bodoči mož je postal zelo čuden. Tako se je spremenil, da me je postalo zelo strah. Vsak dan premišljujem kaj naredim.
Začel se je obnašati kot, da sem njegova last in da ne rabim več nobene nežnosti. Za vsako stvar sem po njegovem tečna...
Nekaj krat je zafeštal celo noč, ko sem ga vprašala zakaj? Ja kaj pa misliš, da me boš sedaj, ko se poročiva pa privezala? Kar nekaj.
Nikoli v življenju nisem toliko prejokala kot sedaj.
Da ne boste misile, da se nisem z njim hotela pogovor. Večkrat že ampak brez uspeha. Tudi čez najin sexs se je začel nekaj pritoževat. Sploh ne ve kaj bi rad.
Pa saj sem že od nekaterih slišala, da pač malo krizic pred poroko nikoli ne manjka.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Dilema - poročiti ali ne?
14.4.2006 11:06:51   
karmy
z takim idiotom se jaz ne bi poročila... bi poroko preložila, za nedoločen čas...  

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu lejlar)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Dilema - poročiti ali ne?
14.4.2006 11:27:09   
lory05
Ko vse to preberem, kar pišete tiste (tisti), ki zagovarjate stališče "ne se poročiti" se začnem spraševati, kdo je sploh bil tisti idiot, ki se je spomnil to poroko in čemu je namenjena, če trdite da ste vsi, ki niste poročeni, pa prijavljeni vsak na svojem koncu (ne vem, kam ste prijavili otroke, k sosedu mogoče), pa seveda vsak s svojim priimkom, itd. vsi trdite, da ste družine. Zakaj? Dajte še meni to razložit v čem je sploh smisel poroke potem, zakaj je enostavno ne ukinejo te bedarije, če je temu tako?

Ne mi razlagat, da so poročeni nesrečni pa da ne moreš ob ločitvi dobit otroka, blabla. Če trdite, da so neporočeni pari družina, tudi tej gredo lahko narazen in če imajo otroke, nastane isti problem.
Jaz mislim pa, da je to izogibanje odgovornosti. Pa ne me zdaj napadat, češ da tudi tisti, ki niste poročeni, ste pa odgovorni. Verjamem, da ste. Samo občutek imate, da ker niste poročeni, ste bolj svobodni in greste narazen, kadar želite.
Čeprav temu ni tako. A imam prav?
Nimam "neporočenih" izkušenj, imam pa veliko parov v bližini, ki niso poročeni, ker mislijo, da tako niso dolžni partnerju "polagat računov" in če bi se poročili, se ne bi več razumeli. Bale. Saj un papir ni nič kriv, vse je v glavi.

Tamali od moje kolegice je bil zadnjič ves nesrečen, ker imajo v njihovi "družini" vsak svoj priimek in naslov, pri njegovem prijatelju pa se vsi enako pišejo in na istem naslovu stanujejo. Jo je spraševal da zakaj? Ker mu ni znala razložit je šla na matični urad in si je dala poleg svojega priimka dodat še partnerjevega, seveda brez poroke. Zato da se vsi isto pišejo, da se mali pomiri. V čem je pol smisel? Če je šla to delat, bi se z veliko manj problemov (najbrž) poročila. Je tako?

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Dilema - poročiti ali ne?
14.4.2006 12:28:11   
kapesanta
IZVIRNO SPOROČILO: primoza

Veliko lahko zaslužiš na dokladah za samohraniteljstvo, o tem bi ti lahko povedalai tisti, ki to prakticirajo, ampak verjento številk, ki niso zanemarljive, ne obešajo na velik zvon.
Punce - ne preveč računat na "easy money" - zelo že preverjajo ali fizično stanujete skupaj in potem če imaš srečo te čaka le opomin. Nekateri so pa pričeli že z vračanjem vsega tako "prisluženega" denarja skupaj z obrestmi. Enako velja za vrtce.... Je žal tako da vedno fašejo male ribe.
Drugače pa mislim da je poroka nekaj najlepšega, sploh če ti jo uspe zrihtat v "sanjsko".

_____________________________

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Dilema - poročiti ali ne?
14.4.2006 13:49:34   
Pupica
ej obroček na prstanu še ne pomeni sreče in razumevanja pa tudi ne doživljenjske veze.  Če je ne pogrešata potem je brez veze, če pa prej ni bilo možnosti(denar, nista skup živela, ...) potem pa le urno v zakonski pristan!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Dilema - poročiti ali ne?
14.4.2006 13:50:49   
jasnika
jaz pa povem takole. z partnerjem sma skupaj 6 let mama skoraj 5 let staro hčero, in nismo prijavljeni skupaj, sem kot samohranilka, vem da to marsikomu ni všeč, pa vendar jaz živim tako, pač gledam na vsak tolar, ki nam pride prav, ne postavljam jaz tumastih zakonov v državi, žal tako pač je vsaj pr nam , res ja žal.sedaj delama na 2 otroku in sma se odločila da boma naredila temu konec in da se tud poročima, kaj pa vem zakaj mislim da pač zarad tradicije, saj se imamo ravno tako radi in se imamo za družino v celoti.žal tako smo pč gledali do sedaj, na denar, radi pa se tako in tako mamo
če pa bo vse posreči pa bi že lahko bila drugo leto spomladi al pa poleti gospa, kako lepo se prebere. saj vem da vas je veliko jeznih na nas ki takole "okoli prenašamo državo", ampak meni vsaj ni težko to priznati oz me ni sram, nisem pa tud ponosna na to da ne bo pomote. seveda pa si to upam samo tukaj priznat.
sicer pa kot sem že povedala pričakujem tud da bom gospa kmalu
lp

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Dilema - poročiti ali ne?
14.4.2006 14:07:24   
CatJa
V čem je pol smisel? Če je šla to delat, bi se z veliko manj problemov (najbrž) poročila. Je tako?


Po moje ni čist tako. Če drugega ne, te poroka kar nekaj stane, pa še na otroških in vrtcu izgubiš. Ali pa jima do poroke sploh ni. Sej je res samo papir, navsezadnje.
Otroku pa očitno ne znata razložit, da je vsak človek individuum zase in je priimek (kogarkoli pač) le del osebnega imena.

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu lory05)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   [Brisano sporočilo]
14.4.2006 14:17:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu jasnika)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Dilema - poročiti ali ne?
14.4.2006 14:28:24   
gaja*
Poroka stane ravno toliko, kolikor kompliciraš. Na matičnem plačaš 8 jurjev (se mi zdi) in si lahko v dvajsetih minutah poročen user posted image Vse ostalo je v glavi. Če hočeš (in finančno zmoreš) kompliciraš in se greš sanjsko poroko, če nočeš, pač ne.
Tako da, o stroških za poroko raje ne bi, ker če se poročiš zaradi fešte na ohceti in ne zaradi poroke same, pol nekaj ne štimauser posted image
Koliko pa finančno pridobiš, če nisi  poročen, pa ne vem. Tistih par jurjev ni tako zelo pomembnih, ali pač?




_____________________________

*** Vse v življenju se zgodi ob svojem času ***
5. aprila se je rodila najina princeska Gaja :)
18. julija se nam je pridružil še Ažbe :)

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Dilema - poročiti ali ne?
14.4.2006 15:01:32   
jasnika
halo???????????? zdaj pa je en problem al ne znaš brat al pa prebereš tako kot si ti zamisliš, sem mogoče napisala da se bom poročila zato da bom gospa, nap sem da pričakujem da bom kmalu gospa.TO PA JE RAZLIKA A NE???
dokončaj šole??? po čem pa ti odiš kakšne šole mam jaz, mogoče celo višjo kot ti, pa saj mislim da to ni važno.
in kdo pravi da sem prijavljena pr starših????????????????'al da o mi kaj dali da bi mi bilo lažje, oprosti ampak za vse sem poskrbela sama nič mi ni bilo dana se pa tud ne pritožujem zato!!!!!!!!!
mi je prav lepo tako kot je!!!!!!!!!!!!!
ZATO TE PROSIM DA ČE NIMAŠ KAJ PAMETNEGA ZA PRIPOMNIT OZ KOT DA PIŠEŠ BEDARIJE SE REJE MALO ZADRŽI, KOT PA DA SI KAJ ZMIŠLJUJEŠ ŠE ZRAVEN-PA TO NI DERENJE, SAMO MOGOČE BOŠ VELIKE ČRKE BOLJE RAZUMELA KER MALE TI OČITNO POVZROČAJO PREGLAVICE.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?