Barbs
|
Živjo, Mojca75 , se mi zdi, da mi je počas vkloplo od kje te poznam.... se mi zdi, da sva pred odhodom na porodniško celo enkrat po telefonu (službeno) govorili... Če je to to, potem imate prav pasjo šefinjo kabineta In če je to to, potem sem te zagotovo srečala kdaj na kakšni SKOJ npr. v Portorožu - lahko sem pa čist mim, ofkors, kar ne bi bilo nič čudnega zame Obroki pri nas : zjutraj dojenje, dopoldanski sadni obrok, dojenje, mesnozelenjavno kosilo, dojenje, jogurt ali skuta, dojenje, mlečna kašica od Milupe (rižolino, čokolada ali piškotek), dojenje, dojenje, dojenje, dojenje... Po potrebi (zadnje tri dni) tudi štirikrat na noč, drugače pa zvečer ob desetih in potem zjutraj okrog petih taprvič. Seveda je dojenje bolj kot ne samoše crkljanje, ampak... Ja prav ste prebrale, spet nismo spali, sem taka kot rezervni kristus, bi rekel moj pokojni ata, če bi me videl... ampak sem ugotvoila, da ga verjetno prehlad daje, ker so se mu danes začele svečke ulivat iz nosa čez usta - sicer prozorne, vodene, ampak, po moje ga je to mal matralo... in če se ne motim, bomo imeli spodaj prav kmalu tudi prvi rižek. No ja, bomo že. Vsem polletkom čestitam In še sinočnja zgodba z naslovom MALI NALEPKOŽER Sedimo mi na kavču in kot ponavadi maltretiram Aleksa, da se bo čimprej zmatral in zaspal. Tako kot zadnje čase prav rad, tudi sinoči stoji ob stajici ( seveda na zunanji strani ) jaz ga držim pod pazduhami in on lepo ordinira in šraufa. Stajico smo mu kupili v Pikapolonici, imenuje pa se malčkova prva hišica... to je taka okrogla, s fiksno ograjico, da se lahko lepo pobira ob opori in z vratci v obliki medota, ki se lahko kasneje, ko je večji, na eni strani odšraufajo in lahko potem leze ven in not. Skratka, ta medvedja vrata so narejena tako, da moraš sam nalepit gor očke in lička in karneki še. In smo to tudi nardili. A glej ga vraga, oči se rade odlepijo stran in to je najbolj zanimivo ( seveda je stokrat certificirana VARNA igrača od 6. do 24. meseca, z vsemi navodili, garancijo in ....bla bla) No, Aleks je očitno pogruntal, da so ravno NALEPKE od vsega najbolj zanimive in jih je praskljal.... Ne rečem, da me ni prešinilo, da morda ni najbolje, ampak se nisem zanesla. Skratka, kmalu začne Aleks neki kašljat in kihat.... ga pogledam, vidim, da mu gre mal na bruhanje, tko kot pri zdravnici, ko mu vtakne žličko noter...pa potem spet vse ok. In čez čas spet mal pokašla. Nakar postanem pozorna in vidim, da medvedu manjka ENO OKO!!!!! Začnem zganjat paniko, ati gleda po tleh ( je rekel, ah odpadlo je) , jaz pa ne bodi lena, direkt prst v usta in ko mu je skoraj obrnlo želodec, je fajn odprl usta in čisto zadaj na jezičku je imel MEDVEDJE OKO NALIMANO Mu vtaknem prst še enkrat in potegnem tisto stvar z jezika mal naprej, nato pa iz ust. Več sreče kot pameti!!!! Aleks mal ponerga, potem pa se veselo reži dalje. Cela sem se tresla in nemudoma sem medvedu potrgala, odlepila, spraskala še ta drugo oko, gumbe, lica, metuljčke - VSE!!! Ati pa je podrobno še enkrat pregledal VARNO hišico, če slučajno kje še kaj stran visi..... Mislim noooo...... Sem komaj okrog polnoči prišla mal k sebi; ker sem premlevala, kaj bi bilo, če bi bilo, če ne bi bilo, če bo in če ne bo... No tko, grem na en sladoled na skrivaj v klet, zdaj, ko sem se olajšala
< Sporočilo je popravil Barbs -- 21.11.2006 14:35:33 >