ninaki
|
Hej punce, jaz nimam vec casa, saj sem kar precej v ucenju. Treba je koncati tole zadano zadevo, tako da se ji kar posvecam. Bolj proti veceru in ponoci, tako da gre pocasi, a se vsaj premika. Prej se sploh ni Malamisha, cestitke za nosecnost!!!! Pri nas je novo to, da ima Enej tretji zob!!! Zgornja leva enka. Desna je tudi ze skoraj zunaj. Kak dan se, pa bo. Pa vceraj je pogruntal, da lahko stoji brez da bi se drzal. Je pol kar precejkrat to ponovil. Uspelo mu je stati kakih 10 sekund. Enej joka takrat, ko se mu kaj zafrzmaga. To je pa po navadi takrat, ko mu cesa ne pustim. Ko vidi, da z jokom ne bo veliko dosegel, neha in se kmalu zamoti s cim drugim. Po novem si noce umivati las... Uf... Aja, pa nase kopanje zgleda tako, da stoji v banji z igracami v rokah. Ne zanima ga niti spricanje, niti plavanje, niti voda. Najbolj ga zanimajo pipa, goba za umivat, cep za zamasit banjo in zajfa. Natalia, se odgovori zate: Enej gre spat ob 8. Redkokdaj ob 9. Kasneje ne, saj vcasih zaspi ze ob pol 8. Vcasih je pa ze ob 7 cisto hin. Polozim ga v posteljo, se obrne in zaspi. Vcasih malo zajoka, a ni sile. Vcasih ga moram drzati za roko, vcasih malo pobozati. To traja max 10 min. A zadnje case se kar obrne in sam zaspi, tako da grem kar ven iz sobe. Tako uspavanje je dosegel moj dragi. Ko ga je on uspaval, ga ni drzal za roko. Ne vem, al se je navadil al kaj, samo jaz se sploh ne pritozujem V postelji nima nicesar. Stran sem dala vse igrace. Oz. ima 2 igraci, samo sta ob nogah in ne ob glavi. Ne vem, imam slab obcutek, ce sta ob glavi. Tako da se zjutraj obrne in igra z njima. Nima poustra. Samo rjuho na jogiju. Spi v spalni vreci in pokrit z deko (spalna vreca ni zimska, zato ga se pokrijem). Obraca se brez tezav v vse smeri. Celo plazi se z vreco in vstane ob ograji Zadnji gosti obrok ima pred spanjem - gres. Okoli 7, pol 8 ga skopava, potem pa poje gres in gre spat. Med 22 in 23 ga se podojim. V spanju. Samo je bolj za vzorec kot ne. Zbudi se okoli 3 oz. pol 4. Takrat mu dam vodo, spije 2 pozirka, se obrne in spi naprej. Ponoci ga ne hranim. Spi do 7, 8 ali 9, ko ga spet podojim in mu dam se flaso mleka. Okoli 11 mu nastimam zajtrk - sadje, jogurt, kruh (ne vse ). Okoli 2 kosilo. Hmja, spanje cez dan - kakor kdaj. Bolj ne kot ja. Nekje okoli 12 ali 1. Vcasih pol ure, danes npr. 2h. Cisto odvisno. Popoldanskega spanja pa ni vec. Mogoce kak dan, ko se ze vprasam, ce je kaj bolan. Zato pa po moje ob 8 sam zaspi, saj je ze total zmatran. Pa cel dan "leta" naokoli. Cisto nic ni pri miru. Siba po stanovanju gor in dol, po 4, se dviguje, pa spet nekam drugam, pa se spet dviguje, ... Zadnjic je npr. splezal na skatlo od igrac... Trma...uf... Se mi zdi, da bom na celi crti pogorela. Cisto nic me ne uboga. Ne ne zaleze. Me gleda, dobi vrazicke v oceh in hkrati, ko me gleda, roko stegne proti kablom, stekarjem, rozam, straniscu, kosu za smeti, skratka, stvarem, ki jih prepovem. Mu parkrat recem ne, strogo, pa nic ne pomaga. Umaknem njegovo roko, pa jo takoj spet nazaj tlaci. Pol ga pa stran odnesem. Ce je "dobre volje", takoj siba nazaj. Zaenkrat mu skusam preusmeriti pozornost (pri nas palijo kocke), kako dolgo bo pa palilo, pa ne vem. Je pa tako, da nagaja samo takrat, ko je zaspan. Ce je naspan, gre mirno mimo kablov in niti trzne ne. Trma na previjalni - pocakam, da ga mine in ga oblacim naprej. Je pa prisotna vsakic, ko ga previjam in oblacim. Trma pri oblacenju jakne - ze skoraj izginila. Se kar na tla vsedem in ga najlazje oblecem. Ker se zvija in steguje. Se tako trdega naredi, da ga komaj oblecem. Zadnje case imamo res sreco s spanjem (ze trkam). V tazadnje, ko se je veckrat ponoci zbudil, je vedno zalegla voda. Prej, ko pa voda ni zalegla, sem sla pa k njemu in ga bozala. Drzal me je za roko in pocasi zaspal nazaj. Ce pa se to ni zaleglo, je bil pa po navadi lacen. Takrat sem mu naredila flaso mleka in je zaspal nazaj. Upam, da bo kaj od tega pomagalo pri Evi Zali in da se bos kmalu uspela naspati. Drzim pesti!!! Jutri imava en kup opravkov, tako da bova letala po Lj. Po moje ne bo casa za srecanje. Uzivajte se mal za naju Mirno noc, Nina
|