|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006
26.11.2006 21:54:28   
Eviii
malo prej mi je pisala tudi sazi, da prideta z levom, ko končata pr dohtrju. še kira? če vas prime, da bi naju spoznale z dejanom, me kr pokličte, pa se bomo zmenle za en čvek. sej mojo številko imate skori vse.
nočko.

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 1526
27.11.2006 9:05:34   
Bonnie_RR
user posted image

Upam, da se danes čvekice spet fajn načvekate...user posted image

No, js se grem pa počasi uredit, ker moram it v trgovino, pa na pošto, pa potem še kakšne stvari spakirat in gor peljat, popoldne pa še frizerju.
Ja, imam kar natrpan urnik, zato bo verjetno najboljše, da kar grem...user posted image

Nik bo pa z atijem užival.user posted image

No, pridne bodte!

Želim vam: user posted image

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 1527
27.11.2006 13:22:12   
tinkatonka
HOJ!

No danes smo se spoznali z Eviii in Dejanom. Eviii je prav prijetna sogovornica, Dejan pa umirjen zgovoren fantek. Ju je bilo prav prijetno spoznati! So se nam pridružili še Sazi z Levom in njeno sestro ter Emo, potem pa je prišla še Katjandraž z Ano.

Šmarna Gora...včerajšnji prelepi dan smo izkoristili za izlet, pa še dedija smo imeli  na "čuvanju", ker je bila mami ves dan v službi (dežurna) in smo šli jaz, mož, Anej v ruzaku in dedi na Šmarno Goro. Matr sem sopihala kot kak pes. sem mislila da mam kej več kondicije, pa me je kr hitro zmanjkovalo. Bo treba večkrat na kak hrib it pogledat

spanje... je malo boljše odkar je 8. zobek zunaj. Ampak se ne bom preveč hvalila, da se spet ne obrne na slabše.

evii..super za tvojo prijateljico. Glede na tragičen dogodek, ki se ji je zgodil februarja, resnično upam da bo naslednji februar pri njih zelo vesel!!!! Pa seveda čestitke Dejanu za pokuse puzanja. user posted image

sarazan...upam da nisi zbolela. Veliko vitamičnkov, pa počitek, kolikor je to seveda mogoče ob Sari in bolnem možu.

poganjalček...ja jaz tud gruntam, da bi ga dedek mraz prineseluser posted image . Sarazan katerega ste pa kupili??? A imaš kak link do kake slikice??

lulček...ga sploh ne zanima. Pri previjanju je bolj zanimivo, da se igra s raznimi tubami krem, žabicami, ki mu jih slečem,....

In zdaj....Anej mi je v trenutku, ko sva šla iz Koloseja in sem ga položila v avtosedež ter mu dala dudo, zaspal. Doma sem ga samo preložila. Sicer se je že zbudil, a sem ga samo mal pocrklala, previla in zdaj spet spi dalje. Upam da še kake pol urce. Kosilo zanj je zdaj najbrž že skuhano (zelenjavna župica). Popoldne pa najbrž spet lumpat. Tokrat v center Ljubljane. Samo še ne vem, če se mi bo res dalo, ker mi gre blazno na živce parkiranjeuser posted image user posted image

aja še to....

Miklavž....a boste otročičke peljale na kak Miklavžev sprevod. Jaz Aneja bom, samo se še odločam na katerega.user posted image Odvisno tud od vremena, al bo to kakšen trgovski center, al pa zunaj, npr.  centru Ljubljane.

Čav

Tina

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

Neposredna povezava do sporočila: 1528
27.11.2006 20:45:11   
Bonnie_RR
user posted image

Js imam pa novo frizuro!user posted image  Ja, se morem takoj pohvalit, se tako fajn počutim! user posted image

Lepo, da ste se spoznale in naklepetale z eviii in Dejanom. user posted image

tinkatonka... Nik ima tegale tricikla: http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=165450
Ima pa še enega poganjalčka, ki je še najbolj podoben temu: http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=166277
(mislim, da je na eni sliki v albumu gor) - ta je trenutno zelo zanimiv za "razstavljanje", ne za vožnjo...

Miklavževi sprevodi... Nisem razmišljala, da bi Nika peljala na kakšen sprevod. Verjetno ne...

Nikove neumnosti... Joj, pa vsak dan si zmisli kakšno novo lumparijo! user posted image
Pred parimi dnevi je ugotovil, da lahko v stolčku za hranjenje, kljub pasu (spodnjem) - brez itak že oblada, zleze ven in v njem stoji.user posted image  No, včeraj je ugotovil, da se lahko po sedežni (usnjeni) fajn pleza in potem na drugi strani kljuke s stojala za perilo dol jemlje.user posted image  Pa še današnja cvetka: ga dam v stajico, ko smo šli jest, zraven njega pa še avto-poganjalčka (da se potem z njim ukvarja in ne preveč z okolico). Čez 5 sekund ga pogledam in me skoraj kap! Tamali STOJI na sedežu od avta, se pri tem steguje iz stajice in igra s stekleno skledico za bombone (pa je bila odmaknjena daleč stran).user posted image
Sploh ne vem od kod jih pobira...user posted image

darila... Sem danes malo praznila denarnico in kupila že nekaj daril, da potem v najhujši gneči ne bom skakal po trgovinah in mrzlično iskala kaj primernega. Postopoma bom lažje prišla skoz. Kakšno stvar bom pa še sama naredila, pa bo...user posted image

Ima katera kakšno fajn idejo, kaj kupit punčki stari 1 leto za darilo?
Jutri smo namreč povabljeni na rojstni dan in pojma nimam, kaj ji naj kupim.user posted image  

No, toliko zaenkrat! Vas preberem še preden grem spat.user posted image

user posted image

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 1529
27.11.2006 23:20:37   
sazi
Čer,
bom kratka, ker me Lev "šiša" v spanju že za 3 ure...
Smo imeli danes kontrolo pri pediatrinji. Lev je skoraj v redu. Zakaj skoraj? Kaj pa vem. Še vedno nič ne je, zdaj še mleka skoraj ne pije, tekočine pa itak nobene vanj ne spravim.
Sva dobila tudi napotnico za RA in sva naročena šele 18.12. No, upam, da me preseneti tako kot Sara svojo mamico.
Srečanje danes je bilo za nas bolj kratko, ker je bil Lev že precej sitkan in takrat ni variante, da smo kje pri miru. Voziček še gre, ampak takole na mestu pa kmalu postane eno samo sviljenje in rjovenje. Eviii, lepo vaju je bilo spet videti
Na Miklavža ne bomo šli.
Šmarna gora - tudi mi smo bili že nekajkrat gor. Čakam naslednji lep vikend, da spet skočimo. Ta vikend je bila Lev žal bolan.
O poganjalčku še ne razmišljam. Imamo tudi dokaj majhno stanovanje in ne vem, kje bi se poganjal.

No, vam še kaj pišem. Lahko noč

Neposredna povezava do sporočila: 1530
27.11.2006 23:56:06   
ursa_p
Cer!

Spet imam bolj malo casa. Zdej me caka kar nekaj izpitov, prvi je fizika (ce mi bo uspelo, v cetrtek), tako da imam polne roke dela. Pa se doma mora biti vse tako kot je bilo, tako da mi res ostane bolj malo casa ... ko Gal spi v glavnem.

Bolj na hitro.

V soboto ... midva sva imela 2. obletnico. Sva sla na racun tega ze v petek ven na biljard in na horsa pa se malo okoli (pa Matic mi je tudi ze v petek prinesel rozico - se vedno ne ve ali je obletnica 25. ali 26. - no, sej je res bilo iz 25. na 26.), moj sopek je pa dobil v soboto.
V soboto pa smo imeli tudi 10. obletnico valete. Je bilo prav lusno. Smo se dobili v Areni, malo klepetali, potem smo sli na bowling, potem pa spet na klepet. Sem bila pa kar presenecena nad stevilom udelezencev ... nas je bilo celo vec kot pol. Sem pa druga mamica po vrsti, vsega skupaj smo pa samo 3. Domov sem prisla sele ob pol dveh, nekaj najbolj vztrajnih je slo pa se ven zurat - jaz sem sla pa domov spat, da je zjutraj lahko sine po meni skakal.

Gal si je v soboto prebil ustnico z daljincem ... se je kresnil ... na sreco nic hujsega. Dobil je tudi prvo kar veliko busko, ki pa na racun masla (uh, kako to SMRDI) ni bila ne vem kaj, ampak se je butnil direktno na zilo na glavi, tako da je kar ven gledala. To je bilo v petek, v soboto se je pa se enkrat direkt na isto busko udaril.

Hranjenje ... obup od obupa. Danes je zjutraj pojedel flasko gresa, za malico je pojedel 5 zlick jogurta z malo kruha, za kosilo je pojedel 3 zlicke zelenjave z mesom, za popoldansko malico sem mu se enkrat ponudila kosilo in je pojedel 1 celo zlico, ponudila sem mu se rizev vafelj (3x ugriznil, potem ga je pa zacel cufat), potem je dobil piskot in ga je tudi parkrat odgriznil, no potem sem mu pa se najino kosilo ponudila (njoke s tunino omako - klinc, boljs nekaj, kot nic - pa ful nama je tezil zraven), no pa je celo pojedel po moje ene 8 njokov. Ogromno. Za vecerjo pa dobro flaso gresa (sem morala 2x narest). Jaz ne vem kaj mu je, ampak vidim pa, kako hitro se obrne .. iz pridno jescega otroka nejescnez. No, vsaj pije pridno.
Skuta, jogurti ... vceraj sem mu dala za popoldansko malico (po zelo podobnem dnevu kot danes - skoraj brez hrane) skuto podlozeno s sadjem. To je pa tako ustka odpiral, da bi jih 5 pojedel, ampak ... sem mu dala samo eno, ker mi je prislo napamet, da se on mogoce prenaje take dobre zadeve, potem pa bruha. No, vceraj po skuti ni bruhnil. Danes je dobil jogurt, pa ga je res zelo malo pojedel in tudi ni bruhal. Zdej res vec ne vem.

Kazanje s prstom ... to pa vedno pozabim napisat, da tako lepo ze kaka dva tedna kaze s kazalcem ... prav spretno. Aja, pa njegov E, ko vidi kaj poznanega je tudi zanimiv. Ob vsaki lucki, ob vsakem kuzku, ob vsaki muci, ob tem in onem. Kar napenja se. Bi tako rad povedal, pa se ne zna. Tudi to bo kmalu tu.

Konec porodniske ... joj, se ze bliza cas ... no, meni sicer ne, ampak vseeno bo treba denar sluzit. A ni hitro minila (no, nekaj je je se)? Katera gre najprej v sluzbo (poleg tistih, ki ste "prehitevale"?).

Srecanje danes ... sva peljala danes avto popravit in ravno, ko sva hotela prit na srecanje s tascinim avtom, je moral Matic se en rezervni del odnest v Kranj, zato sva prisla ta zadnja, ko ste skoraj vse ze sle. Sem pa vesela, da sem spoznala Eviii in Dejana - pravi, da je pravi hiperaktivec, pa moram rect, da je bil zelo miren. user posted image

Danes Gala nekaj hudo muci, ker se je ze 3x zbudil. Malo prej sem mu dala dol spalno vreco, ker jo je imel 2x namotano okoli telesa in je tudi zato sitnaril. Se tako prestavlja sem in tja, da vse zlele. No, pokrit bo danes verjetno bolj svoh, bo pa jutri dobil namesto spalne vrece en bodi spodaj ... upam, da ga ne bo zeblo.

Zob ... se nic novega ... kljub slini v potokih in vidnega zoba pod dlesnijo.

Danes sem pa jaz tako utrujena, da sem komaj iz Kranja do Ljubljane avto pripeljala (sploh se nisem mogla skoncentrirati na voznjo in sem zelo slabo videla) ... Matic pa ni imel telefona s sabo in je vozil kar nekaj pred mano, tako da mi kaj dosti ni moral pomagati. Zdej se komaj stojim na nogah, oci mi pa skupaj vlece.

Je treba spat ... bo jutri zjutraj ali pa celo ponoci akcija.

PS: Prebrala pa vas se nisem.

Lahko noc, Ursa

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 1531
28.11.2006 7:44:34   
malamisha
Dobro jutro!

Po dolgem času se javlja ena čisto izgubljena februarkauser posted image

Pri nas pa se kar dogaja in dogaja. Kje začetiuser posted image

Pa da se prvo pohvalim... Uspelo mi je diplomirati. Sicer sem končala šele 6. stopnjo, ampak sem sila ponosna nase, ker mi je uspelo v dveh letih, pa še rizično nosečnost sem imela, pa je šla diploma z 10user posted image

Naša Mojca je drugače en tak zelo favlast otrok. Se že ne obrača, nima želje, da bi se postavljala na noge, ne gre in ne gre... Jo dam na blazino in leži in čaka, pa dvigne noge v zrak... in še čaka... potem pa se jo nekdo usmili in dvigneuser posted image

Zdaj pa še novička, zaradi katere se sploh javljam! Kot kaže sem ponovno srečka user posted image
Sploh še ne dojemam najbolje. Kot znanstvena fantastika!
Z mojim user posted image  sva si želela večjo družino in očitno se želje uresničujejo. Če bo šlo vse po načrtih, bomo julija 2007 povečali našo družino!
Pišuka so dobri občutki, kar solzna sem postalauser posted image user posted image

Zdaj pa da se še hitro javim julijkam...

19.2.2006 smo dobili princesko Mojco

30.7.2007 pridružila se nam je razbojnica Gabi

Neposredna povezava do sporočila: 1532
28.11.2006 11:23:34   
sarazan
user posted image  user posted image  user posted image  malamisha. Želim ti lepo nosečnost, brez zapletov, pa javi se še kaj.

prehlad ... naša Sara malo smrka. Jaz se še držim in preventivno jem veliko sadja in pijem vse, kar ima veliko C vitamina. Ponoči nič ne spimo, ker je vsakih 5 minut zamašen nosek. Pa ga z možem dobro očistiva... Revca ne more dihat in zato tudi dude noče. Ampak mojo joško pa lahko vleče user posted image . Zdaj vsaj pol noči spi pri nama, ker enostavno ne zmorem drugače. Na fotelju v njeni sobi je kar preveč neudobno prespati noč.
Zaenkrat izcedek iz nosa ni gnojen. Če ne bo slabše, prideva jutri na plavanje.

poganjalček ... mi smo kupili tega (no, kupil ga je Miklavž pri tašči user posted image ). Ima varnostno ograjico in Saro lahko vozim po stanovanju, ne da bi morala še paziti, da mi pade levo ali desno. Žal pa nima tiste palice za odraslega in malo trpi hrbet. Sicer pa računam, da se bo kmalu poganjala sama.
http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=161755

Miklavžev sprevod ... še nismo razmišljali. Mogoče se pa odpravimo v to gnečo...

srečanje z eviii ... žal sem ga zamudila. Upam, da bo še kdaj priložnost.

konec porodniške ... jaz komaj čakam, da grem v službo user posted image . Tako sem že naveličana te asocializacije. Saj hodim praktično vsak dan ven in se s kom dobim, pa grem na obiske, tudi Sara je skoz z menoj, ampak to ni to. Pogrešam pogovor, ki ni na temo dojenčkov, ... Pa še zdi se mi, da se je mož čist preveč navadil na kolikor toliko urejeno gospodinjstvo - zadnje mesece zelo zanemarja svoje zadolžitve. Šele, ko mi dvigne pokrov, se malo poboljša. user posted image
Po drugi strani me pa vseeno stiska pri srcu, ker bom Saro dala v vrtec in ne bom vedela, kaj se z njo dogaja user posted image . Še dobro, da bom jaz hodila po njo in bom malo več časa z njo popoldan (bom začela delat že ob pol sedmih, da bom ob treh že s Saro). Upam tudi, da se bo hitro navadila vrtca in bom vedela, da gre rada med otroke.

(odgovor članu malamisha)
Neposredna povezava do sporočila: 1533
28.11.2006 13:12:33   
Eviii
'dan user posted image .
midva z dejanom sva spet v izoli pri mojih. dejan zdej pridno spančka, jst pa čakam, da mama skuha kosilo user posted image .
malamisha, čestitke za diplomo in za ponovno nosečnost user posted image user posted image user posted image . te bom kr takoj napisala na seznam nosečk, ko mi sporočiš datum (bom skočla kr med julijske nosečke pogledat) user posted image .
včiri je blo srečanje super. čisto nenačrtovano, pa je dobro izpadlo. sm bla prou vesela, da sm spoznala tolko februarčic in njihovih škratkov. so dejanu vsi kazali zobke (sm mu povedala, da zdej je pa že res skrajni cajt, da tudi njemu kšn vn prileze, pa očitno ni nič zaleglo user posted image ) in razne spretnosti, ki jih obvladajo. dejan je pa samo pridno sedel in gledal naokoli. upam, da si je dodobra ogledal fante, kako so se plazli naokoli in se dvigali in jih bo tudi sam posnemal. nardili smo tudi neki slikic, pa jih bom dala v album. ko bomo spet kej v ljubljani in ne bomo imeli drugih opravkov, se lahko spet dobimo. seveda ste vse vabljene, da če se izgubljate po obali, pokličete in se kje dobimo.
hm, ta ideja o miklavževem pohodu mi je čisto všeč. preden gremo na švedsko si bomo tudi mi to mogoče omislili. marty, bi šla tudi vidva z jernejem? mislim v kak center, kjer bodo imeli žurke za otročke...
sicer smo 6. (na miklavža) naročeni na sistematski. takrat ima moj tast tudi rojstni dan. dan prej pa praznuje moja mama. imamo kr pestro decembra: 3. gremo na rojstni dan od sinčka od kolegice (2 leti), 7. ima rd kolega, 20. pa še tašča...
bolančki, pozdravte se čimprej user posted image .
poganjalčka si mi vrjetno ne bomo omislili.
konec porodniške se tudi meni kr vztrajno bliža. sicer se mi izteče v soboto (mislim, da 27. januarja), v pondeljek pa delat. upam, da prej uspem zagovarjat tudi svoj doktorat.
kosilo kliče (moj želodček pa že tuli) user posted image .

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 1534
28.11.2006 14:27:14   
marty5
Ojla,

berem lepe novičke - malamisha čestitke user posted image user posted image user posted image . lepo in mirno user posted image  ter seveda zdravega in krepkega user posted image .

Mi smo ok, zobki rastejo, jernej je mali divjaček, naspidirani smo 100 na uro. Poganjalčka tudi mi imamo, ampak jernej ne kaže interesa zanj....Ko bo čas, bo že....

Porodniška - meni poteče isti dan kot Eviii. In tudi jaz se službe veselim, sploh vrnitve v "civilizacijo" user posted image . Ravno danes sem se zmenila, da se drugi teden oglasim in se pomenimo o mojem delu.
Vam pa povem, da se veliko bolje počutim že od takrat, kosem začela delat mag. in sem šla nazaj med ljudmi ter malo odklopila vsak dan. Se mi zdi, da se to odraža tudi na Jerneju - sem veliko bolj zadovoljna in od mene dobi več....Sicer pa tudi mene vseeno stiska, kako se bomo anvadili na nov režim in kako bova prenesla "ločitev"....

Sem se le na kratko oglasila, zdaj moram jerneja uspavat. Glede tega rabim nasvet, ampak mi zdaj ne rata opisat problema.....

Se beremo!

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 1535
28.11.2006 21:03:09   
Bonnie_RR
user posted image

malamisha... Čestitke za nosečnost! user posted image user posted image user posted image  Naj bo čim bolj mirna in lepa... user posted image

porodniška... Eh, js je nimam. Mi je pa po eni strani z začetkom faksa ful fajn, da grem malo "med sebi podobne ljudi"user posted image  in za nekaj časa odklopim vse ostalo. Mi ful paše...user posted image  

eviii... Res ti želim, da kmalu doktoriraš, ker si pa to že resnično zaslužiš...user posted image

Drugače smo bili pa danes na enem rojstnem dnevu in je Nik ful užival med vsemi novimi igračami in se sploh ni pustil motit.user posted image  Res, obnašal se je kot da doma nima nobene...user posted image  

Jutri se pa dokončno preselimo. Večino smo že prepeljali, jutri nas čakajo pa še takšne stvari kot so previjalna, stolček za hranjenje, Nikova posteljica, računalnik... Potem pa bo.user posted image  

Verjetno se naslednjič že javim z Juretovega računalnika. Moj bo zaenkrat kar tu ostal.user posted image

No, grem zdaj še malo pred TV, potem pa v posteljo, saj nas čaka jutri precej naporen dan...

user posted image

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 1536
28.11.2006 22:50:06   
lolipop
Pozdravljene!

Najprej Malamisha čestitke!! user posted image user posted image user posted image  

Vidim, da se je začela sezona prehladov. Lanu je včeraj začelo malo teči iz nosa. Ponoči sem mu vsakič, ko se je zbudil, nosek čistila s fiziološko. Čez dan je bilo ok, zvečer pa se je stanje malo poslabšalo. Ko diha, vse žvižga in piska.

Drugače se mu pa prehlad nič ne pozna. Zjutraj me je zbudil tako, da me je tolkel po obrazu in z vso močjo vlekel za lase. Zgleda, da sem bila globoko v komi in ga nisem takoj slišala.user posted image  Imamo pa eno veliko mama fazo. Še na stranišče ne morem več, da ne bi začel na ves glas kričat. Ves čas hoče biti v mojem naročju. In potem, ko je v naročju, nikakor ne more biti pri miru. Vse imam v totalnem razsulu. Še dobro, da mi ni treba kuhat. 

Danes sva tudi dala kri, ker imava posvetovalnico. Najprej se je še kar držal, potem pa v jok. Pride patronažna noter in se v trenutku pomiri. In potem je stala pred njem do konca. Niti pisknil ni. Ti mali user posted image

Cepljenje proti gripi - jaz sem se cepila lansko leto prvič. Sem se bala, da bo začela gripa razsajati ravno v trenutku, ko bom rodila. Letos bom kar ponovila.

Šibam spat, noč bo najverjetneje spet zelo naporna. Še dobro, da imamo fiziološko!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1537
29.11.2006 11:33:03   
lolipop
Dobro jutro zaspanke!

Sem že nazaj iz posvetovalnice, kjer so Lanu namerili 9900 g in 77 cm. Sem imela prav, ker me hrbet boli za desetko!user posted image  Moram ga pohvalit, da je bil res priden. Malo se je pojokcal. Pa še to, ko ga je zdravnik položil na hrbet in mu vlekel kožico dol na pimpeku. Morava zdaj to tudi midva delat - po kopanju. Srček je ok, krvnih izvidov pa še ni bilo.user posted image  

Noč je bila kar ok, če odštejem vlivanje fiziološke v nosek nekje okoli pol enih zjutraj. Škratek je pol spal kar pri meni. Upam, da mu to ne preide v navado. Je moj zjutraj prišel v sobo in je pripomnil, da pri nama gre pa samo na slabše. Še vedno se ponoči dojiva, za nameček zdaj še spi pri meni. Ne morem pomagat. Ne da se mi vsakih pet minut vstajat, ko hoče zagotovilo, da sem zraven njega. Tinkatonka, sem prebrala, da ima tvoj tudi mama fazo. Se mi je zdelo, da je tvoj zelo samostojen mladi raziskovalec. Zdaj vidim, da se takšnim najhitreje stoži po varnem maminem naročju. Seveda potem, ko raziščejo že ves teritorij.user posted image

Hrup - najhujše je, ko moj vrta v steno. Lan najprej le gleda in posluša, potem se namršči, nato pade v hurjonski jok. Zato zdaj vrtava zvečer, ko že zaspi.

GH - včeraj je pojedel tretjino (!) male skutice tako, da sem mu pokazala cookie (sam "svinjarijo" bi jedel - je bolj po mami),in ko je na stežaj odprl usta, sem mu noter potisnila žličko. Malo se mu je zdelo čudno, sam pojedel je pa vse.user posted image

Uživajte!

(odgovor članu lolipop)
Neposredna povezava do sporočila: 1538
29.11.2006 12:39:51   
tinkatonka
HOJ!

Se mi je zdelo, da je tvoj zelo samostojen mladi raziskovalec. Zdaj vidim, da se takšnim najhitreje stoži po varnem maminem naročju. Seveda potem, ko raziščejo že ves teritorij.

Točno tako. Na trenutke ko so prisotni še ostali čani družine, oči, dedki in babice, stric in teta, se zdi kot da ga mama sploh ne briga, a ko mu "stopi kaj na živec", je mamino naročje še vedno zakon. Je pravi crkljivček!
malamisha....ČESTITKE za nosečnost! user posted image

naslednji otroci...pri nas je "padla" odločitev da začnemo delat na 2.otroku ko bo Anej star dve leti. Na tretjega user posted image  pa računamo tako, da bo šel Anej v 1.razred, ko bom jaz na porodniški. user posted image

stranišče...se ne spomnim kdaj sem bila nazadnje sama na WCju ko sva bila z Anejem sama doma in je bil buden seveda. Me drži za kolena in gleda ko lulamuser posted image . Ma je mal tečno, ampak ga ne upam pustiti v drugi sobi, ko grem jaz na WC. Zato ga vzamem s sabo, in ga položim pred bide, da stoji ob njem, ampak to ni zanimivo, je bolj zanimivo mamico za kolena držat.user posted image

bonnie...uspešno vselitevuser posted image . Pa poslikaj malo svoj domek, da vidimo kako toplo gnezdece ste si uredili.  

konec porodniške...ma kaj pa vem. Po eni strani komaj čakam, po drugi me je pa tega ful ful strah. user posted image  Pa tečno mi je, ker bom z Anejem samo od cca pol petih pa do 20h, ko gre on že spat. Se mi zdi to ful malo.

bolančki...pocajtajte se čimprej. user posted image user posted image user posted image

Anej spančka, kosilo zanj in za ostale se kuha. Danes bo jedel paradižnikovo juhico, jaz testenine s paradižnikovo polivko, ostali pa goveje zrezke. MJAMMMI!!!! Potem pa šibava po babi (imava njen avto), pa k prababici na obisk, potem pa bo Anej na čuvanju, ker imam jaz ene opravke. Dan bo minil kot bi mignil, jutri se greva pa razgibavat na fizioterpaijo.

Lp Tina

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu lolipop)
Neposredna povezava do sporočila: 1539
29.11.2006 12:42:38   
sazi
Dan

malamisha cestitkeuser posted image . Se pa kar nabirate, nosečnice. No, saj nekako upam, da se vam čez kake pol leta pridružimuser posted image .

pa smo s plavanja. Je bilo spet fino, čeprav je bul Lev tako zaspan, da je v vodi skoraj zaspal. Zdaj z vožnjo v avtu vred spi že 1 uro. Ga drugače že vozim v "tavelikem" avtosedežu, za po plavanju pa nujno uporabljam lupinico, ker je to edini način, da ga spečega spravim v stanovanje in preložim v posteljo. V vseh ostalih primerih se vedno zbudi in se ga nikoli, razen po plavanju, med spanjem ne da prestavljati.
Ljubljanski plavalčki: imam eno vprašanje. Kot smo že ugotovile, se plavanja na tak način ne bomo mogle udeleževatu, saj gremo vse v službo (ali pa imamo druge obveznosti). Skratka na strani http://www.plavanje-dojenckov.com/ kjer je razpisano tole plavanje od DIF-a so tudi termini za Atlantis, kjer imajo termin za 1-2 leti stare otroke od 17.-18. ure ob petkih. Če vas mogoče zanima. Sem pa sama razmišljala, da bi to rundo (te 3 mesece) izpustila in hodila plavat na lastno pest (lahko se tudi kaj skupaj zmenimo) in bi šla na popoldansko plavanje za malčke v aprilu, ko bodo delali nove skupine.

Hrup - Lev je zelo občutljiv. Vse ga zbudi in ob nenadnih in glasnih zvokih bruhne v jok.

Če se udari, pa čeprav zelo malo, tako neutolažljivo joka. Po mojem se bolj ustraši. Npr. sedi na debelem tepihu, pa pade nazaj. Udarec res ne more biti močan, jok pa taaaaaak. Pa ga za naslednjič nič ne izuči - se še kar vrže nazaj in spet jok. So vaši tudi taki jokci?

GH - včeraj mu je šlo malo na bolje. Upam, da bo nadaljeval v tej smeri. Z zelenjavo nimam problema, me pa zanima, katero sadje vse jim date? Pa problem imam, ker ne mara mrzlega. Kako naj mu dam kak mlečni izdelek, če nima 37 stopinjuser posted image  Pa pri nas ne "palijo" razne fore v smislu zamenjav - mu kažeš eno in daš drugo. Če uspe, uspe za 1 žličko, potem pa previdno usta trdno zapre in dela samo še mmmmm! mmmmm! mmmm! - tudi če začne jokat, to počne z zaprtimi usti - se res boji, da bi dobil kaj v usta. Mi je pa pediatrinja na MON-u svetovala, naj mu po obrokih (ki jih takorekoč ni) ne dam mleka, da se bo že navadil in naj mu dam mleko samo zjutraj in zvečer. No, sem že govorila s puncami danes na plavanju, čeprav sem se že prej odločila, da tega ne bom upoštevala. Namreč Lev je lačen. Včeraj je res kar nekaj pojedel za kosilo in mu namenoma nisem dala mleka, ker me je zanimalo, kako dolgo bo zdržal (je pojedel nekaj goveje juhe in zelenjave s krompirjem9. Je kmalu začel sitnariti in cviliti, po 1 uri je pa bruhnil v tak jok in potem na dušek izpraznil flašo. Se bo že enkrat naveličal mleka. Upam samo, da bo pri GH sodeloval tako kot včeraj in da ne bomo šli nazaj na popolno nulo.

porodniška - se mi izteče 15.1., pa imam še 12 dni letošnjega dopusta, potem porabim še 2 dni dopusta 2007 in grem s 5.2.  v novo službo za 6 ur na dan (po vsej verjetnosti).

vreme - V petek bo na Primorskem delno jasno, burja bo oslabela. Drugod bo zmerno do pretežno oblačno. Če ne bo prav hladno in če ne bo dežja, bi se mogoče lahko dobili kje zunaj. Bomo še videli, kako se bo napoved spremenila in kakšne T bodo napovedane.

No, grem izkoristiti še teh nekaj minut, predno se zbudi.

Lep dan

(odgovor članu lolipop)
Neposredna povezava do sporočila: 1540
29.11.2006 16:17:35   
sarazan
Naju danes ni bilo na plavanje - ne zato, ker bi se prehlad poslabšal ampak, ker sem dobila mesečni obisk. user posted image
Kako ste se zmenile za nadomeščanje prejšnje srede?
Nadaljevanje tečaja ... sazi, moj mož je ful zainteresiran, da bi šel s Saro na tečaj, ravno aprila. Če se bomo kaj zmenili, gremo lahko skupaj. 

nosečke ... ja, zdaj jih je pa že kar nekaj povratnic user posted image  user posted image  user posted image , pa seveda user posted image  user posted image  user posted image . Ste pa pogumne. Jaz si zdele sploh ne predstavljam še enega dojenčka, pa imam kar pridnega otroka. Pri nas bo (če sploh bo) v planu naslednji vsaj po 2. RD naše prvorojenke.

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 1541
29.11.2006 17:53:25   
sazi
sarazan, nadomeščanje imamo 15.12. ob 9-ih.
nadaljevanje plavanja - za aprila bomo še videli, sem pa govorila s sestro in se bova verjetno res zmenili tako, da bomo hodili samo v Atlantis. Enkrat pa nameravam še na tečaj, ali bo to v aprilu ali septembru, bomo pa še videli.
Me veseli, da ste zdraviuser posted image

RA imava jutri . Sem bila prav vesela klica in spremembe termina, da če bo treba, začnemo čimprej "telovadit"

< Sporočilo je popravil sazi -- 29.11.2006 17:54:50 >

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 1542
30.11.2006 15:58:36   
Bonnie_RR
Zdravo!user posted image

Se opravi;ujem ya tole nepregledno skropucalo, ki bo nastalo. Ima Jure to glupo tipkovnico in js sploh ne vem, kje je kak[en ynak, ker je vse pome[an. Upam, da bo vseen rayvidno, kaj naj bi kaj pomenilo. No, na kratko...

Danes smo 1. prespali v novem stanovanju in smo vsi spali kot ubiti.user posted image Na \alost sem morala \e yelo ygodaj vstat (bi [e tako spala) in it v LJ, Jure in NIk sta pa spanec potegnila kar do 10h!!! Kar verjet nisem mogla, ko mi je Jure povedal, kdaj sta vstala.

No, stanovanje sem \e tud poslikala. Bom dala kasneje (ko bom uspela) slike gor.

Nik je od nekje potegnil podalj[ek (ga Jure ni dobro skriluser posted image ) in ydej se sploh ne pusti motit.user posted image

prehlad... Yaenkrat se [e kar dr\imo, opayim pa tu in tam kak[no kapljico iy Nikovega noska.

jok... Nik yelo malo jo;e. Tudi, ;e pade, redko yajo;e. Bolj je kak[en jok prisoten pri u\aljenosti. Npr., ko ga dam ;ist yaspanega v po;ivalnik, ko ga dam na previjalno, ;e mu vyamem daljinca ali mobitel ipd. Tu se ya;ne pa dret, potem pa ;ey kak[nih 5 sekund neha.

sadje... Js mu dam, kar imam pri roki. Jabolka, banane, pomaran;e, mandarine, ananas...

No, ydej morem pa kon;at, ker mi Nik yraven sili...

lp

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 1543
30.11.2006 21:05:31   
sazi
Čer,
nič kaj zgovorne niste. Kaj bo šele, ko bomo v službah - se bojim, da bo naša tema izumrla (to itak, ker bo treba temo preseliti, pa vendar).
Danes sva bila z Levom v RA - zdravnica in sestra zelo prijazni (kajne, tinkatonkauser posted image ?)
Nas čaka kaj precej telovadbe in glede na to, da Lev grozno protestira ob vsakem poizkusu upravljanja z njim, nas čaka tudi veliko joka in kričanja - ker mu še nikoli nisem niti noge premaknila, ne da bi se začel razburjat. Dr. je rekla, da sicer ni hude panike, ampak da še dobro, da sva prišla. Dela namreč en kup stvari narobe. Roke obrača na noter, palcev ne steguje ven, na noter obrača nogice in stopala, sploh na levi nogi (še predno sem ga položila na tla, je že rekla, da levo nogo pa kar precej zateguje), na roke se ne zna opirati in po besedah zdravnice "ne ve, zakaj jih ima" - skratka ko bi se moral na njih opreti, jih dvigne in butne dol. Tudi ko sedi, nima zravnane hrbtenice. Tole se sliši, kot da je vse z njim narobe, pa očitno ni tako hudo, saj mi je pokazala, kakšne vaje naj z njim delam in da naj se prideva pokazat čez 2 meseca - torej če bi bilo res hudo bi naju verjetno poslala na fizioterapijo (tako sklepam).
Je bilo pa tistih vaj in pravilnih prijemov v tistem času kar precej, pa Levu so ves čas solze tekle v potokih in je bilo težko vsemu slediti (no, pa mi je kar šlo), tako da sem se danes dogovarjala s prijateljico, ki hodi na eno vadbo za dojenčke, da se jim mogoče pridruživa še midva - tam ji svetujejo, kaj in kako mora z malo početi, da se ne navzame nepravilnosti. Mislim, da mi bo kar prav prišlo, da v teh 2 mesecih še kdo vidi, kako napredujeva, če sem si slučajno kaj narobe zapomnila ali pa če se Lev spomni kakšne nove fore.
Na noge ga pa sploh ne smemo postavljati, ker nogice res narobe postavlja - no, saj to sem vedela že prej in sem mu jih popravljala, pa očitno ne dovolj dobro. Bomo zdaj kot je treba. Upam, da nam bo zalaufalo...

GH - danes je bil spet fajn jedec. Hvala ursa_p za idejo - je pojedel res veliko (cca 70-80 ml) jabolčne čežane s proseno kašo - to je za Leva res velika količina. Potem je jedel pa še govejo juhico z zdrobovim cmokom - mu je bil ful všeč, naredila sem jih pa samo iz rumenjaka (nisem vedela, če se bodo kljub temu držali skupaj, pa so super uspeli). Pa testeninice sem mu skuhala z zelenjavo in samo z vilico pretlačila in je celo nekaj pojedel, prav veliko pa ne. No, vsekakor sem vesela, da mu gre na bolje.

Plavanje - hja, ko je danes dr. govorila o tem, kako Lev ne zna rok uporabljat sem ji kar sama rekla, da potem pa verjetno Fredov obroč zanj ni ravno fajn zadeva, pa je rekla, da res ne. Da vodo priporoča, ampak brez obroča. No, tečaja bo tako ali tako kmalu konec, potem pa, ko bomo plavali na lastno pest v Atlantisu, bova v vodi brez obroča. Tako da sarazan, zagotovo ne greva v nadaljevanje vadbe januarja, pa verjetno tudi aprila ne (bomo videli, kako hitro bo nehal držati roke nazaj).

srečanje - se jutri kje dobite? Kak Kolosej mogoče? Čeprav ne vem, kaj bova tam z Levom počela, ko je tako nesrečen pri miru na tleh.

Lep pozdrav in lep večer vsem

Neposredna povezava do sporočila: 1544
30.11.2006 21:29:36   
natalia
zdravo,

punce jaz imam par vprašanj in me zanima, kako ve delate pri vaših škratkih:

- kdaj gredo spat zvečer?
- kako imate postlano posteljico (oz.kako izgleda user posted image  posteljica- razni dodatki, rjuhe, koce, igrače, mate dvignjeno vzglavje, povšter)
- tiste, ki imate zimsko vrečo, kako se obnese pri obračanju otroka med spanjem?
- kako jih uspavate in kako dolgo?
- kolikokrat čez dan spijo in kdaj?
- kolikokrat in / ali jih hranite ponoči?
- kako se spopadate s trmo?
- če se sredi noči budijo večkrat, kako jih uspavate nazaj, imate v sobi kakšno sedišče, jih nosite...
- koliko od vas ima otroke, ki mirno spijo celo noč?
- tiste, ki imajo te otroke, kako jih uspavate in kaj zvečer jedo?

o.k. to je zaenkrat vse, kot vidite pa se spet tiče spanja...par stvari me zanima, če vam je vam bom hvaležna za katerekoli odgovore. mogoče najdem pri sebi kaj takega, kar delam narobe.

o.k. lepo spite...se beremo..

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 1545
30.11.2006 21:40:44   
Ezi
Uuu, nosečke!!!! Bravo, bravo, ČESTITKE!!!!
Sej res, da me par dni ni bilo ... itak pa se tukaj vse tako hitro dogaja, da ni čudno, da ne sledim. Eviii, škoda da se nismo spoznali.
Mene pa je želja po še enem divjaku popolnoma minila. Pravzaprav ... noseča bi že še bila, ampak potem ... ne, ne ... še. Mogoče kdaj drugič v tem življenju. Zdaj me bolj matra MOJE življenje ... pozabljeno v letu 2003/2004user posted image user posted image user posted image
A sem vam že povedala, da sem oddala sem vlogo za podaljšanje porodniške? Nimam prav dosti upanja, da bi mi jo podaljšali, ampak mi je dr. rekla naj to le storim in nekako sem se že pripravila da 10.januarja zjutraj šibam na šiht, priznam pa, da mi je kar hudo, če pomislim na Roka v vrtcuuser posted image  
Sem bila danes na obisku pri cimri iz porodnišnice. Ima en dan starejšega mulota. Fuul razlika med otrokoma, malček je pravi dečko, že skoraj hodi user posted image  in je ful mišica v primerjavi z mojim čmrljem. Sta bila ful luštna, prava prjatljčkauser posted image user posted image  Sej vem, da se otrok ne sme primerjati, ampak kaj čem, a ni res, no? To kar avtomatično naredim. Kot da bi iskala potrditev, da Roki ni tako švoh, ampak še vedno me je trščilo po glavi ... Ah, saj vem, sej bouser posted image  Tudi Roki BO!

No, še to povem, da Rok zdaj spi v svoji posteljici, v otroški sobi, skupaj z Nejcem in da še vedno celo noč letam naokrog. Včeraj 2x zaradi Nejca in 5x zaradi Roka. Za Roka se mi zdi tole kar dobro. Ni bilo panike. Je bila pa panika, ker zjutraj ni bilo mleka doma in ne morem piti kave brez mleka, živeti brez kave pa še manj.

A mislite da bomo imeli kaj snega?? Rada bi kupila zimsko opremo in sanke in to, pa mi je kar butasto gledati te zadeve.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 1546
30.11.2006 21:55:31   
Ezi
Ups, sem malo prehitro poslala tole ...

IZVIRNO SPOROČILO: natalia

zdravo,

punce jaz imam par vprašanj in me zanima, kako ve delate pri vaših škratkih:

- kdaj gredo spat zvečer? Okoli sedmih
- kako imate postlano posteljico (oz.kako izgleda user posted image  posteljica- razni dodatki, rjuhe, koce, igrače, mate dvignjeno vzglavje, povšter) Na eni stranici ima tisti "vetrček" - blazinica, ima pa tudi eno ovčko, ki pa jo vrže k nogam, vzglavje ima dvignjeno (podložen jogi) in nad glavo mu špila vrtiljak-zvezdice
- tiste, ki imate zimsko vrečo, kako se obnese pri obračanju otroka med spanjem? Ne mara vreče, ampak še nisem obupala, sem jo ravno prejle s štrika vzela
- kako jih uspavate in kako dolgo? Hm, zdaj poskušamo takole: ga podojim, malo ponosim, da vem, da je umirjen, ga položim v posteljico - na hrbet, prižgem muziko - ponavadi že joka, če se ne umiri ob božanju, ga obrnem na trebušček ga masiram - ima zelo rad po nogicah in ... (pol ure?) zaenkrat mu tako paše in kar gre. Zbudi pa se po parih urah in se zbuja na cca. 2 urice celo noč ...
- kolikokrat čez dan spijo in kdaj? 1x, mogoče 2x - nima določenega časa; če ima dober dan spi skupaj uro in pol na dan
- kolikokrat in / ali jih hranite ponoči? Ja, se dojiva, 3x, 4x, 5x ... različno ... drugače samo kriči
- kako se spopadate s trmo? Kar po odraslo, mu enostavno povem svoje ... čukasto gleda, ampak ga mine ...
- če se sredi noči budijo večkrat, kako jih uspavate nazaj, imate v sobi kakšno sedišče, jih nosite... Če ne gre drugače, ga podojim, imam gugalnik in prostor, da ga malo nosim po sobi
- koliko od vas ima otroke, ki mirno spijo celo noč? Starejši lepo spi (2leti in 9 mesecev), mlajši ne
- tiste, ki imajo te otroke, kako jih uspavate in kaj zvečer jedo?

Natalia, žal ti ne morem dati nasveta, bi ga tudi sama rabila, kot vidiš. Mogoče pa te tolaži misel, da nisi sama in da bo enkrat že bolje.

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 1547
30.11.2006 22:13:58   
sarazan
IZVIRNO SPOROČILO: natalia

- kdaj gredo spat zvečer? med 20. in 21. uro
- kako imate postlano posteljico (oz.kako izgleda user posted image  posteljica- razni dodatki, rjuhe, koce, igrače, mate dvignjeno vzglavje, povšter) na jogiju je rjuha, vzglavnik sem ji dala danes, če bo kaj lažje dihala, ker je prehlajena, pri glavi in po eni stranici ima navezano penasto oblogo, kovterček je zložen pri nogah za hudi mraz user posted image , Sara spi v bombažni vreči, pokrita je še s tanko odejo. Igrač v postelji ni.
- tiste, ki imate zimsko vrečo, kako se obnese pri obračanju otroka med spanjem? Sara se obrača brez problema. Ko se zbudi, se vsede in glasno čaka na mamico user posted image .
- kako jih uspavate in kako dolgo? uspavam jo cca 10 min, ponavadi jo poležem v njeno posteljo, dam dudo in ob držanju moje roke počasi zaspi. Včasih, ko ne večerja veliko, zaspi v moji postelji, ker jo pred spanjem še v leže podojim.
- kolikokrat čez dan spijo in kdaj? Sara spi čez dan do 2 uri (kar je zelo redko), največkrat 2x po 20-30 minut
- kolikokrat in / ali jih hranite ponoči? Saro ponoči "dojim" do 3x, vendar dojenje traja cca 5 minut. Joško rabi bolj za umiritev, da hitro zaspi nazaj. Naje se ravno ne.
- kako se spopadate s trmo? Nekompromisno vztrajam pri svojem, če je njeno početje v škodo in nevarnost njej ali nam  (posledica je cviljenje in neutolažljiv jok). Ravnam se po svojih načelih in ne težim za vsako malenkost. Se zna zgodit, da bo kar razvajena punčara. user posted image
- če se sredi noči budijo večkrat, kako jih uspavate nazaj, imate v sobi kakšno sedišče, jih nosite... Sari dam dudo. Če to ni dovolj, jo dvignem, nesem do fotelja v njeni sobi, se usedeva, ji dam joško za par minut, jo odnesem v posteljo in spi naprej. Nikoli je ne nosim ali zibam, ker znori.
- koliko od vas ima otroke, ki mirno spijo celo noč? Jaz sigurno ne! user posted image
- tiste, ki imajo te otroke, kako jih uspavate in kaj zvečer jedo? Mislim, da to nima zveze s hrano, sploh večerno, glede na starost naših otrok.

Upam, da sem ti kako pomagala. Me pa zanima, kaj ti bodo še druge povedale.

Zdele poslušam in napol spremljam BAR. Jao, to je pa res ena bedarija.
Jutri midve ne prideva nikamor user posted image , da otročkov ne okuživa s prehladom. Lepo se imejte, kjerkoli že boste.

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 1548
30.11.2006 22:14:55   
ninaki
Hej punce,

jaz nimam vec casa, saj sem kar precej v ucenju. Treba je koncati tole zadano zadevo, tako da se ji kar posvecam. Bolj proti veceru in ponoci, tako da gre pocasi, a se vsaj premika. Prej se sploh ni user posted image

Malamisha, cestitke za nosecnost!!!!

Pri nas je novo to, da ima Enej tretji zob!!! Zgornja leva enka. Desna je tudi ze skoraj zunaj. Kak dan se, pa bo. Pa vceraj je pogruntal, da lahko stoji brez da bi se drzal. Je pol kar precejkrat to ponovil. Uspelo mu je stati kakih 10 sekund.

Enej joka takrat, ko se mu kaj zafrzmaga. To je pa po navadi takrat, ko mu cesa ne pustim. Ko vidi, da z jokom ne bo veliko dosegel, neha in se kmalu zamoti s cim drugim. Po novem si noce umivati las... Uf... Aja, pa nase kopanje zgleda tako, da stoji v banji z igracami v rokah. Ne zanima ga niti spricanje, niti plavanje, niti voda. Najbolj ga zanimajo pipa, goba za umivat, cep za zamasit banjo in zajfa.

Natalia, se odgovori zate: Enej gre spat ob 8. Redkokdaj ob 9. Kasneje ne, saj vcasih zaspi ze ob pol 8. Vcasih je pa ze ob 7 cisto hin. Polozim ga v posteljo, se obrne in zaspi. Vcasih malo zajoka, a ni sile. Vcasih ga moram drzati za roko, vcasih malo pobozati. To traja max 10 min. A zadnje case se kar obrne in sam zaspi, tako da grem kar ven iz sobe. Tako uspavanje je dosegel moj dragi. Ko ga je on uspaval, ga ni drzal za roko. Ne vem, al se je navadil al kaj, samo jaz se sploh ne pritozujem user posted image
V postelji nima nicesar. Stran sem dala vse igrace. Oz. ima 2 igraci, samo sta ob nogah in ne ob glavi. Ne vem, imam slab obcutek, ce sta ob glavi. Tako da se zjutraj obrne in igra z njima. Nima poustra. Samo rjuho na jogiju. Spi v spalni vreci in pokrit z deko (spalna vreca ni zimska, zato ga se pokrijem). Obraca se brez tezav v vse smeri. Celo plazi se z vreco in vstane ob ograji user posted image Zadnji gosti obrok ima pred spanjem - gres. Okoli 7, pol 8 ga skopava, potem pa poje gres in gre spat. Med 22 in 23 ga se podojim. V spanju. Samo je bolj za vzorec kot ne. Zbudi se okoli 3 oz. pol 4. Takrat mu dam vodo, spije 2 pozirka, se obrne in spi naprej. Ponoci ga ne hranim. Spi do 7, 8 ali 9, ko ga spet podojim in mu dam se flaso mleka. Okoli 11 mu nastimam zajtrk - sadje, jogurt, kruh (ne vse user posted image ). Okoli 2 kosilo.
Hmja, spanje cez dan - kakor kdaj. Bolj ne kot ja. Nekje okoli 12 ali 1. Vcasih pol ure, danes npr. 2h. Cisto odvisno. Popoldanskega spanja pa ni vec. Mogoce kak dan, ko se ze vprasam, ce je kaj bolan. Zato pa po moje ob 8 sam zaspi, saj je ze total zmatran. Pa cel dan "leta" naokoli. Cisto nic ni pri miru. Siba po stanovanju gor in dol, po 4, se dviguje, pa spet nekam drugam, pa se spet dviguje, ... Zadnjic je npr. splezal na skatlo od igrac...
Trma...uf... Se mi zdi, da bom na celi crti pogorela. Cisto nic me ne uboga. Ne ne zaleze. Me gleda, dobi vrazicke v oceh in hkrati, ko me gleda, roko stegne proti kablom, stekarjem, rozam, straniscu, kosu za smeti, skratka, stvarem, ki jih prepovem. Mu parkrat recem ne, strogo, pa nic ne pomaga. Umaknem njegovo roko, pa jo takoj spet nazaj tlaci.   Pol ga pa stran odnesem. Ce je "dobre volje", takoj siba nazaj.  Zaenkrat mu skusam preusmeriti pozornost (pri nas palijo kocke), kako dolgo bo pa palilo, pa ne vem. Je pa tako, da nagaja samo takrat, ko je zaspan. Ce je naspan, gre mirno mimo kablov in niti trzne ne.
Trma na previjalni - pocakam, da ga mine in ga oblacim naprej. Je pa prisotna vsakic, ko ga previjam in oblacim.  Trma pri oblacenju jakne - ze skoraj izginila. Se kar na tla vsedem in ga najlazje oblecem. Ker se zvija in steguje. Se tako trdega naredi, da ga komaj oblecem.
Zadnje case imamo res sreco s spanjem (ze trkam). V tazadnje, ko se je veckrat ponoci zbudil, je vedno zalegla voda. Prej, ko pa voda ni zalegla, sem sla pa k njemu in ga bozala. Drzal me je za roko in pocasi zaspal nazaj. Ce pa se to ni zaleglo, je bil pa po navadi lacen. Takrat sem mu naredila flaso mleka in je zaspal nazaj.
Upam, da bo kaj od tega pomagalo pri Evi Zali in da se bos kmalu uspela naspati. Drzim pesti!!!

Jutri imava en kup opravkov, tako da bova letala po Lj. Po moje ne bo casa za srecanje. Uzivajte se mal za naju user posted image

Mirno noc,

Nina

(odgovor članu Ezi)
Neposredna povezava do sporočila: 1549
30.11.2006 22:22:08   
lolipop
Pozdravljene!

Danes sem mojega user posted image  prvič peljala v Maxi Tobiju. Izgleda totalno hudo. Mi je zjutraj moj na vratih dajal neka navodila, in vse kar sem si zapomnila je, da mora biti puščica zelena. Ga zapnem noter, pol pa iščem in iščem tisto zeleno puščico. In je ne najdem. Ker že zamujam, kar odpeljem in upam, da je v redu pripet. Potem, ko ga dam danes že milijontič ven in nazaj noter, odkrijem "famozno" zeleno puščico. Jupiiii! Če ga imate, že veste o čem govorim.   

GH - danes je pri babici za kosilo jedel ričet, pri moji mami zvečer pa lazanjo. Izgleda, da je preskočil fazo uvajanja GH. Edine kupljene kašice, ki jih je, so tiste od Hippa po 1. letu - zelenjava, testenine in bio puranje meso. Ostale so mu bljak. Se pa po obroku tudi še podojiva, če za to pokaže zanimanje (pogostouser posted image ).

Začel je jesti tudi sadje in sicer tako, da mu košček sadja zdrobim med prsti. Tako je že pojedel malo banane in hruške.  Danes sem mu v Leclercu kupila Hippotove piškote - v obliki živalc in je veselo dva snedel.

Ko bo jedel morski list in škampe na buzaro, vam seveda sporočim.user posted image

Ko se Lan udari, začne jokat in kričat na ves glas. Takrat ga primem v naročje, stisnem k sebi in mu govorim, da je vse v redu. Kmalu se pomiri in šiba naprej.

Kopalnica - Ko se umivam, je Lan vedno z mano v kopalnici. Na začetku je bil v ležalniku. Zdaj, ko se plazi pa imam problem, ker je odkril bide in v sekundi odpre vodo na ful. Smo že imeli poplavo.

Natalia -  tukaj so odgovori na tvoja vprašanja:
1. zdaj je prešaltal na zimski čas in zaspi okoli pol osmih.
2. posteljica ima jogi iz kokosovih vlaken (baje je takšen najboljši), jogi rjuho - oblogo sem umaknila, prav tako vrtiljak. Zdaj ga pokrijem tudi s dekico, tanko.
3. Vreča je zelo velika, normalno se obrača. Je pa v njej tudi že klečal ob robu posteljice. Mislim, da kar ve, da gre spat, ko ga oblečem vanjo.
4. Zdaj je v fazi rasti zob in dobi zvečer malo žličko Calpola, sledi zibanje v rokah, nato ga položim v posteljico na bok in zaspi. Včasih se še parkrat zbudi, ga spet pozibam in zaspi. Še ne dolgo nazaj pa je bila joška edini zakon.
5. Prvo spanje ima približno dve do tri ure od trenutka, ko vstane, in sicer pol ure do max 1.ura. Npr. vstane ob 7 h - zaspi ob 9.30. Drugo spanje je zelo kratko, max. pol ure, tam okoli pol treh, ko greva na sprehod. Prej je imel uro ob pol enih. Če je zelo utrujen (beri:celo popoldne nori okoli), ima še en power nap okoli pol šestih za 15 min.
6. Ali ga hranim ponoči? user posted image  Tudi štirikrat. Poskušam, da ga dam nazaj v posteljico. Pogosto pa sem tako utrujena, da ga pustim kar pri meni, potem pa samo menjam strani.
7. Takoj mu ustrežem.user posted image  Ne, ne šalim se. Na žalost. Izjema so le trenutki, ko drugače ni mogoče in se mora pač dreti.
8. Ko se zbudi, mu dam joško in pol je ok. Včasih je lačen, včasih se pa le carta.

Lahko noč!

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 1550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Dečkova mama.
пеперутка16

Ste fantov penis/mošnjo/kurca obrnili navzgor, preden ste jih povili? In če ste, zakaj?