ursa_p
|
Cer! Vam moram najprej povedat, da imam spet probleme s tistim atom ... res ne mores verjet kaj vse ljudje pocnejo. 4 dni nazaj je stal na cesti in me cakal ... ko sem se mu priblizevala z Galom in dvema psoma na vrvici (dve sta bila na "dopustu") je zacel vpiti naj grem domov, potem je sibal pred mano in vpil, da bo poklical policijo, potem je ze izjavil, da ga zasledujeim in da vidi, da grem za njim, ... ampak revez ni vedel vec kaj naj naredi, ker sem bila CISTO TIHO. Sem odsla mimo, kot da ga ni. No, naslednji vecer peljem pse samo na hitro ven in srecam soseda, kateri ima tudi probleme z njim. Gremo proti domu, pa sva imela pse odvezane ... kar naenkrat zacne ena od bokserk lajat in tocno sem vedela, da je to lajez, ko sreca cloveka ... sem takoj rekla, da je prisel iz gozda ta tip ven ... in res je bilo. S fotoaparatom v roki caka TOCNO PRED NAMA. Potem se je pa sosedu cist skeglalo - dobesedno in je znorel, se zacel dret, da naj mu da ze enkrat mir, da naj ga ne nadleguje, ... v glavnem tip je tekel pred njim. Res se mu je prav odpeljalo (je imel baje en dan prej ze hude probleme z njim - ampak za njega si ne upa klicat policije - cudno, a ne?). Naju je hotel slikat oziroma naju je, pa ni imel flesa prizganega! Hahahahaha. No, ampak to sploh se ni vse. Vceraj pa grem jaz lepo z nahrbtnikom in z vsemi psomi na sprehod. Pa grem cisto na drugi konec, se pravi cez dva gozdicka in smo bili zunaj kako uro. Gremo proti domu, kak kilometer stran od hise tega tipa, pa 2 gozdova sta vmes in ... naenkrat se mi en tip bliza, jaz sem se pa oddaljila in sla sredi travnika z vsemi psomi (da ne bi kdo kaj tezil, da je sel pes preblizu ali pa kaj jaz vem) ... in sele potem, ko vidim, da me nekaj SLIKA (fotografira) ugotovim, da me je tip zasledoval in SLIKAL!!!!!! Ma a si lahko mislite kaksen kreten je to. Meni se je cist odpeljalo!!!!!! Ampalk cist. Sem klicala na 113, da imam pa tega res dovolj. Ampak prav res ... se zdele, ko to pisem, mi siba adrenalin po zilah. Res, dobesedno, ker sem bila cisto razkurjena. No, sem sla potem na policijo, pa mu nic ne morejo, dokler moje slike ne da v javnost. Pa to se ti res utrga. Prav mene je iskal in ko me je koncno nasel in poslikal, je sel domov. Dalec stran od travikov, po katerih naj ne bi smeli hoditi (naj ne bi je zato, ker ti nihce ne more prepovedati, ce ni ograje in jasno zapisano, da gre za privat lastnino). No, cist adijo. Se bolj od vsega me mori pa to, da je v vse skupaj vpleten se Gal (imela sem ga namrec v nahrbniku!). CLOVEKU SE RES UTRGA! No, pa se kaj lepsega. Danes smo sli Galu kupit prve copate. Smo sli v Cicibana in jih kupili. V mokasinkah se mu je noga prevec zvijala, ker je lezla ven iz njih in je hodil na pol po njih. Je pa cele dneve na nogah. Kupili smo mu stevilko 19 (Katjandraz ... sori, sem ti narobe povedala, manjsih od 19 nimajo - sori). So pa kar dragi ... 4000 SIT stanejo. Kar se tice potuhe ... Gal lepo stoji na celih nogah - v vecini, ne vedno in mislim, da mu s copati ne dajemo nobene potuhe ... na zalost pa nam bremze kaj dosti ne pomagajo (vsake toliko mu je malo manjkalo, pa bi naredil spago ) in mu vse po vrsti samo leze iz noge dol, potem pa hodi nekaj na priblizno in sam po svojih nogavicah ali mokasinkah. Sva hotela se skornje ali gojzeje kupit (kaj pa vem kako se jim rece), pa stanejo okoli 12 jurjev, kar je pa res veliko za ene otroske ceveljcke. No, res da so iz usjna tisti, ki sva jih gledala, pa vseeno. Pod 10 jurjev so le kaksni v akciji. Jih bomo pa rabili, da ga zunaj ne bo zeblo v noge. Bomo pisali dedku mrazu. Sicer pa ... a mislite, da je bolje, da jih nima? Glede na razpravo nisem prepricana, ampak meni se zdi, da jih res potrebuje. Galovo pocutje v copatkih ... najprej se sploh ni znal dvigniti, ker ni mogel noge zviti. No, potem pocasi pa se je ze navadil kako in kaj, ampak mu se ne gre tako dobro, kot brez njih (na zalost sem bila popoldne zaradi sole bolj malo z njim). Ampak se bo treba kar navaditi, da bo lepo postavljal nogice. Je bil pa na probavanju baje en od pridnejsih ... je pustil tako pomerjanje nogice, kot pomerjanje vseh vrst copatkov ... se celo tako so mu bile vsec, da sploh ni hotel stat, ampak se je hotel usest, da bi jih lahko malo z rokami potipal. Galov prvi balon ... v Cicibanu je zagledal balone in so mu bili ful vsec .. pa je enega dobil ... kako ga je bil vesel. Enkrat sem mu ze dala balone, tega pa je dobil na palcki in ga sam prenasal okoli. Ful mu je bilo vsec. Danes sva nesla fotoaparat na servis, da vidiva koliko naju bo stalo ... ce bo prevec, ga pac ne bova dala popravit. Mi je kar hudo, ko le redka fotografija pride resnicno lepa in cista ... s tistim fotoaparatom sva pa delala res lepe fotke. Pokrivalo za noge, ki pase k vozicku ... a si lahko mislite, da je bilo tudi s tem nekaj narobe ... midva sva imela neverjetno smolo z najinim vozickom. Cisto z vsakim delom je bilo nekaj narobe ... edino kosara je delala kar dobro, pa se tam je en srauf ven padel in sem ga sama namontirala nazaj (je bilo kar komplicirano, ker je bil pod plastiko!). No, bojo postimali. Galovi kovancki ... pri Toli racunu je tako, da za vsaka 2 jurja pologa kovanckov dobis nagrado .... midva sva polozila dobrih 17 jurjev (sem mislila, da je bil kak jur vec) ... lahko bi sla polagat v Toli avtomat, ampak sva izbrala lazjo varianto in sva vse skupaj stresla v avtomat za stetje kovancev ... no, in ker sva izbrala to moznost, je Gal dobil LE ENO nagrado ... me je gospa vprasala ali zelim slincek ali domine ... tud tolk niso, da bi dali obe nagradi, ki sta mozni. Pa sem jo preden sem sla polagat vprasala, ce bo isto, kot ce bi nalepke zbirali, pa je pritrdila. No, sej ni take krize, ker nimamo se domin, ampak je pa glupo, no, da te tkole na suh nategnejo. Pa da ne govorim o tem, da nam na nasi banki se NIKOLI niso nic dali!!! Slinjenje ... Gal se od vceraj naprej slini v potokih. Se nikoli tako. Zgornja leva dvojka ga res muci. Skoz prske v usta daje, pa se nekaj menca, pa siten je. Zobek se pod dlesnijo ze lepo vidi, ampak se mi zdi, da je cezenj se kar nekaj dlesni. Upam, da mu hitro prikuka ven. Hranjenje danes ... dopoldne ni zelel ne jabolka s piskotom, ne kruha s sirom, skute mu pa ne smem dat. No, druge ideje za malico nisem imela oziroma nisem imela doma nic pametnega, tako da je dobil se za malico gres (je vsaj jedel). Kosilo ... goveja juhica z mesom in zelenjavo, pa malo kruhka je bilo noter ... pojedel zelo malo. V trgovini je dobil malo mlecne strucke, potem kasneje pa se malenkost banane. Popoldne je spet dobil kar je ostalo od kosila in spet ni pojedel skoraj nic. Zvecer je dobil gres po flasi in zmazal celo flaso ... 270ml! Tole hranjenje pa ni nicemur podobno. Spanje cez dan ... jaz ne vem kaj mu je, ampak to je obupno. Vceraj je zaspal ob pol dveh!!!!! Meni se je kar rolalo. Je sitnaril v svoji posteljici, pa sva sla se jest. Sem mu dala se zemljico, ce bi bil slucajno lacen in je se kar nekaj pojedel. Ko sem ga malo kasneje iz narocja, ko je skoraj ze spal, polozila v posteljo, je dobil histericni napad ... Tinkatonka ... to ti je trma!!! ... no, potolaziti se ga ni dalo z nicemer ... edina stvar, ki je kakorkoli pomagala je bila Aika ... sem jo stisnila k nama in je bil ful zadovoljen ... jo je bozal in stiskal, potem je pa sama od sebe sla, pa spet v histericni napad. Meni se je kar rolalo. Potem sem mu pripravila se flaso gresa, ker je ze toliko casa preteklo, da je moral biti ze zelo lacen. Ampak na zlico ne bi slo, ker je bil preutrujen. No, popil je celo flaso (okoli 250ml) in zaspal. Spal pa je tocno 45 minut. Danes spet ... zbudil se je ob 6-ih, dobil flaso gresa, ob 7-ih je zaspal nazaj. Spal do malo cez osem, potem pa ponovno akcija do 1-ih ... s tem, da smo se vozili v avtu in bi komot zaspal ... ne, to pa ne (no, na koncu je le omagal in to v trenutku. No, zadnje case hodi verjetno na racun tega, ker potem tudi kasneje spi popoldne, spat ob pol desetih ... in mi ni cisto nic vsec. upam, da se tole spanje kaj ustima. Sola ... cez 1 teden sem se kar prijavila na izpit ... smo imeli danes zadnje predavanje za en letnik za fiziko in sem se kar narocila. Danes imam se frej - je ze prevec ura - iz sole sem prisla sele malo pred deveto ... jutri pa v akcijo za ucenjem, ce mi bo otrok dal kaj miru (problem je samo z njegovim matranjem za zaspati, drugace je strasno priden, ce je spocit). Upam, da naredim tako kot moram. Cepljenje proti gripi ... se nisem se nikoli in je tudi nimam odkar pomnim. Moja sosolka se je vsako leto cepila in bila vsako leto skoraj edina izmed bolnih - to je bilo se v osnovni soli. In tako kot je napisala Sarazan ... razlicic gripe je ogromno, cepivo pa samo za nekaj vrst. Ne, ne bom cepila ne sebe, ne Gala. Metanje nazaj ... Gal se ne mece vec ... je pa ko je siten in trmast tako jezen, da se leze "mece nazaj" ... dviguje rito in se steguje nazaj (pa lezi na hrbtu) ... in se cmeri zraven. Se pa prav tako zacne uslocevat, ce zeli iz stolcka za hranjenje ali kaj podobnega. Trma ... vam moram nekaj povedat ... otroci ze vejo, zakaj trmarijo. Ko sem imela Gala na previjalni, se je vsakic na vsak nacin hotel obrnit okoli in stefnat po njej. No, vcasih pa to ni primerno in ko mu nisem dovolila obrniti se, je zacel s trmarjenjem. Kar rdec je ratal iz trme. No, potem pa je prisel Matic, mu ostro in resno povedal, da se tega ne sme in je dal mir. Nisem mogla verjet. Tako da zdej, ko nekaj zacne, mu resno povem, da se tudi pri meni ne sme vec obracati. V glavnem ... pri Maticu je ze od nekdaj mir, pri meni je pa sedaj po novem kar mir, ni se cisto, ampak je pa. Tako da ... se vedno velja, da moramo biti mi bolj trmasti, kot oni, isto kot pri psih in v pasji soli so me ucili ... cim bos enkrat popustil, si spet 5 korakov nazaj .. in enako je pri otroku. Karin412 ... kaksne tezave pa ima, da ste jo peljali to pogledat? Upam, da bo vse ok. Sazi ... a tudi kakega caja ne pije po flasi? Hippkovi so bolj sladki, mogoce pa bi. Cimprej se pozdravite. Sanke ... Sazi ... mi je zadnic Ninaki rekla, da jih imajo baje v Euro spinu tiste zlozljive in so ful ceneje kot v baumaxu ... kaksne pa so, pa ne vem, ker se nimam reklame. Plavanje ... no, jaz sem danes malo potegnila s spanjem, ker je bil Matic doma, pa me sploh ni zbudil ... je pozabil, da imava plavanje ... tako da me je zbudil telefon, ko so mi povedali, da plavanje odpade. Se mi je pa zdelo, da se je nekdo pokakal. No, zdej pa lahko noc vsem. Ursa
|