|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006
16.11.2006 23:19:07   
ursa_p
Cer!

Jaz se spet nekaj casa nisem oglasila.

Danes sta bila pri nas na obisku Tina in Zan ... je bilo lusno, ceprav Gal proti koncu ni bil kaj dosti druzaben, ga je bolj zanimalo plazenje ali pa ce malo obrnemo besede - plezanje! user posted image  No, sem pa hotela povedat, da je bilo takrat pri nas doma VSE pospravljeno (edino oprane cunje so bile za zlozit), no zdele ... bolje da ne govorim. Zjutraj sem vse lepo pospravila, zdele grem lahko pa JOVO NA NOVO. user posted image

Zdej pa novicke:

Gal je v parih dneh tako osvojil dvigovanje in spucanje, da le redko pade. Od danes naprej se zna spustiti tudi z glavo navzdol, ne tako, da se vrze na rito, ampak ga se ujame na roko. Res mu gre odlicno ... vsak dan je zanimivo opazovati njegove nove osvojitve. Pa klecanje mu je postalo zanimivo, ceprav sem opazila, da vedno veckrat nepravilno kleci ... z nogami narazen ... bomo morali malo paziti.

Zoganje ... ja, obvlada zoganje ... se vsedes nasproti njega in si lahko podajas zogico. Res jo zelo lepo vrze. Ze 5 dni se tako z otrokom zogamo. user posted image

Razumevanje ... tale moj otrok me razume ze kar nekaj stvari. Zadnjic na primer sem ga vprasala kje je Ana (je bila na obisku) in je tocno vedel kje je in jo vedno, ko sem ga vprasala, pogledal, pa ga nikoli nisem ucila, sem mu pa povedala, da je na primer prisla Ana, ... Potem ... na steni imamo slike od kuz in ce ga vprasas kje so kuze pogleda na steno in na prostore kjer spijo. 2 dneva nazaj sva gledala knjigico v kateri nastopata medved in zajec ... pa sem mu najprej razlozila kaj je medved in kaj zajec ... potem pa sem ga vprasala kje je zajec in kje medved in je vedno zadel ... pa se z roko je zacel tolct po "iskani zivali". Nisem mogla verjet. Obvlada tudi ... "kdo je pa prisel?" ... jaz ne vem, ampak se mi zdi, da so ga to kuze naucile, namrec one to najbolj obvladajo. user posted image user posted image user posted image  Od danes naprej ve, kje so od ocija CD-ji ... samo vprasas ga in pokaze tja gor z iztegnjeno roko in prstki. Pa vse kar je nekje visoko, je zacel danes "kazati".

Danes mi je cel dan kazal kam je oci pospravil stojalo s CD-ji, ki ga je se par dni nazaj nasel na tleh, ob katerem je imel ogromno dela, saj je bilo potrebno CD-je preloziti iz stojala na tla - vsakega posebaj.

Slamica ... sem se zadnjic spomnila kako otroka nauciti piti s slamico ... Gal je to ze obvladal, potem pa tega toliko casa nismo prakticirali, da je pozabil ... pa sem mu v trgovini dala slamico v usta (pila sem fruktalov sok iz tetrapaka) in stisnila tetrapak, da je po slamici priteklo ... no, na racun tega je takoj pogruntal, da mora povleci, da dobi sok. No, ce bo komu ta ideja prisla prav.

Bruhanje ... zdej sem 100%, da sadnih jogurtov se nekaj casa ne bomo jedli. Danes je namrec 100% potrdil moje domneve, da mu ta hrana ne pase ... namrec po njem je spet kar veliko bruhnil, pa drugace res ze dolgo casa ni. Pa sem se s tinco34 pogovarjala in ji je pediatrinja svetovala edino navadne jogurte in skute, pa da jih sam zmesas s sadjem. Jaz sem pa ravno vceraj naredila zalogo skut in jogurtov. Drugace pa se mu po skutkah vedno dviguje, ampak tako, da se mu celo zaleti ... bomo to umaknili iz jedilnega lista, pa bomo videli kako bo.

Gosta hrana ... idej za razlicne obroke mi seveda zmanjkuje. Vceraj mu je tasca ponudila polento s kislo smetano, pa je pojedel samo par zlick. Pri kosilu je dobil malo njokov (se sploh se nisem spomnila, da bi mu jih kdaj naredila - so mu bili zelo vsec), sicer pa mu je vsec cisto vse, kar jeva midva. Danes pa je dobil najin pire krompir (svojega gresa namrec ni hotel) in uzival. Ceprav mu je tudi juhica super fino fajn. user posted image

Pikice okoli lulcka in na pregibih plenick ... dva dneva nazaj je dobil pikice nad lulckom in v pregibu, kjer ima plenicko ... take rdece drobne pikice ... no, pa sva ga umivala in mazala z Bepanthenom in hladilnim mazilom, pa je nad lulckom izginilo ze naslednji dan, na pregibu slaufkov pa sele vceraj, danes. Tu na pregibu se mi zdi, da je bilo od plenicke, ker mu nikoli nisem plenicke "potisnila" dol proti lulcku, ampak je ostala ocitno kar malo na nogicah - ce me sploh razumete ... v glavnem med dvema slaufkoma se je "zataknila" in tam so nastale pikice. Sva mu pa dala ene 3 dni nazaj eno napolitanko z lesnikom - mi jo je vzel iz rok, pa sem mu jo kar pustila, pa cisto malo mletega mesa pri kosilu, tako da ne vem tocno od cesa so bile tiste pikice ... se bolj nagibam k napolitankam, ampak v vsakem primeru bomo z obema zadevama se pocakali. Z napolitankami pa sploh (niso zdrave za zobe).

Mlecne kasice ... se jih je ocitno prenajedel in jih ne poje skoraj nic ... na zlico .. po flasi za pred spanjem pa zmaze celo flaso ... tudi do 260ml. Bomo mogoce kako zadevo od Linota probali ... kej na ta nacin.

Spanje ponoci ... danes se celo sploh ni zbudil, drugace pa se je prej 3 ali 4 dni (ne vem tocno) zbujal in zbujal ... med 1 in 2 uro pa obvezno in sva ga komaj uspavala nazaj. Je kar nekaj prejokaval.

Zobki ... nic novega, ampak bo pa leva dvojka zgoraj verjetno kmalu zunaj ... mogoce ga to muci pri spanju. Zdej skoz nekaj cmoka v ustih in si lize dlesni, zobe, ...

Tricikel ... sva sla danes malo naokoli z njim, pa je bilo nekaj casa ok, potem se je pa na vsak nacin hotel skloniti k pedalu ... in sva mogla zakljuciti najino avanturo, ker ni manjkalo dosti, da bi mi padel ven iz kolesa (cez tisto "ograjico").

Nahrbtnik ... bom pisala dedku mrazu (upam, da bo videl pisemce) ... v nedeljo sem sla namrec na dooolg sprehod s psi in bi bila zelo vesela, ce bi sel lahko Gal z mano ... z vozickom se mi namrec ne bi dalo. Sla sem pa od nas pa do Polja, pa preko Zajcje dobrave v Zalog in potem domov ... hoje sicer samo 1 uro, ampak sem kar hitro hodila. No, tako mi je potem vedno hudo, da nisem mogla sina s sabo vzet ... z nahrbtnikom bi bilo namrec fantasticno.

Moje pocutje ... vsak dan se mi vrti, pocutim se cist brez moci, pritisk imam v vecini pod 100 zgornjega in pod 60 spodnjega (ponavadi ga imam 110/70), tako da me ocitno to daje, pa ne vem kaj se vse ... mogoce sem pa cist prevec izmozgana.

Nc ... prebrala vas se nisem ... sem se vedno na zacetku 57. strani, ampak na zalost sem prevec utrujena. In na zalost je meni ostalo pospravljanje se zdele zvecer (Matic je bil prevec utrujen in ze spi) - sem se odlocila, da zvecer pospravim vecino, da sem potem dopoldne cim vec samo od Gala ... pa se pse moram na ta mraz peljat, pa se mi nic ne da (bi jih moral Matic ... ce bi jih imela jaz cez, bi bile ze zdravnaj zunaj, ko se ni bilo tako mrzlo).

No, lahko noc vsem skupaj ... se kaj oglasim.

Ursa

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 1451
17.11.2006 0:05:22   
ursa_p
Pse sem ze peljala ven, sem se pa zunaj, ko sem gospodicne cakala, da so opravile svoje, spomnila, da sem pozabila napisati najnujnejse.

Moj sin se namrec ze 4 dni pridno sam igra. Pred stirimi dnevi se je prvic pridno sam igral na tleh v dnevni sobi. Je lezel malo sem malo tja, malo gor malo dol, se igral ... skoraj celo uro je bil neznansko priden. Jaz sem bila v blizini za racunalnikom (sem pisala tisto vabilo) on se je pa igral. Sem bila vec kot ponosna nanj. Od tistega dne naprej se pa sam pridno zamoti. Je se vedno vsake toliko panika, ce grem, ampak naceloma se kar pridno sam igra, ce je seveda dobre volje. Se enkrat cestitke za mojega sinka user posted image user posted image user posted image  . Njegova ponosna mamica. user posted image

Aja, drugace je pa malo pozabil, da bi lahko MAMA govoril. user posted image  Cakam ... user posted image

Zdej pa res lahko noc, Ursa

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 1452
17.11.2006 11:21:45   
Bonnie_RR
user posted image

Zdravo!

Pri nas je bila noč na žalost precej burna.user posted image  
Po svečki je sicer kmalu zaspal, vendar potem skoz vsake toliko nekaj jokal v spanju. Sem mu morala ene parkrat nosek sčistit s fiziološko, da je lažje dihal, okoli 4h zjutraj je bil pa spet ful vroč, cel prešvican in z 39 vročine. Sem ga hitro previla, dala pol svečke, preoblekla pižamo in dala čaj. Je bil cel bogi, res.
Taktrat sva ga potem dala kar med naju spat, ampak ne vem, če je bila to ravno pametna ideja. Se je skoz tako premetaval in nekaj jamral, klatil, dvigoval (2x se je celo v stranico postelje udaril z glavouser posted image )... Skratka, spali smo bolj slabo to noč.
Zjutraj je pa začuda pojedel vso flaško, bil brez vročine in je bil celo bolj živahen. Ker ni imel vročine ali kakih drugih znakov, sem kar poklicala k zdravnici in mi je svetovala, da naj ga danes opazujem in če se današnja noč ponovi (baje se pri vročini precej časa čaka, kaj se iz tega izcimi), naj pa pridemo jutri zjutraj ob 7h k njej na pregled.
Tako da je zdaj "na opazovanju"...

No, slišim, da ne spi več tako da šibam...

Lp

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 1453
17.11.2006 11:44:18   
tinkatonka
Hojla punce!

Kosilo za Aneja se kuha, za mene tudi, Anejček je končno zaspal, jaz pa sem se "oglasila" tu na RR-ju, preden se lotim kupa cunj za likat.

Bonnie...če ima Nik zamašen nosek mu bo lažje, če bo spal na dvignjenem vzglavju. Pa če imaš doma Justovo olje Olio31, ga daš malo v izparilnik, ko bo spal in mu bo ful pomagalo. Tudi krema materine dušice pomaga, če mu jo namažeš na prsa (ampak ne direktno na kožo, ampak na body). To mu bo vse pomagalo, da bo nos prehoden, pa seveda veliko veliko fiziološke raztopine in pucanje noska z aspiratorjem.

Danes se mi sploh ne da nikamor it. user posted image Moram it mal k tašči pogledat, ker naju ni bilo z Anejem tam že ves teden, pa že mal "pisano gleda", user posted image pa na pošto. Za srečanje v Koloseju ni bilo ne časa ne volje, pa še Anej je ravno ob 11h zaspal, tko da v vsakem primeru ne bi zneslo.

No grem likat....

Lp Tina 

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 1454
17.11.2006 20:06:41   
Kami
'čer!
Evan že spančka, Liama je pa babi dans vzela. Vam ne morem prehvalit, kako paše! user posted image  Ura je 8, jaz pa že "fraj". Mož seveda v službi.... Tale kapitalizem nas bo vse pogoltnil....
No, Evan ne spančka, Evan lomasti po posteljici. Mi bi morali imeti tiste blazine 5 cm debele od vrha do dol, pa še bi našel kak les da bi se butal vanj! user posted image
Naše noči so vse slabše. Očitno plačujem svoj dolg za prvih 8 ali 9 mesecev prespanih noči....user posted image  Danes smo bili vsi pokonci že pred 6. zjutraj, nočnih zbujanj pa sploh ne štejem. Groza. Sem popoldne z njim zalegla 1 uro, če ne bi kolapsnila pomoje. Pa še tale dieta me dela malo šibko, tako da dobro, da sem malo odspala. user posted image
Bolančki... upam, da se pozdravite kmalu. Evanu ves čas teče iz nosa, zamašenega pa nima, ker mu 2x dnevno našpricam fiziološko iz ene nosnice v drugo in mu pobere ven ves smrkelj. Si ful lepo pusti čistit, se je že čisto navadil. Mu tud z materino dušico mažem prsa (jaz mu kar direkt, ampak res malo), pa Olio31 mu dam par kapljic na njegovo cunjico, ki jo ima za zaspat. Zaenkrat deluje in gre kar dobro čez vse to. Glede na to, da vem, da mu Liam domov bacile nosi iz vrtca. Liamu tud spiramo nos in čeprav je prehlajen mu zaenkrat še ni na ušesa udarilo. Upam, da mu tud ne bo, ker se mi bo kar odtrgal, če bom še njega imela doma pa za učit 100 na uro. user posted image
Jajca.... jaz mu dajem rumenjak sigurno 1x tedensko in to kar v kakšen pire z zelenjavo (npr. krompir + špinača + rumenjak). Naredi dober okus. Evan pomalaska vse! user posted image
Upam, da bo tole mirna noč, zjutraj me čaka fax. Grem se učit, dokler se mi še kaj da! user posted image  

Neposredna povezava do sporočila: 1455
17.11.2006 20:55:56   
sarazan
Čao!

Naju tudi ni bilo v Kolosej. A je sploh kakšna bila?
Mož je očitno staknil gripo in imam zdaj 2 dojenčka na skrbi user posted image . Sem peljala moža k zdravnici, pa se ji ni dalo kaj dosti. Predpisala mu je Lekadol in počivanje. Jaz naj pa zraven dušo spustim user posted image  (ker moški so res taki revčki, ko zbolijo).
Sara se v rikverc po stanovanju vleče. Ritka je še pretežka, da bi jo dvignila user posted image  in se po štirih kobacala. Ker imamo v stanovanju samo parket (nič tepihov ali podobno), se hitro pridrsa kam, kjer je ne bi bilo treba.
Ko se je sama igrala na "puzzlah", sem vsaj vedela, kje je, zdaj mi pa kar uide. In pobere vso energijo, ko šibam za njo cel dan.

Rumenjak ... jaz ga vmešam v krompirjev pire, redko polento, bolj kot ne razkuhan riž, zraven teh jedi je pa še kakšna zelenjava, tudi kdaj meso. Če je zelenjava zmiksana (bučke, špinača, blitva), ga vmešam tudi v to.
Npr. danes je jedla pire krompir, brstični ohrovt in rumenjak. Vse sem pretlačila skupaj, razen par ohrovtov, da je imela Sara kaj za v usta nosit. Vmes sem pa v usta žlice švercala user posted image .

Bonnie_ ... upam, da je Nik bolje. Bodi pozorna, če bodo po treh dneh na telesu kakšne pikice. Potem ste staknili 6. bolezen. Pri moji prijateljici je njena hči imela vročino samo eno noč, čez 3 dni pa pikice.

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 1456
17.11.2006 23:33:32   
wallery
OJla!

Hrana: Taja je enako kot mi razen medu, jagode, beljaka,mogoče se še kaj najde, od 9m dalje je tudi navadno mleko 3,2mm brez problemov.

Meso :dobi ga tokrat kot vsi v družini

Spanje:nekajkrat na noč se zbudi ne glede na to koliko in kaj je za večerjo pojedla, hoče mleko ali pa samo dudo.

Zobki : nič novega smo še pri 8-h

Kopanje:3-krat na teden.Ker jo vedno teže sama ,sem že precej okorna buši je vsak dan večji,mislim da je dovolj,ostale dneve jo pa stuširam.

Sama že pomaha ploska pa če ji malo pomagam,ve kje je ura, za luč si pa ne more zapomniti ji moram vedno pokazati na novo, pa tudi potem ko jo že pogleda ko odmakne pogled zopet ne ve kje je.Žoga se tudi rada.Ob opori da se nekoga ali kakšne stvari (npr fotelj)drži prehodi pot do željene igrače ali pa GSM-a in daljinca drugače pa po vseh štirih.Hojico tudi videti noče je bila samo parkrat v njej pa je bil vik in krik dokler ni šla ven.Drugače že od cca 9m sama stoji brez da se drži samo korakov sama ne zna narediti, vendar je danes enega naredila jupiuser posted image user posted image
zaenkrat je to to pa pa

Najinima punčkama Nika 15.9.03 in Taja 29.1.06 se bo pridružil nov sonček PDP 16.4.07

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 1457
18.11.2006 12:45:11   
Bonnie_RR
user posted image

S tamalim sva bila danes zjutraj pri zdravnici, ker je bil ponoči spet čist bogi od vročine. Staknil naj bi virozo. user posted image  Vročino mu lahko zbijamo samo nad 39°, drugače pa mora dobit veliko tople oz. mlačne tekočine. Če se bo do ponedeljka vročina ponavljala, morava it nazaj.
Upam, da se moj mišek kmalu pozdravi...user posted image

Drugače pa smo danes dobili še ostalo naročeno pohištvo in zdej čakam Jureta, da pride iz službe, da greva gor vse porihtat. Nik bo pa medtem pri mojih...

user posted image

(odgovor članu wallery)
Neposredna povezava do sporočila: 1458
18.11.2006 19:53:09   
sazi
Čer,

bonnie_, upam, da se Nik kmalu pozdravi.
Danes je bil en super dan. Žal je moral mož v službo, midva z Levom pa sva se pridružila mojim staršem, sestri in njunima otrokoma na plavanju v termah Snovik. Vsi smo uživali. Potem smo imeli skupaj še kosilo (se nam je mož že uspel pridružiti), Lev pa cel dan skoraj nič ni spal - tudi po plavanju ne, sestrina mala pa sta spala 3 ure. No, upam, da bo noč zato kaj boljša. Po novem se zbujamo 2x na noč. Enkrat je dovolj malo tolažbe in božanja, drugič pa sprazni celo flaško mleka.
Kami, hvala za obroč. Kopali smo se kar v velikem bazenu, malo pa smo šli tudi v otroškega (za odtenek toplejša voda) - ampak to bolj za ta večjega (2,5 letnika). Gužve sploh ni bilo, smo pa bili tam od 11ih do 1ih.

srečanje - v petek sva se v Koloseju dobila z Bagsi in njeno Anjo. Je bilo prav lušno, le Lev je s svojim kričanjem (res kriči in piska od navdušenja, zraven pa maha z rokami) vsakič prestrašil Anjo, da je bruhnila v jok. No, po kakšnih 15ih minutah in Bagsinem prizadevanju, se ga je navadila.
No, letim zdaj.
lev večer

Neposredna povezava do sporočila: 1459
18.11.2006 22:23:11   
lolipop
Živjo!
Danes ima moj Lan 9.mesecev!user posted image user posted image user posted image
Sem ravno ugotovila, da se nisem oglasila že en mesec.user posted image  Pa tudi danes ne bom najbolj zgovorna. Vas še berem.
Imejte se fajn in lahko noč.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 1460
19.11.2006 16:47:50   
Bonnie_RR
user posted image

Zdravo! user posted image

Mi imamo kar vredu dneve, vendar zelo slabe noči. user posted image  Ponoči smo spali mogoče ene 4 urce (če seštejem skupaj), drugače se je pa Nik skoz zbujal, jokal in sploh ne vemo, zakaj. Vročine naj ne bi imel (termometer je ni pokazal), čeprav je bil malce vroč.
Se je pa ponoči kar v spanju začel ful jokat, potem pa pokonci v sedeč položaj in iz tega se je potem kar naprej dobesedno metal na nos ali pa nazaj na hrbet.user posted image Mene je resnično vsakič zabolelo, ko sem zaslišala pokanje po posteljici, ker se je bošček skoz zaletaval v rešetke.user posted image  Ko sva ga pa hotela nazaj položit, je začel pa kričat, pa glavo ful nazaj "metat". Res naju ful skrbi, kaj ga to muči, ker se mi tole z glavico zdi precej hudo... Baje, da ušeska nista vneta (to menda res zelo boli), tako da ne vem, zakaj takšen jok...user posted image
Jest pa tud po večini sploh noče in mu vseeno kar naprej ponujam kaj za v usta, pa za pit, ker se mi zdi, da je ful "švoh" in brez energije. Potem sem pa čist srečna, če naredi par požirkov ali poje par žličk.
Nosek pa sploh ni nekaj zamašen, tu in tam mu kakšen posušen smrkelj ven spravimo, teče mu pa ne ven.

Vse bolj razmišljamo, da ga mogoče res zobki mučijo. Si prste kar naprej tišči v usta (sploh, ko je), pa dudo hoče skoz imet. Ne vem no...

Upam, da se, karkoli je že vzrok, kmalu pozdravi...user posted image

Lan... Čestitke za dopolnjenih 9 mesecev! user posted image user posted image user posted image  user posted image

sarazan... Bom pozorna na kakršnekoli pikice po telesu. Hvala za nasvet! user posted image

Toliko...

user posted image

(odgovor članu lolipop)
Neposredna povezava do sporočila: 1461
19.11.2006 18:23:15   
ninaki
Bonnie_, podobno je tudi pri nas, le s to razliko, da Enej nima vrocine in da ponoci spi. Vceraj je bil cel dan precej jokav. Je npr. sedel na tleh in se igral in kar naenkrat zajokal. In to veckrat cez dan. Tudi za usesa se prijemlje, pa zagotovo nima vnetih, saj mu jih je pediatrinja pred kratkim pogledala. Tako da tudi jaz sumim zobe - zgoraj so vsi na pohodu. In po moje se pol bolecina siri v vse predele glave. Metanje naprej in nazaj je pri nas tudi na sporedu. Se posebej na previjalni, da o postelji sploh ne govorim. Upam, da bo Nik cim prej bolje in spet nagajiv in zadovoljen. user posted image

Nina

Neposredna povezava do sporočila: 1462
19.11.2006 20:58:24   
Bonnie_RR
Punce, hvala za dobre želje. Upam, da se Nika čim prej primejo...user posted image

No, zdejle se tamle v sobi joče in nikakor noče (ne more?) zaspat.user posted image Prej je pol ure skakal po kinderpetu gor pa dol, zdej ga je pa Jure vzel ven in ga hoče uspavat, pa mu ne ratuje.user posted image  Je prej popoldne (končno) zaspal in spal celi 2 uri, zdaj pa verjetno ni še zaspan.user posted image
Prejle je bila pa spet cela kolobocija pri večerji. Najprej mu naredim grisolino (ga ima drugače ful rad), pa ni hotel probat niti ene žlice. Mi jih je par zmetal dol in sem obupala. Potem sem mu naredila flašo mleka (150ml), poje 90ml in konec. Probam še s koščkom kruha in tega je pa veselo poglodal (sredico).
Skratka...user posted image user posted image user posted image

Na trenutke imam občutek, da se nam ves ritem ruši do temeljev. Se mi zdi, da se je vse obrnilo na glavo in da se je vse dobro (spanje, hrana, jok...) obrnilo kontra - na slabo.user posted image  
Mah, upam, da bo kmalu bolje... Se pozna, da tudi jaz bolj malo spim in potem takšne trosim...

Želim vam mirno noč in lepe sanje!

user posted image

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 1463
19.11.2006 21:27:45   
tinkatonka
Hojla punce!
Mi smo imeli danes očita cel dan doma user posted image user posted image  in smo šli na izlet na Dolenjsko mal sorodnike obiskat, kjer nisva bila ze kako slabo leto in pol. Je bilo prav luštno in Anej zvečer ob pol osmih prijetno utrujen. Upam da bo spal čim dlje. Imamo tudi pri nas pestre noči. Enkrat bolj, drugič manj, ampak v celoti noči še zdaj nismo prespali. user posted image  A jo sploh kdaj bomo?? user posted image  Že mal obupavam glede tega. Se zbuja, če mene vprašaš, čisto za brez veze. Mal mu dam za pit, mal ga na bok prestavim, mal mu dam dudo, ki jo čez minuto vrže ven, če pa vse to ne pomaga, se pa lahko na trepalnice postavim in ga uspavam nazaj tudi do pol ure....Mah bo že bolje, enkrat.user posted image

vlažilec zraka...tuki sem še bolj "zelena" glede uporabe. Sem kupila vlažilec, da Anej ne bo imel vsako jutro polnega noska. Ga prižgem ko gre spat in vlaži zrak kakih 2h, potem ga pa ugasnem. A ve ga imate vso noč prižganega? Pa na koliko? Min ali max, ali nekje srednje???

zobek...pri nas pričakuejmo vsak čas 8-ga. Dlesen je prebita, se že vidi ranjena dlesen, samo zobek se še skriva spodaj. Komaj čakam da pride ven.

Bolančki...veliko vitaminčkov in hitro okrevanje!

obmesečniki...same lepe želje za vas!

Šibam še neki za firmo naredit, pol pa v "kino mižule"user posted image .

Lp Tina

--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

Neposredna povezava do sporočila: 1464
19.11.2006 23:54:02   
ursa_p
Cer!

Jaz vas na zalost se vedno nisem prebrala .. mi je res prav nerodno pisati, ce vas ne preberem. Ampak res nimam casa, ker zadnje case ocitno res ogromno pisete.

Zdej smo se spravili v nakup nahrbtnika za nosenje otrocka ... sej verjetno ste opazile, da sem odprla novo temo. No, sem ze tja napisala, da sem se v petek odlocila, da bomo naredili akcijo zbiranja kovanckov za nakup tega nahrbtnika in v tem vikendu smo zbrali 20.000 SIT. Doma sva imela ze kar nekaj cez 10 tisocakov, potem pa so pomagali se tasca, moja mami in moj brat, pa jih je naneslo skoraj 20 tisoc. Kako hitro se nabere. No, potem se je pa se moja maceha odlocila da nam prispeva in je bil prispevek vreden kar 15 tisocakov, tako da gremo verjetno ze jutri ponj. Najprej moram pa na banko polozit 20 jurjev, ce mi bojo tukaj pri nas sploh vzeli user posted image  ! Sej je vse presteto, pa vseeno. Pa upam, da dobimo kako darilce za Gala (dobis za polog kovancev na Toli racun nad 2 jurja).
No, kupila bova pa Deuter Kid comfort II ... je pa trenutno v akciji in stane samo 29 tisocakov.
No, tole s kovancki bomo zbirali se za Zappa, do takrat pa upam, da bojo naredili tak model, ki se bo dal se v lezeci polozaj (vsaj s tako klipsno, kot jo ima Speedy, no - to pa res ni tak problem). Ce ne bo pac tak kakrsen bo. Sva ga sla pogledat v BC in je cist super vozicek. No, razen te pomanjkljivosti, ki sem jo ze omenila. Mogoce pa ze kmalu zberemo teh 40 jurjev ... ce pa ujamemo se kako akcijo, pa se toliko bolje.

Drugace ...

Cukanje ... Gal se je zacel cukat ... to pocne ze kak teden ali celo vec. Sploh ko je zaspan. Se kar vlece in vlece. user posted image

Spanje ... zadnje dni hodi spat ob pol desetih ... prej kar ne zaspi. No, vceraj pa je bil ob 5-ih ze ful zaspan, pa do 6-ih se kar nic, potem sem se pa odlocila, da ce je do zdej zdrzal, bo pa se malo in ga je Matic skopal, potem je pa zaspal ze ob 7-ih (nocno spanje) ... klinc, ce bi zaspal ob 6-ih ne bi sel spat do 11-ih. Zadnje dneve se je zbujal okoli 8-ih in je bil ze ob 9-ih cist zaspan. Ocitno je imel premalo spanca. Pa cez dan je spal 3x. V glavnem cudno. No, vceraj se je potem do okoli 11-ih kar nekajkrat zbudil in jokal, ampak vsakic zaspal nazaj ... enkrat je dobil se zajest vmes, kar v posteljici. In je spal do 8-ih. Priden. Potem je kot ponavadi zaspal okoli 12-ih, potem ... ja potem je pa spet sele ob 5-ih zaspal, tako da je sel danes spat spet ob pol desetih. Jaz ne vem kaj mu je, ampak tale ritem meni ne ustreza. Bomo videli kaj bo jutri.

Stanje ... danes se je sam od sebe spustil in stal zelo lepo celo enih 5 sekund. Je ocitno sam sebe preizkusal, ker je prav gledal kaj bo ... potem je padel na rito. Se pa ze kar lepo preprijemlje stvari in je vedno bolj previden. Vceraj zjutraj je tako odletel, da je tasca prisla dol pogledat zakaj se je bajta stresla. No, buske ni, joka pa tudi ni bilo kaj dosti.

Hrana ... vceraj je prvic dobil govejo juhico in govedino. Mu je bilo zelo vsec. Pa danes je jedel za dopoldansko malico kruh in sir (mi zmanjkuje idej, sploh ker ne je kej dost sadja, pa se skut in jogurtov ne sme).

Moje pocutje ... bolje ... se mi ne vrti vec. Sem pa zdele ze cist zaspana.

Se odpravljam spat ... upam, da mi jutri uspe kaj prebrat ... ce bo le sine spal tako kot je treba. Se moram vsaj malo naspati (sem ze danes potegnila do pol desetih).

Lepo se imejte in lahko noc, Ursa

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 1465
20.11.2006 8:32:28   
Ezi
Hej, februarčki!

Z Rokom poslušava Mačka Murija, jaz se nalivam s kafetom, on pa se igra z želvo in kockami! Zakaj se pa njemu ne vidi, da nismo nič spali???!!! Katastrofauser posted image user posted image !

No, pri nas doma smo imeli na obisku virozo. Bruhanje in kakanje. Še najslabše jo je odnesel oči. Še dobro za otroke. Zdaj smo ok, le apetit se otrokom še ni povrnil in danes sem gledala Rokija, tak suhec je ... revček, mali. Živahen pa ful! Glede spanja pa ... zobki gotovo niso. Zdaj mu noben ven ne leze oz. 2 mu rasteta, ampak sta zunaj in to ni hudo. Zdaj čakamo, da 4ke začnejo poganjati. Ojoj! Spali pa bomo verjetno potem, ko bodo otroci začeli ven hodit in bodo cele dopoldneve prespali!
Plavanje ... morava se enkrat kar tam pojavit, zdaj sva že 3x manjkala, drugače pa se Rok želi na noge postavljat, kar naprej me grabi in se obeša po meni, tudi plazi se (če je to to) in vedno tuli, ko ga položim v voziček. Pa previjat se tudi noče. Ja, fant odrašča. . je dopolnil 9 mesecev user posted image  in hkrati tudi user posted image  ... saj veste zakaj ... vedno bolj me je strah službe. Prav strah me je. Punce, ki hodite na fizioterapijo  je kateri zdravnica predlagala, naj odda vlogo za podaljšanje porodniške?!

Smo bili pa včeraj v Bizoviku. Smo očija peljali pogledat, kje se potepamo in kofetkamo, ko njega ni domauser posted image  Mu je bilo všeč, Nejc je pa kar skakal, ko je videl, kam smo prišli!Je pa pogrešal Žigata in Andraža. To sta  starejša sina od marčic Beti1 in Katjeandraža user posted image user posted image user posted image  Se mi je prav fino zdelo, ko si ju je tako zapomnil!

No, pa si je zapeljal vrata čez prst! Rok namreč!! Ni nič hudega, ampak je neutolažljiv! Letim!!!!

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 1466
20.11.2006 9:17:28   
Ezi
Še tole ... koliko kaj vaši junaki jejo sami?

(odgovor članu Ezi)
Neposredna povezava do sporočila: 1467
20.11.2006 10:05:23   
Ezi
S5 jest ... Rok spi ... a gre katera jutri na predavanje Pomen pravljic za otroke ob 18.00, vrtec Otona Župančiča enota Živ Žav, Na peči 20, predavatelj Gregor Hartman.
Gledam kje je ta ulica ... a sem blond? No, razmišljam da bi šla mal pogledat, da lahko otroke prepustim dragijuuser posted image

(odgovor članu Ezi)
Neposredna povezava do sporočila: 1468
20.11.2006 11:55:20   
natalia
zdravoooo!

tile dnevi zdaj so pa vedno bolj naporni, naša lumpa bi non stop hodila in stala, se vzpenjala, plazila, se vsedala.... od mojega oprezanja za njo pa mi ostane bolj malo časa za čvek.

no, smo bili na pregledu prejšnji teden in naše mere so naslednje:

- 11500 g in 76 cm, veliki ne?

zdaj komaj ugotavljam kako nam stajica pride prav. lumpa se v njej non stop dviguje, od predvčerajšnjim pa se zna tudi vsest iz stoječega položaja. najprej da rokico dol do tal, potem pa se dol vrže. v njej se mi zdi, da je najbolj varna. po novem pokaže tudi kje je koki (naš papagaj) in pokaže s prstkom na naše kuže, jih ve po imenih, samo včasih zamenja psički, ker sta si podobne. papa, ki smo ga prej obvladali pa je nekam izginil....po novem sva oba z atijem mambrrr...

in finta ne, smo bili zadnjič na sistematskem in reče, da ima Eva lepe bele zobke in da je to zaradi fluorovih tabletk, ki pa ji jih ne dajem že od začetka...user posted image

zadnjič smo spali, in mala lumpa vstane in stoji ob postelji, jaz pa se delam ko da spim in me premeri od nog do glave, pokaže s prstom name in reče mam-a, ker pa nisem reagirala in sem se delala, kot da spim, je lumpa šla do mizice, ki je ob postelji in treščila dol stekleničko Calpola - hvala bogu je ostala cela, takoj sem se zbudila..user posted image

nam še vedno hodita ven dva zobka zgornja, sitnoba je prisotna prav tako zbujanje max. 10 krat na noč, kar je še o.k. v primerjavi z 20x user posted image

no, par naših prigod.... se še kaj beremo, pridne bodite in vaši lumpi tudi...

vabljene v album Eva Zala!

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu Ezi)
Neposredna povezava do sporočila: 1469
20.11.2006 11:56:45   
Bonnie_RR
user posted image

Mi smo danes veliko bolje spali!user posted image user posted image  Sem prav spočita in dobre volje vstala. Ponoči je bilo treba Nika ene parkrat sicer obrnit na hrbet, ampak ni bilo panike. Je pa zjutraj potegnil spanec kar do pol 9h! Sploh mi ni bilo nič jasno in sem ga skoz gledala, če diha, pa če je kaj narobe z njim... Nikoli še ni tako dolgo zjutraj spal. No, potem se je pa ob pol 9h pretegnil in se dobre volje zbudil.
Je pa pred 15 minutami spet zaspal. Sem mu naredila sadno kašico, pa je nisem nič v promet spravila, ker je bil strašno zaspan.user posted image
No, zdajle pa že slišim glasove, ki naznanjajo, da se je gospodič naspal...user posted image

Lep dan, pa čeprav user posted image ...

(odgovor članu Ezi)
Neposredna povezava do sporočila: 1470
20.11.2006 13:42:04   
sazi
Dan!
Je en tak deževen dan, da smo kar doma - no, prej sva bila v Interšparu s sestro on nečakinjo, potem sva pa z Levom letela domov, ker je bil čas za hrano in še zaspan je bil. In mi je v tistih 5-ih minutah, ki jih imam do špara zaspal v avtu. No, potem sva se lotila hrane - pa nič od nič. Zaprta ustka in čakanje na mleko. Spil je 2dcl mleka - sicer super, ampak samo mleko bi lahko dobil tudi v trgovini in tako jedel preden je zaspal. Tako pa se je spet zmešal cel urnik, ker sem si želela mu dati kaj konkretnega za jest, ampak ga itak ne zanima. No, včeraj je pa le pojedel kar nekaj juhice iz brokolija in krompirja, pa še v trdo skuhan jajčni rumenjak sem dala zraven in je kar dosti pojedel. Mogoče katera ve koliko jajc (torej zaenkrat rumenjakov) npr. na teden lahko pojejo?

Nedelja je bila kar zanimiva. Sva šla z možem dopoldne v kino gledat en danski film, Leva pa sta čuvali tašča in svakinja. Malo hecna ura za kino (filmski festival), mapak tako je bilo najbolj enostavno za varstvo.

No, sicer mi bo še žal, da sem tole napisala, ampak Lev je danes spet spal celo noč – petič vsega skupaj. Kar pa žal ne pomeni, da sem celo noč spala tudi jaz. Namreč imam blazen problem, ker mož zjutraj vstane, včasih še malo zaspi in potem sem budna ves čas - odkar njemu zazvoni budilka pa do takrat, ko gre od doma. Danes je bilo to uro in pol, pa zagotovo nisem takoj zaspala nazaj. Mene vse zbudi in vse moti.

Po novem se tudi nekaj premika. Po svoje sicer, ampak se trudi. Namreč samo z rokami se vleče naprej, z nogami si pa ne zna pomagat – se bo že še naučil. Noge sicer pravilno pripravi za odriv, ko pa bi se moral opreti na nogico, jo pa dvigne v zrak in tako se naprej povleče samo z rokami. Ima pa kar voljo. Sem tako vesela, da se je vsaj nekaj spomnil in da ne obupa takoj. Sicer si je na ta račun že nekajkrat prebil ustnico ampak ni bilo hujšega. Žal se mora nekatere stvari naučiti na manj prijeten način.
fluorove tabletke - jaz jih tudi (še) ne dajem. Sploh ne vem, če jih na recept še lahko dobim, ko ga imam pa doma že toliko časa user posted image

Predavanje jutri - Ezi, bi z veseljem šla, ampak mislim, da imaža z možem že nekaj, če pa slučajno odpade, te pa pokličem, pa se mogoče zmeniva
Ezi, vrtec Živ Žav - greš po Kajuhovi dol (torej od Zaloške proti Štepancu) in pred semaforjem, kjer se zavije na DIF (torej pred Povšetovo) - ena ulica prej je Na peči. Ko začne cesta malo zavijat v desno je na levi vrtec.

Lev ne je sam nič - drugače pa tudi skroraj nič, ampak to že veste.
Je pa res suhec, saj je imel na sistematskem 75 cm in 8300g - torej 3kg manj kot Eva Zala. Res se bojim, da kaj zboli - bo shujšal v minus.

Bizovik - škoda, ker nisi povedala, da greste tja. Mi pa nismo vedeli, kam naj se damo, pa smo kolovratili po Bežigradu - bi tudi ahko prišli tja. Pa še sestra in njenadva, pa bi imel Nejc družbo - pa drugič.

Deuter Kid Komfort II - Ursa_p, kje pa imajo akcijo in ali je mogoče časovno omejena?
Zapp - močno dvomim, da bodo naredili naslon za spreminjanje naklona - se poruši dizajn, pa še Speedi ima trdo hrbtišče in je lahko vse skupaj za dvigovat na trakec, naslonjalo pri Zappu pa je čisto mehko - torej nič ojačano, kaj je ponavadi pri marelahk (vsaj nekako po vertikalah so neki segmenti in malo bolj debelo. Meni je tudi zelo všeč, ampak cena toliko manj. Akcije so pa bolj tako-tako. Jeseni, ko pride nova kolekcija, pa še to letos niso bili nič znižani, le zastonj si zraven dobil strehico, pokrivalo za dež... kar pa tudi ni slabo.
No, letim zdaj kaj skuhat.
LP

Neposredna povezava do sporočila: 1471
20.11.2006 17:55:35   
tinkatonka
Hojla punce!

A ni tečno vreme zunaj? Ko sem bila še noseča sem se v takem vremenu zavlekla pod odejo in dan preživela na kavču ob gledanju TV-ja in branja knjig, revij. Zdaj si seveda tega ne morem privoščiti, razen če prepričam Aneja, da je ležanje ves dan na kavču super ideja, ampak bi protestiral že po parih minutah, pardon sekundah.

Sem ravno včeraj zvečer premišljevala o tem kaj lahko rečem, kakšen je moj otrok? Pa tukaj ne mislim vizualno, ampak katere značajske lastnosti se kažejo pri njemu, zdaj pri 9 mesecih. Mislim da lahko na kratko Aneja opišem z naslednjim besedami:
-         Trmast (izredno), trmari za čisto vsako stvar
-         Ne more biti tudi sekundo na miru, ne podnevi ne ponoči, ker se non stop premetava po postelji. Vedno se mora neki dogajat, ker če ne je tečen.
-         Izredno crkljiv in navezan na ljudi, ki so mu najbližje
-         Ima smisel za humor (kolikor lahko to rečeš za majhnega otroka, ampak je kr za štose)
-         Nasmejan
-         Sanjač. Večkrat ga zalotim zadnje čase, da kar nekam »odplava«. Se igra z eno igračo in se neki zamisli in tko ene par sekund je čist zasanjan.
-         Radoveden – v hiši se ne sme zgodit nič brez njegove vednosti. Ko se »odrasli« pogovarjamo on vključi »radarje« (napne ušesa in navadno mu takrat še bolj štrlijo kot ponavadi) in takrat lahko tudi po 1h sedi v stolčku in nas posluša, seveda z vmesnim miganjem in vrtenjem v stolčku, ker druga alineja res drži kot pribito.
-         Pa še kaj bi se našlo…..

In seveda ga ima mami najraje na tem svetu.

Danes sem bila celo tako negativno presenečena nad njegovim trmarjenjem, da sem šla brat v sanjsko knjigo, če je to ena glavnih lastnosti ribic.

Koliko jejo sami….ja v roke prime žemljo, piškot in rižev vafelj. Obrača, obrača, dvakrat ugrizne in se potem začne s tem igrat. Pincetni pijem mu še ne gre najbolje in majhne koščke ne obvlada. Se trudi da jih nese v usta, a navadno ostanejo v njegovi pesti, ker drugače ne zna prijet.  

Podaljšana porodniška…..mislim da najmanj 1 mesec pred potekom porodniške moraš zaprosit za podaljšanje. Meni kljub fizio. ne pripada, ker sem nezaposlena.

Sesalec…Anej je vedno ful užival, ko sem sesala in hodil z mano in sesalcem ter kablom seveda in se zraven igral. Danes sem pa kupila nov sesalec in se ga boji kot hudič križa. Res ima ful drugačen zvok in kr živčno joka, ko ga priklopim. Mislim da mi pri sesanju ne bo več pomagal. user posted image

Enej.....user posted image user posted image  Za 9 mesecev!

Zdaj pa šibam hitro sesat, ker je Anej ravno zaspal in bom lahko v miru posesala.

Lp Tina

--------
(T. Pavček)

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 1472
20.11.2006 21:35:46   
sarazan
Samostojno hranjenje... jaz ji večino hrane (kuhana zelenjava, sadje, meso) narežem na koščke (velikost zrna graha ali koruze) in sama je. Kadar je pa kakšna juhica ali zelenjavni pire na mizici, pa mlečno žitne kašice, takrat jo hranim z žlico, zraven mora pa obvezno imeti kos kruha, da ga z roko trga in daje v usta. Če z rokami nima dela, mi vsako žlico izbije iz rok. user posted image

Piškote, žemljo in podobno že nekaj časa sama grize in poje. V trgovini gremo obvezno najprej po kruh in potem v miru nakupujemo. user posted image
Ko ima pred seboj drobtine, mora nujno pobrati tanajmanjšo user posted image . Mi sploh ni jasno zakaj. Pa še uspe ji.

Danes je jedla rižoto, prvič ji je po koncu obroka uspelo krožnik obrniti nad glavo user posted image  (ima takega, ki se pripopa na podlago). Se mi je kar stemnilo, saj je bilo v krožniku še kar nekaj riža in zelenjave. Sem pucala k norc user posted image .

Eva od natalie je pa prava babnica. Moja piška je proti njej res piškaaa. Bravo mami. user posted image  Kaj pa ji dajete jesti? user posted image  

Cukanje ... moja Sara to počne že lep čas user posted image . Najprej je mene vlekla za lase - nežno, se je s tem uspavala. Zdaj vleče pa sebe, ker ima po vrhu glave dovolj dolge, da jih dobro doseže.

Postelja ...  mi smo danes Sari spustili posteljico na najnižjo stopnjo. V enem tednu je tako napredovala s svojim plazenjem in dvigovanjem, da me je bilo že malo strah, da nas ne preseneti s padcem iz postelje.

Spanje ... ja, kdaj bo noč, ko se bom zbudila šele zjutraj? user posted image  
Sicer se je stanje malo umirilo in vstanem 1-2x na noč.
1x obvezno dojim user posted image . Moram spet ukiniti to dojenje. Včeraj zjutraj sem se tuširala in zatipala ful enih bulic na prsih. Ker sem malo več dojila zadnje 2 tedna, se je proizvodnja mleka kar povečala. Se bojim, da ne staknem kakšnega mastitisa user posted image . No, potem, ko je Sara na mojo željo malo povlekla, so tudi bulice izginile.

Vlažilec zraka ... mi smo ga uporabljali tako, da smo ene 2 uri pred spanjem prižgali na ful, potem smo imeli pa celo noč na minimumu. Ga bomo pa spet kmalu zalaufali, saj se že čuti, da postaja zrak ful suh, čeprav vsak dan konkretno preluftamo stanovanje.

Moj mož je še kar bolan in meni se že meša user posted image , ker sem za čisto vse sama. In potem skrbim še maksimalno zanj, k je tak revček.
S Saro sva pa čist zdrave, ne vem, kako sva jo lahko tako poceni odnesle. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1473
20.11.2006 22:15:11   
Kami
Čao mame in user posted image ,
tole je moja pavza med Gospodinjami in učenjem. No, mogoče bom še mal na Otok pogledala....user posted image
Samo toliko se javim, da je Evanu pri starosti 10 mesecev in 1 teden na plan pokukal prvi zobek. user posted image In to po dveh dneh, ko smo končno spali malo bolje. Potem si pa naj človek misli svoje. user posted image

Bolančki, čuvajte se. Jaz sem tudi čist prehlajena, ampak imam v svoji glavi, da ne smem zbolet. Upam, da tudi res ne bom.

Pozdravček vsem!

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 1474
21.11.2006 1:05:48   
ursa_p
No, ce pa jaz ne bom popizdila, pa ne bo nihce. Vse se mi je zbrisalo, kljub Ctrl+C!!! A je to sploh mozno??????????????????????????????

Ja, klinc ... pa grem se enkrat ... kot da ni ze dovolj ura ... ampak bom bolj kratka kot prej.

Danes se je Gal zbudil ze ob 5-ih. Najprej sem mu dala dudo in je kazalo, da bo spal. Sem sla pogledat v dnevno pse, pa vidim, da je eni lojnica spet spustila (se ji non stop lojnice pri riti masijo) in ker to meni ful smrdi, sem jim sla ponoci posteljo preoblect, potem pa se njej rit ven stisnit, da ne bi spet kaj ven steklo. No, ko sem prisla nazaj je pa ze Gal rogovilil. Sem mu na hitro pripravila flaso, pa je med hranjenjem kar naenkrat zacel kricat ... pa ni nic drugega pomagalo, kot to, da sem ga vzela k sebi. Sem ga dala v najino posteljo, pa se enkrat flaso, pa je spet zacel kricat ... no, potem sem pa le ugotovila, da se mu je vse zamasilo in je bil buden do 6-ih. Potem je le zaspal nazaj, ampak samo do 8-ih.
Ob 10-ih je bil ze noro zaspan, ampak ... zaspal je sele 10 minut cez 12!!!

Danes zjutraj je Matic ves navdusen sibal po nahrbtnik in ga kupil (sploh nisem vedela, da ga je sel iskat) ... tako da sva ze naredila testni krog tu okoli z marelo (jo je Gal ves cas drzal) ... tiste strehice pa zjutraj se ni imel, tako da smo sli sele popoldne ponjo. No, meni sicer ni bil prevec udoben, ker nisem vedela da sta dve stvari za nastimat pri velikosti .. spust hrbta in naramnic, pa sem naramnice pozabila.
Sazi ... akcija je sedaj ... ima pa se 2 nahrbnika po tej ceni ... koliko casa bo se trajala ne vem, ker je, ce sem prav razumela, vezana na zalogo, ne na cas. Je pa ta trgovina K2 Alpinist na Krakovem nasipu (Trnovo) - Annapurna. Ce ne ves kje je to, pa pisi na ZS.

Trenutno obdobje ... meni se zdi pa to njegovo kolovratenje po stanovanju gor in dol super. Gal se res lepo dviguje in spusca (je osvojil v res hitrem casu) in ga ne rabim loviti. Sej pade kdaj pa kdaj, ampak to pase zraven, da se bo naucil kaj zmore in kaj ne. Meni je res the best, ker je veliko bolj samostojen, sam zna priti kamor zeli, zna se zamotiti .. v glavnem super. Sem pa stanovanje kar uspesno priredila za njega, tako da je v bistvu nevaren le racunalniski stol, ampak ko siba proti njemu, hitro preusmerim njegovo pozornost.
Zdej vedno bolj preizkusa svoje sposobnosti ... se nastima, spusti in caka kaj bo ... bo padel ali ne ... pa mu vedno bolj uspeva. Vedno pade na rito in nikoli ne joka (mene pa cudi, kako da ga trtica ne boli).

Varovala ... a mogoce veste, a se da kaj za pecico kupit, da je ne more odpret ... njemu je namrec najbolj zanimiva. Zdej vstane cisto ob vsaki stvari, tudi ob pecici ... tako da ko bo prizgana, bomo morali nekaj pogruntat ... kak stol tja dal, al ne vem kaj.

Buske in padci ... busk niti ni (ena bolj majhna, ampak prva vecja), padcev je malo vec, ampak nic posebnega. Ponavadi pade, ko kam pleza, pa malo fali in ga kar zavti direkt na buco.

Spanje ... tudi tu je viden ogromen napredek ... se mi zdi, da zdej ze nekje od 9. meseca naprej super spi ... lahko je obrnjen na trebuh, hrbet, bok ... ni problema, ker se sam zelo lepo obraca iz ene strani na drugo.

Ko se zbudi ... ponavadi naju je cakal stoje, sedaj pa se je odlocil, da bo najprej pocakal, da pride nekdo v sobo .. tako da sedi in caka in caka, pa zraven se kaksno uspici. Ko pa prideva, pa hitro na noge.

Posteljica ... nasa posteljica ima na ta dolgih stranicah tako zascito, da je otroci ne morejo zgrist. Mogoce se kupi celo posebaj.

Razni obroki ... Gal je danes zjutraj dobil polento s kislo smetano, ker je ponoci ze dobil gres. Potem je za malico jedel jabolcno cezano (s proseno kaso), za kosilo pa krompir in spinaco s kislo smetano, za popoldansko malico pa navaden jogurt in kruh (in je spet bruhal). Ocitno mu noben mlecni izdelek ne pase, ker mi tudi po kisli smetani bruha. Bom morala zdravnico poklicati in malo povprasati kako in kaj.
Ninaki ... meso ... hvala za ideje ... Gal zaenkrat je v glavnem perutnino, edino 2x je dobil govedino.
Tinkatonka ... Gal je meso od 2x do 4x na teden ... vsaj en obrok je res veliko mesa, ko ga je pomoje vsaj za tretjino.
Kar se pa zviranja tice ... Gal ni med hranjenjem nic na miru ... edino ce je res zelo lacen, bo naprej odpiral ustka tako hitro, da ga komaj dohajam, potem ko se pa ze malo naje, pa zacne ... luknice iskat, pa rozice, pa lucke, pa kuze, pa se in se ... pa po obrazu se mane, pa se brise od ust do cela (hrana pa povsod), pa prste v usta ...
Samostojno hranjenje ... Gal je samo take stvari, ki jih lahko sam drzi v rokah ... kruh, piskot, zelenjavo in sadje (sem mu dala zadnjic banano in je bila bljak za v roko in za v usta). Mi je pa fajn od Sarezan ideja ... se nikolli nisem spomnila, da bi mu dala koscke zelenjave na mizico, da bi sam lahko jedel ... bomo probali. Drobtinice pa tudi Gal vse pobere, ampak manjsa kot je bolj je zanimiva .... in vse odnese v usta.
Rumenjak ... sem mu ga dala samo enkrat cisto malo, zdej mu ga pa se nisem dala. Sicer je pa tako ze jedel jajcne makarone in ribano kaso.

Umivanje zob ... sem jih sele vceraj zacela, ker Galu pa zobje res zelo pocasi rastejo in se sele sedaj malo bolje vidijo. Sicer kar pusti, ampak mu ni kej prevec prijetno, ker mu ostali zobje ven rinejo in ga verjetno moti. Vcasih jih umijeva samo s krpico, vcasih pa kar s scetko.
Trdota zobne scetke ... kako trdo ste kupile? Meni se zdi nasa zelo trda.

Vneta usesa ... sem ze enkrat pisala kako se poskusi, ce so vneta. Pritisnes na tisti del usesa, kot bi si jih hotel zamasiti ... ce so vneta bo otrok zajokal ali celo krical.

Zdravila ... jaz jih ne dajem kar tako ... tudi sama jih vzamem, ko je res nuja (marsikaj pretrpim) ... sem namrec mnenja, cim manj tablet, tem bolje. Jaz Galu nikakor ne bi dala svecke, ker ga mogoce zobki matrajo. Samo 1x (se mi zdi) je na ta racun dobil Calpol, ampak so bile dlesni res kot baloni. Calpol mu dam ce ima visoko vrocino ali pa ce vidim, da se kljub majhni vrocini res slabo pocuti.

Kopanje ... kopava ga (jaz sicer zelo redko) se vedno vsak vecer, razen redkih izjem. Vode mu nalijeva pa vsaj do popka ... vcasih celo tako veliko, da se komaj stegne naprej. V vodi res uziva in se vcasih kopa tudi po 20 minut. Se pa nikoli ne kopamo skupaj in se tudi ne bomo, ker imamo premajhno banjo.

Materina znamenja ... jih se nisem opazila.

5zensk.com ... midva greva gledat v zacetku decembra. Je bila edina predstava frej do novega leta. Bi sla se 5moskih.com gledat, pa je cisto razprodana, pa tudi Jamskega cloveka cakam, kdaj bo cas za ogled.

George Michael ... no, ene ste ga ze videle, jaz pa na racun njega dobim spet psa v varstvo. Gresta prijatelja v London na koncert, ona bo takrat noseca 7 mesecev.

Nosecnice ... tista rizicna se se vedno dobro drzi ... mala je tezka ze 800g, je pa v 26 tednu in je baje velika (ker ona res SAMO LEZI), gre pa za bozic domov, ce bo vse ok, ker takrat pa ne bo vec panike.

Sanke ... sem danes videla, da za 13 jurjev prodajajo zlozljive ... se mi zdi da Spar ali pa Bauhaus.
Sanke z naslonjalom ... naslonjalo se, ce jaz prav vem, kupi posebaj ... jih imajo pa tisti prodajalci suhe robe pred trgovinami ali na trznicah. Sanke sem pa jaz ze gledala in so nekje od 7 jurjev naprej ... tiste, ki so bile nama vsec, da so imele tak velik zaobljeno zaokrozen del spredaj  ... videla sem jih pa samo v Baumaxu, pa se to so imele sedeci del iz blaga, tako da ne pridejo v postev (so v danasnji reklami).
Sem nasla nekaj linkov
take so navadne ... http://www.enaa.com/oddelki/sport/dept.asp?dept%5Fid=1427
tu jih prodajajo take z ograjico ... http://www.kolo-kolesa-orbitrek.com/id89.html
V BC ... http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=156544
Take, ki jih midva isceva pa ne najdem na netu.

Bolancki se cimprej pozdravite, vsem na novo zobatim pa cestitke (Kami, koncno).

Upam, da sem vse na novo povzela ... ce pa sem kaj pozabila pa se napisem.

Sem vas pa prebrala DO KONCA ... se bom zdej spet lahko vec oglasala in me boste imele vec kot dovolj. user posted image

Lahko noc ... pa je spet ura ena. user posted image

Ursa

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 1475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Jerneja ali Angelika
amalia

Katero ime vam je lepše?

Jerneja (61%)

Angelika (39%)

Število vseh glasov: 139

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!