|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006
5.12.2006 10:46:36   
taja27
besede: Ava je najprej rekla teta in to je tudi zaenkrat najbolj pogosta beseda. Poleg teta reče še dedo, ata, baba in Taja (do sedaj sem bila samo trikrat mama). Drugače pa kar naprej čeblja. Pa pleše zelo rada in zraven je treba seveda peti, ko neham začne sama aaaaaaaa in miga z rito, da je treba nadaljevati.

učenje: midva kupujeva predvsem didaktične igrače, s katerimi se zelo rada igra. Obožuje tudi knjige (trde) jih lista in ''bere'' kar pomeni da zraven čeblja, poka nemogoče frise in kaže s prstom po risbicah. Zelo pomembna igrača pri nas je tudi plastenka napolnjena z rižem.
Ker imamo kar veliko dnevno sobo, sva Avi naredila v enem kotu igralni kotiček v katerem neizmerno uživa ob igranju. Sama se je sposobna igrati tudi do pol ure, vendar nas mora imeti naočeh. Najljubši ''posel'' ji je pobiranje igrač iz škatle v kateri so spravljene. Sama si prevrne škatlo in jemlje ven vsako igračo posebej in zraven seveda vse glasno komentira. 

Zdaj je pa konec spanca, šoban po njo.... 

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 1576
5.12.2006 21:16:20   
tinkatonka
Hojla punce!

Se samo na kratko javljam...

Mi smo bili na Miklavžu v centru Ljubljane. Bilo je SUPER!!!!
Anej je sedel očitu na ramah in opazoval nepregledno množico ljudi, lučke, Miklavža, parkljčke, angelčke.....Bil je oh in sploh priden in začuden kaj je zdej to. user posted image  Čeprav Miklavža v naši družini ne praznujemo in pri nas nič ne nosi, je pa tam od pravega parkljčka dobil vrečko z rožiči, klementinami in bomboni. user posted image user posted image  Zdej sem pa če jaz čisto notr padla v "veseli december" in se že veselim sprevoda Dedka Mraza. user posted image

Lp Tina

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 1577
6.12.2006 1:58:18   
ursa_p
Cer!

Ja, ja, ja ... se vedno vas nisem prebrala ... pa saj se vidi, ker ne odgovarjam vsakemu posebaj, ampak samo povem kako in kaj.

No, pa zacnimo.

Jaz sem danes opravila prvi izpit - izpit fizike in to s 5 (ja, jaz delam prekvalifikacijo, ne faksa, smo se od 1 do 5) ... kar nisem mogla verjet, da sem cisto vse znala. V nedeljo sem namrec obupala nad solo, ker nisem imela tudi 5 minut moznosti, da bi se ucila ... skoz nekaj ... se takrat, ko sem se sla ucit, je Matic zraven pomival posodo, pa Gal se je non stop oglasal ... in sem obupala (ze cetrtkov rok sem prestavila na ponedeljek, v nedeljo pa se do polovice nisem prisla). Potem sem se pa vceraj ucila non stop, ko sem bila "sama" doma. Gal me sploh ni motil ... malo sva se igrala, malo sem pazila kod hodi (da se ne bi zvrnil), pa mi je kar slo. Danes sem predelala vse do konca in sla kar direktno na izpit (2 uri pred izpitom sem sele predelala zadnjo, sicer zelo lahko, snov). V glavnem res super ... se Matica sem presenetila, ker sem si samo sposodila avto in sla (sploh ni vedel, da sem se kaj ucila in sem samo lepo naredila izpit).
Izpitov imam v kratkem se kar nekaj, naslednji je pedagogika.

Gal je super priden fant, zdej lepo pridno je ... mislim da ze kak dan po tem, ko sem tu jamrala ni vec strajkal pri hrani. Pridno je. Po novem je dobil kaki, pa kislo repo ... sem mu zadnjem dnevu nejescnosti skuhala pire in ga naredila tako kot za naju - mleko, kisla smetana in puter, pa se je kar zmrdoval ... potem sem mu pa dodala kuhano repo in je mljaskal ... tako dobro je bilo. Do sedaj je tudi pri nama dobival pire, ampak nikoli za cel obrok - le par zlick. No, flekov ni dobil, tako da ga mleko ocitno ne moti. Je bilo pa na zalost alpsko mleko, ker drugega nimamo. Vceraj sem obema skuhala pire in repico in je skoraj cel kroznik zmazal sam. Drugace se ne je z nama, mu se vedno v vecini kuham posebej. Danes je po novem dobil tudi kus kus. Aja, pa v zelenjavno juhico mu dodam malo psenicnega zdroba, da se zgosti ... mi je mami rekla, da ona to doda skoraj vedno v zelenjavo juho (pa so vedno zelo dobre) in je Gal ful jedel.
Glede skutic je pa tako ... dobi vsake toliko eno, ampak samo eno (prej je pojedel 2 na obrok), tako da se ne more prenajest. Tudi jogurte dobiva, ampak zelo redko. Na zadnje sem mu ga zgostila z rizolinom, ki se mesa z mlekom. No, bruha ne vec ... se mu vsake toliko dvigne in zaleti, ampak bruha pa zaenkrat ne .... upam, da tako tudi ostane in da se se izboljsa.

No, vmes sem sla ze sina uspavat ... se je zbudil in krical, krical ... pa ga je bilo potrebno najprej ornk pocrkljat, sele nato je dovolil, da sva mu dala zajest. No, potem sva skoraj skupaj zaspala, ampak pri meni gre to bolj tezko, tako da sem ga pocakala, da je zaspal, potem sem ga pa odnesla v posteljo .. ampak se je zbudil in se zdej kobaca po postelji ... verjetno bo sam zaspal.

Plazenje ... uh, kako zdej siba .... kot sneta sekira ... pa gor pa dol, pa gor pa dol - obvlada. Sploh pa leti proti pasjim piskrom ... trenutno v stanovanju ni boljse stvari (spajza je pa takoj za njimi). Tako siba tja, da komaj sam sebe lovi. Potem pride tja, hop, je ze na nogah in potem tapka po posodi (ce je pa voda notri je pa se bolj zanimivo, ampak jo odstranim, da ne bi bil cel moker). No, v nedeljo, pa na ta nizkemu stojalu ni bilo nobene posode noter, se je pa na tavelikega spravil ... pa se je vse skupaj zrusilo ... Gal je pristal pod stojalom ... pa ni bilo hudega ... se je prestrasil, drugace pa ni bilo nic narobe.

Kaj znamo .. vsako stvar, ki mu jo pokazem na novo si jo takoj zapomni. Ve kje ima oci rozice (ki jih je dobil za obletnico), danes je dobil balon in tocno ve kaj je to, v sobi ima skatlo na kateri je ostrzek narisan in tudi to ve ... v glavnem vse, kar ga naucis, to zna. Pa "tam gor" zna ... vse kar je visoko tako gor pokaze z roko. Res je ze dojemljiv in meni je super.

Miklavz ... vceraj smo ga v Hali A zamudili, na Aleji mladih je bil pa par minutk, pa se to par minutk prej kot so napovedali in smo ga kljub tocnosti zamudili! Danes smo sli v Spar, pa ga je videl in je ful gledal. Mu je bilo kar zanimivo, ko je videl Miklavza, hudicka ali angelcka.
Drugace pa ni dobil nic pametnega ... sva mu mislila sal kupit, pa nisva nasla nic posebnega, sva mu pa kupila helijev balon. Sicer pa se za Miklavza pri nas ne obdarujemo kaj dosti (ponavadi kako malenkost, pa sadje in sladkarije).
Od tasce je pa tisti stolp dobil od Chiccota, ki se krogci gor po velikosti zlagajo in mu je kar vsec. Od moje mami pa samo sadje in frutke. Bojo potem vecja darila za bozicka in dedka mraza.

Zobje ... ja, ce bi bilo po moje je prisel 5. zob ven predvcerajsnim ... 3.12., ampak Matic in tasca pravita, da je se ena malenkost cez in da se ni popolnoma prebil dlesni .. bomo videli ... cuti se pa zaenkrat res nic, ceprav je cisto cisto bel. Ne vem ... bomo videli.

V soboto smo imeli tisto srecanje, ki sem ga zorganizirala - stara druzba in nas je bilo presenetljivo veliko (14) ... samo dva sta manjkala, pa od enega punca, drugace smo bili pa vsi. Je bilo kar lusno, dokler se punce niso zacele zmisljevati kam bi sli ... na koncu smo pristali v Baru in me je po parih minutah kar odneslo ven (bi mi glavo razneslo, ce bi se malo casa ostala noter), pa smo sli domov.
Vceraj pa sva si ogledala 5.zensk. com ... NORO ... se ze dooolgo nisem tako nasmejala, pa Matic in moj brat tudi (je mami vsem trem karte kupila) ... res hudo. A veste kaj je bilo pa najbolj zanimivo ... je nekaj sprasevala pri kateri je pa tako (nekej dobro, pa ne vem tocno kaj), pa zacne Matic mene pod roko suvat naj dvignem roko ... nakar ona pove nekaj na ta nacin ... ja, ja ... vam bi radi oni roko dvignili .... nekaj podobnega. V glavnem res je bilo super.

Se nekaj bi vas rada vprasala ... a je mozno, da otrok pri 9-ih mesecih cisto sam je ... se pravi z zlico zajame na primer krompir in si ga nese v usta ... meni se zdi to cist nemogoce. To, da nese sam zlico v usta se ... to, da pa ve, da mora najprej hrano zajeti iz kroznika in jo potem nesti v usta ... se mi zdi pa za 9. mesecnika res ekstra kmalu. Kaj pravite?

No, toliko od mene ... ura je ze zdavnaj za spat!

Lahko noc, pa upam, da vas kmalu preberem, da vidim kako ste.

Lp, Ursa

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 1578
6.12.2006 12:35:39   
tinkatonka
Dober dan!

Midva sva prišla šele dobro domov od plavanja. Po plavanju sva skočila še na CSD, sva imela neke opravke v zvezi s mojo babico, Anej mi je potem na poti domov v avtu zaspal, zdaj pa spi v svoji posteljci in nekaj sanja, ker nekaj pojokava v spanju. user posted image  

Včerajšnje navdušenje nad Miklavžem se je danes pri meni razblinilo kot milni mehurček. Anej je vso noč pojokaval v spanju, kot da bi imel nočne more. Pomojem je podoživljal vso to gnečo ljudi, lučke,....Včeraj je bil super navdušen nad vsem, ampak ponoči je pa očitno vse za njim prišlo. No lahko pa da se motim in da ga je kaj drugega matralo.user posted image

Dedki mrazi, božički...jaz sem že malo spremenila Anejevo pismo tem "dobrim stričkom"user posted image . Sank letos očitno ne bomo rabili, tko da se bodo črtale s seznama. user posted image

trip-trap....kje ste ga kupile tiste, ki ga imate, in koliko ste dala zanjga?? Ga bo Dedek Mraz prinesel Aneju, pa da vem kje se ga najbolj splača kupit.

urša_p....čestitke za izpit. Kar tako naprej!!

Kami....tudi tebi čestitke za odlično opravljen izpit. Ne vem od kje ti ostane še kaj energije ob dveh otrocih. Ampak očitno se vse da. user posted image

Mene že od včeraj zvečer boli glava (migrena). Po neprestanem nočnem vstajanju se je seveda to razvleklo še v dan in bi jo najraje odšravfala dol in dala kam na pašo, ker me tako neznosno boli. Tud kofein ne pomaga.user posted image

Zdaj pa šibam kuhat, pa komaj čakam da se Anej prebudi,da greva v trgovino po sojine kalčke.

Lp Tina

--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 1579
6.12.2006 13:41:37   
sarazan
trip-trap ... mi ga sicer še nismo kupili, bomo pa sigurno takega (se je ful obnesel pri mojih starših za njihova starejša vnuka):
user posted image

Mislim, da je zelo podobna cena (če ne enaka) na soncek.si in v Arielu (12.000 sit). V BC ga nisem videla. user posted image

Moja tašča in tast sta si kupila tak lesen stolček, ki ima še mini mizico spredaj. Pa da se ga preklopit v tak položaj, da ima otrok noge na tleh, pa pred seboj veliko mizo. Se ga nekako prevrne in pretakne (težko opišem). Nekaj podobnega, kot je na tej sliki:

user posted image
Meni se zdi skrajno nepraktičen, ker Sare ne morem čisto potegniti k mizi (zaradi mini mizice). Naša punca pa MORA jesti s tavelike mize, sicer dobi živčni zlom. user posted image  . Da bi se pa igrala za tavečjo mizico, pa sploh nima interesa, raje šiba naokoli po tleh.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 1580
6.12.2006 14:22:50   
Eviii
'dan user posted image .
no, midva z dejanom sva danes že odpravla pri zdravnici. rezultat:
- 8255 g
- 72 cm (po mojem mu je sestra ukradla vsaj 2)
- obseg glavice 45,5 cm
- obseg čez joške 44 cm
- pohvaljen, da je res lep dojenček
- dva zobka bosta zdaj zdaj tu (miklavž ju sicer ni prinesel, mogoče ju dobimo še preden gremo na švedsko)
- po mnenju zdravnice bo do enga leta lepo hodu
- mi smo v mama-ata fazi; se je fajn drl pri zdravnici in ni dal miru, dokler se ni aklimatiziral; pol je pa zdravnico prosu, nej ga vzame v naročje user posted image  - ti, mali izsiljevalec
ursa in kami, čestitke za izpite user posted image user posted image user posted image .
z možem sva danes peljala en avto na servis (octavio, s katero nas ata v soboto pelje v benetke na letališče). jutri ga gremo iskat in pustimo tam fiesto.
tko da nas bojo zdej pred novim letom kr oskubli. pol sva pa šla še v prodajalno tartufov in sva nakupla darila za na švedsko (borovničke, pa marelice v šnopcu, pa medico in seveda salamo iz tartufov). sm pustila tam 17 jurjev, pa imam odpravljene 4 moške. darila za otroke sm pa kr po netu naročila in jih poslala na švedsko (vozijo po celi eu zastonj). za ženske sm pa ene kreme pr moji sestri nabavla. zdej mi ostane samo še natajmlajši mulc (4 leta) za obdarit. in nimam idej...
jst sm se tudi veselila srečanja z miklavžom. in je šlo po gobe, ker je včiri moja mama praznovala rojstni dan. očitno bomo to vedno zamudili...
no, tolko od nas zaenkrat. lep dan user posted image .

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 1581
6.12.2006 20:26:00   
lolipop
Pozdravljene!

Lan je končno zaspal. Že drugi večer imava težke borbe. Razmišljam kaj je narobe in moj zaključek je, da pogreša atija, ki mu zvečer zapoje in ga da v posteljico. Do jutri sva sama, ker je moj user posted image  službeno odsoten. Še dobro, ker tole res ubija. Čist je zaspan, potem ga dam pa v posteljico in se dere kot sneta skira. Sem ga včeraj kar malo pustila in ker ni nehal, grem pogledat. Mali mož je slekel vrečko oz. se mu je odpela pri ramenih, zlezel ven in stal ob ograji. Še dobro, da je spodaj jogi. Mi je pulz na 200 nabilo. Kaj, če bi čez padel. Posteljice namreč še nisva spustila. Do zdaj ni bilo nobene potrebe. Bo pa to prva stvar, ki jo bo moral moj naredit, ko se vrne.

Sem pa bila danes v Baby centru in sem nabavila ščitnike za robove mize in še nekaj dodatnih za vtičnice. Pa v Mullerju sem zapravljala za kekse in kašice. Skratka, plodno!user posted image

Trip-trap sem že kupila in to Stokke. Je babi (Lanova prababica) dala Lanu dinarčke za 6 mesecev, za stol. Imela je v mislih kakšno Prima Pappo. Ker pa že imam Antilopa od Ikea, sem se odločila, da si izpolnim željo in hkrati kupim takega, ki bo za malo dalj časa (generacije in generacijeuser posted image ). Je travnato zelen in prav paše med ostalo pohištvo. Mi je pa všeč še turkizen in rdeč.

Urša p - čestitke za izpit!user posted image  Glede tvojega vprašanja - Lan zagotovo ni med otroci, ki sami jejo. Max. drži keks v roki in ga gloda. Pa še tega potem izgubi nekje med svojimi nogami. Da mu dam žlico in krožnik hrane? In potem lahko skopam njega, operem vse cunje, pobrišem tla in mu pripravim nov obrok, da ne bo lačen. Mislim, da je 9 mesecev za kaj takega prezgodaj. A poznaš kakšnega takega, al kaj?

Miklavž - na žalost smo ga zamudili.user posted image  Sva pa midva z Lanom od babi dobila vsak svojega parkeljčka iz testa in jutri zjutraj ga bom pojedla! Mljask.

Čao!

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 1582
6.12.2006 20:42:01   
sazi
Čer,

čestitke za opravljene izpite (ursa_p, kami), za super mere (Dejan), za zobke (Gal, Dejan) - sem še koga kje izpustila? Če sem, ni bilo namerno, ampak imam polno glavo vsega, pa vse pozabljam.
Lev je že nekaj dni bolan (spet, še vedno... - se kar nekaj vleče že čez cel november). Najprej je bil čisto navaden prehlad s prozornim izcedkom, se je nadaljevalo s kašljev (v tej fazi je pediatrinja rekla, da morava takoj tja) - no, se je izkazalo, da ima eno uho že malo vneto, ampak ni dobil zdravil, le zelo pozorna moram biti in še bolj spirati. Se mi zdi, da smo težavo z ušesi rešili (se jih ne dotika več), mu pa n-krat na dan v nos brizgam fiziološko (v treh dneh sem je porbila pol litra) in potem s pumpico praznim nos - jojojojoj - gosto, rumenkasto, zravne pa taaaaaak jok. No, se mi zdi, da je danes že manj rumeno in da gre na bolje (no, vsaj upam).
Sem totalno neprespana, saj spim le nekaj ur na noč, pa še to v intervalih. Za povrh je še decembrski čas in z njim povezani dogodki. Tako sem bila včeraj na kosilu našega podjetja (od 3h do 6ih), potem sem šibala domov, dala Levu jest (ni jedel skoraj 6 ur, ker je hotel izključno mamico s flašo v roki - jaojao, kakšnega maminega sinka smo vzgojil - no, ampak je revček bolan in mu je pol oproščeno). Sem bila že čisto izmučena, pa sem šla ob 9ih vseeno še na srečanje kolegov s faksa (se dobimo 1x na leto) in prišla domov okoli polnoči, potem je bila pa še predno sem uspela zaspati ob pol dveh že prva budnica (pa potem še 2) - in to tri take po več kot eno uro.
Ga pa moram pohvaliti, ker je danes kar nekaj pojedel. In to jabolčno čežano z malo breskve in piškoti. Sicer tisti piškoti vsebujejo sladkor in nimam želje, da se navadi na to, ampak je pa edina hrana, ki jo poje. Kako lepo je gledat otroka, ki odpira ustka - sploh si ne morete predstavljati, kako sem bila vesela.
plavanje - sva ga danes izpustila. Upam, da se do naslednje srede čisto pozdravi, ker mi je škoda zamuditi še 2 uri (našo + tisti nadomestek za zadnjič).
Miklavža sploh nisem registrirala. Zadnje čase sploh ne vem, kateri dan je in me v bistvu niti ne zanima. Me samo skrbi, ker grejo dnevi kar tako mimo, pa sploh ne uspem ugotoviti, kaj se mi je dogajalo.
Trip-trap - mi imamo originalnega STokke, smo ga pa dobili po ovinkih, pri nas doma in pri tašči ga imamo pa še iz časov našega otroštva. Če ga ne bi  uspela tako dobiti, bi ga zagotovo kupila rabljenega, saj so kot novi, stanejo pa v trgovinah z rabljeno opremo okoli 13.000, oglase sem pa videla za 8-10.000 (ampak že dolgo nisme preverjala). Mi smo mu potem gor dali še ene blazine (pa ne originalne), da ne leze po stolčku, pa še mehko in toplo mu je v rito in hrbet. Se zadeva kar obnese.
besede - pri nas je še vedno aktualno tatatatata in mamamama - ne da bi vedel, kaj to pomeni, je pa prišel m precej mesecev za t-jem. Je toliko težja izgovorjava.
novoletna jelka - jaz imam že več kot 10 let tako majhno - je velika cca 25cm. Imam okrašeno z lučkami in malimi kuglicami in spravljeno v okrogli škatli od mobitela (vrh upognem navzdol). Zaenkrat bo ta kar pravšnja, saj večje res nimamo kam postaviti - jo bomo imeli pri vseh drugih domačih, da si bo Lev lahko napasel oči, pa še nevarnosti ni, da bi si kaj na glavo stresel (sicer se pa še vedno ne premika in zaenkrat te bojazni itak ni).
zima in sanke - ne obupat. Sem prepričana, da bomo sanke potrebovali in jih bomo šli kupit - ali pa jih bomo naročili dedku mrazu.
samostojno hranjenje - HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
flaška - dajte mi povedat; ali vaši otročki sami držijo flaško, ko pijejo iz nje? Ko je bil Lev star le nekaj mesecev, se je ful trudil, da bi jo sam držal. Zdaj se pa zlekne v naročju kot en kralj, flaške se niti dotakniti noče, mu  jo dam jaz, on pa z rokami krili po zraku, me boža ali grabi za nos, raziskuje moje zobe, ugotavlja, da bi bil mogoče čas, da gre mami k frizeru, ves čas mi skuša sneti očala (zato si jih pogosto preventivno že sama snamem)... Če pa mu rokice usmerim k flaški, da bi jo prijel, je pa takoooo užaljen in zapade v tak histeričen jok. No, saj ga imam namen enkrat pustiti, da bo pač malo lačen in potem jo bo že sam prijel - ker vem, da zmore. Samo zdaj, ko je res že ves čas nekaj bolan že itak malo poje, pa nočem, da hujša še na račun trme.
otroški dodatek - za tiste, ki smo rodile januarja; ravno danes sem se spomnila, da moram v decembru oddati novo vlogo in sem si sprintala obrazec, potem so me pa še po pošti s CSDobvestili, da moram to urediti ta mesec - lepo od njih. Sba prejle z možem na iternetu poiskala najini dohodnini in vse izpolnila, pa bomo spet dobili nekaj tolarjev (ups, evrov) na račun vsak mesec. Bolje nekaj, kot nič.
Hvala vsem za lepe misli in vzpodbudo. Res sem (bila) bolj na tleh zadnje dni. Upam, da se danes vsaj malo naspim, pa bo svet takoj lepši.
Danes imam namen bolj zgodaj odpraviti se v posteljo, pa zaenkrat Lev še kar rogovili. Grem poštimat še 100 malih stvari, preden grem spat.
Lahko noč.

< Sporočilo je popravil sazi -- 6.12.2006 20:43:53 >

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 1583
6.12.2006 21:17:55   
Eviii
sazi, samo, da je malo bolše. ti se kr psovej tle, pa ti bomo kako vzpodbudno povedale. zato smo pa tle, a ne? se bodrimo že več kot eno leto in včasih se mi prou zdi, da ste mi res dobre prijatelce. si ne uspem sploh zamišljat, kaj bi brez vas. upam tudi, da bo lev kmalu bolši in da se znebiš vsaj te skrbi.
hm, dejan je tudi še premajhen za kako samostojno hranjenje. flaško sicer drži, ampak iz nje ne pije. flaško imamo mi samo zaradi cuclja. se malo potolaži z njo. čokolino in rižolino mu morem itak tako gost nardit, da se kr zabetonira na žlico user posted image . drugače ga niti ne povoha.
stolček imam jst lesen in glih gledam, da bi nabavla še enega za v izolo, pri mojih. iščem vsak dan kako akcijo v bc-ju.
zdej imam dejana na kolenih in pišem z enim prstom. on pa zraven mečka eno reklamo. zdej bova šibala v banjo in pol spat. jutri je treba spet zgodi vstat, ker imamo plavanje. pol pa še kr naporen dan. je treba še spakirat zasoboto, da ne bomo kej doma pozabli.
zobka pa drugače še nimamo, bo pa vsak cajt zunaj. da ne bomo več škrbe brbe user posted image

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 1584
6.12.2006 21:32:54   
karin412
Mi smo pa dobili ADSLuser posted image . Nazaj v civilizacijo!

Danes smo bili pri homeopatu (spet). Naši dohtarji so me ponovno razočarali. Pregled ledvičk glede refluksa je pokazal 3 slike ok, 1 pa sum na refluks in zdravnik je odmeril antibiotik kot zaščito za pol leta. No, homeopat mi je dal drugo zdravilo in bomo zdaj to jemali.

Sicer je Ajla zelo živahna, rada tudi nagaja. Veliko se igra in se sama zamoti. Hoče kar naprej stati ali vstajati. Veliko tudi čeblja. Čakamo 2. zobek.

Ajla obožuje kaki, tudi mandarine, hruške in banane.

Stol Trip trap - mi smo ga kupili v Medvodah v rabljeni trgovini, sicer je stol čisto nov, ker so eni dobili za darilo 2 stola, pa so enega prodali. Mi smo v trgovini pustili tel.št. pa so nas poklicali. Ker sem hotela malo rabljenega, sem bila nad novim stolom zelo zadovoljna, dali pa smo 16.000sit (nov je 33.000 sit z zaščito, blazinice nisem kupila, ker se stol maže od hrane in ni praktična).

Flaška - jo drži sama, ima pa ročaje gor. Pa tudi sadje je sama.

Sazi, dobra si; jaz nisem šla ne na srečanje 10. obletnice mature ne na novoletno zabavo na bowling. Ker dojim, se je ne upam pustiti same.

Ursa_p : čestitam! Le kdaj bom jaz začela študirat moja zadnja 2 izpita?!user posted image

Aja, moja šefica me je poklicala in mi kar po telefonu po ovinkih povedala, naj preveč ne pričakujem, da bom prišla nazaj, ker so dobili novo direktorico... oz. naj si začnem iskat službo! Pogovor pa je začela tako, da če si lahko kaj podaljšam porodniško!user posted image
Sranje, pa s.p.-ji. Če nisi vsaj za določen čas zaposlen, ni nič.

Lahko noč, zdaj pa v borbo za spanje, se moram odločiti, da Ajle ne bom več dojila ponoči, ker sem totalno neprespana zaradi prebujanja ponoči (na 2-3 ure se hoče dojiti!).

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 1585
6.12.2006 21:33:43   
Kami
Čao punce,
spet špricam internet tele zadnje dni, ker imam jutri spet en izpit. Tale je med težjimi letos in moram rečt, da me tudi mika, da kar ne bi šla, ker v bistvu ne vem, če bom dala kaj od sebe. Prav zgonjena sem...user posted image  Ampak naslednji rok bo šele enkrat marca, zato se mi zdi vredno, da grem vsaj probat, zadeva je tako ali tako na 3 vprašanja esejskega tipa... We will see...
Nasploh komaj čakam, da bo še tale za mano, potem imam mir z izpiti in predavanji (razen še to soboto) do konca leta! JUPPPPPIIIIEEE! Lahko se končno prepustim novoletnemu filingu. Komaj čakam, da začnem pečt piškote in zavijat darilca. Pa stanovanje imam kt bomba user posted image , ker so mi mojstri prišli dodatne police dans vrtat, pa eno omaro na balkonu sestavljat. Groza, vam povem.
Pa v soboto greva z možkom in dvema prijateljema na večerjo pa mal ga biksat po mestu! user posted image  Joj, se tud tega veselim! Samo ne vem, kdaj mi bo ratal npr. noge zdepilirat pa nohte si uredit. Prav zanemarjeno se počutim....user posted image  Sploh pa bi si morala kaj nove garderobe privoščit, sedaj, ko sem že skoraj na koncu diete (-7kg) in mi vse dol leze (super dober občutek, zgleda pa precej grdo user posted image ) . Ampak vse ne bo šlo.... mogoče kaj drug mesec, ko bojo
razprodaje....
flaška... tudi jaz si želim, da bi Evan sam držal, pa kljub svoji non-stop migariji ne zašteka, kaj bi mu rada dopovedala. Tudi ročaji ne pomagajo... Tupko naš...user posted image
novoletna jelka.... jo bomo delali ta vikend, sem obljubila Liamu. Ne me prašat kam jo bomo dali, da je ne bo Evan sesul. Sem pristala tokrat na plastično, čeprav imam drugače vsako leto naravno. Ravno iz razloga imanovanega nov otrok.
zima... jaz še kar imam upanje. Po moje bomo imeli sneg do maja! user posted image
samostojno hranjenje.... takšnega wunderkinda pa še nisem videla. Kdo je to?
Miklavž in sejmi in lučke... žal še nisem sfolgala. Miklavž je samo včeraj prišel trkat na vrata (moja mami, ki se je potem skrila) in prinesel vrečke z nogavicami in suhim sadjem. Veselje nepopisno! (Liamovo, seveda) Še jutri, pa bo....Mogoče nam rata it v mesto čez vikend. Tudi jaz si že zelo želim malo tega feelinga...user posted image
Trip-trap...jih imam za oba, si ne predstavljam življenja brez. Men jih je prijateljica zrihtala ful pocen od tipa, ki dela tam. Se mi zdijo pa tudi ostali ne-trip trapi, ki zgledajo kot trip-trapi čist ok. TUdi preizkusila sem jih (v restavraciji in pri kolegih) in nimam pripomb.
Norice... joj, boga Bagsi. Pri nas so šle ful lepo mimo pri Liamu, sploh ni bilo nič hudega. Bi rada, da bi jih Evan čimprej dobil, dokler sem še doma.
Ursa_p... čestitke za izpit! Tale pedagogika, ki te čaka, je kar težka, ampak je pa kar dobra snov, tako da ti ne bi smela delat prevelikih problemov. Držim pesti!
Stanje na nogah... zadnjih nekaj dni Evan velikokrat stoji, ne da bi se držal. To sicer počne čisto nezavedno (ko npr. drži v rokah igračo in jo potem prime z obema rokama in se seveda spusti). Prav opažam, da je teh trenutkov vse več in da tudi podaljšuje sekunde stanja. Je prav hecno ga gledat, tako samostojnega.
Zdravje... Evanu teče iz nosa, kašlja, ampak hujšega ni. Enako pri Liamu. Trkam. user posted image  Jima pa res vsaj 2x dnevno zlivam notri fiziološko, ki mu dobro prečisti kanale in ni potem treba nič "ven vlečt", ker samo ven pade. user posted image  Bljek! Mažem ga z materino dušico po prsih zvečer in zjutraj. Pa veliko pije. Upam, da ostanemo čimdlje zdravi!
Punce, sem že prekoračila načrtovan čas za bingljanje na računalniku, zdaj me čaka neskončno dolga noč filozofije in priprav za jutri.....Držte pesti! Eviii, srečen polet na sever in pošlji nam ZIMO!

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 1586
6.12.2006 23:31:23   
taja27
stolček mi imamo Peg Perego Prima Pappa diner in smo zelo zadovoljni z njim. Trip-trap stolčke ponavadi prakticiramo v lokalih, je pa problem, ker Avi vedno drsi rita. V njem je kot pijanček, ker so ponavadi varovalne vrvice predolge. Ko smo bili v Dobrni je bil največji problem prav stolček, ker je vedno manjkala varovalna vrvica. Zdej pa ne vem al Ava ne zna sedet v njem (razvajena zaradi Prima Papa) al je pa mal lena.
Sem pa kupila v Ikei stolček, ki ga imamo pri babi in dediju, samo za 10 EUR (+ 3 EUR mizica) je zelo stabilen in se ga da lepo čistit. Ga bom kupila še za na smučanje. Ga bo še kdo drug lahko uporabljal, sicer imamo pa v planu še sestrco al pa bratca.

ursa_p čestitke za izpit.

služba berem, da greste vse že kmalu delat. Jaz grem šele marca, ker sem v petek še delala, v torek pa rodila. Tako mi je ostalo še ogromno lanskega dopusta, cel letošnji in uradno sem bila dva tedna že na porodniški, a sem še delala. karin412 upam, da se ti bo tole s službo dobro izteklo!!

Kami kaj sem zamudila? Kakšna dieta? Bravo za -7 kg. Pohvalno ni kaj. jaz imam zdaj toliko kg kot pred nosečnostjo, ampak še vedno 15kg preveč. Hormoni so naredili svoje. Ko pogledam svoje poročne slike, sem bila kot punčke. Uf, kje so tisti časi!!

Eviii miren let vam želim, pa se strinjam s Kami 'pošlji nam zimo'! Mi gremo smučat januarja. Tudi če ne bo snega gremo, bomo pa uživali drug v drugem in pohajali na okoli.

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 1587
7.12.2006 14:12:19   
Bonnie_RR
Zdravo!user posted image

Uf, imam zadnje dni malo časa! Skoz je nekaj in potem sem zvečer že ob 9h koma na kavču pred TV-jem...user posted image

Js se tud že (uspešnouser posted image ) spravljam nad študijske knjige, ker me je že malo panika začela grabit, da potem ne bom vsega sfolgala.

trip-trap... Ga imamo zdaj pri mojih (prej smo imeli oba - Primo Papo smo kupili, trip-trapa pa dobili), doma imamo pa plastičnega. Meni osebno je ta boljši in bolj praktičen, lesen pa tud ni slab. Za cene pa sploh ne vem, kakšne so.

samostojno hranjenje... user posted image user posted image user posted image Da bi si sam polne žlice hrane nosil v usta? Ne. Se mi zdi, da je za kaj takega čist prehitro.user posted image

držanje flaške... O, to pa Nik obvlada!user posted image Flaško dobi še samo zjutraj in ko si ga dam v naročje s flašo v roki, si kar sam postreže. Mi vzame flašo iz rok in si jo sam drži. Včasih z obema rokama, včasih se afna samo z eno roko.user posted image Js ga pa medtem opazujem in božam...user posted image

uspavanje zvečer... user posted image Še vedno so pri tem težave, ker se ful joče v posteljici. Potem ga pa ven vzamem in je čist miren. No, zadnje dni sva se navadila, da ga odnesem v dnevno v poltemo in ga pocartam v naročju. Sicer mi Jure teži, da se bo zdej navadil v naročju zaspat, ampak mi to v bistvu niti ni težko, ker se samo vsedem, ga malo stisnem k sebi, pobožam in počasi zaspi.user posted image

Miklavž... Nismo ga šli nikamor gledat, bomo šli pa potem Božička in dedka Mraza. Sem se že odločila.user posted image

zima... Ja, js upam, da bo letos kej od nje, drugače bo tud vzdušje bolj klavrno, nič zimsko, decembrsko. user posted image Ampak še upam...user posted image

eviii... Lepo, da Dejan fajn napreduje!user posted image Zimo nam pa res lahko zrihtaš, zdej ko greš bližje unim, ki imajo kaj besede pri tem...user posted image
Pa fajn potujte!user posted image

bolančki... Pozdravite se!user posted image

Karin... user posted image , da bodo zdravila Ajli pomagala...

No, toliko...

Lp

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 1588
7.12.2006 19:13:17   
marty5
Ojla punce user posted image

Vas berem, napisat kaj pa mi glih ne rata. Tudi jaz sem ena izmed tistih, ki mora počasi pokukat med knjige, saj me čakajo prvi izpiti v januarju. Nekaj jih pišemo kar po netu - se sliši lepo, ampak kr ni. Je potrebno celo sodno razpravo napisat in če nisi na dodiplomcu delal prava, je hudič user posted image . Bonnie_ morda pa te kaj za pomoč kliknem user posted image

Drugače smo bili tudi mi na sistematskem. Jernej ima 77,5cm in 10120g. Vse je super, le mečava se bolj počasi zapira user posted image . Kapljic jemljemo 5 na dan - jaz jih celo 6 dam, če se kaka polije. Kako pa je z mečavo vaših otrok? Eviii - zdravnica je Jerneju povedala, da gre Dejan na sever in nam svetovala, da kar vam oddamo pismo za Dedka mraza user posted image . Tudi Jernej se je najprej drl ko zmešan, ko so ga merili, potem pa je zdravnici delal grimase in se pogovarjal z njo. Eh, te fantine....

Miklavž - mi smo šli na predstavo in sprevod v našo cerkvico, Jernej je dobil tudi manjše darilce. Je bil čisto priden in z zanimanjem poslušal igrico user posted image . Mamo pa je tudi Miklavž obiskal - od možeka sem škornje dobila. Počasi spravljam skupaj garderobo za službo. Ta mesec sem zapravila too much user posted image . Samo moram sproti, če ne......Od prej skoraj več nič nimam - lani si nisem nič kupla.

Uspavanje - jernej se še vedno na rokah uspava. Odkar se dviga in stoji, ne gre drugače. če ga dam v posteljo, je takoj hop gor na ograjci in veselo brusi zobke. Ni šans, da zaspi sam. če ima katera kak nasvet, bo zelo dobrodošel.

Kravje mleko - no, mi smo ga začeli dajat in ni težav. Zdravnica je tudi ok rekla. Zaenkrat še malo redčim z vodo, kmalu bom pa kar poln obrok dala.

Dobrodošle povratnice, čestitke novim zobekom, vse najboljše za obmesečnice in seveda hitro okrevanje bolančkom (Lev, Ajla, Anja - upam, da ni nihče več bolan)!user posted image

Toliko na hitro. Lep večer vsem!

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 1589
7.12.2006 19:58:04   
karin412
Marty, glede spanja - v vrtcu smo uspavali otroke, ki so gor vstajali tako,da smo držali roko močno gor (da ne bi vstal) na teleščku in ga božali. vem, da je tista punčka najprej protestirala, pa smo jo morali polagat na ležalnik, če je vstala, ampak se je potem navadla.

lp, karin

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 1590
7.12.2006 20:53:44   
ninaki
Hej punce,

na hitro vas samo pozdravljam. Moram za knjige. Danes je bil naporen dan. Eneja je dajala zgornja desna enka.... Uf, sem se nahodila in nanosila.... Pa se to ni vedno pomagalo. Hoce v narocje, ga dvignem, pol se pa zvira na vse strani in hoce dol. Ga dam dol, ni dobro, joka, hoce gor. Ga dvignem, spet jovo na novo. Uf... No, na koncu smo le docakali zgornjo desno enko...4. zob!!!! Ostalo vse po starem. Le to je novo, da je vceraj zjutraj odpel spalno vreco in zlezel ven in me pocakal v pizami user posted image

Stol...mi imamo Ikeinega in sem zadovoljna.

Cestitke vsem za izpite, pa za nove zobke!!! Pa za selitev!!! Upam, da so Lev, Ajla in Anja bolje.

Zdaj pa sibam. Uzivajte,

Nina

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 1591
7.12.2006 22:49:08   
natalia
zdravo,

punce hvala za zadnjič, ste mi tako lepo napisale vse, pridne!user posted image

jaz sem ugotovila:
- bejba gre prepozno spat
- sovraži če jo uspavam na rokah; zato ne more zaspat
- zobka sta zunaj
- se odkriva, ker ji je vroče
- pustim jo, da zaspi sama od sebe in grem iz sobe.

to je delovalo zdaj 3 dni zaporedoma in sem se zbudila samo enih 4x na noč, kar pa ne pomeni, da ne bo danes drugače user posted image  se mi pa zdi, da sem zdaj, ko spim dalje bolj izmučena, ko prej ko nisem spala... jaz koza..user posted image

mam par vprašanj(spet):

- zakaj naši na trip trap stolčku tako drsi? zadnjič v gostilni nam je non stop pod mizo lezla user posted image
- Marty5, daj povej bolj podrobno kako mešaš mleko in vodo, katero mleko... reakcije?

steklenička: ni problema, jo obvlada že zelo dolgo, tudi kar se tiče hrane zaenkrat ni problema. včasih stoji in pije čaj, da pa bi ji mleko ponudila v flaški, to pa ne!!

Taja: dobrodošla nazaj in vse ostale pogrešane..

mi imamo zdaj 6 zobkov (aleluja - zgornja dva sta zunaj - po dolgih mukah)

aja, čestitke obmesečnikom in obmesečnicam - še malo pa se selimooooo

malamisha - čestitke

še to: jaz sem se odločla, da grem delat izpit za pridobitev licence za nepremičninskega posrednika, pa me zanima, če je katera to delala oz. pozna koga, ki je to delal?

se beremo, danes pa vse lepo spimo!user posted image

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 1592
7.12.2006 23:02:47   
ninaki
Helou,

spet jaz user posted image Danes ni pravi vecer za ucenje. Nic ne gre v glavo....

Natalia, tudi meni se je na zacetku dogajalo, da sem bila precej bolj utrujena, ko sem spala celo noc, ali pa se samo 1-2x zbudila, kot pa v casih non stop vstajanja. Zdaj, po kar nekaj prespanih noceh je bolje. Ni nemogoce, da organizem rabi, da se navadi na vecjo kolicino spanca. Za licenco pa zal ne vem.

Trip-trap...ga ima tasca. Mali je non stop kot pijanec notri. Zadnjic sem ga z eno roko hranila, z drugo pa podpirala, da se ni dobesedno vlegel notri. Pa je una varovalna vrvica cisto do konca nategnjena.

Grem kar spat! Uzivajte,

Nina

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 1593
7.12.2006 23:03:50   
taja27
Zanima me kaj dajete jesti svojim sončkom. Jaz sem že čisto brez idej.

zajtrk
malica
kosilo
malica
večerja

Hvala.

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 1594
8.12.2006 8:11:28   
marty5
Jutro user posted image

Mi smo imeli burno noč.....razlogov je več. Tudi jaz sem ugotovila, da če dam Jerneja prepozno spat - po 21. uri, veliko slabše spi. Včeraj pa ni šlo drugače, ker je bil popoldan pri tašči in ji je zaspal ob 18:30.....reva ni znala drugače, kot ga pustit. Ob taki uri ga mi drugače zanimiramo in mu spanje preprečimo....

Kolikokrat spijo vaši otroci čez dan? Jernej spi zjutraj okrog 10ih ene pol ure, okrog 14ih pa gre na daljši, cca 2,5 ure dolg spanec. Kdaj spustijo eno spanje in jim je dovolj 1× dnevno?

Kravje mleko - natalia: jaz kupim navadno mleko, ki se mora prekuhat. Prekuham cel liter in ga imam v hladilniku (največ 2 dni). Najprej sem redčila z vodo 1:1 (za 200ml obroka sem dala 100ml mleka in 100 vode), čez nekaj dni pa sem že manj redčila (recimo 140ml mleka in 60 vode). Čez nekaj časa redčenje z vodo opustiš in daš polno mleko.

Obroki - taja:
Mi imamo obroke sestavljene približno tako:
zajtrk: zjutraj spije 200ml mleka

malica: sadni obrok, npr: razno sadje z piškotki, skuta s sadjem (sama pripravim), jogurt s sadjem. Od sadja je vse, včasih kaj poeksperimentiram.

Kosilo: blitva/špinača s krompirjem in mesom;bučka, paradižnik, malo paprike s paštico; zelenjava s kus kusom; brokoli z rižem; polenta in zelenjava; ohrovtova juha s krompirjem; pirini rezanci z zelenjavo in meso;goveja juha, posebej skuham še malo zelenjave in npr. perutko.

Kosila mu še vedno kuham posebej. Vedno pa dam vmes malo peteršilja, česna, včasih kako drugo začimbo, da ima hrana boljši okus in da se tudi Jernej navadi nanje.

Malica: jogurt, skuta s sadjem (odvisno kaj je bilo zjutraj za malico), sirček na kruhu (to nam gre bolj počasi, ker ima le 6 zobkovuser posted image ).

Večerja: mlečno žitna kašica.

Karin - hvala za nasvet. Moj Jernej je zelo trmast otrok in pravi svobodnjak, ki ne prenese, da ga dol tiščim ali kako drugale oviram. Popolnoma znori in se ne potolaži kaj zlahka user posted image . Sicer pa ga probam dat v posteljo še ne čisto v spancu, ampak malo "omaljenega" in ga pol trepljam po ritki, da zaspi. Samo tisto nošenej je vseeno odveč.....Pa je že tako lepo znal sam zaspat....

Toliko zaenkrat - se beremo in lep dan seveda user posted image

< Sporočilo je popravil marty5 -- 8.12.2006 8:25:26 >

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 1595
8.12.2006 9:48:53   
tinkatonka
Živjo!

Včeraj sva bila z možem na službeni zabavi in smo gledali monokomedijo Kolumbovo jajce, igra Mojca Funkl. Predstava je super, igra pa fenomenalna. Smo se lepo nasmejali. Potem pa je bila še pojedina,  mehiška hrana, joj kok sem včeri jaz grešila zvečer. Če ne bi bila na dieti bi si še več privoščila, tko sem pa mal za dušo spet okušala mehiško hrano. Moram rečt, da me je zelo spominjala na pravo mehiško hrano. Sem dve leti nazaj potovala po Mehiki in se prav zasvojila z njihovo mehiško hrano. Seveda je bila tista na ulicah 100× boljša od gostilniške hrane. user posted image  No Anej je bil v varstu dedka in babice. Baje mu je bilo ful zanimivo, ko sta ga umivala in pripravljala na spanje, ko je bilo pa treba jest (flaška mleka), pa baje ni hotel, ker se ni znal naštimati v babičino naročje. In je baje jokal (beri: hotel mamico) no potem ga je babi le nekako prepričala v pitje po flaški in je vse popil na dušek (250ml). Sem kar pričakovala da bo naporna noč, ker večerni ritual ni bil enak in bilo je res tako. Ponoči se je non stop neki prebujal, no na koncu smo ob 2h zjutraj bedeli in sem ga vzela k sebi, kjer se je po polurnem "ritanju" le nekako naštimal pri možu pri ritiuser posted image in ta zaspal. Sem ga ponoči potem samo preložila v svojo posteljico in smo spali do 7h zjutraj, ko je mož kot puščica švignil iz postelje, padel skoraj po tleh, ko je ugotovil, da je zaspal šiht in seveda s tem zbudil in mene in Aneja.

zajtrk  - flaška mleka ob 6h. Zadnje čase to jutranje hranjenje prespimo in mu dam, ko se zbudimo kar mlečno kašico (in seveda vedno zraven še AD3)
malica - ponavadi kak jogurt, skuta
kosilo - je že skoraj vse kar jemo mi. Izogibam se samo stročnicam in zelju v njegovi prehrani, ker ga to zelo napenja. Pa seveda svinjini, ribam, beljaku. Kislih stvari ne mara (solate, kumarice,...). Obožuje pa npr paradižnikovo juhico.
malica - sveže sadje
večerja - rižolino po flaški

mečava...že zaprta. Ampak je rekla, da naj kar dajem AD še do 1 leta. Jaz pridno ubogam. user posted image  
grizenje postelje....alelujauser posted image za tistega ki se je spomnil, da je na ograji posteljice zaščitna plastika. Postelja ni pogrižena, pa še strah me ni, da bi kako trsko v jezik staknil.

držanje flaške....to pri nas že dolgo obvlada. Ko ga dam spat (dopoldan, popodlan) mu dam samo flaško v roke in grem ven iz sobe. Ponavadi se tako uspava in zaspi.

Bolančki....pozdravite se čimprej.user posted image

Darila...jaz sem včeraj nakupila kar nekaj daril, nekaj sem jih naročila preko spleta. Po nekaj jih bo ša še treba it.

Toliko od nas.

Lp Tina

--------
(T. Pavček)

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 1596
8.12.2006 20:56:30   
taja27
Mi smo imeli ponoči party. Ava je žurala od 1 do 4. Po eni uri matranja sva jo vzela v spalnico v najino posteljo in se je ''pogovarjala'' z medvedkom. To je bilo smeha in vriskanja. Pa ne iz najine strani. Midva sva bila v komi. Hvala bogu, da se nam to le redko dogaja. Upam, da bomo nocoj dobro spali. Je pa prvič v spalni vreči.

Marty5 in Tinkatonka hvala za ideje. Mi smo eni tistih, ki smo se dojili po vsakem obroku do 9 meseca, zdaj pa samo zjutraj in zvečer. Ava še vedno je bolj kot ne kašasto hrano, vsaj bolj ji tekne. Zelenjavo ima rada, problem pa je sveže sadje. Ko ji ga ponudim postane popolnoma solzna in kašlja, kot da bo bruhala. Sploh ne vem več, kaj naj naredim. Tako pri nas kraljujejo sadni Frutki in Hipp-iji.user posted image  Ampak mislim, da je boljše da poje sadni frutek, kot nobenega sadja.

spanje: Ava spi čez dan dvakrat ali trikrat po pol ure in je točna ko švicarska urca. Spi po obrokih; ob 10, 13, ob 16 včasih ja včasih ne.
Nočno spanje: zaspimo ob sedmih in spimo do petih, šestih, se podojimo in spimo do sedmih ali pol osmih. Ponavadi ji moramo trikrat ali štirikrat na noč dati dudo in takoj zaspi nazaj. Takšne noči, kot je bila prejšnja so pri nas izjema (enkrat na teden ali dva).

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 1597
8.12.2006 22:39:00   
lolipop
Pozdravljene!

Ko sem brala vaše odgovore glede Trip- Trapa sem se počutila kot ta prava zapravljivka.user posted image  No, lahko bi kupila Stokke-ja v bukovi barvi za pol cene, pa sem se obotavljala, ker ne paše med ostalo pohištvo. Zato sem tudi kupila Ikeinega (za 15 ojrov). In potem seveda iskala 100 razlogov, da kupim Stokketa. Sem malo mahnjena na modern design. Najraje bi živela v prizidku Narodne galerije, sam mi ne pustijo.user posted image  In potem ga vidim v Joan Miroju v Barceloni. Naštimam Lana noter in kocka pade. Kaj naj rečem, culpa mia.

Moj je končno nazaj doma. Lan je imel ponoči spet neke monade, pa sem ga kar mojemu nesla. In je potem pri njem do jutra lepo spal. Mamica tudi.user posted image  

Prehlad - se nam slabša. Danes že kašlja. Sam da ne bo fasal bronhitisa. Prsi mu mažem z Fito balmom, pa še Broncamil je dobil. Ne vem pa, ali ga lahko peljem ven, ali ne? Ali ve vaše sončke peljete ven, ko so prehlajeni?  

Lahko noč.

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 1598
8.12.2006 23:02:09   
taja27
Oj, še enkrat jaz. Sem uspela naložit nove fotke, če katero zanima kako zgledamo zdaj. Geslo je ostalo isto.

(odgovor članu lolipop)
Neposredna povezava do sporočila: 1599
8.12.2006 23:57:23   
Bonnie_RR
Čer!

Moja fanta sta oba že v postelji (vsak v svoji, sevedauser posted image ), js pa še malo strašim tukaj.user posted image Sej potem grem pa tud js v posteljo...

jedilnik...
zajtrk: mleko po flaški (ok.200ml)
malica: sadna kašica (kar imam pri roki, včasih tud poeksperimentiram pa jeuser posted image )
kosilo: razne juhice, pire, testenine, rižota, razna zelenjava, špinača, meso (puranje in piščančje), polenta, rumenjak, tud nasekljano solato mu dam kam malo zraven, razne (ne preveč začinjene) omake...
malica: skutka, jogurt, pol žemlje, kifeljc
večerja: mlečna kašica

Taja... Ful ste fajn!user posted image

mečava... Mislim, da še ni čist zaprta, mi pa zdravnica na zadnjem pregledu ni nič omenila, kako je s tem.

AD3... Joj, ste me spomnile, da moram čim prej v lekarno po novo stekleničko, imamo namreč prazno in mu tako že 2x nisem dala zjutraj kapljic. Drugače smo pa glede tega zelo pridni.user posted image

spanje čez dan... Včasih spi 2x, včasih samo 1x. Včasih je dovolj pol ure in je cel dan mir, včasih potrebuje pa tud 2x po uro in več, da je naspan.
Zaspi pa po navadi okrog 11h in okrog 16h.

spanje... Danes sem ga uspavala samo z božanjem po glavici in se je takoj umiril in počasi zaspal. Ga ni bilo treba jemati iz posteljice.user posted image

sprehodi ob prehladu... Js ne bi nekaj pretiravala s tem, se mi pa ne zdi nič narobe malo prehihat na svežem zraku. Js bi vseeno šla na krajši sprehod.

Želim vam lahko in mirno noč!user posted image

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 1600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Kako otroka vključiti v izbiro šolskih pot...
Nakup šolskih potrebščin je lahko zabavna skupna naloga – če otroka vključimo premišljeno. Preverite, kako mu dati možno...

Dečkova mama.
пеперутка16

Ste fantov penis/mošnjo/kurca obrnili navzgor, preden ste jih povili? In če ste, zakaj?