ursa_p
|
Cer! Ja, ja, ja ... se vedno vas nisem prebrala ... pa saj se vidi, ker ne odgovarjam vsakemu posebaj, ampak samo povem kako in kaj. No, pa zacnimo. Jaz sem danes opravila prvi izpit - izpit fizike in to s 5 (ja, jaz delam prekvalifikacijo, ne faksa, smo se od 1 do 5) ... kar nisem mogla verjet, da sem cisto vse znala. V nedeljo sem namrec obupala nad solo, ker nisem imela tudi 5 minut moznosti, da bi se ucila ... skoz nekaj ... se takrat, ko sem se sla ucit, je Matic zraven pomival posodo, pa Gal se je non stop oglasal ... in sem obupala (ze cetrtkov rok sem prestavila na ponedeljek, v nedeljo pa se do polovice nisem prisla). Potem sem se pa vceraj ucila non stop, ko sem bila "sama" doma. Gal me sploh ni motil ... malo sva se igrala, malo sem pazila kod hodi (da se ne bi zvrnil), pa mi je kar slo. Danes sem predelala vse do konca in sla kar direktno na izpit (2 uri pred izpitom sem sele predelala zadnjo, sicer zelo lahko, snov). V glavnem res super ... se Matica sem presenetila, ker sem si samo sposodila avto in sla (sploh ni vedel, da sem se kaj ucila in sem samo lepo naredila izpit). Izpitov imam v kratkem se kar nekaj, naslednji je pedagogika. Gal je super priden fant, zdej lepo pridno je ... mislim da ze kak dan po tem, ko sem tu jamrala ni vec strajkal pri hrani. Pridno je. Po novem je dobil kaki, pa kislo repo ... sem mu zadnjem dnevu nejescnosti skuhala pire in ga naredila tako kot za naju - mleko, kisla smetana in puter, pa se je kar zmrdoval ... potem sem mu pa dodala kuhano repo in je mljaskal ... tako dobro je bilo. Do sedaj je tudi pri nama dobival pire, ampak nikoli za cel obrok - le par zlick. No, flekov ni dobil, tako da ga mleko ocitno ne moti. Je bilo pa na zalost alpsko mleko, ker drugega nimamo. Vceraj sem obema skuhala pire in repico in je skoraj cel kroznik zmazal sam. Drugace se ne je z nama, mu se vedno v vecini kuham posebej. Danes je po novem dobil tudi kus kus. Aja, pa v zelenjavno juhico mu dodam malo psenicnega zdroba, da se zgosti ... mi je mami rekla, da ona to doda skoraj vedno v zelenjavo juho (pa so vedno zelo dobre) in je Gal ful jedel. Glede skutic je pa tako ... dobi vsake toliko eno, ampak samo eno (prej je pojedel 2 na obrok), tako da se ne more prenajest. Tudi jogurte dobiva, ampak zelo redko. Na zadnje sem mu ga zgostila z rizolinom, ki se mesa z mlekom. No, bruha ne vec ... se mu vsake toliko dvigne in zaleti, ampak bruha pa zaenkrat ne .... upam, da tako tudi ostane in da se se izboljsa. No, vmes sem sla ze sina uspavat ... se je zbudil in krical, krical ... pa ga je bilo potrebno najprej ornk pocrkljat, sele nato je dovolil, da sva mu dala zajest. No, potem sva skoraj skupaj zaspala, ampak pri meni gre to bolj tezko, tako da sem ga pocakala, da je zaspal, potem sem ga pa odnesla v posteljo .. ampak se je zbudil in se zdej kobaca po postelji ... verjetno bo sam zaspal. Plazenje ... uh, kako zdej siba .... kot sneta sekira ... pa gor pa dol, pa gor pa dol - obvlada. Sploh pa leti proti pasjim piskrom ... trenutno v stanovanju ni boljse stvari (spajza je pa takoj za njimi). Tako siba tja, da komaj sam sebe lovi. Potem pride tja, hop, je ze na nogah in potem tapka po posodi (ce je pa voda notri je pa se bolj zanimivo, ampak jo odstranim, da ne bi bil cel moker). No, v nedeljo, pa na ta nizkemu stojalu ni bilo nobene posode noter, se je pa na tavelikega spravil ... pa se je vse skupaj zrusilo ... Gal je pristal pod stojalom ... pa ni bilo hudega ... se je prestrasil, drugace pa ni bilo nic narobe. Kaj znamo .. vsako stvar, ki mu jo pokazem na novo si jo takoj zapomni. Ve kje ima oci rozice (ki jih je dobil za obletnico), danes je dobil balon in tocno ve kaj je to, v sobi ima skatlo na kateri je ostrzek narisan in tudi to ve ... v glavnem vse, kar ga naucis, to zna. Pa "tam gor" zna ... vse kar je visoko tako gor pokaze z roko. Res je ze dojemljiv in meni je super. Miklavz ... vceraj smo ga v Hali A zamudili, na Aleji mladih je bil pa par minutk, pa se to par minutk prej kot so napovedali in smo ga kljub tocnosti zamudili! Danes smo sli v Spar, pa ga je videl in je ful gledal. Mu je bilo kar zanimivo, ko je videl Miklavza, hudicka ali angelcka. Drugace pa ni dobil nic pametnega ... sva mu mislila sal kupit, pa nisva nasla nic posebnega, sva mu pa kupila helijev balon. Sicer pa se za Miklavza pri nas ne obdarujemo kaj dosti (ponavadi kako malenkost, pa sadje in sladkarije). Od tasce je pa tisti stolp dobil od Chiccota, ki se krogci gor po velikosti zlagajo in mu je kar vsec. Od moje mami pa samo sadje in frutke. Bojo potem vecja darila za bozicka in dedka mraza. Zobje ... ja, ce bi bilo po moje je prisel 5. zob ven predvcerajsnim ... 3.12., ampak Matic in tasca pravita, da je se ena malenkost cez in da se ni popolnoma prebil dlesni .. bomo videli ... cuti se pa zaenkrat res nic, ceprav je cisto cisto bel. Ne vem ... bomo videli. V soboto smo imeli tisto srecanje, ki sem ga zorganizirala - stara druzba in nas je bilo presenetljivo veliko (14) ... samo dva sta manjkala, pa od enega punca, drugace smo bili pa vsi. Je bilo kar lusno, dokler se punce niso zacele zmisljevati kam bi sli ... na koncu smo pristali v Baru in me je po parih minutah kar odneslo ven (bi mi glavo razneslo, ce bi se malo casa ostala noter), pa smo sli domov. Vceraj pa sva si ogledala 5.zensk. com ... NORO ... se ze dooolgo nisem tako nasmejala, pa Matic in moj brat tudi (je mami vsem trem karte kupila) ... res hudo. A veste kaj je bilo pa najbolj zanimivo ... je nekaj sprasevala pri kateri je pa tako (nekej dobro, pa ne vem tocno kaj), pa zacne Matic mene pod roko suvat naj dvignem roko ... nakar ona pove nekaj na ta nacin ... ja, ja ... vam bi radi oni roko dvignili .... nekaj podobnega. V glavnem res je bilo super. Se nekaj bi vas rada vprasala ... a je mozno, da otrok pri 9-ih mesecih cisto sam je ... se pravi z zlico zajame na primer krompir in si ga nese v usta ... meni se zdi to cist nemogoce. To, da nese sam zlico v usta se ... to, da pa ve, da mora najprej hrano zajeti iz kroznika in jo potem nesti v usta ... se mi zdi pa za 9. mesecnika res ekstra kmalu. Kaj pravite? No, toliko od mene ... ura je ze zdavnaj za spat! Lahko noc, pa upam, da vas kmalu preberem, da vidim kako ste. Lp, Ursa
|