Kami
|
Čao punce! Kolk pa pišete!!! Sem rabila več kot uro, pa hitro berem! Vas ignoriram, ker se skušam učit za naslednji izpit (aja: prejšnjega sem naredila z maximalnim številom točk). Ga imam v četrtek, potem pa upam na mir do konca decembra. Tako rada bi se vrgla že v okraševanje, pa voščilnice, pa darila. Tako pa sem z mislimi napol v knjigah na pol pa v praznovanjih... Sneg... ja ta tud men manjka. Ampak si pa mislim, da je še dobro, da ga ni, če ne bi me še bolj ven vleklo, stran od knjig. Tako da sem ga naročila, da lahko pada po četrtku! Malamisha.... čestitke. Men tud kr toplo rata, ko slišim za kako novo. Porodniška... se mi izteče 17.1. Sem vložila prošnjo za podaljšanje. Na račun, da je bil prezgodaj rojen, pa da je imel operacijo trebušne kile. Se mi zdi, da nimam glih veliko možnosti, da jo dobim, ampak bomo videli. Kakorkoli že, v službo ne grem, ker mi pogodbe niso podaljšali. V bistvu mi to pride zelo prav, ker bi rada končala fax. Tako da mislim, da bom šla v službo septembra, če jo bom dobila, seveda. Taja27... welcome back še enkrat! Dimenzije... sem ga šla zmerit, ko sem nesla dokumente nazaj. Teža 8050g, višina 73. Je drobižek, ne?! Pa skoraj 11 mesecev ima! Sicer, ko ga nosim v 3. štuk se mi zdi težek 20kg. Ko ga pa gledam, kako dirja po stanovanju sploh ni čudno, da vse pokuri! Hrana.... ni da ni. Je čisto vse. Zdaj mi že kar sam pove AmaAma! Ko sliši, da začnem kaj po loncih mešat, je že zraven in njegov amaama. Mi je odprl vrata od pečice (sicer hladne) in padel spodaj in se lopnil po buči. Z izbirčnostjo torej sploh ni težav, več težav je s teksturo hrane. Če mu npr. lomim banano ali košče hruške ali kivija ali mandarine (brez lupinc) sploh ni štale. Lepo scmoka in poje. Če pa je v zmiskani hrani kak košček, mi pa bruhne. Zadnjič ga je ziritral RIŽ, ker sem mu dala nezmiksanega (pa je bil ful mehek) in mi je bruhal že po prvi žlici. Upam, da je to posledica neimetja zob do prejšnjega tedna in da se nam uredi. Sicer pa je zdaj že drugi zunaj! Teli odgovori pa bolj na kratko: - kdaj gredo spat zvečer? Med 7. in 8. uro. - kako imate postlano posteljico (oz.kako izgleda posteljica- razni dodatki, rjuhe, koce, igrače, mate dvignjeno vzglavje, povšter) Jogi rjuha, kovtr na koncu nog (ki ga ne uporabljamo), en pliško, obrobe okrog - tiste, ki imate zimsko vrečo, kako se obnese pri obračanju otroka med spanjem? Imamo jo, jo pa ne uporabljamo , ker znori notri. Oblečen je v tankega pajacka, čez ima še plišastega. Ni pa nič pokrit. - kako jih uspavate in kako dolgo? Hvala bogu ali ne vem komu: damo ga v posteljo in SPI - kolikokrat čez dan spijo in kdaj? 2x na dan. Od 10h do 11h in od cca 14.30 do 15.00 - kolikokrat in / ali jih hranite ponoči? Flaško dobi nekje med 4. in 6. zjutraj (odvisno,kdaj se pa pač zbudi), se pa tudi zgodi, da mu uspe zdržat brez do jutra (se pravi med 7. in 8., ko vstanemo). - kako se spopadate s trmo? Preusmerjanje pozornosti je najboljši način za tako majhnega otroka. On še ne šteka. Prav je, da se mu reče ne, tega ne smeš, ajs ipd.. Ampak, če otrok ne odneha (in ponavadi ne), je najbolje preusmeritev pozornosti (druga igrača, drug prostor, druga aktivnost). Deluje brez problemov - če se sredi noči budijo večkrat, kako jih uspavate nazaj, imate v sobi kakšno sedišče, jih nosite... Se zbuja. Dajem mu malo sladkan čaj, včasih tudi vodo. Mažem s Calgelom, ker se zbuja predvsem zaradi bolečin. Ko ima "bolečinski" jok, ki se ga ne da pomirit mu dam Calpol - koliko od vas ima otroke, ki mirno spijo celo noč? Če ga ne matrajo zobje, nam uspe do jutranje flaške - tiste, ki imajo te otroke, kako jih uspavate in kaj zvečer jedo? Skratka, uspavam ga torej ne. Je pa pri nas obred: večerja (mlečno-kašasta varijanta v vseh možnih oblikah), kopanje, flaška, postelja. Včasih se pridruži bratcu pri risanki (beri: zadržujem ga v mojem naročju, da ne gre lizat televizijski ekran - kar sicer izjemno rad počne ). Sicer pa se z mojima fantoma lepo razumem. Taka luštna sta. Liam je imel včeraj nastop v vrtcu. In valjda so mi šle solze po licu, ko je tako lepo odgovarjal na vprašanja, igral, plesal, pel. In kar videla sem, kako so mu žarele oči, ko so mu zaploskali (je bil prvi na vrsti). Kar pokonc ga je metalo! (mene pa tud, jasno ). Evan pa je strašen dobrovoljček. Ki samo čaka, da ga kdo pogleda, da lahko začne komunicirat z njim. Uživam z njim kjerkoli sem. Sam smeh ga je. Zelo je nezhteven (v primerjavi s tem, kako je bil Liam). Včasih bi si želela, da bi bil bolj crkljiv. Je pa zato strašansko dejaven, ena taka mala suha migajoča rita v žabicah, ki samo šviga gor in dol po stanovanju. No, to je bila mala epopeja o mojih škratih, ne me vprašat, kako sem prišla do nje! Aja- že vem, ker bi se v bistvu morala učit zdele! Bodite lepo! Vi in vaši mladiči!
|