|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006
30.11.2006 22:40:21   
sazi
No, se samo malo pritožim, da ne pišete, pa že komaj dohajamuser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: natalia

- kdaj gredo spat zvečer? okoli 8ih
- kako imate postlano posteljico (oz.kako izgleda user posted image  posteljica- razni dodatki, rjuhe, koce, igrače, mate dvignjeno vzglavje, povšter) pod glavo ima pleničko (ki jo včasih med uspavanjem zgužva, ampak ponavadi ne), pod rjuho ima pa še nepremočljivo podlogo (tisto ta bombažno, ampak samo pod glavo, ker ima pod glavo včasih mokro - pojma nimam, kaj počne - mu moram včasih po nekaj minutah njegovega uspavanja pleničko zamenjat, ker je tako mokra - tista pod glavo, seveda), pa obrobo ima na posteljici, pa pri glavi 2 igrači. Vzglavje ni dvignjeno.
- tiste, ki imate zimsko vrečo, kako se obnese pri obračanju otroka med spanjem? spi v bodyju, pižami in vreči brez rokavov, ki ni ravno debela. Usesti se še ne zna, tako da ne vem, če ga kaj ovira, obrača se pa s trebuha na hrbet in obratno brez problema. Dodatno ga pokrijem samo, če je res mraz (kovter in prevleka čakata v omari - kaj sem ju sploh kupila - pač v dragem kompletu z obrobo - GRRRR)
- kako jih uspavate in kako dolgo? - včasih zaspi po 5ih minutah, včasih traja 3/4 ure. Včasih popolnoma sam, včasih pa ga moram prihajat mirit, mu guncat rito, ga božat po obrazu. Pojma nima, od česa je odvisno. Včasih ga guncam, božam in še pojem zraven - se čudim, da še bolj ne znori.user posted image
- kolikokrat čez dan spijo in kdaj? - ponavadi 2x, odvisno kdaj vstane, kako dolgo spi in kaj se mu dogaja. Danes npr je spal ob 11ih dobre pol ure in ob 15ih 3/4 ure
- kolikokrat in / ali jih hranite ponoči? obvezno 1x, je pa to lahko ob pol 1ih, ob 5ih ponavadi pa nekje vmes
- kako se spopadate s trmo? težkouser posted image , včasih ga mirim, včasih preusmerim pozornost, včasih ignoriram
- če se sredi noči budijo večkrat, kako jih uspavate nazaj, imate v sobi kakšno sedišče, jih nosite... nosim ga ne, ker znori. Če se prebudi do konca pomaga guncanje rite ali božanje, če se pa zbudi, sem pa pečena - pokonci uro do dve, ampak zadnje čase se to ne dogaja - že trkam. V sobi pa nimam ne prostora ne sedišča. Hranim ga v dnevni na kavču, kaj je manj kot meter od njegove sobe.
- koliko od vas ima otroke, ki mirno spijo celo noč? - pri nas ni takega, ima pa sestra doma 2user posted image  (skoraj 3letnika in polletnico)
- tiste, ki imajo te otroke, kako jih uspavate in kaj zvečer jedo? - menda nič posebnega. Po mojem tudi ni fora v hrani, niti v uspavanju.

Sicer pa, glede na to, kakšne težave s spanjem imam jaz, sem lahko samo srečna, da Lev sploh spi. Zadnje čase ni variante, da zvečer zaspim. Še po dveh, treh urah sem budna ko sova, utrujena pa tako, da se mi kar megli. Upam, da bo današnja noč kaj boljša.
Lahko noč

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 1551
1.12.2006 6:23:43   
sasa30
Pozdravljene!
Tudi jaz se že dolgo nisem oglasila. Razlog? Z eno besedo: GUŽVA... iz dneva v dan več obveznosti, več dela, več vsega...
Čestitke user posted image user posted image user posted image  vsem nosečkam! Mene je želja po tretjem otroku minila, pa ne, da ni lepo imet otrok, enostavno mi ta večji (dobrih 5 let) požre toliko živcev user posted image , da mi jih prav nič ne ostane. Se mi zdi, da plačujem dolg za nazaj - dobesedno smo preskočili obdobje trme in uveljavljanja svoje volje - no, pa ga imamo zdaj in to v hudi obliki user posted image . Ah, pa saj bo bolje.

Da na hitro še poročam glede Zale, ki čez 5 dni dopolnila 9 mesecev.
GH - poje vse, kar vidi in doseže, in to v nenormalnih količinah!
Spanje - user posted image , noč prespi od svojega 10. dneva (težko meni, a?!), na prste ene roke lahko preštejem, kolikokrat je bilo treba ponoči vstat. Spat jo dam ob 19h (komaj dočaka), samo položim jo v posteljico, dam dudo (eno v usta in eno v roke) in že spi. Potem spi tja do 7h, 7:30, čez dan pa še 2x zaspi (8h-10h in 12-14h).
Plazenje, postavljanje na noge - celo stanovanje je njeno user posted image ! Plazi se že kar hitro, na noge se tudi hoče posavljat, pa ji ne uspeva ravno najbolje, ima še težko rito. Ji malce pomagam in je vsa srečna.

Ajs - zelo dobro razume besedico ajs in jo tudi upošteva user posted image user posted image . Seveda je potem vsa užaljena in joka kot dež, ampak se obrne in gre stran (na primer od televizije - jo imamo precej nizko).

Kopanje - še vedno se kopamo vsak dan, saj tako očitno uživa v vodi, da ji nimam srca odvzet tega užitka. Kopamo pa se seveda v ta veliki banji, saj je tista otroška že zdavnaj premajhna. Najbolj srečna je, če je zraven starejši bratec user posted image .

Zgovornost - sicer kar naprej nekaj žužlja, ampak izgleda pa, da ji je najbolj pomembno, da dobi za jest. Takrat namreč vpije MAMAM MAMAM

Zobje - še vedno ostajamo pri dveh, ki jih je dobila že 3 mesece nazaj. Slini se za znoret, jaz pa še kar čakam in čakam, pa ni nič kaj novega v malih ustkih.

Konec porodniške - sem že dolgo v službi na 4 ure (od 12.5.), meni paše, le včasih me malo zabije in sem zelo na tesnem s časom. Uradno končam porodniško 26.1., a neke hude razlike ne bo (sem namreč pri dveh delodajalcih in eden izmed njiju je moj oče - kako je pri družinski firmi, si pa lahko predstavljate user posted image )

Toliko za zdaj, moram Matica popedenat (je pokonci že od 5h). Danes upam, da bo en krasen dan - namreč nimam nobene službene obveznosti in bom dan izkoristila (poleg nujnega pospravljanja) za potepanje z mojo malo princesko.

Vsem želim lep dan!

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 1552
1.12.2006 10:18:42   
pika-poka
pozdravljene!
joooj mene pa že res doooolgo ni bilo tuki gor!..sicer vas berem prav vsak dan...potem pa ko je treba kaj napisat pa vas vse lepo pozdravit pa zmanjka časa!..

med tem časom ko sem bila odsotna smo pokopali mojo "mačeho" (očetova 10-letna partnerka)..je bilo kar presenečenje...je v štirih dneh odšla...kar grozno. za sabo je pustila dva otroka eden je sicer starejši (27 let)..in ima še očeta živega...mlajši pa je star kot moja sestar 16 let in je brez staršev ostal, ker mu je očka umrl v prometni nesreči ko je bil še majhen.....groza!!!!!!je bilo kar žalostno...še posebaj ker sem videča mojega očeta čisto sesutega in žalostnega....

druga stvar je ta da sem začela delat...za 4-ure,čeprav mi porodniška poteče 9.1.07. sem dobila priliko za službo v enem kozmetičnem salonu tukaj v portorožu in take ponudbe nisem mogla spustit, že zaradi tega, ker tukaj sploh ni ni nobene možnosti da bi dobila kakšno drugo službo....sploh pa v moji praksi.vse gre preko vez...kot povsod najbrž.tako da smo se morali po hitrem postopku navaditi da mamice ni doma 4-5 ur...vam povem da mi kar paše...nisem sploh več živčna in se vse pozna tudi na Klemnu...sploh ni več tako tečen in je boljše volje...in ko pridem iz službe prav zavriska ko me vidi!!!mi je teko lepo!..da vem da me pogreša!....tako...

jaz sem zdaj malo prestavila uro spanja.---gre spat med 20 in 21 uro..ker ga drugi ne znajo še uspavat..ampak ga bomo tudi to navadli...

cele noči še ne prespi..samo včasih, če se zmotiuser posted image ...ko pa se ponoči zaspi mu dam dudo on se obrne in zaspi nazaj.,.če to ne zaleže mu dam muziko..če pa še to ne je ponavadi žejen..tako da mu dam malo vode...

jaz ga imam še vedno samo v pižamici..ker je tukaj dol še vedno tako vroče...Klemen noče biti niti pokrit..

uspavanje-pri nas laufa tako da ga skopamo..pa zobke umijemo..pa damo malo kakavčka pol pa dudica, v posteljico in muzika...pa že drnjoha. seveda je včasih poterbno več časa da zaspi..včasih pa takoj..odvisno od dneva.

trma...-jaz mu probam razložit in preusmerit ...včasih pa tudi ignoriram....

GH-vse jemo in smo prav pridni, kar se vidi tudi po kilahuser posted image

skozi pa hoče hodit...res non-stop...sem pa bila vzztrajna in sem ga navadila na hojico ker drugače bi meni križ odpovedal...njemu pa je tudi fajn, ker se lahko pomika po sobi in se khrati uči ravnotežja..tako da sedaj naredi že dva koraka sam...user posted image

ponoči se ne hraniva že kar veliko časa...ker se je Klemen sam odstavil...najprej je ukinil obroke ponoči...potem pa postopoma še preko dneva...nehal se je dojiti pa že pri 6.mesecuuser posted image ...

lep pozdrav vsem

(odgovor članu sasa30)
Neposredna povezava do sporočila: 1553
1.12.2006 10:54:31   
tinkatonka
Hojla punce!

Danes bo moj post zelo zelo dolg. Najprej da odgovorim na vsa vprašanja in da napišem še kaj dogaja pri nas.

- kdaj gredo spat zvečer? Od 20h-21h
- kako imate postlano posteljico ? Jogi oblečen v rjuho, pod rjuho Racmanova nepremočljiva podloga. Spi z ninico (navadna gladka kaliko plenička).
- tiste, ki imate zimsko vrečo, kako se obnese pri obračanju otroka med spanjem? Ga je motila do pred kratkim, ko se v njej tud na noge ni mogel postavit, kar je bilo meni zelo všeč, saj ni jokal ob ograjici. Zdaj tudi stanje v vreči obvlada.
- kako jih uspavate in kako dolgo? Zvečer dobi flaško. Ponavadi zaspi ob hranjenju, če ne, prebremo pravljico, se malo pocrklamo, ko je že čisto koma, ga dam v posteljico in grem iz sobe, po kratkem pogovarjanju in vrtenju po postelji zaspi.
- kolikokrat čez dan spijo in kdaj? Spi 2× na dan po cca 1h.
- kolikokrat in / ali jih hranite ponoči? Hranim ga izključno po 5h. Tudi če se prej zbudi, mu ne dam za jest, ampak ga drugače potolažim. Ponavadi jemo ob 6h in nato spimo še kako urco.
- kako se spopadate s trmo? Mami je bolj vztrajna kot on.user posted image
- če se sredi noči budijo večkrat, kako jih uspavate nazaj, imate v sobi kakšno sedišče, jih nosite... ? Dam mu za pit. Ponavadi to zaleže. Če ne, mu dam dudo, ki jo ponavadi flikne ven in joka dalje. Potem ga vzamem ven se usedem na posteljo (spimo v isti sobi) in ga uspavam v naročju. Ga ne zibam in ne nosim, samo pocrklam. Ko zaspi, ga dam takoj nazaj v posteljico.
- koliko od vas ima otroke, ki mirno spijo celo noč?  Kaj je že to spanje??? Še vedno se zbujamo min. 1× na noč.

Mogoče ena stvar, ki je pri nas bistvena za boljši spanec je »vlažilec zraka«. Ga imamo prižganega skoraj vso noč.

Ursa_p….cestitke za obletnico.user posted image

Ezi…upam da ti podaljšajo porodniško.

Sneg….komaj ga čakam in sem kr mal slabe volje, ker je tako »gnila« zima. Zima je namreč moj najljubši letni čas poleg pomladi, ampak zima s snegom, da ne bo pomote. Tukaj v bližini, ko je sneg, naredijo tekaške proge, po katerih veselo tekamo vsako leto. Letos bolj švoh kaže s snegom, ampak upanja še nisem izgubila. Mogoče ga pa Miklavž prinese.

Enej…čestitke za zobek in naj »sosed« hitro prikuka ven

Stanje…no evo naš mali nadobudnež zdaj preizkuša svoje meje in stoji. Se zaigra ob zaboju z igračami in nato spusti rob zaboja in stoji. In čaka al bo padel na rit al ne. In to počne vsak dan večkrat. Danes je v roku 2h ur igranja vsakih 10min stal. Je vedno bolj stabilen in to tudi brez copatk. Tko da je tudi stanja na prstkih vedno manj.

Pleničke pretty baby….a jih katera uporablja. Sicer so malce dražje od Mullerjevih samo meni so veliko bolj všeč, ker niso tako debele. Danes jo je imel tudi čez noč in je zdržala tudi jutranji kakec.

Anej spi že kako urco, za kosilo se mesek že taja, samo še skuhat bo treba eno zelenjavno-mesno župico zanj, potem bova pa mogoče kidnila na kratek sprehod. Avto sem posodila tastu in moj "skrbni" mož ni dal vozička ven, tko da bova mogla situacijo reševat z ruzakom.

lep dan vam želim.

TIna

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu pika-poka)
Neposredna povezava do sporočila: 1554
1.12.2006 18:17:08   
Eviii
čaw user posted image .
no, kot vidim, je kr neki novih tem odprtih, pa bom še jst pristavla svoj (oziroma dejanov) lonček user posted image user posted image user posted image .

- kdaj gredo spat zvečer? mi smo pa pravi žurerji - v postlo ga ne uspem spravit pred deseto, največkrat okoli desetih in pol 
- kako imate postlano posteljico? postlco smo končno dali na najnižjo stopnjo, čeprou še ni nevarnosti, da bi se dejan dvignu; drugače ima pa racmanovo nepremočljivo podlogo, pa jogi rjuhico, vzglavnik (tak mičkin, ki smo ga dobili pri jogiju iz kokosovih vlaken) in tenko rjuhico za čez in tanko dekico; igračke ima ob nogicah; ponavadi spi odkrit, ker mu je prevroče
- tiste, ki imate zimsko vrečo, kako se obnese pri obračanju otroka med spanjem? v vreči je spal samo enkrat - oziroma je poskušal spat, pa smo jo ukinli, ker je blo eno samo grozno dretje; spi v tenki pižamici al pa v bodiju in žabicah
- kako jih uspavate in kako dolgo? z uspavanjem sm že zdavnaj obupala; povanadi zaspi okoli sedmih za eno urco in pol je še dve urce buden; drugače gre pa z nama v sobo, pa vsi trije beremo in se igramo; ko je ura že preveč, ugasneva luč in se nardiva,da spiva - prej al slej dejana zmanka; ima pa v najini postli par igrač (ropotuljice, ob katere se obvezno sredi noči zaletim in zbudim oba z možem user posted image ); če to ne pomaga, je pač joška v ekstremnem primeru vedno dobrodošla 
- kolikokrat čez dan spijo in kdaj? te dni je dejan utrujen in čez dan zaspi ene dvakrat (lahko tudi trikrat) po pol urce; smo pa imeli obdobje, ko je čez dan dvakrat zaspal po 10 minut 
- kolikokrat in / ali jih hranite ponoči? hm, to je pa zanimivo; dejan ponoči hoče samo joško; hrani se odvisno - včasih samo enkrat ponoči, včasih pa na eno urco (največkrat ga ponoči podojim okoli trikrat); nič druzga ne pali, niti duda 
- kako se spopadate s trmo? pr meni trmari, pa težko kej doseže, pol gre pa izsiljevat možeka al pa moje user posted image  
- če se sredi noči budijo večkrat, kako jih uspavate nazaj, imate v sobi kakšno sedišče, jih nosite... ? dejana uspava nazaj samo joška; ponavadi, ko se prvič zbudi, ga prnesem v najino postlo, mu dam joško in po par minutah oba spiva, pol pa samo menjam joško sredi noči, ko naslednič tuli; nosim ga ne 
- koliko od vas ima otroke, ki mirno spijo celo noč? jst ne (pa smo lepo spali do 4. meseca)

drugače pa:
zobov nimamo.
dejan ima zdej sindrom plezanja po mami in tatiju. naju izkorišča za dvigovanje. ta naša mala lenobica, ki se noče plazit in se niti sam ne dvigne iz ležečega položaja. po mojem bomo tudi mi šli v razvojno. me zanima, kaj mi bo zdravnica rekla v sredo na pregledu. sicer pa je lahko na trebuščku kr neki minut, kar je pravi rekord, ker ponavadi ni zdržal več kot par sekund. pol se pa ponavadi obrne na hrbet in začne tulit, da ga je treba dvignit.
jutri gremo (če bo lepo vreme) z možekom v lipico. ima turnir, pa ga bomo šli spremljat. pa konjičke gledat.
jst upam, da bomo na švedskem deležni kej snega. jst sicer obožujem toplo vreme in zima ni moj najlubši letni čas, sneg pa obožujem.
počasi bom šla h kolegici, ker je rekla, če pridemo na eno pijačo k njej domov. bomo ženske spet malo klepetale user posted image .

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 1555
1.12.2006 18:29:46   
Bonnie_RR
Uf, ste pridne! Sem potrebovala 1 uro, da sem vse prebrala!user posted image

Da kar začnem...

Enej... Čestitke za zobek! user posted image user posted image user posted image Mi pa še kar vztrajamo pri 2...

pleničke Pretty baby... Jih nismo sprobali, tako da ne vem, kakšne so.

natalia... Odgovori na tvoja vprašanja...user posted image

- kdaj gredo spat zvečer? Med 7. in 8. uro.
- kako imate postlano posteljico (oz.kako izgleda user posted image  posteljica- razni dodatki, rjuhe, koce, igrače, mate dvignjeno vzglavje, povšter) Posteljica izgleda približno tako, da ima kar nekaj mehkih igračk, obvezno pleničko zraven, vzglavje ima ravno, do vselitve ni imel povštrčka, zdaj mu ga je pa Jure dal zraven in sem ga kar pustila. Spi v spalni vreči, če ima hladne rokice, ga po nogah pokrijem še z odejo (ki si jo pa tako čez 5 sekund dol zbrca). Na posteljici je imel do včeraj še zvezdico, ampak sem mu jo dala dol, ker mi jo je dol vzel, tolkel z njo, pa še gledal v svetlobo povrh.user posted image
- tiste, ki imate zimsko vrečo, kako se obnese pri obračanju otroka med spanjem? O, Nika vreča pri obračanju niti malo ne ovira. Je v njej tako gibčen, kot brez nje.user posted image
- kako jih uspavate in kako dolgo? Ga v bistvu sploh ni treba nič uspavat, ker ga po večerji preprosto položim v posteljico, dam v vrečo, mu dam dudo v usta, pleničko v roke in ga polupčkam. Včasih sem mu zraven še zvezdico prižgala, zdaj je pa niti ne potrebuje več. Potem pa še baby phone vklopim in grem iz sobe. Velikokrat zaspi takoj, včasih se pa tud zgodi, da ga je treba it parkrat položit nazaj, ker veselo skače po posteljici gor in dol. Če se to zgodi, ga je treba max 3x položit nazaj, potem pa omaga in zaspi.
- kolikokrat čez dan spijo in kdaj? Čisto odvisno. Včasih spi 2x po uro in več, včasih spi samo 1x pol ure. Res ne vem, zakaj je tako različno s tem dnevnim spanjem.
- kolikokrat in / ali jih hranite ponoči? Ponoči ne je.user posted image
- kako se spopadate s trmo? Pač vztrajam in mu skušam preusmerit pozornost. Včasih ga pa sploh ne "šmirglam" in mu stvar ni več zanimiva. Je pa res, da zaenkrat neke grozne trme še nismo doživeli.
- če se sredi noči budijo večkrat, kako jih uspavate nazaj, imate v sobi kakšno sedišče, jih nosite... Ponoči se resnično zelo, zelo redko zbudi. Če se pa že kdaj to zgodi, pa duda takoj pomaga in zaspi nazaj.user posted image
- koliko od vas ima otroke, ki mirno spijo celo noč? Smo med njimi.user posted image
- tiste, ki imajo te otroke, kako jih uspavate in kaj zvečer jedo? "Uspavamo" kot sem že zgoraj napisala, za večerjo pa tamali dobi mlečne kašice (grisolino, keksolino, frutolino, rižolino, čokolino, gris z banano) na žlico. Se pa kdaj zgodi, da zvečer poje bolj malo in vseeno spi normalno, tako da pri Niku to dvoje ni ravno ful povezano. Včasih poje tako malo, da potem samo čakam, kdaj me bo ponoči ves lačen zbudil, on pa lepo spi do jutra.

Upam, da sem ti kaj pomagala...user posted image

stanje... Nik je danes večkrat poskušal stati brez opore.user posted image Sem bila čist presenečena in osupla. Se je z igračo zamotil in jo prijel z obema rokama naenkrat. Po parih sekundah pa na ritko padel. Je pa že precej samozavesten in si vsak dan več upa...

"faza mama"... Kaj pa vem... Včasih (sploh kadar se zjutraj odpravljam od doma) se začne jokat, ko me ne vidi, ampak ne za dolgo. Malo zajoče, potem pa neha. Sem pa opazila, da večkrat plazi po meni in steguje rokice, da hoče v naročje. Potem ga pa dvignem in se izmotava iz naročja. Kot da ne bi vedel, kaj hoče...user posted image

v kopalnici... Zaenkrat še nimam "opazovalcev".user posted image Ko moram na wc, ga dam v stolček ali kinderpet. Prej mi je pri tem zelo prav prišla stajica, zdaj pa je nimamo zaradi prostora (je ostala pri mojih).

podolgovata previjalna... Je tud kar fajn. Sem mislila, da ga bo težko previjat (prej sem imela taveliko, zdaj smo jo pa "zmanjšali"), pa na srečo kar gre.user posted image

No, zdej je pa dost dolga klobasa nastala, zato bom počasi končala...

Ker imam namen kasneje kaj za faks "pomigat", vam že zdaj želim lep večer in mirno noč. user posted image

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 1556
1.12.2006 22:02:55   
taja27
Pozdravljene februarčice,

po doooooolgem času se vam spet oglašam. Brez interneta sem bila od junija, ko smo začeli prenavljati hišo. In danes je napočil dan, ko sem končno spet ''ON''. Sem vas resnično pogrešala!!! Saj sploh ne vem če se me še spomnite?

Sem prebrala le nekaj zadnjih strani, pregledala albume in vam moram čestitati za veše lepe sončke. Čestitke tudi vsem ponovnim nosečkam (sm vam kr mal fouš), nekaj vas je preseljenih ... nekaj novih, ki vas še ne ''poznam''.

Naša Ava lepo napreduje. Ima že štiri zobke s katerimi me prav rada grize. Midve se še dojiva zjutraj in zvečer, drugače pa obožuje zelenjavo in sadne kašice. Ko ji ponudim sveže sadje se skoraj zadavi in ji gre na bruhanje. Škoda. Noče pa piti niti prilagojenega mleka po flaški, niti soka, niti čaja ali vode. Zelo rada stoji, tako da je v stajici samo še pokonci. Tudi dvigne še že sama, tako v stajici kot v posteljici. Zaspimo vedno okoli sedmih, pa zjutraj do sedmih. Ponoči ji je treba dati enkrat ali dvakrat dudo, dojiva se le redko, pa še to nikoli pred peto zjutraj. Veliko govori, tudi kriči rada. Najlepša pa mi je ko gleda knjigice in ''bere'', tako na glas, pa še s prstkom kaže po slikicah.... Pa saj veste kakšni so ti naši mali sončki... čudoviti!!

Ko bom utegnila bom naložila tudi novejše slikice. Vam javim.

Drugače sem pa žalostna zadnje dni. Naš Max (dalmatinec) je imel hude težave s hrbtenico, tako da se mu ni dalo več pomagati (ni se mogel dvignit, niti za lulanje) in sva se s Sandijem morala odločiti  za injekcijo, da sva ga rešila bolečin. Na hodniku je še vedno njegov tepih, njegove igrače ... slike ... jaz pa jočem...

Se beremo.

PS: Da ne pozabim: ATI od Ave vas tudi pozdravlja!!!!!!!!!! Je posebej naročil!!

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 1557
1.12.2006 22:31:45   
ninaki
Hej Taja,

welcome back!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image

Super, da ste spet on line, da bomo se malo "v zivo" pocvekali!!!!

Zelo mi je hudo za Maxa. Drzi se!

Pozdrav vsem trem od nas treh!!

Nina

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 1558
1.12.2006 22:40:32   
lolipop
Pozdravljene!

Plenice Pretty baby - jaz sem bila največkrat na Mullerjevih, potem sem pa na te prešaltala. So zelo ok. Še nikoli premočile, pa tudi nič drugega ni ušlo čez.

Danes je poskusil sam naresti prvi korak in seveda odleteluser posted image . V kuhinji se je držal za roč od predala z eno roko, potem pa se je kar naenkrat spustil in stopil proti meni. Ker tega sploh nisem pričakovala, ga tudi ujela nisem. Malo je pojokcal, potem pa urno norel naprej. 

Stanje na nogah - včasih mi pokaže, da hoče sam malo stati. Ga spustim in on lovi ravnotežje. Vsak dan je boljše. Prav vidim izraz zadovoljstva na njegovem obrazu, ko mu uspe samemu stati. In potem ga seveda pohvalim.user posted image

Grem še obesit perilo in spat. Smo vsi malo nahodni. Moja boljša polovica še najbolj. Jem lekadole in immunalčke in upam, da čim prej mine.

Uživajte!

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 1559
1.12.2006 22:58:09   
Kami
Čao punce!
Kolk pa pišete!!! user posted image  Sem rabila več kot uro, pa hitro berem! user posted image
Vas ignoriram, ker se skušam učit za naslednji izpit (aja: prejšnjega sem naredila z maximalnim številom točk). Ga imam v četrtek, potem pa upam na mir do konca decembra. Tako rada bi se vrgla že v okraševanje, pa voščilnice, pa darila. Tako pa sem z mislimi napol v knjigah na pol pa v praznovanjih...user posted image

Sneg... ja ta tud men manjka. Ampak si pa mislim, da je še dobro, da ga ni, če ne bi me še bolj ven vleklo, stran od knjig. Tako da sem ga naročila, da lahko pada po četrtku! user posted image

Malamisha.... čestitke. Men tud kr toplo rata, ko slišim za kako novo.

Porodniška... se mi izteče 17.1. Sem vložila prošnjo za podaljšanje. Na račun, da je bil prezgodaj rojen, pa da je imel operacijo trebušne kile. Se mi zdi, da nimam glih veliko možnosti, da jo dobim, ampak bomo videli. Kakorkoli že, v službo ne grem, ker mi pogodbe niso podaljšali. V bistvu mi to pride zelo prav, ker bi rada končala fax. Tako da mislim, da bom šla v službo septembra, če jo bom dobila, seveda.

Taja27... welcome back še enkrat!user posted image

Dimenzije... sem ga šla zmerit, ko sem nesla dokumente nazaj. Teža 8050g, višina 73. Je drobižek, ne?! Pa skoraj 11 mesecev ima! Sicer, ko ga nosim v 3. štuk se mi zdi težek 20kg. user posted image  Ko ga pa gledam, kako dirja po stanovanju sploh ni čudno, da vse pokuri!

Hrana.... ni da ni. Je čisto vse. Zdaj mi že kar sam pove AmaAma! Ko sliši, da začnem kaj po loncih mešat, je že zraven in njegov amaama. Mi je odprl vrata od pečice (sicer hladne) in padel spodaj in se lopnil po buči. Z izbirčnostjo torej sploh ni težav, več težav je s teksturo hrane. Če mu npr. lomim banano ali košče hruške ali kivija ali mandarine (brez lupinc) sploh ni štale. Lepo scmoka in poje. Če pa je v zmiskani hrani kak košček, mi pa bruhne. Zadnjič ga je ziritral RIŽ, ker sem mu dala nezmiksanega (pa je bil ful mehek) in mi je bruhal že po prvi žlici. Upam, da je to posledica neimetja zob do prejšnjega tedna in da se nam uredi. Sicer pa je zdaj že drugi zunaj!
Teli odgovori pa bolj na kratko:
- kdaj gredo spat zvečer? Med 7. in 8. uro.
- kako imate postlano posteljico (oz.kako izgleda user posted image  posteljica- razni dodatki, rjuhe, koce, igrače, mate dvignjeno vzglavje, povšter) Jogi rjuha, kovtr na koncu nog (ki ga ne uporabljamo), en pliško, obrobe okrog
- tiste, ki imate zimsko vrečo, kako se obnese pri obračanju otroka med spanjem? Imamo jo, jo pa ne uporabljamo user posted image , ker znori notri. Oblečen je v tankega pajacka, čez ima še plišastega. Ni pa nič pokrit.
- kako jih uspavate in kako dolgo? Hvala bogu ali ne vem komu: damo ga v posteljo in SPI
- kolikokrat čez dan spijo in kdaj? 2x na dan. Od 10h do 11h in od cca 14.30 do 15.00
- kolikokrat in / ali jih hranite ponoči? Flaško dobi nekje med 4. in 6. zjutraj (odvisno,kdaj se pa pač zbudi), se pa tudi zgodi, da mu uspe zdržat brez do jutra (se pravi med 7. in 8., ko vstanemo). 
- kako se spopadate s trmo? Preusmerjanje pozornosti je najboljši način za tako majhnega otroka. On še ne šteka. Prav je, da se mu reče ne, tega ne smeš, ajs ipd.. Ampak, če otrok ne odneha (in ponavadi ne), je najbolje preusmeritev pozornosti (druga igrača, drug prostor, druga aktivnost). Deluje brez problemov
- če se sredi noči budijo večkrat, kako jih uspavate nazaj, imate v sobi kakšno sedišče, jih nosite... Se zbuja. Dajem mu malo sladkan čaj, včasih tudi vodo. Mažem s Calgelom, ker se zbuja predvsem zaradi bolečin. Ko ima "bolečinski" jok, ki se ga ne da pomirit mu dam Calpol
- koliko od vas ima otroke, ki mirno spijo celo noč? Če ga ne matrajo zobje, nam uspe do jutranje flaške
- tiste, ki imajo te otroke, kako jih uspavate in kaj zvečer jedo? Skratka, uspavam ga torej ne. Je pa pri nas obred: večerja (mlečno-kašasta varijanta v vseh možnih oblikah), kopanje, flaška, postelja. Včasih se pridruži bratcu pri risanki (beri: zadržujem ga v mojem naročju, da ne gre lizat televizijski ekran - kar sicer izjemno rad počneuser posted image ).

Sicer pa se z mojima fantoma lepo razumem. Taka luštna sta. Liam je imel včeraj nastop v vrtcu. In valjda so mi šle solze po licu, ko je tako lepo odgovarjal na vprašanja, igral, plesal, pel. In kar videla sem, kako so mu žarele oči, ko so mu zaploskali (je bil prvi na vrsti). Kar pokonc ga je metalo! user posted image  (mene pa tud, jasno user posted image ). Evan pa je strašen dobrovoljček. Ki samo čaka, da ga kdo pogleda, da lahko začne komunicirat z njim. Uživam z njim kjerkoli sem. Sam smeh ga je.  Zelo je nezhteven (v primerjavi s tem, kako je bil Liam). Včasih bi si želela, da bi bil bolj crkljiv. Je pa zato strašansko dejaven, ena taka mala suha migajoča rita v žabicah, ki samo šviga gor in dol po stanovanju.

No, to je bila mala epopeja o mojih škratih, ne me vprašat, kako sem prišla do nje! user posted image user posted image user posted image  Aja- že vem, ker bi se v bistvu morala učit zdele!
Bodite lepo! Vi in vaši mladiči!

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 1560
2.12.2006 0:52:52   
trdozimc
UF, ste pridne! Komaj sem uspela končati z branjem.
Mi smo spet bolni user posted image  in sicer sva jaz in Jan prehlajena. Mene itak sinusi vedno v začetku zime dajejo, mali je pa tudi prehlad fasal, tako da je plavanje spet šlo po gobe. Me že prav jezi, kako se to vleče.

Danes samo odgovori, ker sem čisto fuč po teh dnevih nošenja malčka in neprestanih obiskih.

kdaj gredo spat zvečer?
navandno ob 19. (pol ure gor ali dol)
- kako imate postlano posteljico (oz.kako izgleda user posted image  posteljica- razni dodatki, rjuhe, koce, igrače, mate dvignjeno vzglavje, povšter)
jogi, nepremočljiva rjuha, navadna rjuha, obroba (2x) - pomeni okrog in okrog posteljice, drugače se zbuja, ko butne v leseno palico, mehki zajček

- tiste, ki imate zimsko vrečo, kako se obnese pri obračanju otroka med spanjem?
nič ne moti, se obrača, sedi, kleči, vstaja na noge in stoji v njej

- kako jih uspavate in kako dolgo?
zaenkrat še zaspi ob flaši (ko popije je že koma)

- kolikokrat čez dan spijo in kdaj?
ob 11 in ob 15 - približno. Obojega skupaj cca. 2 uri.

- kolikokrat in / ali jih hranite ponoči?
če je zdrav je ob 6, vmes pa nič, kadar je bolan ima navadno še en obrok okrog 3.

- kako se spopadate s trmo?
trmarim bolj kot on user posted image , saj ne, hočem rečt, da če ga kaj res ogroža ne sme in konec. Navadno malo protestira ali celo zajoka, a ga poskušam čimbolj preusmerjat.

- če se sredi noči budijo večkrat, kako jih uspavate nazaj, imate v sobi kakšno sedišče, jih nosite...
dam mu dudo. Če stoji ga poležem nazaj in mu dam dudo. Če nič ne pomaga je lačen.

- koliko od vas ima otroke, ki mirno spijo celo noč?
Kadar je zdrav, ga imamo mi že od 2,5 meseca naprej user posted image  (je res priden)

- tiste, ki imajo te otroke, kako jih uspavate in kaj zvečer jedo?
zvečer ima ustaljen ritual. Mož pride domov (večinoma) proti večeru, ko me ima mali že poln kufer, potem se skupaj kaj igramo - kako uro, potem ga on skopa in obleče v pižamo, jaz medtem naredim mleko z riževimi kosmiči (v flašo), skupaj ga položiva v spalno vrečo in v posteljo, potem mu jaz držim flašo in ga božam dokler ne poje, mu dam dudo in odidem iz sobe, mali med zadnjimi požirki navadno že spi

Lahko noč!

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 1561
2.12.2006 17:42:16   
Bonnie_RR
Ojla, punce in user posted image !

taja27... Dobrodošla spet med nami!user posted image user posted image user posted image Sem se vmes večkrat spomnila na vaju z Avo...

Evan... Čestitke za 2. zobek!user posted image

Kami... Čestitke za izpit! user posted image

mesečki... Čestitke za naprej in nazaj! user posted image user posted image

bolančki... Čimprej se pozdravite!user posted image

Jah, res hitro napredujejo naši sončki. Včasih pogledam Nika in se sama pri sebi vprašam, kdaj je minilo teh 9,5 mesecev...user posted image

Se beremo kasneje...

Lp

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 1562
2.12.2006 17:58:40   
BaGSi
Punce, Anja ima NORICE!!! Po dveh tednih kalvarije z noricami pri Boru, sedaj pa spet jovo na novo - pri Anji.... Joj, sem že sita bit doma.
Dobro da nisem v službi, bi zadnja dva meseca manjkala že 6 tednov!!!

Nisem sposobna za kaj več... držite se...

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 1563
2.12.2006 20:05:05   
lolipop
Pozdravljene!

Bagsi - drži se!
Ravno tega me je strah, ko premišljujem o drugem otroku. Kdaj ga imeti, da ga bo v čim manjši nevarnosti, da se okuži od prvega. Če ga imaš jeseni, zagotovo faše vse možne prehlade, ter druge otroške bolezni kot pri Bagsi.user posted image  Lan ni bil nič prehlajen do tega trenutka, zdaj pa ima malo zamašen nosek. Upam, da ne bo nič hujšega, ker je že tole čiščenje s fiziološko in aspiratorjem tečno opravilo.
Da ne bom samo črnogleda, danes je prišla na dan spodnja desna dvojkica - naš sedmi zobek!user posted image  Smo ga pa dolgo čakali. Skoraj pol flaše Calpola.user posted image
Čestitke tudi Evanu za njegov drugi zobek in Kami za opravljeni izpit! user posted image  Le od kje jemlješ energijo? Kakšno učenje, še za pospravljanje nimam časa.

Smrk, smrk, lahko noč!

(odgovor članu BaGSi)
Neposredna povezava do sporočila: 1564
2.12.2006 21:30:15   
Eviii
bravo kami za izpit user posted image user posted image user posted image . pa seveda tudi vsem za nove zobke user posted image user posted image user posted image . včasih sm vam tko fouš...
bolančki, pridte čimprej k sebi user posted image .
dejan se je ravnokar zbudu. zdej bomo pa vrjetno dve uri pokonci, preden ga bo zmankalo.
danes sem dobila spet novo porcijo slik iz efoto.com. jih kar pri njih naročam. sem dejanu lepo uredila album, da bo imel spomin. pa full slik sm naročila še za moje starše in za moževo familjo. jih bom presenetla z enim fajn albumom s slikami od dejana, od rojstva dalje. in tako jim bom vsako leto zrihtala en album. meni je tako darilo full všeč. moj možek sploh nima neki dosti slik iz otroštva. moj ata je bil od vedno navdušen nad fotografijo in je nekdaj celo sam slike razvijal. tako da imam kar precej spominov na otroštvo.
drugače je pa tale moj mali žabec vsak dan močnejši. kot sem že dostikrat omenla, bo očitno preskoču fazo plazenja. po mojem se bo dvignu kr iz sedečega položaja. zdej se lepo usede na pete in se gunca tako, da se dvigne naprej in išče oporo, da bi vstal. sem prou zadovoljna nad njegovim napredkom. bomo vidli, kaj bo rekla zdravnica v sredo.
zdej pa grem, ker dejan rabi mamico...

(odgovor članu lolipop)
Neposredna povezava do sporočila: 1565
3.12.2006 20:05:49   
taja27
Bolančki čim prej se pozdravite!!

user posted image  za vse nove zobke. Ava ima že 4 in hvala bogu za enkrat ni bilo nobenih večjih težav. Mi uporabljamo pri izraščanju zobkov Osanit (homeopatske kroglice, ki se jih nabavi v Avstriji, Nemčiji v lekarni) po nasvetu prijateljice iz tujine. Pa tudi Ava jih rada vzame v usta, kar je sploh super.

Kami user posted image  za ispit. Kje jemlješ energijo?

novoletna darila
Eviii tole z albumi je res dobra ideja za novoletna darila, ampak naši imajo že itak čisto preveč slik. Midva pa sva se odločila, da izbereva 12 najlepših slikic najine Ave in dava delat otroški koledar z njenimi slikicami - za familijo. Upam, da nisva prepozna za oblikovalca in tiskarja, ker je v decembru taka gužva. Mi pa itak delamo vse zadnji trenutek...

Ava spi že od sedmih, jaz pa šibam likat.

Se beremo ...

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 1566
3.12.2006 20:43:52   
Bonnie_RR
Čer! user posted image

Mi smo imeli danes kar pestro, ker so prišli moji in Juretovi na obisk ob vselitvi. Je bilo fajn malo poklepetat, ampak sem zdajle takooooo utrujena...

Morem pa povedat, da ga Nik zadnje par dni nekaj sračka z večernim uspavanjem. Kot bi hotel negirat vse moje besede par dni nazaj pri odgovorih na nataliina vprašanja. user posted image Pojma nimam, kaj mu je, ampak se zvečer začne dret takoj, ko ga položiš v posteljico. Kot bi ga nekaj piknilo in v luft!user posted image Pregovarjanje, popravljanje, božanje, tudi nošenje traja tudi do pol ure.user posted image Razmišljam, da je bila preselitev verjetno precej velika sprememba zanj in ga je mogoče strah novega okolja (pri spanju). Ne vem no, bomo videli, kako bo v prihodnje... Sicer ni prevelike panike s tem, je pa sprememba...

Lan... Čestitke za že 7. zobek! user posted image user posted image user posted image

slike naših malčkov... Midva precej slikava in potem slike tud razvijeva, ker mi je fajn vzet v roke album in pogledat malo v preteklost. Ostali pa tud kaj poslikajo, ko smo skupaj in imajo svoje fotografije, tako da nama jih ni treba razvijat še za koga. Če je pa kakšna posebno lepa slika, jo pa z veseljem še ostalim podariva.

darila... Imam že precej stvari, nekaj bo narejenih (in so v izdelaviuser posted image ), nekaj kupljenih. Vsakemu kakšna malenkost. Ne smem preveč pretiravat, me Jure itak na vsakem koraku sprašuje, če bo dobilo darila celo Celje.user posted image Ma, js imam kar veselje z decembrskim vzdušjem in vsem kar sodi zraven, tako da na vsakem koraku dobim kakšno idejo. Hvala, eviii za fajn idejo. Bo prišla prav v prihodnje, zdaj sem že čist "zafilana".user posted image

Pa pečico sem že tud sprobala in spekla bananine muffine. Joj, ta december...user posted image

Zdej vas bom pa za danes počasi zapustila, ker sem že čist out... user posted image

Pa lahko noč!

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 1567
4.12.2006 10:39:23   
Eviii
user posted image

čeprou je ura že deset user posted image .
dejko smejko je včiri imel 9 mescou user posted image user posted image user posted image .
pa včiri smo bli na rojstnem dnevu od sinčka od kolegov. dejan je zmazal cel kos torte. so ga vsi samo gledali user posted image . pa srečali smo eno kolegico od te kolegice, s katero se vidimo samo občasno. ona je bla zraven na porodu, ker je glih takrat začela svojo specializacijo. mi je izredno pomagalo, da sm imela eno znano faco ob sebi.
midve s sestro sva ravnokar ustrigle dajana, ker so mu šli laski na učke. joj, je blo enga joka in premikanja. zdej ma pa postrani franze user posted image . ga bomo popravle, ko bo zaspal. sicer pa tudi tko ni slab, je bolj moderen user posted image .
drugače me pa zanima ena stvar. kaj so vaši otroci rekli prej tata al mama? pr nas velja ena stara vraža. če otrok najprej reče tata, bo naslednji otrok fantek, če pa mama, bo pa punčka. dejanu mama še ni uspelo rečt, tata je pa kr pogosta beseda. pa tudi teti user posted image . mama pa še ne.
pr meni se gužva še kr nadaljuje. danes pridejo k nam na obisk bivša tast in tašča od moje sestre, pa še brat od bivšega fanta in njegova punca. sm jih povabla, da vidijo, kje stanujemo. smo ostali v dobrih odnosih z njimi. v soboto so nam pršli oljke pomagat pobirat. res so zlati. pa eno majhno darilce za praznike sm jim kupla. jutri ma pa moja mama rojstni dan. v sredo imava z dejanom posvetovalnico. v četrtek imamo plavanje. v soboto zjutri pa se že odpravljamo na sever, malo bližje k dedku mrazu. če hočete, mu lahko nesem pisma, bo mogoče kej prej dobil user posted image .
a ste se že lotle jelke? mi je letos v novem stanovanju ne bomo nardili, ker itak gremo stran. bomo delali jelko na švedskem.
zdej mi je sestra povedala, da imajo v h&m (tudi v sloveniji) vsak dan v decembru ene akcije po izrednih cenah. kot nek adventni koledar. se splača it pogledat na njihovo spletno stran.
kaj veste mogoče, če ima danes spar akcijo za vsakih 10 jurjov 15% popusta?
no, zdej pa grem se malo z dejkotom ukvarjat.
lep dan.

user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1568
4.12.2006 11:13:45   
tinkatonka
Hojla punce!

Matr je danes en čuden dan. Pa ne mislim na razpoloženje, ampak na to gnilo vreme, ki je tu pri nas v Ljubljani.user posted image Sploh ne moreš kaj pametnega počet. No ker je božiček meni prinesel že nekaj soldov, sem si šla danes kupit 3 tope za k hlačam. So pa vsi malo bolj elegantni. Pri svakinji imajo 20% popust pa sem malo izkoristila. Taki da bodo pol tud za v službo in zdaj na novoletne zabave. Ravno v četrtek greva že na eno. user posted image

taja....user posted image user posted image  ful lepo da si spet ON. user posted image user posted image Žal mi je za tvojega kužka. Ampak bolje da je rešen muk in bolečin, kot pa da se muči in matra. Žal. user posted image user posted image

Bagsi.....drži se.user posted image Sej bo mimo, pol si pa rešena noric. Nas pa vse to še čaka. user posted image

user posted image user posted image  za nove ZOBKE!!!

Čestitke OBMESEČNIKOM!!! user posted image user posted image Madona gre hitro čas naokoli. user posted image

božično drevesce...ga bomo pomojem postavili v soboto pred božičem. Torej 23.12. Ampak ga bomo morali ornk skrit (pred njega bomo postavili klubsko mizo), ker če ne bo Anej non stop okraske kradel dol, pa po možnosti še smrekco prevrnil. user posted image  

urša_p....kako je šel izpit?

Pri nas nič posebno novega. Spimo ponoči še vedno ne. Večinoma je dobre volje, ko je po njegovo seveda, drugače potrmari, se zjoka, mama je vztrajna in potem neha jokat. user posted image  Zdele bom šla mal novoletni seznam daril pisat. Pri nas bodo bolj skromna. Sem pa danes kupila Aneju božično kapo in ko se zbudil bo imel en "foto session", da ga poslikam, ker bom letos naredila božično-novoletne čestitke z njegovo sliko gor.

No dosti od mene.

Grem še mal prebirat RR, Anej je ravno zaspal. Jaz mam pa pol urce zase.

Lp Tina

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 1569
4.12.2006 12:44:05   
sazi
Pozdravljene,

pri nas imamo pa že več dni čudnih - pa ne mislim na vreme, ampak na razpoloženje. Namreč Lev je že nekaj dni močno prehlajen in kašlja. Posledično je tudi bolj siten, bolj zaspan, manj je... Ponoči imamo vsaj 2 ali 3 budnice, ki potem trajajo uro do uro in pol, saj so večinoma sestavljene iz čiščenja in spiranja noska, hranjenja, ponovnega spiranja, hranjenja in uspavanja v nedogled. Z vsemi temi problemi se ukvarjam sama (seveda mi mož pomaga, ampak z drugimo stvarmi), ker edino jaz ja uspem kolikor toliko prepričat, da kaj poje, mu sčistit nosek...). Grem jutri na novoletno kosilo našega podjetja (od 14. ure naprej, pa pojma nimam do kdaj) in se že zelo veselim. Leva bo, dokler mož ne pride iz službe, čuvala tašča. Upam, da jima bo uspelo porihtati ga. Skratka jaz grem, malemu pa tudi ne bo tako hudo, kajne?
Vam moram še malo potarnati, da smo prejšnji teden zviseli ko špageti pri reševanju našega stanovanjskega problema. Sem bila res razočarana. Sploh ne vem, kako nam bo uspelo kdaj kupiti večje stanovanje, ko je pa vse takooooo svinjsko drago (vem, da če bi šli drugam, da bi bilo ceneje, samo naše življenje se suka okoli vsega tu naokrog - od služb, družin do prijateljev in si res ne predstavljam, da bi šli kam dlje). No, še vedno mi ostane, da igram loto in upam na dobitekuser posted image .
No, sem spravla skupaj en tako malo bolj depresivno sporočilo.
Upam, da se vam naslednjič oglasim bolj vesela...

No, pa da v mojem jamranju ne pozabim vsega veselega:
četistke vsem obmesečkom (Dejan je bil zadnji, kajne?), pa vsem novim zobkom (mi tudi nove pričakujemo - teče slina v potokoih), pa vsem preseljenčkom (za Nika zna biti res kriva preselitev - to je kar šok za otročke - se bo gotovo kmalu navadil), pa vsem, ki ste se nam ponovno pridružile, pa še vsem pridnim, ki se učite (jaz sem na žalost na tem področju čisto popustila in sem zato še slabše volje, ker me žre slaba vest)...

Neposredna povezava do sporočila: 1570
4.12.2006 12:52:37   
Bonnie_RR
Helou!user posted image

Nik spi že uro in pol, zato bolj bolj hitra, ker se bo verjetno kmalu zbudil.

Midva sva že cel dopoldan sama, ker je Jure v službi. Ko je Nik zaspal, sem se malo študirat spravila, zdejle tule gor visimuser posted image , potem grem pa počasi kaj za kosilo pripravit, da ne bomo lačni...user posted image

eviii... Ja, Nik je tud že dobro natreniral besedo AAAAATI, mami pa sploh noče.user posted image Kaj to pomeni, da bo naslednji tud pobič?user posted image

vreme... Pri nas je tako oblačno, na trenutke pa tud kakšen sončni žarek izza oblakov pokuka. Neka srednja žalost. Zime pa še sploh ni na vidiku...user posted image

sanke... Mah, bolj ko razmišljam, bolj se mi zdi, da jih letos sploh potrebovali ne bomo, ker se ne bo kje sankat.user posted image Mogoče nam pa zgoraj pripravljajo kakšno veliko presenečenje in bomo imeli še peklensko zimo?user posted image user posted image
Ja, eviii, tebi pa kar zavidam, ker greste malo bližje zimi...Bi js tud šla!user posted image

"učenje"... Zanima me, na kakšen način se vaši otročki učijo določenih stvari? Ali jih prav učite in jim ponavljate stvari, ali jih pač osvojijo sami od sebe?
Js Nika v bistvu skoraj nič ne učim v tem smislu, da bi mu nekaj skoz kazala ali ponavljala ipd. Bolj se z njim ukvarjamo v tem smislu, da se z njim skoz nekaj pogovarjamo, se z njim igramo...
Ne kaže pa tud nekega interesa za kakšno učenje. Vse, kar počne in zna, je začel prakticirat bolj ali manj sam od sebe.

Kakšne didaktične igrače pa imajo, če jih imajo? Js malo gledam, da bi dobil Nik kakšno za darila od Dedka Mraza in Božička. Je katera res ful zanimiva, ker je Niku vsaka igrača zanimiva le 5 minut mogoče. Razen kje drugje, ko so vse druge (tuje) igrače tako strašansko zanimive...user posted image

No, zdej pa res morem zaključit, ker mi že zraven visi in hoče od blizu pogledat, kaj delam (ja, vmes se je že zbudil in ga je že povsod polnouser posted image )...

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 1571
4.12.2006 13:22:33   
Eviii
še midva, preden gremo domov.
jst sm se odločla, da bom pisala miklavžu, nej dejanu prnese zobe. no, vsaj enga user posted image . po mojem me itak ne bo uslišal. mogoče pa božiček. al pa dedek mraz.
bonnie, ja to pomeni fantka naslednjič user posted image . me prou zanima, kolko to velja.
malo prej mi je pisala bivša sodelavka, da je noseča 3 mesece in da je prestala kritično fazo nosečnosti. sm prou zadovoljna za njo, ker ima že 35 let in je prava karieristka. sva se dobili kak mesec nazaj in se mi je že takrat zdelo, da ima kej takega za bregom (sicer sva se pogovarjali o čisto drugih stvareh). pa druge dve sodelavke sem tudi naštudirala preden sta izdali skrivnost. se mi je razvil šesti čut.
ajd, zdej pa grem. lep dan user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1572
4.12.2006 14:22:39   
sarazan
spol ... hja, vraža, ki pa pri nas sploh ni držala. Mami ima 2 punci, čeprav sem jaz tastarejša prej rekla ata kot mama. Moja sestra ima fantka, ki je tudi rekel najprej ata, potem pa dobil sestrico...
Sara je tudi rekla najprej ata, poetem mama. Kaj bo, če bo, pa bomo šele videli.
Je pa tako, da je zlog ata veliko lažje rečt kot mama. In večina otrok najprej osvoji ta-ta, a-ta, te-te,... kot pa ma-ma, mam ali am-am (kar je bilo pri nas user posted image ). Pa nima pomoje res prav nobene zveze, kaj starejši otrok reče najprej in ali bo dobil bratca ali sestrico.

Božiček ... jaz sem mu tudi pisala user posted image . Pa mi pomoje ne bo nič pomagalo, saj mi mojo željo lahko izpolni le Sara. Rada bi namreč prespala noč in se zjutraj zbudila sama od sebe user posted image  user posted image  user posted image . Sanjam, a ne?!

Vreme ... za kozlat user posted image . Sva šli prej v trgovino in sva komaj ušli rahli plohi. Bljak. Pa jutri smo hoteli na Miklavžev sprevod v Staro Lj. in mislim, da ne bo nič iz tega. Po dežju res ne bomo zunaj hodili. Mogoče bomo šli v kak trgovinski center.

"učenje" ... mi se tudi ogromno pogovarjamo s Saro, ji kažemo stvari v njeni okolici. Ima tudi veliko knjigic, kjer so slike živali, stvari iz stanovanja, oblek, sadja,... pa, ko lista, ji zraven govorimo kaj vidi.
Tudi veliko posluša otroške pesmice. Sem jih kar iz interneta potegnila in jih je ogromno. Se kar ne more naveličat user posted image .
Sara se je navadila kazat s prstom na določen predmet in zraven govori to, to, potem ji pa povemo, kaj je to.
Igrače pa kupujemo itak samo didaktične. Vse, ki nimajo funkcije učenja, se kar "pospravijo", saj niso zanimive. Recimo plišaste igrače so ji čist brez zveze (jih dobiva od drugih). Sploh ne ve, kaj naj z njimi dela. Če so živalice, jih uporabimo za ponazoritev slike v knjigici, sicer so pa res neuporabne. Verjetno jih bo kasneje bolj upoštevala, ko bo imela "čajanke" in bo "kuhala" za svoje pliškote ali pa bo njihova zdravnica user posted image .

novoletne zabave ... ja, so se res že začele. Jaz sem vabljena na kar nekaj teh dogodkov, vendar sem se odločila, da grem samo na zabavo z mojimi najbližjimi sodelavci. Pa še to sem morala malo oklestiti, ker bo "zabava" trajala 2 dni v Kranjski Gori, jaz si pa niti slučajno ne predstavljam, da bi čez noč pustila Saro v varstvu, pa čeprav pri očku. Bi bilo meni "ne za zdržat" user posted image .

Stanovanje ... Sazi, saj bo. Ne obupat. Ko se ti zdi, da je vse proti tebi, se vedno najde kakšna svetla točka in se obrne.

jelka ... midva sva imela ful plane, kaj vse bomo letos naštimal. Pa sva zdaj ugotovila, da bo samo jelka nekje "na varno" postavljena. Jaslice bomo delali pa pri obeh dedkih. Doma sigurno ne bi ostale cele.
Drevešček bomo krasili najverjetne na 24., kot je v navadi. Prej se bo pa peklo božične dobrote.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 1573
4.12.2006 20:18:18   
lolipop
Pozdravljene!

Ponedeljki so najhujši, ker sem spet sama doma s tamalim, ki je vsak dan bolj nabrit. Včeraj je moj user posted image  postavil božično - novoletno jelko na mizo, ki jo je posebej za to priložnost privlekel od doma. Gre kot ulita v kot sobe. Pokril jo je z enim takim lepim kosom blaga. In jaz nad idejo nisem bila preveč navdušena. Že tako ga moram non stop inšpicirat, da ne naredi kake neumnosti (za podrobnosti glej spodaj). In zdaj naj še blago vleče in zvrne najino 2 metrsko smreko nase. No, Lan je postavljanje smreke seveda budno spremljal in se ji danes na široko ognil. Mogoče ga je malo strah.user posted image  Jaz pa držim pesti, ker mesec je še doooooooooooooolg.

Lanove neumnosti
V usta da vse, kar tja nikakor ne spada. Zadnjič mu je šlo malo na bruhanje, dela ene take face, in ugotovim, da ima na nebu prilepljen ogromen kos razmočene lepenke. Takoj sem vrgla v smeti vse kartonaste škatle, ki so ležale okrog, da se je lahko z njimi igral. Potem "pleza" na televizijo in tolče po ekranu. Prav fajn se mu zdi, ko se mu govorim, da to ne sme. Kabli za tv so pa itak zakon. Pa preden rečeš keks, že pleza po stopnicah navzgor. Da ne omenjam dejstva, da na mizi ničesar ne sme več biti blizu roba, ker potegne dol. Postavi se na š**** in toliko časa vztraja, da mu uspe. Za znoret!

Tata, mama - ta faza je že mimo. Bilo je nekako 50:50. Mogoče bodo pa dvojčki. user posted image  Ne vem pa, če je vedel kaj pomeni. user posted image  Danes je začel z jooooj,ojooj. Ga oponašam, potem se pa reži na vse glas.

Učenje" - pustim toku prosto pot. Za branje knjigic in zlaganje lego kock bo še čas. Mu je moja mama zadnjič kupila lončke, ki jih sestaviš v piramido, na vrhu pa pride čebelica. Lan samo čaka, da sestavim, potem pa z največjim veseljem podre. Nič pa še ne zna sam sestavit. Trenutno sicer rad lista po knjigah. Uporablja svoj "pincetni" prijem.user posted image  In čist noter pade. Prav smešno ga je gledat, kako se koncentrira.

Največja zabava pa mu je preganjanje naše mačke. Revica non stop beži pred njim. Če jo dobi, potem jo zagrabi in ne spusti, dokler ne interveniram.

Bananini muffini - Bonnie, jaz sem jih tudi v soboto pekla. Sem uporabila recept iz Jane. Bili so za pojest, sam preveč pocasti za moj okus. A imaš ti kakšnega boljšega? Če ni skrivnost.user posted image

Dejan čestitke za 9 mesecev, bolančki (vključno z mojim) pocajtajte se!

Grem še mal pospravit, pol pa Gospodinje!
Čao!

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 1574
5.12.2006 7:28:01   
Bonnie_RR
Dobro jutro! user posted image

Ja, js sem danes zelo zgodnja, ker imam potem en kup stvari za naredit nekje do 11h, ko morava z Nikom v Celje (Nika peljem v varstvo), potem pa js šibam proti LJ. Ljubljančake, kakšno vreme imate danes?

Jure je že šel v službo, potem gre pozno dopoldne v Kranj na izpit, Nik še spi (upam, da potegne do 8h, da bom še kaj naredila), js pa samo na kratko:user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: lolipop

Lanove neumnosti
V usta da vse, kar tja nikakor ne spada. Zadnjič mu je šlo malo na bruhanje, dela ene take face, in ugotovim, da ima na nebu prilepljen ogromen kos razmočene lepenke. Takoj sem vrgla v smeti vse kartonaste škatle, ki so ležale okrog, da se je lahko z njimi igral. Potem "pleza" na televizijo in tolče po ekranu. Prav fajn se mu zdi, ko se mu govorim, da to ne sme. Kabli za tv so pa itak zakon. Pa preden rečeš keks, že pleza po stopnicah navzgor. Da ne omenjam dejstva, da na mizi ničesar ne sme več biti blizu roba, ker potegne dol. Postavi se na š**** in toliko časa vztraja, da mu uspe. Za znoret!

Hahaha!user posted image Lolipop, sej če samo tolče po enkranu pa še ni toliko hudo. Nik se spravi z daljincem tolčit po ekranu! user posted image Pol se pa še smeji zraven pa fajn se mu zdi, da je glasno, ko tolče...user posted image

Je pa tud Nik ugotovil, da si na š****h višji in se zdej ful trudi kaj dosežit v tem položaju.

Največja zabava pa mu je preganjanje naše mačke. Revica non stop beži pred njim. Če jo dobi, potem jo zagrabi in ne spusti, dokler ne interveniram.

Ja, Nik je tud našega bogega Feliksa skoz preganjal po stanovanju, da je revček skoz bežal pred njim. Niku so se pa kar zasvetile oči, ko ga je zagledal in se glasno (vriskajoče) zapodil proti njemu.user posted image No, zdaj ima pa maček malo miru...user posted image

Bananini muffini - Bonnie, jaz sem jih tudi v soboto pekla. Sem uporabila recept iz Jane. Bili so za pojest, sam preveč pocasti za moj okus. A imaš ti kakšnega boljšega? Če ni skrivnost.user posted image

Js sem 1. pekla muffine in niti niso bili slabi.user posted image Recepte sem si pa dol potegnila na RR-ju na forumu Kuhajmo skupaj. So jih punce kar nekaj gor pripopale in zdej jih testiram.user posted image
Danes bom naredila še čokoladne. Mi Jure namreč skoz teži, naj te naredim. Upam, da ratajo!user posted image

učenje... Niku niso zanimive nobene knjigice (edino za zvijat platniceuser posted image ), s prstom nič ne pokaže, zaboj z igračami mu tud ni posebno zanimiv (ene 2x se je enino zmotil in si nekaj hotel ven vzet, pa je skoraj noter padeluser posted image ).  Njaraje se igra na tleh, kjer potem raziskuje. Skoz je okrog TV-ja, kablov, tipkovnice in miške, printerja, mizice, v kopalnici pri bideju, v jedilnici pod stoli... Skratka, to mu je zakon igra in če bi mu lahko vse pustila, bi se lahko takole zamotil ure in ure. Če mu začnem pa kaj kazat, je pa vse totalno nezanimivo in samo komaj čaka, da ga dam dol (če ga imamv naročju), ali pa se obrne in gre drugam (če je na tleh). Kocke so pa fajn (kot pri Lanu) tud samo za podirat stolp.

Glasbo ima pa ful rad. Če mu zapojem ali sliši glasbo, začne migat z ritko in poplesovat. Pa smeji se ful zraven. user posted image

Pri mojem vidim, da se hitro kaj nauči (včeraj sem mu npr. 2x pokazala, kako se lučka prižge in ugasne in to zdaj obvlada), opažam pa, da za to nima prav velikega zanimanja in interesa. Rada bi mu pa malo ta interes "vklopila". Mogoče s kakšno zanimivo didaktično igračo...user posted image

novoletna jelka... Postavili jo bomo v 2. polovici decembra, prej moramo pa še poštudirati, kako to izvesti, ne da bi bil NIk stalno prežeča nevarnost tej smrekici. user posted image

sazi... Nič pesimizma, samo optimizem! Saj bo...user posted image

No, zdej pa res šibam, ker sem itak že spet spisala eno dolgo klobaso...user posted image

Lep dan!user posted image

(odgovor članu lolipop)
Neposredna povezava do sporočila: 1575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...

Dečkova mama.
пеперутка16

Ste fantov penis/mošnjo/kurca obrnili navzgor, preden ste jih povili? In če ste, zakaj?