|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   AP in stari starši...
5.2.2007 12:56:51   
skuštrana
Zanima me kako na vaš način vzgoje ( ali je bolje, da napišem filozofijo vzgoje) gledajo vaši in partnerjevi starši?

Zase sem že napisala, da pri nas ni bilo ravno AP vzgoje, da smo danes popolnoma odtujeni drug od drugega.
Kar pa se tamale tiče, je pa ravno obratno. Kadar je pri babici, spita skupaj, stalno se ji posveča, kot da bi hotela nadomestiti nekaj, kar ni uspela z menoj. Glede moje vzgoje mi nikoli nič ne reče, še celo pohvali me (kar je čudo) , kako lepo se Liza obnaša kadar jo kam pelje.Edino enkrat samkrat mi je malo čudno rekla, da zakaj za vraga jo stalno ljubčkam? Ja, pa na začetku mi je tako dolgo težila, da smo ji dali dudo - bolj je bil za mož kot jaz,  ter mi govorila, da ni fajn, da spimo skup. Potem je pa odnehala. Aja, čeprav vem, da je ne bi nikoli, res nikoli  udarile, se mi kar lasje na glavi dvignejo, kadar Liza dela nekaj narobe pa ji moja mama reče, kje pa je kuhlauser posted image ...  Liza sicer pojma nima kaj je to kuhla, ampak vseeno.user posted image

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: AP in stari starši...
5.2.2007 23:21:20   
natalia
popolna neznanka.

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: AP in stari starši...
5.2.2007 23:27:36   
Anonimen
Zanima me kako na vaš način vzgoje ( ali je bolje, da napišem filozofijo vzgoje) gledajo vaši in partnerjevi starši?


Pojma nimam user posted image

Vprašam nobenega, kaj si misli. Komentira pa tudi nihče ne. Najbrž jih je strah mojegega predolgega jezika user posted image .

Kako pa oni delajo z Mičico, mi je pa tudi vseeno. Do sedaj je (bila) zadovoljna in se tudi jaz nisem vtikala tako kot se oni ne.

(odgovor članu skuštrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: AP in stari starši...
6.2.2007 9:41:48   
mehurčica
Jaz sem ta teden prvič slišala za AP, vendar sem se v tem našla.


Glede starih staršev je pa tako, da je tašča čisto navdušena nad najino vzgojo. Tudi sama je takšna in vedno išče načine, da bi Davidu naredila življenje čimbolj zanimivo. V bistvu je ona bolj AP, kot midva.user posted image Saj se že pri ateku pozna, da je bil tako vzgajan.
No, moja mama pa je malo drugače. Red more bit. Če nekaj razmeče, more pospravit, če kaj vrže, more pobrat. Tudi meni se tako zdi prav, vendar pa je način, kako mu ona to reče in kako mu jaz, drugačen. Jaz mu predlagam, da bova pospravila skupaj, ona pa ga trenira, da more pospravit sam. In tudi kdaj svojim prijateljicam reče, da imamo pa mi trije prav poseben odnos in mislim, da ji to postaja vedno bolj všeč.user posted image

Moj ati pa je tud bolj za AP, kot trdo roko. Je že po naravi bolj umirjen človek. Pri njemu je pa tako, da se mu na obrazu vidi, kako nas ima vse neizmerno rad, vendar pa ne zna pokazat tega s kakšnim objemom. Kregani smo tudi bili kdaj, vendar to je tudi del vsega skupaj, a ne? user posted image Da ne bo kdo mislil, da me je kdo kdaj kaj razvajal...uh, kje pa.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: AP in stari starši...
6.2.2007 10:13:00   
Pi-kica 1
Pri nas pa je tako, da sta dedek in babica mnogo bolj AP, kot midva z možem. Skratka, sinku bi ustregla v vsem, kar bi si zmislil, jaz pa sem velilko bolj za red in pravila, ki se jih je treba držati. Posledično jih dečko pač na veliko izkorišča in se tam obnaša čisto drugače, kot doma. Npr. doma je večinoma sam, le na koncu mu jaz pomagam, pri babici mu to še na misel ne pride. Še vedno ga hranijo, ko malega dojenčka.  Doma ga samo položim v posteljico, ga pobožam in mu zaželim lahko noč, pa sam zaspi. Pri babici zaspi samo na rokah. Skratka, ko so oni sami, se imajo v redu, doma pa je pač drugi red in sinko točno ve, kaj bo kje dosegel in se temu primerno vede. Dokler so oni srečni in mi to ne ruši domačega reda, je meni prav.

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: AP in stari starši...
6.2.2007 10:29:27   
Seven*
Pikica-1, rada bi samo povdarila, da AP ne pomeni razvajanja. Vzgoja je vedno prisotna, le da gre za pozitivno naravnanost. Sama ves, da je veliko nacinov kako otroku dopovedati in ga omejiti. AP pac tezi k temu, da pri vzgoji upostevamo custveno zrelost in karakter, vzgajamo pa z pozitivnimi naceli (brez tepenja, custvenega izsiljevanja).. Tisto tipicno razvajanje sploh NI Ap, ker otrok pogosto ne ve pri cem je, je zmeden ipd., poleg tega taksni starsi ne upostevajo stvari za katere je otrok sposoben.

Upam, da razumes kaj sem hotela povedati.


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: AP in stari starši...
6.2.2007 11:27:56   
tea
Tudi jaz do pred enega tedna nisem slišala za AP, mogoče mi nekje v kotičku možganov obstaja en zapis o povezanem starševstvu, ko pa prebiram ta forum, se marsikje najdem. Ne morem reči, da vseh osem točk vzamem za sveto, ampak v načelu se strinjam. In tudi moj partner. Mogoče ne obvelja vedno načelo, da se o vsem dogovarjamo. Večkrat pač jaz postavimo neke meje in se jih mora moj lump bolj ali ne držati. Pa če mu je všeč ali ne.
Moji straši so na podoben način vzgajali mene in tako se jim to ne zdi nič čudnega. Še celo malce preveč stroga se jim zdim. In potem oni popuščajo in so predvsem stari starši in ne vzgojitelji.
Še najbolj AP se mi zdi pa moja  stara mama, ki našega junaka paziuser posted image . Vedno se o vsaki stvari dogovarjata. Kam bosta šla, kaj bo delala, kaj bo oblekel, kaj bi jedel. Celo življenje je pazila otroke, ker ni hodila v službo in dolgoletna praksa ji je prinesla izkušnjo, da je z otroci najlažje sodelovati, ne pa jih zgolj omejevati. Ne me zdaj razumet, kot da mu vse pusti. Niti najmanj! Ima strogo postavljene meje in preko njih ne gre naš fant nikoli, ampak hec je v tem, da to niti ne poskuša. Skratka imama super AP mamo in sem popolnoma prepičana, da tega izraza še ni nikoli slišala in da te teorije sploh ne pozna, pa se v veliki meri drži teh načel. Toliko o tem, da je to modna muhauser posted image

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: AP in stari starši...
6.2.2007 11:30:58   
Seven*
Tea, saj o tem sem pisala. Gre za stara nacela, ki so jih poznale ze tudi prejsnje generacije, zdaj so jih edino formulirali in zapisali. Mogoce zato vseskupaj izgleda kot modna muha, v resnici pa gre le za filozofijo starsevanja in pogled na vzgojo.





_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu tea)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: AP in stari starši...
6.2.2007 14:16:58   
TiaSara
Kar se mene tiče, so stari starši za crklanje in razvajanje, vzgoja pa je domena staršev. Malčki pa itak vedno vedo kakšen red kje velja. 

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: AP in stari starši...
6.2.2007 20:49:50   
Anonimen
Moja dva sploh ne komentirata najine vzgoje, niti ne vem, če se jima sanja, kakšna točno je. Edino komentarja mojega fotra se spomnim, da si ni mislil, da bom kdaj tako dobra mama, pa niti ne vem, kaj točno je s tem mislil. Me je tako presenetil, da sem pozabila vprašat. Še tega ne vem, ali je v tem stavku več pohvale za sedanjost ali več graje za preteklost, karkoli je že hotel reči. Se pa zato tašča rada vtakne, včasih tudi tast. Zadnjič je tamala po ne vem katerem čudežu celo pri nama zaspala, ker jo je spet nekaj dajalo ponoči, samo pri nama vseeno noče spat ponavadi. No, in moj pove to čez ene dva dni svoji mami in je bila takoj pametna in polna nasvetov, da naj kar nadaljujeva s tem, pa bova videla, kakega hudiča si bova nakopala, ker jo bova razvadila.user posted image

(odgovor članu TiaSara)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?