|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilski srčki 2008
28.7.2009 12:00:32   
u04111976
Hvala. tole z oslovskim kašljem ni bilo jasno niti zdravnici, ampak je bila potem razlaga, da najbržđ ni razvila protiteles.
Drugače smo ok, tudi že gotovi z dopustom. Za drugo leto smo tudi imeli malo v mislih avtodom do Francije, ker je moj ful navdušen kolesar, sam nas je kar velik in naši kolegi, ki imajo avtodom, žel ni registriran za pet oseb.Jabček, a bi lahko ti povedala koliko vas je prišel najem, saj je vas ravno toliko kot nas, da mal prekalkuliram.... Drugače gremo mi večkrat po malem do Umaga ali do Poreča, otroci pa še z babicam na morje, tak da bi čist lahko poletni dopust preživeli malo drugače.

Se vidi, da je poletje in čas za preživljanje zunaj, saj je forum malo obiskan. Vsem želim obilo užitkov.

< Sporočilo je popravil u04111976 -- 28.7.2009 12:01:23 >

(odgovor članu simvir)
Neposredna povezava do sporočila: 976
28.7.2009 16:54:10   
sinskaT
Hej hoj

kot vidite nam ni hudo, če lahko mami visi na RR-ju user posted image
Mali je še vedno zelo nezahteven, če sem iskrena, sem kar pričakovala, da toliko dela kot je bilo s Hano zdaj ne more bit. In res je. Zgleda sem prvič vse preveč komplicirala, zdaj pa delam "po svoje" in je super.

Se pa bojim, da Nika ne uhvatijo krčki, ker jih je že H. imela, za fante so pa sploh značilni user posted image

Tud Hana se je nekako navadila, da ni več ena in edina zvezdica in šefica, ma ful skrb in 100x na dan slišiš: Nik Nik...mama, nik, aja aja ama ama..jao ji dogaja ..

Barbchen - no zdaj bomo pa počasi že za tebe začele navijat. Uživaj v nosečnosti, kajti jaz že pogrešam bušija in brcike, pa nista niti 2 tedna okoli user posted image user posted image .

Trnuljčica vaš pa je navit 100/h user posted image
B. Mama tudi jaz sem pomilila na Katko, ko se nič ne javi.
Simvir - a bova midve kakšno rekle zdaj ko boš v službi user posted image

Srečka vse najboljše..uživajte na morju in tudi vse ostale, ki ste na dopustu, doma, v službah - uživajte!

♪♫♪♫♫

(odgovor članu simvir)
Neposredna povezava do sporočila: 977
28.7.2009 18:47:59   
JABOLKO3
IZVIRNO SPOROČILO: u04111976

Hvala. tole z oslovskim kašljem ni bilo jasno niti zdravnici, ampak je bila potem razlaga, da najbržđ ni razvila protiteles.
Drugače smo ok, tudi že gotovi z dopustom. Za drugo leto smo tudi imeli malo v mislih avtodom do Francije, ker je moj ful navdušen kolesar, sam nas je kar velik in naši kolegi, ki imajo avtodom, žel ni registriran za pet oseb.Jabček, a bi lahko ti povedala koliko vas je prišel najem, saj je vas ravno toliko kot nas, da mal prekalkuliram.... Drugače gremo mi večkrat po malem do Umaga ali do Poreča, otroci pa še z babicam na morje, tak da bi čist lahko poletni dopust preživeli malo drugače.

Se vidi, da je poletje in čas za preživljanje zunaj, saj je forum malo obiskan. Vsem želim obilo užitkov.

Imeli smo avtodom za 6 oseb, najem nas je prišel 105€/dan, nafta kakšnih 150€, 2x camp in 3x počivališče za avtodome 130€ (3x smo spali na brezplačnem parkirišču), pa še nekaj za sladoled in kakšen kos pice na ulici... nas je vse skupaj prišlo kot bi nas stal kakšen srednji hotel nekje na morju. Pa smo bili malo na morju, pogledali Benetke, obiskali safari park in živalski vrt in staro mestece Sirmione na jugu Gardskega jezera, se kopali na severu jezera, plezali v Arcu, naredili planinsko turo v Val di Fasso, se zapeljali na prelaz Pso Pordoi in se z gondolo povzpeli na Sas Pordoi (2995m), se spustili v Cortino d'Ampezzo in nato po avstrijski Koroški proti domu.  Počitnice z avtodomom so res nekaj posebnega... mi smo tako navdušeni, da že planiramo potovanje med krompirjevimi počitnicami... pa otroci - kot je že Posadka pisala - sploh nobenih problemov, trme, sitnobe... knjig in igrač, ki smo jih vlekli zraven, sploh nismo potrebovali... ker smo se sproti dogovarjali, kam in kako, sta večja dva navdušeno sodelovala pri planiranju poti... vsekakor močno priporočam.

(odgovor članu u04111976)
Neposredna povezava do sporočila: 978
29.7.2009 12:34:17   
Roberta69
Najino pomorsko dopustovanje gre h koncu in prav je tako. Zdaj nama bo par dni delala družbo moja mami in zato lahko malce pokukam k vam user posted image Je pa čist utrgan tale naš škratek. Zdaj že veselo spleza na mizo oz. kamor koli lahko… Mene prov skrbi, kako bo v vrtcu (če ga dobimo – še vedno upam in pritiskam na vse možne veze in mi je čisto vseeno, če bi ga morala vozit na drug konec LJ (še vedno me jezi, da bi bila vloga za vrtec Črnuče ali BS3 sigurno sprejeta grrrr)– ma saj vem, da bo s tem varstvom še ena štala, ker iz vseh koncev slišim ene graje… prednost vrtca pred privatnim varstvom pa vidim predvsem v tem, da le imajo nek program (in upamo, da ga izvajajo), pa tudi cena ni zanemarljiva (bi bila, če bi v privat varstvu nudili kaj več, pa ne)… no, mene je pa strah predvsem zato, ker Liam neko stvar počne zelo kratek čas in jo ob prvi priložnosti stisne – si sploh ne predstavljam, kako ga bodo peljale na sprehod (sem videla, da grejo v četici in se držijo za vrv), ker v njem ni nobenega strahu in ga briga, če je sam zato ni variante, da se bo kar držal skupine (no, upam, da do jeseni toliko dozori, da bo imel kak občutek odgovornosti (ja pa jade user posted image ). Še najraje bi si pa vzela vsaj kakšno leto "dopusta" in kar sama skrbela zanj, ker je ravno to obdobje tisto, ko absorbira kot zmešan in bi bilo prav škoda, da je nekje odrinjen na rob… Jaz odraščanja ne vidim tako, da bo pač enkrat prirnil do diplome, ampak kot najbolj pisano obdobje v življenju, ki je lahko zelo veselo ali žalostno.

Bosih nog naokrog: vam zelo priporočam! Liam je skozi bos, kljub temu da so po tleh večinoma kar ostri kamenčki, iglice, itd. in se ljudje ploh ne morejo načudit, da lahko hodi in drugi straši mi pravijo:" Ja, naš se pa kar spakuje, zato ima čeveljčke". Saj Liam je prvi dan tudi čisto počasi hodil in se kremžil, zdaj mu je pa isto kot po gladkem in mi še na misel ne pride, da bi ga obula. Skratka, otrok zmore vse! Tudi v LJ čim več prakticiramo hojo brez čeveljčkov (BTW v LJ na Starem trgu so odprli trgovino, kjer lahko kupite Pediped čeveljčke).  In zdi se mi, da je zaradi tega na igralih in drugod tako spreten, pa še za podplate je to baje zelo zdravo.

Včasih se obremenjujem z milijon podrobnostmi, na koncu se pa vse tako in tako pogliha user posted image Sinska, ti prov verjamem, da je v drugo "lažje" ali pa na nek način bolj prijetno, ker morda bolj verjameš vase in zato lažje skrbiš za svojega otročiča, na ta račun pa imaš več od tistih čarobnih trenutkov, ki jih prej morda niti nisi opazil.

SinskaT; ful lepo, da vse laufa user posted image Liam HB ni imel nobenih krčev, ampak ne vem ali se gre zahvaliti mojemu načinu prehranjevanja ali smo imeli pač srečo, bomo videli po naslednjem user posted image Aja, enkrat si omenila, da je sestra dojila obe nečakinji do 2,5 let. A sta potem sami nehali ali je ta prva morala, ker se je začela dojiti ta druga? Liam se skoraj zagotovo še nekaj časa ne bo nehal (vsaj tako izgleda) in malo razmišljam, če je kaj panike, če bi ga dojila med nosečnostjo, saj z dojenjem kao pobere hranilne snovi, razvijajoči se plod pa jih sigurno bolj rabi ali pa je plod tako posesiven, da si potrebno že prisvoji? Saj, na koncu bom pa jaz vsa izušena, ker me bosta ta micena čisto izsesala user posted image . Drugače nas pa lahko kdaj obiščete, imamo pred blokom ful lepo novo igrišče (imamo v bloku ene par "ta pravih" in si priborijo masikaj (HB za njih)), sicer sem ga zaenkrat videla le na sliki, ima pa veliko +, eden med njimi je, da je igrišče ograjeno – jupiiii! Jaz drugače z Liamom ne morem nikamor (brez ograde), ker ni variante, da bi bila nekje pri miru. Tako da če boš kdaj za čvek, je pri nas super varianta (- je edino to, da se vsake toliko (HB malokrat) sliši vlak).

Popotovanje z avtodomom: tudi meni zeloooo diši. Zadnje čase me ima ful, da bi šli popotovati po Italiji ali Franciji… Se mi pa zdi avtodom ful dobra varianta za potovanje z otroki (in poleg tega smo zelo daleč od pristašev hotelskih uslug), če ne najboljša. Smo tudi že nekaj kalkulirali, da bi ga s še enim parom kupili, pa se preprosto ne izplača, saj so predragi in se izide edino, če ga oddajaš… tako da je najem veliko boljša varianta. Ga pa oddaja en najin kolega in lahko malce povprašam za cene (čeprav so najbrž povsod približno enake). Mi se morda odpravimo kam spomladi. V Italiji je baje ful turističnih kmetij, ki nudijo brezplačen priklop na elektriko in potrebno v zameno, da pri njih kaj poješ (kar je pa za potovanje skozi Italijo skoraj nujnost, saj imajo najbolj božansko kuhinjo – tudi če niste gurmani, bi zamudili veliko, če ne bi probali vsaj kakšnih, še sploh podeželski, specialitet (sem kar odplavala tja user posted image in joj, kako se mi cedijo sline).  Drugače pa imava mi2 vedno nešteto planov (bežnih), potem pa pride vmes 1000 in 1 stvar in gre vse mimo user posted image Tudi Tajska je kao na programu za januarja, pa se je spet pojavilo ful če-jev (diplomski, Liam + cepljenja, user posted image ? Itd.).

Lulček: jaz mu pa kožice ne spravim čez glavico user posted image Na zadnjem pregledu mu tudi pediatrinja ni mogla, kao zato, ker je bil namazan s kremo. Rečeno nama je bilo, da naj mu ene 2x na teden (tudi če ne pusti, ker baje itak boli) kožico potegneva čez… Probavam, pa samo malo pokuka ven rdeče, potem je pa videti kot da ne gre več naprej in ne upam na silo potegnit, ker se mi zdi, da bi se mu lahko kaj strgalo user posted image Upam, da se bo porihtalo.

Umivanje zob: nam pa ne gre najbolje oz. jaz ga nič ne silim, kolikor pusti pač pusti, nekaj malega naredi še sam in to je to. Ma, me kar skrbi, da se ne bi pojavila kakšna zobna gniloba, sploh zadnje čase, ko mu ful diši sladko, pa hoče cel krof, pa čokolado, pa sladoled… in čeprav sem bila načeloma proti sladkarijam (ampak vse v mejah normale), mu zaenkrat kar pustim, pa čeprav vem, da je edino dobro od tega njegov kratkotrajni užitek. Bi ga morale videti, kakšen vik in krik zažene, ko vidi koga s sladoledom, najprej zalaufa proti osebku, potem pa ves jezen oddrvi stran in se začne tolči po glavi – ja, to počne vsakič, ko mu kaj ne gre. A se še kdo tepe po glavi? Saj mu probavam preprečit…

En lep user posted image  pozdrav!

(odgovor članu u04111976)
Neposredna povezava do sporočila: 979
29.7.2009 15:32:06   
Majček28
dannn, evo mene spet mal na javljanje...

naša driska in bruhnje je minilo kot je prišlo in nimam pojma kaj je to blo...mah me sploh ne zanima samo da je mimo...verjetno bi pa bla diagnoza kakšna viroza!!!

Smo v soboto šli mal v živalski vrt in sem ugotovila, da bom naslednjič šli rajši v kakšen kamnolom, ker bo sigurno bolj zanimivo od vseh živali user posted image Brina je namreč non stop po tleh rila pa kamne nosila, da je kakšno životinjo pogledala smo se mogl že blazno potrudt....smo pa srečal tudi Hano in očkata, ki je tko lepo razbremenil našo mlado mamico, Hana je bla pa videt tud čist zadovoljan brez mamice.
Mi smo imel še bližnje srečaje z oso, ki je Brino pičla v mezinčka na roki, pa ni blo prehudo...mal je zajokala, prstek je otekel, ampak je blo hitr dobr. Bolj kot Brino je mene skrbel, da ne bi do kakšne alergije prišlo...no, pa ni!

V soboto gremo z muzejskim vlakom do Nove Gorice, to bo spet eno doživetje, samo upam da se rina ne bo prehitr naveličala 'čiha-puhe'.
Avtodom...mi gremo drugi teden septembra po Franciji mal vandrat, Pariz, Loara in če bo čas dopuščal še mal do Španije in ob Azurni obali nazaj...koooomi čakam user posted image

A obstajajo kakšne internetne strani z avtokempi po Evropi...jaz brskam pa nč ne najdem....a jaj jaj, pa tak turistični delavec user posted image user posted image user posted image

Copatki...mi še vedno furamo tiste do 12m...smo bl pr ta mejhnih, ampak tud pr nabritihuser posted image
Brina je šla včeri z dedijem na obisk v dom starejših in je animirala vse 'prebivalce'. S tem da so ji mogl mižikat nazaj pa ploskat pa se kr neki režat, do tega da se je z invalidskim vozičkom pustila vozt al je on koga okrog porivala. Je dedi reku, da še nikol niso bli vsi tolk hitr nazaj iz večerje kot včeri...carica mala, me veseli, da še drugim polepša dan

Vrtci...mi ga tud še vedno nimamo, pa glede na to da pričakujejo širjenje tele gripe najbolj z začetkom šole in koncem dopusta, mi mogoče to še prov pride. Seveda imam HB Brino kam dat, mal dedi mal babi pa preguramo
Upam pa da bomo vseeno čimprej v vrtcu, ker je Brina čist trapasta na otroke in tako ko koga vid ga že objema pa lupčka pa boža...se jo kr mal bojijo...drugač pa Roberta, obdobje ko so otroci 'male gobe' oz obdobje 'srkajočega uma' je od 3-6 let. Takrat se splača z otrokom še posebaj velik ukvarjat, brat, ustvarjat,...tud tehnične stvari in strokovne.Sej razumejo ravno ne, ampak si pa vse zapomnejo

Dopustnicam še naprej lepo, sončno vreme, bolančkom čimprej zdravja nazaj, vsem pa usta polna nasmeha.

POOOOOOGREPAMMMMM VAAAAAASSSS, PA NAŠA SREČANJA TUUUUUUD!

BRINA JE POSTALA SESTRICA...WIIII
DOBILA JE BRATCA JURETA
....zdaj imamo dva sončka....
You are my sunshine, my only sunshine,
you make me happy, you make me smile....

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 980
29.7.2009 16:33:00   
miny
Lep ppozdrav!

Tudi mi smo čist dopustniški. Smo prišli domov v nedeljo gremo pa naprej v hribe, zato vas sprašujem
ČE IMA KATERA ZA NASLEDNJI TEDEN ZA POSODIT NAHRBTNIK ZA NOŠENJE OTROKA. PLIIIIIS. ( Sori za velike črke)

Še naslednji teden pohajkujemo potem smo pa končali za letos. Upam, da organiziramo kakšno srečanje se mi lušta kakšnega orng čveka.

Pa lepo bodite.

(odgovor članu Majček28)
Neposredna povezava do sporočila: 981
29.7.2009 19:53:09   
u04111976
Jabček - hvala ti najlepša, saj sem rekla mojemu, da je to tu nekje, pa sem se prepozno spomnila in je bila kar ziher varianta-morje. Za drugo leto, pa se definitivno pripravim, pa pičimo v Italijo-giro, ali pa Francijo-tour. Super, da ste se odločili za tako variantouser posted image , naši otroc bi tud z veseljem zamenjali en teden morja, ker se tak kar naprej potepata po morju.

Sinska- boš videla, da si z drugim veliko bolj komot, punca, saj zdaj že vse obvladaš in je to BTW!!user posted image user posted image user posted image

Sem čula da ima ZOO V LJ neko varianto taborjenja-prespiš noč v ZOO pod šotorom in hraniš živali.... Še morem enkrat pogledat, sem misla mal otroke presenetit. A je katera že sprobala?

Joj, jaz bi vas pa rada mal vidla, pa sej sem si sama kriva, ko me pa tak dolg ni blo gor.

Miny- mi nahrbtnika nimamo, smo probali, pa ni šans. Tak da, žal...

LP. Urša

(odgovor članu miny)
Neposredna povezava do sporočila: 982
29.7.2009 22:56:05   
JABOLKO3
IZVIRNO SPOROČILO: Majček28

A obstajajo kakšne internetne strani z avtokempi po Evropi...jaz brskam pa nč ne najdem....a jaj jaj, pa tak turistični delavec user posted image user posted image user posted image

Na AMZS (pa mislim da sem videla tudi v Mladinski knjigi) lahko kupiš revijo/knjigo s 5000 kampi in PZA-ji po Evropi - mi smo jo nabavili in nam je zelo prav prišla, smo jo pa že posodili naprej...

(odgovor članu Majček28)
Neposredna povezava do sporočila: 983
30.7.2009 13:59:02   
Katja 271
Hej, hej!

No, sem malo bolj pridna ratala in vas vsaj malo prebiram, tako da lahko vsaj par stvari pokomentiram:

Zobki in čiščenje - pri nas to izvajamo tako, da Nik dobi mojo ščetko in on meni vrta po ustih, jaz pa ta čas njemu podrgnem tiste 3 biserčke.

u04111976, a pri vas ste pa kar oslovski kašelj kasirali?!?! O šment! Upam da ste že zdravi, ker mora bit grozno. Za ZOO v LJ pa ne vem kako je. Se mi pa dopade tudi varianta Indijanske vasi v Čateških - čist tko, za idejo :) http://www.terme-catez.si/si/catez/namestitev/vas/

Sinska, kako lepo je prebrati te vrstice, da ste se ulaufali v novo življenje. Obilo radosti še naprej in naj se vas krčki ognejo na daleč.

Jabolko, z opisom vašega popotovanja si mi naredila taaake skomine. V Arcu smo tudi mi že eno leto kampirali - meka za športanje! Pa Dolomiti morajo biti v poletnem času tudi sanjski.

Roberta, vama se pa res gode tam na morčku. Glede lulčka pa je moje mnenje tako, da nikar ne nateguj kožice preveč, ker se res lahko raztrga. Pol bo šele hudo. Mislim, da je do 5 leta čas, da gre čez glavico, tako da kar počasi in nežno. Mi imamo pa res potrjeno fimozo (zožanje kožice), tako da nas v oktobru najverjetneje čaka operacija. user posted image  Me je že zdaj groza tiste narkoze in celjenja...
Je imel pa tudi Nik eno obdobje, ko se je tepel po glavici kadar kaj ni bilo po njegovo. In sem mu vztrajno dopovedovala, da ne sme, da mora božat glavico in ga je minilo. Najbrž samo obdobje...

Majček, evo link s kampi:
Italija: http://www.camping.it
Francija: http://www.camping.fr/
Hrvaška: http://www.camping.hr/
Samo zadnje končnice držav spreminjaš, pa ti po izpiše za vsako državo posebej.

Miny, mi ruzak sicer imamo in rade volje bi ti ga posodila, ampak krenemo v soboto na morje v Omiš in nameravamo tudi malo Biokovo okrog obrnit. Za drugič se pa komot zmenimo ;) Pa lepo se imejte v hribih? Kam natančno to greste?

Vsi dopustniki pa maximalno uživajte tele redke breskrbne trenutke in se čimveč crkljajte! Pa upam, da se iz morja katera vrne s kakšnim slepim potnikom ;) :)))

Uf, mislim da me imate dovolj...
PAPA

(odgovor članu JABOLKO3)
Neposredna povezava do sporočila: 984
30.7.2009 15:35:58   
sinskaT
Roberta - sestra je oba sinčka dojila cca.2leti, če me spomin ne vara. Sta se pa sama odstavla (med nima je 3letna razlika), tko da verjamem da ti bo Liam že sam povedal kdaj bo imel dovolj. Kar se tiče dojenja med nosečnostjo naj ne bi bilo panike (no pri nas se je dobro končalo, pa sem ravno prve tri mesce, ki naj bi bili najbolj kritični za plod, dojila). Imaš pa na med.over.net pod dojenje ful dobr napisan (LLL svetovalke...) Glede vašega igrišča - z veseljem pridemo pogledat (te prej pokličem), zaenkrat smo še bolj doma, pa še ta neznosna vročina...samo dvomim, da bom prišla z obema user posted image , no vsaj trenutno mi ni z obema kam hodit hehe, imam raje duševni mir ; ).

Majček - sem slišala za vaše "srečanje" - se kr dost tkole srečujemo user posted image user posted image user posted image , je bil pa moj mal zmeden, ker vas prvi moment ni prepoznal - se opravičuje user posted image .

Urška - maš prav, po eni strani mi je zdaj z dvema lažje kot prej samo s hano (a sem omenila, da imam super mamico, ki ful pomaga ; )

♪♫♪♫♫

(odgovor članu Katja 271)
Neposredna povezava do sporočila: 985
30.7.2009 15:42:46   
sinskaT
IZVIRNO SPOROČILO: Katja 271

Zobki in čiščenje - pri nas to izvajamo tako, da Nik dobi mojo ščetko in on meni vrta po ustih, jaz pa ta čas njemu podrgnem tiste 3 biserčke.

Predvidevam, da vašega Nika ni nič motilo, ko so biserčki prodirali na plano? Zdaj razvijam teorijo, da kasneje ko zobki zrastejo, bolje je - manj boli user posted image . Naši "falita" sam še 2, pa pol 5ke user posted image ..

Sinska, kako lepo je prebrati te vrstice, da ste se ulaufali v novo življenje. Obilo radosti še naprej in naj se vas krčki ognejo na daleč.

Hvala! Predvidevam, da nas čaka še vse sorte prilagajanja in tko...ampak tako je življenje : )

A se lahko pohvalim, da sta minila 2 tedna, pa sem Še VeDno naspana , kar pomeni, da se je tamauči kar takoj ufural v naše nočno spanje in se budi cca. 2x za pocicat in to je to - in še nič se ne budita med sabo, kar me je kar skrbelo kako bo. No to je trenutna situacija - kaj nas vse še čaka, pa nihče ne ve.

Apričice in aprilčki, tudi jaz vas pogrešam in upam, da nam rata še kakšno srečanje!
lp

♪♫♪♫♫

(odgovor članu Katja 271)
Neposredna povezava do sporočila: 986
31.7.2009 12:44:26   
Krista28
Lepo pozdravljene,...

Jaz tudi komaj čakam mojega dopusta. Danes še do konca oddelam potem pa sem 2 tedna doma. Komaj čakam. V nedeljo odrinemo na Pag, drugi teden pa bomo mal po Sloveniji in na izi.

Naša Nadja je že prava lumpa - taka v pozitivnem smislu- navihana 100/uro, kot papiga ponavlja vse za Kristjanom, je že kar nekaj časa čisto sama - niti slučajno ne smem pomagat, če imamo mi vilice, mora tud ona z vilco jest...prav posrečena je...zdaj dam za otroka 2 krožnika na mizo, pribor, slinček za Nadjo in jemo....sploh ne vem točno, kdaj je začela sama jest.....osa jo je pičila med nosom in učkom - HB, razen manjše otekline, brez posledic - aspirin res pomaga...ful rada je nagica, in prava punčka - vse si obesi okoli vratu in na zapestjauser posted image ....ta velik ni kaj takega nikol naredu....zobke umivamo redno - ne prostovoljno ampak vseeno....kar je treba ni težko....
Nogice - mi imamo še vedno št. 19 oz. 20....tudi cunjice so jih 80 čisto prav...tale naša žiža.....nasprotje mamice glede postaveuser posted image

Roberta - a je bilo tole v zvezi z user posted image plan ali namig...user posted image user posted image  A ti lahko kar čestitamo? Moram še enkrat prebrat....

Avtodom_ tudi mene mikajo dopusti z avtodomom...ima ga celo sestra in ga oddajajo....sam letos gremo tko na morje...za kampirat se mi zdi brez veze in predrago...je bolj za potovat...

BM - navijam za dopust drugo leto...verjamem da imaš skumine....Kako ti pa ratuje kaj red pri vzdrževanju "kondicije" ?

Evo, zdaj grem pa naprej delat, da mi rata ponardit....
Jabček, da se kaj slišive, ker ne vem kolk bom kaj tu gor....

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 987
2.8.2009 20:50:40   
sasy20
Čer,
no jaz sem po dopustu...moj mali škrat je še na morčku baje že pančka....no pa da povem da se je končno spustil in začel sam hodit dan pred 16 mesecem user posted image user posted image user posted image
prav srček je zdej....pa moram rečt da je vsak dan večji lumpek...same cvetke pobira od sestričen....uglavnem uživa.....bili smo tudi na kavici z NiLe in Tio, Leo....Tia je prava carica....luštna mala racalka....prov raztura s hojo.....uglavnem teden je naokoli in spet služba......

Lepo se imejte...na morčku, dopustu oz kjer koli že boste preživele lepe dni s svojimi škrati.

Papa Sasy

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 988
3.8.2009 7:31:29   
simvir
Jutro!

Evo pa je spet vikend za nami. Naš je bil res pester, že od petka vsak dan eno praznovanje, torej same fešteuser posted image .
V petek sva šla sama, T. je prvič prespal drugje, pa še sam, brez bratca in bil ultra priden, spal celo nočuser posted image . N. je pa tudi prvič prespal pri moji sestri, v soboto pop. se je vrnil sicer z malo vročine (kdaj zrastejo šestice?, ker je kazal kot da ga tam nekje boli), kar pa nas ni oviralo da smo šli pozno pop. na praznovanje s kolegi in njihovimi škrati in malo podaljšali večer. No včeraj cez dan je vročina šla tako kot je prišla.

T. je pridelal eno sp. štirko, poleg edine trojkeuser posted image . Zaenkrat bp, morda malo tečnobe.
Je pa tudi on zadnje čase pravi cuker. Tak navihan, s svojimi lepimi učki in blond laski. Je že nekaj časa čisto sam, nikakor mu ne sme nihče pomagati, morda mu z drugo žličko vmes malo dodam v usta, pa še to vedno manjkrat. Tašča pravi da je najlepšeuser posted image , se tavečja dva bolj afnata. Pilje tudi sam iz kozarca, le pri mleku je začel štrajkati, v bistvu začne brbrati, spije pa bolj malo, ker mu potem vzamem.
Lula tudi pridno na kahlico, zvečer pred tuširanjem v banjo, zunaj pa tudi še kakšno rožico zalije. Očitno je povsem pogruntal sistem, upam le da ga ne bo vse skupaj minilo.
V soboto smo ga opazovali kako je hodil za eno dvoletno deklico (od kolegov), ki jo je že dorasel in jo poskušal prijeti za roko, pa stisnil jo jeuser posted image . Najbolj sta mu bila všeč pa njena čopkauser posted image .
Številko čevljev ima sedaj 22, dobro da so mu vsaj kakšni N. čevlji in copati prav, ker jih moramo kar naprej menjavati.

Sasy user posted image za Nika, no pa je tudi on shodil, zdaj bo pa še večja akcija. A on je pa še vedno na morju, ja dobri so tisti ki ga čuvajo, mislim to da ga sploh želijo imeti tam toliko časa, ker je s takimi malčki kar veliko dela, pa tudi odgovornosti.

Danes če bo popoldne še vreme zdržalo bomo vrgli iz zemlje naš krompirček, pa še ostalo zelenjavo bo treba malo pospraviti. Oba mulčka pri vsem tem zelo rada sodelujeta, meni ju je pa tudi užitek gledati kako se trudita. Danes mi je še možek obljubil pomoč.

(odgovor članu sasy20)
Neposredna povezava do sporočila: 989
3.8.2009 8:34:19   
scorpiogirl
Dobro jutro user posted image

mi kar ne rata pisat user posted image bi se morala še za faks par stvari spravit naredit, pa se tud kar ne lotim user posted image eno brco v rit, prosim user posted image

Srečka, vse naj naj
user posted image

mi sicer tud ful uživamo ... v najhujši vročini se hladimo doma ... v soboto smo bili cel dan pri mojih in se je mali zabaval v bazenčku s tamalima user posted image mi res totalno manjka vsaj balkon (o vrtu pred hiško si še sanjat ne upam) ... tolk, da bi en lavor dala na sonček, pa bi blo user posted image
mah, nč ne bomo jamral, k nam je prov fajn user posted image sem pa mal fouš (pa vam vsem po vrsti privoščim) tistim, k ste lohk ful na morju ... je še MM rekel (pa ga je drugač kar težko spravit za cel teden od doma), da je bil prej očitno preveč brez morja ... zdej, k smo bli, bi pa kar spet šel za kakšen teden user posted image no, sej kakšen dan se bomo zihr še odpravli, sem še cel mesec frej (če odšteješ faks, tam je pa še kar mal dela).

Tko, uživajte user posted image

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu simvir)
Neposredna povezava do sporočila: 990
3.8.2009 13:18:58   
bela vrtnica
Hoj!

No, pa se je tudi moj dopust končal. Je bilo tko super na morju in doma, da bi še kar malo podaljšala. Na morju je Zara zelo uživala in bi bila skoz v vodi, čeprav ni bila ravno topla. Pa še cela plaža jo je poznala, ker je v nekem obdobju kričanja in za vsako, če kaj ne dobi in seveda ne zna povedati kaj bi zakriči tako da jo vsi pogledajo. Mi je bilo včasih prav nerodno ampak tako je,ko imaš trmastega otroka (beri: ovna).  Drugače pa je bila kar pridna.

Sinska: čestitke za sinčka in uživajte 100/uro. Po slikicah sodeč kar žariš. A je bil drugi porod lažji od prvega? Mogoče si že napisala vendar nisem vsega brala, sem samo preletela.

Zobki: tudi mi imamo probleme z umivanjem. Smo poskusili vse trike pa če ne dovoli ni sile, da ji odpreš usta. Tako da potem še kar včasih na hitro z gazico samo malo drgnem zobke. Z zobno ščetko pa se sama malo igra. Mislim, da ne dovoli ker jo mučijo štirke. Še zadnja nam manjka.

Punce a vaši aprilčki še pijejo mleko po flaški in ali ga pijejo tudi ponoči, če se zbudijo? Pri nas je problem, da je Zara navajena zaspati ob flaški in potem, če se zbudi ponoči zaleže le flaška. Čeprav vem, da je ne potrebuje več (da ni lačna), ampak da jo samo vleče, zato da jo uspava. Dudike sploh noče, če pa ji ne pripravim flaško pa smo lahko budni celo noč. Edini način, da jo spravim  v posteljo je flaška. Že samo, ko  vidi, da jo pripravljam cela zažari. Jaz bi pa tako rada, da jo položim v posteljo brez flaške in da sama zaspi.  Poskusila sem brez flaše jo položit v posteljo pa se takoj ustane in začne jokati. Sej ni problem v sami flaški, to bi ji še pustila za večernji obrok ampak želela bi, da bi se sama naučila zaspati tudi brez nje. Do kdaj bi se naj otroci odvadili od flaše? Na kakšen način jo naj odvadim od nje in kdaj bi naj bila ta meja? Meni sploh ni problem naredit flaško in potem ponovno zaspi. Je pa res, da večino noči tako prespimo. Bolj me skrbijo zobki. Skratka vaše izkušnje in nasveti.

Sem pa včeraj na bazenu videla Katko in njena dvojčka. Vendar se žal nisem nič pogovarjala z njo. Se mi je pa od daleč zdela čisto ok in mislim, da je z njo in tamalima vse ok, vendar je najbrž prezasedena.

Urška: super, da si spet med aprilskimi srčki. A vidva pa razmišlata še o enem user posted image ? Svaka čast. Mislim, da jaz bi bila z dvema kar zadovoljna.

Uživajte in se beremo.

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 991
3.8.2009 19:09:06   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: bela vrtnica

Punce a vaši aprilčki še pijejo mleko po flaški in ali ga pijejo tudi ponoči, če se zbudijo? Pri nas je problem, da je Zara navajena zaspati ob flaški in potem, če se zbudi ponoči zaleže le flaška. Čeprav vem, da je ne potrebuje več (da ni lačna), ampak da jo samo vleče, zato da jo uspava. Dudike sploh noče, če pa ji ne pripravim flaško pa smo lahko budni celo noč. Edini način, da jo spravim  v posteljo je flaška. Že samo, ko  vidi, da jo pripravljam cela zažari. Jaz bi pa tako rada, da jo položim v posteljo brez flaške in da sama zaspi.  Poskusila sem brez flaše jo položit v posteljo pa se takoj ustane in začne jokati. Sej ni problem v sami flaški, to bi ji še pustila za večernji obrok ampak želela bi, da bi se sama naučila zaspati tudi brez nje. Do kdaj bi se naj otroci odvadili od flaše? Na kakšen način jo naj odvadim od nje in kdaj bi naj bila ta meja? Meni sploh ni problem naredit flaško in potem ponovno zaspi. Je pa res, da večino noči tako prespimo. Bolj me skrbijo zobki. Skratka vaše izkušnje in nasveti.

Naš še pije mleko po flaški. Seveda le za uspavanje. Sicer menda nikoli ne bi zaspal.user posted image Že itak ga občasno ...user posted image Tako da ga dobi 150 ml za dnevno spanje (kot malica) ob 10 ih, pa za nočno 150 ml okoli 20 ih. Ter 1x nočno, ko se zbudi. Ostala(morebitna) zbujanja ga ne dobi. Se pa ne sekiram glede tega. Ob tem je čisto vse in je pravi mali požeruh. Ni za verjet, ampak poje slabo moje kosilo in definitivno več kot tašča. user posted image Vem ker jaz kuham... Pa še vsi se temu čudijo. Vendar ne morem reči, da je prekomerne teže. Očitno vse porabi. No suh sigurno ni.
Mogoče je pri nas malce specifična situacija zaradi alergije na mleko... Tako da mlečni obroki kot jih imajo ostaliuser posted image odpadejo in v bistvu rabi tistih 300-400 ml posebnega mleka, da zadosti potrebam po Ca...

Zobki: z mojo krtačko bi si jih takoj in v vsakem momentu  drgnil... S svojo, pa user posted image ... po pregovorih... Sem razmišljala, da bi kupila dve enaki krtački za odrasle... Saj itak ne bo vedel, da ni moja. Saj velikost je itak nepomembna, glavna je funkcija.

Kahlica: naš ca 1 mesec sam prinese kahlico za kakanje.user posted image Sploh ne vem od kje se je to vzelo, ker je prej ni maral in sva jo po 11 mesecu opustila. Sedela je v kotu in samevala... Sedaj pa jo je sam aktiviral. Danes je naredil notri lulanje in kakanje. Mogoče ga tašča navaja??? Definitivno pa opažam,  da mu gredo plenice resno na živce. Ko lula prav vidiš, ker začne plenico z gatami vleč dol in dol in dol... Samo sedeti na kahli je pa problem- ca 2 sekundi... Razen kakanja- tistih nekaj več...user posted image Ampak užaljenost in jok, ko  mu skušaš dati plenico gor (ker itak na kahli ne zdrži) je pa svoje vrste...Potem pa pobegne in se seveda polula po tleh... Pol pa gleda fontano...user posted image

Trst: sva si ga z MM privoščila v soboto. Pa nato izlet v Pivko jamo in kosilo ... Bila sva brez user posted image . Je pasalo, ampak bi bilo boljše, če bi prejšnjo noč spala več kot tiste tri ure...

Živalski vrt v Lj je padel v soboto popoldan. Prišli smo ravno na hranjenje morskega leva. Mali je bil itak grozno navdušen nad živalskim cesarstvom. Vse ostalo je bilo nezanimivo. Oči je imel samo za živali . Prav zares se vidi, da ima doma psa. Še med mlade pujske je šel in jih božal. Večje pujske pa koze pa je le gledal z 1 metra. Ja malo rešpekta pred večjimi je treba imetiuser posted image . Bi pa bil tam menda tri dni...  Edini problem je bil ko smo ga ca 3 x privezali v voziček in ni mogel peš v hrib, ker mu grozni starši ne pustijo. Sicer pa je dober del prehodil. Definitivno moramo ponoviti čez 1 mesec.

(odgovor članu bela vrtnica)
Neposredna povezava do sporočila: 992
3.8.2009 19:17:28   
JABOLKO3
Živijo!

Samo na hitro se javljam... sem v službi padla v tisto mojo raziskavo in imam res veliko dela, tako da hodim domov šele okrog 5h-6h, potem se teh par uric posvečam otrokom, zvečer pa pranje, zlaganje cunj, kuhanje za naslednji dan... sicer sem en teden preživela, še tega zdržim, potem bo pa bolje... in tudi več časa za RR - upam vsaj...

Lepo se imejte...

(odgovor članu bela vrtnica)
Neposredna povezava do sporočila: 993
4.8.2009 12:59:20   
Majček28
dannnn,
pišuka nikjer nobenga, jaz upam da ste vse na dopustih pa da se kje namakate in da ni delo tisto, ki vam ne pusti na RR viset....ja ja sej vem, pol pa svizec pride....hm, tegale svizca pa že dolg ni blo user posted image

Mi smo OK, Brina uživa v varstvu pri dediju in pri babi, kjer je seveda številka ena in kjer je non stop akcija. Z dedijem dopoldan hodi po kavicah tko da pri nas v bifeju Brino že vsi poznajo in vejo kaj pije in je, Brina pa tud že ve kje se kaj nahaja pa kako se račun izprinta. V trgovini se dere : teta ama-ama...in takoj uleti prodajalka pa ji prinese žemlco...to je tud dedi navadu user posted image

Trnulčica....mi imamo tud doma psa, ki kar beži pred Brino...no, en pred drugim....pa jo živali v ZOO niso pron ganile, so bili kamni bolj zanimivi in bomo drugič šli rajš v kamnolom user posted image ....mogoče bo pa Brina 'građevinar' user posted image

Punce, berem in se mi zdi kot da vse dajete malčkom fulll mleka za pit. A namesto večerje date mleko? Brima ima mlečne stvari rada, ampak jaz ji naredim kakpen gres ali pa polento ali pa čokolešnik (za večerjo ali zajtrk )...spimo celo noč, če se pa kdaj zbudi ji pa ponudim vodo za pit, nardi poar požirkov in zaspi nazaj. Čez dan tud pije vodo, včasih kakšen gosti sok po slamci, mleka samega ji pa ne dajem...A BI MOGLA?

V soboto smo šli z muzejskim vlakom do Nove Gorice...napaka...sama vožnja sicer zanimiva, ampak do Nove Gorice čist predolga, da ne govorim kolk je tam vroče pa nikjer nobene restavracija al pa vsaj kaj za spot...katastrofa...smo hodil po največji vročini 20min da smo prvo pjačo pa hrano dobil...če boste šle, pejte rajš na Mostu na Soči dol in tam mal naokrog, je fullll lepo pa temperature so bolj človeške. Smo pa domov prišli kot dimnikarji, čist črni. Brini so se samo učke pa zobki vidl user posted image , da je bla pa glavna v našem vagonu pa ni trena posebi omenjat...je vsem pošiljala lupčke pa mižikala pa z umazanimi rokami božala...še najrajš otroke....men je blo kr mal nerodn tko da sem se v kupe skrila user posted image

Dons se mal laži diha in tud jest mi paše ker ni prevroče, drugač se kr z vodo nalivam. Grem ama-ama pol pa še mal delat.

Lep se imejte pa se tipkamo...papa

BRINA JE POSTALA SESTRICA...WIIII
DOBILA JE BRATCA JURETA
....zdaj imamo dva sončka....
You are my sunshine, my only sunshine,
you make me happy, you make me smile....

(odgovor članu JABOLKO3)
Neposredna povezava do sporočila: 994
4.8.2009 16:34:44   
Isabellabina
Dan

Da se še jaz malo javim.

Današnji dan user posted image user posted image user posted image super,da se je malo shladilo....sicer otroci godrnjajo....ampak saj bo že jutri boljuser posted image

No pri nas imamo bolnika...Jakob je v nedeljo prijel za vročo izpušno cev od motorja in posledica....huda opeklina po celi dlani desne roke.Sem ga eno uro namakala v hladni vodi,a je še kar tulil ko zmešan...Imel je tudi vso mehurjasto dlan....zato sem ga peljala na urgenco v Domžale in tam so mu dali en gel na dlan in sedaj ,ga vsak dan vozim previjat v ZD.Zdaj je malo bolj"priden",saj ne more nič prijemat z roko.....in se motorja tudi že na daleč ogne.....ja vsaka šola nekaj stane...tudi za nas staršeuser posted image

Srečka---če prav zastopim imaš oz.si praznovala rojstni dan----no čestitke in upam ,da ste lepo praznovali

Sasy---super za samostojno hojo tvojega sinka

Flaška ---mi še vedno moramo ponoči piti mleko-240 ml ga spije tam okrog 3.00-5.00 zjutraj....pa veliko vode spije.Pa ne mara navadnega mleka ,ampak še vedno kupujem od  Dm-a.

Toliko....moram kar zaključit,ker me že preganjajo naj se grem zraven igrat oz.moram  risat pomagat.Danes so risalno razpoloženiuser posted image

Šibam....

Lepo se imejte in veliko se smejte......

< Sporočilo je popravil big mamma -- 4.8.2009 16:36:48 >

(odgovor članu Majček28)
Neposredna povezava do sporočila: 995
4.8.2009 16:40:39   
Isabellabina
IZVIRNO SPOROČILO: Krista28

BM - navijam za dopust drugo leto...verjamem da imaš skumine....Kako ti pa ratuje kaj red pri vzdrževanju "kondicije" ?

Ja upam ,da bo obljubo držal in je ne bo pojedeluser posted image .Sicer pa sem še malce shujšala in se še vedno držim istega sistema hrane,le da včasih pojem tudi kakšen piškotek pri kavici.Sem si pa nabavila tekalno stezo in je super.Sedaj jo tudi mož in tašča uporabljata in smo zadovoljni.Sicer pa v lepem vremenu tečem zunaj.3× na teden.

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 996
4.8.2009 19:51:25   
resnično srečna
eto nas...s5 doma...

no ja upam, da v petek krenemo nazaj v raj...

Iza...a vam povem, da e šel angelček spat pa se zbudil hudič????...ma ta otrok...ok...noči prespi...pa malo čez dan...včasih 30 minutk...včasih 2 uri...vse ostalo je pa eh "spidi gonzales traparijos delatos"...ma to ni 3 minute pri miru...če kaj ni po njeno s ene sliši blejanje ovce ampak renčanje mladega tigra...to tako zavija pa nori, brca, grize, tepe, odriva...ma ne morem opisat...

mir na plaži???...branje knjige v senci???...kaj je že to???...ma naša je v vodi upokojenka...sicer je zadnje dneve začela kazat tehniko prsnega plavanja...noge so fino delala, če je dobila svoj napad "norenja oz. trme"...drugače je pa Fred postal kolega...pa se pusti mal v njem vozit pa porivat...potem ko ma pa freda frenda dost...pa halooo mami...meči me, vrti me, nosi me...brez joka jo lahko potunkamo...mal debelo pogleda...pa naprej zabava...kamenčki...trave...valda morske...ampak potem pa nova pogruntavščina_"kako nagajati ljudem na plaži"...če jih ne polulamo... jim česa ne vzamemo jih pa tako bulimo, da ji postane nerodno...valda je itaq že njena stara manija: teči pred mamo pa se krohotati...pa čim prej tja, kjer mama vpije NE...cesta...

pade kadar so noge prehitre a kolena niso potolčena...neverjetna je...stopnice so mala malica...če je ena sama...če jih je več pa tuli dokler ji ne damo roke...

hrano bi seveda jedla sama...samo kako...no saj krompir in meso pa zelenjavo že...tekočega pa še ne pustim, ker ne pusti, da ji namestim žlico v roko in jo drži preveč na koncu...

pitje mleka...Iza ga ne mara...dobesedno...kaj je flaška ne ve...čez dan dobiva večinoma vodo v posodici z ustnikom...drugače pa mleko dobi v kakem čokolinu...

je pa izredno podobna očitno liamu...sladkosnedna...z rokami si šari po glavi, če kaj ni kot je treba...

ljubosumje...no postala je posesivna do mene...če češem Dašo jo kar odriva, ščipa praska...in to čez noč...pa ni po mojem res nobene logične razlage ampak samo faza...

spanje... zaspi sama...brez problema...prespi noč...

zobki...imamo vse 4ice...ven sta pokukali že 2 3jki...

lasje...ma jaz ne vem al jih gnoji al kaj...ampak rastejo kot pri norcih...še malo pa bo lahko imela čopek zadaj...pa smo jo še ne dolgo nazaj ostrigli...

pospravljanje...danes me je vrglo na rit, ko je vzela iz mojih rok papirček od rogljička...suvereno odkorakala v kuhinjo in ga vrgla v smeti...no ja sem še sedaj začudena...pa tudi obleko pridno pospravlja...al pa razmetava...pa prazni in nato polni potovalke...in na dovozu mi je pomagala pleti tlakovce...no je plela tudi plažo, ko se je naveličala uhajanja mami...samo da je plevel metala po ljudeh...

kakanje in lulanje...eh je kot mali pes...očitno je invazija zobkov povzročila kakanje preko celega dneva...in potem je spet kakala v bazenček...pa v banjo...pa po 7x na dan v plenice...ma ne vem no...tistega reda, ki ga je imela od 7 meseca naprej ni več...uzela ga magla...

sadje...pojemo tono nektarin in hrušk...a je potoem čudno če toliko kaka...sedaj pa vprašanje: sem čudna, če ji dovolim da je hruške v večji količini??? baje zelo napenjajo???mogoče zato tolikokrat kaka?...da smo si na jasnem...ni to driska ampak normalno blato...

sedaj pa še vse ostalo...počutje je bilo ok...en rahel napad tašče (ki še vedno ne ve, da to je...če bi ji ta vikend povedala bi jo po mojem pokopali he he)...ampak sem preživela...staranje uspešno prestala brez posebnih travm...hvala aprilčicam za čestitke v različnih oblikah he he...

v nedeljo nam je crknil hladilnik...poln robe...Big beng je bil rešitelj tako da smo bogatejši za en lep srebrni Whirlpool...no ja pa malo tanjši v denarnico...

naš pes je postal potepuh...uhaja k sosedovim 2ema če le more...krade njune igrače in kosti...ja sej vem...psičke so nekaj najlepšega in sedaj me čaka travmiranje do petka, ker jo pogreša in ves živčen hodi po stanovanju...težko je pasje življenje ja...

citiram in odgovarjam:

Čez dan tud pije vodo, včasih kakšen gosti sok po slamci, mleka samega ji pa ne dajem...A BI MOGLA?

mah kaj pa vem...teorije so različne...po enih je dobro zaradi kalcija...po drugih naše telo kalcija iz mleka sploh ne more vezati...ma po mojem vsak otrok pokaže svoje potrebe...Iza mleko zavrača zato je ne silim...****t ga bom kasneje jaz kriva za njeno osteoporozo...

IZVIRNO SPOROČILO: JABOLKO3

... sem v službi padla v tisto mojo raziskavo in imam res veliko dela...

verjamem, da je naporno...ampak po mojem si si na super dopustu malo nafilala baterije, pa je sedaj vseeno lažje...držim pesti zate...ampak vem, da si sposobno babšče in da boš sfolgala in zmagala...go go apple mother...

IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica
Saj itak ne bo vedel, da ni moja

he he mami mami...a te tvoj lepotec še ni dovolj naučil???...prekleto dobro bo vedel da ni ista...ne vprašaj me zakaj...nimam pojma...ampak otročki so mali čudeži...in verjamem, da je tvoj prav poseben...hiperenergičen, nepredvidljiv in poln presenečenj...pravijo, da si vsak otrok izbere svoje starše...tvoj si je izbral pravo mamo...ki ga lahko sfolga...in ki mu veliko da...tvoja služba pa...eh...ljudje (slovenclji) so me že davno razočarali...vsak gleda le na svojo rit, na to kaj bo rekel sosed, bog ne daj da ni najboljši in oh in sploh...sedaj odim po svetu z nasmehom na obrazu...ker se stalno lahko smejim človeški omejenosti...brezveze...prej ko te to spravlja v smeh prej si zadovoljen...srečen...neobremenjen...

drži se punca z žurerskimi sosedi...

IZVIRNO SPOROČILO: bela vrtnica

Pa še cela plaža jo je poznala, ker je v nekem obdobju kričanja in za vsako, če kaj ne dobi in seveda ne zna povedati kaj bi zakriči tako da jo vsi pogledajo. Mi je bilo včasih prav nerodno ampak tako je,ko imaš trmastega otroka (beri: ovna).  Drugače pa je bila kar pridna

he he...cela plaža poznala???...he he tudi nas...sicer pa super za dopust...pa žal se vse lepo 1x konča...glede izraščanja in umivanja smo pa mi na istem in niti ne težim...ko bodo zunaj pa bolj pritisnem nanjo...gledam le, da po tistem, ko poje kaj sladkega popije čez vodo...ni vrag, da se sladkoba vsaj malo ne izpere iz ust...

IZVIRNO SPOROČILO: scorpiogirl

Srečka, vse naj naj
user posted image

hvala lepa...glede morja pa...če pridete na obalo pokličite...

IZVIRNO SPOROČILO: simvir

Lula tudi pridno na kahlico, zvečer pred tuširanjem v banjo, zunaj pa tudi še kakšno rožico zalije. Očitno je povsem pogruntal sistem, upam le da ga ne bo vse skupaj minilo.

bravo Tevž...pa bravo mami...ko Tevž tako lepo je, spi in uboga...

IZVIRNO SPOROČILO: sasy20

no pa da povem da se je končno spustil in začel sam hodit dan pred 16 mesecem

bravo Nik...Sasy tebi pa ne zavidam...ne vem kako bi preživela nekaj dni brez Ize...je to kar hrabrost...je pa Niku definitivno na morju lepše kot pa v vročem vrtcu v Ljubljani čakati na mamico...

IZVIRNO SPOROČILO: Krista28

...osa jo je pičila med nosom in učkom - HB, razen manjše otekline, brez posledic - aspirin res pomaga...

ojej...uboga revica...samo, da ste jo dobro odnesli...glede nagosti pa...eh seveda jim je to najlepše he he...in to da vse ponavlja...tudi Iza je taka...pa naj bo to Daša ali nero...ona vse ponavlja he he...pa reglja tudi kot velika...

IZVIRNO SPOROČILO: sinskaT
Apričice in aprilčki, tudi jaz vas pogrešam in upam, da nam rata še kakšno srečanje!

se strinjam...bi bila tudi jaz za kako srečanje...

IZVIRNO SPOROČILO: Katja 271

No, sem malo bolj pridna ratala in vas vsaj malo prebiram, tako da lahko vsaj par stvari pokomentiram

bravouser posted image user posted image user posted image user posted image ...še kaj več nam povej o tvojem fantičku...očitno pa je eden od tistih, ki ima najmanj zobkov...kar pa sploh ni slabo baje...

IZVIRNO SPOROČILO: u04111976
Sem čula da ima ZOO V LJ neko varianto taborjenja-prespiš noč v ZOO pod šotorom in hraniš živali.... Še morem enkrat pogledat, sem misla mal otroke presenetit. A je katera že sprobala?

nisem še slišala...javi, če boste sprobali he he...bi bila Daša po mojem tudi interesentka za kaj podobnega...

IZVIRNO SPOROČILO: miny

Tudi mi smo čist dopustniški. Smo prišli domov v nedeljo gremo pa naprej v hribe, zato vas sprašujem
ČE IMA KATERA ZA NASLEDNJI TEDEN ZA POSODIT NAHRBTNIK ZA NOŠENJE OTROKA. PLIIIIIS. ( Sori za velike črke)

žal tole prepozno videla...drugače bi komot posodili našega...mi je prav hudo no...upam, da ste ga kje dobili na posodo...

Majček...ma vi imate fenomenalnega otroka...he he pelješ ga na plažo pa cel dan kamne raziskuje...pa kaj rabiš boljšega...ker počasi raste pomaga pri družinskem proračunu...z dedijem se pa očitno fino zabava po lokalih he he...bo vsaj tipe znala na pijačo peljat he he...

roberta...joj tebe bi pa lahko toliko citirala...si kar nekaj super tem sprožila:

1. bose nogice...se strinjam...Iza je ogromno bosa...in to podpiram...neobčutljivost pa pride s tem, da je bos in se ne navadi na čevlje...smo starši precej krivi za razvajenosti svojih otrok
  2. uhajanje...Iza je ista...ona gre...briga jo za mamo...in da te malo postavim na realna tla...v prvem letu v vrtcu ni programa...pri tako velikih skupinah in tako mešani starosti otrok ni sprehodov...gredo na teraso in to je to...tisti na vrvi so pa stari več kot 2 leti...torej to naše čaka šele naslednje leto...oz. morda koga letos če je v mešano stari skupini...ampak dvomim...glede vašega ograjenega igrišča...he he upam, da striktno zapirajo vrata...ker naša smrklja z enim očesom vedno škili in takoj je v diru če ugotovi, da so vrata odprta...
  3. lulček...ne pretiravaj...meta je z nami imela isti problem...pa smo čakali do 4 leta...in si je Matevž potem sam od sebe potegnil kožico čez...tako da kar počasi...pa brez nervoze...
  4. upam, da se kaj vidimo, ker opažam, da sta Iza in Liam zelo podobna: iščeta družbo, uhajata staršem in ljubita sladkarije he he
sinskaT...pogrešanje trebuščka in brcik???he he in to ti???pa ne da sedaj štartaš na dvojčke???ker smao to bi ti lahko še bil izziv...drugače pa super za spanje, Nika, Hano, možka...uživajteeeeeeeeee...pa tvoja mamica je itaq carica...že samo zato ker je rodila tako kjut bejbo kot si ti he he

eto babe...sem nadoknadila za manjkajoči teden????

uživajte...

pip

G

She
May be the face I can't forget.
A trace of pleasure or regret
May be my treasure or the price I have to pay.
She may be the song that summer sings.
May be the chill that autumn brings.
May be a hundred different things
Within the measur

(odgovor članu Majček28)
Neposredna povezava do sporočila: 997
4.8.2009 20:24:07   
trnuljčica

Trnulčica....mi imamo tud doma psa, ki kar beži pred Brino...no, en pred drugim....pa jo živali v ZOO niso pron ganile, so bili kamni bolj zanimivi in bomo drugič šli rajš v kamnolom user posted image ....mogoče bo pa Brina 'građevinar' user posted image

Mogoče je samo faza (gradbenik). Naš jo je imel pri enem letu. Takrat je samo po plaži gor in dol tekal, pa kamenčke prekladal in jih metal v vodo.  Sedaj je očitno veterinar faza.user posted image Dali smo pa skozi že vratar fazo (ca 7-10 mes) in električar fazo(do 1 leta).user posted image

Punce, berem in se mi zdi kot da vse dajete malčkom fulll mleka za pit. A namesto večerje date mleko? Brima ima mlečne stvari rada, ampak jaz ji naredim kakpen gres ali pa polento ali pa čokolešnik (za večerjo ali zajtrk )...spimo celo noč, če se pa kdaj zbudi ji pa ponudim vodo za pit, nardi poar požirkov in zaspi nazaj. Čez dan tud pije vodo, včasih kakšen gosti sok po slamci, mleka samega ji pa ne dajem...A BI MOGLA?

Po mojem ne.  Nimate težav z uspavanjem... je ti lepo (sigurno dobi tudi drugje kar rabi), poleg tega ima občasno mlečne obroke.user posted image
Joj  kako bi jaz rada vašo situacijo- mlečni obrok (jogurt...), pa spanje brez flaške z mlekom...No mlečnega obroka še lep čas ne bo smel...

Sicer naš ne nadomešča dnevnih obrokov z mlekom. Tako da je:
-Zajtrk- cel kos kruha (enako kot mamiuser posted image ) z marmelado ali medom
-150 ml mleka ob ca 10ih za lažje uspavanje
-Malica- okoli 12.30-13 ih - sadje( npr 1 nektarina ali  ena banana ali ena hruška...)
-Kosilo - okoli 14 ali 14.30.- 1/3 mojega (je čisto vse)
-Malica ob 17 ih (1 sadež  ali lubenica ali melona sedaj poleti največkrat pa sadež+lubenica-je čisto nor nanjo-poje ogromno)
-Večerja okoli 19 ih -en cel kos kruha s salamo, ali eno jajce z mlado čebulo...
-Ob 20 ih 150 ml mleka za lažje uspavanje.

Tekom dneva spije 2 tista lončka vode z nastavkom.
Ponoči ko se zbudi 150 ml mleka.
Mali je požeruh in se ziher ne zbuja od lakote. Toliko že vem...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Majček28)
Neposredna povezava do sporočila: 998
4.8.2009 21:41:02   
Jo@n
Čer!

Kratko javljanje še od mene, obljubim da ne bom prekosila dolžine srečkinega posta...

Mali princ je pridelal tretjo trojkico, če se ne motim ima tudi že vse štirice. Posledično je bil danes po zagotovilu varuške "najbolj siten do sedaj", odspal le eno uro in mrknil na popoldansko kitico 15 do 6h. Pa še vedno spi, in sem v dilemi ga pustit al nafutrat z dozo čokolinota.

V nedeljo smo na kratko skočili do morja, se osvežili in na hitro posončili, podrla se je teorija družinskega poglavarja, da je najbolje oditi na pot dopoldne, tik pred dopoldanskim spanjem, ki ga bo baje prestolonaslednik nadoknadil na poti. Spal ni, znam pa res že vse otroške pesmice z rešilnega CDja na pamet. user posted image  HB je mrknil na poti domov, ker drugače bi me lahko še kam odpeljali.

MM počasi dokončuje druga vrata za zapret zunanjo teraso, saj je naš korenjak čedalje urnejši in hitrejši in lahko bi že poskusil kakšne kaskaderske podvige po strmih in ostrih stopnicah. Baje ograja bo. Enkrat že...  (upam da do konca poletja, žal je MM zelo precizne sorte). K sreči mali še ni shodil, veselo raca s pomočjo enega ali dveh prstov in zganja prav taveliko trmo, če kaj ni po njegovo. Ihtoritis, dretje, vreščanje, trmarjenje in ostale bolezni aprilčkov je že osvojil, po profesiji smo še vedno v fazi vratarja, električara smo že oddelali (z izjemo daljincev, polnilcev in mobitelov), nad fazo gradbenika bo pa najbrž babi še posebno navdušena.user posted image

Pitje mleka: ob uvajanju na varstvo sem ga hotela od doma pospremiti s kakšnim dcl v želodčku, pa mi ni uspelo. Domnevam, da samega mleka ne mara (hm, le po kom ima to??user posted image ), tako da smo s temi poskusi zaključili, dnevno dozo kaj jaz vem česa že pa dobi v obliki skute, jogurta, mlečnih kašic, gresa, polente... Pa mislim da mu nič ne manjka. J sicer sam še ne je, kaže pa veliko navdušenje nad žlico in kozarcem. Le da sva midva z MM včasih bolj racionalne sorte in poenostaviva zadevo, da ne traja predolgo, da ni preveč preoblačenja, čiščenja...

Lulčki: J je imel še povsem zlepljeno kožico, pod katero se mu je začel delati bel mozoljček z izločki in je na nekaterih mestih od znotraj že odstopila. No, tam se je potem en večer pri higieni tudi dokončno odlepila, bilo je malo joka in stoka, ko je vse izteklo in bilo rožnato, pa sedaj ga pridno mažem. Sicer je druga polovica še zlepljena, ampak bomo že počasi potrenirali.

Čestitke vsem korenjakom za novo osvojene korake, pa za vse nove pogruntavščine.

Jabolko, naj dnevi v službi hitro minejo, da ti bo ostalo dovolj časa in energije še za tvoje fantine.

BM, čestitke še za dodatne izgubljene kilce, tvoj J se mi je pa res zasmilil z nesrečno dogodivščino pri auspuhu. user posted image

Trnuljčica, super za pohajkovanje v soboto, res lepo da si vzameta nekaj trenutkov zase.

Majček, a Brina pa sploh ne šljivi živalic v ZOO? No, saj z gradbenicami tudi ni nič narobe...me prav zanima kako bo pri nas, zdaj pa res že dolgo nismo bili.

Krista uživajte na morju, pa user posted image  za nov jedilni režim s štirimi pogrinjki. user posted image

Toliko na kratko od mene, jaz sem "še kar", v službi je k sreči nekaj dopustniškega zatišja. Nekaj mi nagaja želodec, me vsak dan po topli malici v službi tako user posted image  boli v žlički, da nisem za nikamor, rupuruti pa ne pomagajo.... Z ostalimi, s katerimi smo jedli malico iz istih piskrov je pa vse v redu. Tako da sem sklenila, da se grem malo k dr. pokazat. Očitno nekaj ni harversko kompatibilno z mojim vampkom. Aja, vse namige o morebitni user posted image odločno zavračam. user posted image

Zdaj grem pa res stran od tele kište.

Nočko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 999
4.8.2009 21:42:17   
Jo@n
Aljanej, se nam pridružiš?

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 1000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Tri strategije discipliniranja, ki spodbuj...
Vsak majhen otrok bi nam povedal, če bi lahko, da naj se ga oprimemo, da naj njegovih dejanj ne jemljemo osebno in da na...

Samostojnost.
Admin

So vaši otroci kolikor tolikor samostojni ali jih še vedno hranite in uspavate? Mislim na otroke od 2,5 leta naprej.