Roberta69
|
Najino pomorsko dopustovanje gre h koncu in prav je tako. Zdaj nama bo par dni delala družbo moja mami in zato lahko malce pokukam k vam Je pa čist utrgan tale naš škratek. Zdaj že veselo spleza na mizo oz. kamor koli lahko… Mene prov skrbi, kako bo v vrtcu (če ga dobimo – še vedno upam in pritiskam na vse možne veze in mi je čisto vseeno, če bi ga morala vozit na drug konec LJ (še vedno me jezi, da bi bila vloga za vrtec Črnuče ali BS3 sigurno sprejeta grrrr)– ma saj vem, da bo s tem varstvom še ena štala, ker iz vseh koncev slišim ene graje… prednost vrtca pred privatnim varstvom pa vidim predvsem v tem, da le imajo nek program (in upamo, da ga izvajajo), pa tudi cena ni zanemarljiva (bi bila, če bi v privat varstvu nudili kaj več, pa ne)… no, mene je pa strah predvsem zato, ker Liam neko stvar počne zelo kratek čas in jo ob prvi priložnosti stisne – si sploh ne predstavljam, kako ga bodo peljale na sprehod (sem videla, da grejo v četici in se držijo za vrv), ker v njem ni nobenega strahu in ga briga, če je sam zato ni variante, da se bo kar držal skupine (no, upam, da do jeseni toliko dozori, da bo imel kak občutek odgovornosti (ja pa jade ). Še najraje bi si pa vzela vsaj kakšno leto "dopusta" in kar sama skrbela zanj, ker je ravno to obdobje tisto, ko absorbira kot zmešan in bi bilo prav škoda, da je nekje odrinjen na rob… Jaz odraščanja ne vidim tako, da bo pač enkrat prirnil do diplome, ampak kot najbolj pisano obdobje v življenju, ki je lahko zelo veselo ali žalostno. Bosih nog naokrog: vam zelo priporočam! Liam je skozi bos, kljub temu da so po tleh večinoma kar ostri kamenčki, iglice, itd. in se ljudje ploh ne morejo načudit, da lahko hodi in drugi straši mi pravijo:" Ja, naš se pa kar spakuje, zato ima čeveljčke". Saj Liam je prvi dan tudi čisto počasi hodil in se kremžil, zdaj mu je pa isto kot po gladkem in mi še na misel ne pride, da bi ga obula. Skratka, otrok zmore vse! Tudi v LJ čim več prakticiramo hojo brez čeveljčkov (BTW v LJ na Starem trgu so odprli trgovino, kjer lahko kupite Pediped čeveljčke). In zdi se mi, da je zaradi tega na igralih in drugod tako spreten, pa še za podplate je to baje zelo zdravo. Včasih se obremenjujem z milijon podrobnostmi, na koncu se pa vse tako in tako pogliha Sinska, ti prov verjamem, da je v drugo "lažje" ali pa na nek način bolj prijetno, ker morda bolj verjameš vase in zato lažje skrbiš za svojega otročiča, na ta račun pa imaš več od tistih čarobnih trenutkov, ki jih prej morda niti nisi opazil. SinskaT; ful lepo, da vse laufa Liam HB ni imel nobenih krčev, ampak ne vem ali se gre zahvaliti mojemu načinu prehranjevanja ali smo imeli pač srečo, bomo videli po naslednjem Aja, enkrat si omenila, da je sestra dojila obe nečakinji do 2,5 let. A sta potem sami nehali ali je ta prva morala, ker se je začela dojiti ta druga? Liam se skoraj zagotovo še nekaj časa ne bo nehal (vsaj tako izgleda) in malo razmišljam, če je kaj panike, če bi ga dojila med nosečnostjo, saj z dojenjem kao pobere hranilne snovi, razvijajoči se plod pa jih sigurno bolj rabi ali pa je plod tako posesiven, da si potrebno že prisvoji? Saj, na koncu bom pa jaz vsa izušena, ker me bosta ta micena čisto izsesala . Drugače nas pa lahko kdaj obiščete, imamo pred blokom ful lepo novo igrišče (imamo v bloku ene par "ta pravih" in si priborijo masikaj (HB za njih)), sicer sem ga zaenkrat videla le na sliki, ima pa veliko +, eden med njimi je, da je igrišče ograjeno – jupiiii! Jaz drugače z Liamom ne morem nikamor (brez ograde), ker ni variante, da bi bila nekje pri miru. Tako da če boš kdaj za čvek, je pri nas super varianta (- je edino to, da se vsake toliko (HB malokrat) sliši vlak). Popotovanje z avtodomom: tudi meni zeloooo diši. Zadnje čase me ima ful, da bi šli popotovati po Italiji ali Franciji… Se mi pa zdi avtodom ful dobra varianta za potovanje z otroki (in poleg tega smo zelo daleč od pristašev hotelskih uslug), če ne najboljša. Smo tudi že nekaj kalkulirali, da bi ga s še enim parom kupili, pa se preprosto ne izplača, saj so predragi in se izide edino, če ga oddajaš… tako da je najem veliko boljša varianta. Ga pa oddaja en najin kolega in lahko malce povprašam za cene (čeprav so najbrž povsod približno enake). Mi se morda odpravimo kam spomladi. V Italiji je baje ful turističnih kmetij, ki nudijo brezplačen priklop na elektriko in potrebno v zameno, da pri njih kaj poješ (kar je pa za potovanje skozi Italijo skoraj nujnost, saj imajo najbolj božansko kuhinjo – tudi če niste gurmani, bi zamudili veliko, če ne bi probali vsaj kakšnih, še sploh podeželski, specialitet (sem kar odplavala tja in joj, kako se mi cedijo sline). Drugače pa imava mi2 vedno nešteto planov (bežnih), potem pa pride vmes 1000 in 1 stvar in gre vse mimo Tudi Tajska je kao na programu za januarja, pa se je spet pojavilo ful če-jev (diplomski, Liam + cepljenja, ? Itd.). Lulček: jaz mu pa kožice ne spravim čez glavico Na zadnjem pregledu mu tudi pediatrinja ni mogla, kao zato, ker je bil namazan s kremo. Rečeno nama je bilo, da naj mu ene 2x na teden (tudi če ne pusti, ker baje itak boli) kožico potegneva čez… Probavam, pa samo malo pokuka ven rdeče, potem je pa videti kot da ne gre več naprej in ne upam na silo potegnit, ker se mi zdi, da bi se mu lahko kaj strgalo Upam, da se bo porihtalo. Umivanje zob: nam pa ne gre najbolje oz. jaz ga nič ne silim, kolikor pusti pač pusti, nekaj malega naredi še sam in to je to. Ma, me kar skrbi, da se ne bi pojavila kakšna zobna gniloba, sploh zadnje čase, ko mu ful diši sladko, pa hoče cel krof, pa čokolado, pa sladoled… in čeprav sem bila načeloma proti sladkarijam (ampak vse v mejah normale), mu zaenkrat kar pustim, pa čeprav vem, da je edino dobro od tega njegov kratkotrajni užitek. Bi ga morale videti, kakšen vik in krik zažene, ko vidi koga s sladoledom, najprej zalaufa proti osebku, potem pa ves jezen oddrvi stran in se začne tolči po glavi – ja, to počne vsakič, ko mu kaj ne gre. A se še kdo tepe po glavi? Saj mu probavam preprečit… En lep pozdrav!
|