|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
22.11.2012 19:37:17   
zeemeermin
ursonok, supeeeeeeeer user posted image , res sem vesela tvojih dobrih novic!!! Zdaj si končno lahko mirna! Ja seveda ti ne more noben 100% zagotoviti, da bo res vse ok, ampak tudi nam, ki smo imele "že v prvo" dober rezultat, ne more. Potem je bila tista ginekologinja v Španiji res tako šlampasta, da je izgledalo tako grozno ali imaš kakšno drugo razlago? Ne morem verjet, da če zdravnik samo za hipec posumi, da nekaj ni ok, da si ne vzame časa in stvari opravi kar se da natančno, ne pa da kar nekaj na približno pogleda in te pošlje domov s takšno diagnozo?????!!! Meni se zdi nezaslišano. Grozno, sploh ker smo nosečke še toliko bolj občutljive na take stvari in se potem še ful bolj sekiramo.
Pri meni nič novega, še skoraj 3 tedne imam do naslednjega pregleda pri ginekologinji, do takrat pa...upam, da bo vse ok :) Pa saj ni razloga, da ne bi bilo, ampak saj veste, ko se ti kar naprej nekaj mota po glavi, kaj pa če...
Uporablja katera angelsound? Jaz razmišljam o njem, menda te ful pomiri, ko zaslišiš srčka... Menda se ga da tudi izposoditi (preko ene spletne strani) - za en mesec oz lahko tudi več, da ga ni potrebno kupovati,

(odgovor članu niinii)
Neposredna povezava do sporočila: 826
22.11.2012 20:03:54   
ursonok
Živijo,
čestitke za dobro opravljene preglede!!! user posted image user posted image

Kako je fino brati lepe novičke. Oh, upamo, da bo tako do konca.

Moj je prejle vprašal taveliko, kako bi dala ime sestrici, če bi jo imela, pa je rekla: pujsa Pepa user posted image user posted image Bratec bi bil pa valda Džordž. user posted image

Angelsounda mi nimamo. Še par tednov, pa se začnejo brce in potem je to popolnoma dovolj, da si pomirjen. Vsaj jaz.

(odgovor članu zeemeermin)
Neposredna povezava do sporočila: 827
23.11.2012 7:46:21   
Saša33
Dobro jutro punce,

najprej Ursonok: No vidiš, sem pomirjena tud jst, morm reč da sem kar premišljevala o teb, super sem veselauser posted image . Čestitke tud ostalim za dobre novice.!!!

Ma jst sem še vedno v prehladu, kašljam kot kak konj, robcev ponucam ni da ni. No danes je bilo ponoči že malo bolje. Apetita ni. Kosilo še kar pojem, potem pa skoraj nič. Posledično se mi je včeraj začelo vrteti in šumeti v ušesu. Moj je bil nekje v kleti in ga nisem uspela priklicat. Pol sem se kar na tla s tamalo ulegla na tla pa noge gor. Je vse kazalo, da bo kolaps. No pol se je še tamal ustrašla in je moj priletu, sem komaj k sebi prišla.  Prvič v laijfu vem kaj je bit brez apetita. Bom res mogla na silo pojest kaj, da nam kje okol s tamalo vred padla. Sem se res ustaršla včer..Res smešno, kok so si nosečnosti različne. No veselim se tud vikenda ko bo moj doma, bom malo več počila in se pustila pedenat.
Sem pa včeraj imela vroče sanjeuser posted image user posted image ,, jupi, sam pred koncem sem se zbudla, je pa pasalo, boljš kot nič....
Drugača pa razen mojega očeta vsi vejo, da pričakujemo. In je prav fajn, ko ti ni treba skrivat. Edino cel cajt poslušam, da bo pa težko imet dva tako majhna, joj pa da se jim tamala smili. Mater a kdo pomisli kako je teb  ko ti take bluzi. Folk res nima občutka. Bomo že sfural, kako pa tisti ki imajo dvojčke sfurajo. Jst sem se odločla, da se sam smejim in ne odgovarjam na take komentarje, nima smisla prepričevat folk.
Glede Angelsounda jst ga nimam pol samo čekiraš al kaj slišiš al ne.
Nič tamala spi, grem še cunje prat, neki pojest, liter čaja sem že spila pa se beremo.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 828
23.11.2012 8:58:49   
corfu
Dobro jutro

Saša333, joj kako te razumem, jaz sem pri 2 nosečnosti pristala v bolnici, saj vase nisem spravila niti koščka hrane, bruhala pa vse tudi samo vodo, na koncu sam zelen žolč...no stanje se je kmalu in počasi izboljšalo. Poizkusi s kakšnim prepečencem in majhne količine.
Koliko pa imamš prvega otroka starega? No kaj rečejo šele nama, ko pričakujeva 4?
Koliko pa imate stare otroke? Moji so letnik 2005, 2007 in 2010.

Uživaj življenje...

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 829
23.11.2012 9:10:01   
ursonok
Dobro jutro!

Saša33
jaz ti pa še vedno zavidam ta ne-apetit user posted image Ampak saj verjetno ni tako hudo, da bi res ful hujšala? Pa drugače teža - si med suhejšimi?

Jaz sem tudi že eksnila skoraj liter čaja, pojedla preobilen zajtrk, zdaj grem pa na bus do Krakova. Zunaj sivina, smrdi po kurjavi ...
Prav pogrešam španskih 20 stopinj, sonce in svež zrak user posted image . Pa gibanje! Tu cele dneve sedimo za računalom, še sprehod se zgodi enkrat na tri dni.

Naši otroci so letnik 2009 in 2012. user posted image

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 830
23.11.2012 11:52:31   
andreja_p
Naj vam sporočim,da sem se danes naročila na nuhalno.Imela jo bom 10.12,takrat pa bom v 12t3d nosečnosti.V katerem tednu pa ste ve imele,oz. boste imele tiste ki ste se že naročile.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 831
23.11.2012 12:17:49   
ursika_ursi
Jaz sem naročena 13.12. in bom enako 12t3d kot tiuser posted image

(odgovor članu andreja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 832
23.11.2012 12:45:35   
sonce987
Super za vse lepe rezultate. Sploh ursonok si je oddihnila glede na prvo slabo napoved. Zanimivo mi je, kakšne so razlike v znanju zdravnikov. Res grozno. Pa če se prav spomnim, si ursonok po prvem pregledu pri španskem zdravniku bila veliko bolj navdušena nad njim kot na poljeskem. Potem pa na nuhalni taka sprememba.

Jaz sem na nuhalno naročena 17.12. in bom takrat 12teden in en dan. Je še kar dolga do tam. Se mi pa zdi res, da potem ,ko se da nuhalno skozi, čas res hitro mine. To začetno čakanje se pa prav vleče.

Neposredna povezava do sporočila: 833
23.11.2012 17:26:19   
corfu
Kje pa ste danes vse skrite?

Uživaj življenje...

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 834
23.11.2012 17:27:31   
corfu
Kaj razmišljate o porodum moram rečt da jaz večkat pomislim, mogoče zato, ker vem kaj me čaka user posted image boste uporabile kakšno protibolečinsko zadevo?

Uživaj življenje...

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 835
23.11.2012 17:29:25   
Saša33
Še kratek pozdravček od mene

Ma z mojo hrano je tako. Jst nič ne bruham samo jem minimalno. Nekje zadnjič jem ob 16h in potem skoraj nič.
Mislim, da je ves problem v dojenju. Ker dojim pop, ko se tamala spovne ( imam nekje v glavi, da jo odstavim do novega leta) in pa zvečer. Po dojenju je ravno tako kot bi imela hipo. Pol ure po dojenju sem kot cunja in čist švoh.
Drugače sem na minus ena kg od zanositve, s tem da nisem ravno suha ima od poroda še ene tri kg okrog pasu. Tako,da zalogo še imam. Pa sej tud apetit bo že prišel. Je pa res to nekaj  novega zame.

Evo, moja tamala je letnik 2012.
Tako, da Corfu: verjamem, da je bilo pri tebi še bolj grozn.

Nič, tamala se je zbudla.

Mejte se pa lep konec tedna

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 836
23.11.2012 19:23:27   
pika89
Pozdravljene!
Po dolgem času se še jaz javljam, sicer spremljam debate redno, sam nisem še ničesar komentirala....sem vesela za vse user posted image kjer je NS potekal super. Včeraj sva bila tudi mi2 na nuhalni in lahko se tudi jaz pohvalim z dobrimi rezultati, videlo se je vse...sam je pa bl lene sorte tamal :) večino cajta je počival, enkrat vmes pa se je pemaknu in se z nogicami upiral in dvigoval ritko... velik je 6,1 cm NS pa je bila 1,6 oz. tveganje 1:7142, edinole utrip srca na minuto je bil bl na spodnji meji in sicer 151 udarcev na minuto, kar pa naj bi bla posledica tega, da je miroval.... Oba sva bila ful srečna, moj je reku ko je končno vidu otročka, da se šele zdaj čist zaveda da gre zares user posted image in da naju v juniju čaka user posted image
danes sem šla pa tudi kupit majčko z napisom JEM ZA DVA, da bova presenetila starše ta vikend...user posted image user posted image končno, prou težko je že skrivat, ker sm ful napihnjena in mam trebuh kt da bi bla v 6. mesecu...

Neposredna povezava do sporočila: 837
23.11.2012 19:25:07   
pika89
pa še glede starosti na NS: včeraj sm imela 12t4d...

(odgovor članu pika89)
Neposredna povezava do sporočila: 838
23.11.2012 20:18:50   
sover
NS: jaz sem jo imela pri 12t3dni.

Otročki: moj je december 2011, tako da bosta z bratcem/sestrico leto in pol razlike. Kaj si drugi o tem mislijo, mi je prav malo mar, ker sem jaz tista, ki bom skrbela zanju. Ne sprašujem za mnenje o razliki, ker me ne zanima.

Porod: enako kot prvič bom imela EA, če se bo dalo. Sem imela same pozitivne izkušnje (nobene bolečine, nobenega šiva, čeprav je imel mali obseg glave 37,5, zelo hitro okrevanje po porodu).

Jaz sem danes povedala tudi v službi, da pričakujemo drugega. Po pričakovanjih navdušenja ni bilo, je pa precej sitno, ko ti dajo občutek, da s svojo nosečnostjo njim delaš samo škodo (čeprav to seveda splh ni res). Zdaj so namreč vsi v luftu, ker bom delala vsega skupaj štiri mesece med porodniškama. Enih težav user posted image !

Kakorkoli že, mi si nismo mogli privoščiti, da bi povedali po nuhalni (sicer tudi nismo želeli čakati), ker se mi že fuuuul pozna. PRibližno tako, kot se mi je prvič pri ene 5 mesecih. Ursonok, kako to zgleda pozneje? A tolk večji trebuh na koncu, al pač dlje časa preživiš z zeloo velikim trebuhom?

(odgovor članu pika89)
Neposredna povezava do sporočila: 839
23.11.2012 21:15:10   
Lorencia
Tudi jaz se javljam iz NS zelo dobre volje.

Bila pri Pelkičevi - zelo zadovoljna, si je vzela res čas in vse večkrat pregledala.
Noseča 12t 3d, je rekla da si ne upa dokončno potrdit spol, ker je v tem času klitoris velik in penis majhen, ampak da ji vleče na punčko da pa se čez cca 2 tedna vidi spol dosti bolj jasno.

Torej 12t 3d - velikost 5,88 cm
Nuhalna 1,3

Statistika :
1 : 13.531 (Trisomy 21 )
1 : 8902 ( Trisomy 18 )
1 : 70.330 ( Trisomy 13 )

Skratka zelo vesela in upam, da bo v prihodnjih dneh tudi iz vaše strani dosti veselja.

Iz 9.6 je PDP prišel na 7.6...danes na nuhalni na 4.6, ampak je rekla naj ostane kar PDP 7.6

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 840
23.11.2012 23:21:20   
ursonok
Živ,
danes sem bila cel dan zdoma. Zdaj se mi pa nič ne da user posted image . Pa še en kreš smo imeli s kolegi glede financ pri projektu. Brezveze. Denar ločuje ljudi.

Sonce987
tisto je bil drug zdravnik. Tukaj pri nas v N krožiš med
- patronažno
- družinskim zdravnikom
- ginekologom, ki dela UZ (in je vsakič drug)
Patronažna je ok, družinski je bil super, ta ginekologinja pa katastrofa.
Ni mi všeč tole kursiranje sploh :(

Sem imela pa danes pregled pri mojem ginekologu na Poljskem, ki je strokovnjak za bolezni MV. Imam namreč HPV, pred tremi leti sem imela že konizacijo. In so se spet pojavile neke spremembe na MV. Sicer je rekel, da lahko povsem mirno spim, da se to v nosečnosti dostikrat pojavi (hormoni + virus), ampak da moram to še kontrolirati v nosečnosti. V Granadi moram pa najprej sploh najti nekoga, ki se res spozna na MV in obvlada kolposkopijo. Ah, sami problemi - enega se rešiš, pa pride drugi. C'est la vie, al kako že user posted image

Drugače sem se pa danes po dolgem času ful sprehajala, pomoje vsega skupaj vsaj 3 ure, sicer po smrdečem mestu, ampak vseeno, je pasalo pretegnit noge.

Moram vam pa povedat, da mi je ta teden FUL trebuh ven skočil. Tako kot v prejšnjih dveh N - v 14. tednu user posted image user posted image Groza. Res sem totalna nosečnica. Samo da je zdaj, v tretje, še malo večji. No, morda ima tudi negibanje in žretje kaj pri tem ... KOmaj čakam, da pridem domov, v svojo posteljo, svoj bazen itd user posted image

Držite se!

(odgovor članu Lorencia)
Neposredna povezava do sporočila: 841
24.11.2012 11:52:48   
tjaska
Ojla punce
No, tud jaz sem "čakala da se odpre ta tema" in zgleda iskala na napačnem mestuuser posted image
no, sedaj se vam z veseljem pridružujem. Stara sem 23 let, iz Kamnika, moj user posted image pa baje pride na svet 12. 6. 2013user posted image

Na prvem pregledu je bilo vse vredu, videla že mojo pikico in kako ji/mu bije srček in ker nimam nobenih slabosti (k sreči) šele takrat zares dojela, da sem user posted image . Počutim se sicer super, razen utrujenosti, ko bi popoldan ko pridem iz službe najraje samo spalauser posted image

No danes sem v 11t3d in že z velikim navdušenjem čakam na nuhalno, ki je 4. 12. se pravi bom takrat že 12t6d ... še točno 10 dni. Upam, da bodo rezultati ok, pa upam tudi, da se bo videlo kateri spol je... sploh ne zaradi drugege, ampak zato ker me firbec matrauser posted image

No po internetu sem pa naročila AngelSounds, samo zaenkrat srčka še ne slišim, edino eno "ropotanje", pa nisem sigurna ali je to user posted image , ali so to moji zvokiuser posted image . Ga ima tudi katera od vas? In ali tudi ve še nič ne slišite?

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 842
24.11.2012 16:13:21   
flowy
Helow,
Včeraj sem imela cel halo. Zaradi bolečin v spodnjem delu trebuha sem poklicala ginekologinjo, ki mi je takoj dala napotnico za bolnico. Z možem sva se odpravila v ukc mb, kjer sma na pregled čakala več kot eno uro. Pridem na stol in dr. bulji v ta ekran ene 5 minut, nič ne reče, jaz pa cela trda. Po končanem pregledu mi je rekla samo naj se oblečem in počakam v čakalnici. Ker sem bila panična, sem jo vprašala, če se vsaj oba srčka vidita, pa mi je ful nesramno odgovorila, da ja, ampak da se more posvetovat še z drugimi zdravniki. Jaz seveda v jok in spet je bilo na vrsti mučno čakanje. Čez 15 min me pokličejo v drugo ordinacijo, kjer ugotovim, da je na vrsti še en UZ. Resnično sem bila zaskrbljena, vendar po nepotrebnem, saj so strokovnjaki po temeljitem pregledu ugotovili, da je vse ok in da je en bebi fantek. user posted image Bolečine pa naj bi se pojavile od prehitrega raztezanja. Resnično sem si oddahila… user posted image

Cofu-jaz zaenkrat še nisem rodila in o porodu sploh niti malo ne razmišljam, ker me je preveč strah. Če bom mogla rodit po naravni poti, se bom zagotovo odločila za epiduralno, močno pa upam, da mi bojo določili CR… Kaj pa priporočaš ti proti bolečinam, ki imaš že veliko izkušenj??

Sover-sem bolj začetnik v teh izrazih, kaj pomeni EA??

(odgovor članu tjaska)
Neposredna povezava do sporočila: 843
24.11.2012 16:39:56   
ursonok
Flowy,
grozna izkušnja :(
Sem pa vesela, da se je vse dobro končalo. In seveda, da boste dobili fantka user posted image .

EA = epiduralna anastezija

(odgovor članu flowy)
Neposredna povezava do sporočila: 844
24.11.2012 20:39:40   
corfu
Dober večer

Super za vse dobre rezultate.user posted image Moje počutje je odlično glede na pretekle nosečnosti, tako, da sem prav presenečena, sicer pa mi že pripada, dobro počutje namreč user posted image .

No za mano so trije popolno različni porodi, prvi, ki je bil umetno sprožen, drugi z EA in tretji naraven. Prvič je bilo nečloveško, telesa nisem mogla nadzoravat, popadki so delali na polno, brez prestanka v 3 urah rodila sina. Drugi porod luksus. Tretji porod boleč, naporen, poleg vsega sem bila še prehlajena, z vročino, s polnim nosom, dehidrirana, med porodom bruhala user posted image .Tudi v tretje sem hotela EA, pa žal anastezista ni bilo in v NM ga ne kličejo domov. Da ne govorim, da me je skor kap ko sem prišla rodit in to zvedla. Tokrat želim EA in bom vsekakor vztrajala na njej, tudi plačam več, samo da mi obljubijo da jo dobim user posted image sem kar napsihirana glede poroda user posted image Je pa res, da človek pozabi vso bolečino user posted image

< Sporočilo je popravil corfu -- 24.11.2012 20:40:15 >

Uživaj življenje...

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 845
25.11.2012 16:24:22   
ajnas6

IZVIRNO SPOROČILO: corfu

Kaj razmišljate o porodum moram rečt da jaz večkat pomislim, mogoče zato, ker vem kaj me čaka user posted image boste uporabile kakšno protibolečinsko zadevo?

Jaz jaz sem 100% da rodim čim bolj naravno. Glede na to, da imam dva, ne vem koliko mi bo uspelo, ampak definitivno nočem EA. Šla bom pa rodit v Postojno, in tam sem včeraj videla, da imajo po novem celo šiatcu porod. Morem še malo prebrskat, koliko to pomaga, vem pa da bom tako ali tako pred porodom hodila na akunkturo, da mi olajša porod.

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 846
25.11.2012 18:42:55   
Tija01
Pozdravuser posted image

Evo pa se vam še jaz pridružujem. Prva user posted image pri 41 letih. Ni mi lahko. Malo slabosti, boleče prsi, zaprtost. Sedaj sem v 10. tednu in do pred kratkim jemala Elevit. Zdaj ga ne jemljem več, ker sem na netu prebrala da le-ta zapira. Jem polno zelenjave in sadja, tako, da mi vitamini mislim ne bodo primanjkovali.  Ja super je to da bomo malo čvekale user posted image kaj se nam dogaja. Drugače sem iz MB.

(odgovor članu ajnas6)
Neposredna povezava do sporočila: 847
25.11.2012 18:55:37   
ursonok
Živijo,

jaz sedim pri kaminu in srkam brezalkoholno pivo user posted image

Porod
vsekakor bom naredila vse, da bo naraven, brez oksitocina in brez EA. Tak je bil moj drugi porod in ga imam v res lepem spominu, dostikrat zvečer podoživljam zadeve itd., čeprav je ful bolelo. Edino rezanja presredka ne bi user posted image

Pozdravljena Tija, ja, 41, huh, skoraj 10 več kot jaz ...Saj kaj strašno hudega ni, ampak vseeno. Verjetno vse tegobe občutiš malo bolj potencirano, telo pač ni več tako vitalno. Kaj pa vem. V bistvu razmišljam - vem, da je za ta razmišljanja malce pozno user posted image , da bi bilo najbolje rojevat tam nekje malo po dvajsetem. Poln energije, nobenih bolečin hrbtenice, sklepov, regeneracija po vsakem hujšem naporu ekspresna.
Želim ti seveda čim bolj lažjo in kar se da prijetno N.

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 848
25.11.2012 20:24:31   
sover
flowy, mal sem pozna, ampak najbrž se že ugotovila: EA je epiduralna analegzija.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 849
25.11.2012 20:43:24   
girl79
Čao souser posted image user posted image ,

Pri meni je bilo tudi včeraj malo panike....sem spet imela rjav izcedek, pa malo je bilo tudi sveže krvi, ampak sem se odločila da ne grem na urgenco, ker itak nimajo kaj naredit, pa v torek imam nuhalno in bom videla če je vse ok...no danes je bil izcedek res miniminimalen, tako da upam da tako ostane oz. da ga sploh ne bo več....

flowy- super za dober iztek stvari, pa fantka, pa res zoprno, da so te takole prestrašili...no samo da se je vse dobro izteklouser posted image

Vidim da ste že pri porodih, prvič sem rodila s svojimi popadki, pa malo dodatka umetnih, pa malo smejalnega plinčka in je bil super porod, sem bila fertik v dobrih treh urah, tako da upam da bo drugi porod tudi takšen user posted image ....no edino tudi jaz ne bi več rezanja presredka, saj ko te prerežejo nič ne boli, pa tudi šivanje potem ne, samo potem naslednji dan in še kakšne 3 tedne pa nič luštno...

Moje slabosti se me sicer še kaj držijo, no jaz jim dam še en 2 tedna, pol bi pa res že rada imela mir pred njimi...user posted image user posted image ...no saj dokler se ne družim z WC školjko še gre nekako...user posted image user posted image

lepo se mejte user posted image

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Čas v porodnišnici
"Sedim ob hčerki Kristini, stari šest mesecev. Veselo vriska, me pogleda, se zasmeji in se igra z igračkami, ki ji bing...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Dojenje.
Admin

Ali menite, da je res, da dlje ko ženska doji, boljši je otrokov imunski sistem?