|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
27.11.2012 12:50:08   
ursonok
Živijo,
jaz sem doma, ampak tako utrujena, da bom pokomentirala samo glavne zadeve, ki so mi ostale v spominu ...

CR- rezanje
Jaz sem imela prvič CR, drugič naravni porod z rezanjem presredka. In ne, imam raje, da me stokrat prerežejo, kot pa CR. CR morda res ni bavbav, jaz sem tudi hitro okrevala in nimam problemov po njem, ampak to je vendarle operacija. Veliko več je možnosti, da gre kaj narobe, pozneje težje rodiš naravno, lahko se ti na tistih mestih začne delati endometrioza itd itd. To ni hec.
Da ne govorim, da je za otroka seveda bolje, da se rodi naravno, da gre skozi porodni kanal itd. (tudi tu je pomenljivo, da pri CR nekako želijo simulirati porod, da otročka nekako "porinejo" ven, kot da bi se naravno rodil). Sploh pa vnaprej dogovorjen CR - nič se ne dogaja, otrok nepripravljen, nič hudega sluteč - tu pa kar nek CR. Ni to to.
Da ne bo pomote - če ne gre naravno, je pač to izhod. In hvala bogu, da obstaja. Če ne bi, ne vem, kaj bi bilo z našo hčerkico. user posted image

Umetni popadki
Ste opazile, ko ste brale porodne zgodbe? Skoraj vsaki našopajo umetne. Pa saj to je absurd! Umetni popadki pridejo prav v primeru, ko je porod v polnem razcvetu, pa nimaš lastnih (kar pa včasih pomeni samo, da moraš malo počakati), ali pa se rešuje življenje. Ne pa kar tako, iz nič, da bomo pač rodili. Ne mi reči, da ima 90% Slovenk tako staro in polenjeno maternico, da ni zmožna svojih popadkov?! Ne verjamem. In tudi ta zadeva ni tako nedolžna. Če bi bilo manj umetnih, bi bilo tudi manj epiziotomij.

(Sem tečna danes, a ne? user posted image )

Teža otroka
to ni res, da je vsak naslednji otrok težji. Dostikrat ja, ni pa nujno. Nasploh sem prepričana, da je teža odvisna tudi od tega, kaj mamica je. Jaz sem pri prvi jedla ogromno sladkarije, nasploh sem bila težja kot pri tadrugem. Prva se je rodila z 3950gr in 57cm.
V drugi nosečnosti nisem jedla nobene sladkarije, belega kruha, junk fooda, prehranjevala sem se zdravo, športala itd. Pa je imel Abel 3360gr, 53cm. Optimalno! Potem ko je bil zunaj, je pa začel rasti kot kot goba po dežju - v skupini je največji! V primerjavi s hčerko je tudi bolj zdrav, zaenkrat nima alergij, nima atopičnega dermatitisa itd. Pa je bil drugi po vrsti pa še fantek, ki naj bi bili že na splošno težji.
Tako da - če je bil prvi otrok nadpovprečno težak (okoli 4kg), potem v drugi N malo bolj pazi, kaj ješ (sladkarija, pecivo, moka itd.), pa ne bo tak bajsek. 4 kg je napreč kar konkretna zadeva.

Jaz sem drugače še kar, apetita ful, trebuh imam grozen, vidi se mi že strašno, sploh ker je 3. nosečnost, raztegnjen trebuh. Joškice so mi tudi začele rasti - mi v vsaki N, ampak nič preveč gromozanskega. Za razliko od večine moških moj ne kaže posebnega navdušenja (ne vem, morda ga skriva user posted image ), ampak me to sploh ne gane; navduševanje nad ženskimi oblinami se mi je namreč vedno zdelo malce trapasto user posted image

Nič, zdaj bom nehala nergat, grem poskusit kaj narest, ampak je treba misliti zraven, jaz sem pa danes za intelektualno delo precej nesposobna ... user posted image

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 876
27.11.2012 12:55:55   
ursonok
Še o CR
ravno sem pokukala na poljski forum in se je tam javila obupana punca, ki so ji na pregledu povedali, da se je v tej nosečnosti posteljica formirala rani po CR. To ponavadi pomeni, da boš moral tudi zdaj roditi s CR, dostikrat pa lahko pride do vraščanja posteljice in hudih krvavitev med porodom (lahko pa tudi že prej).

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 877
27.11.2012 14:51:06   
drugičudež
Joooj, punce, meni se zdi junij še takooooo daleč, ve pa že o porodu.

Meni se tudi zdi, da s temi umetnimi popadki pretiravajo. Jaz sem imela prvi porod sprožen 9 dni čez rok. Z gelom in tremi svečkami. Drugi dan mi je odtekla voda, odprta 1 prst (pa še to me je ročno G), popadkov nobenih. So me vzeli v porodno ob enih popoldne (še kosilo so mi prinesli dol z oddelka).  Potem so se začeli moji popadki, vendar so se ob štirih odločili, da mi dodajo umetne, ker se nisem odpirala. No, pa se je začela veselica. Eno injekcijo v rit in sem bila totalno zadeta. Med popadki sem spala in sanjala vse sorte neumnosti. Dozo umetnih popadkov so kar večali in večali, popadek je držal kar v eno, da tudi zraka nisem mogla zajeti. Ob osmih zvečer sem kričala, naj mi daj nekaj, ker bom drugače umrla. Sploh mi ni bilo jasno, kako lahko telo zdrži takšno bolečino. Želela sem si, da bi padla v nezavest, kar se je za par sekund tudi dogajalo. Prav izgubljala sem zavest. No, ob pol deset_ih sem rodila s pomočjo dveh babic, ki sta mi skakali po trebuhu. Če mi ne bi mož povedal, da je zunaj, ne bi vedla, ker se sploh več nisem zavedala okolice, iztisa nisem čutila. Potem pa v sekundi konec bolečine. A ni čudovit občutek! Zdravnik me je še zašil. S šivi potem nisem imela problemov, me je pa močno bolel trebuh, ki je bil ves vijoličen od podpludb, tako sem lahko dojila samo na boku. Na srečo je bilo s hčerko vse v redu.

Ko sem se kasneje pogovarjala o porodu, so mi povedali, da sem imela očitno predozirane popadke. Pa tudi tisti nasilen iztis otroka je povzročil, da sta se mi povesila mehur in nožnica. Tako, da imam zdaj težave z uhajanjem urina in cistokelo, ki ni nič lepa na pogled. V glavnem - takoj po drugem (zadnjem) porodu bom morala operativno rešiti še to zadevo.

No in kaj si želim za drugi porod? Da bi se začel naravno, da bi imela svoje popadke in da bi ga bilo čim hitreje konec user posted image   Pa zdravega otroka seveda!

< Sporočilo je popravil drugičudež -- 27.11.2012 15:06:23 >

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 878
27.11.2012 15:09:22   
vilincek
Ursonok glede teze pa takole: jaz nisem jedla nobenih sladkarij, jemo zgolj domac polnozrnat kruh, nisem imela nobene sladkorne, sladkarije mi se v nobeni nosecnosti niso pasale itd.Zredila sem se 15 kg, kar je poplonoma normalno. Do 5. meseca sploh niso videli nosecnosti. Na materinski soli so me vprasala, ce ne bi raje prisla 2 meseca kasneje, ker nisem imela skoraj nic trebuha. Ce si pac velik, potem je zelo tezko, da bo otrok majhen, razen ce je od postarja:).Ce sta pa oba velika pa se toliko tezje.

(odgovor članu drugičudež)
Neposredna povezava do sporočila: 879
27.11.2012 16:14:02   
ursonok
Vlincek,
sploh ni res, da če si velik, bo otrok težko majhen! Kdo ti je pa to rekel? Jaz poznam polno ogromnih ljudi, ki rojevajo majhne otroke! Midva z možem sva glede višine oba med povprečnimi, po kilaži pa med suhejšimi (jaz pred N: 168cm, 50-51kg), pa je bil najin prvi otrok največji na oddelku (tisti hip, valda so bili kdaj še večji user posted image ).
Moja mama ima 155cm, takrat je imela 40kg, pa sva se oba z bratom rodila s 4kg. Tako da to nima velike veze.

Jaz sem samo povedala svojo izkušnjo, to pa predvsem zato, ker so me vsi strašili, da je drugi otrok vedno (!) težji, sploh če je fantek. No, pa ni bil in pri meni je bilo to zelo očitno povezano z načinom prehranjevanja. Morda ješ meso, veliko mleka, skute itd? Jaz sem vegetarijanka, ne jem niti mleka in mlečnih stvari. V prvi N sem to vse jedla. In razlika v kilaži otroka je bila očitna.

(odgovor članu vilincek)
Neposredna povezava do sporočila: 880
27.11.2012 16:16:26   
ursonok
Drugičudež,
user posted image user posted image user posted image
Katastrofa. Sramota! Mislim, a ni folk čisto zmešan?! Groza, kaj ti ljudje delajo z ženskami, kako potekajo porodi. Saj vem, da smo na koncu vsi srečni, če je otrok zdrav ... ampak to ni način.
Sicer ima pa vsaka država neko svojo obsesijo - v Sloveniji so to umetni popadki kar tako za hec, na Poljskem je to CR za vsako malenkost, v Španiji te pa baje že na vratih porodnišnice vprašajo, ali si želiš EA, tudi če nisi prišel rodit user posted image user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 881
27.11.2012 16:47:19   
ursika_ursi
Ok, zdaj ko berem vse te vaše porodne izkušnje. A lahko odkloniš umetne popadke, al si tam v tisti porodni sobi povsem brez besede kaj ti bojo delali?user posted image
Ker zadnje kar si želim je to, da bi mi folk skakal po trebuhu in tako kao potiskal otroka venuser posted image  Že itak me je prav malo groza poroda, sploh če se spomnim na mojo mami, kako se je namatrala, da naju je z bratom spravla na svet, zdaj pa berem še to, kako je folk v porodnišnici čist brez manir in te meni nič tebi nič nafilajo z umetnimi popadki.
Jaz sem že tiste 3 ure skoraj umrla, ko sem potem imela splav, ker je reeeees peklensko bolelo, če pa umetni bolijo še bolj, si pa tega sploh ne morem predstavljatuser posted image user posted image user posted image

Par dni že prebiram + in - epiduralne ali ultive in sem vedno bolj za epiduralno, pol pa je v Mb porodnišnici tako, da je niti nimaš 24/7 na voljo, ampak samo nekak do 17h pa še to samo med tednomuser posted image  To mi je res prava bedarija. Ultiva me malo odbija samo zato, ker baje ima nekaj vpliva tudi na dojenčka, ampak tudi njim to hitro izzveni in niso po rojstvu nič ''slabši'' od ostalih. Kaj pa vem no?! Tolko je vsega, da na koncu najraje sploh ne bom šla rodituser posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 882
27.11.2012 19:48:47   
Tija01
Kaj jaz vse to berem o porodih, me je že kar malce strahuser posted image daj malo še počakajte s to temo, saj se nam nikamor ne mudi še kar dobrih 6 mesecev imamo časauser posted image Ja je pa včasih kaj dobro vedet, da se lahko vsaj pripraviš tako psihično kot fizično.
ajd lep večer vsem želim!

(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 883
27.11.2012 20:44:57   
girl79
Čao souser posted image user posted image ,

I am happy user posted image user posted image ...poročilo iz NS, veliki smo 5,5 cm, NS=1,6, imamo po 5 prstkov na vsaki rokici, 2 nogici, srček dela tika taka (sicer malo hitro 172 udarca na minuto, ampak je bil srček tudi pri hčerki še malo hitrejši pa je bilo vse ok potem, tako da me ne skrbi pretirano)...sem se pa vseeno odločila še za dvojni hormonsko test, grem jutri dat kri, pa da vidimo kaj bo pokazal....aja, mi je pa mogla delat vaginalni UZ, ker je bojda čisto zadaj v križu in se preko trebuha ni nič kaj videlo, pa spal je, tako da sem mogla potem kašljat, pa migat z ritjo da smo ga/jo zbudili in lahko izmerili NS...v glavnem mi je padel kamen iz srca user posted image user posted image ..... Rok poroda torej ostaja 9.6. 2012 :)

Aja, ko sem ji pa povedala za rahle krvavitve zadnje par dni, pa v bistvu sploh ni reagirala, kot da bi ji povedala da sem ravnokar pojedla piškot user posted image user posted image ....no, pa ugotovila je, to kar sem tudi že sama da imam malo glivice, tako da mi je dala še tiste vaginalne tabletke Canestena....

Glede poroda pa - ni vsak porod tako težek, moj je bil res čisto ok, kljub malo dodatka umetnih popadkov in rezanju presredka takoj podpišem za še en tak porod....no če bi se mogla odločit za še eno uro popadkov ali rezanje presredka, bi se gladko odločila za popdake...no s pomočjo malo smejalnega plinčka user posted image user posted image

Lepo se mejte in uspešne preglede :)

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 884
27.11.2012 22:10:10   
ninocka26
Sicer ne pašem k vam (sem junijka 2012), malo obujam spomine user posted image .
V glavnem glede poroda in umetnih popadkov, meni niso nič povedali, da mi jih bodo dali, samo priklopili so mi jih. Kar se pa skakanja po trebuhu tiče, meni je želela to ena izmed žensk tam narediti, pa sem jo odrinila stran in baje pri tem uščipnila. V glavnem se je ženska začela dreti, da ona za to ni plačana, takrat je pa moj živce zgubil in jo je vrgel dobesedno ven iz porodne. Mene niso upoštevali tam čisto nič (sem prosila, če bi lahko iztisnila v sede, tako, da se je moj na koncu spravil za mano in me držal pokonci in za noge - rojevala sem 17 ur in sem morala ves čas ležati, sem imela take krče v noge, da jih niti slučajno nisem mogla držati sama). Ravno tako se ni nihče sekiral, da imam hipertenzijo in sem na tabletih za pritisk, ter, da sem imela nosečniško sladkorno in da sem bila na inzulinu. Je moral moj ves čas opozarjati in spraševati če so mi dali tablete, pa kaj za jesti oz. glukozo. V glavnem se mi je LJ porodnišnica zamerila do konca in imam samo zaradi njih na porod slabe spomine.

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 885
28.11.2012 7:20:10   
Anon2012
ninocka lepo, da si prišla obujat spomine k nam.

vsekakor jaz o porodu še ne razmišljam, zame bo prvič in upam, da bom čimbolj pozitivno naravnana. predvidevam, da bo hujše kot pri zobarju, a če preživim jaz in maledva - smo na konju. vem, da mi negativen pristop sigurno ne bo prinesel pozitivne izkušnje.

IZVIRNO SPOROČILO: Rožica1985

če se nam želi še katera pridružiti na FB, mi lahko pošlje link do svojega profila na ZS in jo dodam v skupino. Smo skrita skupina tako da nihče ne vidi da obstajamo oz. kaj objavljamo.

temu vabilu se pridružujem tudi jaz, pa sem bila najprej absolutno proti FB skupini, da tam ni intime. Pa pravzaprav: tam bo skupina skrita na veke vekov, tule pa - prav težko nas ni odkriti odkriti sedaj, ko novico o nosečnosti že delimo s svojo okolico. Tu damo podatek o letih, otrocih, kraju, da smo noseče, pa še kaj med vrsticami, in bo cela soseska, cela vas, vsi v sluzbi pa še kdo lahko vedel vse o vaši nosečnosti, zasebnosti :) niso redke zgodbice, ko ženske potarnajo, da so jih "sledili in zasledovali na RR"

Sicer pa, me kar dolgo ni bilo tukaj: začela sem se mazati z babylove oljem (DM), ko porabim bom prešla na kaj drugega; srčka poslušava z mojim preko AS - iii, vendar ne najdeva vsak večer, je le malo zgodaj (13t); in, glavno: jutri je zame dan D: Nuhalna! :) U, kako komaj čakam.

Ursonok: ko si bila na Poljskem, je bil forum tako prazen - dobrodošla nazaj :)

(odgovor članu ninocka26)
Neposredna povezava do sporočila: 886
28.11.2012 8:13:28   
drugičudež
Zanimivo je, da jaz sem bila takoj po porodu ful zadovoljna z babicami in potekom poroda. Ves čas je bila vsaj ena pri meni in me spodbujala. Kasneje pa sem začela razmišljati, da mi pravzaprav nobeden med porodom ni nič povedal, me opozoril - kar dobila sem (kao protibolečinsko user posted image ) injekcijo v rit in potem sem samo slišala, ko je babica rekla zdravniku "ne napreduje, a damo umetne?" in sem dobila iglo v žilo. Nihče me ni nič vprašal. Jaz pa sem itak šla na porod brez nekih posebnih zahtev in porodnega načrta. Sem si rekla, da se bom pač prepustila strokovnjakom. Saj še danes ne vem - morda so morali tako ravnati, da bi se izognili zapletom ali CR. Bila sem čez rok, najprej se sploh nisem odpirala, potem se otrok ni spustil, plodovnica je bila že mlečna, jaz pa napol v nezavesti...

No, drugič bom (upam) ravnala drugače. Porodne se bom izogibala, kolikor se bo dalo in na nogah bom ostala čim dlje. Ker, ko enkrat ležiš na postelji, se začne kalvarija, ki lahko traja ure in ure.

(odgovor članu Anon2012)
Neposredna povezava do sporočila: 887
28.11.2012 8:26:44   
Tija01
Super saj mora biti vse v reduuser posted image user posted image user posted image   Zdaj je za teboj, nas pa še to vse čaka še dva slaba tedna in bom jaz tudi videla kako in kaj. Bom kar isti dan opravila NS in dvojni hormonski test sem namreč že "stara" user posted image  ha ha ha 

uživajte vse user posted image  in lep dan želim

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 888
28.11.2012 9:00:06   
Saša33
Jutro punce,

moja tamala že spi 12h in juhu res so mi všeč taka jutra. Pitje čaja zjutraj z možem, nato mal pospravit,
sedaj mi je uspel še jogo nardit in še celo na forum  se oglasituser posted image user posted image , lepo jutro ni kaj.

Moj prehlad je mimo, razen občasnega kašlanja, a se da živeti. Vreme je tud ok, meni paše hladno pa tud če je dež midve greva vsaj za dve urci ven. Se mi zdi, da to nosečnost res lahko uživam, ker sem na porodniškem in ne sedim 8h na šihtu.

Ursonok: Mater sm te pogrešala, res te je fajn brat, lepo da si nazajuser posted image user posted image .lara je pridna, da je kaj. se smeje in vriska. Je na veliko. Zvečer pa že skoraj zaspi samo od flaške. Tako, da jupi je joška frai. V petek grem prvič sama na en rd zvečer. Kar pomeni, da bom prvič v 9h mesecih brez tamale cele 4h. Ha ha, cel žur. Glede vrtca zaenkrat ga nisva dobila, bom počakala kako bo šlo z dvema, mogoče potem v septembru ko bom verjetno čist na glavo.

Glede babic: Moja je bla res 1a, bila je cel cajt pri meni. Mene je vse vprašala če dovolim, kako ona priporoča. Je pa res, da sem bila cel cajt poroda čist prisebna in sem imela porod pod kontrola. Edina moja želja je bila, da hočem stat in me je pustila, dokler ni šla tamala v porodni kanal. Potem mi je lepo rekla, da je sedaj cajt, da se uležem ker je fajn, da se nadzoruje kako se glavica zarotila in sem se sama odločila, da grem v postlo. Zame je bil porod lep, čustven in doživetje, kljub umetnim popadkom. Bomo vidl kako bo drugič.

Drugače pa sem že v prvi nosečnosti poslušala cd od Pajntarja. Priprava na porod in sproščanje v hipnozi za nosečnice. V kompletu sta dva cd. ja. Eden je za sproščanje ko si utrujen, traja dobre pol urce, lepo men pomaga. Drugi je bolj priprava na porod, bolečino, kako nadomestiš in se skuliraš tist cajt vmes med popadki. Morm reč, da men je zelo pomagala skuliranos, prdvsem pa občutek da lahko imaš pod kontrolo in da komaj čakaš pomagaš malemu ven in ga stisneš k sebi. Če katera hoče lahko posnamem in pošljem cd sam na j mi piše na mail. Morm pa najprej pogledat, da ni kaj zaščiten in da se da kopirat.

Girl79: Čestitke za nuhalno. Ma moj je tud spal in se čez glavo držal. So me žokal ko kakega pujsa, da se je premaknil. Zaspane:)

Evo tamalček se je zbudu. Lep dan

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 889
28.11.2012 9:22:11   
ursonok
Dobro jutro!

Tudi mi smo danes dobro spali, otroci 11h! user posted image Ob 7h sem zaslišala taveliko, ko je začela zbijati s kockami in peti. Potem pa valda zbudi še tamalega. Ampak če sta naspana, se kar sama zamotita, ona zganja norčije, gre se neke predstavice itd., on jo pa gleda ven iz posteljice in se ji reži. Tako da sva imela midva še do 8h čas, da sva se stiskala in dremuckala v topli postelji user posted image . Upam, da bodo trije tudi tako funkcionirali user posted image user posted image

Glede porodov - kolikor žensk, toliko izkušenj, kot vidite. Moj drugi, naravni porod je bil tudi 1a, brez vseh injekcij itd., vse naravno, hitro, brez problemov. Edino rezanje, za katerega je sestra pozneje priznala, da je "pretiravala" (mali ni bil velik, 3360gr, glavica povprečna). Ampak ok, naj ji bo.
In zdaj se mi zdi, če mi je enkrat - in to po predhodnem CR in konizaciji -uspelo normalno, brez zapletov in hitro naravno roditi, mi bo tudi naslednjič.
Se pa popolnoma strinjam - porodne se izogibati, dokler se da, tja res, ko imate redne popadke, pogoste itd. No, razen ,če vam odteče voda, tisto je druga stvar. Zna biti zajebano, sploh če potem popadkov ni od nikoder user posted image

Za vse, ki imate danes nuhalno user posted image . Poročajte o dobrih rezultatih.

Mi razmišljamo o imenu za punčko user posted image . Za fantka smo ga imeli, tu je pa suša. Pa malo gledaš statistiko, imena, ki so se prvič pojavila po letu 1990 user posted image user posted image user posted image Pa saj ne moreš verjet, kaj si folk zmišljuje. Jaz bi to vse prepovedala user posted image . Ne vem, kar upam, da bom naletela na kakšno fino ime, ampak tukaj se na okolico nimaš kaj zanašat (tipična španska imena ne pridejo v poštev, kakšna "novejša" pa še manj - tamala ima sošolke Africo, Coral, Ainojo itd. To sploh ni po mojem okusu user posted image ).
Zaenkrat se tolažim, da je časa še dovolj.

Tu je precej mraz, okoli 10 stopinj, ampak ful sonček in sploh user posted image . Včeraj, ko sem po enem tednu sivega in zasmoganega Krakova stopila zjutraj na ulico, oddala tamalega v vrtcu in šla proti bazenu, se mi je kar smejalo - grički okoli Granade vsi obsijani z jutranjim soncem, zrak svež, čist, dišalo je po drevesih ...Enkratno.

Aja, danes imam še eno akupunkturo. Da ne bom spet pozabila ... user posted image

Zdaj pa počasi na zajtrk - najprej sadje (kivi+banana z chia semeni; potem pa sveža pomaranča in jabolko user posted image ), malo kasneje pa "zares" - polnozrnat ržen kruh z avokadovim namazom, pa sushi, ki smo ga naredili včeraj popoldne (sicer bi ga morala jesti za kosilo, ampak sem požrešna in si ga bom privoščila že kar za zajtrk, hehe).

lep dan vsem!

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 890
28.11.2012 13:03:39   
F. Polona
pozdrav! kmalu po poroki nama je ratalo.. neverjetno! PRP imam 29.6.2013.. trenutno se veselim nuhalne 18.12.. sem pa že zelo firbčna kaj bo.. mami mi je napovedala z verižico fantka.. pa da vidmo.. aja stara sem pa 22 let =)

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 891
28.11.2012 13:21:07   
ursonok
Heh,
sem se hvalila, kako smo dobro spali ... Po zajtrku sem omagala, padla v komu za eno uro. In še bi, takoj zdajle bi šla nazaj v posteljo, dokler otroci ne pridejo iz vrtca ...Ampak moram na akupunkturo user posted image
Doma sem se malo sprostila, poznano in udobno okolje ... Pa je prišlo za mano. Ko cunja sem, res.

Grem kar proti mestu - sem nameravala iti peš, pa se mi valda ne da. Bom šla pa še v mojo trgovinico po bio pomaranče - sem jih včeraj nabavila ene 8, pa sem prejle maznila zadnji dve. Ful so sočne in kisle, mmmm.

Nič, držite pesti, da ne zaspim kje po poti. Sploh ker sonce strašno greje, kar je še posebej nevarno za take plazilce, kot sem trenutno jaz user posted image

(odgovor članu F. Polona)
Neposredna povezava do sporočila: 892
28.11.2012 15:10:13   
miskula
girl79, jaz imam tut skos ene krvavitve. Tut na urgenci sem bla zaradi tega, ba je blo vse OK. Sam zdaj so se pa spet neki začele.
Kolk si pa ti to krvavela, se je na vložku orengi poznal, a sveža kri?
Mal me strah kaj se bo iz tega izcimilo user posted image  Kaj ti je pa kaj rekla G zaradi tega?

Joj tok vprašanj, oprosti, ampak sem res zelo slabe volje zaradi tegauser posted image user posted image

otroci so naše največje bogastvo

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 893
28.11.2012 15:18:15   
malecka24
Naj vas lepo pozdravim:)

Danes sem imela NS in je vse super in kakor mora biti,sem ful happy:):):):)Za spol sva vprasala in nam je rekla ampak je rekla da naj vzameva za rezervo ker je se premajhen plod itd:)Vseeno nama je kaj bo resnicno sam da je vse ok.Kar se tice krvavitev MISKULA mislim da se nimas kaj bati,se posebej ce so ti rekli na urgenci da je vse v redu.Jaz sem krvavela pri drugi nosecnosti tam okrog 4.meseca in je bilo na koncu vse ok.Mislim da ima to veze z matericnim vratom nekaj(nisem 100%),sedaj sem pa ene 14 dni nazaj tudi malo krvavela in je bilo tudi vse ok in se danes ko sva bila na nuhalni sem videla da ni nic.Ce pa se še vedno bojis potem pa pojdi do svojega zdravnika in mu reci kaj je.Ne vem no,to je moje mnenje in vsaka ima svoje izkusnje.No punce lepo cvekajte se naprej,jaz grem malo pocivat,ce mi bodo moje dve princeske dovolile:)LP

(odgovor članu miskula)
Neposredna povezava do sporočila: 894
28.11.2012 17:09:11   
ursonok
Zdravo,
jaz sem prikrevsala z akupunkture ...

Tip je najprej rekel, da akupunktura ne bo potrebna, ker so slabosti minile, da bova naredila samo bioterapijo za povečanje odpornosti. Da pa bo preveril vse kanale. In je takoj, pol parih sekundah, rekel, da imam en kanal zablokiran in me vprašal, ali imam hemoroide.
Sem skoraj iz postelje padla. Kako on kar lahko ve, da imam hemoroide? Nikoli mu nisem omenjala tega (itak jih imam že od začetka, vmes se je malo umirilo, zdaj na Poljskem sem jih pa spet fasala user posted image ). In je rekel da se pač blokada določenih kanalov kaže na ta način ...
Sem ga vprašala, ali bi lahko odkril recimo raka, če bi ga imela. Pravi, da je rak zapleten, da ga telo v 1. fazi dostikrat ne prepozna, on pa dobiva info od telesa. Se mu pa dogaja tu in tam, sploh levkemijo je že parkrat izsledil. Veliko lažje je baje z vnetji, tukaj telo vedno "ve", da jih ima. In tako zelo pogosto ugotovi vnetje ledvic, ki ga ljudje ne prepoznajo (mislijo, da jih boli križ ali kaj podobnega) in pa HIV. No, itak ne more reči 100%, ampak pošlje pacienta na preiskave za HIV in še par takih hudih zadev, no in letos se je že pri petih pacientih izkazalo, da so imeli HIV, ne da bi vedeli. Mora biti kar šok, da greš na neko akupunkturo, pa ti dobiš kakšen takle namig user posted image .

Pa nabavila sem cel nahrbtnik pomaranč, sva zdajle z Abelom že maznila dve user posted image . Jaz celo, on pa zmiksano skupaj z banano, jabolkom in riževim mlekom. Mljask user posted image

Malceka, čestitke za uspešno NS. Po tvojem zapisu sklepam, da boste imeli tretjo punčko user posted image

Krvavitve
tu nimam nasveta - v nobeni nosečnosti nisem imela teh problemov. Se mi pa dogaja kdaj po seksu, da imam belo-roza izcedek (tudi izven nosečnosti), ampak to je povezano v MV. Moj je precej obdarjen user posted image , pa tudi nežna nisva vedno ...
Upam, da se vam zadeve čim prej umirijo!

(odgovor članu malecka24)
Neposredna povezava do sporočila: 895
28.11.2012 18:09:03   
malecka24
he he URSONOK ne vem:):)he he.Tudi moji sodelavki je rekla na NS da bo fantek in je rodila puncko tako da jameva vse za rezervo.Kar se tice krvavitev pa tudi jaz sam po sexu imam malo krvi ampak ni hudega ampak kakor pravi Ursonok to je vse povezano z MV,,ampak vseeno se malo bojim pa raje paziva od takrat naprej.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 896
28.11.2012 19:32:05   
girl79
miskula - ginekologinja se ni kaj dosti sekirala zaradi krvavitev, vprašal je kakšna je kri, sem ji povedala da je vglavnem rjava, samo enkrat je bilo za pikico sveže...sicer je bilo pa v soboto npr. za dva zamaška, potem pa 3 dni za en zamašek , no danes je bilo skoooooraj nič, tako da upam da bo res kmalu minilo....sem bila tudi jaz cca. 5 tednov nazaj na urgenci takrat, pa je bilo vse ok....malo me skrbi, ker me hkrati tudi po malem skoz boli spodnji del trebuha, tako da res upam da se bo vse dobro končalo....komaj čakam da se bodo začele brcike, da boš potem vsaj vedel da je vse ok, ko te bo dete brcnilo user posted image ...no še nekaj tednov bo treba potrpet do takrat...

(odgovor članu malecka24)
Neposredna povezava do sporočila: 897
28.11.2012 19:40:57   
girl79
Sem se še par stvari spomnila za povedat user posted image ...

Včeraj sem vprašala g ali je res potrebno jemati folno kislino do konca nosečnosti in sem ji povedala da sem jaz jemala Elevit do 12. tedna vsak dan, zdaj pa nameravam približno vsak 2. dan do konca nosečnosti ali pa še malo dlje....in je rekla da se strinja da je tole jemanje folne kislino do konca nosečnosti voda na mlin farmacevtske indusrije in je čisto dovolj če se jemlje potem po 12. tednu približno vsaki 2. ali 3. dan...

Danes sem povedala tudi v službi, no ravno presenečen ni bil nihče, so me vsi res že sumili user posted image ...sodelavka, mi je pa potem po nekih kitajskih tabelah izračunala da bo tokrat fantek, moj pa trdi da je bilo tisto včeraj bolj podobno punčki....bomo videli kdo ima prav user posted image user posted image

No zdaj bom pa končala za danes.. user posted image

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 898
28.11.2012 20:21:12   
sover
girl79, malecka24, čestitke za dobre rezultate na NS. user posted image user posted image user posted image

Danes samo na hitro (crknjena sem do konca, ker sem včeraj slabo spala, čeprav je luna šele danes). Počutje OK. Zdaj ko sem v službi ne morem skoz jest, tako da je to kar dobra sprememba. Trebušček je že zelooo viden. Mislim, da bom morala čez kaka dva tedna poiskat nosečniške hlače (pa še kaj dokupit za v službo). Za zgornje dele sem poskrbela prejšnji teden (vse sem kupila tako, da mi je zelo komot, ker nosečniške cunje pri nas so prav navgravžne al pa svinjsko drage).

Lepo bodite!

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 899
28.11.2012 20:53:54   
majčica1508
No,da se vam še moja malenkost pridruži....Berem vas od začetka....
Moja 3 nosečnost,2 punčki,36let,okolica CE..........
Danes imela NS,nuhalna super,no pa mi jo je DHT poslabšal v nulo 1:32 tako,da me čaka AC.......
Datum poroda 7.6.2013,noseča 12tednov in 5dni
Čestitke ostalim za opravljene NS in preglede

< Sporočilo je popravil majčica1508 -- 28.11.2012 20:54:50 >

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Dojenje.
Admin

Ali menite, da je res, da dlje ko ženska doji, boljši je otrokov imunski sistem?