ursonok
|
Živijo, jaz sem doma, ampak tako utrujena, da bom pokomentirala samo glavne zadeve, ki so mi ostale v spominu ... CR- rezanje Jaz sem imela prvič CR, drugič naravni porod z rezanjem presredka. In ne, imam raje, da me stokrat prerežejo, kot pa CR. CR morda res ni bavbav, jaz sem tudi hitro okrevala in nimam problemov po njem, ampak to je vendarle operacija. Veliko več je možnosti, da gre kaj narobe, pozneje težje rodiš naravno, lahko se ti na tistih mestih začne delati endometrioza itd itd. To ni hec. Da ne govorim, da je za otroka seveda bolje, da se rodi naravno, da gre skozi porodni kanal itd. (tudi tu je pomenljivo, da pri CR nekako želijo simulirati porod, da otročka nekako "porinejo" ven, kot da bi se naravno rodil). Sploh pa vnaprej dogovorjen CR - nič se ne dogaja, otrok nepripravljen, nič hudega sluteč - tu pa kar nek CR. Ni to to. Da ne bo pomote - če ne gre naravno, je pač to izhod. In hvala bogu, da obstaja. Če ne bi, ne vem, kaj bi bilo z našo hčerkico. Umetni popadki Ste opazile, ko ste brale porodne zgodbe? Skoraj vsaki našopajo umetne. Pa saj to je absurd! Umetni popadki pridejo prav v primeru, ko je porod v polnem razcvetu, pa nimaš lastnih (kar pa včasih pomeni samo, da moraš malo počakati), ali pa se rešuje življenje. Ne pa kar tako, iz nič, da bomo pač rodili. Ne mi reči, da ima 90% Slovenk tako staro in polenjeno maternico, da ni zmožna svojih popadkov?! Ne verjamem. In tudi ta zadeva ni tako nedolžna. Če bi bilo manj umetnih, bi bilo tudi manj epiziotomij. (Sem tečna danes, a ne? ) Teža otroka to ni res, da je vsak naslednji otrok težji. Dostikrat ja, ni pa nujno. Nasploh sem prepričana, da je teža odvisna tudi od tega, kaj mamica je. Jaz sem pri prvi jedla ogromno sladkarije, nasploh sem bila težja kot pri tadrugem. Prva se je rodila z 3950gr in 57cm. V drugi nosečnosti nisem jedla nobene sladkarije, belega kruha, junk fooda, prehranjevala sem se zdravo, športala itd. Pa je imel Abel 3360gr, 53cm. Optimalno! Potem ko je bil zunaj, je pa začel rasti kot kot goba po dežju - v skupini je največji! V primerjavi s hčerko je tudi bolj zdrav, zaenkrat nima alergij, nima atopičnega dermatitisa itd. Pa je bil drugi po vrsti pa še fantek, ki naj bi bili že na splošno težji. Tako da - če je bil prvi otrok nadpovprečno težak (okoli 4kg), potem v drugi N malo bolj pazi, kaj ješ (sladkarija, pecivo, moka itd.), pa ne bo tak bajsek. 4 kg je napreč kar konkretna zadeva. Jaz sem drugače še kar, apetita ful, trebuh imam grozen, vidi se mi že strašno, sploh ker je 3. nosečnost, raztegnjen trebuh. Joškice so mi tudi začele rasti - mi v vsaki N, ampak nič preveč gromozanskega. Za razliko od večine moških moj ne kaže posebnega navdušenja (ne vem, morda ga skriva ), ampak me to sploh ne gane; navduševanje nad ženskimi oblinami se mi je namreč vedno zdelo malce trapasto Nič, zdaj bom nehala nergat, grem poskusit kaj narest, ampak je treba misliti zraven, jaz sem pa danes za intelektualno delo precej nesposobna ...
|