|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
26.11.2012 7:36:36   
Saša33
Dobro jutro user posted image

Uf, imamo pa temo, že o porodu. No mene so obdržali en dan čez rok v porodnišnici, kao sum na preklampsijo. Ma ni blo nič, mal povišan RR, ena mlada dr, pa se je ukakala in me sprejela na oddelekuser posted image . Potem sem bla en dan not, so me nafilal z umetnimi svekami za odpiranje vrata. Mal popadkov svojih sem imela, no pol se je vse skupaj umirilo. Drugi dan zj so se pač odločili, da grem rodit ker so imeli frai porodno. Vse umetnouser posted image user posted image . Rodila v 3 urah, sem pa večino časa stala, kar je meni zelo zelo pasalo, rodila sem v lj, babaica 1a, sem imela ta velko žogo pred sabo musko, smejalni plin in mojegauser posted image . Vam povem v postli me je bolelo ko hudič, pol sem eno urco pa pol, zadeta ko mina, stala, z boki migala, edino tisto pritiskanje dokler ne poštudiraš da ga dobesedno pos..... , pol gre. Je blo pa doživetje. Jst bom tko rekla. Za prvič je blo meni lažje rodit kot potem znajdit se 3 dni na oddelku. Tm se nism znajdla, slabe izkušnje z sestrami, vsaka drugače reče. Tako, da vsem polagam na srce, dobr se zorganizirajte kako pol. Jst sem se res samo do poroda naštimala, kao sej pol bo že kako. Pa sem doživela tak stes na oddelku, da zase nism vedla. Še dobr, da je moj tak skuliran, prišel, otroka na joško pristavu in šel. Ma, res smešno. Me je pa čist napsihiralo.Tako, da drugič pa koker bo, bo.

Evo tamala frkla spi. Konec tedna je bil po dolgem času lep, družinski, prehlad je izginil, hribi, sonce, sex, hrana. Uf, nadoknadila sva za cel mesec, počutje 1a, nič nosečniško, pa še apetit je nazaj!!!! Zdej pa šibam v LJ, urin dat. res bedno tole, da je treba prej it dat urin, da ne moreš vse v enem dnevu.

Pozdravčki vsem in lep ponedeljek

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 851
26.11.2012 8:15:38   
Tija01
Dobro jutro!

Ha ha ha ja pa še res je tako, roditi bi bilo potrebno tam nekje po dvajsetem letu, ko ne čutiš takih bolečin in nisi tako občutljiv, kot jaz sedaj. No ja saj še kar gre, sem še v službi sedim osem ur, delo s strankami ... ko pa več ne bom zmogla pa bom na bolniškem. Boljše mi je delat, saj če sem doma preveč pojem, apetit je kar povišan. V dveh mesecih sem se zredila 4 kg joj joj joj. Pa ponoči spat ne morem misli mi begajo sem ter tja, vzamem knjigo berem uro dve potem pa spet zaspim nazaj, vendar to ni pravi počitek. Tako je to če si "stariuser posted image  41" in user posted image  

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 852
26.11.2012 8:38:05   
Lorencia

Kaj razmišljate o porodum moram rečt da jaz večkat pomislim, mogoče zato, ker vem kaj me čaka user posted image boste uporabile kakšno protibolečinsko zadevo?

Jaz sem pred prvim porodom bila zelo optimistična z veliko željo, da želim samo naravni porod, pripravljena na bolečino - ki jo načeloma zelo dobro prenašam itd. Nisem želela niti na posvet za EA, tako prepričana sem bila, da je ne potrebujem.
No, potem so se stvari malo obrnile...bila sem 11dni preko roka in sem prihajala vedno na 4 dni, samo na ctg in nič ostalega niso gledal...čep mi je šel že pred 4 dnevi.
11dan sem imela zelo slab občutek in mojemu rekla, da naj me pelje v P....sicer sem imela občasne kratke popadke, ampak te sem imela že večkrat prejšnje dni.

V bolnici(MB ) smo čakali 1h , da je sestra sploh našla G, ker niso vedeli kam je šel....prišla nadomestna G, ki mi je prisluhnila in ker sem bila kljub vsemu še vedno zaprta, me je ona z roko odprla za 1,5cm - saj toliko moraš biti odprt, da te lahko pošljejo v porodno.
Ko sem prišla v porodno sobo in so mi študenti predrli mehur...so ugotovili, da je plodovnica že močno mekonijska ( da se otrok pokaka in pije okuženo plodovnico )...no študentje tega niso ugotovili, jaz sem jim povedala - ko je babica rekla študentom " Ojoj, kaj pa ta barva pomeni.", so samo začudeno gledali?

Potem pa panika in : " Prišli ste skrajni čas, otrok mora čim hitreje ven, žal vam bomo morali dodajat velike doze umetnih popadkov, da se čim hitreje odprete."
Po nekem čudnem naključju, se je tam znašla moja najboljša prijateljica, ki je poklicala anestezistko, naj mi prebere tveganja za EA dokler sem prisebna in sem tako dobila EA. Ampak jaz ne vem kaj se je zgodilo, imela sem takšne boleče popadke, da če je bila to EA, potem mi ni nič jasno.
Po 6 urah hardcore popadkov sem rodila zdravega sinčka...prerezali so me zelo konkretno in me potem tudi dolgo šivali in naslednji mesec sem komaj sedela na tistem otroškem obroču.

Od tega bo kmalu 4 leta in dobro se spomnim, kako težka je bila bolečina, ki me je res šokirala - kasneje so mi povedali, da pač umetni vedno dosti bolj bolijo, saj se telo na silo odpira...Do poroda sem nekako bila prepričana v drugačen razplet dogodkov, ko dostikrat rečejo - da si sam pokličeš slab scenarij. Morda je to kaj dedno, namreč tudi moja mama je imela dva izredno boleča poroda in se še danes ne želi pogovarjat o tem. AMPAK očitno ni za umret, glede nato - da sem ponovno noseča.user posted image

Ne želim popolnoma nobene strašit in upam, da bom tudi jaz v drugo imela lepšo izkušnjo....vendar me zunaj dostikrat zmoti, ko slišim mamice, ki so imele večjo srečo - da komentirajo, kako določene jamrajo in delajo iz poroda nekaj groznega. Porodi so zelo različni in tako kot jaz verjamem mamici, da je njen porod bil super, tako obstajajo tudi porodi, kjer niso tako super spomini. Zato zaradi lastne izkušnje, toplo upam, da mi bodo pomagali z kakšnimi protibolečinskimi preparati in da bodo tokrat vsaj delovali,

(odgovor članu ajnas6)
Neposredna povezava do sporočila: 853
26.11.2012 8:42:27   
sonce987
oj.

Končno lahko komentiram, včeraj nisem mogla...

Za mano je spet vikend praznovanj. Smo imeli tri rojstne dneve. November je pri nas vedno naporen.

Glede poroda bi rekla, da je vse odvisno kako dolgo traja. Jaz sem po 24 urah popadkov komaj čakala, da so mi dali epiduralno, da sem prišla malo k sebi, tako da bom tudi sedaj rodila z njo-razen če bo vse potekalo hitreje in ne bo časa za njo. Sem imela pa to srečo, da mi niso rezali presredka in sem takoj, ko sem rodila bila že na nogah, dobre volje in brez bolečin. To je bilo res super.
Bi pa tudi jaz rekla, da so popadki veliko manj boleči, če stojiš in se gibaš. Sama pa razmišljam, če bi najela babico. Pri prvem porodu so me že hotli odpeljat na carski rez, pa je potem prišla babica in vse rešila tako, da sem rodila po naravni poti, ker carskega reza si ressssssssss ne želim. Bolečine po njem predolgo trajajo.....

Lepo bodite...aja tija01 mene je mami rodila pri 39 letih, sicer imam 2 starejši sestri in se mi zdi, čisto ok oz. super da se je za to odločila user posted image . Edin problem je pa bil, da mami precej drugače razmišlja in smo imeli veliko sporov v času odraščanja. Je precej staromodna in konzervativna-preveč za družbo v kateri živimo.

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 854
26.11.2012 8:49:52   
sonce987
Lorencia-popolnoma se strinjam z napisanim. Pred porodom sem tudi jaz bila prepričana, kako bom super brez protibolečinskih sredstev predihala popadke in hitro rodila. Pri meni je bil največji problem na koncu, da se sin ni spustil in so zato hoteli naredit carskega...ampak kot sem rekla je potem prišla super babica in vse rešila user posted image

Se pa tud jaz sprašujem o "dednosti" poroda-ne spomnim se boljšega izraza. Obe moji sestri sta imeli dolge in težke porode, tudi sestra ki ima 4 otroke pravi, da je četrtega rodila isto težko kot prvega. Ne vem ali je to naključje ali je dejansko kaj na tem.

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 855
26.11.2012 11:47:26   
corfu
Pozdravljene user posted image

No, malo res zgodaj načeta tema o porodu user posted image  user posted image ampak če delimo mnenja in izkušnje je pa fajn. No jaz pri prvem nikakor nisem razmišljaja o EA, pri drugem porodu pa sem intenzivno iskala zadeve, ki bi mi lajšale bolečine. Vsekakor se vsaka zase odloči in vsaka odločitev posameznice je prava. Mene samo skrbi, da zopet ne bi bilo anestezista user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  se bom konkretno pogovorila z mojo ginekologinjo v četrtek in ji razkrila moje strahove. Pri nas se ubadamo že z imeni user posted image user posted image user posted image . Moje počutje je ok, ni pretiranega apetita, pijem dovolj, glavno je pa to, da mi ni slabo user posted image user posted image user posted image . Komaj že čakam zimske počitnice in 4 dni moravskih toplic. Kako boste pa letos z morjem? Boste šle toliko prej ali pozno avgusta?

Uživaj življenje...

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 856
26.11.2012 14:11:15   
Tija01
Ja upam, da res ne bom kasneje tako zategnjena in konzervativna. Drugače se sploh ne počutim staro 41 kot je to pač zapisano na papirjih user posted image  ne obremenjujem se z leti, ni mi tega še potrebno ha ha ha

Nekaj pa me vseeno zanima: kaj jemljete redno folno kislino? Jaz sem do sobote jemala elevit, vendar ga sedaj ne jemljem več, kajti zaprta sem bila redno kljub donatu in prehrani za znoret. Potem sem pa prebrala na netu da elevit zapira in sem ga opustila pa tudi blato se mi je kolikor toliko normaliziralo. Bom sedaj raje še več zelenjave pa sadja pojedla pa bouser posted image

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 857
26.11.2012 14:13:18   
5ra8
jst kr redno jemljem elevit. V prvi nosečnosti sem ga celo nosečnost in še par m po porodu....sedaj pa ne vem še...rekla je G, da priporočajo saj do dopolnjenega 12t. Res pa da tud ni pocen. 13 eur za 1m.

Našega sončka smo dočakali 09.03.2011 ob 19.39!

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 858
26.11.2012 14:14:06   
Tija01
Jaz upam, da sem bom v redu počutila in da bom kar lepo na morju uživala vsaj mislim tako že od aprila pa do maja in kasneje z user posted image  od avgusta do sredine oktobra. Upam, da nam bo dano, vsaj plani so takšni. Se že veselim ....

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 859
26.11.2012 14:21:26   
corfu
Tija01, o blagor za morju, mi ima dva šolarja in žal dopust takrat odpade.

Uživaj življenje...

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 860
26.11.2012 17:01:37   
tjaska
No, ko smo ravno pri porodu... jaz bom šla pomojem na tisto predavanje o EA, potem bom pa vidla, kako hudo bo. Me pa že kar zdaj stiska, ko pomislim na poroduser posted image . Drugače pa razmišljam, da bi šla namesto v Lj kar v Kranj, kjer imajo anastezista vedno na voljo. Po drugi strani pa ima lahko EA kakšne stranske učinke...

Glede dopusta pa tudi jaz upam na lepo vreme septembra, naše štručke bodo takrat že prav uživale na dopustuuser posted image user posted image

Za folno sem pa vprašala mojo G do kdaj naj bi jo jemala, pa mi je rekla, da najbolš kar celo nosečnost, ker se lahko zgodi, da zaradi pomanjkanja folne kisline pride do prezgodnjega luščenja posteljice, tako da rajši reskiram tistih par everčkov, je pa res da imam prebavo za silo vredu

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 861
26.11.2012 18:44:32   
Rožica1985
Hej,

če se nam želi še katera pridružiti na FB, mi lahko pošlje link do svojega profila na ZS in jo dodam v skupino. Smo skrita skupina tako da nihče ne vidi da obstajamo oz. kaj objavljamo.

LP vsem souser posted image

(odgovor članu tjaska)
Neposredna povezava do sporočila: 862
26.11.2012 19:31:57   
girl79
Čao souser posted image user posted image ,

Evo jaz moram priznat da me je kar strah NS jutri...izcedek kar ne preneha, danes že 3. dan, pa v spodnjem delu trebuha me praktično konstantno malo boli user posted image , tako da res upam da bo jutri vse ok....imam pa pregled šele ob 18.45, tako da bo jutri še doooooooolg dan....uh se bom po mojem v službi res kar čim bolj zakopala v delo, da bo čim prej minilo do večera... No vsaj slabosti me še malo tolažijo user posted image user posted image ...čeprav vem da to ni neki ziher znak da je vse ok....no jutri takle čas bom že vedela user posted image ....

tija01- jaz kar pridno jem folno kislino, tudi če sem zaradi tega precej zaprta....vsaj do 12.-13. tedna redno, potem mogoče malo manj redno...iz zelenjave vseeno kar težko dobiš toliko folne, kot jo je v tabletih. Sicer je pa moja mami tudi imela mojega brata pri 41ih, pa se čisto fajn razumeta pa nič ni staromodna...meni je pa tud luštno imeti 10 let starega bratca user posted image

Ja glede dopusta sem pa jaz tudi že razmišljala kako bo kaj letos....mogoče da bi šli sredi maja kaj na dopust, čeprav če morje še ni ravno dovolj toplo za kopat, potem meni ni ravno to, to....potem pa po vsej verjetnosti še začetek septembra z dojenčkom, avgusta si ne upam iti zaradi vročine, pa še verjetno bomo šli v prikolico k mami in potem imajo sosedje kakšne žurke pa se bojim da bi mi skoz budili dojenčka, no ali pa bi dojenček budil njih user posted image user posted image ...v glavnem je septembra malo bolj mir in mi je tako bolj všeč...

Lepo se mejte user posted image

(odgovor članu Rožica1985)
Neposredna povezava do sporočila: 863
26.11.2012 19:35:31   
ursap
ko že govorite o porodu, da vam napišem kako je potekal moj porod:

bil je umetno sprožen zaradi gestacijskega diabetesa in povišanega pritiska. sprejeli so me na oddelek in mi dva dni dajali vaginalete za mehčanje maternišnega vratu. dobila sem maksimalno dozo, 4 tablete. popadkov pa od nikjer, odpirat sem se počasi začela. tretji dan so nas poslali v porodno sobo. priključili so me na umetne popadke in babica je z roko pomagala odpirat. rodila sem po 3 urah močnih popadkov. ker je imela hčerka obseg glavice 36,5 cm so mi prerezali presredek. hrkati so mi prerezali tudi eno žilco zarad katere sem zgubila kr nekaj krvi. dali so mi protibolečinsko injekcijo in smejalni plin.

povzetek: ja, boli ko hudič. plin pomaga, sam kaj k si zadet k mina. šivi na presreku bolijo. ampak je vse vredno ko vidiš svojega otročka. :)

(odgovor članu Rožica1985)
Neposredna povezava do sporočila: 864
26.11.2012 19:46:33   
Tija01
Jutri vse dobro porihtaj, saj bo vse ok mora bitiuser posted image user posted image Potem pa nam poročaj kako je bilo. Jaz sem za NS naročena pri dr. Strah in to 10.12. in sem že kar firbčna kako bo kaj. Saj imam sedaj še neki polip tako, da seks odpadeuser posted image
Prebrala pa sem da bi bilo dobro jemati folno kislino in sem se odločila, da si takoj jutri nabavim Femibion in upam, da bo mi bolj odgovarjal ko Elevit.

Lep večer vsem user posted image

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 865
26.11.2012 19:58:20   
sover
Folna: jaz jo jemljem od trenutka, ko sem izvedela, da sem noseča in sicer Femibion (zdaj še 1, potem 2). JO bom jemala še nekaj časa, sam ne vem, koliko. Tudi prejšnjič je proti koncu nisem več jemala, ampak morda ne bi bilo slabo, ker vsebuje tud en kup vitaminov.

Girl79, srečno jutri! Vse bo OK, te bolečine so pa lahko čisto psihičnega izvora (vsaj pri meni je dostikrat tako).

Porodna zgodba: mene so 10 dni čez rok sprejeli v porodnišnico in mi zvečer dali tableto za mehčanje MV. Zgodilo se ni nič. Proti popoldnevu naslednjega dne so se spontano začeli popadki, najprej ščipalčki. Okoli 18. mi je odtekla voda (po filmsko), takoj zatem so se začeli intenzivni popadki. SO me pošiabli na priprave, vendar sem zaradi gužve v porodnih sobah čakala do pol devete, preden se je sprostila postelja. Takoj, ko sem prišla v sobo, so mi dali EA (sem jo zahtevala vnaprej), kar mi je prineslo neizmerno olajšanje, saj nisem čutila več nobene bolečine, samo odpiranje. Po tem se je porod sicer malo upočasnil, zato so mi dali še umetne (ki jih prav tako nisem čutila), na koncu so mi pomagali pri iztisu (me tudi ni bolelo). Rodila sem ob 23.30. Babica je bila tako skrbna, da kljub velikemu sinu (obseg glave 37,5, dolžina 56, teža 4160) nisem bila prerezana niti šivana. Zaradi vsega tega (EA, brez šivov) sem ful hitro okrevala po porodu in se tudi zelo hitro vrnila v staro stanje. Na splošno zelo pozitivna izkušnja, zato tokrat spet ciljam na EA.

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 866
27.11.2012 9:00:07   
vilincek
Vceri mi spet ni delala ringaraja. Ne vem, kaj se dogaja.
No mi smo se pozdravili in sedaj sem spet v sluzbi.

Glede folne: jaz sem jo jemala celo prvo nosecnost in potem vse dokler sem dojila. Res zapira zaradi zeleza, ampak lahko zamenjas. Obstajajo razlicne. Meni elevit najbolj odgovarja. Prosti zaprtosti pomaga tudi pitje Donata. Jaz z zaprtjem nimam tezav, le ce jem prevec cokolade. Sicer mi itak ladko ne pase prevec.

Moja porodna zgodba se je zacela 5 dni cez rok. Popadki so bili cisto naravni. Ko sem bila na 5 minut sva sla v LJ. Tam sem naredila se 2 kroga okoli porodnisnice, da pridem cim kasneje. POtem je bila kr guzva in nisem dobaila porodne sobe. V stoje nisem zdrzala zato so me dali na neko posteljo. Bilo je avgusta, cez 35 stopinj. Ko sva prisla v porodno je vse slo normalno, potem se otrok ni spuscal. Nekje po 6 urah so mi dali cez umetne popadke in ker je prevec bolelo sem prosila za masko. Po 8 urah in obesanju sester na trebuh, so se vseeno odlocili za CR. Za mojega moza cisto prepozno, jaz pa tudi nisem cist vedela, kaj podpisujem. Moje okrvanje po CR je bilo super. Edino paziti sem morala glede sivov,saj je mali bil rojen 4,3 kg in 55 cm.
Ce mene vprasate, bi sla takoj na CR, ker je otrok bil cisto prevelik in bi me raztrgal. Kolegico so pustili in je imel otrok zlomljeno kljucnico, njo pa je cist raztrgal. Ne hvala.
Za drugic se ne vem.Drugi otrok je ze itak vecjo. Ce bo po velikosti prehiteval, potem grem spet na CR.Sicer bom poskusila naravno. NI pa CR noben bav bav. Glede okrevanja pa tole: vcasih je rezanje presredka in okrvanje pocasnjeje kot po CR.

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 867
27.11.2012 9:46:40   
miskula
ojla,
ste pa res hitre s temo o porodih.
Ampak sem se mogla javit, ker danes je točno 2 leti od kar sem rodila. Ja, moj sonček ima danes rojstni dan.

Moja porodna zgodba tut ni bla idealna. Doma mi je odtekla voda, v P sem dobila umetne popadke ker nisem imela svojih. Ker sem bila v prepričanju, da ne bom imela težav user posted image  se za EA nisem odločila. Dobila sem samo smejalni plin user posted image . Mali se ni spuščal zato so se po dolgih 8 urah odločili za CR (olajšanje zame).
Kot je že vilincek rekla, CR ni noben bav bav in bi tudi jaz raje šla šeenkrat na CR kot pa da bi bila rezana. Jaz nisem imela nobenih problemov po CR in sem tudi hitro okrevala, najbrž prejt kot katera ki je bila rezana.

Aja pa vsem za odlično opravljeno NS user posted image user posted image user posted image user posted image
jaz jo imam 11.12 ob 10.15 uri

Sem bla pa tut jaz že na urgenci, ker za vikend, ker je več aktivnosti vedno zakrvavim. Vendar je bilo vse OK, srček je pa tut bil. Tko da čakam kaj bo zdaj na NS.

otroci so naše največje bogastvo

(odgovor članu vilincek)
Neposredna povezava do sporočila: 868
27.11.2012 10:33:24   
ursika_ursi
Folna: Jemljem jo od trenutka, ko sva se začela pogovarjati o zanositvi, torej od junija in jo imam namen tudi do konca. Odkar sem menjala na Femibion 1 tudi ni več zaprtja, grem komot tudi do 2x na dan na wcuser posted image  Prej sem jemala FidiVit Mami in sem bila konkretno zaprta.

Porod: Nimam pojma, bomo videli junijauser posted image

Kako ste drugače? Mene na nosečnost opozarjajo samo vedno večje joške in trebušček, ki se počasi začenja kazat, drugih znakov ni.. Aja, pa ta lakotauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu miskula)
Neposredna povezava do sporočila: 869
27.11.2012 10:39:12   
5ra8

IZVIRNO SPOROČILO: ursika_ursi

Kako ste drugače? Mene na nosečnost opozarjajo samo vedno večje joške in trebušček, ki se počasi začenja kazat, drugih znakov ni.. Aja, pa ta lakotauser posted image user posted image user posted image

Enako. Pa joške me bolijo user posted image Pa sm jedla bi, pa raj ne stopim na vago user posted image

(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 870
27.11.2012 10:47:52   
ursika_ursi
IZVIRNO SPOROČILO: 5ra8

Enako. Pa joške me bolijo user posted image Pa sm jedla bi, pa raj ne stopim na vago user posted image

NAjbolj smešno je to, ko se reeeeees najem ko pujs in prideva domov iz kakšne picerije, pa sem že spet lačna, kot da od jutra ne bi nič jedlauser posted image  Pa je vsega skupaj minilo 20minuser posted image  In pol rečem, hvala bogu, da sem ostanek pice s sabo vzelauser posted image user posted image user posted image
Vaga je pa itak tabuuser posted image  Imam jutri pregled pa me bo tam kap, ne doma, heheheuser posted image  Jap, joškice pa bolijo ko šus, pa rastejo, raaaasteeeejooooouser posted image user posted image  Sem včeraj hotla nase potegnit eno lušno oblekco, ki sem jo kupla poleti, pa sploh ni blo problema, dokler zadrga ni prišla malo pod joški- ni šans, da zapremuser posted image  Moj pa valda, nasmešek do ušesuser posted image user posted image

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 871
27.11.2012 10:50:15   
5ra8

IZVIRNO SPOROČILO: ursika_ursi

Jap, joškice pa bolijo ko šus, pa rastejo, raaaasteeeejooooouser posted image user posted image  Sem včeraj hotla nase potegnit eno lušno oblekco, ki sem jo kupla poleti, pa sploh ni blo problema, dokler zadrga ni prišla malo pod joški- ni šans, da zapremuser posted image  Moj pa valda, nasmešek do ušesuser posted image user posted image

mislim da se usakemu moškemu sedaj nasmeje ko vidi svojo nosečko v joške user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 872
27.11.2012 11:14:11   
ursika_ursi
Je moj malo v hecu rekel, da je blo prav vredno narest dojenčka, že zarad jošk, pa tud, če bojo sam 9 mesecev takeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 873
27.11.2012 11:33:44   
corfu
se strinjam, jaz imam že tako velike, zdaj je pa adijo pamet user posted image

Punce ena prošnja a ima katera izmed vas doma knjigo Piko dinozaver Leopolda Suhadolčana namreč je nikjer ni za dobit in jo sin rabi v šoli za tekmovanje, jo tudi kupim, ali plačam izposojo.

Uživaj življenje...

Neposredna povezava do sporočila: 874
27.11.2012 11:44:21   
pikapoka90
Pozdravljene!

Še ena "nova" v skupini junijk 2013, "nova" pa zato, ker vas že dolgo spremljam, ampak sem se odločila, da za vsak slučaj počakam s komentiranjem do NS. Danes pa je bil dan D in se polna optimizma predstavljam tudi jaz user posted image

Torej PDP 6.6.2013, 22 let, okolica Slovenskih Konjic, je prva nosečnost, torej še 0user posted image , naslednji pregled je 3.1.2013, spol pa je baje 70% fantek user posted image .

Tveganje pa je naslednje:
Trisomy 21- 1:16179
Trisomy 18- 1:12659
Trisomy 13- 1:156825

Je pa bilo za naju kar veliko presenečenje na začetku, saj še ni bilo planirano (sem še študentka), ampak si je termin kar sam izbral, zdaj pa sva ga že zelooooo vesela. user posted image

Pa lep dan še naprej! :)

Neposredna povezava do sporočila: 875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Dojenje.
Admin

Ali menite, da je res, da dlje ko ženska doji, boljši je otrokov imunski sistem?