|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
29.11.2012 9:55:44   
zeemeermin
Hej punce!
Že 100 let se nisem nič oglasila, sploh ne utegnem... Sem ter tja še kaj preberem, napisat pa sploh nimam časa - no, ali pa si ga ne vzamem :)
Pa še nič kaj posebno novega ni pri meni... Čakam na naslednji pregled in se mi že res vleče... Nuhalno sem imela pred več kot 14 dnevi, naslednjega pa šele čez 14 dni, tako da je dejansko en mesec vmes... Me že malo skrbi, ampak saj bo vse ok :)
Čestitke vsem za uspešne nuhalne in dobrodošle vse na novo pridružene, koliko nas že je1 user posted image
Ena je omenjala imena za punčke/fantke... Midva imava ful idej za punčke, za fantke pa niti ne... No, na nuhalni nama je rekel, da bo najverjetneje punčka, tako da je to čist ok :) Če ji ne zraste še lulček user posted image
Nič. grem hitro nazaj na delo, se mi kar meša od vsega... Konec leta se približuje in vsi lovimo še zadnje cilje za letos - saj ne da smo čez celo leto lenarili, ampak pred novim letom je pa itak noro user posted image . No, bomo že preživeli, potem bo pa itak dopust - komaj čakam!!
Pozdravček vsem!

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 901
29.11.2012 10:56:27   
daisy84
Punce pozdravljene,
tud js se nism že dolgo oglasila..vas pa redno prebiram..pred enim tednom sem imela nuhalno, z dvojnim hormonskim testom in je vse ok tveganje 1:15000, tak da sem zelo vesela..slabosti so tudi počasi že minile..me je pa začelo matrati zgaga in to zvečer, po 22:00 in pol sploh ne morem zaspati do enih ali dveh zjutraj..a ima katera kako dobro rešitev, zdravilo proti temu...

Drugače smo pa vredi..tedni kar minevajo, še en pa bom v drugem tromesečjuuser posted image

Drugače pa želim vsem vse dobro,

Lp,
Lea

(odgovor članu zeemeermin)
Neposredna povezava do sporočila: 902
29.11.2012 10:57:46   
ursika_ursi
Tako, ena user posted image  za vseuser posted image  
Jaz sem danes cela ''zmečkana'', ampak ker ne pijem kave, sem si privoščila kakav, po tem pa sem še samo bolj zaspanauser posted image
Danes me čaka malo pospravljanja in čiščenja po bajti pa še ne vem kako bom sama sebe prepričala v to.
Včeraj sem imela kontrolo pri G in baje maternica lepo raste in ima lepo legouser posted image user posted image  Naslednja kontrola je čez 4 tedne, čez 2 tedna pa imam že NS in komaj čakamuser posted image user posted image

(odgovor članu zeemeermin)
Neposredna povezava do sporočila: 903
29.11.2012 11:17:31   
ursonok
Živijo,
joj, ko vas berem, da imate nuhalno šele čez 2 tedna, me kar zvije ... user posted image . Itak sem bila med prvimi, pa še datum so mi prestavili na 25. maja. Tako da sem sploh daleč spredaj. Glede na UZ sem danes že, hm .... 14+5!!!
Slabosti že davno ni več, trebušček se že ful vidi ... Ampak še ni tisti pravi nosečnoški ... no, morda malo, ostalo pa raztegnjenost verjetno, kaj jaz vem.
Hlače nosim še normalne, se nizko zapenjajo ...

Nosečniška oblačila
user posted image Jaz itak še nikjer nisem videla lepih nosečniških oblek. Morda na internetu, ampak so drage. V kakšnih štacunah je pa pravi kič, za bruhat. Hlače morda še ok, ampak tiste bluze za zgoraj ... Ne vem, vse nekaj čičkasto, tutti-frutti barvasto, s polno paski in ne vem še čim ... Jaz sem vedno nosila pulije, jopce, raztegljive pletene puloverje. In to je to.

Majčica1508
tebi so pa tile hormoni res sesuli vse skupaj user posted image . Ampak baje se to dostikrat dogaja. In je največkrat vse v redu. Mislim da sem brala na "genetski posvetovalnici" (MON), da so pri zdravih otrocih dostikrat hormoni povišani, pa ne vedno, zakaj, zato vse skupaj jemljejo kot "varianto norme". A kaj to pomaga nosečnici, ki dobi rezultat 1:36?! user posted image
Upam, da bo AC potekala ok in da bodo rezultati dobri.

Sem pa včeraj brala (tudi na genetski posvetovalnici - imam preveč časa, a ne? user posted image ), kako je imela ena nuhalno super, tveganje zelo zelo majhno, pa je šla vseeno na AC; ker je imela zaradi starosti pač na napotnico ... in se je izkazalo, da ima otrok Downov sindrom. Odločila seje za prekinitev nosečnosti. No in ogorčena sprašuje na forumih, kako je to mogoče, da je nuhalna v bistvu tako zavajajoča itd itd.
Skratka, tudi če ti rečejo, da je vse super, lahko sploh ni. In obratno. Pač, presejalni testi.
Edina tolažba je verjetno to, da se vendarle večina otrok rojeva zdravih. user posted image

(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 904
29.11.2012 11:42:38   
majčica1508
Ja res je tist rezultat,ko ga slišiš te mal sesuje....Ampak,kot si rekla je to presejalni test
Jaz vem,da bo AC uredu(optimistkauser posted image )imam jo 19.12,pred temu pa še posvet z genetikom....

Pri nas je krasen sonček,mali dve sta v vrtcu,jaz malo delam,zdaj umes bom šla čufte naredit in pire
krompir,veliko skledo solate in v napaduser posted image ,ja želodec ne sme biti prazen......
HB nimam potrebe po sladkem imam pa suha usta,pa skoz pijem......včeraj sem vprašala kdaj imam test
za sladkorno in mi reče v 27 tednu.....
Grem kosilo naredit

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 905
29.11.2012 11:43:40   
ursika_ursi
IZVIRNO SPOROČILO: ursonok

Živijo,
joj, ko vas berem, da imate nuhalno šele čez 2 tedna, me kar zvije ... user posted image . Itak sem bila med prvimi, pa še datum so mi prestavili na 25. maja. Tako da sem sploh daleč spredaj. Glede na UZ sem danes že, hm .... 14+5!!!
Slabosti že davno ni več, trebušček se že ful vidi ... Ampak še ni tisti pravi nosečnoški ... no, morda malo, ostalo pa raztegnjenost verjetno, kaj jaz vem.
Hlače nosim še normalne, se nizko zapenjajo ...

Nosečniška oblačila
user posted image Jaz itak še nikjer nisem videla lepih nosečniških oblek. Morda na internetu, ampak so drage. V kakšnih štacunah je pa pravi kič, za bruhat. Hlače morda še ok, ampak tiste bluze za zgoraj ... Ne vem, vse nekaj čičkasto, tutti-frutti barvasto, s polno paski in ne vem še čim ... Jaz sem vedno nosila pulije, jopce, raztegljive pletene puloverje. In to je to.

Majčica1508
tebi so pa tile hormoni res sesuli vse skupaj user posted image . Ampak baje se to dostikrat dogaja. In je največkrat vse v redu. Mislim da sem brala na "genetski posvetovalnici" (MON), da so pri zdravih otrocih dostikrat hormoni povišani, pa ne vedno, zakaj, zato vse skupaj jemljejo kot "varianto norme". A kaj to pomaga nosečnici, ki dobi rezultat 1:36?! user posted image
Upam, da bo AC potekala ok in da bodo rezultati dobri.

Sem pa včeraj brala (tudi na genetski posvetovalnici - imam preveč časa, a ne? user posted image ), kako je imela ena nuhalno super, tveganje zelo zelo majhno, pa je šla vseeno na AC; ker je imela zaradi starosti pač na napotnico ... in se je izkazalo, da ima otrok Downov sindrom. Odločila seje za prekinitev nosečnosti. No in ogorčena sprašuje na forumih, kako je to mogoče, da je nuhalna v bistvu tako zavajajoča itd itd.
Skratka, tudi če ti rečejo, da je vse super, lahko sploh ni. In obratno. Pač, presejalni testi.
Edina tolažba je verjetno to, da se vendarle večina otrok rojeva zdravih. user posted image

Hehe, jaz pa sem danes šele 10+4user posted image  Cel mesec za tabouser posted image

Glede oblačil se popolnoma strinjam, sploh ni nič pametnega, če pa je, pa stane ena obična tunika 60eur ali več. Tole pa mi je res potrata denarja, žal.. JAz sem si včeraj pri prijateljici, ki je malo močnejše postave kot jaz, sposodila par tunik, ki ji hodijo viška in bom s tem shajala dokler ne poveva domačim. Potem pa nimam namena kupovat kakšnih žakljastih stvari, ampak kar običajne puloverčke, če mi bojo le pravuser posted image  Ker bom prav ponosno kazala trebuščekuser posted image

Tole punco pa poznam s foruma, smo se včasih družiliuser posted image  Je še mene čisto sesulo, ko je povedala kaj se ji je zgodilo. In od takrat naprej me je kar malo groza nuhalne.. V čem je sploh fora, če še ta ni toliko zanesljiva kot govorijouser posted image  DHT jaz ne bom delala, razen, če bojo rezultati nuhalne porazni. No, če bojo zelo porazni in bom lahko šla na napotnico, bom pa vsekakor izbrala BHR in ne AC. Ampak nekak sem optimistična in mislim, da mi to ne bo potrebno in mi bo prihranjeno.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 906
29.11.2012 13:10:55   
ursonok
Madonca user posted image

Jaz sem danes mislila, da sem naspana in sploh ... Sem šla včeraj spat okoli 22h že, ponoči sem se enkrat vstala za na wc, zjutraj sem šla polna energije plavat, potem zelenjavni sokci in sadne kašice ... Potem pa zdajle zajtrk ... in sem konec, finito, kaput ... skratka, oči se mi zapirajo, prevajam svoj dr v slovenščino, pa umiram od dolgčasa zraven, komaj formuliram stavke, napišem par besed in grem na forum, tam nič novega, potem zeham, pijem čaj, razmišljam, kaj bi se dalo še grickniti ... Ali pa bi šla kar kam ven, je ful lep sonček ... Jao jao.
Resnično upam, da je to še "efekt" potovanja in utrujenosti in da bom čez par dni pri sebi ... Storilnost je res na nuli in to mi ni prav nič vešč user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 907
29.11.2012 14:07:22   
ursika_ursi
Zjutraj sem bila prav super polna energije pa še tak lep sonček se je kazaluser posted image  Delno porihtala bajtico, šla s psom na dooolg sprehod, ga še skopala in počesala, mu porihtala zunanji apartma... No, zdaj pa sem čisto povoženauser posted image  Kar spat bi šla, še kuhat se mi ne dauser posted image user posted image
Prejle sem na kavču in ob TV pojedla pol bele čokolade in imam zdaj precej slabo vestuser posted image  In tako sem lena, da se mi niti ne da stopit do hladilnika, vzet ven banane in mleko in narediti shakeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 908
29.11.2012 17:32:18   
ursika_ursi
Takouser posted image  Namesto spanca sem si privoščila uro in pol dolg sprehod z mojim kosmatincemuser posted image  Ahhh, je pasalo pa še dežek je začel padat in je blo sploh UAUuser posted image  Jaz sem bila sicer premočena, kuža pa je bil z anorakom pravi frajer in bi še kar norel.
Zdaj sem ravno zakurila v kaminu, kuham večerjo za kužka in ostale živalce in zdaj bo tudi pravi čas za bananin milk shakeuser posted image user posted image
Kje ste punce, a spite?user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 909
29.11.2012 19:26:02   
ursonok
user posted image
Ne spimo, ne spimo - tisti, ki že imamo otroke, lahko popoldan pozabimo na spanec user posted image . Se pa lahko pohvalim, da smo ravnokar oba spravili spat in da sta mrknila v sekundi!
Oba sta bila takoooo utrujena in tečna, da je bilo prav zabavno. Abel itak nič ne spi čez dan (ima mesecev!), tako da je ob večerih pravi marsovec, tastarejši se pa čez teden nabira in proti koncu, četrtek-petek je obup. Pride iz vrtca in je vse "ne", "nočem", "ni mi všeč". Čevelj se ji noče sezuti takoj - v jok. Za kosilo krompir z zelenjavo - v jok. Sličice se ne strižejo tako, kot bi hotela - v jok. Voda v banji je pretopla ali prehladna - v jok. Skratka, en sam jok. Pa naš smeh, ker drugega res ne moreš. Hkrati te pa še prepričuje "nisem zaspana" user posted image .
Plus tega, da zgodaj zaspijo, je, da imaš večer zase - za delo, zabušavanje, spanje, kar hočeš. Minus pa, da so zjutraj zelooo zgodaj pokonci user posted image . A nimaš kaj, vsega ne moreš imeti, a ne. (Oziroma nekateri imajo lahko - Saša, vi nekam zavidljivo dogo spite, če se prav spomnim?)

Moj apetit je danes spet v polnem razcvetu, ves čas moram imeti nekaj v ustih, najbolje sadje, pojedla sem ziher kakšnih 8 pomaranč user posted image user posted image . Pa dve banani, kivi, tri jabolka ... Malo suhega sadja ... Zdaj pa ne vem, kaj naj. Skuhala sem si koprivni čaj, upam, da bo pri tem ostalo user posted image

Nič, grem še kaj narest, upam, da mi uspe obdržati odprte oči vsaj do 22h user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 910
29.11.2012 20:42:10   
majčica1508
Moji že spita....Starejša mi je danes še zbolela...Ja tale jok za vsako stvar imamo tudi pri nas
prava mala cmericauser posted image Druga je stara 20 mesecev in mi že prespi celo noč...Dojile sva se do 18 meseca in takrat nisem vedela,kaj je spanje ponoči,non-stop bi ona se dojila-crkljala.Zdaj pa,vem in prav paše je pa res,da sta že ob 6.15h pokonci,pa ni važno a je sredi tedna ali vikend.......
Pomaranče sem jaz danes samo dve,pa eno banano,pa kosilo,pa sladoled,koprivin čaj pijem po 2 šalci na dan,
zjutraj obvezno po zajtrku kavo z malo mleka,če ne se ne sestavim...
Grem se stisnit k mojmu,k je tak miruser posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 911
29.11.2012 21:06:31   
ursonok
Majčica,
koliko pa je stara starejša?

Ja, spanje ... Jaz čakam, da se bom naspala - za praznike, ko bodo otroci na krajših počitnicah pri dedkih. Upam, da me ne bo ravno takrat spet doletela kakšna nosečniška nespečnost user posted image .

Anon2012
sem malo vohljala na drugih temah, pa vidim, da te skrbijo rezultati po nuhalni. Mislim, da se nimaš česa bati, imaš res nizko tveganje, manj kot 1:3000!! Kaj pa si pričakovala oziroma kakšno tveganje bi bilo zate dovolj majhno? Splav po AC je pa 1:200, pa še to, če ti jo dela strokovnjak. Ravno zadnjič je pisala na genetski posvetovalnici, da na 3 otroke z DS na AC izgubijo tudi enega zdravega (zapleti po posegu).
Meni se tvoji rezultati zdijo super, jaz bi mirno spala user posted image .

Sicer grem pa sama sebi na jetra, ker takole zaspana ne morem učinkovito delati, potem pa visim na forumih in berem o boleznih pa o čudnih porodih in podobno. Grozna sem!! user posted image
Zdajle si grem skuhat še nekaj toplega za spit, natipkam še kakšno stran potem pa user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 912
29.11.2012 21:14:28   
Anon2012
Hoj Ursonok

Lepo in sem hvaležna, da vohljaš. Sem se želela oglasiti še v junijke, pa mi je bilo tako: isto povedat v drugi temi, pa na FB - :( saj se svet ne vrti okoli mene.

NS - res je lep rezultat, nisem pričakovala takega, sploh pri mojih letih. Plus, pri meni sta dva piškota ali dve piški in je dvakratno tveganje. Moja G ni rekla: "ne it", to odločitev prepušča meni. Medtem, ko Pušenjak se z njo čisto ne strinja, on je in za BHR in za AC v mojem primeru. Zato, zaradi primerov kot je bila Tippi, pa vseeno obstaja dvom v to statistiko. Vse skupaj je potrebno prespati, se mora uležati - zaenkrat pa mislim, da ostanemo pri NS.

Moja piškota (s poudarkom na "i") sta velika 57mm in 51 mm, srčka tiktatkat 167 in 168 (verjetno udarcev na minuto, kajne?). En je ful atiju podoben, tadrug se je pa mal skrival :) Jaz sem pridobila skoraj 2kg. Naslednji pregled imam 28/12-12 in morfologijo 24/01. :)

Pozabila sem vprašati, kaj je z mojo telovadbo (po moje bom kar šla, na to v ZD); prehranskih dodatkov ne rabim, pravijo da imam super kri. Edino Magnesol v primeru krčev :)

Uf. Sreča ima več obrazev :) Lepo se imejte in božajte svoje trebuščke :)

ps: ursonok, imava iste plane. tudi jaz naj bi do 22h vsaj kaj naredila.... celo sem se prekršila in spila drugo kavo (zdaj pa tu srfam...)

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 913
29.11.2012 21:26:21   
ursonok
Ja, saj jaz tudi ne vem, kaj bi naredila, sploh če bi imela napotnico za AC (imaš morda zaradi let?). Itak bi zelo zelo želela vedeti, ali je vse ok, sploh ker so pri meni na začetku nekaj mutili s tistim srčkom ... (Zdaj pa enostavno ne korem nehat brat raznih forumov o boleznih, res ne štekam, sem postala prav obsedena user posted image )
Ampak tako od zunaj, ko gledam tvoje rezultate, pa UZ praviš, da je bil ok ... Bi rekla, da AC ni potrebna. Res lahko veliko izgubiš.
Puško je pa itak mahnjen na posege in raznorazne kontrole ... Čisto pravi dohtar. user posted image

Jaz bi tudi kavico, pa je ne prenašam, sem poskušala že vse - od ravnokar zmlete pa do instant, od najbolj cheap pa do super ekološke - efekt vedno isti: želodec boli za umret. Na biorezonanci mi je rekla, da sem alergična na kavo. user posted image Najprej se mi je zdelo smešno, zdaj pa mislim, da bo res nekaj na tem.
Tako da ostajam pri zelenih in drugačnih čajčkih ...

(odgovor članu Anon2012)
Neposredna povezava do sporočila: 914
29.11.2012 22:59:48   
malecka24
LP punce:)

Cist gotova sem,sluzba naredi svoje.Slabosti jih ni tako da vsaj en plus:)Ampak jaz mislim da si bom postlala kar na wc-ju:)he he
Kar naprej sem tam,sem se že navelicala malo in kje je sele konec.A tudi ve hodite toliko na wc?Pri drugih dveh nisem toliko hodila,sele tam okrog 5 meseca,tale nosecnost pa vse kontra.No grem ker moram se kaj pojest potem pa kar ninat.Nocko punce.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 915
30.11.2012 8:00:25   
corfu
Dobro jutro

Včeraj sem imela prvi pregled in kot kaže nisem niti približno toliko noseča kot sem predvidevala user posted image Vglavnem imam posteljico in rumenjaček, ni pa še videti ploda user posted image tako, da imam drug četrtek zopet kontrolo. Zdaj ali je plod še toliko majhen ali pa bo kaj drugega. Uh, kako daleč bo do četrtka user posted image
Uživajte v dobrih rezultatih.

Uživaj življenje...

(odgovor članu malecka24)
Neposredna povezava do sporočila: 916
30.11.2012 8:21:52   
ursonok
Dobro jutro,
sem se včeraj hvalila, kako so otroci zgodaj zaspali. No, tamali se je zbudil dvakrat, enkrat za jest, drugič kar tako, potem pa že ob 6h auf! user posted image user posted image Je sicer čisto dobre volje, ampak je zbudil sestrico, ki je pa tečna ko user posted image . Ob takih dnevih sem res vesela, da obstajajo vrtci user posted image

Corfu,
joj, sliši se precej pesimistično. Si imela neredne M, dolge cikle? Upam, da bo naslednji četrtek že user posted image

Zaspana sem user posted image . Pa treba pospešeno delat. Še dobro, da obstaja hrana - to ti res polepša dan user posted image . Zdajle sem si naredila zelenjavni sok + zeleni čaj, potem me čaka jabolko + pomaranča, še malo kasneje pa sojin jogurt, v katerega sem že včeraj zvečer namočila rozine in chia semenke. Mmmmm. Ampak to je šele uvertura - po tem pride zajtrk!! user posted image
Obožujem jutra in delo doma! Da bi morala zdajle zjutraj hitro nekaj vreči vase, nato odtovoriti otroke v vrtec, potem pa drveti naprej v kakšno službo, kjer bi morala za mizo grizljati kakšen nagravžen sendvič ali pa, še huje, s praznim želodcem čakati na malico, bi po***dila!! To bi bile zame hude psihične bolečine - bi že kar na uvodnem pogovoru zahtevala 20% več plače user posted image .

Upam, da nisem zamorila tistih, ki delate zdoma user posted image . Saj verjetno si znate narediti tako, da vam je ok.

Pišite kaj, da mi ne bo dolgčas! user posted image

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 917
30.11.2012 8:42:43   
Anon2012
Good morning, častim: skodelico najljubšega jutranjega napitka: user posted image .

ursonok, ko sem prisla na siht, sem ti hotla poslat pozdrav, da sem zdržala delat do 23 in da sem ob 7h (cca) že na šihtu. No, hodit v pisarno je res malo tk tk, včasih. Ampak: pri nas lahko vedno delo nosimo domov user posted image - malo za šalo, pa malo zares.

Še mojemu včerajšnjemu zapisu o NS: sladkorja mi zadnjič res niso merili, na toksoplazmo sem negativna, tako da se moram merkati še naprej (pa tak mačjeljubec sem, pa tak suhomesninoljubec sem, pa nikoli komplicirala z opiranjem sadja, zelenjave, vrtnin...). In: pozabila sva vprašati za spol bebic. ja seveda, pa dobila sva par slikic, par videoposnetkov - in zdaj se to vrti in pregleduje n-krat na dan.

corfu držim pesti, da bo vse OK.

:) En hud petek želim.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 918
30.11.2012 8:44:58   
flowy
No, jaz sem tudi ta teden imela NS, z najinima dvema otročkoma je vse vredu, najbolj pomembno pa je, da smo izvedeli, da sta oba fantka!! Res sem vesela, naslednji pregled pa imam 12.12. Komaj čakam, da jih spet vidim! user posted image Mi je pa g takoj povedala, da mi SO odsvetuje, tako da bomo trpeli še naslednjih 5 mesecev…user posted image

Jaz osebno jem Elevit in nimam nobenih težav. No ja, do 12. Tedna sem bila malo zaprta, ampak zdaj je vse ok. user posted image

5ra8
-če kupiš taveliko škatlico elevita (mislim da 40 tablet) le ta stane 32€ in če preračunaš, se full bolj splača…

Midva sva se dogovorila, da bova šla na morje nekje septembra, ali pa mogoče v toplice. Bomo videli kako bosta naša dva pikeca pridnauser posted image

Ursonok-meni je ginekologinja rekla, da sta moja otročka zelo velika in da je to vrjetno zaradi tega, ker sva tudi oba z možem višje postave. Ne vem no…

Girl79-meni je po teh kitajskih tabelah kazalo da bo punčka, ampak kot sem že omenila, dobili bomo dva fantka.

Oblačila-ja bluze za nosečnice so pa res katastrofa. Včasih se vprašam, če niso slučajno narejene za stare mame… Mah, jaz sem do zdaj nosila velikost S, bom pač od zdaj naprej kupovala M ali kasneje L ampak ne nosečniške…

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 919
30.11.2012 9:16:31   
ursonok
Flowy,
ko sem jih jaz spraševala, zakaj rojevam tako ogromne otroke, ko pa sva z možem majhna in suha, so mi rekli, da "to pa res nima veze". Da gre za gensko določenost teže ob porodu (rojevaš na splošno velike/debele ali majhne/suhe) in da je to v družini, kaj več pa ne.
Meni se zdi, da ti dohtarji itak rečejo, kar jim v tistem trenutku prav pride. user posted image

Ko sem imela v gimnaziji ful probleme z M, po tri mesece je nisem imela, potem sem pa krvavela 5 tednov skupaj, huda anemija itd., mi je G rekel, da verjetno ne bom mogla imeti otrok (!!), v isti sapi pa, da se mi bodo menstruacije uredile po prvem, najkasneje po drugem porodu. user posted image user posted image user posted image Tip je bil itak cel odbitek. Pa valda imel poln kabinet - koncesija vse zasedeno + privat pol Ljubljane. Saj ne moreš verjet.

Me veseli, da boste dobili fantke! Ampam so hard core, vsaj tale naš. On sploh noče biti na rokah, v naročju, samo na tla, lezt po stanovanju, razturavati, kjer se da in kar se da, razšraufati in razsuti vse, najbolj zanimive so naprave a la sesalnik, kruhopek, metla, smetišna, računalnik, kabli itd itd. Samo kadar je lačen, zateži, se naje, potem pa spet naprej. Saj je fino, lahko počneš druge stvari - no, delaš (umsko) ravno ne, lahko pa kuhaš, pospravljaš itd.
Sestrica je bila čisto drugačna, veliko manj mobilna in raziskovalna, se je parkrat zgodilo, da sva ob njej zaspala. Pa se ni nič hudega zgodilo, ničesar ni ušpičila, se kakor koli poškodovala. Pri Abelu ni šans. Pomoje zakuri cel blok user posted image

Sicer bi zdaj, v tretje, jaz osebno morda raje imela fantka, ampak se tolažim, da je pri punčki precej plusov - bolje spijo, manj norijo user posted image Vse je bolj pod kontrolo. In pri treh otrocih to prav pride user posted image .

Zakaj vama je pa prepovedala SO? Imaš vnetja, krvavitve itd? Je kar huda, 5 mesecev .., user posted image user posted image
No, ampak če ni druge, bosta tudi to pretrpela ... user posted image Problem zna biti samo v tem, ker po porodu tudi 6 tednov ne smeš, pa dvojčke boste imeli, utrujeni boste milijon, pa se vam ne bo dalo ... Zajebano imeti otroke, a ne? user posted image

(odgovor članu flowy)
Neposredna povezava do sporočila: 920
30.11.2012 9:20:15   
majčica1508
Jutro...........

ursonok......starejša je stara 4,5let  ima energije za izvor,no ko je bolana jo šparauser posted image
anon...moja NS je 1.32....Jaz bi v vsakem primeru šla delat AC,sem se kar malo  ustrašila k se je to Tippiuser posted image
zgodilo.......ti imaš pa lep rezultat.....
Vas je kar nekaj z dvojčkiuser posted image

Mlajšo sem peljala v vrtec,zavila v trgovino po svež kruh.........prišla domov,sva z starejšo pojedle zajtrk
ona si je zaželela maslo in žemljico,čaj,mandarina,moja malenkost pa pz štručka z lahkim sirom,mandarine,pomaranče.....moram še tamali stisnit sok.......
Za kosilo imam še čufte od včeraj,bom pa vseeno naredila malo kus-kusa z zelenjavo in veliko solate

Tudi sama preveč berem razne forume in bolezni in pol se obremenjujem s tem,kaj pa,če bo kaj narobe...Ma nič nebo narobeuser posted image

starejša je imela 4260g ob rojstvu,velika 54,mlajša pa 3850g,53cm.........obe sta med največjimi v skupini in pa med suhimi,pojesta pa velik,sploh mlajša ona pa sam melje je pa res,da imata sadje vedno na razpolago,sladkarij bolj malo,sem in tja jima dam,obožujeta vse zelenjavne juhe,ribice in pa meso malo manj,ja čist sta po mami

(odgovor članu flowy)
Neposredna povezava do sporočila: 921
30.11.2012 9:45:00   
drugičudež
'jutro!

Meni že preseda ta služba; eno uro na dan porabim za vožnjo, 8 ur sedim za računalnikom, domov pridem skoraj po temi, čisto crknjena in skoraj vsak dan popoldne zaspim zaradi slabosti in slabega počutja. Pa še ta cuker me matra in ne smem jesti, kot mi paše. Tako bi jedla različno sadje, ker imam občutek, kot da mi manjka vitaminov, pa ne smem. Stalno sem lačna, poleg tega hujšam in imam pozitivne ketone v urinu, pa sem spet kregana, ker premalo jem. Že zdaj imam na tešče presežene vrednosti, pa ful pazim na hrano. In komaj 11 tednov sem noseča. user posted image  

Pa še na AC sem se naročila. Prvič me ni bilo nič strah, zdaj pa imam že celo nosečnost slab občutek. In tako usrano se tudi počutim. Komaj čakam, da bo junij!!!

Neposredna povezava do sporočila: 922
30.11.2012 9:50:10   
majčica1508
drugičudež............en objem ti pošiljam in misli pozitivno,stran z slabimi občutki
junij bo pa hitro tukajuser posted image ........Kdaj imaš AC in kdo ti bo delal.........
Men jo bo dr.Kavšek v P,če bi šla pa samoplačniško pa dr.Pušenjak(sam zdaj bo nekaj odsoten,do kdaj pa nevem-take info sem dobila včeraj)
Vse bo uredu............
Ni pa tole prijetno tok na cesti,pol pa še sedenje za računalnikom

(odgovor članu drugičudež)
Neposredna povezava do sporočila: 923
30.11.2012 10:11:36   
ursonok
Drugičudež,
ma res ti ni lepo ... user posted image . Tole s hrano mora biti prava muka. Jaz bi se kar zjokala, da mi kdo "prepove" jesti vse to, kar zdaj jem ... Se ne spomnim, ali je to tvoja prva N? Si imela v prejšnji tudi sladkorno? Zakaj pa to sploh nastane, pismo ... Drekec pekec. user posted image
Jaz imam na srečo v vseh N sladkor na spodnji meji, vedno mi samo prigovarjajo, da moram še več jest user posted image . Sem imela pa tudi jaz enkrat v prejšnji N ketone v urinu, to pa zato, ker sem prejšnji dan ful športala, zvečer pa zelo malo jedla. Se takoj pozna. Ne predstavljam si, kako mora biti, če moraš konstantno omejevati hrano ...user posted image
Na AC greš zaradi starosti? Ali si imela slabo NS?

Neposredna povezava do sporočila: 924
30.11.2012 10:39:18   
drugičudež
IZVIRNO SPOROČILO: ursonok

Drugičudež,
ma res ti ni lepo ... user posted image . Tole s hrano mora biti prava muka. Jaz bi se kar zjokala, da mi kdo "prepove" jesti vse to, kar zdaj jem ... Se ne spomnim, ali je to tvoja prva N? Si imela v prejšnji tudi sladkorno? Zakaj pa to sploh nastane, pismo ... Drekec pekec. user posted image
Jaz imam na srečo v vseh N sladkor na spodnji meji, vedno mi samo prigovarjajo, da moram še več jest user posted image . Sem imela pa tudi jaz enkrat v prejšnji N ketone v urinu, to pa zato, ker sem prejšnji dan ful športala, zvečer pa zelo malo jedla. Se takoj pozna. Ne predstavljam si, kako mora biti, če moraš konstantno omejevati hrano ...user posted image
Na AC greš zaradi starosti? Ali si imela slabo NS?

Druga nosečnost. Mala je stara 2 leti. Prva nosečnost je bila čudovita, brez kakršnihkoli problemov (če izvzamem težek sprožen porod).

Že itak imam diagnozo sindrom policističnih jajčnikov (zato sva se prvič in drugič dolgo trudila za zanositev), ki je presnovna bolezen, povezana z inzulinsko rezistenco. To s hrano je pa res kap. Finta je v tem, da so vrednosti glukoze po jedi relativno nizke (meja je 6.6, jaz pa imam od 4.7 do 5.8). Zjutraj pa imam višjo, kot sem jo imela zvečer po zadnjem obroku.  Včeraj sem npr. pojedla za zajtrk/malico en majhen krožnik segedina brez krompirja, potem eno majhno jabolko, kosilo 2 pečeni jajci in malo vložene zelenjave, za večerjo pa pol male konzerve fižola, pol konzerve skuše, 2 olivi in en kos vložene paprike. Zjutraj pa sladkor 5.3! 5.1 se smatra že za preseženo. In seveda pozitivni ketoni, ker sem premalo jedla. user posted image

Na AC grem zaradi starosti (39 let). Na nuhalno sploh ne bom šla.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Dojenje.
Admin

Ali menite, da je res, da dlje ko ženska doji, boljši je otrokov imunski sistem?