asyka
|
Tako končno na računalniku, da še malo pojokam kako sem danes zgroženo ugotovila, da je kultura nekaterih ljudi domala crknila Uglavnem stojim v vrsti, da se vpišem v bolnici in saj vsi poznamo tisto čudežno rumeno črto, ki bi naj dala pacientu vsaj kanček zasebnosti pred tistim, ki za njim stoji, a ne? No, seveda se vljudno postavim za to črto, ker tako so me učili mati in tako se mi zdi normalno. Hitro za mano se postavi starejša gospa (tam okoli 60-70 let zagotovo) in že na začetku se mi postavi tako za mano, da ne vem ali jo naj kar štuporamo vzamem. Ne maram tega, sploh pa ne v bolnišnici, kjer pridejo ljudje na tisti šalter zaradi 1000 in 1 stvari. Kaj jaz vem kaj ona trosi okoli, pa tudi če nič ne trosi, prosim lepo ne mi dihat za ovratnik (a, ni to nekdo celo pel?). Okej, se pomaknem malo v levo, saj ne bom v tem, da se je tudi ona, a ne? Okej, se nisem preveč sekirala, ker sem vedela,d a gre hitro in da bom v minuti največ dveh na vrsti. Stopim, oddam papirje in čakam iiiin pogledam desno. Ženska je stala v štric z mano. Pogledam gospo in jo vljudno vprašam, če me bo ona vpisala. Valda me glupo gleda, in jo potem res vljudno prosim, če se lahko pomakne za tisto rumeno črto, ker želim imeti vsaj malo zasebnosti. Nisem niti dodala, da se naj spoka in neha poslušat kaj za ene papirje izpolnjujem in zakaj sem prišla v bolnico. Nakar meni ta ženska zavije z očmi in zamrmra, mater mladina... še dobro, da sem v tistem trenutku dobila papirje v roke in sem šla, ker bi jo imela drugače marsikaj za vprašat.... Jaz ne vem, a če si starejši si lahko res vse dovoliš? Ali pač njih starši niso učili o zasebnosti, pa tistem intimnem prostoru, ki ga imajo ljudje? PA saj človek ne bo nič prej na vrsti, če bo stal 3 korake za tabo.. ali pač? Sem mogla malo pojamrat, ker sem bila danes res malček zgrožena nad tem :S čeprav se mi to itak dogaja pogosto, na pošti, banki, lekarni... ampak do sedaj mi še noben ni očital moje prošnje, ampak so se ponavadi celo opravičili, da so kao avtomatsko stopili za mano, niti ne vštric...