Pikabu
|
Končno mi je uspelo še do računalnika pridet. Imamo kar natrpano danes. Zjutraj sem še za voščilnice pripravljala in na kuverte naslove pisala, potem smo se pa precej pozno uredili in šli ven. Pri nas je (bil) krasen sonček, ampak precej mrzlo. No, na sončku je bilo super, ampak ker smo šli tako pozno ven, smo nazaj že hodili po senci (pri nas od enih naprej ni več sončka, dolina, kaj češ ). Danes sem bila več oblečena, pa očitno še premalo, si bom morala še pulover debelejši dati gor. Maksu sem pa tudi že dala kombinezon in še vedno spi. Očitno mu je prijetno toplo. Me prav zanima, kakšne bo imel roke in noge, ko se zbudi. Ta čas sem Emi skuhala in jo spravila spat, pospravila spodaj in pripravila za kosilo. Sem mislila, da se bo Maks v tem času zbudil, pa še kar spi. Zdaj bomo pa videli, kako bo naprej. Emo bi rada peljala na telovadbo, ker pa atija ne bo pravi čas domov, bom Maksa vzela s seboj in ga imela kar v kengurujčku. Je pa vse odvisno, če se bo Ema dovolj zgodaj zbudila, pa če se bo Maks zbudil in če bo dovolj časa, da se vsi uredimo, sicer bomo pa šli le do pošte, nam je poštar en listek pustil, me prav zanima, kaj nas čaka. Arabela, nikar ne imej slabe vesti zaradi tega. To je čisto normalno, da tako čutiš, pa vsaka mamica se kdaj znajde v tej situaciji. Jaz obožujem mojevda sončka, ampak kadar se oba naenkrat dereta.... . Takrat Emo kar v sobo pošljem, da se ona umiri, jaz najprej sebe v red dam, potem Maksa vzamem, kmalu je še Ema dobra in se že vsi veselo objemamo in smejimo in igramo sredi dnevne sobe. Drugače sem pa jaz tudi veliko sama z njima, tudi naš ati hodi pozno iz službe. beki, dobra si, da nič ne ješ. Meni je patronažna rekla, da čokolado lahko jem, samo naj ne pretiravam. Saj to mi uspe, da ne pojem veliko, ampak jaz bi rada, da sploh ne bi nič. Sem pa bila jaz devet mesecev brez vsega in se tudi to malo pozna, da zdaj ne gre več. Po novem letu skupaj s telovadbo, obljubim, da tudi sladkarije ne bo več. Pri Emi sem imela to varko, da sem žvečila žvečilne, toliko, da sem ves čas imela nekaj v ustih, ker je to tudi velik problem. Da bi samo imela nekaj v ustih. Posledica: obrabljena čeljust (oz. sklep). No, ni bilo zaradi tega, sem imela že prej težave, ampak to je še poslabšalo. Prej se mi je občasno dogajalo, da mi je pokalo v čeljusti, v sklepu, dva meseca po porodu je pa bilo tako hudo, da ust skoraj odpreti nisem mogla, se mi je čisto zaštekala, žlico sem zelo težko nesla v usta, kakšne banane ali kakšne večje stvari pa sploh nisem mogla ugrizniti. Da o kakšne velikem sendviču sploh ne govorim. Potem se mi je z enimi vajami izboljšalo, zdaj mi spet občasno samo malo poka, ampak nič v primerjavi s tistim takrat, žvečilnim se pa ogibam kolikor se da. Dve leti ga že nisem imela v ustih. Pa ga ne pogrešam, saj nikoli nisem rada žvečila, res je šlo bolj zato, da sem imela nekaj v ustih, ampak zdaj pa čisto nič ne smem. Imam pa še vedno težave, ko grem k zobozdravniku, ker težko dolgo držim usta odprta, se mi kar zašteka čeljust. Muki, seveda smo te pogrešale. Hvala ti za ideje, bom videla, če bomo kaj od tega uspeli narediti. Vse bolj imam občutek, da nas bo čas priganjal, pa če bo takole lepo vreme, bomo raje še malo več zunaj. Pa atija moramo malo angažirati, ker ima bolj smisel za to. Kakšna fletna dobrovoljčka je vaša Iva, prav lepo se smehlja. Frrrr, res si faca, da si ponoči tako pridna. Meni na kraj pameti ne pade, da bi naredila kaj podobnega. Ko se mali doji, že dremam nazaj, ko se odklopi, ga čisto instiktivno preložim v košek in že spim naprej. Dostikrat me še na WC, pa se mi ne da iti. Še dobro, da ga ni več v trebuhu, da bi mi pritiskal na mehur in napodil lulat, tako pa lahko držim do jutra. Pa za tvojo mami. Imaš pa res še mlado. Jaz sem tudi že sanjala o otročku na faksu, pa ni bilo (primernega) kandidata, ki bi ga naredil. Aja, pa jaz bi tudi link, prosim. Hvala. Glede sprehoda, mi gremo vsak dan ven. Izkoriščamo, ker če se začne slabo vreme, bo težje. Vsem, ki imate novo avtomobile, SREČNO VOŽNJO. Mi smo ga pa menjali že marca, nekje v bližnji prihodnosti je pa še moj na vrsti, ampak to bo enkrat takrat, ko bom šla nazaj delat, zdaj se tako skoraj nič ne vozim. Katera je že med nosečnostjo pisala, kako se ji je avto pokvaril? A je bila Amazona? Le kje se kaj skriva? Upam, da samo nima časa za nas in da so v redu. Altati, hvala, da želiš postati naša trenerka. Jaz obljubim, da bom pridna in te bom vse ubogala. Za tole z gibsom je že preveč zame. Jaz sem res antitalent. Pa drugače bi tako rada kaj ustvarjala, samo res nimam te žilice. Ej, o odvajanju pa niti pomisli ne, saj jaz nisem nič boljša, če se pa ne oglašam tako pogosto, pa z dolžino vse nadomestim. Ti kar pridno piši, ker te je veselje brati. Ženkica, dobro telovadbo na novem orbitreku ti želim, pa da bi se učinek hitro poznal. Se ti pridružimo po novem letu. Kje pa je res kaj naša Evik? Pa mamica81 se tudi še kar ni nič oglasila. Če se pa ne motim, je že prej imela težave z internetom, upam, da je samo zaradi tega ni in da ji Božiček prinese vse, kar potrebuje, da se bo lahko priklopila k nam. Zdaj grem pa jaz oba moja otroka prečikirat, še vedno spita. Mislim, da tudi danes ne bo nič z Emino telovadbo.