|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Porodnišnica Ptuj
3.1.2009 21:19:50   
tiamia
Čestitke neisha!!!!!!!user posted image user posted image user posted image

Jaz že komaj čakam da se rešim, še malo pa bo....user posted image   user posted image

(odgovor članu TinaV*)
Neposredna povezava do sporočila: 201
   RE: Porodnišnica Ptuj
16.1.2009 15:50:32   
vesnica206
Zdravo punce.
Mene pa zanima, ce katera ve, na katero telefonsko stevilko je treba poklicat v porodnisnici Ptuj, da se narocis na posvet za ultivo. Jaz ze napotnico imam, bi bla vesela pa se informacije na koga naj se tam obrnem. Hvala ze vnaprej.

Vesna

_____________________________

Bodi taka kot si. Ostalih je že tako preveč... Poudari edinstvenost svoje notranjosti s sporočilom, ki ga odsevaš navzven. Ne ustavi se na mejah sprejemljivega. Naj veter bogati lesk v tvojih laseh. Izriše nasmeh...

(odgovor članu tiamia)
Neposredna povezava do sporočila: 202
   RE: Porodnišnica Ptuj
16.1.2009 16:50:26   
slovenka
IZVIRNO SPOROČILO: tatly

v porodnisnici ptuj sem rodiloa 1.9.2008 in so res zakon vsi po vrsti..zelo so prijazni


Jaz sem rodila malo prej, poleti, pa ne bi glih rekla tako, sem kar razočarana. Če bi šla bolj natančno premišljevat, kako sem bila obravnavana, bi jih itak tožila.

Sem imela zmenjeno ultivo, pa sem jih klicala med popadki kot nora, naj mi že priskrbijo ultivo, pa so rekli, ja, gospa, to pa ne gre kar tako, je treba zdravnika prej poklicat, da odobri... Skratka, sama sem čakala v porodni sobi, skupaj s še eno revico, ki je bila na umetnih popadkih, ko sem se vlegla, se mi je ulila voda in beba začela pritiskat, bolelo me je za znoreti, sem se komaj za posteljo držala, mojemu niso dovolili, da je ob meni, ker je bila pač še ta druga punca v sobi, tako da sem bila sama, drla sem se tako, sama štela dihanje, ena babica pa se je od nekod s hodnika ali kje drla, ja, ja, kaj se derete, vi še do večera ne bote na vrsti, vaš dojenček je še v nebesih. Čez eno uro me pride ena pogledat, pa pravi, ja, gospa vi boste pa takoj rodila, potem pa panika, kličejo moža na hodnik, 4 babice ob meni... Torej sem ta hujše dala skozi sama, brez ultive, čeprav sem prosila... No, zdravnik pa me je potem tudi tako zašil, da me je bolelo, prva dva šiva nisem čutila, potem me je pa fejst bolelo. Ta druga v sobi je rodila eno uro za mano, ko smo bili še bili na opazovanju, in jo je tudi ful bolelo med šivanjem, zdravnik pa je samo rekel, gospa, dajte bit pri miru, mi boste še iglo zlomila - pa ne vem, ali je katera od vas videla, kakšna igla je to, ne kot šivanka, kar poštena kljukica debela... Mislim...

 Potem v porodnišnici pa tudi ne vem, kaj bi rekla - Unicef - zakaj, zato da te od daleč gledajo, kako dojiš in če te kaj boli, samo rečejo, ja, gospa potem pa ne znate nastavit - da bi pa kdo prišel in kaj pomagal, pa tako ne... Sem si potem sama pomagala s kremico in nastavki, oni mi niso nič pomagali. Sem komaj čakala, da grem domov. Bedno. Ne vem, kaj bom pri naslednji nosečnosti.


_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu tatly)
Neposredna povezava do sporočila: 203
   RE: Porodnišnica Ptuj
16.1.2009 17:11:23   
zmajaz
Uf - jaz sem razmišljala, da bi šla drugič rodit na Ptuj - in to samo zaradi ultive. user posted image  Če je to res tako, kot praviš, slovenka, bom raje šla spet kar v Celje - tam je lahko bil partner ob meni, čeprav je bila še ena porodnica v sobi - pa tudi ona je imela partnerja zraven. Babica je bila ful prijazna in me je non-stop kontrolirala, čeprav je bila pozna ura, bila je sama in imela gužvo za znoret. Šivana nisem bila - bila je pa tista druga porodnica v sobi - se je raztrgala na dve strani, pa je nisem nič slišala jamrati med šivanjem, tako da so jo po mojem šivali brez bolečin. Tudi z dojenjem so mi od začetka ful pomagali -me naučili pravilno pristavljat in vse, sestre v sobah so bile super - razen kake redke izjeme. Torej če bom šla na Ptuj zaradi ultive in je potem sploh dobila ne bom, potem še pa z vsem drugim ne bom zadovoljna .... hm - potem raje rodim v Celju brez ultive.

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 204
   RE: Porodnišnica Ptuj
16.1.2009 17:37:39   
TinaV*
ufff boga slovenka...no ja tudi jaz sem rodila na ptuju pa hvala lepa nikdar vec...vse je blo ok dokler nisem mela ze hudih popadkov....mi je babica rekla pa kaj se derete saj nete hin user posted image
potem me je na wc pustla samo ko mi je otrok ze pritiskal....zamalo da nisem na wc-ju rodila
potem me je pa se djokanovic na zivo sival...s tem da sem bla sivana odzunaj in znotraj....saj mi je dal injekcijo ampak takoj zacel sivat...bolelo me je ko user posted image pa se na miru sem mogla bit user posted image user posted image user posted image

ko sem pa na oddelek prisla pa adijo kake sestre neprijazne(razen dveh)...v 4 dnevih si nisem zelela drugo ko domov it pa sem nikdar vec


_____________________________

09.10.2008 ob 07.21 se nama je rodila Larisa



(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 205
   RE: Porodnišnica Ptuj
16.1.2009 23:29:28   
katka37
Sem trikrat rodila na Ptuju, prvič pred skoraj 15 leti, nazadnje februarja 2008, pa moram rečti, da nisem zasledila neprijaznosti, niti v porodni niti na oddelku. Pa sem bila v porodni zdaj dokaj glasna, ker se mi maternični vrat ni širil in so mi ga babice z roko, je bolelo ko vrag. Na oddelku je prvo noč sestra kar sama prišla po user posted image , ker se je jokal, pa še rekla je, zakaj je nisem že prej sama poklicala. Tudi potem tretjo noč so mi ga odnesle, ker je jokal precej (se je prenajedel, pa ni kupčka podiral nikakor). So mu pa dale umetno mleko tudi, da bi videle, če je lačen. Šivanja pa nisem čutila, so mi dali injekcijo, ki jo dajo tudi pri samem porodu (po kateri si res user posted image , se spomnite), ker so mi tudi delali kiretažo, ker sem nazadnje imela vraščeno posteljico, pa zdaj je tudi šla zelo težko ven.

Se najde tu in tam kakšna malo bolj osorna sestra, mogoče ima slab dan, me pa smo po porodu tudi zelo občutljive, vsaj jaz sem bila (no ja, v tretje ravno ne več tako zelo).

V glavnem, ne se bat, najlepše je, ko prvič dobiš otroka v naročje.




(odgovor članu TinaV*)
Neposredna povezava do sporočila: 206
   RE: Porodnišnica Ptuj
18.1.2009 13:21:43   
vanilla
Mislim, tele vaše zgodbe so že skorajda grozljivke... Saj ne morem verjet, da res nočejo dat ultive, pa da res na živo šivajo!!! Pa da so vsi tako neprijazni... Pa še celo, da obstaja možnost, da mož ne bo mogel biti ob meni (???)!!.
Ne vem, kaj naj rečem.... Kolegica je sicer rodila novembra in bila več ali manj zadovoljna. Ultivo dobila brez problema, šivali je niso na živo, sestre so ji pomagale z dojenjem itd. Ne vem res, zakaj imate ene tako grozljive izkušnje. Ker se mi res zdi hecno, da so take ekstremne razlike med zgodbami: ene zelo zadovoljne, druge pa kot da so bile v klavnici....
Priznam, da me je res strah, ker maja ali pa že aprila bom tudi jaz njihova "gostja" user posted image .
Kam pa nej grem drugač rodit... MB itak grajajo...

(odgovor članu katka37)
Neposredna povezava do sporočila: 207
   RE: Porodnišnica Ptuj
18.1.2009 15:22:15   
slovenka
katka, saj zaradi dojenčka je bil porod še zmeraj lepa izkušnja, samo to je na najini strani z možem, kar zadeva osebje, ki je plačano za svoje delo, pa sistem ne deluje. Že ko sem hodila na CTGje so samo jamrale nad plačami... In res moja izkušnja je slaba, sploh nisem pričakovala, da bi lahko šlo toliko stvari narobe. Sem mislila, tudi če bi me hotli šivat na živo, ne bo bolelo, ker ultiva še zmeraj drži (ker je anestezistka še zraven med šivanjem)... no nobene ultive potem, nobene babice, ne moža... samo študentka mi je nalila vodo v plastičen kozarec,ki pa ga od popadkov sploh nisem mogla prijeti.

 Kam iti rodit prihodnjič? Ne vem - morda bom prišparala 3000 eur in šla rodit v Graz. Samo to je zgolj plan, lahko odteče voda in ni časa priti v Graz. Tu pa pač balkanski pragozd, kar zadeva porodništvo, plač si ne zaslužijo pol tega, kar imajo... ker ne šteje samo prisotnost na delovnem mestu, ampak tudi odnos.

Glede šivanja - sem dobila injekcijo, samo premali odmerek in še pri tem je takoj šival, nima minute časa čakati. V bistvu kake omame res nisem čutila od nje.

Edino, kar so bili dosledni, je bilo, da so hitro prišle sestre pokasirat 10 eur za zadnjih 10 minut, ko je bil moj zraven.

Naša se v porodnišnici ni nič jokala. Ampak me prav nobena sestra ni šokirala s kako prijaznostjo. Očitno je pač, da vsak dan delajo isto in da zraven mislijo, kaj je njim tega treba... Gospa, ki je dojenčke previjala, je bila čist neprijazna. Še najboljše so bile čistilke. Pa sem res zelo pozitiven človek in nimam črnogledega pristopa, samo taka je pač moja izkušnja. Ko je zadnji dan izgledalo, da ima mala morda zlatenico in da bova morda še ostali dan ali dva, sem bila prav v solzah. No, na srečo sva potem lahko šle domov.

Sicer pa... tožim lahko v 2 letih - in morda še bom. Da se jim vsaj določene meje postavijo.

V skrajnem primeru pa sva sedaj z možem pripravljena tako, da v primeru kake podobne situacije bi moj naredil celo štalo tam, jih spokal, poklical določene službe v prisotnosti babic... potem bi pa videli.

Imamo pa žlahtnico, ki je babica na Ptuju, pa ji nameravam v prihodnje kar dat vedet, da dela v gnili ustanovi.


_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu katka37)
Neposredna povezava do sporočila: 208
   RE: Porodnišnica Ptuj
18.1.2009 16:03:48   
BUŠICA
IZVIRNO SPOROČILO: slovenka

Kam iti rodit prihodnjič? Ne vem - morda bom prišparala 3000 eur in šla rodit v Graz. Samo to je zgolj plan, lahko odteče voda in ni časa priti v Graz. Tu pa pač balkanski pragozd, kar zadeva porodništvo, plač si ne zaslužijo pol tega, kar imajo... ker ne šteje samo prisotnost na delovnem mestu, ampak tudi odnos.

 


iz lastnih izkušenj toplo priporočam porod čez mejo. kar opisuješ je grozljivka. med popadki sam?? šivanje na živo???????!!!!!!!!! kot da b rojevala v afriki, kjer nimajo osnovnih sredstev....balkanski pregozd...dobra prispodoba.

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 209
   RE: Porodnišnica Ptuj
18.1.2009 16:06:56   
BUŠICA
IZVIRNO SPOROČILO: slovenka


Glede šivanja - sem dobila injekcijo, samo premali odmerek in še pri tem je takoj šival, nima minute časa čakati. V bistvu kake omame res nisem čutila od nje.



ali te je zanalašč šival takoj, ker je sadist (tudi taki dr.-ji obstajajo), ali pa ima kupljeno diplomo. svašta...

mene so najprej pošpricali s tekočino, da nisem čutila vboda od anestezije, kaj šele šivanja. samo šivanje je zame bil počitek, medtem sem gledala možeka kako je kopal sineka.

< Sporočilo je popravil BUŠICA -- 18.1.2009 16:09:13 >

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 210
   RE: Porodnišnica Ptuj
18.1.2009 16:46:32   
slovenka
Zanalašč? Ne vem. Me je že prej moja G opozorila, da se jim ne da čakat. Da je bila pri nečakinjinem porodu ona zraven, da je zdravnika pred šivanjem zamotila, da ni kar takoj začel šivati. Je tudi G rekla, prekleti dedi stari, ko niso nikoli rodili, potem ti pa tam govori, da nič ne boli...

Res se mi zdi, da se ne bi smeli pustiti tem zdravnikom, da se obnašajo kot bogovi in vsevedi (itak imam jaz 2 stopnji višjo izobrazbo od njih) in jih po sodni poti rukniti po nosu.

Ampak ko gledaš po TV, kako imamo v Sloveniji en mali kartel doktorski, potem jim pa nič ne moreš, ker je vedno kriv sistem (premalo zdravnikov, preveč pacientov...) in ne posamezniki. Pa ni zmeraj tako.

< Sporočilo je popravil slovenka -- 18.1.2009 16:47:19 >


_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 211
   RE: Porodnišnica Ptuj
18.1.2009 17:06:24   
BUŠICA
IZVIRNO SPOROČILO: slovenka

da se jim ne da čakat


to je nestrokovnost.

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 212
   RE: Porodnišnica Ptuj
19.1.2009 20:00:22   
zmajaz
Mene je babica v celjski porodnišnici že pred iztisom otroka našpricala z neko tekočino - je rekla, da bo omrtvilo, če bi bilo slučajno potrebno šivanje - pa hvaa bogu ni bilo potrebno.

Ko tole berem, sem vedno bolj odločena, da grem tudi 2. rodit v Celje.

(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 213
   RE: Porodnišnica Ptuj
19.1.2009 23:21:10   
katka37
Po treh porodih v tej porodnišnici pač ne morem rečti, da sem doživela tam nekaj tako slabega.

Pri prvem porodu je bilo vse v redu, čeprav sem v p prišla v četrtek, rodila pa šele v soboto. Lepo so skrbeli za mene, pri porodu prav tako, na oddelku tudi. Sem bila tudi šivana, pa ni nič bolelo.

Drugič sem rodila zelo hitro, problem je nastal, ker sem imela vraščeno posteljico in sem začela močno krvaveti, V trenutku so bili okrog mene trije zdravniki in cela gora sester, operacijska pripravljena, termoforji na meni zaradi izgube krvi in s tem toplote. So se potrudili in ustavili krvavitev, ko so me šivali, pa sem tudi čutila. Na oddelku so potem tudi lepo skrbeli za mene, imela sem vročino in bila sem nasploh slaba. user posted image  so odpeljali, ker je izgubljal na teži, saj nisem imela ravno dosti mleka, sem poskusila s pumpico pa ni šlo, pa me sploh niso gnjavili.

Zdaj v tretje pa itak ne morem nič rečti, sem se res kar močno drla, ker je bilo tokrat res hudo zaradi neodpiranja mat. vrata, user posted image  je imel popkovnico ovito okrog vratu in nikakor ni šel ven. Sem imela zmenjeno tudi za ultivo, pa so mi svetovale, naj se raje ne odločim za njo, ker lahko oslabi popadke. Zaupala sem jim in sem se potem odločila, da ultive ne bo. Sestri sta me zelo vzpodbujali in se trudili. Na oddelku pa tudi.

Tudi ko sem hodila tja na ctg, so bile vse prijazne.

Ne delam reklame za to p, samo opisala sem svoja doživetja tam. Vsem, ki ste doživele tam kaj slabega, pa želim, da bo vaš naslednji porod lepši, kjerkoli že to bo.


(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 214
   RE: Porodnišnica Ptuj
20.1.2009 12:33:13   
vanilla
Jaz pa mislim, da v vsaki porodnišnici lahko doživiš kaj slabega in kolikor vem, nisem še za niti eno nikjer slišala samo pozitivne komentarje. Tudi v Avstriji ali pa Postojni so imele punce že slabe izkušnje. Kamorkoli bomo šle, nas lahko kaj takega doleti. Zato brezveze, da bi potem neko porodnišnico očrnile samo na podlagi negativnih izkušenj. Jaz vem, da bom najverjetneje rodila na Ptuju, ker imam do porodnišnice le par minutk in če mi voda odteče itak nimam kaj sanjat o neki vožnji nekam daleč.

(odgovor članu katka37)
Neposredna povezava do sporočila: 215
   RE: Porodnišnica Ptuj
20.1.2009 18:07:29   
katka37
IZVIRNO SPOROČILO: vanilla

Jaz pa mislim, da v vsaki porodnišnici lahko doživiš kaj slabega in kolikor vem, nisem še za niti eno nikjer slišala samo pozitivne komentarje. Tudi v Avstriji ali pa Postojni so imele punce že slabe izkušnje. Kamorkoli bomo šle, nas lahko kaj takega doleti. Zato brezveze, da bi potem neko porodnišnico očrnile samo na podlagi negativnih izkušenj. Jaz vem, da bom najverjetneje rodila na Ptuju, ker imam do porodnišnice le par minutk in če mi voda odteče itak nimam kaj sanjat o neki vožnji nekam daleč.



Točno tako, vsepovsod se najde kaj negativnega.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 216
   RE: Porodnišnica Ptuj
20.1.2009 22:25:40   
slovenka
Ja, se strinjam, je pa dobro biti pripravljen za več stvari, da se boljše odzoveš. NAslednjič bo naš sigurno ful pozoren in ne bo pustil, da ga pustijo zunaj... Če se to ne bi zgodilo, bi sigurno bilo vse lažje.

Potem sem pa se še spomnila, kako je bilo še isti večer po porodu - dobila sem 4 telegrame in sestra je samo v sobo prišla povedat, naj si grem do 'recepcije' po njih. Ko sem vstala in šla na hodnik, sem pa skoraj po tleh padla, komaj me je ena sestra prijela in me potem odvlekla v sobo. Potem je pa le sama prinesla tiste telegrame v sobo. Meni je to balkan, no, da ti takoj po porodu ne morejo telegrama prinesti, ampak ga moraš iti sam iskat...


_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu katka37)
Neposredna povezava do sporočila: 217
   RE: Porodnišnica Ptuj
21.1.2009 8:45:38   
katka37
Verjamem, da ti je bilo težko takoj po porodu iti do tja, ampak čeprav so ljudje veseli, bi po moje lahko počakali s telegrami vsaj na drugi dan. Takšno je moje mnenje, ne zameri. Pri meni je že bilo tako, sem jih vnaprej malo pripravila.
Po drugi strani ne vem, kako bi ravno bilo, če bi še poštarji hodili po sobah (pa kolikor sem videla, kar dostikrat na dan prinesejo telegrame, imajo z ogromno ljudmi opravka, lahko so tudi prenašalci kakšne bolezni, user posted image  pa so bolj dovzetni prve dni za njih), oni pa tudi zahtevajo, da se jim podpišeš ob sprejemu telegrama. Kako druge gledate na to?

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 218
   RE: Porodnišnica Ptuj
21.1.2009 16:54:24   
slovenka
IZVIRNO SPOROČILO: katka37

Verjamem, da ti je bilo težko takoj po porodu iti do tja, ampak čeprav so ljudje veseli, bi po moje lahko počakali s telegrami vsaj na drugi dan. Takšno je moje mnenje, ne zameri. Pri meni je že bilo tako, sem jih vnaprej malo pripravila.
Po drugi strani ne vem, kako bi ravno bilo, če bi še poštarji hodili po sobah (pa kolikor sem videla, kar dostikrat na dan prinesejo telegrame, imajo z ogromno ljudmi opravka, lahko so tudi prenašalci kakšne bolezni, user posted image  pa so bolj dovzetni prve dni za njih), oni pa tudi zahtevajo, da se jim podpišeš ob sprejemu telegrama. Kako druge gledate na to?


No, to glede bolezni pri poštarjih je malo pretirano, se mi zdi. Ker obiski so potem čist enako, pa hodijo po sobah... Tudi ne vemo, v kakšni službi je kdo... Sem sigurna, da sestra ni prav naredila, da mi je rekla, naj si grem po telegrame, pa me ni vsaj pazila pri tem. Lahko bi z glavo udarila prav po vogalu stene, padla s postelje... Glede tega morajo one vedeti, kako je s porodnicami, da so šibke, ne pa da te kar pustijo. Sicer pa je potem očitno lahko ona podpisala poštarju in prinesla telegrame... Ne vem. Moj občutek je bil, da se izogneju vsakemu delu, kar se da, pa nerganje zraven...


_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu katka37)
Neposredna povezava do sporočila: 219
   RE: Porodnišnica Ptuj
21.1.2009 18:19:03   
katka37
IZVIRNO SPOROČILO: slovenka

IZVIRNO SPOROČILO: katka37

Verjamem, da ti je bilo težko takoj po porodu iti do tja, ampak čeprav so ljudje veseli, bi po moje lahko počakali s telegrami vsaj na drugi dan. Takšno je moje mnenje, ne zameri. Pri meni je že bilo tako, sem jih vnaprej malo pripravila.
Po drugi strani ne vem, kako bi ravno bilo, če bi še poštarji hodili po sobah (pa kolikor sem videla, kar dostikrat na dan prinesejo telegrame, imajo z ogromno ljudmi opravka, lahko so tudi prenašalci kakšne bolezni, user posted image  pa so bolj dovzetni prve dni za njih), oni pa tudi zahtevajo, da se jim podpišeš ob sprejemu telegrama. Kako druge gledate na to?


No, to glede bolezni pri poštarjih je malo pretirano, se mi zdi. Ker obiski so potem čist enako, pa hodijo po sobah... Tudi ne vemo, v kakšni službi je kdo... Sem sigurna, da sestra ni prav naredila, da mi je rekla, naj si grem po telegrame, pa me ni vsaj pazila pri tem. Lahko bi z glavo udarila prav po vogalu stene, padla s postelje... Glede tega morajo one vedeti, kako je s porodnicami, da so šibke, ne pa da te kar pustijo. Sicer pa je potem očitno lahko ona podpisala poštarju in prinesla telegrame... Ne vem. Moj občutek je bil, da se izogneju vsakemu delu, kar se da, pa nerganje zraven...




Glede poštarjev nisem mislila ravno da so prenašalci bolezni. user posted image

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 220
   RE: Porodnišnica Ptuj
22.1.2009 20:26:21   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: vanilla
Jaz pa mislim, da v vsaki porodnišnici lahko doživiš kaj slabega in kolikor vem, nisem še za niti eno nikjer slišala samo pozitivne komentarje. Tudi v Avstriji ali pa Postojni so imele punce že slabe izkušnje. Kamorkoli bomo šle, nas lahko kaj takega doleti. Zato brezveze, da bi potem neko porodnišnico očrnile samo na podlagi negativnih izkušenj. Jaz vem, da bom najverjetneje rodila na Ptuju, ker imam do porodnišnice le par minutk in če mi voda odteče itak nimam kaj sanjat o neki vožnji nekam daleč.


S tem se pa povsem strinjam - prav posvsod so ene zadovoljne, druge pa ne. Jaz sem rodila v CE in sem bila ful zadovoljna, potem sem se pa pogovarjala z eno, ki je rodila tam par dni za mano in je bila zelo nezadovoljna - sploh nisem mogla verjeti, da imava tako zelo različno mnenje, pa sva bili tam skoraj istočasno. Ampak meni je važna moja izkušnja, zato bom šla spet tja.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 221
   RE: Porodnišnica Ptuj
23.1.2009 16:18:26   
kayica24
Ima katera rok v sredini februarja in gre rodit na Ptuj?

Jaz imam rok 16.2...Če bomo do takrat zdržali...user posted image


_____________________________

23.2. nama je polepšala življenje lepotička Marinela...

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 222
   [Brisano sporočilo]
23.1.2009 16:38:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kayica24)
  Neposredna povezava do sporočila: 223
   RE: Porodnišnica Ptuj
9.2.2009 20:29:32   
mizi
Pozdravljene,

Mi lahko katera pove, kaj potrebuješ s seboj v Ptujsko porodnišnico. Žal sem precej obsojena na stanovanje in sploh ne vem, kaj naj imam sabo.

Hvala za odgovore.

(odgovor članu urssyy)
Neposredna povezava do sporočila: 224
   RE: Porodnišnica Ptuj
11.2.2009 14:50:06   
vanilla
mizi, kolegica je rodila novembra in mi je nedavno razlagala, kaj vse moraš imeti s sabo... Sem že malce pozabila ampak bom probala obnovit:
- vložkov je baje dovolj, tako da ne rabiš svojih nosit,
- vso dokumentacijo od G (vsi izvidi, materinska knj., zdravstvena...)
- svoje copate
- za dojenčka majo itak vse tam, vključno s plenicami, tako da to ne rabiš
- blazinice za bradavice in kremo za prsi (priporočajo Lanolin, ker je ni treba spirat in se dojenček lahko doji kljub temu, da si namazana)
- osebna kozmetika (glavnik,krtačka za zobe, pasta za zobe itd....)
- modrc za dojenje
- kakšno dudico, če boš želela, da jo dojenček uporablja, čeprav v porodnišnici zelo forsirajo dojenje in so proti dudkam. Kolegica jo je vseeno dala.
- prsno črpalko ob navalu mleka (če jo imaš, potem jo kr s sabo vzami; kolegici je šel mož kupit in ji prinesel v porodnišnico). Ne vem, če jo majo tam al ne za posodit
- fotoaparat, mobitel + polnilec, kakšno revijo (ti lahko tut kasneje prinesejo)...
- kakšne nogavice, če bi te zeblo v noge
- obleka za domov in za dojenčka iz porodnišnice (to naj kar partner al pa kdo prinese)

Sicer je pa kolegica imela pozitivne izkušnje, ker so ji zelo pomagali pri dojenju in previjanju. Ni imela nobenih težav z osebjem, četudi je imela kakšna sestra kdaj slab dan.

(odgovor članu mizi)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





VIDEO: Dojenček spi v plodovnem ovoju
Neverjeten video posnetek otroka, rojenega v amniotski vrečki, medtem ko ga zdravniki zbudijo, še preden se rodi.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?