|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Porodnišnica Ptuj
21.11.2008 19:17:36   
tiamia
Tudi jaz bom rodila na Ptuju, PDP 21.1.09....user posted image

(odgovor članu neisha80)
Neposredna povezava do sporočila: 176
   RE: Porodnišnica Ptuj
2.12.2008 13:51:47   
vanilla
Tudi jaz bom rodila na Ptuju, sicer šele v maju user posted image . Ampak še vseeno me jezi, ker nimajo epiduralne in se mi zato zdijo tako zakotni.... Zato bi raje šla kam drugam, da bi vsaj imela to možnost, četudi je na koncu potem mogoč ne bi imela. Imajo sicer ultivo, kolegica jo je imela pred tremi tedni pri porodu. Je rekla, da ji je kr olajšalo bolečine, vendar potem na koncu izklopijo in jo je bolelo kot sam hudič.

(odgovor članu tiamia)
Neposredna povezava do sporočila: 177
   RE: Porodnišnica Ptuj
2.12.2008 14:18:53   
T.A.T
Meni osebno EA itaq ni všeč, ker ima pregrobe stranke učinke in se je nebi poslužila...
sem pa bila na razgovoru za Ultivo in sem vesela da imajo to omogočeno...
Nič ni zakotno, nevem vzami si za primer Mb porodnišnico-do 15 ure ti nudijo EA pa še to je 40% da jo boš dobila ker je anastezistov premalouser posted image pa je Mb porodnišnica kao ni zakotnauser posted image
Jaz odštevam dneve in srčno upam da bom z porodnišnico na Ptuser posted image uju zadovoljna in seveda da bo Ultiva prijela in pač kolko je le možno olajšala bolečinouser posted image

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 178
   RE: Porodnišnica Ptuj
2.12.2008 14:23:21   
T.A.T
pa še nekaj jaz nisem iz Ptuja(do tja imam 20 km) in se raje zapeljem tja kot v Mb!
Upam da nebom imela slabih izkušenj pri porodu, vendar z samim delom do sedaj je Ptuj v vseh pogledih(kaj se tiče zdravstva) super!!
Vsem Ptujčankam ki mislite da je to zakotno vam srčno priporočam da si najdete G v Mb porodnišnici(da vidite kak je bit naročen na uro(ko imajo malco) in potem čakat 2-3 v polni čakalnici...
osebje skrajno neprijazno in neprofesionalno!!!
Napram Ptujskega ZD!Kjer so vsi nenormalno prijazni in profesionalni!
babice v Ptujski porod. so domače in prijazne, nekako te obrajtajo...v Mb si številka!
Zdaj pa kaj komu pašeuser posted image
Definitivno pa ti priporočam izkušnje v Mb-juuser posted image user posted image

(odgovor članu T.A.T)
Neposredna povezava do sporočila: 179
   RE: Porodnišnica Ptuj
2.12.2008 19:12:22   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: vanilla
Je rekla, da ji je kr olajšalo bolečine, vendar potem na koncu izklopijo in jo je bolelo kot sam hudič.


Boljše to, kot pa da sploh ne čutiš in ne moreš prav potiskat, pol ti pa delajo kaki vakumski porod. Se ji je pa verjetno zdelo, da grozno boli - ker si zaradi ultive ni probala, kako drugače bolijo tisti popadki prej, ki jih moraš predihavati. Mene so ti veliko veliko bolj boleli kot pa tisti na koncu, ko moraš potiskat - pa še dosti dlje običajno trajajo tisti popadki, ki odpirajo, kot pa tole potiskanje na koncu.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 180
   RE: Porodnišnica Ptuj
4.12.2008 13:48:14   
vanilla
Ne, v MB ne nameravam rodit in nisem svoj prispevek pisala zato, da bi primerjala, kako je kje in kje s tabo delajo kot s številko itd. Govorila sem samo o načinu poroda - ali brez protibolečinskih sredstev ali Z njimi. Vsaka pač misli po svoje in meni se bi zdelo fajn, da imaš vsaj na voljo tudi epiduralno, četudi je potem ne uporabiš. Kaj so prednosti enega ali drugega zdaj tako ni važno.
Imam tri kolegice, ki so rodile z epiduralno in ena z ultivo in vsaka pravi, da je bilo enkratno in zakaj bi trpele, če ni treba. Smo ja v 21. stoletju. Ampak to je samo moje mnenje. To, kako katera želi roditi, je pa čisto njena izbira. Važno, da je na koncu vse v redu in da sta mamica in dojenček zdrava in srečna.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 181
   RE: Porodnišnica Ptuj
5.12.2008 12:06:24   
T.A.T
vanilla če imaš takšno željo po EA zakaj pa nebi šla v Mb...sej pa ni bogu iza noguuser posted image
Če vidiš da se zadeva začenja v takšnem času da boš  Mb mogoče lahko dobila EA pa pojdi tja!
sej ni nič narobe, če greš drugam rodit...
Jaz sem za EA pač osebno ne bi odločla, kot sem rekla zaradi str. učinkov in zaradi tega, ker ne vem ravno če je porod brez bolečine poroduser posted image ne vem potem bi raje vzela spinalni carski rez(za katerega pa se na Ptuju lahko zmeniš) v Mb ga mislim da ne opravljajo!
Problem pri EA je najti zadostno količino anastezistov + tega kolko sem jaz razumela se jim zdi ultiva primernejša...
Tudi jazs em mnenja da smo v 21. stoletju in bi zadeva lahko šla skozi brez bolećin pa vendar sem pa tudi mnenja da tako kot nas je bog ustvaril bi moralo biti in če je rekel da boli pol boliuser posted image user posted image malo heca...pač porod je neka izkušnja, ki pravijo, da je boleča vendar najlepša in mislim da si je potrebno izkusit vsaj malo bolečineuser posted image
Glej kakorkoli se boš odločla upam da bo čim lažje in z čimmanj oz. nič zapleti...da bo pa najleše kar se ti bo v življenju zgodilo pa je tak dejstvouser posted image
kdaj maš rok????

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 182
   RE: Porodnišnica Ptuj
5.12.2008 12:51:59   
vanilla
T.A.T, rok imam 2.5. user posted image
Ja, se čist strinjam s teboj - porod je res nekaj najbolj naravnega in če so tisočletja ženske to preživele in imele celo po 10 otrok, potem bomo tut me... Se mi zdi, da smo v današnjem času ženske dosti bolj prestrašene in se bojimo rodit. Morda ravno zato, ker nam ponujajo vse te možnosti olajšave in brez bolečin. Če vsega tega ne bi mele na voljo, nas bi sigurno blo manj strah, ker bi itak vedle, da pač ničesar ni in se moramo s tem spoprijet.
Sicer sem sama kar vajena bolečin - neznosne migrene, zobobol za umret user posted image ... tak da verjamem, da se bom tut s porodom znala spopast user posted image .
Nekak o MB al pa kakšni Postojni manj razmišljam, ker verjamem, da bom v trenutku, ko bo porod vse bližje želela samo tisto bolnico, ki bo najbližje. V MB pa ne grem ravno iz tega razloga, ker si kao številka. Na Ptuju so drugač res prijazni. Morda res zato, ker je manjše mesto in bolj pristno user posted image .

(odgovor članu T.A.T)
Neposredna povezava do sporočila: 183
   RE: Porodnišnica Ptuj
5.12.2008 14:15:40   
tatly
v porodnisnici ptuj sem rodiloa 1.9.2008 in so res zakon vsi po vrsti..zelo so prijazni

_____________________________

1.9.2008 ob 10.02 se nama je pridruzila najina stella tezka 3140g in velika 50cm
5.5.2010 ob 6.10 se nam je pridruzila se nasa druga princeska anella tezka 3530g in velika 52cm

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 184
   RE: Porodnišnica Ptuj
5.12.2008 15:47:31   
T.A.T
tatly čestitke za štručkouser posted image

Vanilla prepusti se...Vrjemi pa da se ti v Postojno ziher nebo za vozituser posted image user posted image
Mb pa kakor želiš...dalečpa ni-boš brez skrbi prišla do tjauser posted image

Ma ja fopajo nas za takimi in onakimi strahovi kak je hudo in da misliš umret in da nikol več lalalalalala
Kaj pa one v npr. Afriki???pa sloh ne ve da obstaja kakršnakoli protibolečniska tableta,kamo li da bi porod naj bil lahko brez boelčin...pač počepne za prvo drevo in z nečim ostrim kaj pač ima pri roki kasneje prereže popkovino...umrljivost je večja to je dejstvo-vendar dejstvo je tudi da pa ne umre vsaka ampak vsaka 5 mogoče- isto z bebiji, kar pomeni da v naših porodnišnicah ti nima kaj bit, niti tvoji štruci!
Bolečine pa so relativne in ziher jih boš z lahkoto predihalauser posted image
Boš videla vse bomo kot po maslu iztisnile stvoje štručke z malo bolečinami(ki pa seveda morajo bit-brez nični nič)-uživala si ko je šlo noter, ko gre ven pa pač obraten učinekuser posted image user posted image user posted image user posted image
sej bo...user posted image

(odgovor članu tatly)
Neposredna povezava do sporočila: 185
   RE: Porodnišnica Ptuj
8.12.2008 13:55:00   
vanilla
hehe, T.A.T, sem se kar nasmejala tvojemu postu... Tako prav imaš user posted image user posted image user posted image .

Ja, kako so pa rojevale naše babice? Pa še po 10 so jih mele. Je ravnokar včer od mojga moža babica razlagala, kako je takoj drug dan po porodu že šla delat na njivo user posted image . Je ni noben vprašal, če kaj boli al ne. Tako da mormo bit malo bolj odporne na vse skupaj in bo šlo vse kot po maslu.
In kot praviš, poslušat sebe in svoje telo - in konc koncev poslušat tut osebje v porodnišnici in sodelovat z njimi, če vidiš, da ti komplikacij in da vse lepo teče. Če pa posumiš, da bi kaj bilo lahko bolje, jih pa lepo opozoriš, pa je.
Kdaj maš ti za rodit? Zdej te dni, ne? uuu, upam, da bo čim hitreje in da boš tudi s porodom imela lepe izkušnje.  A si prav Ptujčanka? Jaz sem priseljena oz. priženjena user posted image .

(odgovor članu T.A.T)
Neposredna povezava do sporočila: 186
   RE: Porodnišnica Ptuj
8.12.2008 17:44:29   
T.A.T
20.12user posted image
Ne nisem Ptujčanka ampak se mi dopade Ptuj tak da imam G na Ptuju in ostale zdravnike tud namemrav tu porihtat...Sem kakih 20 km oddaljena(isto do Mb) tak da mi je vseeno po km kam grem...kaj se tiče ostalih stvari pa ni vseeno!!!
Nikoli nebi več šla v Mb v ZD!!!!Bilokateri!Traumeuser posted image user posted image
Kdaj imaš pa ti rok???

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 187
   RE: Porodnišnica Ptuj
9.12.2008 8:33:19   
vanilla
huh, moj rok je še daleč: 2.5.2009. Po novem letu na sredi januarja začnem z dopustom, potem pa še en mesec bolniške in nato porodniška. Namreč, dnevno se vozim v službo v Ljubljano in je zeloooo naporno. Saj, če nisi noseča, še gre, zdaj pa.... mi zvečer trebuh otrdeva in boli, tako da ne smem toliko tvegati.
Drugače si pa moram tudi jaz še zdravnika najti na Ptuju in zobozdravnika, ker sem se letos poročila sem. Aja, moj ginekolog je dr. Rosič - zelooo zadovoljna, vsaj zaenkrat. Mi ga je priporočila prijateljica.
Hja, za Maribor sem tudi jaz slišala same negativne. Četudi je bilo vse v redu, brez komplikacij, je bla pa neprijaznost na višku... Tako da... Jaz tudi ne bi šla tja, da me obravnavajo na nek strog, neprijazn način, ko pa bom prve dni najbolj čustvena in občutljiva. Še sama ne vem, kaj me čaka, ker bom prvič mamica in verjamem, da ko dojenček pride, da bom rabila predvsem razumevanje in prijazno besedo, ker bo zame vse novo... Ne pa da me bodo tretirali kot številko in me po možnosti še nadirali zard kakih brezveznih razlogov.
Zato pa: definitivno PTUJ.

(odgovor članu T.A.T)
Neposredna povezava do sporočila: 188
   RE: Porodnišnica Ptuj
9.12.2008 9:43:30   
frutolina
user posted image  hm, kaj ne nudijo v MB epiduralne 24 ur na dan? user posted image

Jaz se še odločam med MS, Ptujem in MB - živim lih na sredini pa mi je praktično vseeno kam grem.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 189
   RE: Porodnišnica Ptuj
9.12.2008 10:19:05   
T.A.T
ne Mb ima samo do 15 ure EA + tega če so zasedeni anastezisti je še takrat ne dobišuser posted image
Ultiva je na Ptuju 24 ur...EA  sploh nimajo...
Za MS nimam pojma...men se zdi malo daleč...kako sipa ti na sredini med vsemi temiuser posted image

Joj jaz samo upam da bom na Ptuju zadovoljna...ker tak hvalijo Ptuj in se mi zdi da sem že začelapopolnoma vrjet in pol te ravno presenetijo...do zdaj sem imela res super izkušnje...in samo Boga lahko prosim, da jih bom na porodu in po porodu tudi imela;-)

(odgovor članu frutolina)
Neposredna povezava do sporočila: 190
   RE: Porodnišnica Ptuj
9.12.2008 11:15:55   
wii
IZVIRNO SPOROČILO: T.A.T

Za MS nimam pojma...


24 ur dosegljiva EA in Ultiva

(odgovor članu T.A.T)
Neposredna povezava do sporočila: 191
   RE: Porodnišnica Ptuj
9.12.2008 23:40:24   
frutolina
Sem na lepi sredini user posted image  v MS al MB šibam po avtocesti 20 minut, na ptuj pa čez hribe 20 minut user posted image .
Samo to z epiduralno v Mb pa ni ravno fajn... me prav preseneča da so v MS tolko bolj "napredni".  Ma bomo videli...

(odgovor članu T.A.T)
Neposredna povezava do sporočila: 192
   RE: Porodnišnica Ptuj
12.12.2008 7:36:35   
TinaV*
ooo tudi tu ste se razpisale...krasnoo

Jaz sem tudi rodila v ptujski P in sicer pred dvema mesecema...krasno je blo...zaj ko se spomnim res niti ni blo tak hudo,se mi zdi da me je bolj sivanje bolelo kot pa sam porod...
nisem rodila sama je bil moj zraven,pa tudi nikdar nebi ce bom se kdaj ....zelo lahko partner pomaga ...moja izkusnja pac user posted image
babice pa kaj naj recem,dve sta mele slab dan ko sem not prisla...potem se je pa smena menjala pa smo meli luksuz user posted image ....v sobi pa sesstre kaj naj recem vsi mamo slabe dni,jaz sem pac naletela na cudno smeno ....morem pa povedati da niso ble vse tak...se je nasla kaka prijazna in ne samo to super prijazna

_____________________________

09.10.2008 ob 07.21 se nama je rodila Larisa



(odgovor članu frutolina)
Neposredna povezava do sporočila: 193
   RE: Porodnišnica Ptuj
12.12.2008 7:40:00   
TinaV*
Mene je blo strasno strah iti v ptujsko P ,celo nosecnost sem pravla rajsi doma rodim ko pa grem na ptuj...ampak mam do ta 5 min pa sem sla....
zanimivo je pa to da so me prestrasle mamice ki so tam rodile,pa so zgleda mele slabe izkusnje,ma tudi ena mi ni rekla lepe besede ....

ko sem pa sama tam rodila...sicer nevem kak je drugje po P ampak verjemte mi nebi sla vec nikamor ko pa na ptuj rodit...
pa cetudi je vse narobe glavno da se resis,da je user posted image  zdrav in ok ...do drugega poroda pa na slabe izkusnje ze itak pozabis user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

09.10.2008 ob 07.21 se nama je rodila Larisa



(odgovor članu TinaV*)
Neposredna povezava do sporočila: 194
   RE: Porodnišnica Ptuj
12.12.2008 10:06:38   
vanilla
IZVIRNO SPOROČILO: TinaV*

Jaz sem tudi rodila v ptujski P in sicer pred dvema mesecema...krasno je blo...zaj ko se spomnim res niti ni blo tak hudo,se mi zdi da me je bolj sivanje bolelo kot pa sam porod...



Hm, a pa ne dobiš neke lokalne injekcije za šivanje? Ker moja kolegica, ki je rodila pred enim mesecem je dobila injekcijo in ni nič čutila šivanja user posted image .

Ja, sicer mam pa jaz tut samo par minut do porodnišnice, ker sm prav iz Ptuja in že zato bom pač šla sem rodit. S prijaznostjo oz. neprijaznostjo se bom pa probala NE obremenjevat. 

(odgovor članu TinaV*)
Neposredna povezava do sporočila: 195
   RE: Porodnišnica Ptuj
12.12.2008 10:08:41   
arabela*
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

IZVIRNO SPOROČILO: vanilla
Je rekla, da ji je kr olajšalo bolečine, vendar potem na koncu izklopijo in jo je bolelo kot sam hudič.



saj prav,da izklopijo na koncu,drugače ne veš,kdaj potiskat.
Pa saj se da tud brez ultive in epiduralne,ni tako hudo,kot se slišiuser posted image

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 196
   RE: Porodnišnica Ptuj
12.12.2008 10:13:36   
arabela*
IZVIRNO SPOROČILO: vanilla

Hm, a pa ne dobiš neke lokalne injekcije za šivanje? Ker moja kolegica, ki je rodila pred enim mesecem je dobila injekcijo in ni nič čutila šivanja user posted image .



ja sem v MB dobila tri in nisem čist nič čutla.
Glede epiduralne v MB,pa bi jo dobila,če bi želela,vendar sem jo odklonila,ko sem tja prišla,pa tud z inj proti polečinam niso šparali,me je tista babica nonstop spraševala,če mi kaj da,pa tud nisem želelauser posted image

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 197
   RE: Porodnišnica Ptuj
16.12.2008 8:31:48   
TinaV*
ja ja vanilla dobis,ampak takoj ko sem dobila mi je zacel sivat user posted image user posted image user posted image user posted image ...tak da ni nic prijelo oz ni pustil da bi prijelo

_____________________________

09.10.2008 ob 07.21 se nama je rodila Larisa



(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 198
   RE: Porodnišnica Ptuj
3.1.2009 13:57:32   
neisha80
No,pa smo spravili našegauser posted image user posted image na svet...user posted image Vse pohvale babicama Kristini in Gordani ter porodničarju nevemkakosepišeuser posted imageuser posted image user posted image

(odgovor članu TinaV*)
Neposredna povezava do sporočila: 199
   RE: Porodnišnica Ptuj
3.1.2009 14:15:23   
TinaV*
neisha cestitam najprej....
glede babic pa res super babice si mela,enako kot jaz ...prezadovoljna sem bila z gordano....

_____________________________

09.10.2008 ob 07.21 se nama je rodila Larisa



(odgovor članu neisha80)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?