|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pralne bombazne plenicke
26.8.2009 20:13:56   
patkapatatka
Pozdravljene!

Ugodno prodam pralne plenice Bambino mio, ki jih je naša pupa prerasla.
Prodam set 4 prekrivnih hlačk in 12 plenic za novorojenčka (do 5 kg)
in set 3 prekrivnih hlačk in 12 nerabljenih plenic od 5 do 7 kg.
Zraven dam še 2 paketa bambino mio pleničnih predlog.

Več informacij o pleničkah na http://www.bambinomio.com/

(odgovor članu aromaja)
Neposredna povezava do sporočila: 226
   RE: Pralne bombazne plenicke
27.8.2009 11:16:09   
metimenka
Prodam izredno malo rabljene bombažne pralne plenice znamke Bambino Mio. V kompletu prodam:
24 plenic številke 1 (do 7 kg) malo rabljene, 2x preprane
24 plenic številke 2 (od 7 do 16 kg) 12 samo prepranih, 12 še originalno zapakiranih
4 prekrivne hlačke (do 5 kg) 1x rabljene
3 S prekrivne hlačke (od 5 do 7 kg) samo oprane
3 M prekrivne hlačke (od 7 do 9 kg) originalno zapakirane
3 L prekrivne hlačke (od 9 do 12 kg) originalno zapakirane
3 XL prekrivne hlačke (od 12 do 16 kg) originalno zapakirane

Vse z navodili za uporabo. Tukaj si lahko pogledate, kakšni so trije sistemi povijanja:
navaden: http://www.youtube.com/watch?v=Sno...
za bolj tekoče blato ali drisko: http://www.youtube.com/watch?v=1_T...
za fantke: http://www.youtube.com/watch?v=5pD...

Zraven podarim 4 rolice po 200 pleničnih predlog, ki jih lahko po uporabi odplaknete v stranišče.
Pleničke so uporabne od rojstva do kahlice, zelo enostavne za uporabo in narejene iz zelo vpojnega bombaža.

Za več informacij mi pošljite ZS.

(odgovor članu patkapatatka)
Neposredna povezava do sporočila: 227
   RE: Pralne bombazne plenicke
28.8.2009 19:02:50   
aromaja
Zakaj teh malih oglasov ne dajete na Male oglase? Namest da bi bila tema namenjena odgovorom na vprašanja o uporabi in nasvetom o uporabi teh plenic, se samo nabirajo mali oglasi...zgleda tudi moderatorji ne opravljajo lih svojega dela, kot bi ga morali.


(odgovor članu metimenka)
Neposredna povezava do sporočila: 228
   RE: Pralne bombazne plenicke
31.8.2009 7:37:00   
midvasva
Mi uporabljamo dodaten vložek za čez noč in če gremo kam za malo dlje. Glede predela pri nogicah mi nimamo problemov. Moram pa povedat, da TotsBots ne uporabljamo od rojstva. Začeli smo z Wonderoos, kjer prav tako ni bilo problema.

(odgovor članu bibalaza)
Neposredna povezava do sporočila: 229
   RE: Pralne bombazne plenicke
1.9.2009 9:45:13   
bibalaza
hvala za odgovor-saj nekako smo se tudi mi že kar navadili na pleničke, sicer imamo še kdaj pa kdaj čist moker body in ko se pokaka jo moram previt TAKOJ drugače gre pri nogicah obvezno mimo.

Zaenkrat pa imam še na najmanjši velikosti-tudi to je bila moja začetniška napaka sem mislila da imam lahko že na srednji pa zgleda da ne , ker ko sem zapela na namanjše je bilo veliko boljše.

me pa res zanima kako bo z vpojnostjo ko bo večja-ker že zdaj je plenička po dveh urah kar precej polulana in jo moram res pogosto previjat, tako da že zdaj razmišlam o dodatnem vložku tudi za čez dan..

Se mi pa zdi da glih za novorojenčke tele pleničke niso, čeprav so občutno tanjše od drugih samo ne vem..naša ima 6kg  pa imam še vedno na najmanjši velikosti....no ne vem tudi mi smo jih začeli uporabljati šele po treh mesecih.

Sicer imam tudi nekaj Wonderoos pleničk pa se mi tud kart dopadejo sam za regulirat velikost v pasu mi pa trenutno pritiskači delajo težavo-mi ravno eden manjka user posted image -bo treba še papcat in se malo poredit--no ampak moja punčka je očitno prava polulanka-k nam tud wonderooske po dveh urah premočijo..

(odgovor članu midvasva)
Neposredna povezava do sporočila: 230
   RE: Pralne bombazne plenicke
7.9.2009 9:05:16   
lenna
IZVIRNO SPOROČILO: midvasva

Nabavili smo mali paket plenic Totsbots - easyfit, da jih stestiramo. Zaenkrat se dobro obnesejo, ne premočijo. Všeč so mi tudi, ker so iz bambusa - naravni material. No, zunanja plast (oz. prekrivne hlačke) je pa tako kot pri vseh iz poliestra.


midvasva, tudi jaz sem se odločila zanje. Daj mi prosim povej kolikokrat si jih oprala pred prvo uporabo. V navodilih piše da pridobijo polno zmožnost vpijanja po 10-ih pranjih.
Ali si še vedno zadovoljna z njimi in jih nameravaš še dokupiti? Jih uporabljaš z vložkom ali brez? Pri nas še samo peremo:)

(odgovor članu midvasva)
Neposredna povezava do sporočila: 231
   RE: Pralne bombazne plenicke
8.9.2009 8:38:54   
vijolca
Pozdravljene!
Sama sicer še čakam na našega otročka (še tri mesece), sem pa to čakanje izkoristila tudi za to, da se pripravim na nadaljevanje user posted image . Torej za pralne plenice sem praktično odločena, še najbolj me mikajo tiste znamke Wonderoos. Ponekod sem zasledila, da so te plenice malo prevelike za novorojenčke (tudi mi ne pričakujemo nekega velikana), je to res, ste za začetek uporabljale kakšne navadne plenice ali pa katero drugo znamko? Nekatere pralne plenice se prodajajo po velikostih, na primer FuzzyBunz, mogoče je bolje za prve mesece kupiti te plenice?

Ker bi želela te razne izdatke malo razporediti, sem nameravala plenice kupiti že malo prej, zdaj pa se pojavi večna dilema, koliko plenic potrebujem. Vprašanje se še dodatno zakomplicira, ker se mi zelo zanimiva zdi ideja o dojenčkih brez plenic, kar upam, da nam bo uspelo prakticirati že kmalu po rojstvu - vsaj do neke mere, ne pričakujem pa čudežev, ne me narobe razumet! Pleničke bi tako verjetno bolj uporabljala za rezervo. Kaj mi priporočate? Naj raje počakam z nakupom ali naj za začetek nabavim le 3 ali kaj takega? Koliko plenic pa je na splošno dobro imeti doma, če pereš recimo na 2-3 dni?

(odgovor članu lenna)
Neposredna povezava do sporočila: 232
   RE: Pralne bombazne plenicke
14.9.2009 22:10:34   
timnala
Tudi mi uporabljamo pralne plenicke ze skoraj eno leto.

Sama sem bila na zacetku tudi zelo zmedena in sem prebrala ohoho na to temo na nasih in tujih forumih pa sprasevala uporabnice vsevprek.

Kupila sem en kup raznoraznih plenick in na koncu ugotovila, kaj mi odgovarja.

Bile so mi vsec bamboozle (bambusove plenicke, zelo vpojne, mehke in dokaj majhne), nato sem kupila bumgeniuske (tudi zadovoljna, sploh za na teren (otrok je v njih ves cas suh zaradi notranje strani, ki je iz nekaksnega "flisa" pa fajn tanke so) - imam pa jih ful, tako da jih 10 prodajam, ce katera zeli - teh 10 je bilo rabljeno maksimalno 3x, tako da so skoraj nove - prodam 17€ za komad) in uporabljamo se bumgenius iz bambusa. Te ponavadi doma s prekrivnimi hlackami od Imse vimse (so fajn, ker je na notranji strani mikropor, na zunanji pa bombaz, tako da so fletne za prijet in videt).
Bambusove bumgenius so mi malcek bolj vsec od bamboozlov (vizualno seveda), obojne pa zelo vpijajo in skoraj nikoli ne pride nic cez.
Tudi prekrivnih hlack sem preizkusila malo morje in so mi vsec od popolinija (bolj kot od racmana - imam se ene nove za prodat v velikosti M) in imse vimse (te z bombazem na zunanji strani sploh).

Evo, upam, da ktera najde kaksno uporabno informacijo user posted image


_____________________________

Nace je moja velika ljubezen v malem...

(odgovor članu vijolca)
Neposredna povezava do sporočila: 233
   RE: Pralne bombazne plenicke
18.9.2009 15:32:50   
bibalaza
lenna  jaz sem jih pred prvo uporabo oprala trikrat. Zdaj jih uporabljam tam cca 2 meseca.

No pri nas je bilo tako da sem bila na začetku kar malo razočarana nad njimi, zdaj pa sem zelo zadovoljna..ne vem mogoče je to povezano tud s tem da je mala že malo večja ali pa da so res tolk pridobile na vpojnosti. Čez dan jih uporabljam brez vložka, ponoči dam vložek-ne spustijo in tud drekec ( pa je fino tekoč) ostane notri-no včasih gre pri nogicah mičkeno mim sam ni panike.

(odgovor članu lenna)
Neposredna povezava do sporočila: 234
   RE: Pralne bombazne plenicke
20.9.2009 10:41:51   
lenna
 
Bibaleze, tudi jaz sem jih pred uporabo oprala 3x. Moram pa povedat da so že takoj premočile, sem bila takoooo razočaranauser posted image . Pa samo 2,5 h je imel pleničko gor.
Sedaj so bile v uporabi že 4x, ampak trenutno še nisem zadovojna z njimi. Ko so bile pokakane, se niso oprale (in to na 60 stopinj) ampak je potem flek na na soncu iizginil. Uporabila sem jih pa brez vložka.

Kaj pa vem, zaenkrat bom ostala samo pri 5-ih plenicah dokler se res ne pokaže ali mi bodo odgovarjale.
Mogoče sem preveč pričakovala od njihuser posted image . Jih imam pa na najmanjši velikost. Sem bila pa pozitivno presenečena kako mala je ritka v njih, sem pričakovala da ga bodo kar napihnile.



   

(odgovor članu bibalaza)
Neposredna povezava do sporočila: 235
   RE: Pralne bombazne plenicke
21.9.2009 10:00:00   
bibalaza
Lenna jaz jih imam kar 16 tak da sem jih bila kar prisiljena uporabljat in kot sem ti napisala s časom se je stanje izboljšalo -po moje je pač dost odvisno od tega kolk te male rite lulajouser posted image .

Ja jaz sem bila prve tedne kar besna-sm si mislila tolk dnarja pa skoz vse mokro..no zdej pa jih imam skoz gor in dopoldne jih menjam tam na cca 2-3 h popoldne pa so zdržale tud 4h pa niso nič premočile. Zanimivo da mi pa ponoči niso še nikoli spustile-včasih so ob robovih še malo suhe-zgleda da moja punčka ponoči ne lula (še) veliko.

So pa res lušne in prav tanke v primerjavi z drugimi.Drekec tamalih pa ne gre dol pri 60°C z nobenih stvari-sej tud z bombažne plenice včasih še pri 90 ne ampak sonce vedno sprav vse dol :)
JA saj verjetno je kar pametno met malo različnih pleničk da pol vidiš katere mali ritki najbolj odgovarjajo.

(odgovor članu lenna)
Neposredna povezava do sporočila: 236
   RE: Pralne bombazne plenicke
24.9.2009 12:00:00   
timnala
Mene pa zanima, ce je katera zainteresirana za menjavo ene plenicke tots bots easyfit (bambus) z bumgenius onesize? Mi uporabljamo bumgenius in smo zadovoljni, ampak bi vseeno rada poskusila se easyfit, samo bi rajsi prej poskusila eno, da ne bi kupila macka v zaklju.
Ce bi katera menjala eno plenicko, bi bila zelo hvalezna. Mogoce bi tudi katera rada poskusila bumgenius vse v enem in ji tole pride prav user posted image


_____________________________

Nace je moja velika ljubezen v malem...

(odgovor članu bibalaza)
Neposredna povezava do sporočila: 237
   RE: Pralne bombazne plenicke
25.9.2009 10:20:57   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: temtem

Čudno se mi zdi da nekatere prodajajo RABLJENE PLENICEuser posted image user posted image user posted image ???!!!???
Si ne predstavljam..........res, četudi so oprane mi je vseeno- fuj.
Ne vem, no


A tvoja oblačila, ki jih opereš v pralnem stroju, se ti tudi gnusijo? user posted image user posted image user posted image





_____________________________

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu temtem)
Neposredna povezava do sporočila: 238
   RE: Pralne bombazne plenicke
25.9.2009 10:26:18   
Mala_princeska
Jaz sem sedaj pri 3m pričela uporabljati Racmanke in sem zadovoljna user posted image user posted image user posted image .
Sem pa nakupila zelene bambusove Racmanke (12kom) in rumeni dnevni Racman (2kom) in en nočni bombažni zeleni Racman. Imam pa tudi eno Lotties pleničko, pa mi ni čist nič všeč.

In sem pogruntala eno dobro "foro". Najprej ji dam pleničko z vložkom, pa potem ji samo vložek ven vzamem, če plenička spodaj ni mokra user posted image . V glavnem ponoči je imela tudi 7 ur pleničko gor in je spala, ritka pa čisto NIČ rdeča user posted image user posted image user posted image .
user posted image user posted image user posted image za Racmanke!

Eno vprašanje: kako pogosto perete prekrivne hlačke? Imam občutek da kar malo zasmrdijo po urinu? user posted image


_____________________________

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 239
   RE: Pralne bombazne plenicke
26.9.2009 20:36:55   
timnala
Jaz imam vsako stevilko prekrivnih hlack po dvojne, da jih ob vsakem previjanju menjam in se prejsnja lahko "razdisi" in posusi, potem pa jih perem cisto odvisno na 4 ali pet dni ponavadi, vcasih celo na dlje casa.

_____________________________

Nace je moja velika ljubezen v malem...

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 240
   RE: Pralne bombazne plenicke
9.11.2009 19:07:36   
malažabica
Lep pozdrav vsem skupaj. Najprej hvala vsem za vse dobre nasvete. Imam pa eno začetniško vprašanje, nabavila sem si zeleni racman-bambus, pa bi vprašala po vaših izkušnjah (ker bo mala žabica vsak čas tukaj):
- a pri novorojenčku ste pri zelenem bambusu uporabljale dodatni vložek, ali je dovolj le plenica ter papirnata podloga?
- a se tudi vam bambuske tako dolgo sušijo (poleg radiatorja skoraj 36 ur), nisem pa želele dati v sušilca ker se kao prej obrabijo?

Torej, zanima me predvsem za zeleni bambus, čeprav sem si nabavila tudi po 2 wonderoosa in 2 totsbotsa da vidim razliko, a bambuske so najbolj cakane...

HVAla in LP!!!user posted image

(odgovor članu timnala)
Neposredna povezava do sporočila: 241
   RE: Pralne bombazne plenicke
10.11.2009 16:04:30   
etna
Meni so zeleni racman bambuske super. Na radiatorju se posušijo v enem dnevu.
A jih vse odpneš? Ker drugače res traja dlje. Mogoče se res malo dlje sušijo
od rumenih ali drugih bombažnih racmank, so mi pa drugače po vpojnosti boljše.
Če jih dam v sušilca, so fullll mehke. Po mojem je boljše (če se ti ne mudi preveč)
da jih daš kar na radiator.
Jaz sem skos dajala vložek zraven. Ponoči tudi dva. Zraven dam še plenično predlogo.
Se mi zdi, da je še boljše, sploh ko je pokakana. Samo vržeš v wc in konec.
Plenične predloge lahko še 1x ali 2x opereš. So res vzdržljive. Kupujem jih v baby centru.
Lp

(odgovor članu malažabica)
Neposredna povezava do sporočila: 242
   RE: Pralne bombazne plenicke
10.11.2009 19:26:04   
malažabica
A jih imaš od rojstva naprej? KOliko jih maš?

Thx in lp!!!!

(odgovor članu etna)
Neposredna povezava do sporočila: 243
   RE: Pralne bombazne plenicke
10.11.2009 20:32:25   
etna
Imamo jih od rojstva. Morali smo na široko povijat in mi je blo fajn,
ker nismo rabili povijalnih plenic. Zelo enostavno je previjat z njimi. 
Vsega skupaj jih imam 30 -- 11 zelenih bambusk,
ostale so pa bombažne (rumeni, modri, zeleni racman).
Na začetku je šlo včasih kar na tesno, zato smo jih dokupili.
Če me sedaj vprašaš, bi imela same bambuske.
Saj so tudi ostale super, ampak se mi zdijo bambuske še boljše.
Perem jih 1-2x na teden.
Če te še kaj zanima, kar vprašaj. Lp


(odgovor članu malažabica)
Neposredna povezava do sporočila: 244
   RE: Pralne bombazne plenicke
11.11.2009 14:24:50   
malažabica
Še neki bi te vprašala, glede na tvoje izkušnje, imam 10 bambusk, ter 4 druge (2 totsbots in 2 wonderoos), pa bi dokupila še 5 bambus - mislim da jih bo potem dovolj, kaj meniš? Pa glede preklrivnih hlačk, 2xS in 2xM sem prebrala da je dovolj, potem pa še 2xL. A ti vedno daš prekrivne gor, ali pustiš kdaj brez?

Komaj čakam da pride mala žabica!!!

Lep dan vsem skupaj!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu etna)
Neposredna povezava do sporočila: 245
   RE: Pralne bombazne plenicke
11.11.2009 17:17:44   
etna
Po mojem bo potem čisto dovolj. Ker so fajn vpojne. Te so mi res ta boljše.
Imam tudi 10 rumenih racmanov in če user posted image dam gor, moram kmalu spet menjat.
Imamo jih čez dan.
Totsbots in wonderoos ne poznam, ampak verjetno delujejo na podoben način.

Ne vem kako je pri tebi, ampak na začetku smo nabavili prekrivne hlačke M .
Je bilo čist ok. Potem je sledil L in kasneje bo še XL.
Kaj pa vem, samo S se mi je zdel tako majhen.
Boljše da vzameš mogoče malo večje, saj lahko potem fajn zapneš z ježki.
Če daš kdaj brez prekrivnih hlačk, je pa kmalu vse mokro,
tako, da tega raje ne preizkušaj. user posted image
Kdaj pa imaš rok? Kar brez skrbi, tvoj otroček bo hitro tu. user posted image  
Lp


(odgovor članu malažabica)
Neposredna povezava do sporočila: 246
   RE: Pralne bombazne plenicke
11.11.2009 18:54:42   
malažabica
Teoretično 6.12.2009, ampak mi vsi grozijo da bo prej ker se mi je buši že fajn povesil!

Hvala za vse nasvete, lepo jih je dobiti od nekoga ki je v praksi že to vse sprobal.

Lep večer!!!

(odgovor članu etna)
Neposredna povezava do sporočila: 247
   RE: Pralne bombazne plenicke
11.11.2009 19:13:04   
etna
user posted image  ja isto so meni govorili, potem sem pa rodila 2 dni za PDP.
Ni za kaj. Če boš še kaj rabila, kar javi.
Hvala enako lep večer.

(odgovor članu malažabica)
Neposredna povezava do sporočila: 248
   RE: Pralne bombazne plenicke
25.11.2009 11:26:06   
Suzikaa
Jaz pa imam za probo 5 wonderos pleničk pa me zanima, tiste ki jih uporabljate, koliko vložkov imate. Jaz včasih dam kar tetra plenico namesto vložka. Prekrivni pa itak pri teh ne rabiš a ne?

(odgovor članu etna)
Neposredna povezava do sporočila: 249
   RE: Pralne bombazne plenicke
6.12.2009 16:08:35   
midvasva
Prekrivne ne rabiš. Pri Wonderoos čez dan mali vložek, ponoči pa oba. Takšna praksa se je pri nas izkazala za najboljšo. Uporabljamo pa še TotsBots (easyfit), kjer smo čez dan brez dodatnega vložka, čez noč ga dodam.

(odgovor članu Suzikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.
Je za otroka res najboljši najvišji zaščit...
Je za otroka zares najboljša zaščitna krema za sončenje z najvišjim zaščitnim faktorjem? V članku preveri, kako izbrati ...




Otroci brez varstva
kili kili

Ali bi vozil-a otroka v varstvo v Kamnik ,če bi ga v prihodnosti kdaj odprli?

Ja (19%)

Ni pomembno kje je samo, da dobim varstvo (4%)

Mogoče (12%)

Nevem (13%)

Ne (38%)

Nikoli (13%)


Število vseh glasov: 52

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!