|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: uporabnice pralnih plenic-vprašanje
18.6.2009 0:05:43   
tamo

Živjo,

malo sem prebirala forum...pa nisem našla odgovora. Ima katera plenice Popolini? Kako se obnesejo?

Razmišljam tudi o uporabi tetra plenic za povijanje, jih katera uporablja? Največ pomislekov imam okoli štrikcev na povijalkah, ki so pri pranju tako zamežljajo, da imaš potem eno veliko bombažno kepo in dela za eno uro

Hvala za vse info.

(odgovor članu darjussa)
Neposredna povezava do sporočila: 201
   RE: uporabnice pralnih plenic-vprašanje
20.6.2009 22:49:20   
tamo
Kaj res nihče ne pozna plenic Popolini?

< Sporočilo je popravil tamo -- 20.6.2009 22:51:03 >

(odgovor članu tamo)
Neposredna povezava do sporočila: 202
   RE: uporabnice pralnih plenic-vprašanje
22.6.2009 11:29:15   
Billi
Po mojem ne moreš falit katerekoli plenice vzameš. Ko sem jaz kupovala, še ni bilo toliko izbire. Jaz ti lahko povem, da so racmanke zelo v redu. Lahko ti pa povem za prekrivne hlačke popolini, ker imam ene. So v redu, ker zelo dobro zadržujejo vlago, ampak imajo slabo lastnost, da so zelo debele. Poleti, ko je zelo vroče, jih raje ne uporabljam, pozimi pa ni problema, samo je malo bolj debela rita.

Boljše so prekrivne hlačke racman in to čisto navadne mikropor - bele. So lahke, tanke in suhe. Potiskane niso tako dobre. Pri potiskanih je po mojem to narobe, ker je zgornja stran iz bombaža, ki se navlaži in se slabo suši. Mikropor je namreč zračen in počasi prepušča tudi nekaj vlage. Te vlage je tako malo, da sproti izhlapi, in so hlačke suhe. Če pa je čez bombaž, se pa ta bombaž navlaži in ostane moker. Tko se mi zdi, ker drugače si ne znam razlagat. Imam namreč vse možne vrste prekrivnih hlačk.



(odgovor članu tamo)
Neposredna povezava do sporočila: 203
   RE: uporabnice pralnih plenic-vprašanje
22.6.2009 11:34:21   
zvesta
Mene pa zanima, ali obstajajo plenice, pri katerih niso potrebne prekrivne hlačke?

Iščemo darilo, pa nam je to bilo dano za namig.

(odgovor članu Billi)
Neposredna povezava do sporočila: 204
   RE: uporabnice pralnih plenic-vprašanje
22.6.2009 14:57:33   
midvasva
Mi poznamo Wonderoos in Bumgenius, kjer niso potrebne prekrivne hlačke.

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 205
   RE: uporabnice pralnih plenic-vprašanje
23.6.2009 13:25:40   
tamo

Te dni imam na testiranju plenice Racman (v zelenih je otrok tako zavaljen, da se sploh ne more gibat) :)))) Bogi revček. :)))
Rumene so ok!
Mogoče katera ve, kako je s tem pri Štorklji, saj je tam samo ene vrste plenicka, glede na debelino, kako zelo so nabasani tam otroci, bi to lahko primerjali z rumenim racmanom??? Nobena od mojih znank nima štorklje.

Hvala za odgovore.

(odgovor članu midvasva)
Neposredna povezava do sporočila: 206
   RE: uporabnice pralnih plenic-vprašanje
29.6.2009 11:22:39   
Anonimen
jst  mam štorklje, ki so mensezdi primerljive z rumenim racmanom, sam ne vem kak se reče modeluuser posted image
čeprav se mi zdi da so vseen mal bolj obavtne, kot rumeni racman, sam manj pa kot zeleniuser posted image
ni pa nič hudega to, oz. nič ne vpliva na motorični razvoj otroka.mogoče ga res enmičken ovirajo ( normalno), samo otrok ravno tako osvoji vse, pač mogoče malo dlje časa traja, samo pa tolk bolj temeljito vse natrenirauser posted image

včasih so bli v navadne tetra poviti, to je šele enga materiala, pa ni blo tolk razvojnih težav, kot jih je zdej, ko so otroci v pamperskah in v raznoraznih pripomočkih, tko da se ne morjo razvijat, tud če bi nagi bli.

(odgovor članu tamo)
  Neposredna povezava do sporočila: 207
   RE: uporabnice pralnih plenic-vprašanje
6.7.2009 16:50:59   
Anonimen
Drage mamice!

Če morda katero zanima, ker je ravno govora o pralnih pleničkah, prodajam pralne plenice Lotties iz ekološkega frotirja, velikost S (od 3-7 kg), 18 komadov, zraven 18 frotirastih pleničnih vložkov + 2krat XS prekrivne hlačke + 2krat S prekrivne hlačke. Takšen not komplet bi stal 275 evrov, jaz ga prodajam za 175 evrov, ker smo pleničke uporabljali en mesec. So kot nove. Gratis dodam še pol rolice pleničnih predlog, ki so nam ostale.

Pleničke so zares super, pranje je potrebno enkrat na dva ali celo tri dni. Mi smo jih morali prenehati uporabljati, ker smo dobili tako majhno punčko, da so ji bile prevelike in so jo zažulile, sedaj bomo pa čez poletje uporabljali eko plenice za enkratno uporabo, potem pa prešli kar na večjo velikost Lotties.

Zainteresirane pošljite mi ZS.

NenaLena

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 208
   RE: Pralne bombazne plenicke
10.7.2009 11:23:07   
lenna
Tudi jaz se odločam o nakupu pralnih plenic Wonderoos, in me zanima ali je katera že poizkusila njihove plenice iz bambusovih vlaken - TotsBots - Easyfit. Kollikor vem še niso prav dolgo na tržišču.

Vsaka informacija bo zelo dobrodošla.

(odgovor članu vianne)
Neposredna povezava do sporočila: 209
   RE: Pralne bombazne plenicke
21.7.2009 22:16:22   
pikam
Če mogoče katero zanima prodajam komplet plenic (3x zeleni racman, 8x rumeni racma in 9x štorklja + dodatni vložki + prekrivne hlačke). Meni so bile štorklje super, skoraj boljše od racmank (sem imela pa tiste iz frotirja in so super vpojne). Smo jih pa uporabljani samo 3m, tako da so lepo ohranjene.

(odgovor članu lenna)
Neposredna povezava do sporočila: 210
   RE: Pralne bombazne plenicke
22.7.2009 7:33:13   
sunprincess
IZVIRNO SPOROČILO: lenna

Tudi jaz se odločam o nakupu pralnih plenic Wonderoos, in me zanima ali je katera že poizkusila njihove plenice iz bambusovih vlaken - TotsBots - Easyfit. Kollikor vem še niso prav dolgo na tržišču.

Vsaka informacija bo zelo dobrodošla.


Mene tudi tele zanimajo, samo očitno so tako nove, da še ni izkušenjuser posted image

(odgovor članu lenna)
Neposredna povezava do sporočila: 211
   RE: Pralne bombazne plenicke
24.7.2009 15:38:44   
Polonca s piko
Toto, jaz sem dokupovala pleničke postopoma. Pri zadnjem nakupu (je že kar lep čas minil) sem kupila nekaj bambusovih racmank, pa tudi Popolini bambusko. Ko sem kupovala M prekrivne, sem vzela ene popolini, ker mi je bil všeč potisk, pa ene racmanove iz mikroporja. Tudi sama sem, tako kot Billi, ugotovila, da mikropor-bombaž ni OK, ker pridejo malo fajhtne, če je otrok fejst polulan. So luštne za zdej poleti, če maš otročka samo v plenički, sicer pa niso tako OK.

Meni so bambuske bolj všeč od Racmana kot od popolinija, ker so racmanove malo tanjše. So pa več kot odlična zamenjava za zelene racmanke iz bombaža, ki so res ful debele. Čeprav sem pa na začetku za ponoči dajala skoz zelene racmane (pri pol leta sem šele bambuske kupila), pa je pri 6m že plazila in pred 8m že hodila ob opori, tako, da pri nas izgovor o neokretnosti ne zdrži :)

Kar se pa tiče prekrivnih, tega nisem opazila, da bi bile popolinijeve debelejše, ni mi pa všeč, ker nimajo ježkov za zapet tako kot racmanke.

ZVESTA, tud Popolini ima ene http://www.pleniceracman.si/si/easy-fix-i222.shtml Samo so bolj umetne. Tako kot pa tudi večina ta novih , zato so pa tud bolj tanke. Vsaj kar sem firbcala v BC (sej veste, da ne more človek kar mimo...) :D

LP

(odgovor članu sunprincess)
Neposredna povezava do sporočila: 212
   RE: Pralne bombazne plenicke
27.7.2009 13:16:18   
pikicapolonica
Živjo!
Prodam pleničke Wonderoos, in sicer 5 modrih,2 zeleni in 2 roza skupaj z vložki,kar pomeni 9 velikih in 9 malih vložkov...pleničke so univerzalne velikosti in se dajo nastavit na smallest-medium-largest!Primerne so za otroke od 3,5 do 16 kg. Kupljene so bile maja letos, rabljene lih enih 3x!
Cena novih je bila okoli 180 evrov, jaz jih prodam za 130 evrov.
Sem iz Slovenske Bistrice.

< Sporočilo je popravil pikicapolonica -- 27.7.2009 13:17:10 >

(odgovor članu Polonca s piko)
Neposredna povezava do sporočila: 213
   RE: Pralne bombazne plenicke
4.8.2009 12:17:43   
mng
Pozdravljene!

Kupujem pralne bombažne pleničke in sem zmedena user posted image . Vem, da jih moram kupiti 15-20, vendar pojma nimam koliko katerih velikosti.( pleničk in prekrivnih hlačk). Na pomoč v prodajalni pa nekako ne računam. Verjetno pa mi jih bi ogromno od vas priporočilo tudi racmanke???? Me je kar malo strah, ker je finančni vložek kar velik, da ne bi kupila kaj narobe.
Hvala, lp

(odgovor članu pikicapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 214
   RE: Pralne bombazne plenicke
13.8.2009 8:38:21   
midvasva
Nabavili smo mali paket plenic Totsbots - easyfit, da jih stestiramo. Zaenkrat se dobro obnesejo, ne premočijo. Všeč so mi tudi, ker so iz bambusa - naravni material. No, zunanja plast (oz. prekrivne hlačke) je pa tako kot pri vseh iz poliestra.

(odgovor članu sunprincess)
Neposredna povezava do sporočila: 215
   RE: Pralne bombazne plenicke
13.8.2009 8:53:23   
mng
IZVIRNO SPOROČILO: midvasva

Nabavili smo mali paket plenic Totsbots - easyfit, da jih stestiramo. Zaenkrat se dobro obnesejo, ne premočijo. Všeč so mi tudi, ker so iz bambusa - naravni material. No, zunanja plast (oz. prekrivne hlačke) je pa tako kot pri vseh iz poliestra.



Kje pa se kupijo pri nas? Jaz sem v totalni zmedi katere naj kupim. Zdaj sem ugotovila, da so pleničke v bistvu one- size. Ampak na racmanovi strani je takšna izbira......

Mam pomembno vprašanje: Kaj nočnih ni nobena uporabljala. Vsa samo navajate rumeni in zeleni racman. Mislila sem, da bi nabavla 10 pleničk za začetek. 6 dnevnih in 4 nočne. Dnevne pa mešane. Nekaj od popolinija in nekaj racmana- pač različne in različne  materiale. Mi lahko katera prosima kaj priporoča.

hvala

(odgovor članu midvasva)
Neposredna povezava do sporočila: 216
   RE: Pralne bombazne plenicke
13.8.2009 16:21:31   
irenchy
hm v čem je sploh poanta teh plenic, če se prekrijejo z plastičnimi hlačkami da ne premočijo, potemtakem je isto kot da bi pampers al pa kere druge uporabljal, saj koža ne diha kajne? popravite me če se motim?lp

(odgovor članu mng)
Neposredna povezava do sporočila: 217
   RE: Pralne bombazne plenicke
15.8.2009 0:11:17   
midvasva
Dobiš jih na www.eko-baby.si . Izbira je res velika. Drugače imaš pa ene, ki so razdeljene po velikosti in druge, ki so onesize in rastejo z otrokom. Mi smo pristaši onesize.

(odgovor članu mng)
Neposredna povezava do sporočila: 218
   RE: Pralne bombazne plenicke
15.8.2009 15:32:41   
bibalaza
Zdravo,

midvasva tudi jaz imam vprašanje in sicer sem tudi jaz kupila TotsBots EasyFit.  Sem drugače čist frišna uporabnica pralnih pleničk, hčerka pa ima zdaj tri mesece.
Pri teh pleničkah sem opazila da ima hčerka okrog nogic in po hrbtu zažuljeno tak rdeče od elastike. Ne vem kako se obnesejo pri vas. Pa še to predvsem dopoldne so mi že dvakrat premočile pri nogicah-zanima me ali pri vas že uporabljete dodaten vložek tudi čez dan- glede na proizvajalca naj bi vložek uporabljali šele večji otroci oz čez noč?
Ker če dam vložek not se mi zdi zelo debelo vse skup za tako majhnega otoka-no ampak se moram res navadit na te plenice ker je res drugače od tistih za enkratno uporabo..
ne vem na eko -baby svetujejo previjanje na vsake tri ure ampak zgleda da bo res treba bolj pogosto.


So pa drugače res lušne pleničke, enostavne za uporabo, hčerka se v njih popolnoma nič ne pritožuje, so razmeroma tanke in iz bambusa ki ima večjo moč vpijanja. Prekrivne hlačke so res nekoliko plastične na otip, ampak samo barvne-bele recimo so nekoliko bolj prijetne.

irechy-te hlačke so iz mikroporja  in načeloma naj bi koža ˝dihala˝je pa res sintetika.....no saj lahko kombiniraš pralne pleničke z volnenimi prekrivnimi hlačkami če hočeš. razlika od tistih za enkratno uporabo- meni predvsem v tem da dojenčkova koža ni v stiku z kemikalijami ki prehajajo iz gela nazaj na otrokovo kožo...pa še en kup prednosti je, ampak mislim da je bilo tem že itak preveč napisanega

hvala in lp

(odgovor članu midvasva)
Neposredna povezava do sporočila: 219
   RE: Pralne bombazne plenicke
15.8.2009 20:53:08   
temtem
Čudno se mi zdi da nekatere prodajajo RABLJENE PLENICEuser posted image user posted image user posted image ???!!!???
Si ne predstavljam..........res, četudi so oprane mi je vseeno- fuj.
Ne vem, no

_____________________________

temtem

(odgovor članu bibalaza)
Neposredna povezava do sporočila: 220
   RE: Pralne bombazne plenicke
15.8.2009 23:19:22   
symba
pozdravljene! odločila sem se,da bom uporabljala pralne plenice in zaenkrat so mi všeč bumgenius ter wonderoos. prosim, če mi podate svoje mnenje glede uporabe teh plenic. hvala! 

(odgovor članu temtem)
Neposredna povezava do sporočila: 221
   RE: Pralne bombazne plenicke
20.8.2009 15:59:23   
mng
Pozdravljene!

Naročila in hitro dobilauser posted image . 3 dnevni racman, 3 zeleni racman(bambus), 3 popolini bambus in 1 popolini organic. Morem povedat, da se mi zdijo te popolini super- sicer še jih nisem uporabljala. Ampak so takooooo mehke in tudi robove pri nogicah imajo tako zašite, da ne more otročka obribat. Pristiskači se mi zdijo super- skoraj boljše kot ježki, ker tudi z njimilahko natančno zapiraš- in hitreje kot z ježki.  Jih pa začnem ček kakšen mesec in pol uporabljat pa vam javim kako bom praktično zadovoljna.

lp

(odgovor članu symba)
Neposredna povezava do sporočila: 222
   RE: Pralne bombazne plenicke
21.8.2009 15:01:35   
cvetka76
Naš otrok nosi pralne pleničke že vse svoje življenje, torej 1 leto in tri mesece! Kljub raznoraznim dilemam, ki sem jih imela skozi to obdobje, jih ne bi zamenjala za druge! Ja, težko je na začetku, če so nogice pretanke za pleničke... in potem tam ok.  5. ali 6. meseca, ko se dviguje, uči plazit, sedet... takrat sem malo kombinirala s plenicami za 1kratno uporabo... sem se boljše počutila :) Če se je naš fantič, pa ne vem; nikoli ni izgledalo, da ga kaj bolj ali manj motijo... Edino, kar sem precej pozno ugotovila: treba je prat z ekološkimi praški, pa ne rabiš nobene kreme za ritko...
In zdaj prihaja še en dojenček... in se ne morem odločit, ali naj dokupim pleničke... nove, rabljene... ??? Malo se bojim, da so rabljene preveč raztegnjene, da bo še večji problem za male nogice... Kaj pravite''' Kakšne izkušnje???
Sicer imam pa Štorkljine pleničke, frotiraste z ježki za ponoči, flanelaste z ježki za popoldansko spanje, najbolj komot se mi zdijo pa flanelaste s pritiskači, najmanj žulijo... Eno racmanko sem dobila, pa mi ni všeč, mislim, da je zelena...
Srečno uporabnicam pralnih plenic, pa seveda nekaj potrpljenja :) !

(odgovor članu mng)
Neposredna povezava do sporočila: 223
   RE: Pralne bombazne plenicke
22.8.2009 21:03:00   
čokolinček
Jaz uporabljam bumgenius. So zelo enostavne za uporabo, ker ne potrebuješ prekrivnih pleničk. To je bil tudi glavni razlog, da smo jih kupili. Včasih se zgodi, da ponoči malo premočijo, samo se ne sekiram kaj dosti - ko se zjutri zbudi, dobi svežo plenico na rit, pa je :) Do sedaj (star je 5 mesecev), še ni imel vnete riti, kreme smo pa porabili tako minimalno... Perem jih pa na 3 dni poleti, na 2 dni pa pozimi, ker se malo dalj časa sušijo. Največkrat samo na 40°C ker kaka bolj poredko. Če so pa fejst pokakane, pol pa tut na 60 operem. Na več stopinjah se pa teh itak ne pere.
Če bi kupovala še enkrat (pa upam, da bom kdaj res ;)), bi kupila točno te.

(odgovor članu cvetka76)
Neposredna povezava do sporočila: 224
   RE: Pralne bombazne plenicke
26.8.2009 15:17:04   
aromaja
Vprašanje za "bombažke". Ali so bile prav malim ritam takoj po rojstvu? Sicer piše da so od 3kg do nevemkolko, ampak meni se to tako veliko zdi...da ne omenjam tistih vreč od prekrivnih hlačk, S številka. Sama imam doma pripravljene Racmane in ene par S pleničk Lotties.

(odgovor članu čokolinček)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?