|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pralne bombazne plenicke
4.11.2008 9:33:50   
lilie
Hey Pozdrav mamicam.

Tudi mi uporabljamo te bombažne pleničke od štorklje že od rojstva (3 mesece) in smo res zadovoljni, no smo bili do pred dveh tednov, ko so se otroku na nogici in na bokih, tam ko je rob od pleničke, začele pojavljati odrgnine. Pa ne veva od česa. Sma probala spremenit velikost, pa ni pomagalo, sva davala na rob vatico pa tud ni pomagalo, v glavnem fejst ga podrgnejo in me zanima, če ima katera podobno oz. takšno izkušnjo. Da se mu vse lepo popravi,  ga dava za 2dni v pamperske. Želim si da bi še naprej uporabljali štorkljine plenice in ne bi rada obupala nad njimi, ker so nam res všeč. Ampak, ne morem pustit da ga vse obriba. 

lp

lilie

_____________________________

... najin sonček je vsak dan večji ...
...kmalu bomo štirje...

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 151
   RE: Pralne bombazne plenicke
14.11.2008 8:21:40   
skuštrana
Lilie, kaj ga prav plenička obriba ali prekrivne hlačke? Kje pa sušiš pleničke? V sušilcu, ker če ja potem so mehke, drugače jih pa preden jih daš gor zmehčaj, tako da jih podrgneš med rokami..Če ga pa obribajo prekrivne pa poskusi z volnenimi.

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu lilie)
Neposredna povezava do sporočila: 152
   RE: Pralne bombazne plenicke
17.11.2008 15:35:40   
Korina1
A tetra plenic pa nihče ne uporablja?

(odgovor članu vianne)
Neposredna povezava do sporočila: 153
   RE: Pralne bombazne plenicke
17.11.2008 16:24:10   
AnciM
Uporabljamo za hranjenje. user posted image

(odgovor članu Korina1)
Neposredna povezava do sporočila: 154
   RE: Pralne bombazne plenicke
17.11.2008 16:51:52   
skuštrana
A tetra plenic pa nihče ne uporablja?


Malo nazaj poišči, se mi zdi da je ena mamica pisala da jih uporablja..


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Korina1)
Neposredna povezava do sporočila: 155
   RE: Pralne bombazne plenicke
23.11.2008 2:38:40   
stunfek
Ojla! Tudi jaz sem navdusena uporabnica pralnih plenick in sicer imam Racman plenicke...v glavnem bambuske in nekaj bombaznih. Uporabljam jih tocno mesec dni in sem presenecena, kako enostavno jih je uporabljat - pa tako me je skrbelo, da si samo ekstra delo dajem :)
Imam jih 21 in sem mislila, da jih imam premalo, ker sem prala samo plenicke in dojenckove oblekce skupaj - potem sem ugotovila da je bolje, da jih operem kar z normalno zehto :), ker mi jih tako potem zagotovo ne zmanjka. Kadar perem dojenckove stvari uporabljam kis namesto mehcalca. Se ful dobro obnese.

Ful sem zadovoljna, da sem se odlocila za te plenicke - odlocitev pa je bila v glavnem zaradi ekoloskih razlogov. Nic nimam proti pamperskam, razen, da mi je grozljiv tisti podatek o eni toni plenicnih odpadkov na dojencka user posted image

Lepo nedeljo vsem skupaj!


_____________________________

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 156
   RE: Pralne bombazne plenicke
1.12.2008 11:39:48   
y&m
Hola. Tudi mi uporabljamo racmanke. No, čez noč pamperske, podnevi racmanke. Je bil sicer ponoči naš user posted image kar preveč moker... Dokler se popek ni zacelil, smo uporabljali plenice za enkratno uporabo, potem pa racmanke. Pri cca 2,5 mesecih se mu je pod nogico pojavil rdeč flek - kot bi bilo preguljeno. In kar ni hotel izginiti. Pediatrinja mi je svetovala, naj raje uporabljamo plenice za enkratno uporabo. In posledica je bila: vse rdeče spredaj v predelu, kjer se plenice zalepijo. To je bil komaj user posted image ! Dva meseca se nismo rešili. Ni pomagalo nič: ne stalno racmanke, ne stalno pamperske... Očitno je bil sicer občutljiv na ene od papirnatih plenic, ki smo jih uporabljali vmes, pozdraviti se pa kar ni in ni hotelo. Potem sem le poslušala svojo mamo (ne boste verjeli, včasih imajo prav! user posted image ) in poskusila brez prekrivnih hlačk - in v 10 dneh je ritka kot nova. Malo pogosteje moram preoblačiti in tu in tam še zamenjati oblekice, ker je skozi mokro (navadno ne več kot 1x/dan), a važno, da je koža v redu! Prej sem jih uporabljala brez pleničnega vložka, zdaj pa seveda z njim.
Je pa res, da je v racmankah malce bolj okoren - ne more se tako lepo igrati z nogami itd. Menda edina slaba plat teh plenic! user posted image

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 157
   RE: Pralne bombazne plenicke
1.12.2008 13:27:25   
AnciM
Malo pogosteje moram preoblačiti in tu in tam še zamenjati oblekice, ker je skozi mokro (navadno ne več kot 1x/dan),


Smem vprašat koliko je star? Moj je bil namreč pri 6t v 1 uri premočen, ker mu tašča ni dala gor prekrivne, ko sem bila pri g.

(odgovor članu y&m)
Neposredna povezava do sporočila: 158
   RE: Pralne bombazne plenicke
2.12.2008 20:39:21   
skuštrana
Y&m, poskusi z volnenimi prekrivnimi, jaz sem navdušena user posted image Sem bila na začetku skeptik, pa sem naročila samo ene, ampak ko sem sprobala je bila to ljubezen na prvi pogled...Prekrivne iz PUL-a sem kar stran dala in naročila še dvojne volnene user posted image

Pri našem je bila tudi plenica takoj mokra skozi, če ni imel prekrivnih, sem to delala poleti, samo sem menjala plenice na pol ure...


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 159
   RE: Pralne bombazne plenicke
23.12.2008 22:31:20   
Detece
Tudi mi smo nabavili nekaj poskusnih pralnih pleničk (7).user posted image user posted image user posted image
Ravno danes sem jih oprala in jutri začnem preizkušat. Odločila sem se pa za pleniške Bum Genius, ki so trenutno novejše na našem tržišču. Mene so po opisih bolj prepričale kot pa Racmanke. Vam poročam kako so se obnesle.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 160
   RE: Pralne bombazne plenicke
7.1.2009 17:13:38   
žab*ca
Detece ali druge uporabnice ali lahko sporočite že kaj izkušen s pleničkami bumgenius,če jih že uporabljate. Jaz jih imam 4 na probi pa moram rečt,da so mi sicer zelo všeč,saj so občutno manjše od racmank(jih imam dvoje tudi na probi,pa so mi s prekrivnimi hlačami tako ogromne,pa imam velikega fanta doma), ampak se mi zdi da tista elastika tako stisne,da ima kar fajn rdeče riže in imam občutek,da mu je neprijetno.Premočile  niso,sicer previla na dve ure,me pa zanima ali tisti vložek iz pleničke vlečete ven ali date prat kar skupaj s pleničko in ali perete na 60 ali več.  Lp.

(odgovor članu Detece)
Neposredna povezava do sporočila: 161
   RE: Pralne bombazne plenicke
7.1.2009 17:27:25   
Detece
Jaz sem zadovoljna z njimi. Tudi sama sem gledala to gumo in potem na nogica sledove od nje. Ampak vseeno nimam občutka, da bi ga to bolelo in ima okoli nogic še dovolj prostora, da ga ne tišči - upam no.
Vložke pa jaz vzamem ven preden dam pleničko na pranje. Moraš pa biti pozorna, da ježke pred pranjem zapreš, da se ti ne uničijo, ker potem je pa plenička neuporabna.

(odgovor članu žab*ca)
Neposredna povezava do sporočila: 162
   RE: Pralne bombazne plenicke
8.1.2009 10:44:06   
Polonca s piko
Jaz sem najbolj zadovoljna z Racmankami. Še posebej so super bambusove. So iz eko bambusa, ne beljene in precej tanjše kot bombažne. Sicer imam bambusovih samo enepar, ker so jih začeli izdelovati kasneje kot sem nakupila večino. Uporabljam jih pa že eno leto. Pa še to se mi zdi fino, da podpiramo domača podjetja!
... sicer najbrž tole nima veze s pleničkam, ampak sem tako navdušena, da moram napisat... sem tamali kupila za 1. svečko kahlico. Pa, saj mi je čisto jasno, da bo še precej trajalo preden bo povedala, da jo tišči, pa nič jo nisem imela namen silit, ampak od kar sem jo prvič postavila na kahlico se je vsakič polulala v prvih dveh minutkah! To poskušam zadnje 3 dni, vsakič ko jo previjem, in na moje presenečenje deluje! Čakamo zdaj še na kakanje :D

(odgovor članu Detece)
Neposredna povezava do sporočila: 163
   RE: uporabnice pralnih plenic-vprašanje
12.1.2009 19:12:25   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: Putka

IZVIRNO SPOROČILO: mile

Koliko teh plenic pa imate? V primeru, da se odločim, da bom uporabljala bombažne, ne vem, koliko jih naj nabavim. 
Bambinomio ima že pripravljene pakete po 80€, not so 2 prekrivne hlakčke (ene sem še dokupila), pa 12 plenic (dokupila še paket in jih imam 22). Peremo dva-trikrat tedensko in lepo skozi pridemo. Edino ponoči in za daljše sprehode imamo pamperske.



Kje se pa te da videti ??? Na netu???

_____________________________

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 164
   RE: uporabnice pralnih plenic-vprašanje
13.1.2009 10:53:01   
annya
Samo nekaj...ne predstavljam si, da mi plenice prala 2-3x tedensko...(že navadno perilo perem vsak dan, max vsak drugi dan ampak to je redko)kam jih pa date da to ne smrdi,splesni itd.??user posted image

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 165
   RE: uporabnice pralnih plenic-vprašanje
13.1.2009 12:59:12   
AnciM
Jaz jih imam v navadni plastični vrečki, pa nič ne smrdi kopalnica. Splesnijo pa tudi ne tako hitro. Se pa sproščajo prav lepe vonjave, ko se perejo. K sreči imam stroj v kleti. user posted image

(odgovor članu annya)
Neposredna povezava do sporočila: 166
   RE: uporabnice pralnih plenic-vprašanje
13.1.2009 13:36:25   
mmanca
Jaz vedno ob previjanju vsako pleničko očistim in sperem, nato jo odložim v vedro, ki ga imam kar v kopalnici poleg stroja. Nič ne smrdi. Perem pa vsak drugi dan kar z ostalim perilom. 

_____________________________

V srcu vsake zore
leži dehteča pomlad
in za tančico vsake noči
čaka smehljajoča se zora.

Kahlil Gibran

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 167
   RE: uporabnice pralnih plenic-vprašanje
28.1.2009 17:12:12   
karin412
Podarim in poceni prodam nekaj prekrivnih hlačk-slike lahko pošljem:
na štumf S podarim, na štumf L (za 1 leto in več) 4 evre, malo rabljene,
mikroporne racman z bombažem S 2 komada malo rabljene, 3 evre,
volnene na ježke S in M po 2 evra,
podarim M mikroporne racman.

Če je kdo interesent... samo da prodam/podarim, ker ne rabim več.
041/354-241

(odgovor članu mmanca)
Neposredna povezava do sporočila: 168
   RE: uporabnice pralnih plenic-vprašanje
30.1.2009 17:19:31   
pikam
Tudi jaz prodam komplet plenic (racmanke in štorklje). Če vas zanima kaj več, pa na ZS.

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 169
   RE: uporabnice pralnih plenic-vprašanje
1.2.2009 12:53:48   
karin412
Sem prodala/oddala vse prekrivne hlačke!

(odgovor članu pikam)
Neposredna povezava do sporočila: 170
   RE: uporabnice pralnih plenic-vprašanje
20.2.2009 9:40:18   
Polonca s piko
Skuštrana... tud jaz sem kupila dvoje volnene, a se mi pojavlja eno vprašanje. Volnenih namreč ne moreš prat v pralnem stroju, se pa zgodi včasih, da blato pri strani malo ven poleze. To je pru PUL prekrivnih zelo preprosto, ne predstavljam si pa, da lahko volnene na roke zares izpereš. Kako ti gre pri tem?
Jaz imam zdaj kombinacijo PUL in volnenih, pa sem tako kar zadovoljna. V volnene jo dajem čez noč, ker je dolgo v eni plenički, da zihr diha :) (čeprav menda tud PUL lepo dihajo), pa ker ponoči redko kaka, čez dan ji dam pa kar PUL čez.
Hvala za odg.

Aja, pa še Bum Genius moram pokomentirat, ker so mel v ABC katalogu tako reklamo... me je pri cenah malo na rit vrglo! Jaz sem se za Racmanke odločila tudi zato, ker jih delajo pri nas (da podpremo naše firme :) ) in, ker ti nudjo nekakšno garancijo - če je karkoli narobe s pleničko, gumbki, ježki... ti zamenajo brezplačno. To me je prepričalo, ampak so "itak tuk dobre" (hehe), da nisem rabila nobenih popravil.



< Sporočilo je popravil Polonca s piko -- 20.2.2009 9:45:20 >

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 171
   RE: uporabnice pralnih plenic-vprašanje
20.2.2009 9:47:01   
Polonca s piko
...sem videla zgoraj, da sem omenila prve tri dni lulanja na kahlico - no po enem mesecu še vedno v 95% lula v kahlo (v bistvu takoj, ko jo dam gor), kar ene parkrat se je pa tudi že pokakala... (Tisti del, ki se je zgodil zadnjič-ko se je polulala in potem z nago ritjo ušla do računalnika, kjer se je pokakala na itison, bom pa zamolčala....)

(odgovor članu Polonca s piko)
Neposredna povezava do sporočila: 172
   RE: uporabnice pralnih plenic-vprašanje
25.2.2009 16:02:20   
skuštrana
tud jaz sem kupila dvoje volnene, a se mi pojavlja eno vprašanje. Volnenih namreč ne moreš prat v pralnem stroju, se pa zgodi včasih, da blato pri strani malo ven poleze.


Jaz jih perem v stroju, na programu za volno. Za pranje pa ne uporabljam pralnih strestev za volno, ampak kar navadno otroško milo. user posted image Jih pa perem redko - enkrat mesečno. Je pa res, da se sušijooo in sušijooouser posted image Hvala bogu za burjo (nisem si milsila da bom to kdaj reklauser posted image )


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Polonca s piko)
Neposredna povezava do sporočila: 173
   RE: uporabnice pralnih plenic-vprašanje
28.2.2009 17:59:54   
Hator
Jaz tudi premišljujem, da bi uporabljala bombažne plenice, pa vsaki, ki to opmenim, me čudno gleda. No, kakorkoli, meni ni problem prat in sušit, ugotavljam pa zdaj, ko vas berem, je tole s temi pleničkami cela znanost.
Mi lahko ena razloži, kako se jih uporablja oz. kaj vse moram kupiti. Našuser posted image pride julija.
Nagibam se k racmankam. Kolikor sem razbrala, bi jh potrebovala kakih 20 kom. Koliko pa potrebujem še prekrivnih polic, tudi toliko? Je te prekrivne plenice tudi potrebno prati po vsaki uporabi? In kaj je s temi vložki, kako se to uporablja??user posted image user posted image

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 174
   RE: uporabnice pralnih plenic-vprašanje
28.2.2009 18:12:09   
AnciM
Mi imamo 14 rumenih racmank in 6 zelenih racmank. Oboje imajo poleg vložek. Novorojenček namreč manj nalula kot pa starejši. Tako sem jaz prvih par mesecev bila brez tega vložka. Potem potrebuješ prekrivne hlačke. Mi imamo velikosti 1xS, 1xM in 2xL. In jih ni potrebno vsakič prat. Pri manjhnem dojenčku sicer blato velikokrat uide mimo pleničke, ampak sem jaz takrat le naroke splaknila in posušila. Vse to je pralno in kupiš samo enkrat. Potrebuješ pa še plenične podloge, ki jih lahko opereš, če so samo polulane. Če pa so pokakane, jih samo odvržeš v straniščno školko. Vse osatalo je enako kot pri plenicah za enkratno uporabo.

Bom pa jaz pri naslednjem raje imela 16 rumenih in 4 zelene, saj zelene uporabljam le ponoči. In pa 2 prekrivni hlački velikosti M in 2 velikost L. Tista S je res tako majhna in uporabna samo na začetku, ko pa itak lahko uporabiš tudi M.


_____________________________

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

(odgovor članu Hator)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepša voščila za mamo
Ravno takrat, ko potrebujemo navdih za čestitko, ki bi jo radi namenili mami, se nam rado pripeti, da ostanemo z izprazn...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?