|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pralne bombazne plenicke
16.2.2008 21:03:54   
lejla14
Moj fantek ima mesec dni in v posvetovalnici nam je zdravnica dejala, da se v pamperskah fantkom lahko pregrevajo moda in da ne vedo, kako bo to kasneje vplivalo na plodnost. Zato je svetovala uporabo bombažnih pleničk. Priznam, da sploh nisem vedela, da obstajajo. Zdajle pa berem o tem, da jih uporabljate. Pa me zanima, kako sploh izgledajo take pleničke in ali jih uporabljate iz zgornjega razloga ali česa drugega? Moramo pa našega povijati široko zaradi kolkov vsaj še en mesec in me zanima ali se to da tudi s bombažnimi plenicami?

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: Pralne bombazne plenicke
16.2.2008 21:28:45   
pokaa
Oj, midva tudi pričakujeva naše sončece čez kak mesec in sva skoraj odločena za pralne bombažne plenice, verjetno Racmane.
Zanima me ali ste jih uporabljale čisto od začetka in jih nabavile že pred PDP ali ste jih imela nekaj za poskusit ali kako?

Pa koliko in kakšne(zeleni, rumeni, ježki pritiskači) naj  kupiva glede na to da imava sušilca?user posted image
Hvala za odgovoreuser posted image
Lejla, pojdi na spletno starn Racmank, vtipkaj racman plenice v brskalnik in boš našla...vse piše in pogledaš kake so, imajo jih pa v BC za pogledat.user posted image

(odgovor članu lejla14)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: Pralne bombazne plenicke
16.2.2008 23:43:07   
Anonimen
jaz mam 9 kom racmank (rumenih), pa 20 kom štorkljinih, ne vem ker modeluser posted image se mi zdijo iste k te racmanke, no mogoč mal debelejše...uporabljam jih od začetka, pa je bla ula mali otroček ( 48cm in 2970g)user posted image zdej ma 7m, jaz sem zlo zadovoljnauser posted image
uporabljam jih pa iz različnih vzrokov - malo iz ekoloških, malo zato, k tud jaz neb bla cel dan v plastiki, zakaj bi pol otrok mogu bituser posted image mal pa zato, k mi ni všeč ona kemija ( geli, beljenje itd) v teh za enkratno...

(odgovor članu pokaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: Pralne bombazne plenicke
17.2.2008 10:04:15   
kjava
lejla14, jaz sem kupila racmanke predvsem iz tega razloga (pregrevanje mod). Sedaj imam sicer hčerko, fantek je bil star že dobri dve leti, ko sem jih kupila in jih nikakor ni hotel , no pa se je potem itak hitro odvadil plenic.
je pa zdej mala stara 9 mesecev in se mi tud zdi, da jo ovirajo pri plazenju. Če ji dam brez vložka takoj premočijo, če ne ima pa ful blaga med nogami in je res nerodna. Tako, da sem jih začasno ukinila. So mi pa drugače ful v redu in tud, če jih ne bo več imela, bojo pa počakale na naslednjega user posted image . Ker se mi zdi, da jih tako pogosta pranja vseeno kar dobro zdelajo.

Aja, pa če mu daš racmanko z unim vložkom vred, je to za moje pojme že široko povit.

pokaa, jaz sem jih kupila že pred PDP. Kupila sem 15 kom, pol sem jih pa še 5 dokupila. Nekako pol pol zelenih in rumenih. Mam jih na ježke, ampak baje so boljše na pritiskače, ker se ježki s pranji  obrabijo in ne držijo več dobro, pa v sušilcu se baje mucke od blaga gor primejo ( ne vem, ker nimam sušilca).

< Sporočilo je popravil kjava -- 17.2.2008 10:08:14 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: Pralne bombazne plenicke
17.2.2008 12:28:36   
pingi
Živjo!

Mi smo pa nabavili rabljene plenice in sicer, ko je bil star dober mesec dni, ker nisva hotela zmetat preveč denarja za stvar, ki se potem ne bi obnesla.
Večinoma imava štorklje na ježke (15 kom) pa še 4 zelene racmane (tudi na ježke). Ježki so čisto kul-še vedno dobro primejo.
Pred tem smo imeli stalno rdečo rito (najhuje je bilo v pamperskah), do zdaj pa niti enkrat več (zdaj je star 5 mesecev), pa ne mažemo z ničemer riteuser posted image
Skratka, pri nas se zelo dobro obnesejo. Tudi ni težav, da bi jih bilo premalo, pa nimamo sušilca. Za čez noč mu dam zeleno racmanko z debelejšim vložkom, pa je v redu.
Edina slabost je ta, da so kar precej trde (sploh racmanovi vložki) in jih je treba nekako zmehčat. Mi dajemo kis, pa še potem jih na roko fajn premečkamuser posted image
Je pa res malce bolj omejen, ko ima tisto "bulo" med nogami. Jaz mu zato večkrat dam samo plenico prez vložka (za takat, ko je buden in je bolj aktiven na tleh) in je precej bolje. Sploh pa, ko rastejo se več ne pozna, da so te plenice toliko večje od tistih za enkratno uporabo.

Aja, malce je tudi neprijetno, ker moraš imeti večje bodije, da jih sploh lahko zapneš. Pa ni panike, pač malo zavihaš rokavčke, pa je.

Je pa carsko, ko greš v trgovino in vsi z dojenčki nakupujejo plenice, tebi pa ni treba mislit na to user posted image  (pa še v denarnici se pozna).

Pa še to: te plenice ful manj smrdijo, ko se otroček polula ali pokaka. Ne vem, a v tistih za enkratno uporabo te tekočine tako zreagirajo s tistim hidro gelom, da meni ful smrdijo user posted image

Skratka, splača se probat. Meni se ni dalo, pa je mož vztrajal in mi danes ni žal.

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: Pralne bombazne plenicke
18.2.2008 14:09:25   
Anonimen
ježki se zaprejo dol pred pranjem in se nič ne prime gor....
kar se pa motorike tiče, men se zdi čist ok, je pa res da nikol ne uporabljam onih vložkom, k mokro je glih tko, sej isto voda čez steče....mogoč je res, da mal kasnej osvojijo kako spretnost, samo jo pa tolk bolj temeljito naštudirajo....tko da to ni glih....ker ko so ble sam one plenice, navadne - tiste je šele blo obavtno, pa so vsi otroci shodli, se plazli itd....tko da mene to ne moti...sej ni treba da je taprva v ulici, k bo hodlauser posted image mi je pa tud v razvojni rekla, da so super....edin pri kakih resnejših razvojnih težavah jih fizioterapevti odsvetujejo...

(odgovor članu pingi)
  Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: Pralne bombazne plenicke
18.2.2008 19:14:43   
Netopirčy81
mi pa uporabljamo od Bambino mio, ker se mi plenice od štorklje in racmana zdijo preogromne za dojenčka. Pri teh, ki jih imam jaz, potrebuješ samo hlačke, ki se zapnejo na ježka in pleničke in to je to. Sem zelo zadovoljna z njimi, tako da jih priporočam. Mi imamo 24 pleničk in 6 hlačk (2 različni velikosti). Aja, da se kupiti testno pakiranje.

(odgovor članu lejla14)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: Pralne bombazne plenicke
23.2.2008 16:41:39   
karin412
Če katera rabi- prodajam prekrivne hlačke velikosti S in M, 6 komadov, različne-mikropor/bombaž, volnene, 5 evrov na komad - oglas je na Bolhi - http://www.bolha.com/oglas3061328
Prodajam,ker so nam premajhne, sicer pa za oba otroka uporabljam racmanke in smo zadovoljni-tudi meni se zdi, da ne smrdijo tako kot umetne plenice.

(odgovor članu Netopirčy81)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: Pralne bombazne plenicke
25.2.2008 14:14:00   
pokaa
Hvala vsem, sem naročila Racmane, ko jih bomo uporabljali pa sporočim kako se obneseuser posted image

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: Pralne bombazne plenicke
27.2.2008 11:34:59   
polma
Če bi pred 10imi let vedela za bombažne pleničke, bi jih 100% uporabljala. No, lahko vam rečem da sem bila strašen potrošnik Linostar plenic za 1kratno uporabo, ker se mi je hči smilila pod plastiko in sem jih nonstop menjala.  Veliko je bila tudi odkrita in je veselo migala na podlogi, plenice si je pa sama snela z riti pri letu in pol. in potem se je parkrat (zanimivo!) polulala med popoldanskim spanjem, zvečer sem jo pa, preden sem šla spat, odnesla spečo na WC, če ji ni šlo sem odprla vodo in je avtomatično začela lulat. Preizkušen recept moje mame!
Zato komaj čakam, da na drugem otroku preizkusim bombažne plenice! Ker se ima za rodit konec maja/začetek junija, bo tudi vreme super ugodno za nago ritko. Kupila sem si Bambinomio, všeč mi je ker so majhne, ampak ni vrag, da ne probam še kakih drugih.
To sem vam samo hotela povedat, ker mi je všeč da razmišljamo na tak način. Hvala vam, da ste dobre izkušnje delile z nami!!!!

(odgovor članu pokaa)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: Pralne bombazne plenicke
27.2.2008 17:46:53   
shooo
se moram pohvaliti da sem dobila upgrade naše stare bombažne kolekcije.user posted image
3 nove racmanke :rumene s pritiskači (veliko boljše kot ježki) + prekrivne mikroporke S.
moram naročiti še Rodinu pusu (potiske imajo odlične) vsaj dva komada za probo.
čez par tednov vse skupaj operem in pripravim za novega pišulinca.
lp


_____________________________

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: Pralne bombazne plenicke
27.2.2008 19:28:35   
skuštrana
moram naročiti še Rodinu pusu (potiske imajo odlične) vsaj dva komada za probo.


Jaz imam 2 komada, tudi za probouser posted image
Primerjava z racmanki - manj vpojne, tanjše, manj glomazne na ritki...Za ponoči definitivno Racman, za podnevi pa so mi rodine puse bolj ok, otrok je v njih bolj gibljivuser posted image Pa ko se operejo so bolj trde kot rACMAN, to je verjetno  odvisno od materiala...


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: Pralne bombazne plenicke
28.2.2008 19:53:46   
petrcamg
Kje pa se dobijo Rodine puse?
Jest sem se že pred porodom odločila za racmanke in sem jih tudi postopno malo nabavila( 6 kom.) Ker pa so mi prijatelji nanosili cel kup plenic za 1xno uporabo, sem najprej porabila te. Čisto vse, razen ene pamperske so mi vsako noč premočile, tako da sem moralauser posted image  tudi po 2x na noč previtiuser posted image .
Včeraj pa sem šla v BC, sem kupila še 4 racmanke in mu čez noč dala zelenega racmana. Je tudi premočil, kriva pa sem bila sama, ker sem bila tolk zbegana, da sem pozabila vložek not datuser posted image user posted image user posted image !
Sva pa dones čez dan ponovila vajo, pa je blo čist ok (rumeni racman). Sam za ponoči bom zaenkrat dajala še tiste za 1x, k jih mam na zalogi.
Sam, rito ma pa ful ogromno- ma nogce kr v zraku, če leži na hrbtu...user posted image

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: Pralne bombazne plenicke
28.2.2008 21:07:18   
skuštrana
Kje pa se dobijo Rodine puse?


Na Hrvaškem www.roda.hr


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu petrcamg)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: Pralne bombazne plenicke
3.4.2008 18:20:31   
suzy85
Lep pozdravček vsem uporabnicam bombažnih pleničk

tudi mi2 se odločujeva za nakup le-teh, pa me zanima kako je z uporabo vložkov. koliko ste jih kupile tiste, ki uporabljate štorkljine? kako pa je pri racmankah? se da samo ta plenična predloga v plečko al še kaj drugega?

morma se zapeljati do mb-ja, pa pal pogledat, mi pa vsak nasvet prav pride!

lep dan še naprej!


_____________________________

Pameten človek ne naredi vseh napak sam. Možnost da tudi drugim. (W. Churchill)

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: Pralne bombazne plenicke
3.4.2008 19:58:36   
Anonimen
jaz mam 30 plenic, pa ravno tolk vložkov, pa jih nisem še niti enkrat uporablauser posted image zakaj? ne me vprašatuser posted image
resno, kaj pa vem no....če daš un vložek notri, je samo ful obavtno vse skup, premoči čez pa glih tko, pa če bi dal 3, ko voda steče čez vse plasti, tko da se mi ni zdela smiselna uporaba....samo jaz sem jih že v kompletu dobila.
bom vidla, mogoč ko bo večjauser posted image (zdej ma 8,5m)
morm za hec enkrat spet probat, da vidim kaka je razlika, mogoč bom pa zdej ugotovila da je bolš z vložkiuser posted image

(odgovor članu suzy85)
  Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: Pralne bombazne plenicke
3.4.2008 20:44:06   
shooo
pri racmanih dobiš vložke v kompletu.

_____________________________

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: Pralne bombazne plenicke
3.4.2008 20:45:28   
Polonca s piko
Zdravo punce!
Mi uporabljamo Racmanke in sem zelo zelo zadovoljna. Uporabljam jih že tri mesece in kar lavfa. Sploh se mi ne zdi tolk velik dodatnega dela. Tamala je res od začetka zgledala kot ena sama ritka, samo je pa bla njena rita lepa, kadar sem jo pa dala v pamperske, so ble pa hitr težave. Pamperske ki smo jih dobil v dar uporabljam kadar kam gremo. In se mi je kar nekajkrat zgodilo da so premočile. Racmanke še nikoli, razen če sem ga sama kaj pihnila (pozabila dat prekrivne hlačke, al pa, da je bombaž gledal ven pri prekrivnih hlačkah). Sem si kupila vedro za plenice in iz stare zavese naredila vrečo, tako, da ko dam prat kar celo vrečo potisnem v stroj (in mi pokakank ni treba še enkrat prijemat). Med pranjem grejo vse ven in se lepo operejo (to sem prebrala na njihovi strani in funkcionira!).
Uporabljam tudi pralne blazinice (od Racmanov) in so mi boljše kot katerekoli za enkratno uporabo (sem pomoje prav vse probala). Za povrhu pa še vem, da je iz naravnih materialov, brez nekih strupenih gelov.
Priporočam Racmane in, če se odločite, da se zapeljet k njim, kjer jih delajo, ker so ful prijazni, vse razložijo, pokažejo, ...

Pa še to... mam prekrivne hlačke, ki so brez vzorca (tiste z vzorcem majo en bombažek čez) in te res ne premočjo, ene z vzorčkom, ki jih mam, pa postanejo mokre, če je plenička že zelo mokra.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: Pralne bombazne plenicke
3.4.2008 20:51:39   
Polonca s piko
Aja...
mam 16 pleničk in 4 prekrivne hlačke. S pleničkami gre malo na tesno, ampak gre... bom kasneje še kakšne kupila. Vse , razen ene, imam s pritiskači in sem bolj zadovoljna, kakor če bi jih imela na mačke (tako med pranjem ne scufajo mojih lepih spodnjih hlačk, ker sem pač taka zguba, da jih pozabim zapet prej... user posted image user posted image user posted image )

(odgovor članu Polonca s piko)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: Pralne bombazne plenicke
4.4.2008 8:14:08   
sanosan
Mi pa uporabljamo sedaj že pri drugem user posted image  štorkljine pleničke in imam 18 plenic in ravno toliko vložkov, zraven pa imam še prekrivne hlačke iz volne (vsako velikost dvojne). Smo zelo zadovoljni z uporabo teh plenic in prav tako s temi prekrivnimi hlačkami. Bi človek mislil, da bo otroku vroče v volni, pa ni tako, saj volna vzdržuje opitmalno temperaturo in še vpojna je, tako da je tudi po celi noči vse suho (mogoče so prekrivne hlačke malenkost vlažne na otip). Pri prvem user posted image  smo še kupili poseben detergent za volnene hlačke, ker ta detergent vsebuje lanolin in ko se volna prepoji z njim, posteno vodoodbojna in zato ne prepuščajo. Peremo pa jih po potrebi oz. ko preveč prepustijo vlago. Če pa slučajno blato uide pri nogicah, pa jih samo na tem mestu speremo z vodo in jih posušimo.
Jaz jih priporočam, saj nismo niti pri prvem, niti sedaj pri drugi imeli nobenih problemov s kožo oz. ni bilo pleničnega izpuščaja, koža je v naravnih materialih in tudi cenovno se splača.

(odgovor članu Polonca s piko)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: Pralne bombazne plenicke
8.4.2008 12:13:44   
kjava

IZVIRNO SPOROČILO: shooo

pri racmanih dobiš vložke v kompletu.


Sej se mi je zdelo, da so me v eni štacuni nategnili, ko so mi vložke posebej zaračunali! user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: Pralne bombazne plenicke
8.4.2008 13:07:32   
petrcamg
Mene pa zanima, na koliko časa menjate pleničko?

Pa kateri kis uporabljate namesto mehčalca? Jest sm za vlaganje dobila samo alkoholnega aromatiziranega. A je ta ok?

Aja, pa v Sanolaborju majo zdej po tanovem tudi Štorklje, pa prekrivne Imse Vimse.

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: Pralne bombazne plenicke
9.4.2008 19:47:46   
vianne
Jaz se za enkrat bolj nagibam k nakupu Bambino mio za začetek, ko bi pa dojenček bolj zrasel bi pa verjetno prešla na racmanke.
No vglavnem hotela sem nekaj drugega vprašati. Danes sem preko maila povprašala po ceni za Bambino mio neko trgovino v Italiji v upanju, da se pri njih dobijo kaj bolj poceni, pa v tej trgovini prodajajo podobne plenice IMSE VIMSE. A ima katera že izkušnje z njimi oziroma ali jih je že kje videla?
Spodaj prilagam link, ki sem ga izbrskala.

Hvala za odgovore.

https://www.imsevimse.co.uk/default.aspx

(odgovor članu petrcamg)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: Pralne bombazne plenicke
9.4.2008 21:51:09   
kjava

IZVIRNO SPOROČILO: petrcamg

Mene pa zanima, na koliko časa menjate pleničko?

Pa kateri kis uporabljate namesto mehčalca? Jest sm za vlaganje dobila samo alkoholnega aromatiziranega. A je ta ok?

Aja, pa v Sanolaborju majo zdej po tanovem tudi Štorklje, pa prekrivne Imse Vimse.


Jaz jo zamenjam po potrebi. Ko je otrok večji, ne lula več tako pogosto, tako da tud previjanje ni na tri ure.
Na mojmu kisu pa piše samo alkoholni kis (oz.ocat user posted image ), nič aromatiziran. Najbrž je ok.

(odgovor članu petrcamg)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: Pralne bombazne plenicke
10.4.2008 11:07:13   
vianne
Ponovno pozdravljene!

Rada bi čim več informacij od pleničk Bambino mio, ker se mi zdi da ni toliko uporabnic pa se zelo težko dobi mnenje.
Torej rada bi izvedela vse user posted image : kako se obnesejo, koliko se jih dobi v paketu (ali tudi dobiš zraven prekrivne klaške), kje jih prodajajo, pa tudi kje se dobi najceneje....no skratka saj me razumete.

Hvala za odgovore!

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 nenavadnih značilnosti novorojenčkov
Preverite seznam desetih najbolj čudnih značilnosti novorojenčka, zaradi katerih pa vam kljub njihovi čudnosti ni treba ...
Očetje, častite žensko, ki vam je rodila o...
Dragi očetje, tole je za vas: pomembni razlogi, zakaj morate postaviti spomenik ženski, ki vam je rodila otroka oziroma ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?