|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pralne bombazne plenicke
10.4.2008 12:54:53   
frufru
Nam so racmanke super. Drekec pekec ni pa še nikoli čez prišel. Edino ponoči ne najdemo rešitve. Premoči vse, nočni vložek, nočni plus tetra, 3 vložki)user posted image  Tudi papirnate/plastične plenice niso zdržaleuser posted image  Do 3h še gre, pol ga moramo pa preoblečt, ker se zbudi in joka. Kakšna rešitev? Aja, ma pa mali 12 kil.

(odgovor članu vianne)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: Pralne bombazne plenicke
10.4.2008 13:03:39   
Anonimen
jst mam za ponoči one za enkratno, prej sem mela iz hofra, so mi ble sicer kul, samo je zdej začel gel ven uhajatuser posted image pa sm zamenjala za lidlove, so pa ok....največ mam pa od alane, one eko....ker v bombažni mamo isto ponoči težave, sej čez ji ne pretone, ampak ji gre že to na živce k je mokra in pol sam sitnari, da bi jo pa ponoči vsake dve uri previjala, pa seveda ne gre...tko da zaenkrat mamo tak sistem, bom pa še mogoč probala kdaj z bombažnimi za čez noč, če bo kaka sprememba...

(odgovor članu frufru)
  Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: Pralne bombazne plenicke
11.4.2008 17:35:33   
skuštrana
Fru fru, kaj pa vložek iz bambusa..ali pa kupi kar pleničke iz bambusa ali konoplje, bolje vpijajo. Mogoče probaj prekrivne hlače iz flisa, vsaj za ponoči.

Vianne, tule poglej, če znaš hrvaško  http://www.roda.hr/forum/viewforum.php?f=76
Jaz izvem tu vse kar me zanima, vem da punce uporabljajo tudi imse vimseuser posted image




_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: Pralne bombazne plenicke
25.6.2008 20:06:54   
selma2
Zelo vesela sem, da se mamice odločajo za bombažne pleničke in, da imajo zoliko pozitivnih iskušenj. Pri meni je bilo malo drugače pa bi vas prosila, da mi poveste, če sem nardila mogoče kaj narobe. Močno sem bila odločena, da bom uporabljala bombažne pleničke in sem si jih tudi ob prihodu iz porodnišnice nabavla. Kupila sem zeleni racman plus nočni vložek. In seveda en dan sem jih preizkušala in otrok je imer celo rdečo ritko iz izpuščaji. Šla sem k pediatrinji in ta mi je totalno odsvetovala te in predlagala fiXis, ki so dermatološko testirane. Naj povem še to, da smo imeli negativne izkušnje s pamperskami. No zdaj ritka ni več rdeča so pa plenice strašansko drage otrok pa zelo dosti lula in kaka. Zelo bi bila vesela, če bi mi mamice z izkušnjami povedale kaj sem nardila narobe ali je mogoče prašek? Mehčalca za otrokove stvari namreč ne uporabljam. Hvala za odgovore in še enkrat čestitke vsem, ki se odločate za bombažne pleničke.

(odgovor članu vianne)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: Pralne bombazne plenicke
28.6.2008 9:25:49   
karin412
Narobe nisi nič naredila. Moj otrok je bil na zečetku tudi bolj občutljiv, ampak je bilo pri umetnih plenicah enako-rdeča ritka. Zdaj je star 10m in jih uporabljamo od 2. meseca.

(odgovor članu selma2)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: Pralne bombazne plenicke
29.6.2008 16:48:56   
polma
Pozdravljene!
Zdaj lahko pa tudi jaz komentiram bombažke.
Uporabljam Bambinomio. Imam 12 pleničk in 3 pokrivne hlačke. Moti me, da se drekec razstreli na robove plenic-si nisem predstavljala, da bom morala te pokrivne hlače prat na roke pa sušit v sušilcu. Pa se tudi tega navadiš. Če mi pa zagusti, vzamem večje hlačke, naslednjo velikost, dokler se ne posušijo ta prave. Z 12imi plenicami mi znese. Perem na 2 dni.
Všeč mi je, da vidim koliko je user posted image popil, ker v teh pasjih dnevih sem bila zelo zaskrbljena če je žejen. Se samo dojiva. in priteh plenicah pač zelo dobro vidiš, če je polna.
Za na pot k babicam uporabim pa eko pleničke za enkratno uporabo-prav zato, ker sračka do robov in se mi ne da na obisku še s tem ubadat.
Moram pa vam povedat, da sem bila zelo skeptična glede pranja, ke rsem hotela uporabljat samo pralne oreščke in so ostale zaflekane. Tekoč prašek jih tudi  ni očistil. Je pa zato odlična Luna, prah-bela vrečka. lahko perem na 60, pa gre vse rumeno ven. Jih pa tudi takoj ko ga previjem, splahnem in malo namočim z Luno.

Zelo sem zadovoljna, da sem se odločila za bombažke!

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: Pralne bombazne plenicke
29.6.2008 22:56:42   
selma2
No če je tako ne vem, če ne bom tud jaz presedlala na bombažne pleničke. Mislim, da kljub temu, da je star 5 mesecev še ni prepozno. Me pa zanima ali naj zdaj raje kupim ta velike saj ima že 7,5 kg.

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: Pralne bombazne plenicke
30.6.2008 20:11:21   
Leiah
Selma2 ce sem te prav razumela imas doma pleenice od racmana, potem ti ni potrebno kupovati vecje, ker so racmanke univerzalne velikosti od 3-15kg, tako da jih lahko zacnes kar veselo uporabljati.
Jaz uporabljam za plenice tudi mehcalec, pa mali nima nikoli rdece ritke. Po umetnih pa vedno dobi rdece pikice.
Jaz ti priporocam da se enkrat poskusis, pa bos videla ce bo spet kaka reakcija.

_____________________________

Lp

(odgovor članu selma2)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: Pralne bombazne plenicke
30.6.2008 20:58:37   
selma2
Ja imam racmanke. No, da povem včeri sem jih spet probala in sem bila ful presenečena nč rdeče ritke. No pa še mali se mi je zdel boljše volje, ko ni rabo met tiste plastike na sebi. Tako, da si bom po dopustu kr nabavla še dodatnih 18 mislim, da bi moralo to zadostovati, saj pri nas se ful počasi perilo suši.

(odgovor članu Leiah)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: Pralne bombazne plenicke
30.6.2008 21:05:21   
Leiah
No super, samo da ste bolj zadovoljni!
Jaz imam 20 komadov in mi lepo znese. Umivam pa na dva do tri dneve - kakor kdaj! Pa zdej se na soncku tako hitro posusijo user posted image

_____________________________

Lp

(odgovor članu selma2)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: Pralne bombazne plenicke
30.6.2008 21:09:16   
selma2
Hvala za nasvet.

(odgovor članu Leiah)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: Pralne bombazne plenicke
18.8.2008 8:23:00   
Tedi77
Hej!
Sem že skoraj odločena, da bomo tudi našo pikico povijali v pralne pleničke. In ker tu skoraj vse navijate za racmanke, bomo tudi mi najbrž kupili te. Zdaj pa potrebujem en praktičen nasvet, ker sem pač še popolna nevednica: koliko plenic in prekrivnih hlačk naj kupim, kateri model, katere velikosti (imamo sušilca); ali je nujno uporabljati tudi vložek - je v redu tudi tisti na roli za enkratno uporabo; ali vložek lahko nadomesti tetra plenica?
LPT

(odgovor članu selma2)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: Pralne bombazne plenicke
19.8.2008 20:39:06   
kjava
Tedi, glede števila je na tejle temi že neki napisanega. Tud glede vložkov-teh ki pašejo k plenici. Če pa misliš une papirnate vložke na roli- tistga daš pa noter zato, ker je bolj praktično, če se user posted image  pokaka, da s papirjem vred v WC vržeš. Jest ne uporabljam teh na roli, ampak kupujem kar une krpice za umivanje dojenčkov za enkratno uporabo( to-to), ker me pride ceneje.

(odgovor članu Tedi77)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: Pralne bombazne plenicke
19.8.2008 21:01:12   
Tisana
Ne vem, če je že kera napisala, sam nam so jih pa v razvojni odsvetovali, ker naj ne bi bile primerne za otroke, ki jih "zateguje" (posledica nedonošenosti), ravno tako kot naj ne bi bilo iz istega razloga dobro uporabljati povijalne plenice.No, ni panike, do sedaj ni bilo vnete riti user posted image  in je tudi ne bo!user posted image

_____________________________

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: Pralne bombazne plenicke
15.10.2008 9:45:36   
Detece
Tudi jaz bom kupila Racman plenice. Nam je ravno včeraj v Šoli za starše tako svetovala predavateljica. Sem pa že prej na rahlo o tem razmišljala. Nimam pa sušilca in naš otroček bo zimski. Ampak bomo že nakako. Bom pa kakšno plenico več kupila. Kako je zdaj z rumenimi in zelenimi. Koliko katerih naj nabavim. A potem moram cunjice malo večje kupit?? Glede na to, da imajo v teh pleničkah večjo ritko?? No nekaj jih že imam, upam, da nebojo vse premale.

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: Pralne bombazne plenicke
16.10.2008 12:45:44   
Tašana
Jaz pa ne vem kaj delam narobe, ampak pri naših Bambino mio gre vse čez user posted image
Pa imam tapravo velikost (tamala ima zdajle 3700, prekrivne hlačke ima tiste do 5 kg). Že ko jih dam gor sama vidim da je pri nogicah luft. In ker spi na boku, gre vedno veliko na zunanji strani nogic ven (če se polula in če se pokaka). Tako da ponoči dajem gor od Mullerja eko, čez dan se pa matram z menjavanjem bombažnih komplet ... notranjega vložka, prekrivnih hlačk pa še bodija.

A ma katera podobno zkušnjo?

Se ne bom več dolgo ukvarjala s tem, če mi bo šlo tako od rok, bom raje mullerjeve, ker mi preveč časa vzame vse to spiranje bodijev, prekrivnih hlačk ...

Aja pa še to: v zadnji reklami od Baby centra sem videla da bodo imeli v ponudbi novo BZ za pralne pleničke http://www.bumgenius.com/index.php
Full luštne zgledajo! Ima katera že izkušnje z njimi, ali bom prva ki jih bom sprobala? user posted image

(odgovor članu Detece)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: Pralne bombazne plenicke
16.10.2008 18:26:48   
skuštrana
Že ko jih dam gor sama vidim da je pri nogicah luft.


Če ima luft moraš bolj zategnit oz. nimaš prave velikosti.

Bumgenius planičke pa hvalijo, tako da jih kar kupi user posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Tašana)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: Pralne bombazne plenicke
16.10.2008 18:28:38   
skuštrana
A potem moram cunjice malo večje kupit?? Glede na to, da imajo v teh pleničkah večjo ritko??


Naš Ars je imel ob rojstvu skoraj 4kg in 55 cm pa sem mu kljub Racman pleničkam lahko oblekla 56. Kupi samo večje bodije, da jih ni potrebno tako nategovatiuser posted image Recimo 62 bo čisto ok.


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Detece)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: Pralne bombazne plenicke
16.10.2008 18:31:27   
skuštrana
ali je nujno uporabljati tudi vložek - je v redu tudi tisti na roli za enkratno uporabo; ali vložek lahko nadomesti tetra plenica?


Če boš kupila racamnke tako ali tako v ceni dobiš tudi vložek za plenico. Če boš kupila kakšne druge pa se prej pozanimaj. Jaz imam Racmanke, pa nekaj home made - sploh za ponoči so mi te boljše, bolj vpojne.

Jaz teh vložkov sploh ne dajem noter, se mi zdi preveč okorno vse skupaj. Lahko pa vložek nadomestiš s terta plenico, je celo bolj vpojno in predvsem mehkejšeuser posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Tedi77)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: Pralne bombazne plenicke
24.10.2008 10:14:15   
metka82
Ce kupis Bumgenius pri http://www.bumgenius.si dobis z plenicko tudi 2 vlozka. Eden je za novorojencke in drugi za malo vecje. In mi preko noci uporabljamo 2 vlozka in se nikoli ni nic premocilo. Pa se plenicka se lepo prilega nasi Lari. Ni nic prevelika.

LP

Metka

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: Pralne bombazne plenicke
24.10.2008 15:45:06   
AnciM
Jaz uporabljam vložek pri Racmankah samo ponoči. Mali pri 8 tednih že toliko nalula, da je bilo brez vložka že vse premočeno, sedaj pa nič več. Številke pa ni potrebno večje kupovat. Moj je 60cm in 4,5kg pa imava še vedno kak pajacek št 50. Le bodiji so hitro kratki in jih je potrebno zelo nategovat čez. Zato uporabljava št. 62.

Imam pa 14 rumenih in 6 zelenih (tako so mi svetovali). Bolj prav bi mi prišlo, če bi imela namesto kake zelene rumeno. Zelene namreč uporabljam samo ponoči, ker so tako široke. Peremo pa približno vsak drug dan.

(odgovor članu metka82)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: Pralne bombazne plenicke
24.10.2008 21:05:05   
J.L.
kako pa so kaj vpojne? jaz namreč uporabljam plenice za enkratno uporabo, bi pa sprobala še racmanove. na njihovi strani so dvojne na izbiro ene z mikropora druge z bambusa. katere se bolje obnesejo? nekatere omenjate še vložke? je potrebno še kaj dokupt?

kaj pa previjalno od racmana ima katera? z kakšnega materiala je?

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: Pralne bombazne plenicke
24.10.2008 22:00:59   
evi28

IZVIRNO SPOROČILO: J.L.

kako pa so kaj vpojne? jaz namreč uporabljam plenice za enkratno uporabo, bi pa sprobala še racmanove. na njihovi strani so dvojne na izbiro ene z mikropora druge z bambusa. katere se bolje obnesejo? nekatere omenjate še vložke? je potrebno še kaj dokupt?

kaj pa previjalno od racmana ima katera? z kakšnega materiala je?



Jaz ima 12 racmank,od tega 4 zelene, 2 iz bambusa, ostalo pa rumeni racman. zelenega tako ali tako odsvetujejo, tudi na njihovi spletni strani, in tudi meni ni preveč všeč.Bambus je tako tako, sej vpojne so, ampak mi drugače niso preveč všeč, ker so ful široke in je mala ko sumo borec v njih. Tako da najbolj so mi še rumeni racman, sicer slabše vpojne, zato jih uporabljam z vložkom, tako da zdržijo nekje 3 ure brez problema pa tud dlje včasih, odvisno, kolk lula.
Zraven rabiš prekrivne hlačke ustrezne velikosti, najmanj dvoje.
Vse pa piše na njihovi spletni strani, kjer se jih da tudi naročiti, samo odtipkaj racman plenice in to je to.

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: Pralne bombazne plenicke
25.10.2008 22:47:13   
skuštrana
Jaz ne uporabljam tistih vložkov, pa previjam na 3 ura ali po potrebi. Star je pa 1 leto.

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu evi28)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: Pralne bombazne plenicke
25.10.2008 22:49:00   
skuštrana
Aja, pa prekrivne od Racman niso bog ve kaj, super so od  Mother-Ease.

< Sporočilo je popravil skuštrana -- 25.10.2008 22:51:44 >


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Seks po porodu: Ste vedeli?
Približno šest tednov po porodu, ko se konča čišča, naj bi par spet lahko pričel s spolnimi odnosi. Moški seveda nekolik...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?