|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Mariborska porodnišnica
23.4.2008 14:53:53   
ejša1
Joj, koliko slabe volje, res brezvezeuser posted image  

Seveda, so porodnice tudi zadovoljne v Mb porodnišnici, je pa veliko tudi takšnih, ki imamo drugačne izkušnje. Pa zaradi tega nihče ni lolek, smo pa verjetno žensko prepirljive, ko želimo druga drugo prepričat v svoj prav oz. utemeljit svoje mišljenje user posted image  

Se pa seveda ne strinjam s Tilio in njenim srednjeveškim rjovenjem. Na medicinskem faksu bi lahko uvedli en "etičen" predmet-to govorim že več let (ne bi verjeli, kakšne izjave sem že slišala od neketerih takrat še študentov medicineuser posted image ).

(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: Mariborska porodnišnica
23.4.2008 16:25:06   
tilia
Ok, ker sem svoje prvo pravilo interneta "Ne sodeluj v forumskih debatah" že prekršila (heh smešno, ko sem iskala št. "čudne" Župančič - Pridgar), se bom poskusila držati vsaj drugega "Don't feed the trolls"in na Ejšina provociranja ne bom niti poskušala odgovarjati.

Če bi našla opcijo "izbriši profil" bi tudi ga tako pa samo prosim, da ne jemljete več mojih besed iz konteksta in ne obračate po svoje, samo da bi stvar izgledala tako, kot jo ve hočete videti. Osebno sem povsem prepričana vase, da bom dobra zdravnica sploh glede na vso prostovoljno delo opravljeno s pacienti med časom študija in komentarje "mojih" pacientov, kaj si pa misli o tem nekdo anonimen na forumu, me pa prav malo briga.

Peace out

(odgovor članu ejša1)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: Mariborska porodnišnica
23.4.2008 17:18:57   
mika
Pa zaradi tega nihče ni lolek, smo pa verjetno žensko prepirljive, ko želimo druga drugo prepričat v svoj prav oz. utemeljit svoje mišljenje


sploh ne gre za to kdo ima prav, kdo ne. gre zato, da nekatere, ki so imele slabe izkušnje ne verjamejo tistim, ki so imele dobre, da ni šlo brez vez. jaz verjamem, da so imele srečouser posted image

tiste(nekatere), ki pa so imele dobre izkušnje, pa mislijo, da imajo slabe izkušnje zato ker so razvajene ipd.

bencin na ogen pa še prilije tilia, ki pravi, da kričanje med popadki ni potrebno.

tilia, zakaj si užaljena ob takšnih izjavah? poglej, to so naše izkušnje in počasi se bo treba začet učit tudi iz teh.
o plačah in preobremenjenosti se mi zdi sploh brezveze komentirat, ker je tako v vseh poklicih, niste samo zdravniki preobremenjeni. smo pa ljudje na zdravnike zelo občutljivi, ker ne hodimo k njim na obisk, ampak takrat ko potrebujemo pomoč. in če smo takrat grdo obravnavani ali pa sploh ne, takrat pa smo pa obupani in v obupu reče človek marsikaj
moram reč, da me je resnično strah če bo kdaj treba poklicat rešilca in it v bolnišnico. zakaj? zaradi tega, ker je mojega očeta rešilec 2x v enem dnevu peljal na neurologijo, da so ga resno vzeli. 
zakaj se tista zdravnica, ki ga ni hotela zdravit, ni prišla opravičit očetu? zaradi svojega prepričanja o nezmotljivosti. ko ga je videla, se je obrnila vstran, cel teden se ga ja izogibala.

če bi to bila ena izmed redkih, bi lahko rekla, smo pač imeli smolo. ampak teh zgodb je ogromno in zato ljudje nimajo več zaupanja v zdravnike.

a veš, če bom jaz se zmotila v ponudbi za miljon €, bom letela iz službe in dvomim, da jo bom še kje dobila.
kadar pa zdravniki naredijo kakšno napako, pa iz tega ni nič.

in najbolj grozljivo se mi zdi v primeru ene in edine zdravnice, ki je izgubila licenco, da jo je izgubila zato, ker ni rekla, da ji je žal, da človeka z malarijo ni zdravila po uradni medicini. če bi pa rekla, da ji je žal, bi delala naprej.

upam, da v svojem poklicu ne boš zapadla v rutino in boš svoj poklic opravljala s srcem.

(odgovor članu ejša1)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: Mariborska porodnišnica
23.4.2008 20:16:43   
Seven*
Mogoče samo v razmislek:

1. Moje delo je z ljudmi, pa si ne smem privoščiti NITI ENEGA dneva da pokažem slabo voljo ali tečnobo, kljub temu da sem samo človek. Lahko se v avtu zjočem, ampak potem si nadenem prijazen obraz in grem do stranke. To se mi zdi samoumevno, ker je slaba volja samo MOJA.

2. Na stroko se precej spoznam, pa tudi če se ne bi. Svoj porod sem doživela kot NASILJE nad svojim telesom, brez možnosti kakšnega vpliva nad dogajanje. In to mi je pustilo kar malo travmatskih izkušenj. Zdelo se mi je, da noben ne vpraša, noben ne pove nič, vsak ko je prišel mimo je malo vtaknil roke v mene in odšel brez besed.

3. Bila sem nadrta ker sem jamrala (ne kričala ampak jamrala).

4. Ko so me zašili so kazali mojemu dragemu mednožje in se smejali: "A bo? haha. A bo?" (vsi šivi so šli narazen)

5. Na oddelku je bilo zelo malo pomoči. Ker je otrok skoz jokal in zelo malo spal, si nisem upala stuširat.

6. Študente bi si celo želela med porodom. Bi imela vsaj občutek, da nekoga briga zame. Nekje se morajo naučit in moja vagina ni nič drugačna od sosedove.

7. O dr.Golobovi pa samo lepo. Mora biti nekdo ki se trudi za dojenje.

:)

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: Mariborska porodnišnica
23.4.2008 20:30:01   
tatam
Točno to je res, če imaš poznanstva ali pa slučajno veliko srečo, imaš tudi lepo izkušnjo, za ostale pa na žalost to NE VELJA!!! ZANEKRAT ŠE NE!!!


Nimam poznanstev.Sem pa očitno res srečna,saj sem trikrat rodila v Mb,vedno bivala tam teden dni,nazadnje celo deset dni in nimam niti ene slabe izkušnje!!!user posted image user posted image
Hja, in še nekaj o dokatrjih...tak je, na dobre zdravnike naletiš samo, če imaš veze, za ostale pa so taki doktarji alias slovaki, poljaki in podobno-kar mrgoli po mb porodnišnici...dobri slo zdravniki pa so itak šli čez mejo...hja, tudi to ni nobena skrivnost.



In kaj so slovaški zdravniki slabši od naših??

(odgovor članu MikyMiska)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: Mariborska porodnišnica
23.4.2008 20:43:45   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tilia

Jasno - vsak ima kdaj slab dan - če lahko trgovka v trgovini ali voznik avtobusa zarentači na vas zakaj mislite, da se mora prav zdravnik po prestanih 30 urah v bolnišnici osladno smehljati in vas trepljati po roki?


Ne pricakujem osladnega smehljanja in trepljanja; pricakujem pa strokovnost, koncentracijo v primeru tezav, korektnost. Med utrujenim in tecnim zdravnikom (ali komerkoli) je sto let razlike. Utrujenost je dopustna in razumljiva, tecnoba ne.

Ko sem prisla na predavanje o EA, je anastezist ravno zakljucil "nocno smeno", mislim, da je bilo to okrog 11-ih dopoldne. Povedal je, da je malo utrujen in da prosi za razumevanje, nekaj v tem smislu. Predavanje je bilo profesionalno, natancno, meni se je zdelo realno. Ni skakal od navdusenja, ni vzhiceno podajal svojega osebnega mnenja,...skratka ni delal nobene reklame user posted image , sama pa sem se zadrzala metafizicnih vprasanj.

Tako da to se vidi, cuti...in razume, utrujenost, naporne porode, neprespane noci.

(odgovor članu tilia)
  Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: Mariborska porodnišnica
23.4.2008 20:48:18   
Anonimen
Seveda- porod boli, to je dejsto, a zakaj je treba ob popolnoma nekompliciranem porodu in lepem odpiranju vreščati kot na srednjeveškem bojnem polju?!


Ker je prag bolecine zelo individualen in ker si bolecino vsak lajsa na sebi lasten nacin.

(odgovor članu tilia)
  Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: Mariborska porodnišnica
23.4.2008 21:08:55   
Anonimen
Poleg tega se kvaliteta zdravnika nikakor ne meri s prijaznostjo ampak s strokovnostjo. Osebno se trudim potlačiti vase utrujenost ali recimo dejstvo, da mi je pacient antipatičen in biti čimbolj prijazna in pozorna do vseh


Prav gotovo je strokovnost na prvem mestu. A ko bos delala z ljudmi, bos ugotovila, da svojo strokovnost lazje pokazes, ce bolnik s tabo sodeluje. Pri nekaterih to pomeni samo scepec prijaznosti...Tebi bo lazje, pacientom pa verjetno tudi.

Koliko antipaticnosti si lahko dovolis? Nic kaj dosti. To so odnosi, ki jih kot profesionalka moras obvladati. Ce ti je nekdo antipaticen, ga je treba usmeriti k drugemu zdravniku, ce za to obstaja najmanjsa moznost. Za clovesko zivljenje gre, ne za frizuro.

(odgovor članu tilia)
  Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: Mariborska porodnišnica
23.4.2008 22:58:21   
arabela*
IZVIRNO SPOROČILO: aprilska34

Drage moje, ne vem, zakaj se prepirate.user posted image Čisto prav je, da vsaka pove svoje mnenje in z drugimi deli svoje izkušnje, da se tudi druge na podlagi tega lahko odločijo.

Mene zelo preseneča, ko vidim toliko pozitivnih izkušenj z MB porodnišnico.user posted image Jaz sem že dvakrat rodila tam in ni mi bilo všeč. Sedaj bom rodila tudi tretjič in upam, da se je medtem res toliko spremenilo, da bom tokrat zadovoljna. Zdaj mi bo katera rekla, ja zakaj pa grem še tretjič tja, pa vam bom povedala: Ne ni mi vseeno in nobeni ne bi smelo biti, da zmanjka vložkov ali WC papirja ali pleničk. Še manj mi je vseeno, da sem 2 X prenašala skrajno sitne sestreuser posted image . Toda kolikor vem, ima MB porodnišnica vso sodobno opremo, ki jo potrebujeta mamica ali novorojenček, če pride do komplikacij. Če grem npr. na Ptuj in do česa pride, me bodo tako ali tako odpeljali v MB. ZAto sem se odločila- zaradi varnosti.

Moram povedati, da za niti eno sestro, babico ali zdravnika ne vem, kako jim je bilo ime, saj se mi nihče ni predstavil. Počutila sem se predvsem kot stvar, nihče mi ni pojasnil, kaj delajo z mano ( dobila sem umetne popadke, pa me nihče ni nič vprašal, dajali so mi neke injekcije, pa sploh nisem vedela zakaj). Nihče mi ni povedal, kako napreduje porod, babico sem sicer nekajkrat vprašala, pa sem dobila takšne skope odgovore, da se mi več ni dalo... Ko sem ječala med porodom (mogoče sem tudi vpila, pa kaj zato), me je tako čudno gledala, da me je bilo sram...Kako naj bo človek potem ponosem na to, kar pravkar dela. Slišala sem tudi opazke na račun drugih porodnic...

Prvič sem rodila pred 12-imi, drugič pred 8-imi leti. Takrat alternativnih metod rojevanja še ni bilo. Ko sem prišla tja, so mi predrli mehur, me valili iz boka na bok in nisem smela vstati. Tako je trakalo prvič 13 ur, drugič (ko sem kar najdlje čakala doma), pa 5 ur.

Zgoraj v oddelku pa- katastrofa. Prvo hčero so mi čez  noč odpeljali in jo nahranili z umetno hrano in ker nama prvi dan pač pristavljanje še ni steklo, so jo tako hranili še naprej, iz porodnišnice pa sem šla z recepti za Aptamil in slabo vestjo, kako slaba mama sem. Sestra mi je enkrat previla otroka, ko sem jo naslednjič prosila za pomoč, se je nezadovoljno obregnila, da bom pač to morala znati sama, ali kako da mislim, da bom skrbela za otroka...Potem jo je previla in še nahranila (kot da ni moja in pri tem nimam nobene besede), moji sosedi pa razlagala, kako se nekatere mamice ne znajdejo in ne vejo, da so njihovi otroci lačni. Če je ne boste hranili, mi je rekla, bo samo še spala in se ne bo več zbudila...
Pri drugi hčeri so že imeli drugačen odnos do dojenja, jaz pa se se tudi že veliko naučila in sem jo sama pristavljala in nisem poslušala neumnih opazk o tem, v kakšnem položaju naj bi dojila, dojila sem, kot mi je ustrezalo, saj so mene boleli šivi, ne njo. Me je pa sestra obtožila, da sem pokvarila "lučko". Moja bubika je bila namreč en dan pod lučko in ker je nisem smela snemati, sam jo dojila z lučko vred.  Tiso noč se je aparat pokvaril in sestra mi je rekla, da sem kriva jaz in da je to edina lučka v celi porodnišnici in zdaj bodo vsi dojenčki brez tega. No, če sem prvič šla iz porodnišnice s občutkom, da se slaba mama, sem tokrat odšla z občutkom, da sem res slab človek.user posted image
Moji sosedi v porodni sobi je pomagala pristaviti otroka na prsi in ko nekako ni šlo, ji je rekla, da kako je lahko tako zelo nerodna, ko pa je to že njen drugi otrok...user posted image
Ko razmišljam o tem, me je kar strah, saj je že toliko časa od tega, kar sem dojila. Mogoče je najbolje, da grem kar vadit na kakšni pupi, da se ne bo kdo norčeval iz mene...

No, toliko od mene... Grem cartat moje otroke...user posted image user posted image


_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu aprilska34)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: Mariborska porodnišnica
23.4.2008 22:59:28   
arabela*
se strinjam z aprilsko 34user posted image

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: Mariborska porodnišnica
24.4.2008 15:48:59   
MikyMiska
IZVIRNO SPOROČILO: aprilska34


Moram povedati, da za niti eno sestro, babico ali zdravnika ne vem, kako jim je bilo ime, saj se mi nihče ni predstavil. Počutila sem se predvsem kot stvar, nihče mi ni pojasnil, kaj delajo z mano ( dobila sem umetne popadke, pa me nihče ni nič vprašal, dajali so mi neke injekcije, pa sploh nisem vedela zakaj). Nihče mi ni povedal, kako napreduje porod, babico sem sicer nekajkrat vprašala, pa sem dobila takšne skope odgovore, da se mi več ni dalo... Ko sem ječala med porodom (mogoče sem tudi vpila, pa kaj zato), me je tako čudno gledala, da me je bilo sram...Kako naj bo človek potem ponosem na to, kar pravkar dela. Slišala sem tudi opazke na račun drugih porodnic...



Točno tako je...samo ena zdravnica se je predstavila, ko je prišla v sobo, in sicer dr. Bosiljeva, vsi ostali pa nč. Sploh v porodni sobi, kjer bi človek pričakoval nek soliden odnos.

Kar se poroda tiče, je pri meni potekal natanko tako-kot pri tebi...dobivala sem umetne popadke, brez vprašanja in pojasnil, ki jih je nonstop povečevala-to sem smatrala po tistih številkah tam gor, ki so ble vsedno večje. Le dvakrat sem jo vprašala koliko sem odprta, pa še to mi je tako težko povedala, sama ni povedala ničesar. Zabičala mi je, da moram ležat na boku in nič druga, na koncu me je še nadrla češ kako zaviram porod, ker jamram . In potem naj se človek trudi, če niti ne ve kako?!!! In mimogrede, to se je dogajalo en mesec nazaj. Jaz priznam, vse skupaj sem si predstavljala drugače...osebno sem zelo razočarana. Ampak življenje gre naprej...

_____________________________

Pa smo tukaj :)

(odgovor članu aprilska34)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: Mariborska porodnišnica
30.4.2008 15:02:47   
saline
IZVIRNO SPOROČILO: Seven RR


1. Moje delo je z ljudmi, pa si ne smem privoščiti NITI ENEGA dneva da pokažem slabo voljo ali tečnobo, kljub temu da sem samo človek. Lahko se v avtu zjočem, ampak potem si nadenem prijazen obraz in grem do stranke. To se mi zdi samoumevno, ker je slaba volja samo MOJA.





Ja, že, vendar s to razliko, da da je tvoj delovnik verjetno 8- urni (predvidevam- prosim popravi me, če se motim) in ne 24- urno dežurstvo, kot je to dostikrat v bolnišnici - en do dvakrat ali več na teden.
In večina jih po dežurstvu ostane še 8 ur v službi ker enostavno ni kadra, ki bi delal razne ambulante, UZ, posege...Torej nanese to vsaj  32 ur neprekinjenega dela. Drugi dan pa spet normalno v službo.
Pri takem tempu je razumljivo, da pač komu kdaj popustijo živci in se ravno ne smehlja vsem in povsod....Vsaj meni ....

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: Mariborska porodnišnica
1.5.2008 11:18:08   
madasa
Zanimivo, da se na tem forumu toliko piše o mariborski porodnišnici. Lahko je samo dvoje; ali je ta porodnišnica res takoooooo zanič ali pa smo na tem forumu samo mariborčanke (oz ki smo rodile v MB) Mislim da bo držalo kar prvo.

(odgovor članu saline)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: Mariborska porodnišnica
1.5.2008 12:25:22   
kekec in mojca
Na tej temi se mi itak zdi že brezveze karkoli pisat, ker četudi porodnišnico pohvališ, ker imaš dobre izkušnje, te imajo nekateri za loleka... user posted image user posted image user posted image

Mislim, da bi lahko bil naslov te teme Pljuvajmo po MB porodnišnici. Verjamem, da marsikatera, ki ima dobre izkušnje, sploh tu noče več pisat, ker bo takoj zaničevana. To govorim zato, ker mi je kar nekaj zadovoljnih mamic to omenilo (mimogrede, od tistih, ki imajo slabe, osebno poznam samo Seven, ki je rodila pred štirimi leti, ostale mamice, pa jih je kar nekaj, vse govorijo samo lepo).

Res je, pred štirimi leti, ko sem prvič rodila, moja izkušnja tudi ni bila tako lepa, zato sem se kar malo bala it tja, pa me je sodelavka in še nekatere mamice iz Kekčevega vrtca potolažilo, da so se zadeve konkretno spremenile.

In po mojih izkušnjah so se res.



(odgovor članu madasa)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: Mariborska porodnišnica
2.5.2008 7:45:31   
dido
Moj porod je vodila dr. Bosiljeva in je res zdravnica z veliko začetnico. Strokovna, prijazna, zavzeta in  tako kot si rekla bila je edina, ki se mi je v porodni sobi predstavila in mi celo dala roko ( med mojim porodom sem menjala štiri ginekologe, ki se mi niti en ni predstavil ). Samo njej se lahko zahvalim, da sem danes mamica čudovitemu ( skoraj ) triletniku in za vsak njegov rojstni dan se ji zahvalim, da je bila prav ona tista, ki je prišla v mojo porodno sobo.
O tem kakšna pa se  meni zdi MB porodnišnica, pa ne bom pisala, ker nisem na pravi temi, saj tam nisem imela slabih izkušenj.

(odgovor članu MikyMiska)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: Mariborska porodnišnica
4.5.2008 12:53:17   
butara
kekec in mojca, se absolutno strinjam s teboj. Kadarkoli sem kaj pozitivnega napisala, so se takoj vsule name vsemogoče pripombe. Res je brezveze vse skupaj, hudo mi je le za nosečnice, ki to berejo, in potem pridejo s strahom rodit v MB porodnišnico. Drži pa tudi to, da mamice s pozitivnimi izkušnjami ne čutijo take potrebe po objavljanju svojih zgodb, kot tiste z negativnimi. Jaz si želim, da bi bilo slednjih čim manj, saj iz srca privoščim vsem nosečnicam, da bi imele lep porod in zdravega otročka.
Žal pa gre včasih kaj narobe povsod, ne le v Mariboru user posted image

(odgovor članu dido)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: Mariborska porodnišnica
13.5.2008 8:23:33   
tosja
Preletela sem mal postov, pa ne bom komentirala raznih pripomb glede zdravnikov, ki niso iz Slovenije.

O svojem porodu in porodnišnici Maribor pa lahko napišem samo vse dobro!!! user posted image user posted image user posted image
Krasna ekipa, čudovita izkušnja.
Naj izpostavim samo nekaj krasnih ljudi:
dr. Polona Testen, dr. Peter Janko, dr. Aleksander Sikošek, dr. Ljubomir Turkota, babica Judita in babica Verena, vse sestre v šok sobi in na oddelku (še posebej sestra Albina in Ksenja), ter sestra Zorka.
Pa jih je še velikooooooooooo. Vsem hvala. user posted image user posted image
Bom pa (upam, da v kratkem) napisala nekaj v Večer in ne na forum, kjer gre tako samo za metanje polen pod noge.
Je pa že prav, da se zve o naši porodnišnici nekaj lepega. user posted image

Sem imala občutek, da sem v Feldbachu, ker so mi nudili vse... user posted image

Pa sem bila doma!!! user posted image user posted image user posted image user posted image



_____________________________

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu butara)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: Mariborska porodnišnica
17.5.2008 8:31:08   
willma
Mene samo zanima, ali je katera v MB lahko rodila na blazinah?

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: Mariborska porodnišnica
20.5.2008 23:19:06   
kekec in mojca
Ja, Willma, neka moja znanka je lani rodila na blazinah. Sem bila presenečena, ko mi je to omenila. Žal kaj več ne vem povedat, ker nisva v stikih. 

(odgovor članu willma)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: Mariborska porodnišnica
22.5.2008 15:02:39   
majaG76
neka moja znanka je lani rodila na blazinah.

Vau! To, je pa dobra novica. Kaj še kera ve kako je v Mariboru z religijo? Kaki so do tega? Recimo, če moja religija ne dopušča medicinskega posega v porod?
Saj bi pustla, da rešijo življenje meni al pa otroku, sam nočem nobenih zdravil, ki niso nujno potrebni.

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: Mariborska porodnišnica
25.5.2008 17:55:49   
tosja

IZVIRNO SPOROČILO: majaG76

sam nočem nobenih zdravil, ki niso nujno potrebni.


O tem sevada lahko odločaš sama. Saj pred vstopom v porodno izpolniš kar nekaj formularjev - med drugim tudi to ali dovoliš razne posege, pa še velik stvari...

Vse se da dogovorit. Dobra beseda, dobro mesto najde. user posted image



_____________________________

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu majaG76)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: Mariborska porodnišnica
27.5.2008 6:41:54   
Klarita
IZVIRNO SPOROČILO: tosja


Sem imala občutek, da sem v Feldbachu, ker so mi nudili vse... user posted image





A si tudi tam že rodila? user posted image

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: Mariborska porodnišnica
12.6.2008 13:45:13   
MikyMiska
IZVIRNO SPOROČILO: tosja

Preletela sem mal postov, pa ne bom komentirala raznih pripomb glede zdravnikov, ki niso iz Slovenije.

O svojem porodu in porodnišnici Maribor pa lahko napišem samo vse dobro!!! user posted image user posted image user posted image
Krasna ekipa, čudovita izkušnja.
Naj izpostavim samo nekaj krasnih ljudi:
dr. Polona Testen, dr. Peter Janko, dr. Aleksander Sikošek, dr. Ljubomir Turkota, babica Judita in babica Verena, vse sestre v šok sobi in na oddelku (še posebej sestra Albina in Ksenja), ter sestra Zorka.
Pa jih je še velikooooooooooo. Vsem hvala. user posted image user posted image
Bom pa (upam, da v kratkem) napisala nekaj v Večer in ne na forum, kjer gre tako samo za metanje polen pod noge.
Je pa že prav, da se zve o naši porodnišnici nekaj lepega. user posted image

Sem imala občutek, da sem v Feldbachu, ker so mi nudili vse... user posted image

Pa sem bila doma!!! user posted image user posted image user posted image user posted image





Lepo lepo, da si tako navdušena nad Mariborsko porodnišnico, mimogrede, mislim, da ti nihče ne zavida, morda le hrepeni po tem, da bi imel podoben občutek kot ti, pa ga žal, nima, ker je pač doživel nasprotje tega, kar si ti napisala.

Osebno imam pač nekoliko slabšo izkušnjo, ampak priznati moram, da je pač moja ekipa v porodni sobi bila totalni "down", verjamem pa, da so tudi prijazne in dobre babice v mb porodnišnici, saj sem jih nekaj tudi sama spoznala, ampak pač "prepozno" Veš, poroda si pač ne moreš planirati naprej ali nazaj, pa pač naletiš na koga pač naletiš. Takrat pač pričakuješ, da te bo imel pod okriljem nekdo, ki ti bo pomagal, ne samo fizično, ampak tudi psihično, in tega žal, v mb porodnišnici še ni nekaj OBVEZNEGA, ampak je zgolj odvisno od osebnosti vsakega zaposlenega tam, to pa se mi glih ne zdi vredu .)

No, in ker že omenjaš Feldbach, draga moja, tam v Feldbachu se kulturno obnaša tudi čistilka, tam te ne rabi biti strah na koga boš pa naletela, ko boš prišla roditi in kako bo, tam je kulturni nivo od najnižjega do najvišje zaposlenega!!! Ti si pač imela "srečo", da si naletela na dobro ekipo, to pa je še vedno premalo, da bi lahko rekla, da je celotna mb porodnišnica prijazna porodnicam in otročnicam.

Kar se tiče sester na oddelku za otročnice, večina jih je nečimernih in očitno preveč zaposlenih, da bi si vzele čas za kaj več-kot le nuja in seveda mimogrede...na oddelku so tako slabe postelje, da niso primerne niti za kakšen obsmetnjaški predel, kaj šele za otročnice po porodu, tudi oblačilca za otročka in njihove plenice so mislim, da že kakšnih nekaj par let stare, v uporabo dajejo najcenejše planičke za enkratno uporabo.

Skratka, če bi imela jaz možnost roditi recimo v mojem kraju tudi v kakšni drugi porodnišnici, sigurno ne bi izbrala mb porodnišnico, za nujni primer pa je tudi mb porodnišnica OK. Pač toliko, če bi radi govorili o občutkih in imiđu, njihov imiđ je katastrofa!

Lp

_____________________________

Pa smo tukaj :)

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: Mariborska porodnišnica
13.6.2008 20:39:30   
Barbara84
Joj, kakšne princeske ste nekatere. Po vaše bi moralo biti vse oh in ah. Pa si vzamite s seboj oblačilca in plenice in vse, kar nočete imeti staro. Noben tega ne preprečuje... V porodnišnicah so tudi druge porodnice, tako da se ne morejo vse sestre sukati samo okoli ene. Res je, da ima včasih katera "nesrečo" in z njo grdo ravnajo (pod to mislim kaj hujšega, kot pa da ne pritečejo takoj, ko jih rabite). Tiste bi se morale pritoževati, ne pa take, ki niste dobile dovolj pozornosti, vam je bila postelja premajhna oz. neudobna....itd.  Nekatere ste pač preveč razvajene...    Eh, saj tako in tako tiste, katerim je to namenjeno, to tako in tako ne boste razumele....

(odgovor članu MikyMiska)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: Mariborska porodnišnica
13.6.2008 20:49:47   
hotmumy
V MB rodila 2x in sem zelo zadovoljna,kapo dol,mislim pa da je dosti odvistno od vsake posameznice,ene ste res preveč občutljive,sestre pa se maximalno trudijo in niso tak bavbav kot se govori.

(odgovor članu Barbara84)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





FOTO: Slabi trenutki vsake nosečnice
photo
Nosečnost je čudovito obdobje, vendar je hkrati lahko tudi naporna. Poglejte si serijo fotografij, ki prikazuje tudi te,...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?