|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: dojenje 3 letnikov
27.1.2008 20:40:08   
eva1
Tudi jaz in moja sestra(zoya24) sva imele elektivni CR v prvo in sva obe dojili skoraj do 1 leta, brez problemov

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 226
   RE: dojenje 3 letnikov
27.1.2008 20:43:33   
eva1
Raho-jaz bi tut imela geslo, da vidim, kako ta tandemc izgledauser posted image

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 227
   RE: dojenje 3 letnikov
27.1.2008 20:47:55   
Anonimen
Raho user posted image user posted image user posted image
To pa res ne vidis vsak dan... Faca si!!!


(odgovor članu eva1)
  Neposredna povezava do sporočila: 228
   RE: dojenje 3 letnikov
27.1.2008 21:32:46   
r1ta
****, tudi jaz sem imela CR, po 38 urah popadkov. Deklica je prišla na svet ob 22.10, dojila sem ob 24.00. Zagrabila takoj in priteklo je takoj! Je pa imela zelo močan sesalni refleks!

_____________________________

I have no special talents. I am only passionately curious.
(A. Einstein)


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 229
   RE: dojenje 3 letnikov
27.1.2008 21:34:52   
Raho
**** - svetujem ti porodni načrt inše boljše, da se z anasteziologom dogovoriš, kakšno anastezijo želiš (meni je a. sam svetoval, da mi namesto enega kanila da dve in mi čez eno spušča protibolečinsko zadevico, skozi drugo pa uspavalo, tako, da sem uspavala dobila izjemno malo - slišala sem še, ko je rekel: doktorica, lahko začnete, zbudila pa sem se, ko je zdravnica ravno dokončala šivanje). poglej si v albumu Iraja Živa, kako dojim v operacijski na mizi.

Kar je pa še pomembneje - ne obremenjuj se vnaprej. Pusti času čas in prepusti se tokuuser posted image . Ne obremenjuj se vnaprej, če boš dojila ali ne. Vse to blazno vpliva na psiho in s tem posledično tudi na podzavestno oteževanje začetka dojenja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 230
   RE: dojenje 3 letnikov
27.1.2008 21:35:18   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

IZVIRNO SPOROČILO: ****
Ampak ce pravijo tukaj punce da vsaka lahko doji, potem sem ze morala nekaj narobe narest??


Jooooooj, no, a vidite, punce, koliko škode lahko naredite???!"!!!!  



Kje pa to piše? In katera je napisala to?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 231
   RE: dojenje 3 letnikov
28.1.2008 7:08:50   
sanosan
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Splišni, začetki so najvažnejši, če otrok že v porodnišnici dobi dudo, flaško in pride do t.i. sesalne zmede. In potem pri mami noče pit, ker po flaški teče samo , pri zizi je treba pa kar močno vlečt, da kaj priteče. Nekatere otroke to ne zmede, nekatere pa..


A v tistih parih dneh lahko toliko škode naredijo, če mu parkrat dajo po flaški mleko? Pa četudi ga potem doma samo dojiš? Če imaš mleko? Ej, tega pa kar ne morem verjet.


Skoraj prepričana sem, da lahko s tem naredijo toliko škode, če mu dajo parkrat po flaški.Predvsem pa pri tistih otrocih, ki imajo zelo slabi sesalni refleks.

Moj starejši je imel oz. bolje povedano ni imel sesalnega refleksa, šele če si mu prst potisnil čisto na konec mehkega neba, je začel vlečt. Tako so mi v porodnišnici dali njihov nastavek in je dobil zelo grdo reakcijo na razkužilo, ki so ga uporabljali za nastavke in je tako bil en teden hranjen po brizgalki z mojim mlekom in na antibiotiku ter glukozi. Po enem tednu, ko so dobili potrjeno, da ni bila alergija, sem poskusila dojiti s svojimi nastavki in šele takrat je uspelo. Če bi rodila v katerikoli drugi porodnišnici, bi verjetno pristali na flaški, ker pa so se sestre trudile in ga hranile po brizgalki z mojim mlekom, sma se lahko polno dojila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 232
   RE: dojenje 3 letnikov
28.1.2008 7:22:40   
Olivija
IZVIRNO SPOROČILO: sanosan

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Splišni, začetki so najvažnejši, če otrok že v porodnišnici dobi dudo, flaško in pride do t.i. sesalne zmede. In potem pri mami noče pit, ker po flaški teče samo , pri zizi je treba pa kar močno vlečt, da kaj priteče. Nekatere otroke to ne zmede, nekatere pa..


A v tistih parih dneh lahko toliko škode naredijo, če mu parkrat dajo po flaški mleko? Pa četudi ga potem doma samo dojiš? Če imaš mleko? Ej, tega pa kar ne morem verjet.




Dala sem oboje skoz, Ana je imela zelo slab sesalni refleks, Julija je pa bila oz. je še vedno je pravi požeruh.

Pri ta prvi sva naredila eno veliko napako, poslušala sva patronažno in ji ponudila flašo - z dojenjem je bilo praktično skoraj konec, nekako sem potem pumpala, včasih se je celo dojila in tako smo se mučili  5,5 mes.
Redila se pa kljub flaši ni čisto nič več (to je bil pa njen glavni problem).

Ta druga je imela pa izredno močen sesalni refleks in se je lepo dojila do 14. mes., poleg tega je pa še lepo preklapljala na flašo. 
Nekaj je pa zanimivo, čeprav Julija veliko več poje kot Ana, imata čisto enake mere (kg in cm). user posted image

(odgovor članu sanosan)
Neposredna povezava do sporočila: 233
   RE: dojenje 3 letnikov
28.1.2008 9:14:42   
TinaUros
Raho
...meni se pa ne zdi prav nič pametno, da so ti dovolili pripeljat bolnega sineka med zdrave novorojence. Meni se zdi to zelo neodgovorno od porodnišničnega osebjauser posted image

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 234
   RE: dojenje 3 letnikov
28.1.2008 9:15:50   
TinaUros
...bi si pač samo spumpala mleko in bi mu jo pač oče dal po flaši in bi bil problem rešen.

(odgovor članu TinaUros)
Neposredna povezava do sporočila: 235
   RE: dojenje 3 letnikov
28.1.2008 9:51:55   
Ronči
IZVIRNO SPOROČILO: Raho

No, v glavnem, ne morem reči, da je kdorkoli z eno lsabo besedo komentiral moje dojenje. Je pa s strani osebja v P. bilo ogromno spodbude.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image



Čisto off...ljudje so najbolj žleht za hrbtom.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 236
   RE: dojenje 3 letnikov
28.1.2008 11:45:38   
sneška_
 Punce dajte nehajte no. Ker tukaj niso samo punce ki dojijo ampak punce ki ne dojijo. Sicer pa jaz svojo dojim in zato ne rabim na ves glas to razglašat.Zato ker imam malo občutka za mamice katere iz enega ali iz drugega motiva ni jim uspelo dojenje.
Na primer:moja soseda je rodila 6 dni po mojim porodom in ko sem  videla kakšne muke ima z dojenjem sama sem ji svetovala naj vzame dodatek in da otroku ker niti ona niti dojenček niso imeli miru. Pol podobno kot jaz je rekla tudi patronažna pa je tako naredila in zdaj in ona in otrok so zadovoljni. Pa vem da se je na vse sile trudila in vse kar se je dalo naredila da bi imela mleko ampak ni šlo pa ni.
Sem zagovornica dojenja ampak niso vse žene rojene da bi dojile, tako da nisem nestrpna. Če ne gre drugač adaptirano mleko pa flaška in otrok sit in mamica vesela.Dojenček ne rabi utrujeno pa nervozno mamico. Meni je čisto normalno da bi dojila nekje do enega leta ali leto pa pa pol.  Starejšo sem dojila 10 pa pol mesecev ker se je sama odstavila. Jaz sem jokala kot dež in sem milsila da sem slaba mama ampak ko sem se pogovarjala z pedijatrom sem sem spoznala da tudi to ni tako tragično. In zato  popolnoma razumem  in ne silim tako kot nekateri.  Vsaka mamica želi najboljše svojemu otroku in vsaka dela tako kot misli da je najboljše.
Kar pa je Gina napisala okrog dojenja triletnikov ali več se popolnoma strinjam.

_____________________________

Najdojenček

(odgovor članu Ronči)
Neposredna povezava do sporočila: 237
   RE: dojenje 3 letnikov
28.1.2008 12:37:52   
mehurčica
IZVIRNO SPOROČILO: viv

IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Evo, na RR vse toleriram ampak ko berem, da tiste, ki nimajo mleka, nimajo mleka zato, ker ga nočejo imeti




Pa tiste, ki jim otroci ponoči ne spijo, je zato, ker nočejo, da bi spali. Niso se na to psihično pripravili. Ne vejo, kako pomembno je spanje za razvoj...
Ker jaz recimo sploh nikoli nisem pomislila, da otroci ne bi ponoči spali in res, vedno so spali user posted image

Bumerang, pri tvoji izjavi je verjetno to, da so mislile punce napisat, da nekatere prehitro obupajo. Če si grejo nekatere kupit adaptirano mleko že pred porodom in pripravijo po 5 flašk, kaj si naj misliš? Jaz bi pomislila nekako tako, da če ji v enem tednu ne steče, bo otrok pač zrasel na umetnem mleku in se pol tolažijo, da so naredile vse. V enem tednu se meni zdi še dosti prehitro, da bi lahko katera rekla, da ima premalo mleka. In potem izjava:"Sem mu probala dat umetno mleko, ga je spil celo flaško in spal 4 ure." Ja, nekatere so pač res raje komot, kot pa da bi se še malo potrudile. Se mi zdi odstotek punc, ki dodajajo, dosti prevelik. Ne verjamem, da mora ena mamica vsak dan, točno ob določenem času dodat(recimo popoldan ob18h in zvečer ob 21h). A so zize točno tak naštelane da bojo mamici delale preglavice ob popoldanskem času? Ok, da včasih zvečer zmanjka, ko smo fejst utrujene, ampak ne vsak dan, po ne vem koliko mesecev.


Viv, tvoja izjava o nespanju otrok je pa čisto mimo.user posted image A pri odraslih je pol enako? Jaz sem včeraj recimo šla spat ob 22h in nisem mogla zaspat do cca.2:30! Sem se čisto psihično pripravila, da nujno potrebujem spanec, če želim zjutraj normalno funkcionirat pa ni in ni šlo.

Eh.....

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 238
   RE: dojenje 3 letnikov
28.1.2008 12:49:08   
mehurčica
IZVIRNO SPOROČILO: ****


A je katera rodila z CR tukaj in polno dojila brez problemov??

sorry saj vem da full bluzim ampak s tem dojenjem sem cist obsedena... ze sedaj v 24 tednu ker druge punce imajo ze izcedek iz prs... jaz pa nic...


Pri nobenem mi v nosečnosti ni nič priteklo iz dojk. Oba sta rojena s CR v popolni narkozi. Čez dan smo jih imele na intenzivni pri sebi, ponoči so jih odpeljali. Torej sem na intenzivni čez dan dojila, ponoči pač ne. Na oddelku pa polno. In je normalno steklo, pač malo pozneje kot pri tistih, ki rodijo vaginalno in imajo že od začetka otroka ves čas pri sebi. Sem Eni imela na dojki tudi po 3 ure skupaj. Bolelo ko user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 239
   RE: dojenje 3 letnikov
28.1.2008 13:13:04   
Raho
IZVIRNO SPOROČILO: TinaUros

Raho
...meni se pa ne zdi prav nič pametno, da so ti dovolili pripeljat bolnega sineka med zdrave novorojence. Meni se zdi to zelo neodgovorno od porodnišničnega osebjauser posted image


mene pa zanima, če ste vsi na tej RR ustvarjeni tako, da trgate stvari ven iz konteksta, ne da bi se pred tem pozanimali za celo zgodbo. user posted image

Ma stvarno vas enih več ne štekam oz. vas ne morem štekati. Nikjer nisem napisala, da je moj večji otrok prišel v stik s katerokoli porodnico ali novorojenčkom, ker sem, če mogoče kateri dvomite v to, tudi sama dovolj inteligentna, da tega ne bi dovolila. Napisala sem, da je bil prehlajen (teklo mu je iz nosu, ni imel ne temperature, ne nobenih drugih zankov kakšnega hujšega obolenja). Podojila sem ga zunaj prostorov, kjer so sobe ali pa prostor, kjer se gibljejo porodnice ali pa osebje, ki prihaja v stik z novorojenčkom.

Ampak ne - na tej RR je zadnje čase tako, da res moraš napisati še številko svoje noge, če želiš, da te ljudje razumejo. In na tej RR se mora vedno najti nekdo, ki ima vsaj nekaj mičkenega za pripomnit. In na tej RR je zadnje čase vedno več takšnih, ki imajo vsaj nekaj za pripomnit (ne vem, če zaradi tega, da si nabirajo število oddanih sporočil) samo zato, da nekaj pripomnijo in da se lahko potem nekdo zahakla na eno besedo.

Če te zanima cela zgodba, potem vprašaj na ZS in šele, ko imaš popolno sliko, komentiraj. In v bodoče, predvsem na temah o dojenju prosim vse, da me najprej kontaktirajo na ZS in si preberejo celo zgodbo.

Ma jaz res ne vem, če je za to, kar se dogaja tukaj zadnje čase kriva polna luna ali pa sem se jaz tako spremenila.user posted image


(odgovor članu TinaUros)
Neposredna povezava do sporočila: 240
   RE: dojenje 3 letnikov
28.1.2008 16:18:57   
skuštrana
Raho, ne živciraj se..user posted image Boš ostala brez mlekauser posted image

Jaz sem se že naučila, da jih je nekaj tule na RR ki posta sploh ne preberejo do konca potem pa nekaj komentirajo...

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 241
   RE: dojenje 3 letnikov
28.1.2008 16:23:10   
Raho
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Raho, ne živciraj se..user posted image Boš ostala brez mlekauser posted image

Jaz sem se že naučila, da jih je nekaj tule na RR ki posta sploh ne preberejo do konca potem pa nekaj komentirajo...


jaz brez mleka?

Prej bo New York v Slovenijiuser posted image

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 242
   RE: dojenje 3 letnikov
28.1.2008 16:41:51   
saskija
otrok nagnjen k alergijam mu z enim dodatkom naredijo škodo za celo življenje!!

Če bi si ženske predstavljale kaj naredi adaptirano mleko z organizmom novorojenčka ne bi otroka nikoli dale na nočenje ali že drugi dan prosile za dodatek.

_____________________________

Dojenček se z vsakim dnem spreminja in raste in bo nekega dne odrasel in odšel;prah pa vas bo zvesto čakal.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 243
   RE: dojenje 3 letnikov
28.1.2008 16:49:24   
lemavrica
Ok jaz priznam da je materino mleko najboljše za otroka ampak kaj naj naredijo/mo tiste mamice ki nis(m)o imele dovolj mleka in je bilo treba it na dodatek. Zarad takih postov kot je tale zgorni se marsikatera sekira. Sama vem kako je ker sem se žrla in sekirala ker mi je zmanjkalo mleka, HB za normalno okolico ki ne posiljuje z dojenjem za vsako ceno pa tud če ti otrok malo shujša ker ne dobi dovolj ali pa joka cele dneve ker je lačen in ti ne veš da ne dobi dovolj.

_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu saskija)
Neposredna povezava do sporočila: 244
   RE: dojenje 3 letnikov
28.1.2008 17:45:45   
saskija
lemavrica prosim preberi najprej moj post še enkrat- govorim o tem ko mamice že prvi, drugi dan jamrajo v porodnišnici da nimajo mleka, prosijo za dodatek- ponekod ga z lahkoto dobijo, ponekod ne, jamrajo nad tem da se otrok cel dan doji...

ko sem nehala pri 4 mesecih dojit sem občudovala mamice, ki so otročke uspešno dojile, niti malo nisem bila užaljena, če mi je katera rekla, da če bi delala drugače da bi polno dojila, oprijela sem se te misli, ker mi je dajala upanje da bo naslednjič boljše, da bom zmogla..in res je bilo takouser posted image , začela sem verjeti, da bom zmogla.





_____________________________

Dojenček se z vsakim dnem spreminja in raste in bo nekega dne odrasel in odšel;prah pa vas bo zvesto čakal.

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 245
   RE: dojenje 3 letnikov
28.1.2008 18:58:21   
bumerang
IZVIRNO SPOROČILO: saskija
otrok nagnjen k alergijam mu z enim dodatkom naredijo škodo za celo življenje!!


Ma dej, a res?
Kaj pa tista špinačka, kuhana s česnom, pocvrta na olju, ki jo turijo štiri do šestmesečnikom? Kaj pa krompirček, popečen na čebuli? Melancani in paradižnik? Agrumi? Zadnjič je ena celo spraševala, če lahko da gobe!
Dojijo in hkrati otrokom dajejo alpsko mleko!
A si kdaj kaj brala, kaj vse ženske dajejo svojim dojenčkom pred enim letom starosti?
Bi prej rekla, da je to krivo za vse alergije kot to, da mama ni dojila!

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu saskija)
Neposredna povezava do sporočila: 246
   RE: dojenje 3 letnikov
28.1.2008 19:00:08   
Anonimen
A lahko malo umirite debato, prosim?

O dojenju tri letnikov teče beseda...:).

(odgovor članu bumerang)
  Neposredna povezava do sporočila: 247
   RE: dojenje 3 letnikov
28.1.2008 19:08:51   
bumerang
Medtem se je debata že razvila in teče nekam drugam, še vedno pa je osnovna tema enaka.
Zdaj pa kot moderator ali to toleriraj, dokler je pogovor spoštljiv, ali pa temo deli na dva dela in drugega ustrezno poimenuj in sodelujoče o tem obvesti. Kazanje mišic verjetno ne spada pod tvoje pristojnosti!

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 248
   RE: dojenje 3 letnikov
28.1.2008 19:12:45   
Anonimen
Prosim, držite se teme. Hvala.

(odgovor članu bumerang)
  Neposredna povezava do sporočila: 249
   RE: dojenje 3 letnikov
28.1.2008 19:37:24   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: saskija

Če bi si ženske predstavljale kaj naredi adaptirano mleko z organizmom novorojenčka ne bi otroka nikoli dale na nočenje ali že drugi dan prosile za dodatek.


Razsvetli me! Kaj sem naredila otroku, ki sem mu drugi dan po porodu dala dodatek, ker je bil tolk lačen, da je tulil kake tri ure nepretrgoma, potem pa spil 80ml mleka po flaški? Kaj sem mu naredila? Ne glede na dodatke je bil še kar nekaj časa polno dojen. Flaška čudežno ni uničila mojega mleka. Ga je pa nafutrala takrat, ko je bil lačen, ker takrat pa jaz še nisem imela toliko mleka, kot bi ga otrok rabil.

Razsvetli me drugič! Kaj sem naredila otroku, ki sem ga po tem, ko cel dan in skoraj celo noč (ob popadkih) in še en cel dan nisem spala, medtem imela tudi čez dan popadke, rojevala brez EA, (s tem da mene to zeloooo boli), bila ful šivana, nosila otroka zvečer brez zajtrka, brez kosila in brez večerje tri ure skupaj z vsemi šivi gor in dol in gor in dol, pa ga pristavljala, pa nosila, pa pristavljala, pa nosila, pa krvavela zraven ko pri norcih....torej kakšno škodo sem mu naredila, ko sem ga dala po vsem tem sestram za čuvat za čez noč, da sem čisto za malo majčkeno prišla k sebi? Razsvetli me!

(odgovor članu saskija)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?