|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prihodki in gradnja
23.5.2008 11:27:23   
maja1488
IZVIRNO SPOROČILO: maja1488

Kolk vam pa ostane na mesec?

ne glede na to kakšno plačo imaš, na koncu meseca je vedno 0. Mislim, da je povsod tako.


Mal narobe sem se izrazila. V mislih sem imela tiste, ki gradimo. Hvala bogu za tiste, ki jim rata še kej prišparat.
No, jaz pozabljam, da imam narejeno tako, da mi gre kr direkt od plače vsak mesec za varčevanje. Jaz pod plačo gledam tisto, kar je na računu brez tega za varčevanje. Tisto je za oroke, ko bodo šli študirat.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Prihodki in gradnja
24.5.2008 21:00:03   
jackie*
IZVIRNO SPOROČILO: cukr07

Jaz pa čisto podpiram tvojo odločitev za gradnjo hiše. user posted image
Tudi midva nimava nekih bajnih prihodkov (cca. 1.800 - 2.000€ na mesec), pa prav tako nameravava gradit hišo. Trenutno živiva v enosobnem stanovanju - 32m2, ki so nama ga kupili njegovo starši. Nekaj malega imava našparanega, parcelo bom jaz dobila od mojih staršev, pri gradnji pa nama bodo tudi domači ful pomagali. Moj oče in brat se na te zadeve dobro spoznata in vem, da bova že pri tem ogromno prihranila.
Trenutno sva še brez otrok, tako da zelo pridno varčujeva, saj veva da nama bo vsak eurček prišel prav. Brez kredita, pa nažalost tudi ne bo šlo.
Jaz verjamem v to, da če si človek nekaj močno želi in če so želje v mejah normale, mu bo to enkrat tudi uspelo.


Ja, ampak ti si tipičen primer, kar je že ena tukaj napisala - da je ob takšnih dohodkih kot jih imata vidva, gradnja hiše mogoča, ampak kot projekt treh generacij - vsaj nekaj deset tisoč evrov sta dobila v obliki stanovanja od enih staršev in prav tako vsaj nekaj deset tisoč evrov v obliki parcele od drugih staršev. Ob tolikšnih podarjenih vsotah, bi bila tudi jaz med pogumnimi za gradnjo user posted image .

No, nama dvema niso starši nič podarili. Sva najela kredit za stanovanje 75m2, kjer kamot živimo (4-članska družina). Poleg kredita, ki ga imamo za stanovanje, uspemo prišparati še 400-500 evrov vsak mesec, kar znese na leto okoli 5000 evrov. Čez pet let, ko bova odplačala kredit za stanovanje, bova imela prišparano okoli 40.000 evrov in vrednost stanovanja vsaj 100.000 evrov.  Najela bova nov kredit z anuiteto 700 evrov (toliko dajemo sedaj za kredit+varčevanje), za kako dolgo, pa bomo videli glede na višino zneska, ki ga bomo potrebovali. Pa glede na to, da sva sedaj bolj na začetku najinih kariernih poti, bo verjetno takrat tudi plača kaj večja in s tem tudi prihranki ter kreditna sposobnost.

Aja, skupaj pa zasluživa 2600 evrov. Mogoče bi lahko več prišparala, samo nama kvaliteta življenja (morje, hribi, počitnice, podaljšani vikendi ...) dosti pomenijo. Pa še sproščeno živimo, ker imamo svoj mir in smo na svojem.

(odgovor članu cukr07)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Prihodki in gradnja
9.6.2008 22:08:38   
PikicaStonoga
Da še jaz povem svoje mnenje:

midva sva se odločila za gradnjo hiške, pa če povem po pravici, če bi vedela, kako visoki stroški so povezani z zidavo, ne vem, če bi se še enkrat odločila za to ... je treba bit realen in ne dajat lažnih upov, čeprav si vsi želimo biti na svojem, imeti veliko prostora ipd. In lepo je, če imaš koga, ki ti pove, koliko dejansko kaj stane, ne pa da vsi govorijo ah saj bo ...midva sva se za hišo odločila sicer na podlagi ljudi, ki so zidali pred nekaj leti (čeprav je treba vedeti, da se je gradnja z evrom oz. v zadnjih nekaj letih ZELO podražila, zakoni za papirje so se spremenili, poostrili in nič več se ne da primerjat z gradnjo pred 5 ali 10 leti) 

Moj je npr. celo življenje živel v stanovanju in bi tud zdej bil  s stanovanjem čisto zadovoljen ...jaz po drugi strani, sem živela v hiši in si življenja v bloku celo življenje ne zna predstavljati ...no in sem nekako dosegla svoje ;) ampak za kakšno ceno?
Parcelo sva mogla kupiti, za njo sva dala 45.000 € (500kv) in v njo je šlo vseh najinih 5 let trdega dela in konkretnega odrekanja. nekaj let sem delala dve službi, bila cele dneve od doma, garala bo 13-14 ur dnevno, moj mož pa je poleg službo pridno študiral.
Zadnji dve leti sva vložila 15.000 € v papirje in pred kratkim dobila gradbeno dovoljenje.
Zdaj imava našparanih 10.000 €, kar bo dovolj za material za klet. Vzela bova 110.000 kredita na 15 let, kar bo naneslo ok. 1000 € na mesec.
Zdaj, ko delam samo še eno redno službo, mož pa zaključuje študij, imava mesečnih prihodkov povpr. 2000 €, na poti je najino prvo dete! :)
Trudiva se, skromna sva, kaj bo, ne veva ....Najino odločitev sva že večkrat obžalovala, čeprav veva, da bo vse pozabljeno, ko bo na jesen hiška stala ...že ko je domov po pošti prišlo gradbeno dovoljenje, je bilo pozabljeno, kako trdo sva delala za to, kolikokrat sva se odpovedala občačilom, pijači s prijatelji, morju, planinnam, izletom, dobrim avtomobilom in da ne omenjam, da že 4 leta živiva v garosnjerci s 16 kvadrati :) ki je sicer lepa in sladka, vendar ni najina ...
Kot sem rekla, zaenkrat sva vložila 60.000 € in 10. 000 imava našparanih. Če bi vzela pol manj kredita, kot ga imava namen, bi bila zdaj že zdavnaj na svojem v stanovanjcu, tako pa hiša niti približno ne bo zdelana s tem kreditom (upava na eno etažo), šparat pa poleg kredita in otroka (pa v mislih imava še kakšnega) tudi ne bo mogoče. To pomeni, da bova celo življenje delala za to najinno hiško ... 
Dobro premislite, če potrebujete točne izračune, se mi javite na ZS.
Drugače pa - saj ni vse tkao črno, kot zgleda, samo včasih je težko, ko vidim, kako nekateri uživajo ...

(odgovor članu jackie*)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Prihodki in gradnja
11.6.2008 7:50:03   
lex
tamtam midva bova gradila Nežo (razširjeno za 1m). Skratka hotela sva to hišo, potem sva šla še do Ingre v Gornji Radgoni, ki so projektirali to hišo. Tam so nama pokazali še več načrtov in seveda se je zgodilo, da sva našla to hišo, ki je 1 m širša vendar ima lepši prehod med jedilnico in dnevno sobo. Tudi midva sva mislila, da bova gradila s ytongom. Pa ne bova. Daa sva narediti ponudbo za ytong in winerberger opeko razlika v ceni je OGROMNA. ytong je cca 18.000€, winerberger pa 7.000€ to je pa orng razlika. Za to imaš pokrito še dodatno 16 cm izolacijo s tervolom (ki je boljši od stiroporja). Plus tega naj te še opozorim: pri tem tipskem načrtu daš za Nežo cca 15.000 € vendar boš dala arhitektu še 1200€ (če je še taka cena, nekaj sem slišala, da naj bi podražili tipske načrte) za zunanje priključke in vodilno mapo. Tam dobiš samo gole načrte, strojne in elektro načrte, rabiš pa še vodilno mapo. Torej če narediš računico se ti bolj splača vzeti njihov tipski načrt in potem zidat s kakšnim drugim materialom.

Tudi nas bo 5, prihodki so mogoče malo nad 2000€ pa gradiva. Nekaj sva dala delati čez (tampon in temeljno ploščo  vendar bo moj pri plošči pomagal), nekaj bova delala sama, centralno bo naredil moj ati, ostrešje se nama že suši, ker imamo doma gozd in mi je ati dal ostrešje. Njegov ata bo pomagal, imava kup kolegov,.... skratka zakaj pa ne. Vsak mesec že zdaj dajava cca 500€ na stran (ko sva odplačala kredit za adaptacijo njihove stare hiše - najinega dela kjer smo zdaj).

jaz te popolnoma razumem. Midva imava pri njih spodnjo etažo. Nekaj prostora ni podkletenega in zato vleče vlago. Spimo z glavami v plesni, pa čeprav lahko imam poleti in pozimi odprto okno v spalnici, nimamo otroške sobe in zato nas bo od julija naprej spalo v spalnici 5,.... Naredita si računico malo pobrskajta po bankah pa bosta videla kakšne stroške imata sedaj in koliko lahko dasta na mesec proč.

Do zdaj (parcela+papirji+voda na parcelo in elektrika) naju je vse skupaj prišlo okoli 22.000€ nekaj že imava kredita, nekaj je našparanega, sedaj pa gremo po ta velik kredit. user posted image

Upam, da čimprej najdem tvoj post, ki se bo začel, da bosta gradilauser posted image

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Prihodki in gradnja
19.6.2008 7:04:00   
_andreja_
IZVIRNO SPOROČILO: lex

Pa ne bova. Daa sva narediti ponudbo za ytong in winerberger opeko razlika v ceni je OGROMNA. ytong je cca 18.000€, winerberger pa 7.000€ to je pa orng razlika. Za to imaš pokrito še dodatno 16 cm izolacijo s tervolom (ki je boljši od stiroporja).

v primeru orenk potresa bi ti bilo žal da niste gradili z ytong-om

moj pravi da začnite gradit, in da če ste fejst šparovni ni problema...je pa rekel, da je fajn takrat začet ko imaš že toliko našparanga da imaš za ta denar pozidano in streho, ... 

malce si naredi koliko je zelenih in koliko rdečih luči pomoje da bo več zelenih ... in ja ta mesec do naslednjega šparajte kolikor lahko in konec meseca potegnite skupaj koliko vam je ostalo....

< Sporočilo je popravil _andreja_ -- 19.6.2008 7:08:42 >


_____________________________

Kadar človek stori dobro delo, ne da bi mu bilo treba, se Bog ozre navzdol in pravi: ŽE SAMO ZA TA TRENUTEK JE BILO VREDNO USTVARITI SVET.

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Prihodki in gradnja
24.6.2008 14:16:08   
tehnofil
v primeru orenk potresa bi ti bilo žal da niste gradili z ytong-om

Siporex s potresom nima nič skupnega. Pri potresu (ornk) vpliva armatura in marka vgrajenega betona, kar pa je enako pri klasični ali ytong gradnji.

Weinberger ali Ytong ima vezo samo v tolotni akumulaciji in izolativnosti. Ytong ima MALO toplotne akumulacije (prostor se hitro segreje in se tudi dokaj hitro ohladi.

Siporex ni iznajdb Ytonga, ampak se že dolgo uporablja. Predvsem za počitniško gradnjo, in na morju, kjer se ne potrebuje akumulacije toplote.

(odgovor članu _andreja_)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Prihodki in gradnja
20.7.2008 23:04:29   
alexandy1
ne meči puške v koruzo. Samo pravo firmo moraš najti in se prav dogovorit. pokliči Fleksi.com d.o.o.. 070/748748. so zelo fleksibilni glede želja strank delajo pa tak po celi sloveniji. pokliči jih ne bo ti
žal

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Prihodki in gradnja
20.7.2008 23:06:18   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: alexandy1

ne meči puške v koruzo. Samo pravo firmo moraš najti in se prav dogovorit. pokliči Fleksi.com d.o.o.. 070/748748. so zelo fleksibilni glede želja strank delajo pa tak po celi sloveniji. pokliči jih ne bo ti
žal


a ni to reklama user posted image

(odgovor članu alexandy1)
  Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Prihodki in gradnja
20.7.2008 23:07:58   
alexandy1
pa še kredit ti zrihtajo 

(odgovor članu alexandy1)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Prihodki in gradnja
20.7.2008 23:11:18   
alexandy1
mogoče pa.pravijo da je najboljša reklama zadovoljna stranka. in to tudi moji starši so. vse so dobili na enem mestu.od projekta do kluča.
je pa to sam mnenje zadovoljne stranke. nobeden nobenega ne prisiljuje v nekaj kar noče.


(odgovor članu alexandy1)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Prihodki in gradnja
20.7.2008 23:13:03   
alexandy1
mogoče pa.pravijo da je najboljša reklama zadovoljna stranka. in to tudi moji starši so. vse so dobili na enem mestu.od projekta do kluča.
je pa to sam mnenje zadovoljne stranke. nobeden nobenega ne prisiljuje v nekaj kar noče.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Prihodki in gradnja
21.7.2008 11:25:49   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: PikicaStonoga
...že ko je domov po pošti prišlo gradbeno dovoljenje, je bilo pozabljeno, kako trdo sva delala za to, kolikokrat sva se odpovedala občačilom, pijači s prijatelji, morju, planinnam, izletom, dobrim avtomobilom in da ne omenjam, da že 4 leta živiva v garosnjerci s 16 kvadrati :) ki je sicer lepa in sladka, vendar ni najina ...


Zame je to, kar sem podrčrtala, odločilnega pomena. Nisem se pripravljena celo življenje odpovedovati določenim dobrinam, ki mi veliko pomenijo.

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Prihodki in gradnja
21.7.2008 16:20:23   
PikicaStonoga
meni pa zdaj ko raste najina klet, septembra pa pride montažna hiška ni nič več težko! :)

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Prihodki in gradnja
21.7.2008 17:48:00   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

IZVIRNO SPOROČILO: PikicaStonoga
...že ko je domov po pošti prišlo gradbeno dovoljenje, je bilo pozabljeno, kako trdo sva delala za to, kolikokrat sva se odpovedala občačilom, pijači s prijatelji, morju, planinnam, izletom, dobrim avtomobilom in da ne omenjam, da že 4 leta živiva v garosnjerci s 16 kvadrati :) ki je sicer lepa in sladka, vendar ni najina ...


Zame je to, kar sem podrčrtala, odločilnega pomena. Nisem se pripravljena celo življenje odpovedovati določenim dobrinam, ki mi veliko pomenijo.


Razmisljam podobno.

Dobro je, da zivis v primernem bivanjskem prostoru. Samo se nisem zato pripravljena odpovedati toliko drugim recem. Ima pa vsak svoje prioritete, to je pa tudi res.

(odgovor članu Nika v službi)
  Neposredna povezava do sporočila: 64
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?