|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Stanovanje ali hiša!?
22.10.2010 16:50:32   
Trcosava
Jaz pa mam eno vprašanje, praviš da hiša od cc81m2 stane 86.800€???
Ključ v roke, z temeljom? To je predrago, ta kvadratura v Srbiji stane 36.450€!!!!!

Glede hiša vs. stanovanje
Celega življenja sem v hiši. Zlo mi je. In edan edini razlog zakaj bi šla vedno v stanovanje. Ogrevanje. Ko sem živle pri mojih smo prvič meli kotao na trdo gorivo. Kako se situacija poboljšala smo kupli takrat kotel na nafto, nafta postala predraga in je ni blo  prešli na struju. Ko je struja postala predraga, se je selotno etažno ogrevanje preselilo na stanovanjsko (hiša ma 2 nadstropja, oz višoko pritličje in nadstropje) - peči in spet drva. Kolk je zoporno donosit drva, čistit pepel.... MAh...
Spet, če si v predelu kje maš možnsti za priklop na mestni plinovod je kr vredi... ostalo pa - stanovanje.
In hiša, in stanovanje razen tega (po mojem) pridu na isto. Oken zamenjat, vrata... senčnike, blah blha.
''Svoja hišica - svoja svodobica'' mi prav nič ne pomeni kjer vedno maš kašne radovedne sosede.
Glede kvalitete hiš prej in zdaj..... hmm... NEkoč so meli bolj debele stene, zdaj se to dela ''sendvič'', čeprav nikoli še nisem bla v neki montažni hiši... Vem pa da sedašnji gradbeniki zelo fušarijo pri vsem (delala v gradb. firmi) nikoli ne ispoštuju rok....
Jaz bi tak rada šla v eno stanovanje user posted image

p.s. če ti ni velika muka mi pošalji link za montažne hiše na z.p.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Stanovanje ali hiša!?
22.10.2010 17:31:45   
skuštrana
Jaz sem živela najprej v centru manjšega mesta, v stanovanju. Nismo imeli majhno stanovanje ampak starša sta se odločila da naredita hišo. Smo se pri mojih 9 letih preselili, bila sem čisto nesrečna, ker je hiša cca 3 km iz centra in popldan, ko so se moji prijatelji družili zunaj sem jaz samevala doma, ker je bilo predaleč da grem sama. Koma, še sedaj sem nesrečna ko se spomnim user posted image
Pa non stop sem morala nekaj delat okoli hiše, kar me je tudi živciralo. Pač nisem tak tip.

Trenutno smo v stanovanju, tudi v centru majnšega mesteca in nam je super. Edino kar pogrešam je en velik atrij (ampak imamo veliko teraso pa ok). Gradimo hiško, na selu, ampak se vse bolj nagibava k temu, da bi vse skupaj prodala ter kupila večje stanovanje, tukaj kjer smo sedaj, v kakšni stari vili z malim vrtom. Ker nobeden od naju nima veselja z gradnjo, pa s košnjo, pa z vrtom, pa...Uh, samo da se spomnim se mi že ne dauser posted image Na starost se pa itak vidim na kakšnem dalmatinskem otoku, daleč od vsega..v majhni kamniti hiški. Torej, nekako sem z leti ugotovila da se pravzaprav najboljše počutim v takšnem manjšem mestecu, v centru, v stanovanju, ampak ne v klasičnem bloku (tudi trenutno nismo v klasičnem bloku). Vse imam blizu, Liza lahko gre že sama v trgovino, ker ni avtomobilov(oz. vsake kvatre eden), v šolo bo komot hodila sama, celotno pot vidim z okna,..Če pa bi se preselili v hišo pa vse to odpade....In se nama enostavno ne da.




_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Trcosava)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Stanovanje ali hiša!?
22.10.2010 17:35:31   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: Trcosava

Jaz pa mam eno vprašanje, praviš da hiša od cc81m2 stane 86.800€???
Ključ v roke, z temeljom? To je predrago, ta kvadratura v Srbiji stane 36.450€!!!!!





Mogoče je drago za Srbijo, za Slovenijo je pa poceni.

(odgovor članu Trcosava)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Stanovanje ali hiša!?
22.10.2010 18:15:53   
Trcosava



IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda


IZVIRNO SPOROČILO: Trcosava

Jaz pa mam eno vprašanje, praviš da hiša od cc81m2 stane 86.800€???
Ključ v roke, z temeljom? To je predrago, ta kvadratura v Srbiji stane 36.450€!!!!!


 


Mogoče je drago za Srbijo, za Slovenijo je pa poceni.


Ne, spram tega da kupiš stanovanje je po ceni.
Govorim o Beogradu in okolici.
V zabačenem delu Beograda stanovanje od kakšnih 70m2 stane okoli 98.000 in to vem samo zato ker moja prijateljica išče stanvoanje. Tisto su našli po ceni kjer se moškem mudi da ga proda. Drugač pa cena po m2 stane okoli 1400€-3000€, seveda odvisno od dela mesta. V Srbiji je drag samo Beograd, pol pride Novi Sad.
p.s. V Srbiji ti je vse predrago, razen kruha in cigareta user posted image [img]smileys/smiley36.gif[/img][img]smileys/smiley36.gif[/img][img]smileys/smiley36.gif[/img][img]smileys/smiley36.gif[/img][img]smileys/smiley36.gif[/img][img]smileys/smiley36.gif[/img][img]smileys/smiley36.gif[/img][img]smileys/smiley36.gif[/img][img]smileys/smiley36.gif[/img][img]smileys/smiley36.gif[/img]

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Stanovanje ali hiša!?
22.10.2010 18:49:25   
mišk
Jst težko primerjam, ker že vse življenje živim v hiši. Si pa nikakor ne predstavljam, da bi živela v bloku.
Celo otroštvo sem živela v vasi, kjer so samo tri hiše, do mesta je 8 km. V najstniških letih me je edino to motilo, da me je vedno moral nekdo nekam zapeljat, ko smo šli ven.
Drugače pa pomanjkljivosti pri hiši:
- zavarovanje hiše
- vzdrževanje
- sam moraš poskrbet za kurjavo
- košnja, grabljenje listja
- po moje tudi večja možnost vloma
- ponavadi si tudi bolj oddaljen od šole/vrtca/trgovine/delovnega mesta

Prednosti:
- svoboda
- sam (no in zakonski predpisi) odločaš kako bo tvoja hiša izgledala, kakšna bo okolica
- mir
- več prostora
- lažja odločitev za "razširitev" družine
...

(odgovor članu Trcosava)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Stanovanje ali hiša!?
22.10.2010 18:50:10   
tajtaja
Nisem vsega brala, pa naj še jaz vseeno pridam svoj piskrček.
Par let sem živela v bloku. Takrat sem imela samo še enega otroka, stanovanje je bilo trisobno, tako da nam placa ni manjkalo.
Na živce pa mi je šlo da se za vsako stvar moraš vsaj nekak normalno zrihtat, npr. neseš smeti, pa že nekoga srečaš....jaz sem npr. v hiši marsikdaj v pižami do poldneva.
Potem je zmeraj treba it z otrokom ven in tam zunaj zraven čepet, mi smo poleti pa zmeraj zunaj in se vse življenje tudi odvija tam. Med tem zuanj skuham kosilo, ležim na ležalniku, kaj brkljam po gredicah, spijem kavo z sosedo.....v glavnem, v hiši je vse bolj komot.
Jaz ne bi zamenjala nikoli.
No, to je moje mnenje. Moji hčerki pa sanjata o življenju v mestu, v bloku....user posted image , ja take iste sanje sem sanjala v njunih letih tudi jaz.
Zgleda, da vsak nekak mora to probati, izživet, na srednja(ne na starejšauser posted image ) leta pa bi je lepše vse, kar je bolj na izi in komot.
No, naj še dodam. Meni je moj dom tako všeč in res uživam doma. Včasih samo sedim in gledam, ob tem si mislim kako sem lahko srečna, da sem v tem, kar sva ustvarila, tako srečna.user posted image


_____________________________

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu Trcosava)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Stanovanje ali hiša!?
22.10.2010 19:39:35   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tajtaja

Meni je moj dom tako všeč in res uživam doma. Včasih samo sedim in gledam, ob tem si mislim kako sem lahko srečna, da sem v tem, kar sva ustvarila, tako srečna.user posted image



To je najlepše in najbolj pomembno, a ne user posted image .

(odgovor članu tajtaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Stanovanje ali hiša!?
22.10.2010 22:31:29   
ronja
skuštrana, midve imava pa res čisto isti tip življenja in izkušenj: obe preseljeni v zgodnjem najstništvu, celi nesrečni v hiši stran od dogajanja, obe bi živeli na morju, pa nobena ne mara pucat, pa plevela pulituser posted image ... MOja rr duša dvojčicauser posted image .

Na živce pa mi je šlo da se za vsako stvar moraš vsaj nekak normalno zrihtat, npr. neseš smeti, pa že nekoga srečaš....jaz sem npr. v hiši marsikdaj v pižami do poldneva.

ma, jaz sem že dostikrat šla v pižami v klet (smo v 3. nadstropju), pa se noben sosed ni usajaluser posted image . Smeti ne grem nest v pižami, ker bi me zeblo.

v glavnem, v hiši je vse bolj komot

To je pa res - če je dokončana.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Stanovanje ali hiša!?
23.10.2010 10:13:48   
Katy78
Aja, še ena stvar, ki je zame zelo pomembna, sem se pravkar spomnila, ko ravno odhajamo na krajši dopust -ko gremo mi na dopust, lepo zaklenemo vrata in gremo, poleti brez skrbi pustimo kakšno okno odprto na škarje, pri hiši pa tega ni, no, vsaj pri kolegih in pri tašči in tastu je tako. Tast in tašča itak nikamor ne gresta, ampak ok, tukaj ni bajta vsega kriva user posted image , kolega in njegova žena pa... Ko grejo poleti na dopust, je par dni cela norišnica okoli bajte, pa košnja, da ne bo trava previsoka, ko se vrnemo, pa da je ja vsako še najmanjše okno dobro zaprto, pa iz vrta stoli, miza ipd. pospravljeni, ja, pa vrt, jamrajo, kako se matrajo, zalivajo in pulijo plevel, ko se pa vrnejo, je pa večina pridelka fuč,  in še en kup opravkov, pa strah, da jim ne bi kdo vlomil... user posted image Mene bi minilo iti na dopust. user posted image

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 23.10.2010 10:15:36 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Stanovanje ali hiša!?
23.10.2010 10:17:12   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Trenutno smo v stanovanju, tudi v centru majnšega mesteca in nam je super. Edino kar pogrešam je en velik atrij (ampak imamo veliko teraso pa ok).

Torej, nekako sem z leti ugotovila da se pravzaprav najboljše počutim v takšnem manjšem mestecu, v centru, v stanovanju, ampak ne v klasičnem bloku (tudi trenutno nismo v klasičnem bloku). Vse imam blizu, Liza lahko gre že sama v trgovino, ker ni avtomobilov(oz. vsake kvatre eden), v šolo bo komot hodila sama, celotno pot vidim z okna,..Če pa bi se preselili v hišo pa vse to odpade....In se nama enostavno ne da.


Tole je pravzaprav izhodiščna situacija, razen da je meni za atrije in celo balkone vseeno, ker ko grem ven, grem ven user posted image . Pa ko pogledam po teh balkonih, redko kdo sedi na njih.

Sicer pa logistika je v teh primerih odlična, vse je na dohvat ruke, vrtec, šola, trgovina, pošta, banka, knjižnica, avtobusna postaja. Lekarna in je praktično vse. Meni je še pomembno, da je blizu avtocesta, da sem mobilna.

(odgovor članu skuštrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Stanovanje ali hiša!?
23.10.2010 13:24:41   
skuštrana
Sicer pa logistika je v teh primerih odlična, vse je na dohvat ruke, vrtec, šola, trgovina, pošta, banka, knjižnica, avtobusna postaja. Lekarna in je praktično vse. Meni je še pomembno, da je blizu avtocesta, da sem mobilna.


Tukaj kjer smo trenutno imamo točno to plus ambulanta. Vse v krogu 1 km user posted image



_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Stanovanje ali hiša!?
23.10.2010 16:58:31   
ronja
Aja, še glede smeti: meni je bilo v hiši enako daleč kot zdaj v bloku, nikjer ne moreš it v pižami... Saj nimajo vse hiše smetnjaka ob vhodu.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Stanovanje ali hiša!?
23.10.2010 21:03:47   
skuštrana
skuštrana, midve imava pa res čisto isti tip življenja in izkušenj: obe preseljeni v zgodnjem najstništvu, celi nesrečni v hiši stran od dogajanja, obe bi živeli na morju, pa nobena ne mara pucat, pa plevela pulituser posted image ... MOja rr duša dvojčicauser posted image .


user posted image Edino hrček pa nisem. user posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Stanovanje ali hiša!?
23.10.2010 21:06:22   
tajtaja
Saj nimajo vse hiše smetnjaka ob vhodu


Ej, si se zapalila za moje smetiuser posted image user posted image . Jaz tudi nimam smetnjaka ob vhodu, ampak ob garaži, samo je verjetnost da koga srečam tako mala, da....ali pa mi niti več ni mar?Saj niso samo smeti in sploh ni pomembno kaj je tisto, kar je mene prepričalo. Važno je, da je vsakemu najbolj všeč tam, kjer si je ustvaril gnezdo. Pa četudi je to samo ena mičkena garsonjera. Če je v njej sreča in ljubezen doma, je to več kot si lahko želiš.user posted image


_____________________________

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Stanovanje ali hiša!?
23.10.2010 21:10:32   
m_o_i
kdaj bo vselitvena zurka user posted image


_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Stanovanje ali hiša!?
23.10.2010 23:54:47   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

... MOja rr duša dvojčicauser posted image .





Še ena dvojčica user posted image

Jaz sicer že celo življenje živim v bloku, imam pa kar bogate izkušnje z življenjem v hiši, pravzaprav lahko rečem, da je hiša moj drugi dom.

Imela sem eno kratko, ampak res kratko obdobje par let nazaj, ko sem si tudi jaz zaželela življenja v hiši, pa idila, mir in vse to, a me je želja hitro minila.

Zame je hiša = DELO! Non stop, vedno in samo delo. Zunaj, znotraj, spet zunaj, pa spet notri ... ma ne poznam človeka, ki bi živel v hiši, pa ne bi imel dela (no, ja moj tast in tašča, ampak o stanju hiše in okolice bi se pa potem dalo razpravljati user posted image ).

Kakorkoli ... ugotovila sem, da sem preveč socialen in mnogo premalo delaven tip za življenje v hiši. In čisto preveč na komot narejena sem.

Največji minus življenja v hiši pa vidim v tem, da se moraš čisto za vsake pol kg kruha vsesti v avto in nekam peljati. Otroke peljati v vrtec/šolo. Otroke peljati na popoldanske dejavnosti. Peljati se na govorilne ure/rod. sestanek. Peljati otroka k prijatelju/sošolcu. Peljati se na pošto, banko, v lekarno, v trgovino ... samo voziti in voziti se non stop. user posted image

Torej, jaz bi tudi malo večje stanovanje z atrijem. Idealno!


(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Stanovanje ali hiša!?
24.10.2010 9:37:45   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

... MOja rr duša dvojčicauser posted image .





Še ena dvojčica user posted image

Jaz sicer že celo življenje živim v bloku, imam pa kar bogate izkušnje z življenjem v hiši, pravzaprav lahko rečem, da je hiša moj drugi dom.

Imela sem eno kratko, ampak res kratko obdobje par let nazaj, ko sem si tudi jaz zaželela življenja v hiši, pa idila, mir in vse to, a me je želja hitro minila.

Zame je hiša = DELO! Non stop, vedno in samo delo. Zunaj, znotraj, spet zunaj, pa spet notri ... ma ne poznam človeka, ki bi živel v hiši, pa ne bi imel dela (no, ja moj tast in tašča, ampak o stanju hiše in okolice bi se pa potem dalo razpravljati user posted image ).

Kakorkoli ... ugotovila sem, da sem preveč socialen in mnogo premalo delaven tip za življenje v hiši. In čisto preveč na komot narejena sem.

Največji minus življenja v hiši pa vidim v tem, da se moraš čisto za vsake pol kg kruha vsesti v avto in nekam peljati. Otroke peljati v vrtec/šolo. Otroke peljati na popoldanske dejavnosti. Peljati se na govorilne ure/rod. sestanek. Peljati otroka k prijatelju/sošolcu. Peljati se na pošto, banko, v lekarno, v trgovino ... samo voziti in voziti se non stop. user posted image

Torej, jaz bi tudi malo večje stanovanje z atrijem. Idealno!





Jaz pa rada delam zunaj. Itak pa nimamo velikega vrta, tak da sem v 30 minutah fertik za cel teden ali dva. Nimamo sadnega drevesja, ne zelenjavnega vrta, ne cvetočih rožic.... nič kar bi zahtevalo delo, razen trave. Pa vseeno podpišem takoj, da grem nazaj v stanovanje.
Kar se tiče vožnje, hm, saj imaš stanovanja oddaljena od vrtca, trgovine, šole in moraš avto non stop furat.... in hiše, ki so blizu vsega tega, tak da to sploh ni merilo.


(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Stanovanje ali hiša!?
24.10.2010 9:43:49   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Trenutno smo v stanovanju, tudi v centru majnšega mesteca in nam je super. Edino kar pogrešam je en velik atrij (ampak imamo veliko teraso pa ok).

Torej, nekako sem z leti ugotovila da se pravzaprav najboljše počutim v takšnem manjšem mestecu, v centru, v stanovanju, ampak ne v klasičnem bloku (tudi trenutno nismo v klasičnem bloku). Vse imam blizu, Liza lahko gre že sama v trgovino, ker ni avtomobilov(oz. vsake kvatre eden), v šolo bo komot hodila sama, celotno pot vidim z okna,..Če pa bi se preselili v hišo pa vse to odpade....In se nama enostavno ne da.


Tole je pravzaprav izhodiščna situacija, razen da je meni za atrije in celo balkone vseeno, ker ko grem ven, grem ven user posted image . Pa ko pogledam po teh balkonih, redko kdo sedi na njih.




Kaj pa roštiljada, kosila zunaj ali večerje. Pa še več praktičnih vidikov. Otrok se igra v pesku ali zunaj v atriju, ti uživaš ob kavici, lahk celo kosilo skuhaš, noge daš v luft po napornem dnevu... Na spomlad se vležeš na ležalnik, daš vse od sebe, se pomartinčkaš, kava, knjiga.... Bazen za otročke....
v BALKONU, PREDVSEM KAKEM MALEM, AP TUDI JAZ NE VIDIM SMISLA, čeprav mi ga imamo na morju v apartmaju in moram rečt, da nam tudi še kako prav vidi. Mali ima bazen tam, ko se meni ne da na plažo ali če glih prideva iz plaže in bi on še rit namakal. Roštilj laufa, čevapčiči, njami. Predvsme pa na spomlad ali jesen ko so sončni žarki, se je tak prijetno martinčkat v zavetjuuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Stanovanje ali hiša!?
24.10.2010 9:47:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i

kdaj bo vselitvena zurka user posted image



Čez deset let, kar se hiše tiče user posted image .

(odgovor članu m_o_i)
  Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Stanovanje ali hiša!?
24.10.2010 9:49:37   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Kaj pa roštiljada, kosila zunaj ali večerje. Pa še več praktičnih vidikov. Otrok se igra v pesku ali zunaj v atriju, ti uživaš ob kavici, lahk celo kosilo skuhaš, noge daš v luft po napornem dnevu... Na spomlad se vležeš na ležalnik, daš vse od sebe, se pomartinčkaš, kava, knjiga.... Bazen za otročke....


Kaj pa vem, očitno nisem tako naštelana user posted image .
Ali sem na polno noter, ali na polno zunaj.

Očitno še ni čas za hišo user posted image .

(odgovor članu Hope2)
  Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Stanovanje ali hiša!?
24.10.2010 14:52:19   
skuštrana
Atrij oz. mali vrt bi jaz zato, da si lahko naredim letno kuhinjo user posted image Jo ima soseda tule v naši zgradbi in je tak fajn. Vam poslikam pa dam gor slikce da se bojo še vam sline celdile user posted image

Drugače pa, meni je eden od plusov pri hiši ( vidim kadar sem doma pri mojih) v tem, da ko imaš manjše otroke jih lahko imaš bolj na easy - ko smo pri meni jaz L in A zjutraj nahranim, oblečem in gresta ven..In sta zunaj, okoi hiše, non stop nekaj počneta...Potem prideta not na kosilo, pa spet ven. Ma, nimam dela z njima spljoh user posted image
Doma, v stanovanju, pa je res non stop nekaj. Moram biti malo bolj animator kot pa v hiši...No, ko pa otroci zrastejo potem pa še tega plusa ni več.
Pa kadar gre tamali spat moram veččja dva non stop opominjat da morata bit tiho, v hiši je pa več prostora in je malo drugače.


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Stanovanje ali hiša!?
24.10.2010 14:56:36   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Drugače pa, meni je eden od plusov pri hiši ( vidim kadar sem doma pri mojih) v tem, da ko imaš manjše otroke jih lahko imaš bolj na easy - ko smo pri meni jaz L in A zjutraj nahranim, oblečem in gresta ven..In sta zunaj, okoi hiše, non stop nekaj počneta...Potem prideta not na kosilo, pa spet ven. Ma, nimam dela z njima spljoh user posted image
Doma, v stanovanju, pa je res non stop nekaj. Moram biti malo bolj animator kot pa v hiši...


Odvisno od lokacije.
Če si zadnji blok v ulici, brez prometa, jih ravno tako spustiš ven, no, vsaj jaz jih user posted image , pa sosedje tudi.

Razen da imaš potem več dela z odpiranjem vrat, če si v pritličju - ker bi stalno nekdo na wc, pa pit, pa jest, pa kr kaj user posted image .

(odgovor članu skuštrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Stanovanje ali hiša!?
24.10.2010 18:36:24   
Anonimen
Milijonarka, kakorkoli že, v vsakem primeru rabiš kuhinjo user posted image user posted image user posted image . No, resno: vsakemu paše nekaj, izhajaj iz svojega načina življenja, pa bo najbolj zihr.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Stanovanje ali hiša!?
24.10.2010 18:42:18   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica.

Milijonarka, kakorkoli že, v vsakem primeru rabiš kuhinjo user posted image user posted image user posted image . No, resno: vsakemu paše nekaj, izhajaj iz svojega načina življenja, pa bo najbolj zihr.


To itak user posted image .
Samo predpostavljam zelo podobno kvadraturo in lahko pustim ob strani.

Sicer živela v obojem, hiša in stanovanje...in mi je povsod fajn. Sicer pa vse ob svojem času, tako bo najbolj prav.
Enivej, hvala za razmišljanja.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Stanovanje ali hiša!?
24.10.2010 22:13:32   
Anonimen
Jaz sem pa do 8. razreda živela v bloku in mi je bilo super, ker je bil na dvorišču vedno nekdo s komer sem se lahko zabavala, pa vse je bilo blizu in sem vse krožke sama peš obletala ... no potem smo se preselili v hišo, kjer sem bila do svojega 24. leta in moram rečt, da mi je bilo dokler nisem naredila izpita za avto grozno hudo, ker sem bila praktično skoz od nekoga odvisna, ker je bil najbližji prijatelj, šola itd. vse okrog 10 km stran ... no ko sem dobila izpit je šlo pa vse samo navzgor, ratalo mi je všeč, da sem se z Ljubljanskega vrveža vračala domov v mir in zelenj, in da sem se lahko počila na dekco na travo in uživala v miru ... rada sem kosila travo pa smo imeli trave čez 1000m2, samo mi ej pa ščo najetra obrezovanje žive meje (2x na leto dela za 2 vikenda za 4 ljudi), pometanje okrog hiše itd. itn. Zadnje 4 leta sem v hiši s tremi stanovanji. Smo v mansardi in imava 2 manjša balkona, vse potrebne inštitucije v raiju 2h km (trgovina, vrtec, šola, služba, pošta, banka, avtobus, vlak, ...), 200m do fantastične sprehajalne potke, s sosedi (familijo od mojega) se super razumemo ... samo men na momente močno manjka kaka zaplata trave/terasa, ki bi bila samo moja in bi na njej uživala stran od radovednih oči. Balkona sta mala, primerna samo bolj ali manj za cunje sušit, spodaj na vrtu mi gre pa na živce, ker vsak ki gre po pločniku mimo bulji vate ... Tako da moja sanjska varianta bivanja bi bilo 5-sobno dvoetažno stanovanj v zgornjih dveh nadstropjih bloka, s tem da bi bile v spodnjem stanovanju spalnice in v zgornjem dnevni prostor in veliiika terasa (pač da si podnevi še malo bolj izoliran od ostalih stanovalcev) ... ah ja ... sanja svinja kukuruz ...
pritlična stanovanja z atriji pa meni ne sedejo, ker ti v atrij vidijo vsi zgornji sosedje in to bi me blazno motilo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?