|
RE: Avgustovke, kje ste 16.3.2006 14:45:52
|
|
|
|
violinski
|
Miševi, sprejmi tudi moje iskreno sožalje. Sem čisto brez besed. Nanka, tudi vi imate take in drugačne, upam, da bo Zoja kmalu sprejela nazaj hrano, morda bi ji pa namesto železovega sirupa (za katerega sem prepričana, da je BLJAK - sem tudi sama bruhala, ko so mi proti koncu nosečnosti dali železove tablete) poskusila dati Multisanosvit sirup, ki je sirup z vsemi vitamini (kot Pikovit), le da ima še železo zraven. Ker je notri tudi B vitamin bo mogoče imela več apetita (B vitamin je za povečanje apetita). Vendar, v lekarni obvezno najprej PREVERI, če ni ta sirup šele od prvega leta dalje. Eni so do 6m, eni so od 1. leta.... Jaz dajem zdaj otrokom Pikovit (po toči zvoniti je sicer prepozno, pa vendar...), čeprav je šele od 1. leta dalje, si ne delam problemov, ker so ga Aljoši dali že v bolnici. Maja, svetujem ti, da na prtiček kar sama napišeš s kakšnim zlatim flumastrom ali pa s konturo za svilo ali s flumastri za tekstil. Lahko pa prilepiš tudi servetek z motivom za sveti krst - ena moja prijateljica je tako naredila, z medijem za tekstil, ki ga kupiš v Hoby trgovinah, je prenesla zgornji sloj servetka na prtiček in je izpadlo zelo lepo. Še nekaj novosti pri nas: Aljoši sem začela ponoči dajati čaj, ker bi sicer ostal brez zajtrka (no, razen če mu dam Aptamil, ki ga danes spet ni hotel), zato me je danes presenetil in kar prespal noč. Očitno se mu ne zdi vredno se zbujat zaradi čaja. Ali pa vsaj upam. V torek smo ga končno cepili in ni niti pisnil. Pediatrinja mi je še rekla, naj ga malo čoham, da bo takoj potolažen, ko bo jokal, on pa nič. Pol je pa skoraj jokala ona (je taka ful nežna duša za dojenčke), je rekla, da je to, da ni zajokal še hujše, ker se vidi, kako je vsega hudega že navajen. Tudi zadnjič, ko mu je kri jemala iz prsta ni niti opazil. Pri nas je samo še spanje od Lane katastrofa (vandra k nam vsako noč, po novem k sreči brez cviljenja in joka), Aljoša pa, če bo nadaljeval tako kot danes, bom zelo vesela. Zbudil se je ob 6h, dobil oba joška in zaspal nazaj do 8:20. Potem sem ga vzela k sebi v posteljo in sva lenarila (on se je igral z mojim nosom, jaz pa naprej dremuckala) kar do 9:30. Ko je na vseh štirih, Aljoša še vedno drži ravnotežje z nosom. Ma se vidi, da mu gre vsak dan bolje. Stali pa verjetno še dooooolgo ne bomo. Stolček imamo mi Maxi Cosi Priori za Lano, zdaj, ko bo pa Aljoša toliko, da ne bo mogel biti več v lupinici, bomo pa njega dali not, Lano pa v enega Römerjevega iz razreda 2+3 (jahač je mogoče kasneje ločiti), ki sem ga kupila pred enim letom v BC, ker je bila akcija in je bil 20.000 SIT. Zdaj pa pošljem, da me ne vrže ven. Sem opazila, da ste me pogrešile, ma sem imela zdaj dva dni tako gužvo, da sem vas uspela samo prebrati, napisati pa ne.
|
|
|