|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  144 145 [146] 147 148   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Bodoče nosečke
16.6.2014 11:08:46   
SU
Punce, dejte mi povedat kako gre s temi O testi... A isto polulaš in potem ti pokaže, če je O??
In to potem pomeni, da je O točno tisti dan ali +/- kakšen dan??
Še nikoli nisem kupila pa razmišljam, da bi...

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 3626
16.6.2014 12:06:06   
mamica deklicam

IZVIRNO SPOROČILO: SU

Punce, dejte mi povedat kako gre s temi O testi... A isto polulaš in potem ti pokaže, če je O??
In to potem pomeni, da je O točno tisti dan ali +/- kakšen dan??
Še nikoli nisem kupila pa razmišljam, da bi...

lulaš isto kot na nosečniškega. Ne smeš uporabiti jutranjega urina in preveč razredčenega. Če veš kako dolge cikle imaš (recimo da so 28 dnevni, potem se začneš testirat 12 dan) Izbereš uro sredi dneva in vsak dan približno na isto uro. Ko vidiš, da se ti druga črtica začne pojavljati, potem se ene testirajo 2 x dnevno. Ko sta obe črtici enako močni, se pojavi O v roku 24 - 48 ur.

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 3627
16.6.2014 12:41:15   
MauMow
Su jaz sem delala teste. Vedno sem polulala z drugim urinom (zjutraj takoj po sprehodu z kužkom). Zdej če ima občutljivost nizko ti lahko več dni zapored pokaže pozitivno. Se pravi da sta črtici enako močni ali pa celo da je desna močnejša. Jaz sem skos imela drugi zelo blago vidno, ko pa je bil dvih LH hormona pa je bila močnejša od testne. Naslednji dan pa sta bile enako močne.

O nastopi potem v roku 12 do 24 ali celo 48 ur. Tako da od pozitivnega O pridno user posted image vsaj 2 do 3 dni user posted image . Potem pa upat da zagledaš user posted image

(odgovor članu mamica deklicam)
Neposredna povezava do sporočila: 3628
17.6.2014 12:03:49   
SU
Hvala za nazorno razlago... user posted image Po mojem bom šla danes takoj v drogerijo...user posted image Zdi se mi še najbolj pametno, da začnem mal bolj natančno spremljati mojo O, ker imava večkrat težave z mojim, ko potem ravno prehitro ali prepozno user posted image tam okrog O...in to ugotovim potem, ko je že vse mimo in grem bolj natančno računat... user posted image Če sem prav razumela... O test naj bi naredila okrog 22.6., če sem imela prvi dan M 11.6....
Hvala. Pa gremo... v nove boje... user posted image

< Sporočilo je popravil SU -- 17.6.2014 12:05:05 >

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 3629
17.6.2014 12:08:39   
MauMow
Su če maš možnost jih naroči iz tujine, in več skupaj recimo cca 30. Ker ti priporočam da testiraš od nekje 5 dneva dalje. Tako boš sigurna da ugotoviš kdaj maš in da testiraš recimo vsaj 2 meseca. Ker tile ko so v drogeriji so dragi pa samo 5 jih je. In če slučajno nimaš še O do takrat potem lahko se znebiš veliko denarja. Jaz sem tako prva dva meseca naredila, celi mesec in sem imela šele 18 dan ovulacijo in če bi šla po pravilih testirat, bi mi dvakrat zmanjkalo testov. Zato sem imela cenejše listke in testirala skos.

V tujini pa boš dobila te velike pakete testov za zelo nizek denar.

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 3630
17.6.2014 12:48:07   
mamica deklicam
lahko jih naročiš tudi na plodnost.si
jih tudi dobiš kar nekaj in še vedno imajo neke akcije

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 3631
17.6.2014 13:24:20   
_pika_
Ja, ti o testi, na plodnost.si so ugodni in hitro jih dobiš.

Mene pa mučijo boleče (.)(.) že dva dni. Še po stopnicah ne morem normalno. user posted image user posted image Upam, da to ni posledica klomifena, ampak česa drugega. user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3632
17.6.2014 13:47:22   
asyka
grrrr tečna... spet bo prišu ta user posted image sem se že malo veselila, tko čist potiho, ker mi zamuja, ampak danes pod tušem sem potipala MV in je točno tak kot more bit dan pred user posted image sicer ni nobenih drugih znakov, ta mesec še se zizikam ni dalo potrudit da bi postale bolj polne in boleče... no, mam pa mozole... uuu ja. Pomoj v celem lajfu nisem imela toliko mozoljev, kot jih imam v zadnjem tednu na obrazuuser posted image

The secret of life is hidden in DNA.

(odgovor članu _pika_)
Neposredna povezava do sporočila: 3633
17.6.2014 22:27:20   
SU
Punce hvala za nasvete! Sem, takoj, ko sem vas prebrala, mal pregledala internet in kar naročila na plodnost.si. Res imajo neko akcijo pa sem izkoristila in jih kupila malce več, kot ste predlagale... No, upam, da bo kaj haska user posted image ...ker sem mela res pr. mesec kar neka nihanja hormonov in sem resnično na kakšen dan kr obupala... Pa si želim izklopit, manj hodim na RR, šivam, se šetkam s kužki, da ne govorim, da je v službi dela velik in še čez trenutno... .Ampak ne gre iz glave in ko se približuje O sm čist v pričakovanju in se komaj zadržujem, da mojmu ne težim non-stop o tem user posted image ... Ma bo že! Upam, da že kar julija!! Ker tole je čist preveč zame... tale "živčna vojna" pa čakanje pa razočaranja pa... pa... pa... No, ampak trenutno se ne dam in čakam pogumno dneve, ko bomo šli v nove boje!! user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3634
18.6.2014 10:34:31   
sunprincess
Mene pa zanima,če bodoče nosečke kaj posebej pripravljate svoje telo na nosečnost? Kakšno čiščenje, dodatki?

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 3635
18.6.2014 10:38:52   
MauMow
Su super. Držim pesti da rata user posted image

Sunprincess jaz sem 3 mesece prej jedla folno (po navodilih G) vendar sem po 5 mesecih jemanja nehala in sem rekla da bom začela ko bo + na testu, ker če ne lahko eno leto jem samo folno (po kateri pa mi je vsake nekaj dni bilo tako slabo...). Drugih sprememb pa niti ne. Edino kar je sem trenutno na ločevalni dieti, da gre nekaj kg dol. Drugače pa se redno gibam ker imava kužka, s katerim na dan veliko prehodiva.

Ker O imam je vrjetno samo potrebno samo da nama še uspe enkrat user posted image .

(odgovor članu sunprincess)
Neposredna povezava do sporočila: 3636
18.6.2014 14:46:54   
Tejča05
Jaz sem nekaj časa jemala folno, zdaj jo pa samo še malo sem malo ke vzamem, ker pač ne rata že 8 mesecev in mi je malo škoda da jo kar jem, če nič ni.

Ne vem pa kaj se dogaja z mano že tri dni zapored, sanjam samo še dojenčke pa kako sem noseča in vse v povezavi s tem. Pa če sem iskrena sploh nisem napsihirana zaradi tega.
Če bo bo če ne ne, saj imamo že dva doma. Samo tole zadnje dni je pa res že smešno.

Mogoče pa kmalu rata in da bo Clomid kaj pripomorel k temu.

lps

(odgovor članu sunprincess)
Neposredna povezava do sporočila: 3637
18.6.2014 17:27:05   
Žabinčica
Hej bodočke user posted image .

Danes se pri nas kaže sonček-končno, te dni je bilo prav mrzlo in oblačno. Otroka ob sladoledu gledata risanko, jaz pa na rač. nekaj se je zakompliciralo glede morja user posted image , ampak ok...upam, da rešimo.

Folna kislina in priprave na nosečnost; morem priznati da se ne pripravljam, folno tudi ne jemljem, bom pa mogoče začela po malem s tifolom, pa če ne uspe v nekem času ponovno prenehala. Vsake toliko pa jemljem tudi multiv. šumečke, čeprav se že v osnovi kar zdravo prehranjujemo. Fizično itak poskušam biti aktivna, to pa je tudi to. V bistvu sploh ne razmišljam preveč o tem. Je konec koncev tretjič in bi rada šla čim bolj sproščeno v to. Sicer mi je na trenutke žal, da že prej, ko me je kak mesec res zelo prijelo nismo poskusili, ker zdaj sem nekako tako, malo indiferentna glede vsega skupaj user posted image ... sicer pa ne vem zakaj se mi nekako dozdeva, da pred najmanj koncem poletja tako ne bo nič user posted image , pa bomo videli, če me občutek vara ali ne.

Pika navijam user posted image , asyka za tebe pa tudi-kaj pa veš, mogoče pa te kaj preseneti user posted image .

(odgovor članu Tejča05)
Neposredna povezava do sporočila: 3638
18.6.2014 18:12:53   
Cikacaka
Moje priprave na nosečnost so samo...seks..pač a ne :)))

Pika, klomifen zna konkretno povečat vse simptome pred M. Vsaj pri meni je bila intenzivnost bolečih prs, slabosti, napihnjenosti, itd...enormna. In še zdaj po pol leta se ni v red spravlo vse skupaj.

No, jaz sem obležala...tetka je prišla, čeprav sem jo pričakovala obilneje, glede na dolžino cikla (62 dni) ampak je bla čisto ok in popolnoma nič boleča. Sem pa obležala...z vročino..no ja pristala na vročini bi morala obležat, pa nimam časa in hodim v službo, čeprav sem včeraj zvečer mela skoraj 40 vročine user posted image danes je mam 37,9 tako da sem malo na boljšem :D

Sem pa zdj prišla iz službe in grem pravkar dat vse štiri od sebe. Bodite maksimalno lepo!! :)

< Sporočilo je popravil Cikacaka -- 18.6.2014 18:14:21 >

(odgovor članu Žabinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3639
18.6.2014 18:57:42   
_pika_
Cikacaka: Vem, da klomifen tudi povzroča te znake. Zato ne upam preveč, da ne bom razočarana, če na testu spet ne bo nič.

Glede priprav na nosečnost: Zaradi PCO sem malo znižala telesno težo, ob posebnih priložnostih le kozarček alkohola, manj kave, seks user posted image ... Folno sem nehala jest po parih mesecih, saj bi v teh dveh letih porabila veliko cekinčkov za to. Folno bom začela jest, ko se prikaže user posted image na testu.

(odgovor članu Cikacaka)
Neposredna povezava do sporočila: 3640
18.6.2014 21:03:11   
chocolatecake
Jaz sem se pa temeljito pripravila na morebitno nosečnost.
Dobro leto in pol prej sem šla na dieto, shujšala do zdaj že 9 kg, popolnoma spremenila način prehranjevanja, vključila več sadja in zelenjave in manj OH, sploh tistih enostavnih. Bel kruh sem zamenjala z polnozrnatim pirinim ali ajdovim, ali polnozrnatim preprečencem, neamesto sladkih pijač zdaj na dan spijem vsaj 2 litra vode. Potem sem cca pol leta jemala prehransko dopolnilo Maca, dober mesec pred začetkom user posted image pa sem začela jemati še Elevit Pronatal, hkrati sem prenehala z uporabo tablet proti alergiji. Dobro leto in pol pred tem sem se začela intenzivno ukvarjati s športom, kakšen mesec pred user posted image pa zmanjšala intenzivnost treningov za vsak slučaj.
S tem sem želela nekoliko omiliti moj PCO in povečati moje možnosti za user posted image . Upam, da mi uspe, ker sem se res nagarala že predhodno user posted image

(odgovor članu _pika_)
Neposredna povezava do sporočila: 3641
19.6.2014 9:15:01   
Žabinčica
Chocolatecake, ti pa si se res zelo resno lotila priprav user posted image .

Cikacaka user posted image pozdravi se.

Dobro jutro drugače, jaz pri kavici, potem po opravkih. Pri nas spet sonček danes :), končno to poletje je zaenkrat bilo bolj bogo. Za morje je tudi urejeno, gremo sicer dan kasneje, ker se je nekaj zakompliciralo in smo zdaj na hitro našli drug hotel. Čeprav se zna zgoditi da gremo tokrat brez moža, ker ima tudi on v službi neke zadeve in ne ve če bo lahko šel user posted image .

Kako ste ostale? Tara, tedy, mamica deklicam in druge?

(odgovor članu chocolatecake)
Neposredna povezava do sporočila: 3642
19.6.2014 9:16:36   
Žabinčica
Aja, še eno vprašanje; je že katera imela o. krvavitev? Kako to zgleda? Meni se je včeraj zvečer nek izcedek pojavil in druge razlage skoraj nimam zanj, ker sem ravno nekje sredi cikla user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3643
19.6.2014 9:18:36   
Tejča05
Krvavitev je možna tudi zaradi ovulacije, samo ne sme biti daljša od 3 dni. Če bo trajalo dlje pokliči G.

Tako je meni moja G razložila, ko se mi je to enkrat zgodilo. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3644
19.6.2014 9:20:36   
MauMow
Žabinčica jaz sem imela že dvakrat. Vendar je pri meni bilo le malo obarvanega izcedka. To je bilo vse. user posted image

Chocolatecake u ti pa si imela veliko priprav. No tudi midva sva se odločila da dava kile dol ampak če vmes zanosim bom samo spremenila, da ne bom ločevala po dnevih ampak po obrokih. Ker mi ločevanje zelo odgovarja. user posted image

Mi imamo vse po starem. Trenutno se nam je ohladilo ampak meni prav paše da ni prevroče user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3645
19.6.2014 9:41:15   
Žabinčica
Hvala obema.

IZVIRNO SPOROČILO: MauMow
Žabinčica jaz sem imela že dvakrat. Vendar je pri meni bilo le malo obarvanega izcedka. To je bilo vse. user posted image

No pri meni tudi zgleda da danes nič kaj več ni user posted image , tako da mogoče bo res to to. Nisem pa še imela o. krvavitve, ponavadi imam le sluz, ki je tudi v tem času bila, ampak jo je načeloma dosti več kot tokrat.

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 3646
19.6.2014 11:17:45   
SU
Chocolatecake ti si pa zastavila!!...pridna. user posted image Jaz sem pa pred leti imela 100 in en pogoj, kaj vse bom naredila, predno bom zanosila (na sebi mislim)... od zmanjšanja teže do tega, da si bom pošlihtala zobe, do krčnih žil... ... ... ... ... In to se je vleklo in vleklo in vleklo... in sem ugotovila, da nima smisla, da kr nekaj prestavljam in si postavljam pogoje in sva šla v to... No, nekaj reči sem že uredila, ne pa vse... In zdaj mam... user posted image noče bit... Zdaj mi je pa tko žal, da nisva že prej začela delat na otročku... No, pa saj bo... Tudi pri nas sta že dva škratka doma... Samo želja po 3. je zlo močna in kr ne morem izklopit in rečt: Če bo-bo, če ne pa... Ker res hočem, da bo! Tifol sem vsa zagnana jemala ene 2 meseca, ko sva začela delat na user posted image ... Pa sem kot večina izmed vas ugotovila, da bom zmetala en kup denarja stran in tudi meni je bilo na trenutke slabo po Tifolu... Bom že, ko bom zagledala plusek...
Tako. Moje priprave na N so bolj švoh, sem se pa začela pred časom več gibat, kolesarit in se potepat z našo pasjo damo... In tudi to je nekaj... Pa ne le, ker delamo na otročku... paše! user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3647
19.6.2014 11:32:57   
Cikacaka
jojoj vse okoli sebe sem okužila user posted image so vsi jezni name. Ampak kaj čem, če ne morem bit fraj. Včeraj zvečer sem spet kuhala z 39 vročine, se pa danes že malo bolje počutim, tak da bo..menda enkrat user posted image

Moja tetka, je tema zadnjih dveh mesecev...ne vem več kaj naj račem na to...čakala dva mesca da se prikaže za dva dni?? A je možno, da mi je klomifen toliko stanjšal steno, da so zaradi tega tako švohne menstruacije in da se še po pol leta ne bi v red spravlo vse skupaj?

Jaz krvavitev med O nisem imela še nikoli, po O ja...takrat ko bi naj bila npr. vgnezditvena, se mi večkrat kaže rdeče, tako da tudi tega znaka več ne spremljam, ker pol sem vsak drugi mesec kao noseča user posted image

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 3648
19.6.2014 13:16:06   
chocolatecake
Jaz še nisem imela krvavitve med O, se mi je pa že zgodilo, da me je bolelo tako močno, kot med M. Ravno ta mesec je bilo grozno. Sem pa že slišala, da se pri nekaterih pojavi tudi krvavitev.
Glede priprav ... Midva sva se že dobro leto prej pogovarjala o otročičku, oziroma po malem se pogovarjava že odkar sva par, ker nama obema družina res veliko pomeni. Ampak sva odlašala, ker nisem še končala študija in ker kljub prizadevanju ne dobim službe. Potem sem si pa rekla, če že nemoreva user posted image za user posted image , potem pa lahko z zdravim življenjem poskrbim, da bom takrat, ko bo pravi čas v pravi formi, da nama čimhitreje uspe. No potem sem čisto spremenila stil življenja, malo spodbude sem imela tudi s strani ginekologov, ker naj bi pomagalo pri PCO.
Potem sem čakala, da pride pravi čas in se vse uredi, pa pravega časa nikakor ni bilo, tako, da sva se odločila, da več ne čakava. Zaradi PCO-ja si ne upam odlašati, pa tudi želja je res velika. Sva imela vmes en lažni user posted image , pa sva bila potem tako razočarana, da sva mogla nekaj ukrenit . user posted image

(odgovor članu Cikacaka)
Neposredna povezava do sporočila: 3649
20.6.2014 12:03:30   
Žabinčica
U, danes pa res ni nikjer nobene....

Torej, mi se spet za nekaj dni poslavljamo; dobro, jutri smo še doma, samo to bo minilo verjetno v znamenju pakiranja, itd. tako da verjetno ne bo kaj veliko časa.

Tara, kako si ti, a si na morju? Ali imaš kakšno lepo novičko za nas? Ti se menda najbolj dolgo nisi oglasila od "ta rednih".

Lep vikend vsem user posted image .

< Sporočilo je popravil Žabinčica -- 20.6.2014 12:04:30 >

Neposredna povezava do sporočila: 3650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  144 145 [146] 147 148   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  144 145 [146] 147 148   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

Tašča
Janjikaaaa

Ste v rednem kontaktu in dobrih odnosih z partnerjevo mamo?

Da, sva v zelo dobrih odnosih (37%)

Da, sva v dobrih odnosih (le občasno se slišiva/vidiva) (30%)

Pogovarjava se le o najnujnejših stvareh (14%)

Nisva v dobrih odnosih, a se pogosto videvamo (9%)

Nisva v dobrih odnosih in tudi v rednem kontaktu ne (8%)

Z partnerjem sva skregana z njegovo mamo/starši (2%)

Število vseh glasov: 208

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!